Hvis du har lest den innledende artikkelen min om virtuelle private nettverk (VPN-er), vil du sannsynligvis nå vite at måten funksjonen er ganske enkel på i det vesentlige.

Det er VPNs jobb å opprette en sikker forbindelse mellom enheten din og informasjonen du prøver å få tilgang til, uansett hvor den er. I mellomtiden må VPN også sikre denne informasjonen ved å kryptere den.

Høres enkelt ut, men egentlig ikke så lett å implementere. Kjerneelementene i en VPN – sikkerhet, anonymitet, hastighet og stabilitet – er avgjørende for overlevelsen.

Contents

Hvorfor en VPN-utvidelse for Google Chrome?

Beste VPN-utvidelser for Google Chrome

Selv mens du leser gjennom all informasjonen som er tilgjengelig på VPN og øynene dine bugner til prisene du ser, kan noen av dere til og med ha lurt på: “Hva om jeg bare vil være anonym og sikker mens du surfer på internett?”

Det er her VPN-nettleserplugin eller utvidelsen kommer inn. La i dette tilfellet snakke om VPN-utvidelser for Google Chrome.

Alt annet til side har Google Chrome lenge smadret gjennom Microsofts IE (eller Edge, nå til dags) monopol og pisket forbi Firefox for å lede som den mest populære nettleseren i dag. Avhengig av hvilken statistikk du tror, ​​ligger den per nå mellom 59,69% til 66,93% markedsandel.

Med en slik kommanderende brukerbase er det fornuftig at mange utviklere vil konsentrere sin innsats på denne plattformen, og faktisk har de gjort det. Topp VPN-tjenesteleverandører som ExpressVPN og NordVPN har dedikerte VPN-utvidelser for Chrome, slik at du kan holde surfingen trygg, sikker og anonym.

VPN-nettleserutvidelser er forskjellige fra Chrome Incognito

Chrome har i det siste introdusert en inkognitomodus, der brukere kan åpne en fane og bla gjennom uten å registrere nettleserloggen. Dette betyr bare at når du blar, sletter Chrome nettleserloggen og tørker deretter informasjonskapsler som er akkumulert i løpet av den økten, når du lukker vinduet.

Dette er både rudimentært og ineffektivt.

Hvorfor? I løpet av en surfeøkt passerer informasjon gjennom mer enn bare nettleseren din. Den beveger seg gjennom ruteren, operativsystemet ditt og kan til og med bli registrert på nettstedene du besøker. Dette gjelder spesielt de som benytter seg av strømmetjenester.

Chrome inkognito

IP-adressen din forblir åpen og tilgjengelig også, noe som betyr at alle sporinger kan gå direkte tilbake til deg.

Forstå begrensningene for Chrome VPN-utvidelser

VPN-utvidelser tilbyr imidlertid mange likheter med VPN-apper selv. Faktisk er noen så like at de ganske enkelt utvider funksjonene til viktigste VPN-apper. For det meste er de ment å gi større komfort og kontroll over nettleseropplevelsen din.

Det viktigste å vite er at nesten alle VPN-utvidelser bare fungerer som fullmakter. Dette betyr at de bare påvirker trafikken som går gjennom selve nettleseren. De eneste to unntakene fra dette er enheter som kjører på Chromes OS eller utvidelsene som utnytter Native Messaging.

Det er nok å si at unntakene er sjeldnere, så ta kraften fra NOEN nettleserbaserte VPN-er med en klype salt.

1. Bare Chrome-trafikken din er sikret

Selv om nettleserutvidelser tilbyr lignende fordeler som fullverdig VPN-programvare, er det viktige forskjeller. Derfor kalles VPN-utvidelser vanligvis bare proxy.

De VPN-lignende fordelene som proxy tilbyr, gjelder bare nettleseren din, i dette tilfellet Chrome. Andre apper på datamaskinen din som bruker nettverket ditt, vil at datatrafikken deres forblir usikret.

