4 najboljši spletni gostitelji za spletna mesta v Nigeriji (in 4, ki se jim je treba izogniti) – posodobljeno 2019

Ali razmišljate o postavitvi spletnega mesta v Nigeriji?

V tem primeru boste potrebovali hiter in zanesljiv spletni gostitelj – temelj, ki bo omogočil vaše spletno mesto. Obstajata dve glavni možnosti za gostovanje vašega nigerijskega spletnega mesta:

 1. Izberite majhnega lokalnega gostitelja s sedežem v Nigeriji
 2. Izberite večjega, priznanega mednarodnega gostitelja.

Kot boste videli v tej objavi, priporočamo, da izberete 2. možnost: uveljavljen mednarodni gostitelj. Čeprav je veliko nigerijskih gostiteljev veliko, je njihovo delovanje preprosto prepočasno. Pravzaprav smo odkrili le enega lokalnega gostitelja, ki je dosegel sprejemljive zmogljivosti.

Namesto tega priporočamo vrhunske hitrosti in izjemno zanesljivost mednarodnih gostiteljev, kot je SiteGround. Tudi v Afriki je njihova uspešnost izjemna.

Contents

Kaj iskati v dobrem gostovanju

Best Web Hosting za spletna mesta v Nigeriji

Preden se lotimo podrobnosti, moramo razumeti, kaj je najboljši spletni gostitelj.

Spletni gostitelj določa hitrost, zanesljivost in stabilnost vašega spletnega mesta, zato je pomembno, da se pravilno odločite. Torej, kaj točno iščemo?

1. Hitrost

Vsi vemo, kako pomembna je hitrost spletnega mesta. In hitrost se vse začne s hitrim spletnim gostiteljem. Spletni gostitelj bi se moral odzvati v 200 ms (po Googlovem mnenju), zato poiščite gostitelja, ki se hitro odzove na vaši lokaciji in po vsem svetu..

2. Občasni čas

“Uptime” je merilo zanesljivosti. Z drugimi besedami, to je odstotek časa, ko je vaše spletno mesto na spletu. Tudi 98-odstotni čas upodabljanja lahko pomeni, da je vaše spletno mesto manjše šest dni v letu (!) Poiščite podaljšanje 99,8% ali več.

3. Varnost

Nič ni hujšega kot to, da se zasukate. Kaj bi naredili, če bi izgubili vso svojo vsebino in trdo delo? Zato je varnost spletnega gostitelja tako pomembna. Dober gostitelj mora imeti samodejne posodobitve in skeniranje zlonamerne programske opreme. Nekateri pridejo celo z brezplačnim SSL (varnostnim) potrdilom.

4. Varnostne kopije

Kot dodatno varnost in praktično funkcijo zdaj številni gostitelji prihajajo z rednimi samodejnimi varnostnimi kopijami.

5. Služba za stranke

V idealnem primeru bi moral imeti vaš spletni gostitelj 24/7/365 storitev za stranke. Večina gostiteljev ima zdaj možnosti storitev za stranke, vključno s telefonom, sistemom vozovnic in spletnim klepetom. Upoštevajte, da nekateri gostitelji zaračunajo dodatno storitev za premijsko podporo.

6. Shranjevanje in pasovna širina

»Shranjevanje« se nanaša na to, koliko vsebine, slik in podatkov lahko shranite na gostiteljeve strežnike. In “pasovna širina” je, koliko podatkov lahko prehaja s strežnika. To vpliva na hitrost in število obiskovalcev. Seveda si želimo, da bi bilo v razumu največ prostora za shranjevanje in pasovno širino.

7. Cena

Ne poravnavajte se vedno z najcenejšim spletnim gostiteljem. Lahko povzroči težave s hitrostjo in zanesljivostjo. Morda vas bo celo zadrževal, če bo vaše spletno mesto začelo rasti. Hkrati vam ni treba porabiti bogastva! Poiščite cenovno dostopnega gostitelja z vsemi potrebnimi funkcijami.

Lokalni nigerijski gostitelj ali mednarodni gostitelj?

Kot sem že omenil, imate dve glavni izbiri, ko gre za gostovanje spletnega mesta v Nigeriji.

