VyprVPN

VyprVPN

https://www.vyprvpn.com/

tl; dr

VyprVPN je v lasti razvijalcev Golden Frog, ki so močni zagovorniki zasebnosti & varnost za potrošnike. Ta storitev VPN je na trgu že več kot dve desetletji in je jasno priznana blagovna znamka. Vendar pa njegova uspešnost sproža vprašanja, ali se je osredotočila na infrastrukturo, ki jo potrebuje.

VyprVPN Pregled: 6 pros & 3 slabosti uporabe VyprVPN

Podjetje VyprVPN je na trgu že precej časa. Pripada podjetju Golden Frog, švicarskemu razvijalcu, za katerega se zdi, da je v celoti osredotočen na zasebnost & trg varnosti – vključen VPN.

Zaenkrat zveni vse normalno. Je pa zanimiv preobrat ozadja Zlate žabe. Očitno so njeni ustanovitelji izvedeli, da NSA izvaja prikrit nadzor nad AT&T omrežja. Ko je to opozoril na organe, je bilo prezrto. Kljub temu je bil incident zanimiv (preberite več o sobi 641a).

Zaradi tega so se ustanovitelji Zlate žabe odločili, da se bodo lotili poslanstva za zaščito uporabnikov interneta. Podjetje je bilo ustanovljeno v Švici leta 1994 in se od takrat premika s polno paro naprej.

V tem trenutku je VyprVPN ena osrednjih aplikacij, ki jo je Zlata žaba zgradila in vzdrževala in je javno dostopna.

Opomba

Obstajata dve glavni različici VyprVPN in podrobneje si bomo ogledali uporabniško različico (druga je bolj prilagojena poslovnim uporabnikom).

6 stvari, ki so nam všeč pri VyprVPN

1. Močna varnost & Zasebnost!

1.1 Trdna politika brez zapisovanja

Politika brez dnevnika je morda najpomembnejši dokument, ki bi ga moral ponudnik storitev VPN imeti v svojem inventarju. To je v bistvu zagotovilo, ki ga VPN daje svojim uporabnikom glede ravnanja z uporabnikovimi podatki in zasebnostjo.

Za razliko od nekaterih ponudnikov storitev ima VyprVPN na svojem spletnem mestu črno-belo jasno črno-belo. To tudi ni preveč dolg tehnični opis, ampak nekaj, kar bi verjetno lahko kdo prebral in razumel.

Bistvo tega je; “Ne beležimo podatkov, s katerimi bi vas lahko identificirali, niti ne hranimo nobenih informacij, ki izhajajo iz vaše povezave, ko se odjavite.”.

1.2 Brez DNS & WebRTC puščanja

Test puščanja DNS je zelo preprost in vendar nujen. Vse v bistvu je zagotoviti, da vaš pravi DNS ne bo ogrožen. Če obiščete spletno mesto, kot je preizkus tesnosti DNS, vam lahko hitro in brezplačno zagotovite te podatke.

vyprvpn povezan prek Singapur strežnika

Povezava s Singapurjevim strežnikom VyprVPN je pokazala ničelni uhajanje DNS.

Prav tako je naš test WebRTC tudi potrdil, da je VyprVPN varen za uporabo. Običajno je v tečajih WebRTC veliko več informacij, zato bodite pozorni na znake vaše države porekla in se prepričajte, da se ne pojavijo nikjer na seznamu.

1.3 nudi izboljšano zaščito

Podobno kot pri mnogih drugih dobrih VPN-jih ima tudi VyprVPN lasten varen sistem DNS, ki ga predvidljivo imenujemo VyprDNS. Zlata žaba jo je od tal navzgor razvil in postavil. VyprDNS je bil zasnovan kot sistem “nič znanja”, kar pomeni, da vam zagotavlja zasebnost.

povezava vyprvpn je zavarovana

VyprDNS je zasebni, varen sistem DNS za uporabnike VyprVPN.

Uporabljeni sistem DNS prav tako pomaga izogniti cenzuri, ki se v mnogih državah izvaja na ravni ponudnika internetnih storitev. VyprDNS je zaseben in ni odprt za širšo javnost – uporaben je samo za uporabnike VyprVPN.

1.4 Samostojno & Upravljani strežniki

Ena stvar, zaradi katere se VyprVPN med drugim izpostavlja, je, da trdi, da “lastne, inženirske in upravljajte naše [sic] VPN strežnike“. To pomeni, da celovitost njihovega VPN sistema lahko najame prostor in pasovno širino iz podatkovnih centrov po vsem svetu.

