HideMyAss HMA VPN

HideMyAss VPN

https://www.hidemyass.com/

tl; dr

HideMyAss ima kul ime in precej unikaten logotip, vendar glede na zasebnost in zasebnost ta VPN sproža kar nekaj pomislekov. Kot hčerinsko podjetje je družba Avast, s sedežem v Združenem kraljestvu. Zmogljivost tudi pušča zaželeno, vendar zagotovo ni najslabša na tem področju. Na splošno je to storitev, ki jo morate pred nakupom dobro premisliti.

Pregled skrijMyAss: 4 prednosti & 4 slabosti uporabe HMA VPN

HideMyAss (HMA), ki ga je leta 2005 začel 16-letnik, ima dolgo zgodovino. Najprej je bila zgrajena za izogibanje omrežnim omejitvam v razmeroma omejenem kontekstu. Njegov razvijalec je z leti vztrajno širil in povečeval storitev.

Leta 2015, le deset let po tem, ko je bil osnovni koncept prvič predstavljen, je bil HMA prodan podjetju AVG Technologies za dobrih 40 milijonov dolarjev. AVG je pridobil Avast, kjer danes sede HMA.

Kljub prvotni nameri, da pomaga uporabnikom obiti bloke, se je HMA znašel pred središčem pozornosti, še preden je bil prodan. Leta 2012 je podjetje izpolnilo sodne odredbe v Združenem kraljestvu za posredovanje informacij o dejavnostih uporabnika.

Politike in vedenje podjetja so ga ločili od večine ponudnikov storitev VPN, ki se trudijo, da bi organom preprečili dostop do njihovih uporabniških informacij.

4 stvari, ki so mi všeč pri HideMyAss VPN

1. Močne varnostne možnosti

Karkoli si lahko omislim HMA, je njihova varnost še vedno precej dobra. Tukaj je tisto, kar imajo v trgovini;

1.1 Podpira več protokolov

Ponujajo fiksno visoke stopnje šifriranja pri 256-bitnih. Privzeto vsi uporabniki Windows in Android dobijo OpenVPN, medtem ko bodo uporabniki MacOS in iOS na IKEv2.

skrivni protokol hidemyass za Windows je openvpn

Privzeta aplikacija Windows omogoča samo OpenVPN.

Obstaja tudi možnost uporabe PPTP, če resnično želite, vendar ta ni vključena v jedro aplikacije HMA. Znano je, da je PPTP manj varen kot OpenVPN, toda če ga resnično želite uporabljati, lahko stopite v stik z njihovo stranko.

Usmerili vas bodo na povezavo do druge aplikacije, kjer lahko izbirate med OpenVPN in PPTP. Priporočam, da se držite OpenVPN, čeprav je to veliko varnejša možnost.

1.2 Ščiti do 5 naprav

Današnja norma je, da ima vsak izmed nas pogosto več pametnih naprav. HMA to razume, zato lahko na njihovo storitev hkrati povežete do pet naprav. Tako lahko hkrati varno zaščitite vse svoje naprave.

Na voljo so aplikacije, ki podpirajo vse mainstream platforme in nekaj dodatnih, vključno z AppleTV in izbranim številom usmerjevalnikov. Na žalost za usmerjevalnike obstaja tudi ulov. Ne morete ga namestiti sami, vendar ga morate predhodno konfigurirati prek tretje osebe, kot so Flashrouters.

1.3 Prekini stikalo

Kot dodatno funkcijo ta VPN vključuje stikalo za ustavljanje, da ustavi prenos podatkov v ali iz naprave, če zazna težave s tunelom VPN.

hidemyass ima pametno stikalo za ubijanje

Ima tudi možnost ločenega tuneliranja, tako da lahko dejansko izberete, da dovolite, da nekatere aplikacije zaobidejo storitev VPN.

1.4 Zaščita pred puščanjem

Testi na HMA za puščanje DNS in WebRTC so šli v redu. Naš izvorni IP ni bil puščen kljub preizkusu nekaj različnih povezav s strežnikom. DNS in WebRTC teste sta dokaj enostavna. V spletu je veliko vnaprej izdelanih orodij in preprosto obiščite ta spletna mesta in ga zaženite, če veste, ali vaš DNS pušča z aktivnim VPN-jem.

