Torrent šifriranje 101

Kaj je šifriranje torrentov? Ali morate šifrirati hudournike? Kakšna je korist in katera je najboljša metoda za šifriranje vaših hudournikov?

Če ste že prej imeli te (ali podobne) misli, niste sami. Šifriranje hudournikov je ena najmočnejših (in najmanj razumljenih) tehnik torrentinga. Uporaba šifriranja se je dramatično povečala in vsi večji odjemalci bittorrentov zdaj ponujajo neko obliko vdelane šifriranja.

Ta vodnik vam bo pokazal, da vas naučite:

 1. Kaj je šifriranje torrentov in zakaj je pomembno
 2. Zakaj uporabljati vgrajeno šifriranje programske opreme torrent NI najboljša možnost
 3. Kako uporabljati vgrajeno šifriranje (brezplačna metoda)
 4. Kako uporabiti VPN za močnejše šifriranje torrentov & obdržite 100% vrstnikov

Pripravljeni? Naredimo to.

Kaj je šifriranje

Šifriranje uporabljate v spletu vsak dan, čeprav ga morda ne zavedate. Vsakič, ko obiščete spletno stran banke ali kreditne kartice ali kupite na Amazonu; vaš spletni brskalnik uporablja šifriranje. Šifriranje preprečuje tretjim osebam, da berejo vaše prenesene podatke.

To preprečuje krajo identitete pri pošiljanju občutljivih podatkov po internetu, kot so številke kreditnih kartic, naslovi in ​​gesla.

Brez šifriranja lahko kdorkoli, ki si deli isto omrežje, lahko potencialno preberete celoten pretok podatkov (pomislite na javna omrežja wifi). Prav tako lahko vaš ponudnik internetnih storitev (internetni ponudnik) s poglobljenim pregledom paketov prebere vse prenesene podatke, spremlja prenose in beleži svojo spletno zgodovino.

Šifriranje širi / ščiti podatke, ki jih pošiljate, tako da jih lahko prebere samo spletno mesto / strežnik, s katerim komunicirate.

Zakaj šifrirati hudournike

Za razlago razlogov, zakaj bi morali šifrirati hudourniški promet, potrebujete le dve besedi:

 1. Hitrost
 2. Zasebnost

Сігналы абмеркавання
Hitrost:
To četrtletno svetovno internetno poročilo je pokazalo, da je bil bittorrent leta 2014 prvi uporabnik pasovne širine navzgor v Severni Ameriki, pred večjimi podjetji, kot so Youtube, Netflix in Skype. Torej ne bi smelo biti presenečenje, da se mnogi glavni ponudniki internetnih storitev odločijo za ustavljanje / prenašanje torrentov.

Da bi lahko ugasnil določeno programsko opremo / storitev, mora vaš ponudnik internetnih storitev prebrati vaš promet in ga ločiti od drugih nenadzorovanih uporab. Šifriranje vašemu ponudniku internetnih storitev preprečuje. Za več informacij preberite naš celotni priročnik za gonjenje torrentov.

Zasebnost: Privzeto so torrentski prenosi popolnoma nešifrirani. To pomeni, da lahko vaš ponudnik internetnih storitev natančno vidi, katere datoteke sejate / prenašate in koliko podatkov prenašate prek bittorrent-a. Pravilna uporaba šifriranja bo vašemu ponudniku internetnih storitev preprečila spremljanje prenosov.

2 možnosti šifriranja: VPN v primerjavi z vgrajenim

Vsi odjemalci hudournikov na namizju imajo zdaj neobvezno vgrajeno šifriranje, vendar ima ta metoda svoje omejitve in bo močno zmanjšala razpoložljivost (in hitrosti) vrstnikov. Boljša alternativa je uporaba orodja, imenovanega VPN (Navidezno zasebno omrežje). VPN omogoča še močnejše šifriranje, ne bo zmanjšalo # vrstnikov, ki so na voljo, in ima dodatno prednost pri skrivanju IP naslova v hudourniških rojih.

Vgrajena možnost šifriranja

To je popolnoma brezplačen način šifriranja, ki vam bo omogočil šifriranje prenosa podatkov med drugimi vrstniki, dokler imajo omogočeno tudi šifriranje.

