Vuze anonime: Udhëzuesi i fundit

Si ta përdorni Vuze në mënyrë anonime

Mirësevini në udhëzuesin tonë hap pas hapi duke ju treguar se si të shkarkoni torrentë në mënyrë anonime me Vuze.


Për ata prej jush që nuk janë njohur me të Vuze, është një klient bittorrent i mbushur me energji (një nga më të njohurit në botë) i ngarkuar me veçori të mediave shtesë dhe madje edhe i ndërtuar në motor kërkimi.

Në këtë udhëzues, ne do t’ju tregojmë se si lehtë mund të bëheni plotësisht anonimë në Vuze, duke përdorur ose një Proxy ose një shërbim VPN. Ne kemi gjithashtu një listë të plotë të ‘VPNs më të mirë Vuze’.

Nëse preferoni uTorrent, shikoni Udhëzuesin tonë Anonim Utorrent.

‘Kuptoni me Torrents Anonime?

Kur kompjuteri juaj lidhet me internetin, ai e bën këtë duke kaluar përmes një ofrues të shërbimit të internetit. Kjo mund të jetë kompania juaj kabllovike, DSL, Sattelite, ose një rrjet universitar. Shtë kushdo që ofron hyrjen tuaj në internet. Dy gjëra në lidhje me ofruesin tuaj të internetit janë pothuajse me siguri të vërteta:

 1. Ata ju caktojnë një Adresë IP (Si 192.168.55.32) që mund të gjurmohet në lidhjen tuaj
 2. Ata mund të lexojnë dhe mund të regjistrojnë të dhëna në të gjithë trafikun në internet përmes rrjetit të tyre (përveç nëse janë të koduara)

Pavarësisht nëse lidheni me një uebfaqe ose me një zhurmë përrua, kompjuteri (të) në anën tjetër mund të shihni adresën tuaj IP. Howshtë se si ata dinë se ku t’i dërgojnë informacionet. Nëse është një faqe në internet, vetëm serveri ju regjistron adresën IP, por nëse jeni duke shkarkuar një skedar përrua? E tërë swarm (të gjithë bashkëmoshatarët dhe pasardhësit) mund të shihni adresën tuaj IP.

Këtu është një ekran i xhiruar nga një skedar ligjor i torrentit në domene publike:

Foto

Ne kemi mjegulluar shifrat e fundit të IP adresave për hir të intimitetit, por siç mund ta shihni, po ndani më shumë informacione për veten tuaj mbi vuze sesa mund të realizoni.

Pra, çfarë mund të bëni për këtë?

Ekzistojnë dy mjete të ndryshme që do t’ju lejojnë të ndryshoni adresën IP që shfaqet kur lidheni me një tufë bittorrent në vuze. A VPN dhe a prokurë. Ne kemi shkruar një artikull të tërë duke diskutuar ndryshimet dhe përparësitë e secilit, por këtu është një përmbledhje e shpejtë:

VPN (Rrjet Virtual Privat)
 • E gjithë lidhja juaj në internet drejtohet përmes të njëjtës adresë IP
 • Të gjitha të dhënat janë të koduara
 • Adresa juaj IP që është e dukshme për publikun do të jetë adresa IP e VPN juaj, jo e juaja
Proxy server
 • Vetëm Vuze do të kalojë në tunelin e proxy, dhe adresën IP anonime.
 • Të dhënat mund të kodohen me dorë nëse zgjidhni.
 • Swarms Bittorrent do të shohin adresën tuaj IP anonim (server proxy), faqet e internetit do të shohin IP tuaj të rregullt.

Shumë përdorues në të vërtetë i përdorin të dy njëkohësisht. Ata drejtojnë klientin e tyre bittorrent përmes një përfaqësuesi, dhe më pas ekzekutojnë të gjitha të dhënat e tyre (përfshirë shërbimin proxy) brenda një VPN, për një shtresë shtesë mbrojtjeje. Kjo e bën shumë të vështirë për këdo që të lidhë adresën tuaj IP anonime me IP tuaj të vërtetë.

