Priročnik za anonimne torrente (za Mac)

Zdi se, da je večina vadnic za hudournike napisana za uporabnike računalnikov, vendar se nikoli ne bojite ljubiteljev Maca. Tukaj imamo vaš priročni priročnik za Mac Torrent.

Izvedeli boste: Kako anonimno prenesete hudournike na računalnik Mac (z VPN ali SOCKS5 Proxy).

Imamo celo namenske priročnike za nastavitev Maca za priljubljene odjemalce torrentov (na primer uTorrent!)

Contents

Vsebina članka

 1. Anonimni hudourniki?
 2. Dve možnosti: VPN ali proxy
 3. Priporočeni anonimni VPN-ji za Mac Torrents
 4. Kako uporabiti VPN za hudourništvo (enostavna možnost z enim klikom)
 5. Kako uporabiti proxy SOCKS5 za hudournike (priročnik za ročno nastavitev)
 6. Preverite, ali vaš VPN / proxy deluje

Če bi anonimili svoje hudournike?

Verjetno že poznate odgovor na to vprašanje, če ste v Googlu našli to vadnico. Leta 2011 je 15% uporabnikov bittorrentov uporabljalo orodje za anonimizacijo, da so hudourniki ostali zasebni. 5 let pozneje se je odstotek verjetno potrojil.

Edina slabost protokola bittorrent (in p2p omrežja na splošno) je ta, da lahko vsak torrent vrstnik vidi vaš ip naslov in lokacijo.

Kaj se boste naučili:
Če sledite temu priročniku, boste lahko vsem vrstnikom preprečili, da bi videli resnični naslov IP (in jim namesto tega pokazali IP, ki ga ni mogoče spremljati). Prav tako boste lahko šifrirali internetno povezavo, tako da ostrostrelci ali posredniki (na primer vaš internetni ponudnik) ne bodo mogli videti vaše spletne zgodovine ali prenesti zgodovine.

uTorrent seznam vrstnikov

IP-naslov vsakega vrstnika je viden vsem, ki delijo torrent datoteko.

VPN vs. PRoxy (dve orodji za anonimne hudournike)

Obstajata dve orodji, s katerimi lahko anonimizirate hudournike – VPN ali Proxy. Katero izberete, je popolnoma osebna želja ali pa jih oboje lahko uporabite za dodatno varnost.

Tu je osnovni pregled vsake možnosti:

VPN / virtualno zasebno omrežje

To je najlažja možnost nastavitve. Prenesete programsko opremo VPN po meri, ki jo ponuja izbrana storitev VPN. Šifrirala bo vašo celotno internetno povezavo in vse podatke usmerila prek njihovih VPN strežnikov (ki skriva vaš resnični naslov IP pred hudourniki).

Programska oprema VPN bo vsebovala tudi uporabne varnostne funkcije, kot je stikalo za prekinitev (prepreči uhajanje IP, če se VPN prekine) in enostavno preklapljanje strežnika (izberite med 20-100 različnimi strežniki).

VPN ne zahteva nobene ročne konfiguracije znotraj vašega torrent odjemalca / programske opreme. Preprosto se povežete s strežnikom in ste anonimni. Res je tako enostavno.

Proxy nogavice5

Proxy je kot VPN za enkratno uporabo (minus šifriranje). Usmeri promet za 1 program prek proxy strežnika (skriva vaš IP naslov). Prednost proxyja je, da je običajno hitrejši od VPN (brez šifriranja) in omogoča, da se IP naslov vašega spletnega brskalnika razlikuje od vašega torrent IP naslova.

Odjemalca hudournika lahko zaženete tudi prek proxyja, znotraj tunela VPN za dvojno spremembo naslova IP, ločenih naslovov IP (brskalnik in odjemalca torrentov) in dobre hitrosti. Pokazali vam bomo, kako to storiti pozneje v članku.

Za več informacij preberite: VPN vs. Proxy (ki je boljši za hudournike?)

Brez skrbi, oboje lahko uporabljate brez naročanja na dve ločeni storitvi. Obstaja več ponudnikov VPN, ki ponujajo brezplačni dostop do proxy SOCKS5 z vsakim VPN načrtom! Pokazali pa vam bomo, kako to deluje kasneje v tej vadnici.

Priporočljivi Mac VPN-ji – (nekateri vključujejo tudi proxy SOCKs5!)

