Pregled IPVanish: 5 prednosti in 4 slabosti uporabe IPVanish VPN

IPVanish VPN


IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

tl; dr

Na začetku sem zelo obotavljal pregled IPVanish VPN, saj sem vedel, da gre za storitev s sedežem v ZDA. Osebno je to tako, da bi volk zahteval, da čuva kokoši. Prvič objavljen leta 2012, IPVanish je spremenil lastništvo v letu 2017. Žal je sprememba lastništva za moje podjetje z vidika majhnega pomena. Težave priporočam s tem VPN-jem iz več razlogov, vključno z zmogljivostmi na srednji hitrosti, sumljivo anonimnostjo in grozno podporo strankam.

Pregled IPVanish: 5 prednosti in 4 slabosti uporabe IPVanish VPN

IPVanish VPN, ustanovljen leta 2012, ni najstarejši otrok na bloku in je v resnici že enkrat zamenjal roke. Kar je nenavadno pri tem podjetju, je, da se je kljub očitni priljubljenosti v tako kratkem času uspelo vključiti tudi v polemiko Logging. Ta vrsta stvari ponavadi zveni kot smrtna žrtev za ponudnike storitev VPN in kljub temu preživi.

Poleg tega je podjetje s sedežem v ZDA in ni prav nič črkoval, da bi trdil, da na prvem mestu nima nobenega dnevnika. Čeprav ZDA še nimajo zakonov o obveznem hrambi podatkov, imajo varnostne agencije, ki želijo posneti internetne metapodatke za ves planet. Precej zagonetka.

Kljub temu se je izkazalo, da je mešana torba zmogljivosti, nekaj dobrega, nekaj groznega, zato poglejmo, kaj lahko storijo.

Kaj nam je všeč pri IPVanish VPN

1. dobra razpoložljivost

IPVanish trdi, da deluje več kot 1000 strežnikov v omrežju, ki je preraslo več kot 60 držav po vsem svetu. Seveda se osredotoča predvsem na Evropo in Severno Ameriko, saj ima 443 strežnikov v prvem in 561 strežnikov v drugem. Medtem ko to Azijo in preostali svet zapusti komaj nekaj, je pokritost tam.

1.1. Ima lastno infrastrukturo

Izjemno je, da IPVanish trdi, da ima vso svojo lastno infrastrukturo. Čeprav to zagotovo velja za strežniško opremo, nisem prepričan, kako je to mogoče za preostalo infrastrukturo, ki običajno prihaja iz podatkovnega centra.

Kot edini pravi ponudnik storitev Top Tier VPN smo v IPVanishu lastnik in upravljanje celotnega našega omrežja, vključno s strežniki. To nam omogoča zagotavljanje vrhunskih storitev po konkurenčni ceni.

Vaše varnosti nikoli ne pustimo pod nadzorom nekoga drugega. Ker naše infrastrukture ne oddajamo zunanjim izvajalcem, lahko vzpostavimo najvarnejše VPN povezave na svetu. In če nas tretje osebe ne upočasnijo, je omrežje IPVanish hitro strelo.

1.2. Uporabite s skoraj katero koli napravo

Za tiste, ki ste do zdaj brali moje VPN preglede, sem prepričan, da ste se navadili, da se ukvarjam s podporo za naprave. Dejstvo je, da je pri izdelku, ki je široko usmerjen kot VPN, verjetno veliko izmed nas, ki uporabljajo ogromno različnih naprav.

IPVanish Apps

Pravzaprav bi si upal, da bi mnogi izmed nas celo uporabili več naprav na različnih platformah, tudi v enem samem gospodinjstvu. Tudi, če rečem, kljub mojemu začudenju, da nekateri še vedno uporabljajo Windows Phone – ostaja dejstvo, da obstajajo, tudi moji tesni poslovni sodelavci.

Torej, tu ga imate – podpora velikega števila naprav je plus za IPVanish.

In ker je IPVanish mogoče namestiti tudi na nekaterih usmerjevalnikih, bi spet opozoril tiste, ki razmišljate o tem, bodisi zaradi udobja bodisi zgolj zaradi brcanja;

Opomba

Če boste na usmerjevalniku izvajali storitev VPN, boste pomagali preseči omejitev istočasne povezave z napravo, ki jo bo naložila večina VPN-jev. Vendar pa obstaja pomanjkljivost. Skoraj v vseh primerih (zlasti za običajne usmerjevalnike za domačo uporabo) bo to upočasnilo vaš internetni promet v primerjavi z, če bi zagnali VPN aplikacije, specifične za napravo. To je zato, ker so usmerjevalniki manj sposobni v realnem času upravljati s šifriranjem podatkov, s čimer upočasnjujejo hitrost prenosa podatkov.