Disa shërbime VPN mund të ofrojnë edhe më shumë anonimitet, por duke zgjedhur të mos mbajnë shënime ose regjistrime të lidhjes suaj VPN. Kjo e bën në thelb të pamundur që dikush të lidhë një adresë IP me tjetrën.

Ashtë një VPN e shtrenjtë?

Aspak. Ka kaq shumë konkurrencë në këtë treg tani që çmimet kanë rënë ndjeshëm. Disa shërbime VPN kushtojnë më pak se 5 dollarë në muaj. Zgjedhja e redaktuesit tonë VPN për vitin 2014 është Hyrja në Internet Private.

Ata ofrojnë shërbim VPN për nën 40 $ / vit. Kjo është $ 3.33 / month!

Edhe më mirë, ato janë një nga ato pak VPN që përfshin Shërbim Proxy Falas me të gjitha paketat e tyre VPN.

&# 65279; Ju duhet &# 65279; vis&# 65279; është hyrje në internet privat&# 65279; dhe të paktën shikoni paketat e tyre. Ata gjithashtu kanë një Politika e rimbursimit 7 ditor kështu që ju mund ta testoni pa rrezik rrezikun e softverit të tyre!

Qasje në Internet private

Zgjedhja e redaktorit për vitin 2014!

&# 65279; $ 3.33 / month&# 65279;
Bandwidth / Transfer i pakufizuar
Proxy falas përfshirë
Nuk ka shkrime.

Më trego më shumë!

Si të konfiguroni Vuze me një server Proxy

Ne na pëlqen opsioni i përfaqësuesit për përralla të anonimëve për disa arsye:

 1. Ju mund të drejtoni vuze dhe shfletuesin tuaj të veçantë veçmas (adresa të ndryshme IP për secilin)
 2. Ju kurrë nuk duhet të shqetësoheni për IP tuaj duke u ekspozuar në rast të lidhjes së rënë

Torguard ofron një shërbim të shkëlqyeshëm të prokursit torrent (me një bandë vendndodhjesh të proxy serverit), si dhe opsione të thjeshta të instalimit për utorrent, deluge dhe vuze që do t’ju lejojnë të kaloni këto opsione manuale të konfigurimit.

Ne jemi duke përdorur &# 65279; Qasje në internet privat&Cilësimet e përfaqësuesit të # 65279; për tutorialin tonë (ato përfshijnë shërbimin pa prokurë me blerjen tuaj VPN)
Hapi 1: Gjeneroni hyrjen / fjalëkalimin tuaj për shërbimin tuaj përfaqësues

Shënim: ky hap është vetëm për përdoruesit e proxy PIA

Fjalëkalimi juaj proxy privat i Internetit është i ndryshëm sesa hyrja / fjalëkalimi juaj i llogarisë VPN. Për të gjeneruar letrat kredenciale tuaj, identifikohuni në llogarinë tuaj në faqen e tyre të internetit, lëvizni poshtë dhe do ta shihni këtë:

Foto

Pastaj thjesht klikoni në butonin gjeneroj dhe kopjoni emrin e ri të përdoruesit dhe fjalëkalimin në vuze pak më vonë.
Hapi 2: Aktivizoni modalitetin e përdoruesit ‘Advanced’ në vuze

1. Hapni Vuze dhe në meny shkoni tek Tools > Opsione…

2. Klikoni në butonin ‘Mode’ në pjesën e sipërme të majtë dhe zgjidhni ‘Advanced’. Kjo do t’ju lejojë të përdorni më vonë opsionet e konfigurimit të proxy.