Če vrstnik nima šifriranja, potem odvisno od nastavitev:

 1. Vaši podatki bodo preneseni nešifrirani
 2. Iz tega vrstnika ne boste mogli prenesti (če uporabljate način prisilnega šifriranja)

uTorrent nastavitve šifriranja

uTorrent nastavitve šifriranja

Za zagotovitev šifriranja s polnim delovnim časom z vgrajeno metodo mora biti način šifriranja nastavljen na »Prisilno« (ali enakovredno vašo torrent programsko opremo, o čemer bomo v nastavitvah po korakih razpravljali pozneje). Slaba stran tega je, da se lahko šele nato povežete z vrstniki, ki imajo tudi omogočeno šifriranje. To lahko zmanjša razpoložljive vrstnike za kar 95%.

Pomembna opomba: S to metodo boste šifrirali samo prenose torrentov. Ne bo šifriral vašega spletnega brskanja ali skrival dejstva, da obiskujete hudourniška spletna mesta. Prav tako ne bo šifriral prenosa začetne .torrent datoteke s spleta, temveč samo prenos osnovnih datotek. Ta metoda prav tako ne skriva vašega torrent IP naslova.

Možnost šifriranja VPN

Uporaba VPN-ja za skrivanje torrentov je izjemno preprosta. Potrebuje 4 korake:

 1. se naročite na hudournik prijazno storitev vpn
 2. naložite programsko opremo VPN
 3. Priključite se na želeno mesto strežnika VPN (preprosto kot en klik miške)
 4. Torrente naložite anonimno.

To je to!

Povežite se s strežnikom VPN

Zaslon za izbiro strežnika IPVanish VPN

Uporaba VPN vam bo dala več prednosti pri prenosu hudournikov. Te bomo pogledali v naslednjem razdelku…

Zakaj je VPN najboljša možnost šifriranja

Uporaba VPN ima 3 različne prednosti v primerjavi z uporabo vgrajene enkripcije vašega torrent stranke.

 1. Šifriranje VPN je veliko VEČ močnejše
 2. Uporaba VPN ne bo zmanjšala # vrstnikov, ki so na voljo
 3. VPN bo tudi skrival vaš resnični IP naslov v hudournikih (zaradi česar bodo prenosi anonimni / težko sledljivi)

Moč šifriranja

Vgrajena možnost šifriranja običajno uporablja približno 64-bitno moč šifriranja. Najboljši torrent VPN-ji s kontrastom uporabljajo 256-bitno šifriranje OpenVPN.

To se morda ne zdi večjih razlik (videti je le 4x), toda zaradi načina delovanja matematike šifriranja je 256-bitno šifriranje v resnici 2 ^ 192 krat močnejše (to je 2 do moči 192. To je res veliko število).

To je razlika med šifriranjem, ki ga je mogoče enostavno razbiti s napadi grobe sile, in uporabo 256-bitnega šifriranja, ki je enaka moč, ki jo ameriška vojska uporablja za tajne komunikacije. (Za primerjavo, vlada ZDA uporablja samo 128-bitno šifriranje za splošno komunikacijo). Z drugimi besedami, 256-bitno šifriranje je izjemno močno.

Razpoložljivost vrstnikov

Da bi šifriranje vaše torrent stranke delovalo, morajo imeti vrstniki, s katerimi se povezujete, tudi omogočeno šifriranje. VPN nima takšnih omejitev. Ker strežnik VPN šifrira celoten podatkovni tok (ne glede na nastavitve šifriranja vaših vrstnikov), dobite 100-odstotno razpoložljivost vrstnikov (in hitrejše hitrosti), ne da bi kdaj tvegali nešifrirano povezavo.

Anonimni naslov IP (zaščitite svojo identiteto)

Ne bo pomote, anonimni naslov IP je največja prednost uporabe VPN.

Ko prenesete hudournik, je vaš IP naslov (ki lahko prepozna vašo edinstveno internetno povezavo) javno viden vsem drugim vrstnikom v tem hudourniku.