2. IPVanish je težko v varnosti

Iskreno povedano, varnost mi pomeni sekundarno anonimnost v VPN storitvi, vendar je to osebno stališče. Ko pomislim na uporabnike interneta v državah, kot so Kitajska, ZDA in Singapur, lahko popolnoma razumem potrebo po varnih povezavah.

Pravkar FYI, ZDA je eno najbolj vročih področij na svetu za podjetja, ki jih preganjajo, ki sodelujejo v nezakoniti izmenjavi datotek. Kitajska močno cenzurira internet, Singapur pa sledi po stopinjah ZDA. Vendar pa obstajajo številne druge države, v katerih bi uporabniki morda želeli uporabiti VPN – denimo v evropskih državah.

2.1. Prisilno 256-bitno šifriranje

Brez izjeme so vse storitve VPN, ki sem jih preizkusil do zdaj, uporabnikom ponudile izbiro, ko gre za ravni šifriranja. Konec koncev, kot sem omenil, lahko višja šifriranje zmanjša vašo hitrost. Vendar je IPVanish očitno zavzel stališče do stvari in uveljavil obvezno 256-bitno šifriranje za vse uporabnike.

Glede na to, da je 256-bitno šifriranje ena najvišjih ravni, ki je danes, in postaja vse bolj razširjena v sodobnih algoritmih, protokolih in tehnologijah (uporabljamo jo celo za SSL).

Preprosto povedano, 256-bitni ključ bi potreboval ogromne računalniške moči, da bi se prekinil in tudi takrat le z dovolj časa – več let kot v življenju koga, to je zagotovo.

Pomembno je poudariti, da bolj ko je povezava šifrirana, večja je verjetnost, da bo povezava utrpela hitrost, zato vam bom dovolila, da sami določite, kakšno popolno ravnovesje potrebujete v življenju.

2.2. Brez pravilnikov o dnevnikih

To je sveti gral ponudnikom storitev VPN. Vsi moramo vedeti, da storitev VPN, ki ji zaupamo svoje podatke, ne bo samo obrnila in jo predala komu drugemu. O tem zdaj ne bom več povedal, ampak zadostujem, da uradno IPVanish ne uporablja nobenega dnevnika.

Vaša zasebnost je naša prioriteta, vendar je vaše zaupanje v nas prav tako pomembno. Zato želimo biti v svojih politikah čim bolj pregledni. IPVanish je ponudnik storitev VPN brez zapisov, kar pomeni, da v zvezi s storitvami ne vodimo podatkov o povezavah, prometu ali dejavnostih. – Pravilnik o zasebnosti IPVanish

2.3. Izbira protokolov

Če sta varnost in anonimnost osnova basov storitev VPN, potem je njun protokol gibanje v mišicah. IPVanish podpira široko paleto protokolov, tako da jih lahko sprejmete po potrebi.

IPVanish trdi, da podpira OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPsec in SSTP, vendar opažam, da možnost za SSTP manjka v njihovi aplikaciji Windows VPN. Morda so ga odstranili.

IPVanish manjka SSTP

2.4. Stikalo Kill deluje!

V večino VPN-jev je vključeno nekaj, imenovano Kill Switch, ki je zasnovan tako, da prekine povezavo z internetom, če se povezava s strežnikom VPN iz kakršnega koli razloga izgubi. Nekateri delujejo, nekateri pa ne, z veseljem pa sporočam, da IPVanish Kill Switch deluje. Morda je nekoliko počasen, a ko se začne, vse trmasto noče povezati.

Ko naložite odjemalca IPVanish, ne boste mogli brskati po omrežju, dokler se ne povežete z njihovim strežnikom. Brskanje brez povezave je možno le, ko zapustite odjemalsko programsko opremo IPVanish. To je daleč najboljša izvedba Kill Switch, ki sem jo videl do zdaj.

