\ Mnogim ljudem misel, da bi morali v Indiji uporabljati VPN, ponavadi ne bi nas zmotila. Na žalost država ni najbolj liberalna, kar zadeva digitalne dejavnosti. Z leti se je število moških, ki bi jih nekateri videli kot indijsko kršitev svobode na internetu, moteče naraščalo..

Po podatkih Freedom House je Indija sprejela nova pravila o omejitvah povezljivosti, spornih vladnih nadzornih dejavnosti in celo intervencijskih dejavnostih, ki jih je sprejel državni regulator za telekomunikacije..

Ti dogodki in podobno njim so resno kršili pravico do zasebnosti, ki bi jo morali imeti uporabniki interneta. To je skupaj z običajnimi tveganji zaradi nezaščitene uporabe interneta postalo Indija vroča točka v okroglih VPN BitCatcha.

Contents

Indija strogo ureja dostop do interneta

Indija že dolgo poskuša preprečiti dostop do velikega (in vse večjega števila) spletnih mest. Čeprav imate prav, če razmišljate, da so bila ta spletna mesta na nek način nezakonita ali nemoralna, kot so pornografska mesta, to vedno ni bilo tako.

Opozorilno mesto prepovedano - Indija

Opozorilno sporočilo uporabnikom v Indiji, ko poskušajo dostopati do spletnega mesta, ki ga je prepovedala vlada
(Vir slike: Dailyhunt)

Na primer, v letu 2011 in v zadnjem letu 2016 so bile v državi začasne prepovedi na Facebooku, ki so bile izvedene brez opozorila.

Vlada je prepoved na številnih drugih spletnih mestih tudi sprejela z zakonodajo o prepovedi, ki državljanom prepoveduje obisk katerega koli spletnega mesta na določenem seznamu. Kazni za kršitev tega zakona so stroge in gredo mimo običajnih glob, če zajamejo zaporne kazni do treh let.

Vladne nadzorne dejavnosti so zakonite!

Zaradi poskusov, da bi blokiral dostop do številnih spletnih strani, se je vedno domnevalo, da je Indija izvajala nekatere oblike prikritega nadzora nad svojimi državljani. To je bilo zdaj v veliki meri legalizirano po zaslugi uradnega pooblastila.

Vlada je 10 zveznim agencijam dovolila pravico do prestrezanja in spremljanja informacij iz katerega koli računalnika. To je korak k množičnim nadzorom, ki se izvajajo na Kitajskem za nadzor nad dejavnostmi njenih državljanov.

Te agencije zdaj ne le da lahko spremljajo in prestrežejo, ampak tudi uradno lahko celo dešifrirajo vse tako pridobljene informacije. Pooblaščene agencije niso samo tiste, ki se ukvarjajo z nacionalno varnostjo, ampak tudi nadzirajo davčne preiskave, droge, finančni kriminal in drugo.

Te informacije same po sebi so že zaskrbljujoče, še bolj pa glede na to, da je indijsko vrhovno sodišče priznalo pravico do zasebnosti kot temeljno pravico. To pomeni, da vlada daje dovoljenje za takšne dejavnosti v nasprotju z zakonom.

Dvomljiva zakonodaja o prenosu medijev

Pretok medijev in deljenje datotek P2P v državi je nekoliko bolj nejasno območje. Čeprav tehnično pretakanje ni nezakonito, se lahko zgodi, da je mesto, ki ponuja takšne storitve, na seznamu prepovedanih spletnih mest.

Visoki sodni sodnik v Indiji je leta 2016 presodil, da ni bilo nobenega kaznivega dejanja gledanja medijev, ki se pretakajo, temveč na drugih področjih, povezanih z dejavnostjo. Sem spadajo distribucija, razstava ali prodaja avtorskega gradiva. Na žalost so ponudniki internetnih storitev v tej državi svojim uporabnikom takrat sporočali, da so vse dejavnosti pretakanja medijev kazniva dejanja – vključno z ogledom!

Kot lahko vidite, v zadevi obstajajo pravne črte in zagotovo ne želite, da vas tukaj ujamejo tehnični podatki.

