Zasebni dostop do interneta vs Torguard

Zasebni dostop do interneta in Torguard sta dve najbolj priljubljeni izbiri za uporabnike BitTorrent-a, ki želijo anonimizirati svoje hudournike in varno prenesti torrente.

Če želite svojo hudourniško dejavnost ohraniti zasebno ali pa samo iščete visoko anonimno storitev VPN, sta obe odlični izbiri (obe sta naredili naš seznam najboljših storitev VPN, ki ne beležijo), vendar smo ju postavili na glavo -poglej, da bi videl, katera res pride na vrh.

Merila za primerjavo

Za to primerjavo smo upoštevali splošne varnostne značilnosti, pa tudi hudourniške lastnosti, hitrost, podporo strankam in drugo.

Ogledali si bomo:

 • Varnost / šifriranje
 • Hitrost
 • Prijaznost hudournikov
 • Programska oprema / funkcije
 • Podpora
 • Cena

Povzetek primerjave med glavo in glavo

Slika

 • S sedežem v ZDA
 • Brez dnevnikov dejavnosti, brez povezav.
 • 256-bitno šifriranje AES (možnosti šifriranja po meri)
 • 4096-bitni šifrirni ključi (izjemno varni)
 • Neomejena pasovna širina / prenos podatkov
 • Varnost preklopa
 • Vključena je storitev VPN + Torrent Proxy
 • Brez dodatnih hudourniških lastnosti

Cene / ponudbe
Mesečna cena: 6,95 USD / m
Najboljša ponudbena cena: 3,33 USD / mesec (1-letna naročnina)

Naše najljubše lastnosti
Zasebni dostop do interneta ponuja več funkcij za nižjo ceno kot katerikoli drug VPN. Všeč nam je njihova zavezanost zasebnosti (resnična politika “nič hlodov”), hitrost, prijaznost hudournikom in odlična programska oprema (s prilagojenim nadzorom moči šifriranja in uporabljenega algoritma).

Vsaka naročnina PIA vključuje tudi neomejeno uporabo proxy strežnika Nizozemska socks5 (odlično za hudournike).

Slika

 • S sedežem v ZDA
 • Brez dnevnikov dejavnosti, brez povezav.
 • 256-bitno šifriranje Blowfish
 • 2048-bitne tipke (industrijski standard)
 • Neomejena pasovna širina / prenos podatkov
 • Varnost preklopa
 • VPN & Torrent proxy storitev se prodaja ločeno
 • strežniki, optimizirani za p2p, namestitveni strežnik proxy po meri

Cene / ponudbe
Mesečna cena: 10 USD / m
Najboljša ponudbena cena: 4,99 USD / mesec (1-letna naročnina)

Naše najljubše lastnosti
Torguard je bolj osredotočen na hudournike kot večina VPN-jev. Ponujajo samostojno storitev „Torrent Proxy“ za hitro, anonimno nalaganje torrentov. Imajo tudi programsko opremo za namestitev proxy po meri, ki bo samodejno konfigurirala vaš najljubši odjemalec torrent s pravilnimi nastavitvami. Imajo tudi strežnike VPN, optimizirane s p2p (torrent), in prikrite strežnike VPN, s pomočjo katerih lahko pridejo skozi požarne zidove, ki blokirajo hudournike.

Obiščite zasebni dostop do interneta >

Obiščite Torguard >

Varnost / prednost

Zasebni dostop do interneta

 • Brez dnevnikov. Obdobje.
 • 256-bitna AES Encryption w / 4096-bitna tipka
 • Kill stikalo (sistemska raven)
 • Anonimna plačila z bitcoini, darilne kartice
Torguard

 • Brez dnevnikov. Obdobje.
 • 256-bitna šifriranje Blowfish w / 2048-bitnih tipk
 • Kill stikalo (raven aplikacije)
 • Anonimna plačila z bitcoin

Tako PIA kot Torguard sta ponudnika VPN, ki se ne prijavijo (do zdaj tako dobro). Oba sprejmeta tudi anonimno plačilo prek kripto valute Bitcoin. Tu se podobnosti končajo v veliki meri.

PIA uporablja 256-bitno šifriranje AES (industrijski standard) s 4096-bitnimi tipkami za šifriranje stiskanja roke (bistveno močnejše od industrijskih standardnih 2048-bitnih tipk). Torguard na drugi strani uporablja 256-bitno šifriranje s starejšim (vendar še vedno zelo solidnim) algoritmom šifriranja Blowfish. Uporabljajo 2048-bitne tipke, ki so industrijski standard, vendar je po mojem mnenju vedno močnejši.