Ti ponudniki VPN so izbrani ročno na podlagi naslednjih kritičnih meril:

 • Ničelni dnevnik & prijazen hudournikom (hranijo nobene podatke o vaši zgodovini povezav. Zelo pomembno!)
 • Hitro pospeši & Nekaterizirani strežniki
 • Poceni (vse pod 10 USD mesečno, nekatere tako poceni kot 3,33 USD / mesec)

Ni vam treba izbrati nobenega od spodaj naštetih ponudnikov (čeprav jih smatramo za najboljše možnosti), vendar se prepričajte, da kateri koli VPN, ki ga izberete, ne bo imel nobenih dnevnikov VPN. Anonimnost je prednostna naloga št. 1

Brez nadaljnjega odlašanja, tukaj je naš najboljši izbor. Za vsakega imamo tudi povezave do poglobljenih pregledov (s hitrostmi).

IPVanish (6,49 USD + na mesec)

IPVanish je najhitrejši VPN za mac torrente

IPVanish je zlahka najboljša izbira za Mac uporabnike, če nameravate pogosto nalagati hudournike. Že dosledno spadajo med najhitrejše storitve VPN, vendar so v zadnjih 2 letih dodali tudi vrsto funkcij, ki so značilne za hudournike.

Tu so pomembni dogodki:

 • Prav Pravilnik o zasebnosti Zero-Log (največja zasebnost)
 • Vključena storitev Socks5 Proxy (povsem nova funkcija!)
 • IPVanish ima odličen odjemalec programske opreme za mac

Proxy Socks5 je velik napredek, saj je bila to edina prednost, ki jo je imel PIA (do naslednjega) nad IPVanish. Proxy Socks5 je mogoče konfigurirati znotraj vašega najljubšega torrentovega odjemalca (z ali brez VPN), tako da preprosto spremenite svoj torrent IP brez vpliva na preostali del internetne povezave.

Če želite, deluge, uTorrent in QBittorrent.

Odjemalec programske opreme IPVanish Mac

Slika

Programska oprema Mac IPVanish omogoča popoln dostop do vseh 100+ strežniških mest z uporabo vseh 3 VPN protokolov (OpenVPN, PPTP ali L2TP).
Na voljo imate tudi več naprednih varnostnih funkcij (zaščita pred puščanjem IPv6, zaščita pred puščanjem DNS in stikalo za odstranjevanje). Stikalo kill onemogoči, da bi katerikoli občutljivi podatki nekje šifrirali, če VPN slučajno pade.

Na voljo je tudi funkcija, ki je ekskluzivna za Mac: Seznam “Najljubši strežniki”, s katerim lahko preprosto izberete svoje najljubše strežnike za enostaven dostop z enim klikom.

Cenitev & Nadomestila

Vsi paketi IPVanish imajo enake lastnosti, edina razlika je dolžina naročnine. Daljše naročnine so cenejše (na mesec).

Cene so:

 • 1 mesec – 10 USD na mesec
 • 3 meseca – 8,99 USD / mesec
 • 1 leto – 6,49 USD / mesec (najboljša ponudba)

Vsi načrti imajo 7-dnevno, 100-odstotno jamstvo za vračilo brez težav, zato je vredno pridobiti daljšo naročnino (s 35-odstotnim prihrankom) in vedno lahko prekličete, če ni tisto, kar ste pričakovali. Po naših izkušnjah pa IPVanish ponuja na vseh področjih.

Zasebni dostop do interneta (3,33 USD / mesec)

Zasebni dostop do interneta (ali “PIA” za milijon + naročnikov) je ena od izvirnih torrent prijaznih VPN storitev. Uveljavili so kategorijo brez dnevnika, njihovo politiko beleženja pa je celo preizkusil FBI na sodišču.

PIA je nesporno ena izmed najboljših hudourniških vpns v besedi, njihova množična priljubljenost pa se lahko precej strne v en sam stavek…

3,33 USD — (to je mesečna cena enoletne naročnine na PIA).

Vsaka naročnina vključuje tudi dostop do proxyja Socks5 (Nizozemski strežnik), neomejen prenos pasovne širine in 5 sočasno povezanih naprav.