2. Široka mreža strežnikov

Skupaj ima HMA mrežo več kot 1000 strežnikov, ki obsega 298 lokacij.

hidemyass ima široko pokritost strežnikov

To je verjetno najširša pokritost, ki sem jo videl glede na posamezne lokacije, večina drugih najboljših VPN-jev pa sega od 90 do 100 izven držav.

2.1 Specializirani P2P & Pretočni strežniki

HMA ima nekaj izbranih strežnikov, prek katerih se morate povezati, če želite pretakati filme ali zagnati hudournike. Če sem iskren, čeprav dvomim, da mnogi ponudniki storitev VPN to uporabljajo kot korist in te strežnike označujejo kot specializirane, dvomim.

hidemyass vpn ima strežnike, optimizirane za p2p

Kljub temu pa je po mojem mnenju HMA natančno nastavil pet strežnikov za pretakanje medijev in osem za P2P. Nekatere ključne lokacije, kot je New York, se štejejo dvakrat, saj lahko na teh strežnikih storite oboje.

2.2 Deluje s ključnimi regijami Netflix

Moj Netflix je bil vedno osredotočen na njihovo ameriško regijo, saj so tu skoraj vsi dobri filmi. Ima tudi največjo knjižnico med vsemi območji Netflixa, s HMA pa si jo lahko ogledate od koder koli po svetu.

Moj Netflixov izgorevalni test (t.j. bingejska ura čez dva dni) je pokazal, da je pretakanje ostalo gladko ves čas. Nekoč se je zgodila, da je bila povezava VPN prekinjena, a niti enkrat nisem prejel strašljivega opozorila za proxy Netflix.

Kljub neimpresivni hitrosti strežnika v ZDA je bilo več kot dovolj, da sem užival v brezhibni Netflixovi izkušnji. Nisem opazil pretiranega puferja, tudi ko sem v filmih preskočil koščke minut.

2.3 Zažene BBC iPlayer

Čeprav se zavedam, da BBC iPlayer ni na vrhu seznama “mora gledati” večina ljudi, ga rad uporabljam kot test sposobnosti VPN. IPlayer ima kar nekaj strogih omejitev glede njegove uporabe – skoraj tako slabo kot Netflix.

hidemyass lahko pretaka bbc iplayer

Vsekakor bi rad vedel, ali v Veliki Britaniji res obstaja Donkey Town.

Sposobnost tega zaobiti je vsekakor plus. Ker je HMA služba s sedežem v Veliki Britaniji, se nisem motil, da sem uganil, da bo tukaj tudi v redu. Povezava z Donkey Townom v Veliki Britaniji je bila pravzaprav presenetljivo hitra.

2.4 Lahko izvajajo Shuffles IP

Premeščanje IP-ja ni isto kot Melbourne Shuffle, kar sem do zdaj videl samo na HMA. V aplikaciji imajo zelo priročen gumb, ki vam omogoča hitro premeščanje ali spreminjanje IP-ja.

To je lahko zelo koristno, če ugotovite, da ena od storitev pretakanja ne bo delovala za strežnik, s katerim ste povezani. Preprosto pritisnite gumb za premikanje in preklopi vaš IP, tako da lahko poskusite storitev pretakanja znova.

Večina strežnikov HMA ima več naslovov IP, med katerimi lahko preklapljate, zlasti na svojih strežniških strežnikih. Na primer, njihov newyorški strežnik, ki omogoča tako P2P kot tudi pretakanje, ima na voljo 56 naslovov IP.

3. Dobra storitev za stranke

Čeprav HMA morda ni najboljši pri vsem, je eno področje, na katerem je odlična, podpora strankam. To je bila ideja, saj sem jim lahko zastavila več vprašanj, tako na splošno kot bolj tehničnih.

hidemyass ima odlične storitve za stranke

HMA podpora strankam je bila hitra & učinkovit.

S pomočjo njihovega klepeta v živo mi je zelo hitro uspelo dobiti odziv. Verjemite mi, to ni pravilo, ko gre za storitve Live Chat, in sem našel odgovor skoraj takoj, ko sem poslal poizvedbo..

Ni bilo nobene neumnosti o pretiranem čakanju ali čakanju večno na odgovor po e-pošti. Agent za klepete je bil vljuden in dobro poznan, sposoben mi je posredovati natančne podatke in informacije, ki sem jih iskal.

