De beste VPN Chrome-extensies 2020 (3 betaald en 3 gratis)

Als je mijn inleidende artikel over Virtual Private Networks (VPN’s) hebt gelezen, weet je nu waarschijnlijk dat de manier waarop de functie in wezen vrij eenvoudig is.


Het is de taak van de VPN om een ​​veilige verbinding tot stand te brengen tussen uw apparaat en de informatie waartoe u toegang probeert te krijgen, waar deze zich ook bevindt. Ondertussen moet de VPN die informatie ook beveiligen door deze te versleutelen.

Klinkt eenvoudig, maar niet zo eenvoudig te implementeren. De kernelementen van een VPN – beveiliging, anonimiteit, snelheid en stabiliteit – zijn essentieel voor het overleven ervan.

Contents

Waarom een ​​VPN-extensie voor Google Chrome?

Beste VPN-extensies voor Google Chrome

Maar zelfs als je alle informatie die op VPN beschikbaar is, doorleest en je ogen de prijzen zien die je ziet, vragen sommigen zich misschien zelfs af: “Wat als ik gewoon anoniem en veilig wil blijven terwijl ik op internet surf?”

Dit is waar de VPN-browserplug-in of -extensie binnenkomt. Laten we het in dit geval hebben over VPN-extensies voor Google Chrome.

Afgezien van alles, heeft Google Chrome al lang het IE-monopolie van Microsoft (of Edge, tegenwoordig) doorbroken en voorbij Firefox geleid om te leiden als de meest populaire internetbrowser van vandaag. Afhankelijk van welke statistieken u gelooft, bedraagt ​​het vanaf nu tussen 59,69% tot 66,93% marktaandeel.

Met zo’n indrukwekkend gebruikersbestand is het logisch dat veel ontwikkelaars hun inspanningen op dit platform zullen concentreren, en dat hebben ze inderdaad gedaan. Top VPN-serviceproviders zoals ExpressVPN en NordVPN hebben speciale VPN-extensies voor Chrome, zodat u veilig en anoniem kunt browsen.

VPN-browser-extensies zijn anders dan Chrome Incognito

Chrome heeft in het verleden een incognitomodus geïntroduceerd, waarin gebruikers een tabblad kunnen openen en browsen zonder dat hun browsegeschiedenis wordt geregistreerd. Dit betekent alleen dat Chrome tijdens het browsen uw browsegeschiedenis verwijdert en vervolgens cookies verwijdert die tijdens die sessie zijn verzameld, zodra u dat venster sluit.

Dit is zowel rudimentair als niet effectief.

Waarom? Tijdens een browsersessie gaat informatie door meer dan alleen uw browser. Het beweegt door uw router, uw besturingssysteem en wordt mogelijk zelfs opgenomen op de sites die u bezoekt. Dit geldt vooral voor degenen die gebruik maken van streamingdiensten.

Chrome incognito

Uw IP-adres blijft ook open en beschikbaar, wat betekent dat elke tracering rechtstreeks naar u terug kan gaan.

Begrijp de beperkingen van Chrome VPN-extensies

VPN-extensies bieden echter veel overeenkomsten met VPN-apps zelf. Sommige zijn zelfs zo vergelijkbaar dat ze eenvoudig de functies van de belangrijkste VPN-apps uitbreiden. Meestal zijn ze bedoeld om meer gemak en controle te bieden over uw surfervaring op het web.

Het belangrijkste om te weten is dat bijna alle VPN-extensies slechts als proxy’s fungeren. Dit betekent dat ze alleen van invloed zijn op verkeer dat door de browser zelf gaat. De enige twee uitzonderingen hierop zijn apparaten die draaien op Chromes OS of de extensies die gebruikmaken van Native Messaging.

Het volstaat te zeggen dat de uitzonderingen zeldzamer zijn, dus neem de kracht van ELKE browsergebaseerde VPN’s met een snufje zout.

1. Alleen uw Chrome-verkeer is beveiligd

Hoewel browserextensies vergelijkbare voordelen bieden als volwaardige VPN-software, zijn er belangrijke verschillen. Daarom worden VPN-extensies meestal gewoon proxy’s genoemd.

De VPN-achtige voordelen van proxy’s zijn alleen van toepassing op uw browser, in dit geval Chrome. Het dataverkeer van andere apps op uw computer die gebruik maken van uw netwerk blijft onbeveiligd.