Slika

Seznam vrstnikov iz torrenta za Linux

Mnogi se ne zavedajo, da se večina nadziranja hudournikov opravi z beleženjem IP naslovov v hudourniške roje, in ne, da vaš ISP spremlja vaš promet. Spletna mesta, kot so scaneye, hranijo hudournike baze podatkov, ki jih prenašajo vsak IP naslov, ki so ga spremljali.

Če uporabljate VPN brez beleženja, bo IP naslov, ki se pojavi v vaših hudourniških rojih, tisti, ki pripada vaši VPN storitvi. Če podjetje VPN ne vodi dnevnikov (kot je ta), vašega torrent IP-naslova ni mogoče zaslediti do vašega pravega IP-ja.

Сігналы абмеркавання 3 odlična VPN-ja brez beleženja

 • IPVanish (Najhitrejši VPN, ki smo ga preizkusili)
 • Skrij.me (vključuje VPN in proxy storitve SOCKS. Na voljo je brezplačen brezplačen načrt)
 • Torguard (Eden najstarejših VPN-jev brez dnevnika, ki skrbi za uporabnike hudournikov)

Kako konfigurirati vgrajeno torrentno šifriranje (brezplačna možnost)

V redu, zdaj vam bomo korak za korakom pokazali, kako omogočiti šifriranje v vašem najljubšem odjemalcu torrentov. To je funkcija, vgrajena v vsakega večjega odjemalca torrentov.

Ne pozabite samo, da ima uporaba šifriranja znotraj odjemalca torrent naslednje omejitve:
Lahko imate 100% šifrirano povezavo ali 100% medvrstniško dostopnost. Ne morete imeti obojega. Uporaba prisilnega (polnega) šifriranja bo zmanjšala vaše število razpoložljivih vrstnikov.

Načini šifriranja

Vsak torrent odjemalec uporablja lastno terminologijo / nastavitve, ko gre za aktiviranje šifriranja. Ne glede na to, katere besede uporabljajo, obstajajo samo 3 primarni načini šifriranja:

 • Šifriranje onemogočeno (brez šifriranja)
 • Izbirno šifriranje (Uporabil bo šifriranje z vrstniki, ki so mu omogočili, hkrati pa se bo povezal tudi z nešifriranimi vrstniki)
 • Prisilno šifriranje (povežite se samo z vrstniki, ki omogočajo šifriranje. 100% šifriranih prenosov)

V redu, naj se šifrirajo. Stranke hudournikov so po abecednem vrstnem redu.

Potop: Nastavitve šifriranja

Korak 1: Odprite meni s nastavitvami Uredi > Nastavitve (ali pritisnite »Ctrl + P)
2. korak: Na zavihku kategorij na levi strani menija izberite »Omrežje«

Videlo se bo okno, ki je videti nekako takole:

Slika

Na dnu okna upoštevajte razdelek »Šifriranje«. Nastavitve, ki jih bomo izbrali, bodo odvisne od vaših želja in tolerance do tveganja.

Tu so nastavitve za vsak način:

# 1: Šifriranje onemogočeno (ni priporočljivo)

Set Vhodni in Odhodni do: ‘Onemogočeno’
Сігналы абмеркавання

# 2: Izbirna šifriranje (pri šifriranju je na voljo)

Ta način bo uporabil najmočnejšo možnost šifriranja. Imeli boste dostop do vseh vrstnikov, vendar vse povezave ne bodo šifrirane.

Vaše nastavitve bi morale izgledati točno tako –>

Ponovno šifriranje (izbirni način)

Izbirno šifriranje (na voljo 100% vrstnikov)

# 3: 100% šifriranje (samo nalaganje s šifriranih povezav)

To je najvarnejši način (in bo pomagal preprečiti zaviranje hudournikov), vendar ga boste lahko prenesli le iz majhnega% vseh vrstnikov.

Dokler prenašate dobro posejane hudournike, morajo biti hitrosti dobre.

