FastestVPN Pregled: 6 prednosti in 3 slabosti uporabe FastestVPN

NajhitrejeVPN


NajhitrejeVPN

https://fastestvpn.com/

tl; dr

FastestVPN je na moj radar prvič prišel sredi leta 2019 in takrat sem ugotovil, da je njegova uspešnost v najboljšem primeru povprečna. Ko so me tokrat prosili, naj to ponovno ocenim, moram reči, da sem bil skeptičen. Kljub razširjenemu omrežju in veliko povečanim hitrostim pa se ta premajhni pes vsekakor krepi po svetu.

Najhitrejši pregled VPN: 6 pros & 3 slabosti uporabe FastestVPN

FastestVPN ima sedež na Kajmanskih otokih in je avtonomno britansko čezmorsko ozemlje. Podjetja s sedeža na teh lokacijah so podrejena krajevnim pravnim pristojnostim in za njih ne veljajo pravila krone.

To in dejstvo, da je država bistveno izboljšala zakone o varstvu osebnih podatkov, pomeni, da je okolje idealno za uspeh ponudnikov storitev VPN. FastestVPN se je na tem odzval in kupcem skuša obljubiti, da bodo v največji možni meri prispevali k njihovi zasebnosti in varnosti na internetu.

6 neverjetnih stvari, ki so mi všeč pri FastestVPN

1. Trdna varnost & Zasebnost

Podjetje FastestVPN se je resno zavezalo svojim strankam in odkrito navajalo, da bo prednostno opredelilo pravice svojih strank do zasebnosti in varnosti. Najpomembneje je, da se je zavezal, da ne bo delil podatkov (če obstajajo) s tretjimi osebami, kar bi pošteno pričakovali od storitve VPN.

ima najhitrejšo varnost in zasebnost

Za razliko od nekaterih večjih imen tam do zdaj ni prišlo do očitkov o najhitrejših podatkih o uhajanju ali posredovanju informacij organom. To morajo zagotovo upoštevati uporabniki, ki se zavedajo zasebnosti.

1,1 256-bitna visoka stopnja šifriranja

Povezave prek odjemalca FastestVPN so zaščitene z najvišjimi hitrostmi šifriranja, ki so danes na voljo potrošnikom. 256-bitno šifriranje je dejanski standard, na katerega se danes zanašajo varnostni strokovnjaki.

Uporabljajo ga tudi številni vojaški sistemi in po vsej poštenosti je skoraj nemogoče pokati. Možnosti, da boste zrušili 256-bitne podatke, bi bile veliko manj verjetne, kot če bi sam puščali podatke, vendar nenamerno.

1.2 Dobra izbira protokolov

Številni ponudniki storitev VPN se danes močno nagibajo k protokolu OpenVPN, ker je slovel kot zelo varen in stabilen. Na žalost je to pripeljalo do tega, da so mnogi od njih ignorirali druge protokole VPN in svojim uporabnikom niso dali izbire pri tej zadevi.

Čeprav nisem naklonjen nekaterim protokolom, kot sta L2TP in PPTP, rad uporabljam IKEv2, saj je tudi precej varen in večkrat prekaša OpenVPN. FastestVPN svojim uporabnikom ponuja široko paleto izbire, kar omogoča IKEv2, L2TP, PPTP, pa tudi OpenVPN (TCP in UDP).

To uporabnikom zagotavlja veliko mero prilagodljivosti, kar je pomembno iz več razlogov, ki zgolj pospešijo. Občasno imajo nekateri uporabniki težave z združljivostjo aplikacij, ki poskušajo dostopati do omrežja prek VPN-ja. Z omogočanjem uporabnikom, da preklopijo protokole VPN, to olajša napetost in združljivost.

1.3 Vgrajen NAT požarni zid

FastestVPN vključuje vgrajen NAT požarni zid, kar je dobro za vas, saj pomaga povečati varnost vaših naprav. Pomislite na požarni zid NAT kot poštar, ki razvršča dohodne pakete podatkov v vašo napravo.

Dostavil vam bo samo sveženj podatkov, ki ste jih posebej zahtevali, in zavrnil karkoli drugega. Kljub temu pa bodite pozorni, da NAT požarnega zidu ne more nadomestiti namenske internetne zaščite, čeprav pomaga povečati varnost..