Dette strekker seg også til andre nettlesere du kanskje bruker noen ganger. Hvis du for eksempel har proxy-utvidelsen for Chrome og starter Microsoft Edge, vil datatrafikken på Edge ikke være sikret av Chrome-utvidelsen.

Full VPN-apper krypterer datatrafikk på et systemnivå. Dette betyr at din enkelt VPN-app vil beskytte datatrafikk fra alle deler av systemet ditt – nettleser, andre applikasjoner og til og med operativsystemet selv.

2. Begrenset kryptering

La meg starte med en generisk uttalelse: De fleste fullmektiger i dag (ikke bare VPN-proxy) bruker bare SOCKS og HTTP / HTTPS-protokoller..

For å ta det med nettleserutvidelsesscenen, betyr det at når du bruker SOCKS og HTTP, er det null krypteringer. Hvis du bruker en VPN-utvidelse som tilbyr HTTPS-protokollen, er det i utgangspunktet kryptering på SSL-nivå.

Dette er spesielt noe du må merke deg for 100% gratis VPN-fullmakter. Selv for betalte VPN-utvidelsestjenester har jeg lagt merke til at ikke alle landsservere tilbyr HTTPS-protokollen.

3. Begrenset støtte

Dessverre er dette likt over hele linjen, med mindre du bruker en proxy som leveres som en verdiøkende tjeneste av en full VPN-tjenesteleverandør som ExpressVPN eller TorGuard. Gratis VPN-utvidelsesbrukere må stort sett nøye seg med en FAQ, samfunnsbasert support eller e-poststøtte (hvis du er heldig).

Vær forberedt på å blande deg gjennom problemer på egen hånd for denne.

Fordelene ved å bruke VPN-utvidelser

Mens det er forskjeller, har fullmektiger også nisjebruk i noen scenarier.

 1. Spesielle tilfelle bruk På ​​grunn av deres mer begrensede funksjonalitet, har fullmakter en tendens til å være lettere på systemressursbruk. Ta for eksempel hvis du bruker en Chromebook – du kan a) ikke ha noe annet valg og b) trenger å spare systemressurser.
 2. Spesialisert risikokontroll. Det er også argumentet om at nettlesere er et av de vanligste målene som hackere pleier å målrette mot. Alle nettlesere er utsatt for sikkerhetsrisiko, den eneste forskjellen er i hvilken grad. Hvis du ikke vil at en fullverdig VPN tar opp ressurser, kan du nøye deg med å forsvare dataene dine og skjule identiteten din med en VPN-proxy-utvidelse.
 3. Annonseblokkering Noen VPN-utvidelser leveres sammen med andre tjenester, for eksempel annonseblokkering, sporing av sporing eller informasjonskapselhåndtering. Dette hjelper deg med å fjerne søppel ut av nettet før det når deg, men kan også føre til noen rare sider (noen ganger).
 4. Å forhindre WebRTC LeaksFirefox og Chrome har begge et sikkerhetsproblem som kan føre til at IP-adressen din lekker. Dette kan selvfølgelig overvinnes ved å bruke en full-on VPN-app, men noen leverandører av VPN-utvidelser har nå innebygd WebRTC-forebygging av lekkasjer i utvidelsene sine.

Hvordan velger vi en VPN for Chrome?

Selv om Chrome VPN-utvidelser hovedsakelig er proxy-utvidelser, føler jeg at hvis de overholder kjerneprinsippene til VPN-er som er kritiske, bør de for det meste være bra. Nøkkelen forblir den samme: personvern, sikkerhet, og hastighet.

Hvis du ikke er overbevist om at utvelgelsesprosessen er forsvarlig og at en hvilken som helst gammel VPN-utvidelse vil gjøre det, la meg dele med noe jeg fant over forleden: Hoxx VPN. Da jeg gikk igjennom dokumentasjonen deres, endte jeg opp med å lure på hvorfor i all verden noen ville registrere seg med tjenesten deres, selv på en gratis konto.

hoxx personvernregler

Denne VPN samler inn logginformasjon, blokkerer SMTP-porter, samler personlig informasjon, enhetsinformasjon, sysselsetter sporingsteknologier, uttaler at brukerne må gå med på informasjonsdeling med advokatbyråer eller myndigheter… listen fortsetter.

