Kako anonimno uporabljati QBittorrent

QBittorrent je eden najboljših odjemalcev za odpiranje torrentov. Je izredno priljubljen in je izjemno funkcionalen, vendar lahek (komajda uporablja kakršne koli sistemske vire). Pokazali vam bomo, kako anonimno uporabljati QBittorrent, tako da lahko torrente prenašate zasebno.

Kot vsi večji odjemalci hudournikov je tudi QBittorrent izpostavljen varnostnim tveganjem, ki so vgrajena v protokol bittorrent:
Prenosi so javno vidni in ne šifrirani

To pomeni, da lahko celotno zgodovino prenosov spremljajo ne le vaš ponudnik internetnih storitev, temveč tudi tretje družbe za nadzor nad hudourniki.

Ta članek vas bo korak za korakom naučil:

Najboljši in najpreprostejši način za popolno anonimizacijo prenosov torrentov s pomočjo QBittorrent. (Imamo tudi vodnike za uTorrent, Vuze in Deluge).

Zakaj bi si želeli anonimne hudournike?

Bittorrent je neverjetno učinkovit način za hitro distribucijo velikih datotek, vendar ima ogromno vgrajenih puščanj zasebnosti, ki lahko preprosto razkrijejo celotno zgodovino prenosov, če jih ne priključite.

Obstajata dve osnovni varnostni ranljivosti:

 1. Vaš IP naslov je javno viden v vsakem roju
 2. Prenosi niso šifrirani (vaš ponudnik internetnih storitev lahko vidi / posname / uravnava nalaganje torrentov)

Poglejmo si te puščanje 1-na-1…

Utekanje # 1: IP naslov je viden vsem

To je najnevarnejše puščanje in največja grožnja vaši zasebnosti pri prenosu hudournikov.

Da bi se vrstniki povezali med seboj, sledilnik zagotovi seznam vseh IP naslovov, ki sejejo / prenašajo določen hudournik. Če ne boste sprejeli nobenega koraka, da bi skrili svoj torrent IP naslov, bo vaš resnični sledljivi IP viden vsem.

Tu je preprost ogled IP-jev vseh, ki z vami delijo hudournik:

Puščanje IP za hudourniške vrstnike

Vrstniki si delijo Linux hudournik. (IP je delno zamegljen zaradi zasebnosti)

Ne samo, da lahko vidite celoten IP naslov vseh povezanih vrstnikov, lahko tudi vidite, katera vrata # uporabljajo, torrent odjemalec in koliko datoteke, ki so jo že prenesli.

Še bolj strašno je, da je dobesedno na desetine podjetij in organizacij, ki spremljajo in zbirajo podatke IP iz množičnega števila rojev hudournikov. Nekateri vam bodo celo pokazali, kakšno hudourniško aktivnost so spremljali na vašem naslovu IP.

Na srečo lahko svoj ‘True’ naslov IP skrijete v hudourniške roje in ga zamenjate z začasnim IP-jem, ki ga ni mogoče zaslediti.
To je enostavno doseči s storitvijo VPN brez beleženja (in hudournikom prijazno).

Potem vam bomo natančno pokazali, kako to storiti v tem priročniku. Beri naprej…

Uvod # 2: Vaš internetni ponudnik (ISP) lahko vidi vaš prenos & spletna zgodovina

Podatki bittorrent se privzeto prenašajo v preprostem besedilu (nešifrirano). To pomeni, da lahko vaš ponudnik internetnih storitev:

 • Oglejte si, da obiskujete torrent spletna mesta
 • Poglejte, katere datoteke prenašate / delite
 • Ugasnite (upočasnite) ali blokirajte pasovno širino hudournika.

Rešitev: Z uporabo šifre torrentov lahko preprečite, da bi vaš ISP spremljal ali upočasnil prenose torrentov. Pravzaprav, če uporabljate močno šifriranje VPN, vaš ponudnik internetnih storitev ne bo imel pojma, kaj počnete v spletu ali katere datoteke nalagate.

Kasneje bomo v vodiču pokazali, kako uporabljati VPN s QBittorrentom. Uporabite lahko tudi vgrajeno šifriranje QBittorrent, ki je brezplačen način za šifriranje prenosov torrentov, čeprav zaščita, ki jo zagotavlja, ni tako močna ali celovita, kot jo dobite prek VPN-ja.