Modaliteti i konfigurimit të proxy anonim Vuze

mënyrë > i përparuar

Hapi 3: Opsionet e Proxy

Ndërsa jeni akoma në menunë e opsioneve, shkoni te Lidhje > prokurë do ta shihni këtë:

Konfigurimi i përfaqësuesit anonim Vuze

Tools > Opsione… > Lidhje > prokurë

1. Sigurohuni që të kontrolloni çdo kuti me një pikë të gjelbër më lart
2. Fshij kutinë me pikën e kuqe më lart

3. Vendosni adresën tuaj të përfaqësuesit. Shërbimi juaj me përfaqësues do të sigurojë këtë informacion. Këtu janë disa nga ato më të njohurat:

 • Qasje në Internet privat – proxy-nl.privateinternetaccess.com (Porti 1010). Udhëzues i plotë i Proxy PIA.
 • IPVanish – ams.socks.ipvanish.com (porti 1080). Udhëzime të plota përfaqësuese në rishikimin tonë IPVanish.
 • BTGuard – proxy.btguard.com (Port # 1025)
 • 4. Vendosni numrin e portit (këto do të sigurohen nga ofruesi juaj i përfaqësuesit në udhëzuesin e tyre të instalimit. Për qasje në internet privat, porti # është 1080. Për BTGuard është 1025
 • 5. Gjeni Versionin tuaj SOCKS duke klikuar në "Test Sorape" butonin poshtë detajeve tuaja të hyrjes

Hapi 4: Shtoni Encryption

1. Shkoni tek Lidhje > Kriptimi i Transportit (ende në menunë e opsioneve)

2. Sigurohuni që cilësimet të duken si kjo:

enkriptim anokimi anonim vuze

Rregullimi i rekomanduar i kriptimit të Vuze

Shënim: Kriptimi është opsional, por ai ka disa përfitime:

 • Parandalon ISP-në tuaj të lexojë trafikun tuaj (dhe të shikoni se çfarë jeni duke shkarkuar)
 • Kjo do të parandalojë ISP-në tuaj të rrëzojë (ngadalësojë) përruan tuaj

Nëse nuk përdorni vetë një përfaqësues, pa një VPN, rekomandohet shumë që të aktivizoni kriptimin.

Hapi 5: Shtesa shtesë të sigurisë

Disa teknologji Plug dhe Play si UPnP janë zbuluar se kanë dobësi sigurie që potencialisht mund të ekspozojnë adresën tuaj IP në vuze aksidentalisht, kështu që ne do t’ju tregojmë se si ta çaktivizoni atë. Dobësia e kësaj është se pa UPnP nuk mund të gjeni sa më shumë lidhje kolegësh, kështu që shkarkimet mund të jenë më të ngadalta

1. Shkoni tek Tools > Opsione > plugins > Shpërndarë DB dhe zgjidh kutinë “Aktivizo bazën e të dhënave të shpërndarë”

2. Shkoni tek plugins > UPnP dhe zgjidh zgjedhjen e kutisë në krye ‘Aktivizo UPnP’
Hapi 5: Verifikoni konfigurimin tuaj

Para se ta bëni këtë, sigurohuni që ‘Rinisni Vuze’ nga menyja e skedarëve, ose mbyllni dhe pastaj rihapni programin.

1. Dyfishoni në treguesin ‘SOCKS’ në fund të softuerit tuaj vuze (afër këndit të poshtëm të djathtë) ai duhet të ketë një rreth të gjelbër pranë tij, dhe ne e kemi shënuar atë me një pikë jeshile neoni në imazhin më poshtë. Ajo duhet të sjellë një ekran në klientin tuaj vuze që duket si ai më poshtë.

Adresa juaj e IP duhet të jetë në zonën e nënvizuar me jeshile. Verifikoni se është e ndryshme nga adresa IP e shfletuesit tuaj të internetit. Ju mund të kontrolloni IP-në e shfletuesit tuaj duke shkuar te IPMonkey.

Foto

Shpresojmë se gjithçka po funksionon siç është planifikuar!