Dit geldt ook voor andere browsers die u soms gebruikt. Als u bijvoorbeeld de proxy-extensie voor Chrome heeft en Microsoft Edge start, wordt het gegevensverkeer op Edge niet beveiligd door uw Chrome-extensie.

Volledige VPN-apps versleutelen het gegevensverkeer op systeemniveau. Dit betekent dat uw enkele VPN-app het gegevensverkeer beschermt tegen alle delen van uw systeem – browser, andere applicaties en zelfs het besturingssysteem zelf.

2. Beperkte codering

Laat ik dit beginnen met een algemene verklaring: de meeste proxy’s van tegenwoordig (niet alleen VPN-proxy’s) maken alleen gebruik van SOCKS- en HTTP / HTTPS-protocollen.

Om dat naar de browserextensiescène te brengen, betekent dat dat er bij het gebruik van SOCKS en HTTP geen encryptie is. Als u een VPN-extensie gebruikt die het HTTPS-protocol biedt, is dat in feite SSL-codering.

Dit is vooral iets om op te letten voor 100% gratis VPN-proxy’s. Ik heb gemerkt dat zelfs voor betaalde VPN-extensieservices niet alle landservers het HTTPS-protocol bieden.

3. Beperkte ondersteuning

Helaas is dit over de hele linie vergelijkbaar, tenzij u een proxy gebruikt die wordt aangeboden als een service met toegevoegde waarde door een volledige VPN-serviceprovider zoals ExpressVPN of TorGuard. Gebruikers van een gratis VPN-extensie moeten meestal genoegen nemen met een FAQ, community-gebaseerde ondersteuning of e-mailondersteuning (als je geluk hebt).

Wees voorbereid om zelf problemen door deze problemen te halen.

Voordelen van het gebruik van VPN-extensies

Hoewel er verschillen zijn, hebben proxy’s in sommige scenario’s ook nichegebruik.

 1. Speciale gevallen Door hun beperktere functionaliteit zijn proxy’s doorgaans lichter in het gebruik van systeembronnen. Neem bijvoorbeeld als u een Chromebook gebruikt – u heeft misschien a) geen andere keuze en b) moet systeembronnen besparen.
 2. Gespecialiseerde risicobeheersing Er is ook het argument dat internetbrowsers een van de meest voorkomende doelwitten zijn waar hackers de neiging toe hebben. Alle browsers zijn vatbaar voor beveiligingsrisico’s, het enige verschil is in welke mate. Als u niet wilt dat een volwaardige VPN middelen gebruikt, kunt u genoegen nemen met het verdedigen van uw gegevens en het verbergen van uw identiteit met een VPN-proxy-extensie.
 3. Advertentieblokkering Sommige VPN-extensies worden geleverd met andere services, zoals advertentieblokkering, het vermijden van trackers of cookiebeheer. Dit helpt de rommel uit het net te verwijderen voordat het je bereikt, maar kan ook resulteren in een aantal vreemd uitziende webpagina’s (soms).
 4. WebRTC-lekken voorkomen Firefox en Chrome hebben beide een beveiligingsprobleem waardoor uw IP-adres kan worden gelekt. Dit kan natuurlijk worden opgelost door een volledige VPN-app te gebruiken, maar sommige VPN-extensieleveranciers hebben nu WebRTC-lekpreventie ingebouwd in hun extensies.

Hoe kiezen we een VPN voor Chrome?

Hoewel Chrome VPN-extensies voornamelijk proxy-extensies zijn, ben ik van mening dat als ze voldoen aan de kernprincipes van VPN’s die cruciaal zijn, ze voor het grootste deel in orde zouden moeten zijn. De sleutel blijft hetzelfde: Privacy en beveiliging, en snelheid.

Als je er niet van overtuigd bent dat het selectieproces goed is en dat elke oude VPN-extensie het zal doen, laat me dan delen met je iets dat ik onlangs tegenkwam: Hoxx VPN. Terwijl ik hun documentatie doornam, vroeg ik me af waarom iemand in vredesnaam zich zou aanmelden bij hun service, zelfs voor een gratis account.

hoxx privacybeleid

Deze VPN verzamelt loginformatie, blokkeert SMTP-poorten, verzamelt persoonlijke informatie, apparaatinformatie, maakt gebruik van trackingtechnologieën, stelt dat zijn gebruikers moeten instemmen met het delen van informatie met wetshandhavingsinstanties of overheden … de lijst gaat maar door.