Hvis du nå er så forferdet som jeg var, vil du vite hvor viktig valget ditt av VPN-partner er. Så med det, la oss se på noen av de beste Chrome VPN-utvidelsene.

Topp 3 betalte Chrome VPN-utvidelser

Selv om jeg sier betalt, må jeg også nevne at de fleste VPN-nettleserutvidelser du finner online, er gratis å installere. Noen vil imidlertid kreve et faktisk betalt abonnement på tjenesten før du lar deg benytte deg av disse utvidelsene (egentlig gjøre dem betalte utvidelser). Uten videre, her er våre topp 3 betalte utvidelsesvalg.

1. NordVPN

https://nordvpn.com/

NordVPN

Samlet ytelse

Veldig bra

Vår vurdering

Karakter 4 av 5Karakter 4 av 5Karakter 4 av 5Karakter 4 av 5

Pris

$ 6.99 / mo

Nøkkelegenskaper

 • 4400+ servere
 • Dobbelt DNS
 • 6+ enheter
 • PGP for komm. personvern
 • Flere protokoller

"Nord kommer sammen i en veldig pen pakke & tilbyr solid ytelse gjennom tusenvis av VPN-servere."

NordVPN Chrome-utvidelsen er litt av en merkelig and. Husker du hvor jeg sa at ExpressVPN er flott for de som liker en klikk og gå-opplevelse? NordVPN-utvidelsen er lik, men tar det litt for langt.

Det er faktisk veldig lite du kan manipulere i appen. Så langt du velger servere, er alt du kan velge landet. Når du for eksempel prøver å koble til en amerikansk server, er det jevn sjanser hvilken statsserver jeg vil ende opp med. Litt irriterende.

Mens jeg koblet raskt til en amerikansk server, var tilkoblingen så dårlig at hastighetstesten ikke en gang kunne velge en server for meg. Malaysia-tilkoblingshastigheten var rystende, og jeg endelig endte opp med å få en god hastighetslesning fra Singapore.

NordVPN forlengelse

Det gode

 • Rent og enkelt grensesnitt
 • Veldig raske serverforbindelser

Det dårlige

 • Ingen statsspesifikke stedsvalg
 • Noen servere har forferdelige tilkoblinger

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

ExpressVPN

Samlet ytelse

Utmerket

Vår vurdering

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris

$ 8.32 / mo

Nøkkelegenskaper

 • Lett å bruke
 • Globalt VPN-nettverk
 • VPN-drepebryter
 • DNS-lekkasjebeskyttelse
 • WebRTC-blokkering

"En potent kombinasjon av sikkerhet, anonymitet & ytelse på alle større plattformer."

Som med appene sine, er ExpressVPN Chrome-utvidelsen problemfri og enkel å bruke. Det er innstillinger du kan finjustere, for eksempel spoofing av lokasjoner og WebRTC-blokkering, men for de som liker å klikke og gå, er dette en flott utvidelse for deg.

Det er et alternativ å konfigurere Windows-appen din i utvidelsen, men å klikke på den som starter Windows-appen, og du gjør konfigurasjonsendringene der – ikke veldig imponerende. Hastighetene på forlengelsen er rimelige til middels, men det kan være verre.

Selv om jeg sutrer litt over at utvidelsen åpner appen på noen konfigurasjonsendringer, mens irriterende, utvider dette kraften til utvidelsen. Fantastisk for de som søker absolutt privatliv og sikkerhet, samtidig som de jobber for de som søker en ekte lettvektsutvidelse.

Totalt sett favoriserer jeg ExpressVPNs utvidelse fordi det støttes av selskapets full VPN-tjeneste. De kan åpne for nye verdener for brukere gjennom et spesialisert nettverk med over 2000 servere over hele verden og har rangert toppen av gruppen i VPN-testene våre så langt.