Nekateri od vas morda mislijo, da to ni ravno veliko, toda resno je. Doživel sem dolgo čakanje in zelo obstruktivne zastopnike za podporo strankam, ki bi se najbolje odrezali za kupčevo opremo ali dejanja, hkrati pa nočejo odgovarjati na neposredna vprašanja..

To ni bila moja izkušnja s HMA in iskreno upam, da bodo te odlične standarde ohranili tudi naprej. Kudo za ekipo za to.

4. 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Menite, da gre za poskusno vožnjo ali podaljšano garancijo za vračilo denarja, pri naložbah v izdelek, ki ga boste uporabljali dolgoročno (na primer pri moji triletni naročnini na HMA), je vsekakor treba paziti..

Včasih so bili nekateri ponudniki VPN strogi pravilniki o vračilu stroškov in če sem iskren, sem bil vedno zelo previden. Če imate dober izdelek, zakaj se bojite, da bodo uporabniki nesrečni in bodo zahtevali svoj denar nazaj v skupnih količinah?

Garancija za vračilo denarja je trdno zagotovilo, da podjetje verjame v svoje lastne izdelke, zato je pomembno, da se to jasno razloži uporabnikom. Moram pa omeniti eno to, da se s prijavo na HMA odprete za samodejno obnavljanje, zato se prepričajte, da to onemogočite, da se izognete presenečenju na koncu svojega načrta..

4 stvari, ki mi niso všeč pri HideMyAss VPN

1. Omejena zasebnost uporabnika

Bodite opozorjeni, da bo to morda največji kos mojega pregleda in da bodo mnogi ob branju tega zelo nesrečni. Zasebnost uporabnikov je ena prvih in najpomembnejših stvari, ki jih mora varovati storitev VPN, in po mojem mnenju HMA vrže toliko rdečih zastav, da bi jo morali prepovedati iz panoge.

1.1 je v lasti Avast

Oblak lastništva, ki visi nad HMA kot albatros, je temen in mračen. Čeprav je na splošno pod pasovom Avast, ga neposredno upravlja in upravlja družba Privax Limited iz Velike Britanije.

Češka je pravzaprav precej prijazna do zasebnosti, vendar je parkiranje HMA pod Privax Limited absolutno rdeča zastava. V izvirnem sporazumu UKUSA je Združeno kraljestvo ena država, sicer imenovana “Pet oči”.

Ker je Združeno kraljestvo zapustilo pristojnost eura, podjetja v državi niso več zavezana k varovanju zasebnosti uporabnikov po krovnih standardih. V resnici ima HMA strašno zgodovino varovanja zasebnosti svojih uporabnikov.

Večkrat se je znašla v središču pozornosti, da je na zahtevo organov preprosto predala uporabniške podatke, enkrat z Združenim kraljestvom in enkrat z ZDA..

1.2 Skrij dnevnike nekaterih informacij

Kot zgoraj ugotavljamo, da HMA na zahtevo sodeluje z organi, lahko očitno tudi povemo, da to ni VPN, ki ponuja storitev “Brez zapisovanja”. HMA izrecno navaja, da beleži podatke o uporabnikih, čeprav trdi, da ne beleži dejavnosti.

hidemyass beleži podatke o povezavi

(Vir)

Glede na obsodbe, ki izhajajo iz primerov, ko je izročil dnevnik, je uporabnikom še vedno dovolj, da jih pridobijo. Če želite VPN, ki vas ščiti, to ni storitev, s katero se lahko prijavite.

1.3 Sodelovanje s preiskavami kršitev DMCA

HMA je poleg predaje hlodov znano tudi, da sodeluje pri obravnavanju kršitev DMCA. Uporabniki so se pravzaprav pritožili, da storitev sama pošilja obvestila o kršitvah DMCA, podobno kot to počnejo ponudniki internetnih storitev v preteklosti..

2. Hitrosti na HideMyAss niso velike

Vsakokrat preizkušam hitrost VPN na istem stroju in liniji ISP, in sicer preko Ethernet-a 500Mbps. To mi ponavadi omogoči polno hitrost oglaševanja, dokler je povezava čista.

osnovna hitrost preskusa pri skrivni hitrosti

(Glej celoten rezultat)

Pri mojih testih vsaka oddaljena lokacija opravi vrsto testov, vsaka v paru. Enkrat z vklopljeno VPN in nato izklopljeno. To vam bo omogočilo opazovanje ujemajočih se zamud in hitrosti v obeh scenarijih.

