Effektiv skrivning av webbplatsinnehåll – Lär dig skriva webbinnehåll som säljer

Innehållsskrivning för din webbplats är faktiskt riktigt enkelt.


Det är för enkelt.

Faktum är att vem som helst skulle kunna göra det.

Men om du vill skriva innehåll som faktiskt är engagerande och får din läsare att hålla sig omkring måste du skriva webbkopia på ett engagerande sätt som löser deras problem, och det är ett helt annat bollspel just där.

Människor som surfar på nätet letar efter något specifikt.

Om din kopia inte lyckas fånga deras uppmärksamhet under de första 2 sekunderna kommer allt blod, svett och tårar som du har hälls i ditt stycke bara inte att få någon uppmärksamhet.

Eftersom vi är en generös grupp människor som verkligen vill hjälpa våra läsare, har vi kommit med den definitiva, den enda guiden du någonsin kommer att behöva för att förbättra ditt skrivande spel för webbinnehåll..

Men först ska vi definiera vad webbplatsens innehåll faktiskt är, och varför det är viktigt att du faktiskt skriver innehåll som är effektivt och engagerande.

Hur definierar man bra innehållsskrivning på webbplatsen?

Tips och tricks för att skriva webbplatsinnehåll som säljer

Så, bra innehåll på webbplatser är faktiskt väldigt enkelt.

 • Det måste säljas.
 • Det måste vara engagerande.
 • Det måste ha ett syfte.

Hela poängen med att skriva bra innehåll på webbplatsen är att skriva på ett sätt som kommer att rankas bättre i Googles sökningar, men ändå tilltalar dina läsares öga.

Detta skulle få dem att stanna på din sida lite längre, vilket förhoppningsvis kommer att leda till en försäljning.

Jag är säker på att du har hört detta förut någonstans, men innehåll är kung, och det är ännu tydligare när det gäller webbplatsinnehåll.

När människor besöker din webbsida letar de efter information om något specifikt, en unik synvinkel eller en opartisk åsikt.

Om du kan presentera dem vad de vill, kommer du att ge värde för dem, och det, damer och herrar, är det vi kallar kvalitetsinnehåll.

Varför innehåll på webbplatsen är viktigt

Effektiv innehållsskrivning

Du förstår, kvalitetsinnehåll är inte bara en enda sak. Kvalitetsinnehåll, liv. Det blir delat. Det säljer.

Vanligt innehåll kommer att förbli relevant i kanske ett år eller två, men människor ser värde i en väl undersökt kvalitetsartikel, och den kommer att förbli relevant i flera år

Heck det kan till och med bli viral.

Människor kommer att besöka din webbplats under många år framöver, bara på grund av det enda värdefulla innehållet.

Detta är vad kvalitetswebbplatsinnehåll potentiellt kan uppnå för dig:

 • Det engagerar din publik och håller dem längre på din sida
 • Det säljer
 • Folk kommer att vilja dela dem
 • Om det är informativt och korrekt skrivet, kommer din artikel att bli en referenspunkt på internet, vilket innebär att folk kommer att länka till dig, vilket direkt översätter till starkare Google-rangkraft
 • Med bättre rankning kommer fler att läsa din artikel, som sammanslags till mer delning, fler inkommande länkar – effekten snöbollar.
 • Du kommer i slutändan att sälja mer eftersom din artikel blir viral.

Detta är kraften i innehållsmarknadsföring, och om du kan behärska det kommer du bokstavligen att kunna förvandla dina ord till guld.

Låt oss titta på vad du behöver göra för att skriva innehåll av hög kvalitet.

Tips 1: Förstå köparens resa

Om du vill skapa innehåll som faktiskt fångar dina riktade kunders uppmärksamhet kommer du att behöva förstå köparens resa. Oroa dig inte, det är faktiskt inte så svårt.

Låt oss anta att du är en ägare av online-gitarrbutiker och att du vill skapa innehåll för att driva dina läsare / kunder till en försäljningsplats.

Vilka artiklar kan vi skriva?

Hur kan vi använda köparens resa till vår fördel?

Vi kan dela upp det i tre enkla steg:

 1. medvetenhet & Intressera
  (När kunden blir medveten om en “smärta”.) Låt oss till exempel utveckla kunden ett intresse för gitarren, men han vet nästan ingenting om dem.
 2. Hänsyn
  (Kunder börjar undersöka produkter, lösningar och varumärken.) Nu är vår kund tillräckligt intresserad av att undersöka. Han vet inte vilka gitarrmärken att titta på, han vet inte ens vilken typ av gitarr som passar bäst för honom. Så han går online och gör sin forskning.
 3. Köp
  (Kunden fattar ett beslut.) Kunden har beslutat att han VILL få en gitarr. Han har minskat sina val, han har beslutat hur mycket pengar han är villig att dela för att få den kvalitet han vill ha. Han söker försäkran om att han gör rätt val.

Varje artikel du skriver måste vara meningsfull enligt köparens resa, och var och en måste pressa kunden längre ner köparens resa tills han / hon slutför en transaktion.

Enkelt nog rätt?

Höger.