Express VPN-utvidelse

Det gode

 • Lett å bruke
 • Har HTTPS overalt
 • Grei serverhastighet

Det dårlige

 • Treg serverforbindelse
 • Sakte opplastningshastigheter

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Samlet ytelse

Utmerket

Vår vurdering

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris

$ 1.99 / mo

Nøkkelegenskaper

 • 1040+ servere
 • Multi-Hop-tilkobling
 • Støtter mange plattformer
 • Ingen logger

"Surfshark gir sitt friluftsfri og konsistent ytelse navn som en sterk kommende utfordrer."

Akkurat som Windows- og Mobile-appene sine, er Surfshark Chrome-utvidelsen ganske hyggelig å bruke. Det føles ekstremt lett og reagerer veldig på kommandoer. Tilkoblinger gjøres raskt og enkelt uten å måtte håndtere innstillinger eller noe annet.

I utgangspunktet – det fungerte ganske enkelt ut av boksen. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke for å slå den på og deretter velge hvilken server du vil koble til. Hastighetstester viser at den fungerer like effektivt som hele Windows-applikasjonen.

Personlig har jeg aldri vært stor tilhenger av Chrome-utvidelser. Jeg føler at de legger mye til det som allerede er et minne-svin, men Surfshark Chrome-utvidelsen føles bare riktig. Selvfølgelig trenger du en eksisterende konto for å jobbe med den.

surfshark hastighetstest USA

Det gode

 • Kjører uavhengig
 • Ganske lett
 • Rask hastighet

Det dårlige

 • Begrensede funksjoner

Hvordan er de GRATIS Chrome VPN-utvidelsene?

Jeg har sagt dette om og om igjen før når det gjelder VPN-leverandører, og jeg vil gjenta det her igjen nå: ikke la deg lure av merket ‘gratis’. Bedrifter som tilbyr gratis tjenester må på en eller annen måte kompensere for inntektene.

Når du snapper opp “gratis” tilbud, setter du ofte noe i fare – det være seg personvernet ditt eller mister kontrollen over dataene dine. Noen tjenester går til og med til å ty til malware eller viderekoblinger på nettstedet for å tjene penger på deg. Vurder denne rettferdige advarselen.

1. TunnelBear

https://www.tunnelbear.com/

TunnelBear

Samlet ytelse

Rettferdig

Vår vurdering

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris

Gratis

Nøkkelegenskaper

 • AES 256-bit kryptering
 • Flere enheter
 • Verdensomspennende nettverk
 • Våken modus

"TunnelBear er eid av McAfee som kan vitne til sikkerhetsstandardene, mens du forfalsker plasseringen din."

Personlig synes jeg at TunnelBear VPN-utvidelsen har en fantastisk registreringsprosess. Når du har installert utvidelsen, vil du bli ført til en registreringsside som ber deg registrere et brukernavn og passord.

Fangsten er at gratiskontoen bare vil netto deg 500MB kryptert båndbredde i måneden. Det er vanligvis ikke i nærheten nok for folk flest. Serverhastighetene deres varierer tilsynelatende mye, og mens jeg bare fikk middelmådige hastigheter ut av deres amerikanske servere, var Singapore lynraskt!

Tunnelbear VPN-utvidelse

Det gode

 • Smertefri registrering og forbindelse
 • Noen fantastiske hastigheter på utvalgte servere

Det dårlige

 • Varierende hastigheter på forskjellige landsservere
 • Gratis 500 MB per måned-kvote ikke nok for engang e-post

2. PureVPN

https://www.purevpn.com/

PureVPN-logo

Samlet ytelse

Flink

Vår vurdering

Karakter 3,5 av 5Karakter 3,5 av 5Karakter 3,5 av 5

Pris

Gratis

Nøkkelegenskaper

 • 2000+ servere
 • Flere enheter
 • Ubegrenset dataoverføring
 • Delet tunneling

"PureVPN er tilgjengelig på flere plattformer, og har en egen Chrome Plugin for ultimat bekvemmelighet."