1.4 Vključuje anti-malware & Blokator oglasov

Običajno nisem preveč navdušen nad storitvami, ki poskušajo uporabnikom ponuditi vse v aplikaciji, ki je zasnovana posebej za nekaj drugega. Toda v primeru funkcij za preprečevanje zlonamerne programske opreme in zaviralcev oglasov FastestVPN so tako nevsiljive in lahke, da jih komajda prihaja na misel.

najhitrejši program ima anti malware in zaviralec oglasov

To je dobro, ker zagotovo ne prispevajo k napihnjenosti aplikacije, hkrati pa zagotavljajo storitev z dodano vrednostjo. Del razlogov za to je, da FastestVPN izvaja nekatere funkcije na svojih lastnih strežnikih, zato zmanjšuje morebitno obremenitev vaših naprav, hkrati pa vam ponuja bonus.

2. Pošteno hitrost

Prvič, ko sem ocenil FastestVPN, so bile hitrosti pošteno precej slabe. To je še dopolnilo drznost izjave, ki jo daje ime tega VPN-ja. Po približno enem letu sem ugotovil, da so bili dejansko pozorni na povratne informacije in povečanje učinkovitosti storitev.

Kot izhodiščno vrednost je moja nesorazmerna hitrost interneta, ko sem neposredno preko usmerjevalnika povezana z omrežjem, čim bližje oglaševanemu – v večini. Redno lahko dobim 400+ Mbps na liniji 500Mbps.

najhitrejša osnovna hitrost brez vpn aktivna

Preskus hitrosti do lokalnega strežnika brez aktivne VPN
(Glej celoten izhodiščni rezultat)

Preden nadaljujemo z rezultati testov, upoštevajte, da sem testiral FastestVPN na protokolu OpenVPN, saj je to standard, ki ga ponuja večina ponudnikov VPN. IKEv2 je na voljo tudi na FastestVPN in z uporabo tega protokola boste verjetno dosegli veliko večje hitrosti kot na OpenVPN, zato rezultate vzemite s ščepcem soli.

Najhitrejši test hitrosti VPN – ZDA

Hitrost do ameriškega strežnika FastestVPN je bila približno tako hitra, kot je bilo mogoče pričakovati.

najhitrejša hitrost ZDA vpn izklopljena

Najhitrejši test hitrosti v ZDA – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

najhitrejša hitrost ZDA vpn vklopljena

Najhitrejši test hitrosti ZDA – VPN vklopljen
(Glej celoten rezultat)

25Mbps ni ravno grozljiva hitrost, niti ni kaj pisati doma Zamude so bile nekoliko na visoki strani, a ZDA so skorajda po vsem svetu z moje fizične lokacije.

Najhitrejši hitrostni test – Eurozone

V večini primerov ugotovim, da se moje hitrosti VPN za strežnike s sedežem v evroobmočju ne razlikujejo zelo od mojih hitrosti strežnikov s sedežem v ZDA..

najhitrejša hitrost evrope vpn off

Najhitrejši test hitrosti v Evropi – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

najhitrejša hitrost evrope vpn vklopljena

Najhitrejši test hitrosti Evropa – VPN vklopljen
(Glej celoten rezultat)

Tudi v zvezi z zakasnitvijo je to stvar dotikanja. Kljub temu so te hitrosti dovolj spodobne za pretakanje medijev.

Najhitrejši hitrostni test – Bližnji vzhod

Ker ni bilo nobenega strežnika, ki temelji na afriški celini, sem se za te številke zamudil nekam na Bližnjem vzhodu.

najhitrejša hitrost na srednjem vzhodu vpn off

Najhitrejši test hitrosti na Bližnjem vzhodu – izklopljen VPN
(Glej celoten rezultat)

najhitrejša hitrost srednji vzhod vpn naprej

Najhitrejši test hitrosti na Bližnjem vzhodu – vklopljen VPN
(Glej celoten rezultat)

Presenetljivo je bilo, da so hitrosti na tem območju bile zelo grozljive. Razlog za to je bolj verjetno zaradi manjše osredotočenosti na regijo ME s strani družbe FastestVPN, ki jo povezuje njihovo bolj omejeno število strežnikov.