2 orodja za anonimne prenose Qbittorrent

Obstajata dve orodji, s katerimi lahko učinkovito skrijete svojo torrent aktivnost QBittorrent. To so:

 1. Storitev navideznega zasebnega omrežja brez beleženja
 2. Proxy strežnika SOCKS

Сігналы абмеркавання
Vsaka tehnologija ima svoje prednosti in so ob močni uporabi še močnejše. Več informacij najdete tukaj:

 • 3 korake do popolnoma anonimnih hudournikov
 • Proxy ali VPN (Kateri najbolje deluje za zasebne hudournike?)

Nato bomo pokazali, da z Qbittorrentom uporabljate obe metodi (ločeno ali skupaj). Pokazali vam bomo tudi naše najljubše VPN-je za prenos hudournikov.

Še boljše pa je, da nekaj torrent-prijaznih VPN dejansko vključuje storitev SOCKS Proxy brez doplačila, tako da lahko dobite najboljše iz obeh svetov brez plačila za dve različni storitvi.

Ali obstajajo brezplačne možnosti?
Kratek odgovor je NE za VPN in „da, ampak …“ za proxy. Tukaj je dogovor…

Obstaja nekaj brezplačnih VPN-jev, celo 1, ki trdi, da je brezplačen in se ne prijavi, toda tu je ulov. Vsi ti brezplačni VPN blokirajo hudournike v svojem omrežju. Torrente dovoljujejo le, če nadgradite na plačljiv načrt. Preberite naš vodnik za brezplačne torrent VPN za več informacij.

Kar zadeva proxy storitve, lahko na spletu zagotovo najdete nekaj brezplačnih proxy SOCKS, ki jih dejansko lahko uporabljate s Qbittorrentom z uporabo navodil v tem priročniku..

Vendar bodo brezplačni pooblaščenci imeli več omejitev:

 1. Skoraj 100% jih hrani dnevnike (to pomeni, da prenosi niso anonimni)
 2. Pazite na prosojne pooblaščence (to pomeni, da vaš resnični naslov IP posreduje proxy strežnik in je še vedno viden)
 3. Počasi hitrost / nezanesljiv (Večina brezplačnih proxy strežnikov je gneča, kar pomeni, da bodo hitrosti počasne. Prav tako strežniki pogosto upadajo, uptime pa pod 50% ni redkost.
 4. Torki blokirani – In končno, naj vas ne preseneti, če veste, da mnogi brezplačni proxy strežniki aktivno blokirajo pogosto uporabljena torrent vrata.

HOw uporabljati VPN s Qbittorrentom

Uporaba VPN-ja s Qbittorrentom je najpreprostejši način za hitro anonimizacijo hudournikov. Za prijavo, prenos in povezovanje z VPN traja manj kot 5 minut. Priporočamo, da vedno uporabljate hudournik prijazen VPN, ki ne vsebuje dnevnikov.

VPN bo šifriral 100% podatkov, prenesenih v / iz računalnika, vključno s spletnim brskalnikom in programsko opremo Qbittorrent. Spletna mesta in hudourniki vrstnikov ne bodo vedeli vašega pravega naslova IP, videli bodo začasni naslov IP, ki vam ga je dodelil VPN strežnik.

Tukaj je opisano, kako to storiti:

1. korak: Prijavite se za storitev VPN, ki ne beleži
Obstaja približno 10 različnih možnosti. Težko bi našli boljšo vrednost kot Zasebni dostop do interneta (imenovan naš najboljši torrent VPN leta 2015)

2. korak: Prenesite, namestite in se povežite s strežnikom VPN
Namestitev traja manj kot 1 minuto. Če se želite povezati s strežnikom (s pomočjo PIA), samo z desno miškino tipko kliknite ikono pladnja in izberite lokacijo strežnika. Priporočamo, da izberete lokacijo, ki ni namenjena nam (Nizozemska deluje dobro).

Ikona pladnja PIA

Ikona pladnja PIA (označena s zeleno piko)

PIA strežniki VPN

Seznam strežnikov PIA (z desnim klikom dostopite)

3. korak: Preverite, ali se je vaš IP naslov spremenil
Kot dodatno varnostno varnost lahko pred zagonom Qbittorrentja uporabite brezplačno orodje, kot je IPleak.net, da preverite, ali se je vaš IP naslov spremenil. Tu je moj posnetek zaslona po povezavi s strežnikom Nizozemska VPN:

Slika

Da, resno je tako enostavno. Vse torrent aktivnosti bodo zdaj usmerjene skozi vaš novi IP naslov.