Ponudniki internetnih storitev v Indiji blokirajo proxyje

Uporabniki Reddita razpravljajo o poročilih, da Reliance Jio, eden največjih telekomov v državi, blokira proxy spletna mesta. Proxyji pomagajo uporabnikom, da se lotijo ​​omejitev glede geolokacije, kar pomeni, da podjetje narekuje vedenje svoje 250 milijonske uporabniške baze.

Tudi to je v nasprotju z nevtralnostjo omrežja, ki na splošno deluje na načelu, da ponudniki internetnih storitev ne smejo izvajati lastnega vpliva na podatke. Spletno mesto Quartz je opravilo preiskavo v državi in ​​ugotovilo, da “Vsaj sedem proxy mest ni dostopnih … s povezave Jio”.

To niso bila samo prepovedana spletna mesta, ampak tudi spletna mesta, ki so omogočala prenos programske opreme VPN. Telco je očitno med drugim blokiral dostop do Hide.me, Hidester amd Megaproxy. Medtem ko drugi ponudniki internetnih storitev še niso upoštevali, kaj bi jim preprečilo, da bi storili enako?

Ponovno je tu vprašanje nejasnih meja med tem, kaj je zakonito ali ne, skupaj s tem, ali se podjetja odločajo za vladno linijo, nudijo svojo neodvisno podporo vladnim prizadevanjem (kot je Jio) ali preprosto delajo, kot želijo. Kakor koli že, uporabniki interneta v Indiji so na svoji milosti.

VPN-ji so v Indiji še vedno zakoniti

Čeprav v Indiji trenutno ni nobenih uradnih novic o zakonih, ki prepovedujejo uporabo storitev VPN v Indiji, je to malo težavno vprašanje. Vzemimo za primer primer Jio Reliance, o katerem sem govoril zgoraj – kaj pa če se ponudniki internetnih storitev odločijo, da bodo na seznam prepovedanih spletnih mest dodali vse ponudnike storitev VPN?

Čeprav uporabe VPN-ja morda ni zakonsko omejeno, še vedno obstajajo zakoni, ki vsem uporabnikom v državi preprečujejo uporabo VPN-jev za nezakonite dejavnosti. To bi pomenilo, da če uporabljate storitev VPN – je bolje, da ta ne vodi dnevnikov!

Kaj iščemo v VPN-ju za Indijo

1. Zasebnost in anonimnost

Kot morda že do zdaj vidite, Indija res ni kraj, kjer bi radi brskali po mreži brez uporabe VPN-ja, ne glede na to, ali ste državljan ali obiskovalec države. Zaradi dejavnikov, ki sem jih delil zgoraj, in resnosti posledic kršitve teh predpisov se je dobro osredotočiti na vidike zasebnosti in anonimnosti, ki jih VPN ponuja uporabnikom v Indiji.

Z vladno in zasebno industrijo, ki sodelujeta, pa tudi neodvisno spremljata in nadzorujeta promet, mora biti VPN sposoben zagotoviti, da se lahko vaši podatki in dejavnosti hranijo točno tako, kot morajo biti – zasebni.

Eden najboljših načinov, kako to zagotoviti, je, da pazimo na VPN, ki imajo ne le stroge politike brez beleženja, ampak tudi izven držav, ki so v zakonih o hrambi podatkov bolj zaostale. To zagotovo izključuje države s pristojnostmi petih in štirinajstih oči.

2. Varnost

Varnostni navoj na VPN je enak za indijske uporabnike kot povsod drugje. Idealno ravnotežje poznate samo vi, kot uporabnik. Ali se odločite za 256-bitno šifriranje s tveganjem nižjih hitrosti VPN ali ste pripravljeni znižati to vrstico za povečano hitrost?

Osebno menim, da bi bilo za indijski trg najbolje, da iz dveh razlogov poskusite in ohranite visoke ravni šifriranja. Prva je ta, da je eden od glavnih udeležencev v primeru, o katerem razpravljamo, indijska vlada, ki bo verjetno namenila več sredstev za poskus razbijanja kakršnega koli šifriranja..