Nu vet du vad köparens resa är, låt oss gå vidare till …

Tips 2: Vilken del av köparens resa du borde rikta in sig på

Uppenbarligen vore det trevligt att täcka HELA köparens resa i en artikel, men det kommer inte att bli möjligt, eftersom de som läser ditt innehåll kommer att vara på olika delar av sin egen köpares resa.

Vad vi KAN göra är att ta fram mindre artiklar som riktar sig till olika delar av köparens resa, så att läsarna på sin egen personliga resa kommer att ha något som är relevant för dem när de snubblar på din webbplats.

På ett sätt betyder detta att ALLA dina artiklar tillsammans kommer att täcka hela köparens resa (så att du har något för alla) men de borde kunna stå ensamma som enskilda berättelser för en mer riktad publik.

Tips nr 3: Ämnen att täcka för köparens resa

Okej, så du vet vad köparens resa är, och du vet att du måste täcka hela köparens resa med uppdelade enskilda delar, men vilken typ av ämnen ska du skriva?

Låt oss använda gitarren igen som ett exempel.

Steg 1: medvetenhet

I det här skedet vet vi att de personer som söker efter din webbplats just börjar visa intresse för gitarrer. Du vill skriva något generiskt men ändå relevant för att få läsarnas öga. Vad kan du skriva så att de snubblar över din artikel och stannar kvar för innehållet?

 • 10 bästa nybörjargitarrer
 • Gitarrer berömda rockstars använder
 • Spela vilken låt som helst med dessa fyra ackord
 • Hur gitarrmusik hjälper till med depression
 • musik & mental hälsa
 • 10 låtar du bör lära dig på gitarren
 • Behärska dessa populära låtar med 3 grundläggande ackord!

Steg 2: Intresse

Vid denna tidpunkt forskar läsaren aktivt på gitarrer. Han jämför priser, funktioner, ton, ljud. Han är hungrig efter data och han letar efter mer djupgående information.

Vad kan du göra för att fånga deras uppmärksamhet?

 • Innehåll som innehåller recensioner
 • Jämförelser med andra liknande gitarrmärken
 • Stringjämförelser
 • Skriv om pris kontra värde
 • Dokumentera din egen erfarenhet av att spela gitarr.
 • Skriv artiklar som gitarrer är bättre för rock vs jazzmusik

Steg 3: Hänsyn

Nu är dina läsare redo att köpa. De vet ungefär hur mycket de är villiga att spendera, de vet bara inte exakt vilket gitarrmärke de ska spendera på. De har troligen en idé i åtanke, men de letar efter lugnande.

Din artikel måste vara mer transaktionsfokuserad. Dina läsare behöver något för att pressa dem över kanten, data som försäkrar dem att de håller på att göra rätt val.

Så ge dem vad de vill läsa!

 • Det bästa värdet för pengar gitarr
 • 5 billigare alternativ till Les Paul Gibson
 • Topp 10 pedaler för att få den klassiska rock ‘n’ rolltonen
 • Bästa tillbehör till din nya gitarr
 • Bästa gitarrer för under 1 000 USD

Tips nr 4: Sökordsundersökning och välja dina sökord

Om du inte visste det nu kommer nyckelorden du använder i ditt webbplatsinnehåll att avgöra relevansen för din artikel i ögonen på den allsmäktiga Google.

Detta innebär att du måste välja dina sökord, använda dem på rätt sätt och titta på när din webbplats kommer ut på den första sidan i Googles sökresultat.

Det är faktiskt inte så svårt att göra.

Steg 1: Bekräfta sökfrågan

Du behöver bara börja med att bekräfta om det finns ett krav på de ämnen du har beslutat om. Du kan använda verktyg som SEMRush, Googles trender eller KeywordTool.io

Det finns många andra gratis keywording-verktyg där ute. Du kanske måste betala för att använda några av dem, men de är väl värda pengarna.

En snabb sökning visar att det finns gratisverktyg också, så du har ingen ursäkt för att göra allt du kan undersöka nyckelord.

Steg 2: Identifiera ditt sökord

När du har bekräftat din forskning måste du begränsa ditt sökordsval till 1 eller 2 huvudnyckelord för varje artikel. Detta hjälper dig att skriva.

Steg 3: Tweaking

Om du upptäcker att det saknas efterfrågan på ditt ämne, behöver du bara finjustera ämnet lite för att tillgodose vad folk letar efter.

För mer djupgående information om sökordsundersökningar, hopp vidare till här för en mycket välskriven artikel av vår vän, Tim Soulo.

Tips # 5: Artikelens längd

Den här delen är lite knepig.

I en studie som gjordes på Wikipedia-artiklar säger det att öka antalet ord för en artikel kommer att leda till högre förtroende. Men baserat på vår erfarenhet kommer läsarna snabbt att tappa intresset (och kanske inte ens bry sig om att läsa) om artikeln är för långt.

Men återigen, om innehållet intresserar och lyckas engagera läsaren, kommer läsaren sannolikt att hålla på och fortsätta läsa din artikel.

Faktum är att endast 16% av de människor som snubblar över ditt stycke kommer att stanna kvar och läsa allt, men det är de människor som faktiskt letar efter användbar data, så se till att ditt innehåll tilltalar dem!