Najhitrejši hitrostni test – Azija

Pričakovano sta bila hitrost in zamuda zame najboljši na singapurskih strežnikih FastestVPN.

najhitrejša hitrost Azije vpn off

Najhitrejši test hitrosti Azija Azija – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

najhitrejša hitrost Azije vpn na

Najhitrejši test hitrosti Azija – VPN vklopljen
(Glej celoten rezultat)

Zaradi svoje geografske lege in odlične infrastrukture v državi je ta lokacija zelo močna.

Najhitrejši hitrostni test – Avstralija

Iskreno povedano, hitrost in zamuda na avstralskih najhitrejših strežnikih FastestVPN sta bili malo zastoji.

najhitrejša hitrost Avstralije vpn off

Najhitrejši test hitrosti v Avstraliji – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

najhitrejša hitrost Avstralije vpn na

Najhitrejši test hitrosti Avstralije – vklopljen VPN
(Glej celoten rezultat)

Ta regija, čeprav ni vedno najboljša zame, je za nekatere ponudnike pokazala veliko hitrost. Tu ni resničnega razloga za slabo delovanje podjetja FastestVPN.

Zaključek – Misli o najhitrejših hitrostih VPN

Preden se začnete zanimati o tem, kako slabe so lahko te hitrosti, bi vas rad opozoril na ustrezne hitrosti, ki sem jih prikazal in ki so jih prenesli na lokalne strežnike v tistih državah brez aktivne VPN..

Pomembna opomba

Zaradi trenutne globalne upočasnitve interneta so hitrosti nestabilne za skoraj vse uporabnike. Upravljanje, da dosežemo te hitrosti v času velikih globalnih podatkovnih obremenitev, je v tem primeru še vedno impresivno, zato si zaenkrat počitek FastestVPN da, da?

3. Odlična cena

Ti podatki so verjetno najboljši, ko zabeležimo rezultate hitrostnih testov. FastestVPN prihaja po osupljivi ceni, ki je nižja 1,11 USD na mesec na njihov triletni načrt!

MesečnoLetaTriennalno
Cena /mo$10.00$2.49$1.11
Skupni račun 10,00 $ 29,95 $ 39,95
Cikel obračunavanja1-mesec12-mesec36-mesec

To je fantastična lestvica cen in naredi to storitev trden predlog za lovce na kupce, ki iščejo neko obliko zasebnosti in zaščite v spletu. Seveda, če imate gotovino, lahko vrhunsko storitev najdete pri drugih ponudnikih – vendar zagotovo ne po teh cenah.

Za 1,11 dolarja na mesec storitev praktično dobite brezplačno. Brezplačnih ponudnikov storitev VPN na splošno ne priporočamo, tudi dobri, kot je Windscribe, vas bodo poskušali spodbuditi k svojim plačljivim načrtom, kjer je to mogoče – za precej višjo ceno od te.

Kot stransko opombo bodite vedno previdni pri ponudnikih VPN, ki ponujajo brezplačne storitve in ponujajo neomejeno storitev. Ti VPN-ji pogosteje odvzamejo vaše podatke in jih prodajo tretjim osebam za dobiček. To je edini način, da lahko vzdržujejo operacije. Nekateri bodo to storili subtilno, drugi pa uporabljajo oglase v aplikaciji.

4. Podpora kjerkoli-Streaming & P2P

Kot pri večini dobrih ponudnikov storitev VPN bo tudi FastestVPN pomagal premagati geo-blokirane storitve in vam omogočil pretakanje iz različnih medijskih virov. Za ta primer smo jih preizkusili z Netflixom in ugotovili, da lahko njihova vsebina v ZDA dobro prehaja. Na žalost je to edina regija, ki jo za zdaj podpirajo.

fasttestvpn ima različne uporabne funkcije za zabavo

Še več, FastestVPN podpira P2P na vseh njihovih strežnikih in lahko zaženete hudournike, ko ste povezani na katero koli lokacijo strežnika. Seveda obstaja slaba stran, saj je vaša hitrost P2P vezana na splošno zmogljivost VPN.

Na primer, če se na primer povezujete s strežnikom Netflix in se zgodi, da vam je iz nekega razloga počasnejše – hitrosti P2P bodo prav tako trpele, razen če se premaknete na drug strežnik. Ko sem gledal Netflix in poskušal prenesti na BitTorrent, sem se znašel pred to dilemo.