4. korak: Odprite QBittorrent in prenesite hudournike
Ko preverite IP naslov svojega brskalnika, lahko varno odprete Qbittorrent in začnete uporabljati torrent. Kasneje v tem priročniku bomo pokazali, kako preveriti IP naslov torrent programske opreme (za vsak primer). Prav tako lahko preberete ta priročnik.

Kako uporabljati proxy s QBittorrentom

V tem razdelku vas bomo naučili kako skriti svoj torrent IP naslov v QBittorrent s pomočjo proxyja, natančneje hudournikom prijaznega proxy SOCKS. (Preberite več o razliki med proxyji SOCKS in HTTP za hudournike).

Uporaba proxyja s Qbittorrentom ima v primerjavi z VPN več prednosti:

 • Hitrosti posredniških strežnikov so na splošno nekoliko hitrejše od VPN (brez šifriranja)
 • Vaš IP naslov torrent bo drugačen kot IP vašega spletnega brskalnika (proxy se uporablja samo za hudournike)

Slaba stran uporabe SAMO proxy je, da vaš torrent promet ne bo šifriran. To bi vam lahko od ponudnika internetnih storitev odprlo zapiranje. Lahko uporabite vgrajeno možnost šifriranja QBittorrent (kasneje v tem priročniku), vendar bo ta možnost zmanjšala razpoložljivo # vrstnikov.

Zato priporočamo uporabo proxy + VPN skupaj, za najboljše iz obeh svetov in za STRONG šifriranje.
Če želite to narediti, preprosto sledite temu priročniku za namestitev proxyja in se nato odprite v VPN, preden odprete Qbittorrent. Več o tem kasneje.

QBittorrent Proxy Setup 1. korak: Izberite proxy storitev, ki ne beleži

Če želite konfigurirati nastavitve proxy QBittorrent, boste potrebovali strežnik proxy storitev proxy. Tu so naša glavna priporočila (2 od 3 vključujejo storitev VPN + Proxy po ceni, ki vključuje vse. To je najboljša ponudba, še posebej, če nameravate hkrati uporabljati VPN in proxy).
Сігналы абмеркавання
Tukaj je naša najboljša izbira:

 1. Zasebni dostop do interneta – VPN + Proxy storitev v vsakem načrtu, hitrih hitrostih in razglašen za najboljši torrent VPN leta. S cenami, ki se začnejo od 3,33 USD / mesec, je nepremagljiva vrednost.
 2. Skrij.me – VPN + Proxy storitev v vsakem načrtu. Več kot 30 lokacij proxy strežnika SOCKS. Brez hlodov, prijazen hudournikom. Na slabi strani je trojna cena zasebnega dostopa do interneta
 3. Torguard – VPN + Proxy storitev se prodaja ločeno. Njihova storitev strežnika strežnikov torrent je najboljša in ima 5 krajev v državi ter samodejni namestitveni strežnik proxy (zato vam ni treba ročno konfigurirati nastavitev). Možnost samodejne namestitve deluje samo za uTorrent, Deluge in Vuze.

Če niste prepričani, katero izbrati: samo pojdite z zasebnim dostopom do interneta. To je najboljša ponudba, ima visoke hitrosti in bo zadostil potrebam 95% uporabnikov.

Oglejte si lahko tudi to primerjavo Torguard vs zasebnega dostopa do interneta.

v redu, zdaj, ko ste si priskrbeli proxy za uporabo, pojdimo na navodila po korakih za nastavitev:

2. korak: Odprite možnosti proxy QBittorrent

Za dostop do nastavitev proxy v QBittorrent morate iti Orodja > Opcije > Povezava (zavihek)
Meni z možnostmi lahko odprete tudi s pritiskom na ‘Alt + O’

Ko kliknete ikono »Povezava« na levi strani menija z možnostmi, boste videli to:

Nastavitve povezave QBittorrent

Orodja > Opcije > Povezava

Brez skrbi, če vaše nastavitve trenutno ne izgledajo povsem tako. Kakor koli že bomo spreminjali nastavitve Odseki, ki jih bomo spreminjali, so označeni z zeleno piko.

Na levi strani je označena tudi kartica »Povezava«, tako da veste, kako dostopati do tega menija.