 1. Izberite lokalnega gostitelja s strežniki v Nigeriji Lokalni gostitelj lahko poskrbi za afriško občinstvo, v preostalem svetu pa so na splošno počasnejši..
 2. Izberite globalnega gostitelja, ki pokriva Nigerijo. Globalni gostitelj vam bo omogočil visoke hitrosti po vsem svetu. Veliki, mednarodni gostitelji imajo lahko tudi boljšo tehnologijo, podporo strankam in varnost.

Drugi vidiki nigerijskega spletnega gostovanja

Nakup spletnega gostovanja za nigerijsko spletno mesto predstavlja še dva dodatna razloga.

 1. Podprti načini plačila Ker veliko ljudi v Nigeriji ne uporablja kreditne kartice (zaradi visoke stopnje goljufivih dejavnosti), boste morda potrebovali spletnega gostitelja, ki sprejema neposredni bančni nakazilo. Lokalni gostitelji to pogosteje sprejemajo.
 2. .NG Domain Name Morda boste želeli .ng ime domene. Na žalost večina mednarodnih gostiteljev ne podpira registracije domene .ng. Kljub temu lahko domeno .ng registrirate pri drugem podjetju za domene (glejte seznam pooblaščenih registratorjev) in nato preprosto usmerite strežnike imen na svoje gostovanje. (Na splošno vam priporočamo, da to storite, saj nudi dodatno zaščito, če boste kdaj želeli spremeniti svoje gostovanje).

Naše priporočilo

Priporočamo, da izberete uveljavljenega mednarodnega gostitelja. (SiteGround je naš izbor številka ena). Preizkusili smo vseh pet največjih lokalnih nigerijskih gostiteljev in bili nad rezultati razočarani. Pravzaprav spodaj v priporočene gostitelje ne vključujemo nobenega.

Teste smo ponavljali v različnih obdobjih dneva in stalno opazili slabe rezultate.

RANKED: Najboljši spletni hosting za nigerijska spletna mesta

Opomba

Uporabljeni menjalni tečaj je 1 USD = 361,73 NGN

1. SiteGround

https://www.siteground.com

SiteGround

Po vsem svetu hitrost

A+

Povpr. Odzivni čas

175 ms

Cena (NGN)

17.145 * / leto

Ključne funkcije

 • 10 GB SSD prostora za shranjevanje
 • 10.000 obiskov na mesec
 • cPanel & SSH
 • Brezplačno Cloudflare
 • Vsakodnevno varnostno kopiranje

"Odlična izbira za spletno gostovanje!"

Če iščete uspešnost in cenovno ugodnost, bi morala biti prva izbira SiteGround. Njihova vstopna cena je zelo konkurenčna, medtem ko so hitrosti njihovih strežnikov odlične, saj imajo A + po vsem svetu.

SiteGround ponuja tudi brezplačno storitev CDN (dostava omrežja z vsebinami), kar pomeni, da bo vaše spletno mesto dostavljeno s strežnika blizu Nigerije za hitrejše regionalne hitrosti.

SiteGround zagotavlja 99,9% produktivnosti in ponuja obsežne funkcije (vključno z dnevnimi varnostnimi kopijami). Najboljše od vsega je, da ima 30-dnevno garancijo, samo v primeru, da niste zadovoljni.

Kaj ni dobro s SiteGround

 • Cena podaljšanja za naslednje leto je visoka in lahko nekatere uporabnike ujame. Poskrbite, da boste razumeli ceno drugega leta.
 • SiteGround sprejema samo plačila s kreditno kartico.

Opomba

SiteGround pozorno spremljamo, ko z njimi gostujemo Bitcatcha.com. Oglejte si našo poglobljeno analizo za vse, kar morate vedeti o gostitelju (naša testna mesta, preizkus hitrosti strežnika, izraz itd.). Preberite pregled SiteGround.

2. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Gostovanje

Po vsem svetu hitrost

A+

Povpr. Odzivni čas

163 ms

Cena (NGN)

16.278 / leto

Ključne funkcije

 • Neomejen SSD
 • 1 brezplačna domena
 • hPanel
 • Izjemna podpora
 • Nizka uvodna cena

"Eden najboljših spletnih gostiteljev za začetnike."

Hostinger je zelo začetnikom prijazno spletno gostovanje, z odličnim podpornim sistemom, oblikovanim tako, da nudi navodila po korakih za ljudi, ki niso seznanjeni z gradnjo spletnih mest.