Drugi način je, da zaradi nižjih povprečnih hitrosti interneta v državi varno ohranjate čim višjo raven šifriranja, ne da bi pri tem ogrozili svoje dosežene največje hitrosti..

3. Geolokacijsko spuščanje

Običajno, ko govorimo o goljufiranju geolokacije, bi bil to namen doseganja alternativnih vsebin od glavnih ponudnikov, kot sta Netflix US ali BBC iPlayer v Veliki Britaniji. Kljub temu se indijski uporabniki lahko še bolj veselijo geolokacijskega ponarejanja, saj dobesedno obstaja ogromno strani, do katerih ne morejo dostopati.

Tu bi sijal VPN, še posebej, ker obstajajo poročila o nekaterih telcojih, ki celo prepovedujejo uporabo proxy mest.

4. P2P podpora

Zdi se, da je ena od kategorij spletnih mest, ki so v Indiji onemogočena za dostop, hudourniška mesta. Spet je to drugo področje, kjer bi VPN resnično pomagal. Bodite pozorni na VPN, ki imajo v svojih pogojih storitve jasno določene smernice prometa P2P, na primer TorGuard ali NordVPN.

5. Hitrost in stabilnost

Pri povprečni hitrosti širokopasovne povezave s fiksno linijo, ki znaša le 27,68Mbps v Indiji, bi morala večina VPN-jev imeti nič težav, ki ustrezajo potrebam tamkajšnjih uporabnikov. Hitrosti mobilnih telefonov so v povprečju celo manjše od 10,13 Mb / s, zato glavna skrb VPN-jev v Indiji zagotovo ne bo hitrost.

Najboljši VPN-ji za Indijo

Kot pri vseh mojih VPN testih, tudi pred ocenjevanjem njihove hitrosti vedno presodim svoje. Spodaj je moja dejanska širokopasovna hitrost, ki temelji na servisni liniji 500Mbps, brez aktivne VPN povezave:

Izhodiščna hitrost (brez VPN) - Indija

(Popolni rezultat preskusa osnovne hitrosti si oglejte tukaj)

Ker imam sedež v Maleziji, se bo moja hitrost povezovala s strežniki VPN v azijski regiji in počasnejša, ko se povežem s strežniki v ZDA ali Evropi. Za ta test sem se povezal z indijskim hitrostnim strežnikom za testiranje hitrosti, da bi vam predstavil relativno hitrost na daljavo.

Kot vidite, mi povezava brez lokalnega omrežja z lokalnim strežnikom omogoča spodobno hitrost 333Mbps. Hitrost se bo seveda spreminjala, zato vzemite to s ščepcem soli.

Opomba

 1. Cena temelji na menjalnem tečaju 1 USD = 69,39 INR.
 2. Prikazana cena temelji na 12-mesečnih naročninah. Cena se lahko poceni, če se naročite za daljše obdobje.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Hitrost

Odlično

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

Cena (INR)

276,87 / mo

Glavne predstavitve

 • Brez dnevnikov
 • Kill stikalo
 • Podpira 6 naprav

"Nord je s svojim elegantnim vmesnikom, stabilnimi hitrostmi in fantastičnimi dolgoročnimi cenovnimi načrti odlična izbira za vsakega uporabnika VPN."

NordVPN zaseda močno mesto na našem seznamu najboljših VPN za Indijo iz več razlogov. Eden prvih je, da imajo sedež v Panami, kar je tudi dobro mesto za VPN. Poleg tega ima NordVPN sloves sterlinga in je še en ponudnik VPN, ki ima v številnih državah ogromno strežnikov.

Njihova stroga politika brez evidentiranja združuje 256-bitno vojaško šifriranje in odlične cenovne načrte, ki skoraj vsem ponujajo posel, ki se mu je težko upreti.

NordVPN test hitrosti - Indija

NordVPN test hitrosti Indija – Mumbai Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

NordVPN je v tem krogu testov s 47Mbps navzdol nizko hitrostjo na svojem indijskem strežniku pokazal zelo stabilne zmogljivosti. Kar jih naredi še bolj privlačne je, da ne omogočajo samo prometa P2P, ampak imajo posebej optimizirane strežnike za P2P promet!