Opomba

Pozno, zahvaljujoč direktivam Work from Home, je bil Internet obremenjen do preloma. Zato je priporočljivo, da te rezultate preskusov vzamete s ščepcem soli, dokler se globus pozneje ne ponovno uravna. Občasno bom pregledoval hitrosti in po potrebi prilagajal hitrosti.

HideMyAss test hitrosti – ZDA

Hitrost z ali brez VPN na strežnikih s sedežem v ZDA je bila v času, ko sem opravljala preizkuse, nekoliko manjkajoča. Ker pa so ZDA dobesedno po vsem svetu, od koder se nahajam, ostaja ovira z VPN in brez njega enaka.

Hidemyass vpn test hitrosti ZDA off

HMA VPN test hitrosti ZDA – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

hidemyass vpn test hitrosti ZDA na

HMA VPN test hitrosti ZDA – VPN vklopljen
(Glej celoten rezultat)

Hitrosti so uporabne in zagotovo dovolj za pretakanje, vendar je nalaganje hit ali napaka in P2P zagotovo ne bo tako koristen.

HideMyAss test hitrosti – Evropa

Za evroobmočje pred kratkim testiram bližje svoji lokaciji, na primer – z nemškimi strežniki. Vendar pa sem s HMA upal na solidne zmogljivosti izven storitve v Veliki Britaniji, saj je to v bistvu domača baza tega ponudnika.

Hidemyass vpn test hitrosti EU off

HMA VPN test hitrosti EU – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

hidemyass vpn test hitrosti EU na

HMA VPN test hitrosti EU – VPN vklopljen
(Glej celoten rezultat)

Žalostno je reči, da je nizka hitrost padla ravno na obraz s komaj uporabnimi 13Mbps. Kar je nenavadno, je bil gorvodni tok zelo dober, kar, iskreno povedano, večini ljudi ne koristi.

HideMyAss test hitrosti – Afrika

S tako razvejano mrežo, kot jo ima HMA, je eden redkih VPN-jev, ki dejansko moti prisotnost na afriški celini. Še bolj me je presenetilo dejstvo, da je v Afriki zanje veliko priključnih točk.

hidemyass vpn test hitrosti SA off

HMA VPN test hitrosti SA – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

hidemyass vpn test hitrosti SA vklopljen

HMA VPN test hitrosti SA – VPN vklopljen
(Glej celoten rezultat)

Kljub temu širjenje ni ustrezalo kakovosti storitve in spet sem dobil komaj uporabne hitrosti.

HideMyAss test hitrosti – Azija

Kot ponavadi je moja najljubša lokacija za testiranje VPN v azijski regiji Singapur – tako zaradi moje bližine kot tudi zaradi odlične infrastrukture. To se je jasno pokazalo pri nizkih zamudah in močnih hitrostih navzdol in navzgor pri strežniku v Republiki.

Hidemyass vpn test hitrosti Azija off

HMA VPN test hitrosti Azija – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

Hidemyass vpn test hitrosti

HMA VPN test hitrosti Azija – VPN vklopljen
(Glej celoten rezultat)

Kljub temu so moji običajni pingi do te lokacije običajno boljši, zato verjamem, da bi se v rednih okoliščinah hitrosti na HMA prek Singapurja še izboljšale.

HideMyAss test hitrosti – Avstralija

Zemljišče pod ni še vse tako daleč in kot del regije Avstralisia je glede na hitrosti povezave VPN precej ok. Kljub temu pa pri 30Mbps s HMA vklopljeno – to je zelo žalosten rezultat.

hidemyass vpn test hitrosti aus off

HMA VPN test hitrosti AUS – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

hidemyass vpn test hitrosti aus na

HMA VPN test hitrosti AUS – VPN vklopljen
(Glej celoten rezultat)

Na splošno pravim, da mora HMA delati na izboljšanju svoje infrastrukture, ne pa da porablja čas in vire za nadzor uporabnikov v imenu vlad po vsem svetu. Resnično žalostno stanje.