3. Dovolj hitrosti za pretok 8k videoposnetka

Iskreno povedano, nisem ravno velik oboževalec hitrosti, ki jo ponujajo strežniki IPVanish. Mogoče je moja konfiguracija, toda pošteno sem preizkusil skoraj vsako kombinacijo, ki jo podpira njihova aplikacija in razen (kot običajno) strežnikov v Singapurju ni imel veliko sreče. To bi bilo povsem logično, saj je to zame lokacija, ki ima dobro infrastrukturo.

Pred kratkim sem zamenjal svojega ponudnika širokopasovnih storitev in čeprav se je moja hitrost omrežja preizkusila, da bom lahko dostavil blizu oglaševanih 500 Mb / s, moja krepka oprema lahko zaide le tako daleč. Zato tokrat zagotavljam izhodiščno hitrost, da vam sporočim, kaj je pravilo za povezavo, s katero lahko upravlja moja platforma za testiranje – približno 200Mbps

Najhitrejši rezultat - Brez osnovne hitrosti VPN

Preskus hitrosti brez izhodiščne hitrosti VPN
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Hitrosti IPVanish, ki sem jih lahko zbral, so bile precej žalostne;

Malezija je imela na voljo samo dva strežnika in najboljša izbira strežnika mi je dala osupljivih 20Mbps. Lahko bi bil višji od tistega na svojem starem internetnem načrtu, ki je zazvonil pri 50Mbps.

Rezultat hitrostnega preizkusa na malezijskem strežniku

Preskus hitrosti Azija – Malezijski strežnik
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Moj običajni prvak, Singapur, mi je dal približno polovico osnovne hitrosti. Očitno ni super, kupite hej, skoraj 100Mbps!

Rezultat hitrostnega preizkusa na Singapurskem strežniku

Preskus hitrosti Azija – Singapurski strežnik
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Avstralija, malo naprej od mene, je hitrost znižala na polovico in nekoliko pretresla čas Pinga.

Rezultat hitrostnega preizkusa na avstralskem strežniku

Preskus hitrosti Avstralija – Adelaide Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Južna Afrika je bila po mojem pričakovanju kot običajno nizka hitrostna lestvica. Zavedam se, da Južna Afrika morda ni na izbiro večine uporabnikov, vendar jo vedno vključim za geografsko širjenje.

Rezultat hitrostnega preizkusa na afriškem strežniku

Preskus hitrosti Afrika – Južna Afrika Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Za Evropo je moja običajna izbira Nizozemska, saj je tam sredi stvari in ima spodobno infrastrukturo.

Rezultat hitrostnega preizkusa na strežniku Nizozemska

Preskus hitrosti Evropa – Nizozemski strežnik
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

In končno po vsem svetu z moje fizične lokacije, Severne Amerike. Večjim hitrostim, ki so tam na voljo, pripisujem, da je to domača baza IPVanish.

Rezultat hitrostnega preizkusa na strežniku Severna Amerika

Preskus hitrosti Severna Amerika – Dallas Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Z visoko skoraj 100Mbps in nizko 20Mbps bi lahko trdili, da IPVanish v resnici ne prinaša velike vrednosti. Tu pa bi rad vnesel, da je 100Mbps na VPN-ju še vedno spodoben in prepričan sem, da boste nekje našli strežnik, ki vam omogoča dobre hitrosti.

Še vedno pa so mi iste hitrosti, ki jih lahko dosežem z IPVanishom, omogočile pretakanje 8k UHD videoposnetkov iz YouTuba. Realno gledano, približno 15Mbps vam bo to omogočilo za UHD video.

YouTube 8k test

4. Dobra cena brez dolgih obdobij za zaklepanje

Možnosti cene IPVanish

Zdi se, da je IPVanish padel sredi cen v vojnah VPN. Pri ad hoc 10 USD na mesec in pri enoletnem načrtu 6,49 USD na mesec ni tu ne tam. Na eni strani, če greš mesečno, ni zatirano drago, na drugi pa dlje časa ne privarčuješ toliko kot drugi..

Vzemimo za primer Nord VPN, ki ima resnično fantastične dolgoročne cene.

Kaj nam ni bilo všeč pri IPVanish VPN

1. Pomanjkanje optimiziranih strežnikov

To je prva stvar, ki sem jo opazil, ko sem v sistem nameščal odjemalca VPN. Ogledoval sem si različne nastavitve in opazil, da IPVanish na strežniku Ping daje nenavadno veliko prednost in jih glede na to razvršča. Razen tega pa morate tvegati tudi s tem, kar izberete za vas.