Preberite naš poglobljeni pregled o NordVPN, če želite izvedeti, zakaj je Bitcatcha številka 1 VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Hitrost

Odlično

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

Cena (INR)

577,32 / mo

Glavne predstavitve

 • Zaščita zasebnosti na morju
 • Popolno 256-bitno šifriranje
 • 148 VPN lokacij

"Z uporabo ExpressVPN lahko dobite hiter, varen IP naslov v Indiji in omogoča pretakanje predstavnosti in več."

Zaradi številnih omejitev ne sme presenetiti, da se zdi, da je ExpressVPN za Indijo določil obsežne infrastrukturne pravice. Podjetje ima ključne strežnike v Chennaiju in Mumbaiju ter nadomestni strežnik, ki ga je mogoče usmerjati po Veliki Britaniji.

V povprečju ta storitev VPN ponuja odlično vsestransko storitev od vrhunskih hitrosti vse do celovitih aplikacij in protokolov – idealno za varnost, zasebnost in anonimnost. Njeni varnostni protokoli so tudi najboljši v razredu za uporabo potrošnikov, ki obstajajo danes.

Storitev sem celovito preizkusil in brez oklevanja jih priporočam kot najboljšega ponudnika storitev VPN za uporabnike v Indiji. ExpressVPN je stabilen in omogoča dostop tudi do dobrega obsega naprav.

Hitrostni test ExpressVPN - Indija

ExpressVPN test hitrosti Indija – Chennai Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Kot idejo o tem, kako dober je, sem primerjal privzeto hitrost proge brez VPN s testom, pokritim s ExpressVPN, na isti lokaciji. Z vklopljenim ExpressVPN in povezavo s strežnikom v Indiji mi je uspelo prikazati spodobno hitrost 18Mbps navzdol.

Preberite si celoten pregled na ExpressVPN in si oglejte, zakaj je to eden naših najboljših izbir!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Hitrost

Odlično

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

Cena (INR)

207,48 / mo

Ključne funkcije

 • Povezava z več strežniki
 • Podpira številne platforme
 • Brez dnevnikov

"Surfshark je brez naklonov in dosleden pri izvedbi, kar se je uveljavil kot močan prihajajoči kandidat."

Surfshark ima zelo dober in minimalističen vmesnik z dobrim razlogom – še naprej se osredotoča na zagotavljanje varne storitve VPN. Tako je, zelo malo je na poti in zaradi tega je v zelo kratkem času uspešno razširila svoje omrežje na več kot 1000 strežnikov..

Kljub svoji relativni mladosti (Surfshark je bil predstavljen šele konec leta 2018), je ta ponudnik storitev uspel biti v koraku z vrhunskimi psi in na splošno ponuja izjemno brez stresa izkušnjo za ceno, ki bi jo mnogi radi vzljubili.

Kljub tej na videz minimalistični drži, Surfsharku še vedno uspe ponuditi vse ključne sestavine dobrega ponudnika storitev VPN. To vključuje podporo P2P prometa na skoraj vseh njihovih strežnikih, močne šifriranja, dostop do večregijske vsebine platform za pretakanje videov in še več.

Surfshark test hitrosti Indija

Surfshark test hitrosti Indija – Latur Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Surfshark je bil eden najboljših treh najboljših VPN-jev za Indijo, ki je bil eden redkih, ki mu je uspelo ohraniti impresivne hitrosti v navadno zelo nagnjeni regiji. Hitri preizkusi iz Laturjevega strežnika so pokazali hitrosti skoraj 80Mbps.

Več o njegovi odličnosti najdete v našem temeljitem pregledu o Surfsharku!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Hitrost

Odlično

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

Cena (INR)

346,26 / mo

Glavne predstavitve

 • Izdelano za P2P
 • TorGuard prikrit proxy
 • Podpira 5 povezav

"Uporaba TorGuarda je čudovita izkušnja in daje zagotovilo, da je njihova internetna povezava res varna."