Naročnik programske opreme PIA Mac

Zasebna programska oprema Mac za dostop do interneta

Programska oprema Mac VPN PIA (prikaz naprednih nastavitev)

Odjemalec mac VPN PIA je zelo intuitiven in enostaven za uporabo. Hitro se lahko povežete s katerim koli lokacijo strežnika, tako da preprosto kliknete ikono PIA, ki se bo prikazala v sistemski vrstici na vrhu zaslona. Prav tako lahko prilagodite nastavitve programske opreme (prikazane zgoraj) in nastavitve šifriranja za največji nadzor.
Pridobite PIA za 3,33 USD na mesec »

HOW uporablja Mac Mac VPN za hudournike

Uporaba VPN je najpreprostejša možnost in namestitev je neverjetno enostavna. Ko namestite izbrano programsko opremo VPN, se lahko povežete s strežnikom prijazno lokacijo strežnika in torrenti bodo popolnoma anonimni.

Nasvet: V vašem odjemalcu torrent niso potrebne dodatne nastavitve. Samo povežite se z VPN…

Сігналы абмеркаванняProgramska oprema VPN opravi vse delo. Spremenil bo šifriranje celotne internetne povezave in spremenil vaš torrent IP naslov, tako da vrstniki vidijo samo IP strežnika VPN (namesto svojega).

Vendar pa boste za dodatno varnost morda želeli storiti še en korak. Aktivirajte stikalo za prekinitev VPN.

Kako uporabljati svoj VPN Kill-Switch

Vsi VPN ponudniki, ki smo jih priporočili zgoraj, so v svojo programsko opremo vgradili funkcijo preklopa. To je možnost, ki bo takoj prekinila vso internetno povezljivost, če VPN ne uspe. Povezuje vašo internetno povezavo z vmesnikom VPN in vaš torrent odjemalec ne bo mogel dostopati do interneta, dokler se znova ne povežete z VPN.

Vse, kar morate storiti, da aktivirate stikalo kill-a, je potrdite polje v nastavitvah programske opreme, da omogočite možnost. Oglejte si naše primere na spodnjih posnetkih zaslona.

Nastavitve stikala IPVanish kill (mac odjemalec)

V nastavitvah programske opreme IPVanish aktivirajte možnost ‘Kill Network’

Možnost zasebnega dostopa do dostopa do interneta (mac programska oprema)

V meniju za napredne nastavitve preverite »VPN Kill Switch«

Dodajanje proxy SOCKS5 znotraj vaše torrent stranke (neobvezno)

Vodenje hudournikov prek proxyja Socks5 je popolnoma neobvezno. Uporaba VPN, ki ne beleži, bo vaše hudournike že popolnoma anonimiziral.

Nekaterim je všeč približevanje hudournikov, ker omogoča, da odjemalec torrent in spletni brskalnik ločita IP naslove.

Proxy lahko zaženete tudi z (ali brez) VPN aktivnim. Če ga uporabljate z VPN, boste imeli dve plasti sprememb IP naslova (in močno šifriranje VPN). Če strežnik proxy zaženete sami, bodo hitrosti hitrejše kot pri uporabi VPN-ja, spremenil pa se bo tudi vaš IP naslov torrent, vendar vaša povezava ne bo šifrirana.

Večina večjih odjemalcev torrentov ima vgrajeno podporo za proxy Socks5. 1 pomembna izjema (žal) je Prenos, priljubljena Mac torrent odjemalec.

Spodaj vam bomo pokazali, kako lahko nastavite proxy znotraj uTorrent.

Če uporabljate drugega odjemalca torrentov kot uTorrent, imamo na voljo druge vodnike za nastavitev:

 • Vuze
 • Potop
 • qBittorrent

Ne skrbite, da so zgornji vodniki narejeni z računalniško različico programske opreme. Koraki so na mac enaki.

1. korak – Pridobite poverilnice za prijavo za proxy Socks5

IPVanish in Zasebni dostop do interneta z vsako naročnino vključite proxy storitev Socks5 z ničelnim dnevnikom, vendar je zgrajena na drugem sistemu kot strežniki VPN, zato morate za proxy ustvariti ločeno kombinacijo uporabniškega imena in gesla..

Navodila za uporabo PIA najdete tukaj po korakih.

Če ste izbrali IPVanish (naš priporočeni izbor 1), so naslednji koraki:

1. Prijavite se (ali se prijavite) v svoj račun IPVanish tukaj.Сігналы абмеркавання

Prijavite se v račun IPVanish

2. Pojdite na zavihek “Socks5 Proxy” na plošči vašega računa in tam boste našli svoje uporabniško ime / geslo

Slika

3. Odprite ta zavihek, da boste lahko v naslednjem koraku preprosto kopirali / prilepili poverilnice.

2. korak – Konfiguriranje proxyja v uTorrent / Bittorrent

Odprite uTorrent / Bittorrent in pojdite na: Meni > Nastavitve > Omrežje

Nato vnesite podatke, kot so prikazani spodaj. Vrednosti, ki jih vnesete, bodo odvisne od ponudnika Socks5, ki ga uporabljate. Poskrbite, da nadomestite kombinacijo za prijavo / geslo, ki ste jo ustvarili v koraku # 1.