Čeprav se to morda zdi zdravorazumski korak, če upoštevamo sektor industrije, v katerem se nahajajo, pa vsi ponudniki VPN ne delujejo tako dolgo. Dejansko je znano, da so nekateri že prej sodelovali s ponudniki storitev, ki so poskusili preusmeriti krivdo, ko je varnost nekako ogrožena..

1.5 Lastniški protokol o kameleonih

Ni veliko ponudnikov storitev VPN, ki bi z dobrim razlogom izdelovali lastne varne protokole. Neverjetno težko je in sredstva, ki bi jih morali vložiti vanj, bi bila ogromna. To je veliko časa in denarja, ne samo na R-ju&D ampak tudi za vzdrževanje.

vyprvpn kameleon protokol naredi vpn povezavo neprepoznavno

Kar je VyprVPN storil s svojim protokolom Chameleon, je le, da dodamo malo zavrtenja. Kot osnovo se opira na 256-bitno šifriranje OpenVPN, vendar pakete pred prenosom razširi pakete, tako da jih sniferji VPN težje prepoznajo.

Po mnenju Zlate žabe je zaradi tega kameleon veliko boljši za uporabo v državah, za katere je znano, da niso izjemno prijazne VPN, kot so Kitajska, Rusija ali Iran.

1.6 prihaja z naprednim stikalom Kill

Skoraj brez napak bodo VPN-ji s svojimi aplikacijami vključili stikalo za ubijanje. Stikalo ubijanja je nekaj, kar lahko prepreči vstop ali izhod iz vaše naprave, če je tunel VPN nekako odprt, na primer v primeru izpada storitve ali prekinjene povezave.

Medtem ko stikala kill večinoma najdemo na aplikacijski in sistemski ravni, je VyprVPN šel še korak dlje in vključil uboj tudi na ravni LAN. S tem lahko blokirate vse, vključno z omrežjem LAN, če imate težave s povezavo VPN.

1.7 S sedežem v Švici

VyprVPN ima sedež v Švici, kar je odlična novica za uporabnike kjer koli. Švicarska vlada je znana po tem, da ima nekaj najboljših zakonov o zasebnosti na svetu (se spomnite tistega odličnega švicarskega bančnega sistema?).

To pomeni, da VyprVPN ne samo da lahko ščiti svojo zasebnost, ampak v mnogih primerih to dejansko zahteva tudi švicarska zakonodaja! Za ponudnika storitev VPN ni slajšega okolja.

2. Dobro pri odblokiranju storitev & Spletna mesta!

2.1 Deluje s ključnimi regijami Netflix

Ker sem ogromen Netflix-ov prag (tako zaradi službe kot osebnosti), je ena najpomembnejših stvari glede VPN-ja njihova sposobnost, da se izognejo Netflixovi neljubosti do VPN-jev. Kot mnogi izmed vas morda veste, Netflix in nekatere druge storitve pretakanja odklepajo vsebino glede na geografsko lokacijo.

Ne gre za veliko načrtovano prevaro, ampak za preprosto delovanje licenciranja. Žal vsem zaračunajo enak znesek (približno). Zato menim, da bi morali dobiti enako dobroto, zato se osredotočam na VPN za Netflix.

vyprvpn vam omogoča dostop do netflixa ne glede na regijo

Dobra novica je, da Netflix US sodeluje z VyprVPN in lahko pretakam vsebino Netflix US. Vendar obstaja nekaj opozoril, o katerih bom razpravljal pozneje v razdelku o hitrosti.

Na žalost ima Netflix US tono vsebine (več kot kjerkoli drugje na svetu), nima VSE Netflix vsebine. Na primer, želel sem si ogledati “Ronnyja Chienga – mednarodnega študenta” in to je bilo na voljo samo v Avstraliji.

Ne bi mogel preiti bloka avstralske regije z Netflixom, ne glede na strežnike VyprVPN, ki sem jih uporabljal. Bilo je frustrirajoče in nadležno. Potem spet situacija ni takšna, ki bi se verjetno lahko ponovila, saj bo večina časa porabljena za Netflix za ameriške vsebine..

V zvezi s storitvami za stranke sem bil obveščen, da VyprVPN trenutno deluje le z omejenim številom regij Netflix, vključno s Kanado, Nemčijo, Veliko Britanijo in ZDA.