Končno je najpomembnejša točka za pretakanje in P2P stabilnost. Kot vedno sem FastestVPN postavil na svoj Netflixov test »izgorevanje«, kar je moj izgovor, da sem Netflix-a binge-watch gledal za »delo«. Uspela sem si ogledati dve sezoni “urada”, ko sem sedela, pri čemer sploh ni nobenega napak, zato bi rekel, da je stabilen.

Osebno menim, da hitrosti, ki jih ponuja FastestVPN, niso najbolj primerne za P2P, kljub jasni uporabnosti. Seveda je to zelo odvisno od tega, kako uporabljate storitev. Če na primer ostanete v bližini ZDA, boste morda lažje izkoristili dobre hitrosti P2P in dostop do dodatne vsebine netflix.

5. Čist & Lahka aplikacija

Ena izmed boljših stvari glede FastestVPN je njihova aplikacija za Windows. Njegova čista in lahka zasnova ni zahtevna za vire in med tekom zaseda le 5 MB pomnilnika. Oblikovanje aplikacije je videti moderno in ga je enostavno navaditi, ko ga zaženete nekajkrat.

5.1 Združljivost z visoko napravo

Storitev je na voljo tudi na različnih platformah.

Fasttestvpn je na voljo na številnih platformah

V mainstream jo lahko namestite na baze Windows, Mac in Linux. Mobilno pametno podpira Android in iOS. Za bolj edinstveno namestitev je FastestVPN mogoče namestiti tudi na usmerjevalnike, PS4 in še kar nekaj drugih.

5.2 Pametno uglaševanje & Hitro povezovanje

V aplikaciji FastestVPN boste našli dve možnosti, ki ju boste morda uporabili pošteno: Smart Tunneling in Quick Connect. Prva omogoča, da selektivno dovolite aplikacijam, ki jim zaupate, da se povežejo z internetom mimo tunela VPN.

To vam omogoča, da potencialno zmanjšate napetost na vašem VPN-ju in lahko izboljšate nadaljnjo združljivost. Če ugotovite, da določenih aplikacij ni mogoče povezati prek VPN-ja, jih lahko preprosto dodate na seznam pametnih tunelov. Ni idealen, vendar vseeno poveča vaše možnosti.

Hitra povezava je funkcija za prihranek časa, ki aplikaciji omogoča izbiro, s katerim strežnikom se bo povezala. To odločitev bo sprejel na podlagi najboljših časovnih sporočil strežnikov glede na vašo lokacijo. To pa pomeni, da obstaja velika verjetnost, da boste na koncu povezani s strežnikom v svoji državi.

Običajno vam v teh primerih ne bo veliko koristilo, če pa ste na lokaciji, kjer nimajo strežnika, se lahko hitro povezovanje izkaže za koristno, če poiščete najboljši bližnji strežnik za vas.

6. Dostojna podpora strankam

Kot lahko razberete s spodnje slike, se lahko podpora FastestVPN počasi začne. Ko pa agent za storitve ve, o čem v resnici govorite, mislim, da jim boste našli koristne in dobro poznane njihove storitve in sisteme.

Najhitrejša podpora za stranke je spodobna

Ugotavljam, da je pozno večina VPN storitev resnično povečala zadeve v zvezi s podporo strankam in očitno FastestVPN ni bil izjema. Kljub čakanju v vrsti za dvema drugim v čakalni vrsti, so me prisostvovali v petih minutah po pošiljanju prošnje.

FastestVPN ponuja tudi pomoč strankam na nekaj načinov. Kot prva vrstica za stike se lahko vedno obrnete na njihovo bazo znanja, ki vsebuje dobro kombinacijo spodobno postavljenih pogovorov, vodnikov in vadnic..

Če to ne deluje za vas, imate na voljo tudi podporo za klepet v živo 24/7. Kot vidite, je tudi njihov odziv na tem kanalu dober. Končno imate možnost, da pošljete ekipi za podporo, če je v klepetu v živo preveč ljudi in čakanje postane težava.

3 stvari, ki mi niso všeč glede FastestVPN

1. Občasne napake v službi

Nekatere stvari, o katerih bom razpravljal v tem segmentu, so morda nekoliko subjektivne, zato nekatere napake morda ne bodo enostavno ponovljive. Vendar sem opazil nekaj napak, zaradi katerih je bilo v primeru FastestVPN težko spregledati.