TorGuardov vmesnik se morda zdi prvi z datumom prvega srečanja, vendar ni dvoma, da obstaja eden najbolj varnih ponudnikov storitev VPN. Čeprav se na strani, ki je obrnjena proti uporabniku, ni veliko bling, je zmogljivost precej izjemna.

Ključna razlika med TorGuardom in številnimi tekmeci je v tem, da vam omogoča, da izberete, kakšno raven šifriranja imate najraje. To pomeni, da lahko za uporabnike P2P kadar koli zavrnete šifriranje in uživate v večjih hitrostih hudourništva!

Poleg tega ima TorGuard številne druge unovčevalne lastnosti, kot so stabilne hitrosti, zmogljivosti na več platformah in sposobnost zaobiti blokatorje VPN.

TorGuardov test hitrosti - Indija

TorGuard test hitrosti Indija – strežnik Chennai
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Kot eden najboljših treh najboljših VPN-jev za Indijo je TorGuard seveda izpolnjeval določene hitrostne zahteve. To se je pokazalo v mojem rezultatu preizkusa zanj s strežnika VPN s sedežem v Chennaiju. Ponovno bi morali uporabniki v državi doseči to hitrost z malo težavami.

Edina slabost je, da bo za mlajše uporabnike, ki so vajeni elegantnosti sodobnih aplikacij, vmesnik TorGuard videti kot nekaj iz preteklosti.

Preberite našo temeljito analizo TorGuarda za več informacij!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Hitrost

Slabo

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

Cena (INR)

242,87 / mo

Glavne predstavitve

 • Ponuja stiskanje podatkov
 • Blokiranje oglasa
 • Podpira 7 naprav

"CyberGhost ima sedež zunaj Romunije, vendar je pozoren na potrebe indijskih uporabnikov, tako da stalno narašča število strežnikov v državi."

CyberGhosties so z njimi zadovoljni in zagotovo so se v svojem trženju zagotovo trudili biti hipni in optimistični. To je še eno bolj znanih imen v panogi VPN, vendar osebno menim, da so morda le majhen pretirano zapisani.

Specifikacija modrega CyberGhost govori o dobrem pogovoru, toda, ko sem z njimi opravil teste, svetujem majhen ščepec soli. Ne pozabite pa, da gre za uvrstitveni seznam, zato so moja pričakovanja precej velika.

CyberGhost test hitrosti - Indija

Preskus hitrosti CyberGhost Indija – Latur Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Uporabniki v Indiji morajo upoštevati, da je večina strežnikov CyberGhost v območju EU, a na srečo jih imajo nekateri tudi v azijski regiji. Čeprav se zdi, da je Indija izjema, so presegli kilometrino, da bi tam ustanovili višje število strežnikov.

Na splošno nam je uspelo doseči zelo uporabne hitrosti 10Mbps, kar je še vedno dovolj za pretakanje medijev.

Oglejte si naš celoten pregled o CyberGhostu, če želite izvedeti več!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Hitrost

Pošteno

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

Cena (INR)

450,34 / mo

Glavne predstavitve

 • Prisilno 256-bitno šifriranje
 • Neomejeno P2P
 • Podpira 10 naprav

"Odlično za Paranoid, vendar morda ne bo na vrhu seznama za uporabnike s sedežem v Indiji, IPVanish je zelo tržen, a slabo podpira."

IPVanish je v zadnjem času močno pretrpel zaradi svoje ujetosti v nekatere, naj rečemo, nesrečne incidente. Kljub temu upoštevajte, da so pod novim vodstvom in upajmo, da bodo takšne stvari v preteklosti postale le poskočne.

Če odkrijejo te nezgode, ostajajo velikan VPN na terenu in se ponašajo z neverjetnimi hitrostmi. Na srečo zato, ker če imate kakršne koli pritožbe glede njihove hitrosti, ne morete storiti veliko, saj prisilijo 256-bitno šifriranje za vse, brez izjeme.