2.2 BBC iPlayer deluje tudi z VyprVPN

Čeprav ni izredno dobro znan zunaj Združenega kraljestva, ima BBC na voljo brezplačno storitev pretakanja. Kljub temu se morate prijaviti nanj (samo zlikajte naslov v Združenem kraljestvu) in si lahko ogledate brezplačno.

brezplačno pretočite BBC iPlayer z VyprVPN

Pretočite iBBC brezplačno z VyprVPN.

Ulov je, da boste potrebovali VPN, ki dejansko ima strežnik v Veliki Britaniji ali pa ne bo deloval. VyprVPN opravlja svoje delo in doslej nisem imel nobenih težav z iPlayerjem.

3. Aplikacija VyprVPN je enostavna za uporabo!

Aplikacija VyprVPN Windows je zelo enostavna za namestitev in z lahkoto uporabljati. Deluje tako kot vsaka druga aplikacija Windows in deluje brezhibno v okolju.

3.1 Poenostavljena zasnova

Ko se program zažene, na glavnem zaslonu aplikacije prikaže vašo pravo lokacijo in stanje povezave s storitvijo. Obstaja tudi vrstica, ki prikazuje zadnjo lokacijo, s katero ste se povezali. Če ga zaženete prvič, ga bo nadomestil gumb »Najhitrejši strežnik«.

vyprvpn windows app je super

Različni zasloni v aplikaciji za program Windows VyprVPN.

Aplikacija je enozaslonska, kar pomeni, da je majhen delček zaslona, ​​ki ga zasede pri povečavi, vse, kar boste videli. S klikom na zavihke ali menije z možnostmi vas preprosto premaknete na tista območja z istim vmesnikom aplikacije.

3.2 Na voljo je več platform

Z vsako naročnino VyprVPN lahko hkrati povežete do pet naprav. Na voljo imajo tudi različne načine, kako lahko povežete svoje naprave, odvisno od tega, kaj uporabljate. Večina gospodinjstev bo danes imela na voljo različne naprave kadar koli.

Na primer, obstajajo aplikacije za mainstream naprave Windows in Linux, skupaj z mobilnimi platformami, kot sta iOS in Android. VyprVPN je na voljo tudi za televizorje s sistemom Android in nekatere usmerjevalnike.

Vendar je treba opozoriti, da VyprVPN nima posebne podpore za zelo specializirane aplikacije, kot sta Kodi in Roku, ali celo Firestick. To se lahko zavedate, preden se prijavite z njimi.

4. Ponuja celovito podporo strankam!

Vzpostaviti stik s podporo za kupce VyprVPN je enostavno zaradi njihove predane ekipe za podporo v živo. Poslal sem jim poizvedbo in odgovorili so skoraj takoj (v 10 sekundah). Kar zadeva podporo strankam, je to vrhunsko.

Podpora za uporabnike vyprvpn je enostavna in hitra

Storitev za stranke VyprVPN je bila hitra & učinkovit.

Našel sem njihovega zelo vljudnega zastopnika za podporo strankam, ki je tudi dobro znan v svoji obrti in po potrebi ponudil koristne povezave. Hitro me je lahko usmeril v pravo smer za vprašanja, na katera so potrebovali bolj izčrpne odgovore.

To me pripelje do naslednje točke, ki je njihova baza znanja. VyprVPN ima precej spodobno knjižnico pomoči za tiste, ki ne marajo pomoči v živo. Članki tukaj so dobro kurirani, aktualni in obsežni.

5. Dovoljenje hudournikov je dovoljeno!

P2P deluje odlično z VyprVPN, čeprav morate upoštevati, da bodo hitrosti na splošno omejene s strežnikom VPN. Običajno je to v redu, vendar če preberete spodnji del mojega oddelka o hitrosti, boste ugotovili, da je hudourništvo na splošno lahko težava zaradi pomanjkanja hitrosti tega ponudnika.

P2P deluje odlično z VyprVPN

Vendar so bili potoki dosledni in so se obnašali normalno. Pravzaprav sem opazil, da so se povezave precej hitreje pobrale kot običajno za skoraj vse hudournike. Za razliko od nekaterih ponudnikov vas VyprVPN ne omejuje na določene strežnike za hudournike.

6. 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja!