Šli bomo skozi oddelke 1 do 1…

3. korak: Pristanišče za poslušanje

To je vrata #, ki jih bo Qbittorrent uporabil za poslušanje novih medsebojnih povezav. Če ne omogočite preslikave vrat uPnP ali NAT, boste morali ročno nastaviti posredovanje vrat na usmerjevalniku, da dobite dobre vrstniške povezave.

Posredovanje pristanišč je zunaj obsega tega članka (in je lahko prava bolečina v riti), zato bi morala večina uporabnikov uporabiti našo priporočeno nastavitev, ki je:

 • Številka vrat za dohodne povezave: Izberite katero koli ali naključno pritisnite, če želite izbrati naključna vrata
 • Uporabite uPnp / NAT PMP: Potrdite to polje. Samodejno posreduje izbrano pristanišče skozi vaš usmerjevalnik
 • Vsak zagon uporabite druga vrata: Neobvezno. Priporočamo, da to omogočite, dokler vse teče gladko.

Tako so idealne nastavitve videti takole:

Prisluškovalno pristanišče Qbittorrent

Nastavitve vrat za poslušanje (naključna vrata)

4. korak: Nastavitve proxyja

Natančne nastavitve proxy, ki jih uporabljate, se bodo spremenile glede na izbrano proxy storitev. Ta vodič prikazuje idealno nastavitev Zasebni dostop do interneta in Torguard.

Če izberete drugo proxy storitev, se za ustrezne nastavitve obrnite na njihovo dokumentacijsko / podporno skupino. Nastavitve, ki se bodo spremenile:

 • Gostitelj: Naslov proxy strežnika
 • Pristanišče: Vrata #, ki jih uporablja vaša proxy storitev
 • Preverjanje pristnosti: To omogočite, če za dostop do vaše proxy storitve potrebujete prijavo / geslo (večina je)
 • Uporabniško ime geslo: To so podatki o prijavi, ki jih je posredoval ponudnik proxyja.

Nato sledite popolna navodila za nastavitev proxyja za zasebni dostop do interneta in Torguard…

Nastavitve proxy QBittorrent (zasebni dostop do interneta)

Zasebni dostop do interneta naročnikom omogoča popoln dostop do svojega hitrega proxy strežnika, ki se nahaja na Nizozemskem. Vendar je potreben en dodaten korak. Za proxy morate ustvariti ločeno kombinacijo uporabniškega imena in gesla.

Pridobitev prijave / gesla za proxy
Po prijavi na PIA se prijavite na nadzorno ploščo na njihovem spletnem mestu. Ko se prijavite v račun, se pomaknite navzdol proti dnu in prikazal se bo del, ki je videti tako:

Podatki o prijavi za PIA Proxy

Ustvari prijavo / geslo za proxy na plošči vašega računa


Samo kliknite gumb »Obnovi uporabniško ime / geslo«, da dobite svoje podatke za prijavo. Kasneje jih bomo uporabili, zato pustite okno odprto za enostavno kopiranje + lepljenje.

Nastavitve QBittorrent:
Spremenite nastavitve, da se natančno ujemajo s temi:

 • Vrsta: NOGO5
 • Gostitelj: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Pristanišče: 1080. leta

Polne nastavitve bodo videti kot na spodnji sliki. Prepričajte se, da so polja enaka kot na sliki.

V pravilna polja vnesite svoje uporabniško ime / geslo.

Nastavitve proxy PIA (QBittorrent)

Nastavitve proxy PIA

To je vse, vaš pooblaščenec je vse nastavljen. Poskrbite, da znova zaženete Qbittorrent, da bodo nastavitve začele veljati.
Če želite preveriti, ali proxy pravilno deluje, preberite: Kako preveriti svoj IP torrent

Nastavitve proxy QBittorrent (Torguard)

Tukaj so pravilne nastavitve proxyja, če ste naročnik Torguard-a.

Vrsta: NOGO5
Gostitelj: proxy.torguard.org
Pristanišče: 1080/1085/1090 (lahko uporabite katero koli od teh. Če 1080 ne deluje, poskusite z drugo. Nekateri ISP blokirajo 1080.
Uporabniško ime: Na voljo vam je torguard na plošči vašega računa
Geslo: Zagotavlja ga torguard

zato naj bi vse nastavitve izgledale tako:

Nastavitve proxy Torguard (Qbittorrent)

Nastavitve proxy Torguard

To je to, vaša nastavitev je končana. Poskrbite, da znova zaženete QBittorrent in nato preverite svoj Torrent IP (vodnik) in se prepričajte, da vse deluje pravilno.