Preskus hitrosti IPVanish - Indija

Preskus hitrosti IPVanish India – Nagpur Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

IPVanish je po hitrosti uspel stopiti na korak celo s svojo bolj omejeno prisotnostjo v Indiji. Uspelo mi je vzpostaviti hitrost na nižji stopnji približno 20Mbps, kar je spodobno za tamkajšnjo infrastrukturo. Za tiste, ki so pripravljeni eksperimentirati, lahko vedno poskusite z drugimi strežniki v regiji, kar lahko prinese boljše rezultate. Kljub temu je bila povezava stabilna in več kot dovolj za pretakanje medijev.

Preberite naš poglobljen pregled o IPVanish-u, če želite izvedeti več!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Hitrost

Pošteno

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

Cena (INR)

235,23 / mo

Glavne predstavitve

 • Proste aplikacije za uporabo
 • Neomejena pasovna širina
 • Podpira razcepljene predore

"PureVPN je zagotovo eno izmed vodilnih v dokončni panogi zahvaljujoč trdni mreži strežnikov."

PureVPN z več kot 2000 strežniki, ki se nahajajo v več kot 140 državah sveta, zagotovo ima infrastrukturo, ki je potrebna, da se prikaže kot vodilni v industriji. To dopolnjuje z odličnimi podjetniškimi varnostnimi funkcijami, da zaščiti svoje uporabnike pred vdori ali zaznavanjem.

Preskus hitrosti PureVPN - Indija

Preskus hitrosti PureVPN Indija – strežnik Chennai
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Velika prednost njihovega preizkušanja je, da so eni redkih na trgu, ki omogočajo dostop do protokola WireGuard – protokola novega generacije, ki naj bi bil pred leti OpenVPN lahek. Čeprav je pokritost nekoliko omejena, je prisotna le v približno petih državah.

Po povezavi s strežnikom PureVPN s sedežem v Chennaiju sem se lahko približal na 20Mbps – spet ničesar, ki je kihnil, vendar daleč od najboljšega, kar sem jih videl. Kljub temu bi rekel, da te številke odražajo podjetje, ki se tu resnično osredotoča.

8. NajhitrejeVPN

https://fastestvpn.com

NajhitrejeVPN

Hitrost

Pošteno

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

Cena (INR)

57,59 / mo

Glavne predstavitve

 • Optimizirani strežniki za P2P
 • Omogoča preskok strežnika
 • Podpira 10 naprav

"FastestVPN ni najhitrejši, zagotovo pa ponuja vrednostno trditev, ki jo je težko izpodbiti."

Najhitrejši VPN ni najhitrejši, ki sem ga preizkusil, vendar tudi ni najbolj počasen. Ponuja bolj omejenim državam, da izklopijo vašo povezavo v primerjavi s številnimi VPN-ji najvišjega cenovnega razreda, toda po cenah, ki znašajo že od 83 centov na mesec, to ukradejo. Imajo tudi strežnike, optimizirane za P2P, kar jim omogoča tudi dobro.

Nizke cene imajo resno pomanjkljivost in to je omejena uspešnost pri premagovanju geo-blokade. Nazadnje smo odkrili, da vam FastestVPN ne more dovoliti dostopa do vsebin do Netflix US ali do britanskega BBC iPlayer-a!

Pojdite na naš najhitrejši pregledPPN, če želite izvedeti več!

Ali resnično potrebujem VPN v Indiji?

Glede na grozljivo kombinacijo vladnega in zasebnega pritiska na internetno svobodo v državi, menim, da bi morala biti uporaba VPN precej visoko na dnevnem redu večine uporabnikov. Za tujce, ki so v Indiji zaradi službe ali prostega časa, gre to dvojno – zagotovo nočete spoštovati zakonodaje in končati v indijskem zaporu.

Na mnogih področjih je preveč neznank in meni, da je vedno bolje biti varen kot žal. Prosimo, poiščite pravi VPN danes, če imate internet v Indiji.

Če želite povzet, tukaj so najboljši 3 VPN za Indijo:

HITROST

VARNOST & ZASEBNOST

CENA / MO

ExpressVPN

Odlično

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

INR577.32

Obiščite VPN

NordVPN

Odlično

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

INR276.87

Obiščite VPN

Surfshark

Odlično

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

INR207.48

Obiščite VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me