Všeč so mi storitve, ki ponujajo garancijo za vračilo denarja. Kaže, da so v svoji službi dovolj samozavestni, da bodo kupci ostali tudi z milostno dobo. VyprVPN vsem uporabnikom ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Verjemite mi, to je več kot dovolj, da zagotovite, da je storitev, ki jo opravljate, primerna za vas – dokler jo aktivno uporabljate. Vsem, ki želite VPN, priporočam, da ga po nakupu pustite vklopljenega, saj je to najhitrejši način, da lahko ugotovite, ali je pravi za vas.

S tem ga boste lahko izkusili ves čas in majhne pomanjkljivosti se bodo na koncu pokazale prej kot pozneje. Nato se lahko odločite, ali lahko s temi težavami živite, namesto da bi trpeli za celotno naročnino.

Kaj nam ni všeč pri VyprVPN

1. Omejeni strežniki, široka mreža

Verjetno ima VyprVPN zaradi svojih standardov pri postavljanju svojih strežnikov skromnejšo mrežo kot mnogi drugi vrhunski ponudniki storitev danes. Na približno 700 strežnikih manjka NordVPN (5.800+) ali celo novomeški Surfshark (800+).

Tudi omejeno število strežnikov mora služiti velikemu območju, saj jih ima VyprVPN v 66 državah po vsem svetu. To sploh ne šteje več spletnih mest v Severni Ameriki, kjer imajo tudi strežnike.

Na splošno me ta nastavitev skrbi za zmožnost njihovih strežnikov, da prenesejo velike obremenitve, kar lahko vpliva na kakovost storitve, ki jo lahko zagotavlja VyprVPN.

2. Posredne hitrosti

Kljub mojim naporom in prijazni pomoči pri storitvah za stranke sem bil precej razočaran nad hitrostmi VyprVPN. To ne pomeni, da so bile hitrosti grozne, ampak v primerjavi z mnogimi vrhunskimi storitvami, ki sem jih preizkusil – primanjkuje.

vyprvpn izhodiščna hitrost brez vpn

Izhodiščna hitrost brez VPN.

Kot izhodišče za vse sem iz svojega ponudnika internetnih storitev vodil 500Mbps linijo, s katero običajno dosežem polne hitrosti.

Hitrostni test test vpr. VP – ZDA

Povezava z ameriškim strežnikom VyprVPN je bila sprva malo neurejena, saj so bile hitrosti, ki so jih testirale, grozne. Po večkratni menjavi strežnikov sem končno uspel doseči uporabno hitrost 37Mbps.

vyprvpn test hitrosti ZDA vpn izklopljen

Hitrost preizkusa VyprVPN ZDA – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

vyprvpn test hitrosti ZDA vpn vklopljen

Hitrost preizkusa VyprVPN ZDA – vklopljena VPN
(Glej celoten rezultat)

To je dovolj hitro za skoraj vse, tudi za skromno nalaganje, če imate nekaj dodatnega časa. Na žalost to ni pravilo in morate delati zamenjave strežnikov, da dosežete spodobno hitrost.

Hitrostni test test vprprPN – Evropa (strežnik Nemčija)

Za test hitrosti v euroobmočju sem izbral Nemčijo, saj je bližje moji fizični lokaciji in ima dobro infrastrukturo.

vyprvpn test hitrosti europa vpn off

Preizkus hitrosti VyprVPN Evropa – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

vyprvpn test hitrosti europa vpn vklopljen

Preverjanje hitrosti VyprVPN Evropa – vklopljeno VPN
(Glej celoten rezultat)

Hitrosti so bili tukaj precej boljši kljub nenavadno povečani zaostalosti povezave. Kljub temu ni veliko teh režijskih stroškov povzročil VyprVPN.

Hitrostni preizkus VyprVPN – Azija (Singapurski strežnik)

Moja fizična lokacija je v Maleziji, vendar ponavadi tukaj ne testiram, saj očitno ponudniki VPN iz nekega razloga uporabljajo ne odlične strežnike. Za preizkušanje hitrosti v azijski regiji je moj prehod na strežnik VPN s sedežem v Singapurju, ki ima običajno odlično hitrost.

vyprvpn test hitrosti asia vpn off

Preskus hitrosti VyprVPN Azija – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

vyprvpn test hitrosti asia vpn vklopljen

Preskus hitrosti VyprVPN Azija – VPN vklopljen
(Glej celoten rezultat)

Tokrat sem bil precej presenečen, ko sem videl uro VyperVPN le 50 odbitnih Mbps. Tudi pri aktivnem VPN-ju običajno opažam hitrosti več kot 100Mbps pri strežniku s sedežem v Singapurju. Podpora strankam mi je v bistvu rekla, naj ponovno zaženem svoj modem in uporabim IKEv2, kar pa res ni rešilo osnovnega vprašanja – zakaj je tukaj delovala tako slabo (primerjalno)?

