Pregled zasebnega dostopa do interneta: Zakaj je PIA kralj zasebnosti, ki se ne prijavi

Zasebni pregled zasebnega dostopa do interneta

Zasebni dostop do interneta je že legendarni VPN med torrent uporabniki. Bili so eno prvih svetovnih VPN podjetij, ki so uvedli pravo politiko brez zapisov, njihova priljubljenost pa je odtlej hitro rasla.


V letu 2016 ima PIA vsaj 10 konkurentov, ki trdijo, da so tudi zasebni VPN-ji, ki ne beležijo, vendar le redki (če sploh) lahko nudijo enako raven varnosti, prijaznosti hudournikov in cene, po kateri je znan zasebni dostop do interneta. Naučite se, zakaj vsi vpnsi z nezaznavanjem NISO isti.

Če se za pregled zveni nekoliko pristransko, je tako. Naročnik PIA sem od leta 2013 in osebno uporabljam in obožujem njihove storitve. Priporočam skoraj vsem uporabnikom bittorrentov, da najprej preizkusijo zasebni dostop do interneta, preden preizkusijo dražje VPN, ker PIA prinese 90% funkcij in 100% zasebnosti za 1/2 cene konkurenčnih storitev.

Vsaka naročnina PIA vključuje 7-dnevno politiko povračila.

Profil podjetja

Zasebni pregled dostopa do interneta

Spletna stran: www.privateinternetaccess.com
Sedež: S sedežem v ZDA
Politika beleženja: Brez dnevnikov. Obdobje.
Normalna cena: 6,95 USD / mesec
Сігналы абмеркавання
Najboljša ponudba: 3,33 USD / mesec (dobite to ponudbo)

Zasebni dostop do interneta: Specifikacije

Zasebni dostop do interneta ustreza skoraj vsem panožnim standardom šifriranja, varnosti in zasebnosti. Ni čudno, da so bili razglašeni za naš ‘najboljši hudournik vpn’ leta 2014 & 2015.

Ustvarili smo celo navodila po korakih, ki vas naučijo najboljših tehnik / nasvetov za prenos hudournikov s PIA.

 • 256-bitno šifriranje AES
 • 4096-bitno šifriranje s stiskanjem roke (premaga industrijski standard)
 • Brez dnevnikov dejavnosti, dnevnikov povezav ali metapodatkov (nauči se več)
 • Torrenti dovoljeni na vseh strežnikih (redko)
 • Aplikacije za PC / Mac / Android / iPhone
 • Sprejeta so anonimna plačila (nauči se kako)
 • Vključuje nizozemsko storitev proxy SOCKS5 (Super za hudournike)
 • Dovoljeno je 5 hkratnih povezav (zaščitite vse svoje naprave)

Pregled zasebnega dostopa do interneta: naše najljubše funkcije

Preden se lotimo mesa našega pregleda, želim samo izpostaviti moje najljubše funkcije PIA, katerih kombinacija je razlog, da je PIA najbolj priporočen VPN na tem mestu (in prejel 10/10 TorrentScore)

V posebnem zaporedju:

Politika beleženja
PIA ne vodi nobenih dnevnikov. Noben. Glede tega so bili zelo dosledni (do zdaj še ni bilo nobenega razloga, da bi dvomili o njih, za razliko od nekaterih drugih VPN-jev). Ker imajo sedež v ZDA, ni potrebe po tem, da bi hranili ali beležili podatke o uporabniških sejah. Uporabnikom hudournikov vedno priporočamo, da izberejo pravi VPN brez beleženja za največjo zasebnost / varnost.

Prijaznost hudournikom
Za razliko od večine VPN-jev, PIA dovoljuje hudournike na VSEH VPN strežnikih. To lahko storijo s pomočjo edinstvene rešitve, v kateri bodo preusmerili hudourniški promet (in samo hudourniški promet) prek sekundarnega VPN-ja, če hranite na določenih visoko tveganih strežnikih (ZDA, Velika Britanija, Avstralija itd.). To je pametna rešitev (in povsem zakulisna, tako da se večina uporabnikov niti ne zaveda, da se dogaja).