Nastavitve šifriranja QBittorrent

QBittorrent ima vgrajeno podporo za šifriranje RC4, s pomočjo katere se izognete oblikovanju prometa (internetni ponudnik upočasni hudournike). Slaba stran tega načina šifriranja je, da bo dramatično zmanjšal vašo # hitrost, ki je na voljo, kar bo težko naložilo hudournike z malo sejalnic.

Zato priporočamo uporabo VPN-ja (s proxyjem ali brez njega), da dosežete veliko močnejšo šifriranje in 100-odstotno dostopnost med vrstniki. Naš vodnik za šifriranje torrentov vam bo razložil zakaj.

Če vaš ponudnik internetnih storitev blokira / duši vaše hudournike in želite poskusiti vgrajeno šifriranje QBittorrent, so tukaj ustrezne nastavitve … (Če želite odpreti ta meni, pojdite na zavihek ‘Bittorrent’ v meniju Možnosti (Orodja) > Opcije > Bittorrent).

Način šifriranja št. 1 (izbirni način)

Ta način bo uporabil šifrirane povezave, kadar so na voljo, vendar se bodo še vedno povezovali z nešifriranimi vrstniki. Imeli boste 100-odstotno dostopnost med vrstniki, vendar to ne bo zagotavljalo veliko zaščite pred dušilkami.

Izbirno šifriranje

Izbirni način šifriranja (uporabite, če je na voljo)

Način šifriranja # 2: Šifriranje je potrebno

Ta način se bo povezal samo s šifriranimi vrstniki. 100% vaše torrent aktivnosti bo šifrirano, vendar boste imeli dostop do majhnega% razpoložljivih vrstnikov (ker večina ljudi ne omogoča šifriranja).

Potrebna je šifriranje

Šifriranje QBittorrent (obvezen način)

Uporaba VPN-ja & Hkrati proxy

Ta metoda vam bo dala najboljše od obeh svetov, ki ju boste dobili:

 • Ločen IP naslov za vaš spletni brskalnik in QBittorrent
 • brskalnik & torrent IP se bosta razlikovala od vašega “pravega” naslova IP
 • Vaše brskanje po spletu bo šifrirano (ponudnik internetnih storitev ne bo vedel, da obiskujete hudourniška mesta ali nalagate hudournike).

Če ste naročeni na storitev VPN, kot je zasebni dostop do interneta, lahko dobite storitev VPN + Proxy, ne da bi morali plačati za vsako posebej. Za maksimalno zaščito pa je optimalno, da eno podjetje uporabite za VPN storitev, drugo pa za proxy (tako da nobeno podjetje ne pozna celotne slike).

OPOMBA: Uporaba skupnega strežnika VPN + ni potrebna. Več kot 90% uporabnikov bo uporabljalo samo enega ali drugega in bo popolnoma varno, če pa ste previdni, vam bo to zagotovilo optimalno varnost.

Če želite dejansko uporabljati oboje, samo preverite, ali sledite 2 preprostim korakom:

 1. Preden odprete Qbittorrent, se povežite z VPN. (Če se povežete, ko je Qbittitorrent že povezan s proxy strežnikom, boste povzročili napako proxyja, ker se je spremenil vaš IP naslov).
 2. Odprite Qbittorrent – ko je vzpostavljena povezava VPN, lahko zdaj odprete Qbittorrent in vse bi moralo potekati brez težav.

V tej nastavitvi bo IP vašega spletnega brskalnika vaš IPN naslov IPN, torrent IP pa vaš IP proxy.

Zaključek in dodatna sredstva

Hvala za branje tega priročnika. Če mu sledite korak za korakom, bi morali biti vaši hudourniki popolnoma anonimizirani, vaš ‘pravi’ IP naslov pa ne bo več viden drugim hudournikom.

Če še vedno iščete več informacij o VPN-jih, anonimni torrenting, šifriranje itd., Si oglejte nekaj teh drugih člankov:

Vodniki

Kako anonimno uporabljati uTorrent
Kako uporabljati Vuze Anonimno
Kako kupiti VPN z Bitcoin
Kako preverite svoj torrent IP
Vodnik za šifriranje torrentov

Mnenja / primerjave

Zasebni pregled dostopa do interneta
IPVanish pregled
Torguardov pregled
Zasebni dostop do interneta v primerjavi z IPVanish
Zasebni dostop do interneta proti Torguardu

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me