PureVPN er faktisk leverandøren av full VPN-tjenester, noe som betyr at den har sine OS-baserte apper, og den tilbyr også PureVPN Chrome-utvidelsen gratis. Kromforlengelsen er etter min mening ganske så bra som hvilken som helst freebie med rimelighet vil komme.

For det første tilbyr den brukerne en helt grunnleggende anonymitetstjeneste for absolutt ingenting, alt du trenger er å registrere deg for en konto. Imidlertid har denne tjenesten noen begrensninger som jeg anser som rimelige for prisen du betaler (som ikke er noe).

Du kan ikke velge hvilket land du vil koble til, bortsett fra Romania, Australia og Sverige. De fleste geo-blokkerende apper som Netflix US, Hulu US eller BBCs iPlayer fungerer ikke med mindre du registrerer deg for en premiumkonto.

På den annen side fungerer grunnleggende websurfing bra, og det er også WebRTC-beskyttelse. Faktisk, med PureVPNs Chrome-utvidelse, var surfehastighetene jeg fant høyere enn vanlig, spesielt for gratis tjenester.

PureVPN-utvidelse

Det gode

 • Rask surfehastighet
 • Ingen båndbreddekvote

Det dårlige

 • Bortsett fra grunnleggende nettlesing, krever nesten alt annet en premiumoppgradering

3. ZenMate

https://zenmate.com/

ZenMate-logo

Samlet ytelse

Rettferdig

Vår vurdering

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris

Gratis

Nøkkelegenskaper

 • Ett klikk koble til
 • Flere enheter
 • Ingen logger
 • 360 ° beskyttelse
 • 30+ globale lokasjoner

"Kombiner ZenMate med sin helt egen Chrome-plugin & dra full nytte av den topp kryptering."

Så langt Chrome VPN-utvidelser går, er ZenMate ganske bra. Hastighetene er anstendige, det er mange ekstra alternativer og ting du normalt ikke ser i gratis utvidelser. Dette varer imidlertid bare i en uke.

ZenMate fungerer etter prinsippet om “lokke dem i”, noe som betyr at når du registrerer deg, starter du automatisk premium-tjenesten deres. Etter en uke med denne prøven, blir du dumpet ned til gratismodellen deres.

Ikke akkurat ille, men irriterende. I alle fall tilbyr de sterke og stabile serverforbindelser med raske hastigheter, så jeg har lite å klage på.

ZenMate VPN-utvidelse

Det gode

 • Veldig raskt og stabilt
 • Ubegrenset båndbredde

Det dårlige

 • Irriterende bannerannonser i utvidelse

Konklusjon: Bør jeg få et VPN-utvidelse?

På slutten av dagen føler jeg at jeg igjen må understreke den viktigste forskjellen mellom VPN-apper og Chrome VPN-utvidelser (eller VPN-utvidelser for alle nettlesere, faktisk). VPN-apper sikrer all nettverkstrafikk fra enheten din, nettleserutvidelser sikrer bare nettleserbasert trafikk.

Siden de fleste enheter i dag, inkludert bærbare datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett, ofte har mange apper installert på dem som bruker nettverkstrafikk, er det bare å sikre at nettleserbasert trafikk ikke er tilstrekkelig til å være anonym.

Her er to viktige takeaways jeg vil at du skal vurdere:

 1. For å beskytte all nettverkstrafikken din fullstendig, trenger du en VPN-app.
 2. Å bruke en gratis plugin- eller nettleserutvidelse betyr at du sannsynligvis betaler med personvernet ditt.

Hvis det du leter etter bare er å bla anonymt, er kanskje en Chrome-nettleserutvidelse noe for deg. Siden de beste VPN-utvidelsene trenger at du abonnerer på tjenesten deres, anbefaler jeg imidlertid at du installerer en VPN-app i stedet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me