Det du behöver göra är att undersöka dina ämnen noggrant så att det du skriver blir användbart för dina läsare. När du gör det borde innehållet på din webbplats naturligtvis falla mellan 1 500 – 2 000 ordintervall, och det är den söta platsen.

När dina läsare tycker att dina artiklar är användbara kommer de naturligtvis att spendera mer tid på din webbplats för att försöka förstå och smälta informationen du har delat med dem.

Detta håller dem engagerade och hjälper också ditt innehåll på webbplatsen att vara mer auktoritivt i Google, vilket ger bättre sökrankning!

Tips # 6: Bästa metoder för att skriva innehåll på webbplatsen

Okej, ta en kopp kaffe, vi har en hel del att täcka i den här delen.

Webbinnehåll är faktiskt väldigt knepigt. Du måste skriva innehåll med lång form så att Google känner igen det som något värdefullt, men ändå måste du hugga upp det och hålla det punchigt så att dina mänskliga läsare förblir engagerade.

Det kommer att kräva lite att vänja sig särskilt om du har skrivit för andra medier, men kom ihåg att du inte skriver litteratur.

På webben är läsarna otåliga och de har uppmärksamhetsspännen för en 12-åring på en sockerhög.

Här är en lista över goda vanor att följa när du skriver för webben.

 1. Skriv enkel, imponerande kopia som säljer! Vi har den här, som tar en mer djupgående titt på att skriva effektiv kopia!
 2. Skriv inte själv! Internetmassan är en mycket otålig folkmassa. Kom till saken. Kom ihåg att du måste kommunicera, inte imponera.
 3. Känslor Öppna plånboken. Godt innehåll säljer eftersom det fick läsaren att känna något.

  Ta detta till exempel.

  Denna stekt kyckling smakar riktigt bra.

  MOT

  Du vet vad som gör att den stekt kycklingen smakar riktigt bra?
  Kraschen i huden. Aromen av alla dess örter och kryddor. Juiciness av sitt kött när du biter i det.

  Se skillnaden?

 4. Få dina rubriker att räkna! Om du vill lära dig mer om att skriva rubriker som fungerar, kolla in vad vi hittade på här tidigare här.
 5. Förstå att läsvanor på internet är olika! Folk läser inte din kopia, de skannar igenom den och letar efter nyckelord. Peppra dina artiklar med användbar data och nyckelord för att hålla publiken engagerad!
 6. Överdriva inte nyckelord! Nyckelord är avsedda att hjälpa Google att förstå din artikel, men när du överdriver det kan din artikel vara skuggad från Google-sökningar och du vet inte ens den.
 7. Öva SEO-forskning! Börja med dina frö-nyckelord, gör sedan din forskning och upptäck vad som fungerar för dig! Med korrekt sökordsundersökning hittar du de bästa ämnena för artikel ämnen.

  När du forskar kan du kolla in den här artikeln om du vill skapa innehåll som driver trafik!

  Pro tip – använd verktyg som SEMRush för att se vilka nyckelord dina konkurrenter använder!

 8. Hyperlänka allt! Få din information någonstans? Länk det!

  Det är bara bra internetetik. Det hjälper också din artikel att verka mer solid och auktoritativ, vilket innebär bättre ranking!

 9. Använd skyskraptekniken Skyskraptekniken är enkel, men den är inte lätt. Syftet med det är att skapa en artikel som är den mest informativa, mest exakta, mest episka resursen där ute, något som ger dina läsare ingen anledning att söka efter information någon annanstans (som den du läser nu!).

Sammanfatta

Det finns så många saker att täcka när det gäller att skriva innehåll på webbplatsen, och det är nästan omöjligt att prata om dem alla i en artikel. Vi har försökt vårt bästa för att täcka de viktigaste tips och vanor för att skriva innehåll på webben.

Kom ihåg att forskning är nyckeln till framgångsrika artiklar!

 • Undersök dina sökord och ta dig tid att lära dig och förstå köparens resa. Det är så användbart på lång sikt. Förstå vilka mål dina läsare försöker uppnå och kom sedan på artiklar som hjälper dina läsare.
 • Lägg dig själv i dina läsares skor. De loggar in på din webbplats eftersom de behöver en lösning på ett problem. Skriv gärna artiklar som hjälper dem och se till att korrekturläsa ditt stycke eller få någon att korrekturläsa det åt dig!
 • Sist men inte minst, lära dig grundläggande copywriting-färdigheter. Copywriting och webbplatsinnehåll är mycket annorlunda än att skriva för traditionella medier. Du måste skriva för att kommunicera, inte för att imponera, och det kommer att leda till försäljning.

För mer webbinnehåll och skrivtips, se till att gå igenom länkarna på vår webbplats. Vi har en hel massa innehåll som hjälper dig!

Vi har kommit till slutet av det här stycket och vi hoppas att den här artikeln har lyckats hjälpa dig. Låt oss veta vad du tycker!

Ännu bättre, om du har dina egna små tips för att skriva innehåll på webbplatsen, känn dig fri att dela dem med oss!!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map