2.1 Vgrajeni preizkus hitrosti na več lokacijah

V aplikaciji HideMyAss je zanimiva ena stvar, ki vključuje vgrajeno orodje za hitro testiranje na več lokacijah. To vam omogoča, da za testiranje označite različne strežnike v njihovem omrežju in je lahko uporaben – če resnično dobro deluje.

hidemyass vpn ima orodje za hitro preizkušanje

Ugotovil sem, da so bili rezultati, ki jih ponuja orodje za hitrostno testiranje, precej drugačni od rezultatov na izjemno priljubljenem hitrostnem testu Ookla, ki ga uporablja večina ljudi.

3. Prijava & Cene gorja

HMA je na voljo za Windows, MacOS, iOS, Android, Linus in celo usmerjevalnike. Vendar pa je nekaj nenavadnih, na katere morate biti pozorni pri prijavah & Cenitev;

3.1 Cene & Načini plačila glede na regijo

To v storitvah VPN običajno nisem videl, saj je njihov koncept globalizacija storitev. Kljub temu sem obiskal njihovo stran v številnih regijah in ugotovil, da se cene razlikujejo – v nekaterih primerih ogromno.

Cene skrivanja vpn, ki se razlikujejo po regijah

Prijava v ZDA je veliko dražja kot za isto storitev v Maleziji.

Kot primer tega njihov triletni načrt v ZDA stane 143,64 dolarja po strmem popustu, vendar isti načrt stane 252 RM (približno 58 dolarjev) za tiste, ki se prijavijo iz Malezije. Medtem ko nisem nad cenovno usmerjenimi regijami, je to neskladje precej veliko.

V nekaterih regijah se lahko prijavite s PayPalom, medtem ko v drugih ni na voljo. To je v kombinaciji z njihovim kompleksnim postopkom prijave res presenetljivo za storitev, ki ima več kot deset let za racionalizacijo svojih poslovnih procesov.

3.2 Načrti se samodejno obnovijo

Kot sem že omenil, če se prijavite na HMA, jim samodejno daje pravico, da obnovijo vaš načrt, ko se izteče. Upoštevati morate, da se načrt obnavlja po polni ceni, ne po znižani stopnji, po kateri ste se prijavili.

hidemyass samodejno obnovi naročnino

Če to ni tisto, kar želite, poskrbite, da čim prej onemogočite samodejno obnovo.

4. Oblikovanje aplikacij ni najboljše

Z nekaj tako zapletenega kot je VPN (za nekatere ljudi) ponudniki storitev zagotavljajo, da je uporabniška izkušnja čim bolj brezhibna. To je še ena nenavadnost HMA in dvomim, da se VPN morda v letih temeljnega oblikovanja ni spremenil.

4.1 Pojavna okna Windows

Ko poskušate krmariti med možnostmi v aplikaciji, se nagiba k ustvarjanju pojavnih oken namesto prehoda v enem glavnem vmesniku aplikacije. Ta metoda oblikovanja je zelo stara šola in me vrne v zgodnje dni Windows. Najmanj moteče in moteče je.

4.2 Blagovna znamka ima krizo identitete

Ena od stvari, ki sem jo pred HIP-om zapisal pri HMA, je bila ta super kul, no, rit (ali osla?). Kljub temu pa tisto, kar vidiš, ni vedno tisto, kar dobiš, in ikonični logotip, navsezadnje ni tako ikonično..

ikona blagovne znamke hidemyass ni skladna

Na levi – kot je oglašano; na desni strani, kot je prikazano v aplikaciji

Odvisno od tega, kje jo vidite, se v nekaterih primerih zdi popolnoma grozno.

Bottomline: Ali bom plačal za HideMyAss VPN?

To je morda najlažje vprašanje, na katerega sem že dolgo moral odgovoriti. Ne samo “št“, Ampak”Hudiča da ne!“. Misel, da bi ponudnik storitev VPN aktivno deloval proti zanimanju svojih strank, je preprosto zmedena.

Spojite to z vsemi pomanjkljivostmi kot storitvijo in imate določen recept za katastrofo. To je en VPN, ki bi mu potencialne stranke svetoval, naj se dobro držijo!

V bistvu pojdite na naš seznam najboljših VPN in morda boste našli boljše možnosti!

Ključne funkcije

  • ✓ Split tuneliranje
  • ✓ Dobra varnost
  • ✓ Uporabite do 5 naprav
  • ✓ Stikalo Smart Kill
  • ✓ Namenski P2P & Pretakanje

Priporočeno za

  • • Varno uporabnik
  • • Premagovanje cenzure
  • • Obvozite Geo-Block

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me