Zasebni dostop do interneta vam omogoča tudi popoln nadzor nad močjo šifriranja, uporabljenim algoritmom in načinom preverjanja pristnosti podatkov (preprečuje napade človeka v sredini). Torguardova namizna aplikacija vam ne daje nobenega nadzora po meri, razen izbranega tipa strežnika (različni strežniki uporabljajo drugačno šifriranje)

Zasebne nastavitve varnosti in šifriranja dostopa do interneta

Napredne nastavitve šifriranja PIA

Na zgornji sliki je nastavitev zelo varna, vendar za hitrejše hitrosti namesto 256-bitnega šifriranja uporablja AES-128 (za hitrejše hitrosti je vedno potreben kompromis). Lahko poskusite z različnimi nastavitvami, dokler ne najdete popolne kombinacije za svoje potrebe. Običajno uporabljam AES-256 bit, saj hitrost ni glavni dejavnik zame.

Kill stikalo

Tako Torguard kot PIA sta vgradila stikalo za prestrezanje v svojo programsko opremo, čeprav sta vsaka funkcijo izvajala na drugačen način.

Torguard uporablja stikalo za ubijanje na ravni aplikacije
To pomeni, da lahko izberete posebne aplikacije, ki se bodo prekinile (zaprte), če slučajno pride do povezave VPN. Izbira aplikacij, ki jih želite vključiti, je tako enostavna kot dodajanje le-teh na seznam v nastavitvah programske opreme Torguard.

Če kupujete torguard za hudournike, boste seveda želeli dodati hudourniškega odjemalca na seznam, tako da vaš resnični IP slučajno ne pušča.

Zasebni dostop do interneta uporablja stikalo za uničenje na ravni sistema
To pomeni, da bo PIA ob aktiviranju (s potrditvijo okenca kill-program v nastavitvah programske opreme) v celoti prekinila vse internetne dejavnosti v primeru nenamerne prekinjene povezave. Edini način za obnovitev dostopa do interneta je:

 1. Ponovno se povežite s strežnikom VPN
 2. Ponastavite DCHP tako, da zaženete orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows (ali lahko to storite ročno).

Niti ena metoda kill-switch ni boljša ali slabša. Spušča se na osebne želje.

Anonimna plačila

Tako PIA kot Torguard uporabnikom omogočata anonimna plačila. Za ustvarjanje računa potrebujejo le minimalne podatke. Potrebujete le e-poštni naslov in način plačila.

Torguard sprejema bitcoin plačila (najbolj priljubljena kripto valuta na svetu).

PIA sprejema tako bitcoin kot tudi anonimna plačila z elektronskim trgovanjem z ostanki darilnih kartic zaostalih daril iz priljubljenih trgovin (kot so starbucks, Red jastog, Target, Best-buy itd.). To je domiselna nizkotehnološka rešitev, ki vam omogoča anonimno plačevanje, ne da bi se morali naučiti, kako kupiti, mešati, shranjevati in prenašati bitcoine.

Naučite se, kako plačati z darilnimi karticami v našem priročniku, kako anonimno plačati VPN.

Zmagovalec: Zasebni dostop do interneta
PIA je bodisi izenačila bodisi osvojila vsak del varnostnega obračuna. Če potrebujete najboljšo možno varnost (ali so vam všeč možnosti prilagoditve PIA), jih vsekakor najprej preizkusite. Pri nakupu enoletne naročnine prihranite več kot 50%.

Specifikacije hudournika

Zasebni dostop do interneta:

 • Torrenti dovoljeni na vseh strežnikih
 • Brezplačno vključen strežnik Socks5 (Nizozemska)
Torguard

 • Torrenti dovoljeni na določenih strežnikih (zunanji strežniki, ki niso iz Združenega kraljestva)
 • Proxy storitev Socks5, ki se prodaja ločeno (5 držav)
 • Proxy program za samodejno namestitev

Zasebni dostop do interneta
Ena najboljših lastnosti PIA je dejstvo, da vse naročnine VPN vključujejo dostop do proxy strežnika SOCKS, ki se ne prijavlja na Nizozemsko. Te funkcije ne oglašujejo močno, je pa idealna za hudourništvo in lahko preprosto nastavite svojo najljubšo torrent programsko opremo za skrivanje IP naslova s ​​pomočjo tega proxyja.

Navodila za namestitev so vključena v naše vodiče za:

 • uTorrent
 • Vuze
 • Potop

Zasebni dostop do interneta omogoča hudournike na vseh strežnikih, čeprav bi raje omejili vašo torrentino na strežnike v državah, prijaznih hudournikom, kot so Nizozemska, Kanada ali Švica.

Torguard
Torguard ponuja tudi proxy storitev SOCKS 5, vendar jo prodajajo ločeno od svoje storitve VPN, tako da, če želite proxy in VPN skupaj, gledate na 80 USD + / leto v nasprotju z 39,95 USD s PIA. Če smo pošteni, je njihova storitev Torrent Proxy zelo solidna in omogoča več možnosti za lokacijo strežnika.