Als je nu net zo geschokt bent als ik, dan weet je hoe belangrijk je keuze voor een VPN-partner is. Laten we daarom eens kijken naar enkele van de beste Chrome VPN-extensies.

Top 3 betaalde Chrome VPN-extensies

Hoewel ik betaald zeg, moet ik ook vermelden dat de meeste VPN-browserextensies die u online zult vinden, gratis kunnen worden geïnstalleerd. Sommigen hebben echter een daadwerkelijk betaald abonnement op de service nodig voordat u deze extensies kunt gebruiken (in wezen betaalde extensies maken). Zonder verder oponthoud, hier zijn onze top 3 betaalde extensiekeuzes.

1. NordVPN

https://nordvpn.com/

NordVPN

De performance over het geheel

Erg goed

Onze beoordeling

Beoordeeld 4 uit 5Beoordeeld 4 uit 5Beoordeeld 4 uit 5Beoordeeld 4 uit 5

Prijs

$ 6,99 / mnd

Belangrijkste kenmerken

 • 4.400+ servers
 • Dubbele DNS
 • 6+ apparaten
 • PGP voor comm. privacy
 • Meerdere protocollen

"Nord komt samen in een heel mooi pakket & biedt solide prestaties via duizenden VPN-servers."

De NordVPN Chrome-extensie is een beetje een vreemde eend. Weet je nog waar ik zei dat ExpressVPN geweldig is voor diegenen die van een click-and-go-ervaring houden? Welnu, de NordVPN-extensie is vergelijkbaar, maar gaat een beetje te ver.

In feite kun je heel weinig manipuleren in de app. Wat het selecteren van servers betreft, kunt u alleen het land kiezen. Als ik bijvoorbeeld probeer verbinding te maken met een Amerikaanse server, is het even onwaarschijnlijk op welke staatsserver ik uiteindelijk aangesloten zal zijn. Een beetje vervelend.

Hoewel ik snel verbinding maakte met een Amerikaanse server, was de verbinding zo slecht dat de snelheidstest niet eens een server voor mij kon selecteren. De verbindingssnelheid in Maleisië was verschrikkelijk en ik kreeg uiteindelijk een goede snelheidsmeting uit Singapore.

NordVPN-extensie

Het goede

 • Schone en eenvoudige interface
 • Zeer snelle serververbindingen

De slechte

 • Geen staatsspecifieke locatiekeuzes
 • Sommige servers hebben vreselijke verbindingen

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

ExpressVPN

De performance over het geheel

Uitstekend

Onze beoordeling

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs

$ 8,32 / maand

Belangrijkste kenmerken

 • Makkelijk te gebruiken
 • Wereldwijd VPN-netwerk
 • VPN kill-schakelaar
 • DNS-lekbescherming
 • WebRTC-blokkering

"Een krachtige combinatie van beveiliging, anonimiteit & prestaties op alle grote platforms."

Net als bij zijn apps is de ExpressVPN Chrome-extensie probleemloos en gemakkelijk te gebruiken. Er zijn instellingen die u kunt aanpassen, zoals locatie-spoofing en WebRTC-blokkering, maar voor degenen die graag klikken en gaan, is dit een geweldige extensie voor u.

Er is een optie om uw Windows-app in de extensie te configureren, maar als u daarop klikt, wordt de Windows-app gestart en doet u de configuratiewijzigingen daar – niet erg indrukwekkend. De snelheden op de extensie zijn redelijk tot middelmatig, maar kunnen nog slechter zijn.

Hoewel ik een beetje zeur over de extensie die de app opent bij sommige configuratiewijzigingen, hoewel vervelend, breidt dit de kracht van de extensie uit. Fantastisch voor diegenen die op zoek zijn naar absolute privacy en veiligheid, terwijl ze tegelijkertijd werken voor diegenen die op zoek zijn naar een echte lichtgewicht browserextensie.