Nastavitve proxyja za IPVanish:

 • Vhodna vrata TCP: Izberite svojo ali »naključno«
 • Proxy strežnik: NOGO5
 • Naslov: ams.socks.ipvanish.com
 • Pristanišče: 1080. leta
 • Preverjanje pristnosti: Omogočeno
 • Uporabniško ime: vaše uporabniško ime
 • Geslo: Vaše geslo
Nastavitve proxyja za zasebni dostop do interneta:

 • Vhodna vrata TCP: Izberite svojo ali naključno
 • Proxy strežnik: NOGO5
 • Naslov: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Pristanišče: 1080. leta
 • Preverjanje pristnosti: Omogočeno
 • Uporabniško ime: vaše uporabniško ime
 • Geslo: Vaše geslo

Prav tako boste želeli zagotoviti, da so spodnja 3 potrditvena polja omogočena: (Preverjanje pristnosti, proxy za ime gostitelja, proxy za p2p). To zagotavlja, da so za uporabo proxy tunela potrebne vse povezave uTorrent.

Nastavitve proxy IPVanish Socks5 (uTorrent Mac)

uTorrent Proxy Settings (IPVanish)

Nastavitve proxy PIA Socks5 (uTorrent Mac)

uTorrent Proxy Settings (zasebni dostop do interneta)

3. korak – Preverite spremembo naslova IP

Ko boste vse konfigurirali, boste morda želeli preveriti svoj torrent IP naslov in preveriti, ali vse deluje pravilno. To bomo storili s pomočjo orodja za preverjanje torrent ip.

Tukaj je naš korak za korakom navodila, kako preveriti svoj torrent IP naslov.

Če lahko najdete vrstnike in prenesete hudournike, je verjetno nastavitev proxyja pravilna. Če so bile napačne nastavitve (npr. Napačen naslov, številka vrat ali geslo), potem uTorrent ne bi mogel dostopati do interneta.

Namig: Lepa lastnost uporabe proxy Socks5 je ta, da deluje kot kill-switch. Če povezava odpade, bo uTorrent v trenutku izgubil dostop do interneta, ker morajo vse povezave iti skozi tunel proxy.

Anonimni Mac Torrents: Končni nasveti

Upam, da ste uživali v našem Mac Torrent Guide. Vključeval bi vam moral vse, kar morate vedeti, če želite med torrento skriti svoj IP naslov in obdržati nalaganje torrentov povsem anonimno.

Če ste preskočili naprej do konca, so tukaj glavne točke:

 1. Uporabite VPN in / ali proxy »Zero-Log«: IPVanish, PIA in NordVPN so dobre izbire
 2. Vključite stikalo za ubijanje VPN-ja med hudournikom
 3. Nastavitev proxyja Socks5 ni obvezna: vendar vam omogoča, da imate za svojo torrent odjemalce in spletni brskalnik drugačno lokacijo / ip. To je tudi 2. plast varnosti, če jo zaženete v predor VPN.

Če med namestitvijo naletite na kakršne koli težave ali želite pomagati pri konfiguriranju mac VPN / proxyja z drugim odjemalcem torrentov, preverite naše poglobljene vodnike spodaj:

Srečno mučenje! Če se vam zdi ta uporaben priročnik, ga ne pozabite deliti s prijateljem ali v vašem družabnem omrežju (lahko uporabite lečo skupino na levi!)

VPN pregledi / primerjave

Vodniki / Vadnice

 • IPVanish pregled
 • Zasebni pregled dostopa do interneta
 • Torguardov pregled
 • Proxy.sh Pregled
 • IPvanish vs zasebni dostop do interneta
 • Torguard vs zasebni dostop do interneta
 • Vuze anonimni vodnik za hudournike
 • QBittorrent anonimni vodnik za hudournike
 • Potopite anonimni vodnik za hudournike
 • VPN vs. Proxy (kaj je bolje za hudournike?)
 • Kako plačati VPN z Bitcoin
 • Preverite svoj IP naslov torrent

Mac Vodnik za anonimne hudournike

Ocenjeno 4,8 / 5 na 4

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Je ExpressVPN dober za Torrents & p2p? (Prednosti / slabosti in alternative)