Ker PIA ne vodi nobenih dnevnikov, je identiteta prenašalcev torrentov, ki uporabljajo njihovo storitev, vedno skrivana in vaš resnični naslov IP ne bo prikazan v utorrent rojih (dokler imate aktivno povezavo VPN). Imamo popolne priročnike, kako anonimno uporabljati uTorrent, Vuze in Qbittorrent.

PIA se je uvrstila tudi na naš seznam “najbolj prijaznih hudournikom VPN-jev”

Varnost
PIA uporablja 256-bitno AES šifriranje (ki ga napadi grobe sile štejejo za nezlomljivo in je industrijska standardna moč šifriranja. Poleg tega PIA uporabnikom omogoča nadzor nad močjo šifriranja, dolžino ključa in uporabljenim algoritmom..

V svojo programsko opremo so vgradili tudi dodatno zaščito pred uhajanjem IP z zaščito pred puščanjem DNS, IP puščanjem (kill-switch) in puščanjem WebRTC.

Сігналы абмеркаванняCena
Ne moreš govoriti o PIA, ne da bi omenil ceno. Če izkoristite njihovo enoletno ceno, lahko dobite PIA za 3,33 USD / mesec (39,95 USD / leto). Pri večini primerljivih VPN podjetij, ki se gibljejo v razponu od 8 do 12 USD / mesec, menim, da je PIA neverjetna vrednost. Vsi načrti vključujejo neomejeno pasovno širino, vso programsko opremo, njihovo jamstvo brez zapisov in 7-dnevno politiko vračila.

Zasebni dostop do interneta: Programska oprema

Ko se prijavite za PIA, boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki za prijavo / geslo in povezavo za prenos programske opreme VPN. Namestitev traja manj kot 2 minuti. Nato se preprosto prijavite s priloženo kombinacijo za prijavo / geslo in že ste pripravljeni na povezavo s strežnikom VPN.

Nastavitve programske opreme PIA

Ko prvič zaženete programsko opremo, priporočam, da odprete zavihek naprednih nastavitev s klikom gumba »Napredno« na dnu. Videli boste zaslon, ki izgleda tako:

Meni Napredne nastavitve

Meni Napredne nastavitve

Na levi strani okna je še vedno prikazana vsebina menija za preproste nastavitve. Izberete lahko, ali želite ob zagonu samodejno zagnati in se samodejno povezati z VPN. Med samodejnim povezovanjem lahko izberete tudi želeni strežnik VPN.

Napredne nastavitve (na desni) omogočajo večji nadzor nad nekaterimi naprednimi funkcijami, kot so posredovanje vrat, vrsta povezave in zaščita pred puščanjem IP. Če niste prepričani, katere nastavitve izbrati, so prikazane nastavitve zelo varne in uporabniku prijazne.

Tu je kratka razčlenitev vaših možnosti:

 • Vrsta povezave (TCP ali UDP) – UDP je na splošno hitrejši in najboljša izbira za hudournike / pretakanje
 • Oddaljena vrata – Izberite, na katerih vratih se uporablja # OpenVPN. Za večino uporabnikov je samodejno v redu.
 • Posredovanje vrat – Omogočite posredovanje pristanišč, če boste morali priti skozi usmerjevalnik. Napredna funkcija.
 • Kill stikalo – To je varnostna funkcija, ki bo prekinila vašo internetno povezavo, če se VPN prekine. Več o tem lahko preberete tukaj.
 • DNS zaščita pred uhajanjem – Prisilite računalnik, da uporablja DNS-ov PIA namesto internetnega ponudnika. Priporočljivo.
 • IPv6 Zaščita pred uhajanjem – Prepričajte se, da vaš VPN ne pušča vašega naslova IPv6 (v nasprotju s IPv4). Preizkusite to.