Nastavitve prisilne šifriranja

Prisilna šifriranje (100% šifriran prenosnik)

uTorrent: Nastavitve šifriranja

Korak 1: Iz menija uTorrent pojdite na Opcije > Nastavitve (Ali pritisnite »Ctrl + P«)
3. korak: Pojdite na zavihek “Bittorrent” na levem meniju

Morali bi videti nekaj takega:

uTorrent meni nastavitev šifriranja

Nastavitve šifriranja (Možnosti > Nastavitve > Bittorrent)

Spreminjali bomo nastavitve pod „Šifriranje protokola“ odsek na dnu. Tu so nastavitve za vsak od treh načinov šifriranja:

Onemogočeno

Nastavite odhodno na onemogočeno, kot je prikazano na zgornji sliki.

Izbirno šifriranje

Nastavitve bi morale izgledati takole:

uTorrent Izbirna šifriranje

uTorrent šifriranje (izbirni način)

Prisilno šifriranje (100% šifriranje)

Ta način se bo povezal samo z vrstniki z enkripcijo. Nastavitve naj bodo:

uTorrent »prisilno« šifriranje

uTorrent šifriranje (prisilni način)

Vuze: nastavitve šifriranja

Če želite prilagoditi nastavitve šifriranja v Vuze, morate biti v uporabniškem načinu ‘Napredno’. Če želite to narediti, pojdite na:
Orodja > Opcije > Način

Nato spremenite uporabniški način: “Napredno”

Vuze napredni uporabniški način

Uporabniški način nastavite na “Napredno” (Orodja) > Opcije > Način)

Nato na zaslonu z možnostmi še vedno sledimo TOGGLE na levi strani “Povezava” izpostaviti “Šifriranje prometa”Nastavitve…

Slika

Tu so optimalne nastavitve za vsak od treh načinov:

Šifriranje onemogočeno

Počistite polje »Zahtevaj šifriran transport«. Vse možnosti spodaj bi morale biti sive (kot na sliki zgoraj)

Izbirno šifriranje

Če želite v vuze omogočiti neobvezno (ne prisilno) šifriranje, v bistvu vklopite zahtevano šifriranje, vendar določite nadomestne možnosti, če vrstnik ne omogoča šifriranih povezav.

Vaše nastavitve naj bodo:

Način

Nastavitve šifriranja ‘neobvezna’

Prisilna šifriranje (100% šifriran prenos)

To je najvarnejši način in bo najboljša obramba pred gonitvijo Irent torrentov. Imeli boste manj vrstnikov, ki so na voljo (zato je bolje, da namesto tega uporabite VPN prijazen VPN)

Vaše nastavitve naj bodo:

Šifriranje

Nastavitve šifriranja Vuze “prisilno”

V bistvu potrebujete šifriran prevoz, ne da bi dovolili kakršne koli možnosti rezerv. To bo prisililo, da se vuze poveže samo z vrstniki z omogočenim šifriranjem.

Povzetek in drugi koristni članki

Do sedaj upam, da ste torrentski prenosi v celoti šifrirani z uporabo VPN ali vgrajenega šifriranja prometa.

Tukaj smo se še naučili:

 1. Kaj je šifriranje in zakaj je uporabno (Namig: preprečite zaviranje / spremljanje prenosov torrentov)
 2. Zakaj je VPN najboljše orodje za šifriranje (Mnogo močnejša šifriranje + ni enakovredne izgube + anonimni IP naslov)
 3. Kako uporabiti vgrajeno šifriranje za vašo najljubšo stranko torrent (vsako šifriranje je boljše od nobenega)

Tu je še nekaj člankov, ki vam bodo pomagali na poti do popolnoma anonimnih hudournikov:

Vodnik

Kako anonimno uporabljati uTorrent (nastavitev VPN / proxyja)
Kako uporabljati Vuze Anonimno (nastavitev VPN / proxyja)
Kako uporabiti Deluge Anonimno
VPN proti proxyju. Kateri bolje skriva hudournike?

Mnenja / Članki

Najboljši Torrent VPN-ji (za anonimne prenose)
Pregled zasebnega dostopa do interneta (najboljši poceni VPN)
IPVanish pregled (najhitrejši vpn, ki se ne prijavi)
Zasebni dostop do interneta v primerjavi z IPVanish

Najlepša hvala za branje, upam, da je bil ta članek v veliko pomoč! Prosimo, da ga delite s prijatelji ali sledilci z uporabo skupne vrstice na levi strani. Veselo hudourništvo!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me