Ne razumite me narobe – strežnik Ping je pomemben. V bistvu je, koliko zamude kaže strežnik pri komunikaciji z vašo napravo, vendar v kontekstu to ni tako pomembno.

Kot uporabniki VPN-ja je gotovo treba predvideti, da bomo linijo morda uporabljali za različne stvari, kot so na primer Torrenting, Video Streaming ali kaj drugega, zakaj bi se torej osredotočili na samo Ping? Naj bo življenje preprosto, prosim.

2. Vprašanja glede zasebnosti

IPVanish je kljub svoji zelo javno izjavljeni politiki brez prijave zaživel v resnem ognju zaradi pomanjkanja hrbtenice v stališču do oblasti v preteklosti. Še bolj vznemirja to, da so jih obtožili, da so predali informacije, ki naj ne bi obstajale.

2.1. Podjetje s sedežem v ZDA

IPVanish je kot podjetje s sedežem v ZDA fiduciarno obveznost, da pomaga organom pri njihovih preiskavah. Sodeč po tem, kako hitro so domnevno svojega uporabnika vrgli pod avtobus, ko ga je domovinska varnost vprašala, ali ste pripravljeni staviti nanje, da vas zaščitijo?

ZDA se trenutno borijo za sprejetje zakonov o hrambi podatkov. Čeprav trenutno nima obveznih zakonov o hrambi podatkov, kot je evropska direktiva o hrambi podatkov, koliko časa preden to postane resničnost?

2.2. Spori beleženja

V začetku tega leta (2018) je članek v TorrentFreak obtožil IPVanish, da preda uporabniške dnevnike organom (ameriško ministrstvo za domovinsko varnost). No, _a_ uporabniški dnevnik vseeno, vendar je to dovolj slabo.

Zdaj so IPVanish prevzeli razmeroma nedavno, zato so na vprašanje o tem očitno vse zanikali, češ da niso vedeli ničesar, kar se je zgodilo, preden so prevzeli podjetje. Čeprav se mi zdi grozno, da so tako novi kršitelji enega od glavnih stebrov ravnanja z VPN tako ležerno podtaknili pod preprogo.

IPVanish ne, nima in ne bo beležil ali shranjeval dnevnikov naših uporabnikov kot podjetje StackPath. Ne morem govoriti s tem, kar se je zgodilo na straži nekoga drugega, in te vodstvene ekipe že dolgo ni več. Ampak vedite to – StackPath bo poleg tega, da se ne prijavi, varoval zasebnost naših uporabnikov, ne glede na to, kdo zahteva drugače. ” – Jeremy Palmer, podpredsednik, produkt & Trženje.

Vprašanje je, ali ste pripravljeni sprejeti njihovo besedo za to, saj so se očitno obdržali?

2.3. Najdeni so nenavadni podatki o lokaciji strežnika

Zaznane čudne lokacije IPVanish

Zelo dolgo uporabljam speedtest.net in ponavadi je bil natančen ne le glede hitrostnega preizkusa, ampak tudi glede pravilne lokacije vpletenih testnih strežnikov. Pravzaprav je to prvič, da sem v svoji zgodovini kdaj imel to težavo z uporabo njihove storitve.

Ko sem povezan s strežniki IPVanish, opažam, da me je Speedtest pogosto skušal povezati s strežniki, ki so bili zelo oddaljeni od lokacije, na kateri sem prikazan. Običajno vas seznani z najbližjim strežnikom do vaše lokacije.

Zakaj me torej skuša povezati s strežniki na tisoče kilometrov? Težavo sem predstavil po e-pošti njihovi podpori za podporo strankam, vendar so v bistvu ignorirali moje vprašanje. Vse ideje o tem, kaj se tu dogaja?

Na žalost se ta nenavaden pojav včasih prelije tudi na geolokacijske storitve. Vzemimo primer prikazovalnika iBBC, prikazanega spodaj;

Nenavadno mesto strežnika prek predvajalnika BBC

3. Grozljiva podpora strankam

Moja največja skrb za IPVanish – podpora strankam. Bolj, pomanjkanje. Zagotovo lahko razumem, da nekatera podjetja ne zagotavljajo podpore strankam 365/24/7, zlasti prek storitev klepetanja v živo, saj lahko stroški naraščajo.