Prav tako so zelo hitri, saj so v svetovnih hitrostnih testih dosegli A +.

Po morilski vstopni ceni, ki znaša le 16.278 NGN na leto, so storitve Hostingerja resnično koristne za denar, še posebej za tiste, ki šele začenjajo.

Kaj ni dobro s Hostingerjem

 • Ker so njihove cene tako nizke, ne omogočajo brezplačnega SSL-ja ali dnevnega varnostnega kopiranja. Dobra stvar je, da lahko te storitve kupite, če čutite potrebo.

Opomba

Skupaj imamo 3 račune pri Hostingerju. Za popolno objavo si preberite naš poglobljen pregled Hostingerja.

3. Gostovanje A2

https://www.a2hosting.com

A2 gostovanje

Po vsem svetu hitrost

A+

Povpr. Odzivni čas

169,5 ms

Cena (NGN)

17.015 * / leto

Ključne funkcije

 • 20X hitrejši turbo strežniki
 • Neomejeno spletno mesto
 • Podatkovni centri v ZDA, EU & Azija
 • Brezplačno shranjevanje SSD
 • 24 × 7 podpora v ZDA

"Ugodno spletno gostovanje z neomejenimi viri. Odlična izbira za vse vrste spletnih strani!"

Čeprav je spletno gostovanje A2 na tem seznamu na tretjem mestu, nas je bilo res težko sprejeti. Kot mednarodni gostitelj z izjemno hitrostjo A + in podatkovnimi centri po vsem svetu so bili tako blizu 2. mesta, zlasti s svojimi neomejenimi viri.

Imajo tudi odlične funkcije za prihranek časa, na primer njihovo A2 optimizirano programsko opremo in nastavitev z 1 klikom. Združite jih z možnostjo nadgradnje na svoj načrt Turbo, ki je na voljo s svojimi Turbo strežniki (20x hitreje kot običajni strežniki), in A2 je resnično prisiljen, da se je treba upoštevati.

Kaj ni dobro z A2 gostovanjem

 • Live Chat je nekoliko nedosleden. Včasih vam bodo odgovorili v nekaj sekundah, medtem ko boste morda morali počakati malo dlje kot običajno, če niste srečni.

4. Gostitelj vdiranja

https://www.inmotionhosting.com/

Gostovanje zaljubljenosti

Po vsem svetu hitrost

A+

Povpr. Odzivni čas

156,9 ms

Cena (NGN)

17.320 * / leto

Ključne funkcije

 • Brezplačno ime domene
 • Zoni z največjo hitrostjo ™
 • Neomejen prenos
 • SSH dostop
 • 24 × 7 podpora v ZDA

"Za gostovanje na svojem spletnem mestu uporabljam Inmotion. Toliko jim zaupam."

Inmotion je mednarodni gostitelj s hitrostmi A + po vsem svetu. Inmotion ima tudi neomejeno količino shranjevanja in pasovne širine, vsakodnevno varnostno kopiranje in 99,9% uptime.

Kot obstoječa stranka lahko podpiram izjemne storitve za stranke Inmotion in preprosto uporabo.

Kaj ni dobro z Inmotionom

 • Inmotion ne omogoča plačila prek PayPala. Potrebovali boste kreditno kartico ali naročilo za ZDA.

Web Nigerijski spletni gostitelji se ne priporočajo

Morda boste morda izbrali lokalnega nigerijskega gostitelja za njihovo lokacijo, enostavnost plačila in razpoložljivost domenskega imena. Vendar ne žrtvujte hitrosti in zmogljivosti, še posebej, če imate svetovno občinstvo.

Testirali smo naslednje štiri nigerijske spletne gostitelje in ugotovili, da je njihova hitrost in zmogljivost precej pod našimi standardi.

Če želite lokalnega nigerijskega gostitelja, izberite QServers in se izogibajte naslednjim gostiteljem:

&# 128078; Whogohost

https://www.whogohost.com/

Whogohost

Po vsem svetu hitrost

C

Povpr. Odzivni čas

315,9 ms

Cena (NGN)

21.500 / leto

Ključne funkcije

 • 25 GB pomnilnika
 • 75GB pasovne širine
 • Brezplačna domena .ng
 • Neomejeno SQL
 • FTP računi

To je gostiteljica številka 1 v Nigeriji glede na priljubljenost. A tega ne zamudite za izvedbo. Pravzaprav smo ugotovili, da je bila uspešnost WhoGoHosta precej slaba.