Hitrostni test test vpr. VPN – Bližnji vzhod (strežnik Savdske Arabije)

Ker ni strežnikov, ki temeljijo na Afriki, sem se odločil preizkusiti VyprVPN v regiji s strežnikom na Bližnjem vzhodu v Saudiji Arabiji.

test hitrosti vyprvpn srednji vzhod vpn off

Hitrostni preizkus VyprVPN na Bližnjem vzhodu – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

test hitrosti vyprvpn srednji vzhod vpn naprej

Hitrostni preizkus VyprVPN na Bližnjem vzhodu – vklopljen VPN
(Glej celoten rezultat)

Ponovno so bile hitrosti uporabne, a ne velike, čeprav so me presenetili dobri prikazani stopi pinga.

Preskus hitrosti VyprVPN – Avstralija

test hitrosti vyprvpn australia vpn off

Preskus hitrosti VyprVPN Avstralija – VPN izklopljen
(Glej celoten rezultat)

vyprvpn test hitrosti australia vpn vklopljen

Preskus hitrosti VyprVPN Avstralija – VPN vklopljen
(Glej celoten rezultat)

Podobno kot v Singapurju so tudi strežniki VyprVPN s sedežem v Avstraliji znova pokazali, da sem s tako veliko lokacij opazil slabe zmogljivosti.

Zaključek preskusa hitrosti – ni super

S tem nizom hitrostnih testov (in še nekaj drugih), ki sedijo pred mano, v kombinaciji z mojim klepetom s podporo strankam, je moj edini možni sklep, da z veliko hitrostjo, VyprVPN preprosto ni tako velik.

Za ponudnika storitev, ki je na trgu že tako dolgo, je to nekoliko presenetljivo. Lahko sklenem le na dve možnosti. Prva je, da se njihov VPN zaradi obremenitve zaradi globalne pandemije močno obremenjuje. Drugi način je, da niso bili v koraku s časom in so po potrebi nadgrajevali svoje strežnike.

Sploh žalostna ponudba ponudnika storitev z dolgoletnim ugledom odličnosti.

3. Počasen čas povezave

Čeprav nisem bil zadovoljen s hitrostmi VyprVPN, to ni povsem enako. V aplikaciji povezovanje s katerim koli strežnikom traja nekaj časa. Ne govorim dolgo, ampak dovolj dolgo, da sem nadležen.

Časovno sem se povezoval z nekaj strežniki in v povprečju je trajal približno 3 do 5 sekund. Čeprav se to morda sliši kot kratek čas, ko počakate na povezavo, verjemite, počuti se tako počasi.

Bottomline: Ali bom plačal za VyprVPN?

Če se prijavite na dvoletni načrt, že od 2,50 USD na mesec, VyprVPN ni zagotovo najdražja okoli tega. Žal to tudi ne pomeni, da so najcenejše. Žalostna resnica je, da je tako kot pri vsem drugem pri VyprVPN takšno ceno preprosto povprečno.

Res pa je, da je njihova storitev za stranke precej impresivna, vendar kot celota menim, da je VpyrVPN le komaj sprejemljiva storitev. Mogoče so v preteklosti videli boljše dni, danes pa se zdi, kot da samo še obhajajo.

Pojavljajo se novi ponudniki storitev in nekateri od njih kažejo odlično delovanje. Čeprav je treba sčasoma opaziti, ali je to mogoče ohraniti, je še vedno bolje kot gledati proti tistemu, za katerega se zdi, da je obupal.

Če bi imel omejene možnosti – potem da, bi šel za VyprVPN. Toda po teh cenah lahko danes počnem boljše in tako lahko tudi vi. Še vedno ostaja storitev, ki je brez varnega in zanesljiva (in tako se je izkazala v svojih dolgoletnih storitvah).

Oglejte si naš seznam najboljših VPN, če želite raziskati druge odlične alternative!

Ključne funkcije

  • ✓ Brez beleženja
  • ✓ VyprDNS
  • ✓ Uporabite do 5 naprav
  • ✓ Močna zasebnost & Varnost
  • ✓ Samostojni strežniki

Priporočeno za

  • • Varno uporabnik
  • • Enostavno & Zmogljiv uporabniški vmesnik
  • • Pretočni filmi
  • • Obvozite Geo-Block

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me