Ne morem razumeti, zakaj podjetje za tehnične storitve, kot je IPVanish, meni, da si tega ne more privoščiti.

Nadalje ne morem razumeti, zakaj menijo, da je v redu, če trdijo, da nudijo 24/7 podporo strankam, če potrebujejo 3 dni, da se polsrečno odzovejo na podrobno e-poštno sporočilo s prošnjo za pomoč.

Podpora za IPVanish

TEHNIČNO so pravilni, takoj se odzovejo – z avtomatskim e-poštnim sporočilom piše, da bodo odgovorili kmalu. Kljub temu je to tako daleč v nasprotju z duhom podpore strankam, da sem bil preprosto zasut.

Ne le, da je bil njihov odziv zakasnjen tri dni, tudi ni mogel na kakršen koli smiseln način obravnavati vprašanj, ki sem jih imela. V bistvu so mi rekli:

prekinite povezavo s trenutnim strežnikom in preklopite na drug protokol. Poskusite se povezati z najbližjim strežnikom.

Predložil sem jim podrobne informacije o težavah, skupaj s konfiguracijo moje stranke in vse, kar so povedali, je bilo to. Če že ne bi preizkusil rešitve, ki so jo predlagali, bi se namesto tega sram. Prepričan sem, če gre za politiko podjetja ali pomočnika za pomoč strankam, ki res ne želi dela, vendar je končni rezultat enak.

IPVanish, POČASITE SE NA VAS.

4. Slaba aplikacija za stranke

Od starinskega dizajna do zelo očitnega pomanjkanja možnosti bi rekli, da je aplikacija IPVanish racionalizirana in minimalistična – če bi bili prijazni. Na žalost se zaradi pomanjkanja številnih zelo potrebnih funkcij zdi slabo zamišljeno, namesto da bi ga racionalizirali.

Od zaklepanja do enega šifrirnega standarda do pomanjkanja organizacije strežnika (razen Pinga, vedno je Ping z njimi), je bila varčnost pri zasnovi nekoliko predaleč.

In osebno, če bi imel storitev, ki ponuja tako nizke hitrosti, ne bi vključil nadzornika prometa v sami stranki. Kot da bi drgnili sol v odprto rano.

Bottomline: Ali je IPVanish VPN vreden cene?

Ko sem sedel in si zadrževal sapo po tem dolgem hrepenenju o storitvah za stranke, sem se moral nekaj minut umiriti, da sem spet osvojil svojo pozornost. Eden od mojih hišnih ljubljenčkov je slaba storitev za stranke in to sem tokrat dobil.

Kljub temu pa se z ravnotežjem stvari za in proti tej družbi počutim, kot da je še vedno nekoliko nenavadno. Vzemimo za primer njihovo strogo naravnanost glede varnosti z uveljavitvijo 256-bitnih ravni šifriranja. Toda hkrati so šli skozi množico trditev o sečnji, ki so jih samo poskušali odpraviti.

Na koncu dneva čutim, da ne gre toliko za velike tehnične težave, s katerimi se sooča IPVanish, temveč odnos podjetja. Od tržnega podpredsednika, ki lahko poskusi razveljaviti obtožbe, tako da reče »ničesar ne vemo«, osebju za pomoč strankam, ki ga v bistvu ne skrbi – menim, da se IPVanish spopada z resnimi težavami.

Pa vendar s pravim pozicioniranjem in le malo sijaja še vedno obstaja na stotine, če ne na tisoče, ki se ne bodo trudili narediti prave stvari in prebrati izdelka, preden bodo kupili izdelek.

Osebno se ne bi dotaknil IPVanish z deset stopalo, ampak če sem iskren, ima svoje svetle točke, kot sem omenil v svojem pregledu.

Ključne funkcije

 • ✓ 256-bitno šifriranje
 • ✓ Možnosti uravnoteženih cen
 • ✓ Podpirajte do 10 naprav hkrati
 • ✓ 7-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • ✓ Podpira datoteko P2P
 • ✓ Pravilnik o nedelovanju

Priporočeno za

 • • Video streaming (včasih)
 • • Varnostni uporabniki
 • • Ventilatorji P2P
 • • Uporabniki s sedežem v ZDA in EU

>

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map