Nastavitve šifriranja

Zasebni dostop do interneta uporabnikom omogoča nadzor nad algoritmom šifriranja in močjo, ki jo programska oprema uporablja. To lahko prilagodite in poiščite optimalno mešanico hitrosti in varnosti za svoje potrebe. Če niste prepričani, kaj izbrati, PIA priporoča, da pustite privzete nastavitve, ki so:
 • Сігналы абмеркаванняŠifriranje podatkov – AES 128
 • Preverjanje podatkov – SHA1
 • Ročno stiskanje – RSA 2048
Če želite najmočnejšo možno šifriranje (hitrosti bodo počasnejše), spremenite nastavitve na nastavitve, prikazane tukaj:

Najvišje nastavitve šifriranja PIA

Najvišje nastavitve šifriranja

Povezava s strežnikom VPN

Povezava s strežnikom VPN poteka z ikone sistemske vrstice PIA, ki je tu prikazana rdeče:

Slika

Ikona pladnja PIA

Če te ikone ne vidite v sistemski vrstici (in programska oprema deluje), morate klikniti puščico navzgor in prilagoditi nastavitve sistemske vrstice tako, da se vedno prikaže ikona PIA pladnja.

Če se želite povezati s strežnikom, z desno tipko miške kliknite ikono pladnja PIA, ki bo prikazala celoten seznam strežnikov. Pomikanje po seznamu je na zaslonih z nizko ločljivostjo nekoliko nerodno, ker se celoten seznam ne prilega velikosti zaslona pod 1920×1080.

VPN bo takoj začel postopek povezave, ko kliknete lokacijo strežnika. Vedeli boste, da je povezava uspešna, ko se ikona PIA poskusi svetlo zelena.

Za preverjanje, ali VPN deluje pravilno, lahko uporabite tudi brezplačno spletno mesto, kot je ipmonkey.com ali iplocation.net.

Seznam strežnikov PIA

Zaženite seznam strežnikov iz sistemske vrstice

Ikona pladnja postane zelena, ko je povezana

Indikator aktivne povezave

Rezultati preizkusa hitrosti

Zasebni dostop do interneta je bil zelo hiter pri naših hitrostih (za razliko od večine cenovno dostopnih VPN-jev, ki so močno prenatrpani).

Na večini strežnikov smo lahko dobili ocene hitrosti ‘A’, kar pomeni, da imate 90% uporabnikov iste države!

Najhitrejša hitrost z oceno B je bila na Nizozemskem (izjemno priljubljena lokacija strežnika za prenosnike hudournikov), zato je ponavadi bolj gneča. Še vedno smo upravljali hitrosti, višje od 65% uporabnikov v tej državi.

Za pretakanje HD videov potrebujete le 5-7 Mbps

Kot primerjavo se vsebina Netflix HD pretaka s približno 5-7 Mbps. Uspeli smo doseči hitrost od 7 do 16 krat, ki je bila referenčna vrednost. PIA je lahko celo prenašala 4k vsebine z večine lokacij strežnikov, ki smo jih preizkusili.

IPVanish je eden edinih VPN-jev, ki je stalno hitrejši od PIA. Če je vaša hitrost prva prioriteta, izkoristite njihovo 7-dnevno politiko 100-odstotnega vračila.

Opravili smo tudi popolno primerjavo PIA in IPVanish.

PIA Speedtest, ZDA

Teksas, ZDA

Kanada PIA Speedtest

Toronto, Kanada

PIA Speedtest, Nizozemska P2P

Nizozemska

Zasebnost in varnost

Zasebni dostop do interneta ustreza ali presega industrijsko standardni varnostni ukrep za skoraj vse vidike njihovih storitev. Poleg tega so bili zelo proaktivni pri odzivanju in odpravljanju varnostnih puščanj VPN, ko jih najdejo, medtem ko manj priljubljeni VPN pogosto ignorirajo poročila o ranljivosti ali popravke zamude..

Bili so tudi eno prvih VPN podjetij, ki so sprejeli pravilnik o ne spraševanju, ne povej resničnih pravilnikov brez dnevnika in so najbolj priljubljeni VPN brez beleženja na svetu (zlasti med obiskovalci tega spletnega mesta).

Politika zasebnosti in beleženja

Skoraj vsa VPN podjetja hranijo evidence in dnevnike sej / računov VPN za obdobja do 6 mesecev. Zasebni dostop do interneta NE. Ne beležijo nobenih metapodatkov vaše zgodovine sej (KB prenesenih podatkov, dodeljen IP naslov, čas povezave itd.). So le nekaj peščic VPN-jev, ki ponujajo to raven zasebnosti.