Nëse IP-ja juaj nuk ka ndryshuar, kontrolloni disa gjëra:

 • Provoni përsëri përfaqësuesin tuaj duke përdorur butonin ‘Test SOCKS’ në opsionet e përfaqësuesit.
 • Verifikoni që po përdorni aderuesit / portën e saktë të serverit
 • Verifikoni se hyrja / fjalëkalimi juaj janë të sakta
 • Rinisni Vuze dhe provoni përsëri

Nëse akoma nuk funksionon, kontaktoni mbështetjen e teknologjisë për ofruesin tuaj të përfaqësuesit

Opsioni i thjeshtë automatik i konfigurimit të përfaqësuesit

Konfigurimi manual është me të vërtetë më i miri sepse siguron që të gjitha cilësimet të jenë të sakta për privatësinë maksimale. Nëse preferoni diçka më të shpejtë dhe më të lehtë, megjithatë, Torguard ofron një buton të konfirmimit të 1 klikimit për klientët Vuze, uTorrent, Bittorrent dhe Deluge.

Ky mjet do të aplikojë automatikisht cilësimet e tyre të rekomanduara për klientin tuaj të preferuar bittorrent. (Natyrisht që ju duhet të regjistroheni në shërbimin e proxy torguard që kjo të funksionojë)

Për të përdorur instaluesin e thjeshtë:
 1. Shkarkoni mjetin e konfigurimit të proxy nga torguard
 2. Instaloni programin dhe hapeni
 3. Vendosni Emrin / Fjalëkalimin tuaj
 4. Zgjidhni Klientin tuaj Bittorrent nga lista
 5. Zgjidhni një server specifik (ose më të shpejtë në dispozicion)
 6. Klikoni në “Zbato cilësimet”

Kjo eshte! Softueri automatikisht do të vendosë klientin tuaj Bittorrent me cilësimet e duhura. Lehtë si byrek!

Konfigurimi i lehtë i përfaqësuesit

Torguard Proxy Setup Tool (Burimi: Torguard.net)

Si të përdorni Vuze me një VPN

Një VPN është sigurisht mënyra më e shpejtë për të filluar shkarkimin e torrenteve në mënyrë anonime me vuze. Ofruesit më të mirë anonimë VPN të gjithë kanë një instalues ​​të softuerëve me 1 klikim që e lidh lidhjen me VPN tuaj sa më të thjeshtë sa të zgjidhni një vendndodhje të serverit dhe të klikoni në butonin ‘Lidhu’

Një VPN gjithashtu përfshin kriptimin e integruar, kështu që askush, përfshirë këtu ofruesin tuaj të internetit, nuk mund të lexojë trafikun tuaj të internetit dhe shkarkimet e skedarëve. Siç e përmendëm edhe më parë, a VPN mund të përdoret së bashku me një shërbim përfaqësues për një shtresë shtesë të sigurisë, por do të funksionojë mirë vetë.

Ekzistojnë disa tipare që mund të dëshironi të kërkoni, kur zgjidhni një VPN për vuze:

1 – Switch VPN Vrasës
Ne kemi shkruar një artikull të tërë në lidhje me teknologjinë e ndërprerësve kill, por në terma themelorë, një ndërprerës VPN kill ju lejon të zgjidhni nëse dëshironi të vrisni menjëherë lidhjen tuaj në internet nëse shkëputeni nga VPN. Kjo mbron adresën tuaj të vërtetë IP nga rrjedhjet në Vuze ose në një faqe interneti rastësisht. Ne ju rekomandojmë shumë këtë karakteristikë nëse nuk përdorni një përfaqësues me vuze!

Vuze gjithashtu përfshin versionin e tij të teknologjisë kill-switch, e cila ju lejon të lidhni Vuze në ndërfaqen tuaj VPN. Kjo teknikë funksionon në mënyrë të përsosur, por duhet të përdoret vetëm nëse përdorni vetëm VPN (pa prokurë). Kemi udhëzime të plota për konfigurimin më vonë në këtë udhëzues.