V svetovnih hitrostnih testih je dosegel C in je padel pod priporočenih Googlovih 200 milijonov v Evropi.

WhoGoHost zaračuna tudi pristojbino za obdelavo nekaterih plačil. Če na primer plačate prek PayPal, bi lahko plačali dodatnih 423 ₦ pristojbin.

&# 128078; Web4Africa

https://web4africa.ng/

Web4Africa

Po vsem svetu hitrost

D+

Povpr. Odzivni čas

408,1 ms

Cena (NGN)

24.000 / leto

Ključne funkcije

 • 20 GB diskovnega prostora
 • 200 GB pasovne širine
 • Osnovni spletni graditelj
 • SSL potrdilo
 • Brezplačne varnostne kopije

Google Trend Web4Africa uvršča med druge najbolj priljubljene spletne gostitelje v Nigeriji. Žal tudi ta gostitelj ne dosega pričakovanj glede uspešnosti.

Web4Africa je v naših hitrostnih testih hitrosti dosegla vrednost D +, ki ni presegla priporočenih Googlovih 200 m v ZDA. Z drugimi besedami, ta gostitelj je prepočasen za ameriško in svetovno občinstvo.

Po drugi strani pa je uspešnost v lokalni regiji močna, saj Web4Africa omogoča izbiro med strežniki v Gani ali Nigeriji.

&# 128078; DomainKing

http://www.domainking.ng/

DomainKing

Po vsem svetu hitrost

C+

Povpr. Odzivni čas

260,4 ms

Cena (NGN)

20.000 / leto

Ključne funkcije

 • 10 GB diskovnega prostora
 • 100 GB pasovne širine
 • Dovoljeno je 10 domen
 • cPanel
 • 99,9% podaljška

DomainKing je indijski spletni gostitelj s prisotnostjo v Afriki. Po priljubljenosti je v Nigeriji na tretjem mestu, zato boste morda naleteli na tega gostitelja.

Kot drugi lokalni nigerijski gostitelji tudi ta omogoča bančne nakazile in podpira .ng domene. Vendar je njegova hitrost in zmogljivost počasna v primerjavi s priporočenimi gostitelji. V svetovnem testu hitrosti je dosegel C +.

DomainKing ponuja 24-urno podporo in 99,9% uptime, kar je dobro. Vendar sta shranjevanje in pasovna širina omejena, za večje omejitve pa boste morali plačati.

&# 128078; Utiware

http://www.utiware.net/

Utiware

Po vsem svetu hitrost

D

Povpr. Odzivni čas

716,3 ms

Cena (NGN)

20.000 / leto

Ključne funkcije

 • 15 GB diskovnega prostora
 • 25 GB pasovne širine
 • Neomejeno poddomena
 • eTextMail vključen
 • 120 e-poštnih sporočil

Utiware je nigerijski gostitelj s strežniki v ZDA. Kot rezultat, se hitro odzove za ameriško občinstvo. Vendar pa ne uspe v večini preostalega sveta.

Na splošno je Utiware dosegel najslabše rezultate na svetovnih hitrostnih testih in dosegel oceno D.

Razsodba

Čeprav obstaja veliko možnosti za gostovanje nigerijskih spletnih strani, večine lokalnih nigerijskih gostiteljev ne moremo priporočiti. Preprosto so prepočasne za potrebe lokalnega ali svetovnega občinstva.

HITROSTNI RATING

AVG. HITROST

CENA (NGN / LETO)

SiteGround

A+

175 ms

17,145

Gostovanje

A+

163 ms

16,278

A2 gostovanje

A+

169,5 ms

17.015

Gostovanje zaljubljenosti

A+

156,9 ms

17.320

Bitcatcha zato priporoča zanesljivost in neprimerljivo delovanje mednarodnih možnosti gostovanja. SiteGround je najbolj zanesljiv do zdaj in je naš najboljši izbor, medtem ko Hostinger ponuja močno, cenovno ugodno alternativo.

Če imate kakršna koli vprašanja o nigerijskem spletnem gostovanju, mi prosim spustite sporočilo in z veseljem bom odgovorila.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map