To lahko storijo, ker imajo sedež v ZDA, ki nima obveznih zakonov o hrambi podatkov v zvezi s storitvami VPN. V mnogih drugih državah so VPN razvrščeni kot ponudniki internetnih storitev in jih je treba voditi.

Ker PIA ne vodi dnevnikov, lahko uporabnikom torrentov ponudijo izjemno visoko zasebnost in vaš torrent IP naslov bo skoraj nemogoče izslediti na vaš račun PIA ali pravi IP naslov.

Anonimna plačila
Za ustvarjanje računa potrebuje PIA le minimalne podatke. Potrebujete:

 • Veljavni e-poštni naslov (za prejem vaših prijavnih podatkov)
 • Način plačila (sprejeta plačila Bitcoin / anonimna darilna kartica).

Če plačujete s kreditno kartico, PIA za preprečevanje goljufij zahteva vaše podatke za obračun, če pa uporabite katerega od njihovih anonimnih načinov plačila, osebni podatki niso potrebni. Napisali smo vodnik o plačilu storitve VPN anonimno ali pa obiščite njihovo spletno mesto za več podrobnosti.

Varnost & Šifriranje

PIA uporablja industrijski standard 256-bitno AES šifriranje (Advanced Encryption Standard). Dolžina ključa pri ročnem stiskanju je do 4096 bitov (prilagodljiv), kar je 2 ^ 2048-krat močnejše kot večina VPN-jev (da, to je zelo veliko število). Prav tako so v svojo programsko opremo vgradili 3 plasti zaščite pred uhajanjem IP.

256-bitna šifra AES:
To je industrijski standard za šifriranje z visoko varnostjo. Bruteljski napadi veljajo za nelomljive in je isti algoritem za šifriranje, ki ga ameriška vojska uporablja za komunikacije z visoko tajnostjo.

Nadzor šifriranja po meri:
Kot je razloženo v zgornjem razdelku s programsko opremo, vam PIA omogoča, da prilagodite uporabljeno moč / algoritem šifriranja. Lahko se celo odločite za brez šifriranja, če želite le anonimni naslov IP z najhitrejšimi možnimi hitrostmi. Oglejte si lastni vodnik PIA za prilagajanje šifriranja.

DNS zaščita pred uhajanjem

Vsakič, ko v brskalnik vnesete spletni naslov, se ta zahteva pošlje strežniku DNS, da prevede ime domene (na primer „google.com“) v naslov IP, kjer gostuje spletno mesto. Običajno vaš računalnik verjetno uporablja strežnike DNS, ki pripadajo vašemu internetnemu ponudniku. To jim omogoča, da spremljajo in beležijo zgodovino brskanja po spletu (in to večinoma).

PIA ima lastne varne strežnike DNS, ki se ne prijavijo. Ko omogočite zaščito pred uhajanjem DNS, bo vaša programska oprema namesto privzete možnosti prisilila vaš računalnik, da uporablja strežnike DIA PIA. Priporočljivo je, da vedno omogočite to možnost.

Kill-Switch

To je dodatna zaščitna funkcija, ki bo takoj prekinila celotno internetno povezavo, če povezava VPN ne uspe. Priporočljivo je, da to omogočite, če se pogosto mučite in ne uporabljate proxyja skupaj z VPN.

Priporočljivo: preberite naš vodič o tem, kako uporabljati PIA za hudournike z VPN in / ali proxyjem.

Zavedajte se, da ta metoda uniči vašo internetno povezavo na ravni adapterja. Kot rezultat, ste dejansko zagnali orodje za odpravljanje težav z omrežjem Windows, da obnovite dostop do interneta ali znova vzpostavite povezavo s strežnikom VPN. Dokler tega ne storite, ne boste imeli dostopa do interneta. Nekateri novi uporabniki zato to funkcijo frustrirajo.

Če želite zagnati orodje za odpravljanje težav, z desno miškino tipko kliknite ikono omrežja v sistemski vrstici in kliknite »Odpravljanje težav«.