VPN me teknologji të integruar Kill-Switch:

 • Qasja në Internet private – (Zgjedhja jonë kryesore!)
 • IPVanish – (Tani përfshin proxy Socks5. Ofruesi më i shpejtë i VPN).
 • Torguard
 • Proxy.sh

2 – Shpejtësi të shpejtë
Të gjithë e dinë që më shpejt është më mirë. IPVanish eshte VPN më e shpejtë që kemi testuar dhe i vetmi ofrues i VPN që funksionon në një rrjet të të dhënave Tier-1. Ne kemi rritur lidhjen tonë 50mbps duke përdorur IPvanish dhe ka të ngjarë të kemi shpejtësi edhe më të larta në një lidhje më të shpejtë të provës.

3 – Nuk ka shkrime
Ne gjithmonë rekomandojmë zgjedhjen e një ofruesi VPN që nuk mban regjistrat, dhe zgjedhja e një VPN për Vuze nuk është përjashtim. Ne jemi në favor të çdo gjëje që rrit intimitetin tuaj në internet, dhe një ofrues VPN që nuk regjistrohet është një hap i shkëlqyeshëm në këtë drejtim. Ju mund të shihni listën tonë të plotë të vpn-së pa log…

Ose thjesht zgjidhni një nga lista jonë e rekomanduar më poshtë:

Shërbimet më të mira të VPN për Vuze:

PIA vuze vpn

Zgjedhja e redaktorit!

1 vit me 3,33 $ / muaj

Interneti Privat (Zgjedhja e Redaktorit për ‘VPN më e mirë për Vuze’)

Ne e duam PIA-n për një mori arsyesh: Ka një ton karakteristikash shtesë sigurie që nuk e bëjnë VPN-të e tjera (Si VPN kill kill dhe mbrojtje rrjedhje DNS)

Si dhe Kriptimi 256-bit, një aplikacion falas për celular, dhe Shërbim Proxy Falas Përfshirë!

PIA nuk mban asnjë regjistër (si të gjithë VPN-të në këtë listë) dhe ato janë shumë miqësore. Më e mira nga të gjitha, PIA kushton vetëm 3,33 dollarë në muaj me një abonim 1 vjeçar!

IPVanish VPN

Ne e duam IPVanish për shpejtësitë e tyre të pakrahasueshme në Rrjeti i shpejtë i nivelit të lartë 1.

Tani IPVanish përfshin një ndërprerës vrasës, një server të shpejtë me shpejtësi të lartë SOCKS5 dhe lejon deri në 5 pajisje të lidhura njëkohësisht. Softueri i tyre është i disponueshëm në të gjitha platformat kryesore (Windows / Mac / iOS / Android)

IPVanish është jashtëzakonisht miqësor për torrentët, dhe ata u quajtën ‘Best Torrent VPN’ tonë në vitin 2016. Nëse mund të përballoni çmimet e tyre prej 6.49 $ / muaj, IPVanish është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Ata tejkaluan qasjen në Internetin privat në krahasimin tonë VPN.

Lexoni: Rishikimi ynë IPVanish për të mësuar më shumë!

IPVanish për vuze

IPVanish VPN (Shpejtësi shumë të Shpejtë)

Kurseni 46% me 1 vit të IPVanish!

Garancia e kthimit të parave prej 7 ditësh!

Torguard vpn per vuze

Instalues ​​i thjeshtë i Proxy Vuze

Merrni Torguard (30 ditë pa rrezik!)

Torguard VPN + Proxy anonim torrent

Torguard nuk mban shënime, dhe përpiqet ta bëjë atë sa më të lehtë të jetë e mundur për të marrë një vrapim me shërbimet e tyre anonime VPN dhe përfaqësuesit.

Ne jemi një tifoz i madh i tyre program konfigurimi proxy që instalon automatikisht cilësimet e tyre të rekomanduara për përfaqësuesin në klientin tuaj të preferuar bittorrent (përfshirë vuzen).

Ata janë softuer VPN përfshin mbrojtje nga rrjedhja DNS dhe a Vrasin kaloni kështu që IP-ja juaj e vërtetë nuk rrjedh në Vuze rastësisht.

Ju mund të dilni nga Rishikimi Torguard për më shumë informacion, ose thjesht të vizitoni faqen e tyre.