Ko sem prvič plačal za FastestVPN, so me po dejstvu pripeljali do prenosa njihove namestitvene datoteke. Nameščen sem bil presenečen, ko sem ugotovil, da se kljub spreminjanju protokolov in poskusu drugih stvari, ki sem jih zapisal v njihovi bazi znanja, ne morem povezati z nobenim od njihovih strežnikov..

Končno sem se moral pogovoriti s službo za stranke, ki me je prosila, naj naredim nekaj nenavadnega – naložim in namestim odjemalca OpenVPN GUI in ga uporabim za povezavo. Po tem sem ugotovil, da se lahko aplikacija FastestVPN brez kakršnih koli težav po njej poveže, tudi po namestitvi uporabniškega vmesnika OpenVPN.

Naslednja težava, ki sem jo opozoril, je bila, da so bile povezave z nekaterimi strežniki na trenutke nekoliko zmedene. To pomeni, da boste morda morali poskusiti povezavo nekajkrat, preden bo povezava dejansko vzpostavljena. Zdi se, da za to ni pravega razloga, toda čez nekaj časa so se stvari umirile in težava je odšla.

2. Samo ena povezavna točka za Netflix

Čeprav FastestVPN sodeluje z Netflixom, je to omejeno samo na vsebino regije Netflix v ZDA. Čeprav je tu največja zbirka filmov o Netflixu, bodo nekateri uporabniki morda želeli dostop do drugih regij za bolj lokalizirano vsebino.

Ameriška povezava Netflix je na voljo samo prek ene same dostopne točke, čeprav ima FastestVPN v Severni Ameriki deset lokacij za povezavo. Ta enotna dostopna točka odpira številna potencialna vprašanja, vključno z; potencialna preobremenitev, saj bodo vsi uporabniki Netflixa opazovali to lokacijo in kaj se zgodi v primerih okvare.

3. Omejena mreža & Strežniki

FastestVPN ima precej omejeno pokritje z neznanim številom strežnikov na 39 lokacijah. Kljub temu ostaja širjenje teh lokacij dokaj spodobno. Zaskrbljujoče je, da če bi bila katera od lokacij, ki jih želite, močno naložena, se vam morda ne bi pridružila primerna alternativa.

najhitrejši strežniki so omejeni

Čeprav ugotavljam, da je FastestVPN sčasoma izboljšal svoje zmogljivosti, menim, da njihova rast omrežja ni ravno tisto, za kar sem upal, da bo. To bi lahko pri mnogih uporabnikih doseglo ali prekinilo, saj močno omejuje njihovo izbiro – in to je velik del tega, kar se tiče storitev VPN.

Preskusi hitrosti, ki sem jih opravil v odsekih, ki ste jih prej opazili, so bili osredotočeni na gosto poseljena območja. To bi lahko poudarilo dejstvo, da omejeno financiranje podjetju FastestVPN ovira še večje izboljšanje.

Ko se njihova uvedba povečuje, jih uporabniki lahko vidijo, da postopoma zvišujejo svoje cene v vseh panogah, da bi lahko ohranili delovanje in širitev.

Bottomline: Ali bom plačal za najhitrejše VPN?

Iskreno, res je odvisno. Ker so VPN-ji velik del mojega življenja in dela, se mi zdi, da sem razvajen zaradi izbire. Očitno je moja situacija precej edinstvena, zato morda ne bo odmevala pri mnogih izmed vas.

Večje vprašanje je – ali bi morali plačati za FastestVPN? To je vprašanje, na katerega je še vedno mogoče odgovoriti precej enostavno. FastestVPN je dobra izbira, če živite v zelo naseljeni regiji ali če iščete dobro proračunsko rešitev, ki bo izboljšala stvari.

Na voljo je ubijalska cena in če se zdaj vkrcate, morda pozneje ne boste podvrženi povečanju cen, saj bodo razširili svoje omrežje storitev. Če pa imate bolj specializirane potrebe in si jih lahko privoščite, močno priporočam, da razmislite o enem izmed vrhunskih ponudnikov storitev, kot je NordVPN.

Ključne funkcije

 • ✓ Pametno uglaševanje
 • ✓ Uporabite do 10 naprav
 • ✓ Deluje z Netflixom
 • ✓ Zaženite P2P na vseh strežnikih
 • ✓ Oglas & Bloker zlonamerne programske opreme

Priporočeno za

 • • Iskalci baranta
 • • Ljubitelji toka
 • • Obhod cenzure

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map