IPv6 Zaščita pred uhajanjem

PIA je eden izmed le nekaj VPN-jev, ki to funkcijo vključuje v svojo programsko opremo. V bistvu obstajata dve skupini naslovov IP, IPv6 (starejši in manj naslovov) in IPv6 (novejši in veliko več naslovov IP). Vaš računalnik ima dejansko naslov IPv4 in IPv6, zato bo ta funkcija preprečila, da bi vaš naslov IPv6 slučajno uhajal.

Priporočamo, da ga vedno preverite, tudi če niste prepričani, ali vaš računalnik uporablja IPv6 ali ne.

Je zasebni dostop do interneta dober za hudournike?

V besedi, DA.Evo zakaj…

Razlog št. 1 – Pravilnik o beleženju: Najpomembnejša merila pri izbiri VPN-ja za hudourništvo so njihova pravila beleženja. Želite VPN, ki ne beleži nobenih dnevnikov povezav, dejavnosti ali metapodatkov. PIA ustreza zakonu.

Razlog št. 2 – Torrenti so dovoljeni na vseh strežnikih: Večina VPN-jev (tudi tisti, ki so prijazni hudournikom) bo hudournike omejila na določene geografske lokacije strežnika. To minimizira glavobole strežnika in obdrži torrent za nalaganje visoke pasovne širine le na nekaj strežnikih.

PIA omogoča hudournike na vseh strežnikih in uporablja edinstveno rešitev za preusmeritev bittorrent prometa (samo na posebnih strežnikih z visokim tveganjem) z uporabo sekundarnega VPN v zakulisju. To je brezhibna rešitev in večina uporabnikov sploh ne opazi.

Razlog št. 3 – Vključena proxy storitev SOCKS: Vsaka naročnina PIA vključuje dostop do njihovega nizozemskega proxy strežnika SOCKS. Ta proxy lahko uporabite v svojem najljubšem odjemalcu torrent (navodila za nastavitev tukaj). Proxy se lahko uporablja namesto VPN ali celo uporablja oboje za dvojno zaščito.

Razlog # 4 – Hitrost: Hitrejšega VPN-ja po nižji ceni kot PIA nismo našli. Njihova strežniška mreža je po vsem svetu (24 držav) in imajo veliko pasovne širine. Ni omejitve mesečne pasovne širine ali omejitve prenosa.

Razlog št. 5 – Cena:
3,33 USD / mesec. To je manj kot latte pri Starbucksu. Kaj čakaš?

Povzetek pregleda

Zasebni dostop do interneta je odlična vrednost, če iščete VPN storitev, ki niso prijava, hudournikom in po dostopni ceni. Poimenovali so nas najljubši torrent VPN in tudi leta 2016 so dosegli oceno 10/10 za prijaznost hudournikom.

Njihov nabor funkcij je več kot dovolj za 90 +% uporabnikov, zelo nam je všeč dejstvo, da vključujejo proxy storitev SOCKS brez dodatnih stroškov (naučite se, kako jo uporabljati za uTorrent, Vuze ali Deluge).

Priljubljene funkcije:

 • Brez dnevnikov. Resno, noben.
 • 256-bitno šifriranje
 • SOCKS Proxy je priložen (lahko ga uporabljate s katero koli večjo torrent programsko opremo)
 • Programska oprema enostavna za uporabo
 • Neomejena pasovna širina
 • Nizkocenovni / cenovno ugodni

Namesto zasebnega dostopa do interneta

Obstaja več drugih možnosti VPN, ki jih je vredno razmisliti, če ste pripravljeni porabiti več $ $ za nekoliko večjo zmogljivost / funkcije.

IPVanish je najhitrejši VPN, ki smo ga preizkusili, in dopušča hudournike. Torguard zelo dobro deluje tudi pri hitrostnih testih, ima strežnike, optimizirane za p2p, in strežniško strežniško storitev s 5 lokacijami strežnika.

Primerjajte zasebni dostop do interneta

 • PIA proti Torguardu
 • PIA v primerjavi z IPVanish
 • PIA proti Hidemyassu
 • PIA proti Proxy.sh
 • PIA proti BTGuard

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map