Vuze VPN Setup

Në vend që të përdorni një proxy me Vuze, mund të përdorni një VPN në vend. Ju nuk keni nevojë t’i përdorni të dy (por mundeni nëse dëshironi). Për sa kohë që e keni aktivizuar ndërprerësin vrasës, VPN do të shifrojë trafikun tuaj përrua dhe do të fshehë adresën tuaj të përroit.

Elsedo gjë tjetër, duke qenë e barabartë, një VPN është një mjet më i mirë për privatësinë sesa një përfaqësues. E vetmja dobësi është shpejtësia VPN zakonisht është më e ngadaltë sesa shpejtësia e përndjekjes së proxy.

Më e mira nga të gjitha, nuk ka konfigurim ose konfigurim të nevojshëm për të përdorur një VPN me Vuze. Thjesht shkarkoni programin VPN (ofruesi juaj do t’ju dërgojë një lidhje), pastaj zgjidhni një vendndodhje të serverit dhe goditni ‘Lidhu’.

optional: Ne ju tregojmë se si ta ‘Bind’ Vuze në adresën IP të VPN-së, kështu që torrentet do të ndalen menjëherë nëse VPN dështon. Kjo është edhe më efektive sesa ndërprerësja e brendshme e vrasjes e ofruesit tuaj VPN.

Hapi # 1 – Hapni programin tuaj VPN

Instaloni programin VPN nga faqja e internetit e ofruesit tuaj të zgjedhur. Pastaj hapni programin dhe regjistrohuni duke përdorur emrin / fjalëkalimin tuaj.

Hapi # 2 – Zgjidhni një server VPN

Shumë VPN kanë lokacione të shumëfishta të serverëve (vendet ku mund të lidheni). Disa kanë 50 ose më shumë. Ne ju rekomandojmë të zgjidhni një server në një vend miqësor përrua: Hollanda, Suedia, Kanada, Luksemburgu, Rumania, Zvicra.

Hapi # 3 – Përdorni Kill Switch

Shtë një praktikë e mirë sigurie për të përdorur veçorinë e sigurisë ‘kill-switch’ të softuerit tuaj VPN. Shumica e ofruesve tani ofrojnë këtë funksionalitet, duke përfshirë: IPVanish, Akses në Internet, NordVPN dhe ExpressVPN

Switch IPVanish kill për Vuze

Përdorni ‘Kill-Switch’ të VPN-së tuaj për të parandaluar rrjedhjet e IP nëse VPN shkëputet.

Hapi # 4 – Kontrolloni adresën tuaj të Torrentit

Vetëm për të qenë të sigurt, është një ide e mirë të kontrolloni adresën tuaj të torrentit. Përdorni një përrua për ndjekjen e IP për të parë se si shikoni nga perspektiva e bashkëmoshatarëve tuaj. Kemi një ‘si-të’ të plotë për të kontrolluar IP-në tuaj përrua.

Burimet shtesë

Faleminderit shumë për leximin e këtij udhëzuesi Si ta përdorni vuzen në mënyrë anonime. Shpresojmë të gjesh gjithçka që të duhej këtu, por nëse akoma keni më shumë pyetje ose kërkoni më shumë informacion mbi VPN, ose bittorrent anonim, këtu janë disa lidhje të dobishme për ju:

Artikuj:

Si të përdorni uTorrent në mënyrë anonime
Si ta përdorni Deluge në mënyrë anonime
Udhëzuesi ynë për Totally Anonymous Bittorrent
Gjithcka mbi çelsin VPN Kill
Cilat janë shkrimet VPN?
Cilat VPN përfshijnë një përfaqësues falas për përralla?

Shqyrtime të VPN

Rishikimi i hyrjes private në internet
Rishikimi IPVanish
Rishikimi i Torguardit
Rishikimi HideMyAss
Rishikimi i Proxy.sh

&# 65279;&# 65279; më çoni në faqen kryesore të lutem!&# 65279;&# 65279;

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map