Over het algemeen geef ik de voorkeur aan de extensie van ExpressVPN omdat deze wordt ondersteund door de volledige VPN-service van het bedrijf. Ze kunnen nieuwe werelden openen voor gebruikers via een gespecialiseerd netwerk van meer dan 2.000 servers wereldwijd en hebben tot nu toe de hoogste score behaald in onze VPN-tests.

Express VPN-extensie

Het goede

 • Makkelijk te gebruiken
 • Heeft overal HTTPS
 • Fatsoenlijke serversnelheden

De slechte

 • Trage serververbinding
 • Langzame uploadsnelheden

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

De performance over het geheel

Uitstekend

Onze beoordeling

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs

$ 1,99 / maand

Belangrijkste kenmerken

 • 1040+ servers
 • Multi-Hop-verbinding
 • Ondersteunt veel platforms
 • Geen logs

"Zonder franje en consistent in prestaties, maakt Surfshark naam als een sterke aankomende concurrent."

Net als hun Windows- en mobiele apps, is de Surfshark Chrome-extensie best aangenaam om te gebruiken. Het voelt extreem licht aan en reageert erg goed op opdrachten. Verbindingen worden snel en gemakkelijk gemaakt zonder dat u met instellingen of iets anders hoeft om te gaan.

Kortom, het werkte gewoon uit de doos. Het enige dat u hoeft te doen, is klikken om het in te schakelen en vervolgens kiezen met welke server u verbinding wilt maken. Snelheidstests tonen aan dat het net zo goed presteert als de volledige Windows-applicatie.

Persoonlijk ben ik nooit zo’n fan geweest van Chrome-extensies. Ik heb het gevoel dat ze bulk toevoegen aan wat al een geheugenzwijn is, maar de Surfshark Chrome-extensie voelt gewoon goed. Je hebt natuurlijk een bestaand account nodig om ermee te werken.

surfshark snelheidstest VS.

Het goede

 • Werkt zelfstandig
 • Vrij lichtgewicht
 • Hoge snelheden

De slechte

 • Beperkte functies

Hoe zijn de GRATIS Chrome VPN-extensies?

Ik heb dit keer op keer gezegd als het gaat om VPN-providers en ik herhaal het hier nu opnieuw: laat je niet overdrijven door het label ‘gratis’. Bedrijven die gratis diensten aanbieden, moeten op de een of andere manier de inkomsten goedmaken.

Wanneer u ‘gratis’ aanbiedingen oppikt, brengt u vaak iets in gevaar – of het nu uw privacy is of de controle over uw gegevens verliest. Sommige services gaan zelfs zover dat ze hun toevlucht nemen tot malware of website-omleidingen om geld van u te verdienen. Overweeg deze eerlijke waarschuwing.

1. TunnelBear

https://www.tunnelbear.com/

TunnelBear

De performance over het geheel

Eerlijk

Onze beoordeling

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs

Vrij

Belangrijkste kenmerken

 • AES 256-bit encryptie
 • Meerdere apparaten
 • Wereldwijd netwerk
 • Waakzame modus

"Eigendom van McAfee die kan voldoen aan de beveiligingsnormen, TunnelBear kan je beschermen terwijl je je locatie vervalst."

Persoonlijk denk ik dat de TunnelBear VPN-extensie een fantastisch aanmeldingsproces heeft. Nadat u de extensie heeft geïnstalleerd, wordt u naar een aanmeldingspagina geleid waarin u wordt gevraagd een gebruikersnaam en wachtwoord te registreren.

De vangst is dat het gratis account u slechts 500 MB gecodeerde bandbreedte per maand oplevert. Dat is voor de meeste mensen meestal lang niet genoeg. Hun serversnelheden variëren blijkbaar erg, en hoewel ik slechts middelmatige snelheden kreeg van hun Amerikaanse servers, was Singapore razendsnel!

Tunnelbear VPN-extensie

Het goede

 • Pijnloos aanmelden en verbinding maken
 • Enkele geweldige snelheden op geselecteerde servers

De slechte

 • Variërende snelheden op verschillende landservers
 • Gratis quota van 500 MB per maand, niet genoeg voor zelfs e-mail

2. PureVPN

https://www.purevpn.com/

PureVPN-logo

De performance over het geheel

Goed

Onze beoordeling

Gewaardeerd met 3,5 van de 5Gewaardeerd met 3,5 van de 5Gewaardeerd met 3,5 van de 5

Prijs

Vrij

Belangrijkste kenmerken

 • 2000+ servers
 • Meerdere apparaten
 • Onbeperkte gegevensoverdracht
 • Split tunneling

"PureVPN is beschikbaar op meerdere platforms en heeft een eigen Chrome-plug-in voor ultiem gemak."

PureVPN is eigenlijk de aanbieder van volledige VPN-services, wat betekent dat het zijn op het besturingssysteem gebaseerde apps heeft en het biedt ook de PureVPN Chrome-extensie gratis. De Chrome-extensie is naar mijn mening vrijwel net zo goed als elke freebie redelijkerwijs zou komen.

Allereerst biedt het gebruikers een heel eenvoudige anonimiteitsservice voor helemaal niets, het enige wat je nodig hebt is om je aan te melden voor een account. Deze service heeft echter enkele beperkingen die naar mijn mening redelijk zijn voor de prijs die u betaalt (wat niets is).

Je kunt niet selecteren met welk land je verbinding wilt maken, behalve in Roemenië, Australië en Zweden. De meeste geoblocking-apps zoals Netflix US, Hulu US of BBC iPlayer werken niet tenzij je je aanmeldt voor een premium account.

Aan de andere kant werkt standaard websurfen goed en is er ook WebRTC-bescherming. Met de Chrome-extensie van PureVPN waren de browsersnelheden die ik vond zelfs hoger dan normaal, vooral voor gratis services.

PureVPN-extensie

Het goede

 • Hoge browsersnelheden
 • Geen bandbreedtequotum

De slechte

 • Afgezien van standaard browsen op het web, vereist bijna al het andere een premium upgrade

3. ZenMate

https://zenmate.com/

ZenMate-logo

De performance over het geheel

Eerlijk

Onze beoordeling

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs

Vrij

Belangrijkste kenmerken

 • Verbinding maken met één klik
 • Meerdere apparaten
 • Geen logs
 • 360 ° bescherming
 • 30+ wereldwijde locaties

"Combineer ZenMate met zijn eigen Chrome-plug-in & maak optimaal gebruik van de eersteklas codering."

Wat Chrome VPN-extensies betreft, is ZenMate redelijk goed. De snelheden zijn redelijk, er zijn heel veel extra opties en dingen die je normaal niet ziet in gratis extensies. Dat duurt echter maar een week.

Zie je, ZenMate werkt volgens het ‘lok ze in’ principe, wat betekent dat wanneer je je aanmeldt, je automatisch begint met hun premium service. Na een week van deze proefperiode wordt u teruggezet naar hun gratis model.

Niet bepaald slecht, maar vervelend. Ze bieden in ieder geval sterke en stabiele serververbindingen met hoge snelheden, dus ik heb weinig te klagen.

ZenMate VPN-extensie

Het goede

 • Heel snel en stabiel
 • Onbeperkte Bandbreedte

De slechte

 • Vervelende banneradvertenties in extensie

Conclusie: moet ik een VPN-extensie krijgen?

Aan het eind van de dag ben ik van mening dat ik opnieuw het belangrijkste verschil tussen VPN-apps en Chrome VPN-extensies (of VPN-extensies voor alle browsers eigenlijk) moet benadrukken. VPN-apps beveiligen al het netwerkverkeer vanaf uw apparaat, browserextensies beveiligen alleen browsergebaseerd verkeer.

Aangezien op de meeste apparaten, waaronder laptops, smartphones en tablets, tegenwoordig vaak veel apps zijn geïnstalleerd die gebruikmaken van netwerkverkeer, is het beveiligen van uw browsergebaseerde verkeer lang niet genoeg om anoniem te blijven.

Hier zijn twee belangrijke afhaalrestaurants die ik u zou willen laten overwegen:

 1. Om al je netwerkverkeer volledig te beschermen, heb je een VPN-app nodig.
 2. Als u een gratis plug-in of browserextensie gebruikt, betaalt u waarschijnlijk met uw privacy.

Als u alleen anoniem wilt browsen, dan is misschien een Chrome-browserextensie iets voor u. Omdat u echter voor de beste VPN-extensies geabonneerd moet zijn op hun service, raad ik u ten zeerste aan om in plaats daarvan een VPN-app te installeren.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map