Imajo tudi urejeno orodje za namestitev proxy, ki bo samodejno konfiguriralo vašo najljubšo torrent programsko opremo (uTorrent, BitTorrent, Vuze, Deluge) z optimalnimi varnostnimi nastavitvami za varno in anonimno uporabo proxy storitve..

Tako se izognete glavobolom ali zmedi ročnega nastavljanja, ki bi bili potrebni za uporabo PIA-ovega proxy SOCKS za hudourništvo. (Čeprav imamo vodnike povezane zgoraj)

Torguard omejuje hudourniške aktivnosti na specifične strežnike p2p (oboje za optimizacijo hitrosti omrežja in preprečevanje morebitnih pravnih glavobolov).

Zmagovalec: TIE
Če ste pripravljeni plačati za VPN + proxy storitev, sta Torguardova proxy storitev in samodejni namestitev zagotovo boljši od PIA-ovega enega strežnika SOCKS5 (z ročno nastavitvijo).

Seveda je PIA dobesedno polovična cena, pri 39,95 USD na leto…

Preskus hitrosti: PIA proti Torguardu

Tako Torguard kot PIA sta v zadnjih nekaj letih močno razširila svoje strežniške mreže. To pomeni, da je več strežniških lokacij in več pasovne širine na uporabnika.

Hitrost do 50+ Mbps je zagotovo možna pri obeh ponudnikih (ob predpostavki, da je vaša običajna povezava vsaj tako hitra).

Zasebni dostop do interneta

HIA test hitrosti na Nizozemskem

Nizozemski strežnik (PIA)

Zasebni dostop do interneta Kanada Speedtest

Kanadski strežnik (PIA)

Torguardovi hitrostni testi

Torguard Nizozemska hitrostni test

Nizozemski strežnik (Torguard)

Torguard Canada najhitreje

Kanadski strežnik (Torguard)

Kot lahko vidite, so rezultati hitrostnih testov precej podobni. PIA ima rahlo prednost pri hitrostih prenosa, Torguard pa hitrejše hitrosti prenosa. Očitno bodo vaši rezultati odvisni od hitrosti povezave, oddaljenosti strežnika, obremenitve strežnika, časa dneva itd…
Сігналы абмеркавання
Toda te so dovolj blizu, da jih bomo poklicali na TIE

Cenitev & Politika vračil

Tako PIA kot Torguard sta v primerjavi s povprečnimi cenami v panogi cenovno zelo ugodna. Vsak ponuja tudi a 7-dnevna politika vračila denarja.

Zasebni dostop do interneta je boljša skupna vrednost.
Za samo 39,95 USD / leto (to je 3,33 USD / mesec) V paketu dobite VPN + Proxy storitev za nižjo ceno kot samo VPN storitev za Torguard.

PIA-ove cene:

Možnosti zasebnega dostopa do interneta za ceno in načrte VPN

Stran s cenami zasebnega dostopa do interneta

Torguardove cene
Torguard ima za svoje VPN ločene cene & Proxy storitev (čeprav dobite paketni popust, če kupite oboje).

VPN storitev:

 • 9,99 USD / mesec (enomesečna naročnina)
 • 4,99 USD / mesec (1 leto naročnine)

Torrent Proxy Service

 • 5,95 USD / mesec (enomesečna naročnina)
 • 3,91 USD / mesec (1-letna naročnina)

Primerjava cen Torguard VPN

Torguardova cena VPN

Zaključek

Jasno Zasebni dostop do interneta je boljša vrednost vendar to ne pomeni njihove popolne izbire za vse. Hitro bomo povzeli prednosti in slabosti vsakega, tako da boste imeli boljšo predstavo o tem, kateri VPN je pravi primeren za vas.

Slika

PREDNOSTI

 • Cenejši (od 3,33 USD / mesec)
 • Vključena proxy storitev Socks5
 • Odlična programska oprema
 • Po meri nadzor nad možnostmi šifriranja
 • Odličen ugled znotraj p2p skupnosti
 • Torrenti dovoljeni na vseh strežnikih
 • DNS puščanje in zaščita pred puščanjem IPv6

Slika

PREDNOSTI

 • Zelo velike hitrosti
 • Samostojna storitev Torrent Proxy (5 držav)
 • Programska oprema za namestitev samodejnega proxyja
 • Torrentski strežniki
 • Na voljo je protokol VPN »Stealth«
 • DNS puščanje in zaščita pred puščanjem IPv6
CONS

 • Proxy storitev omejena na 1 lokacijo
 • Torrent proxy mora biti nastavljen ročno
 • Manj lokacij strežnika VPN kot Torguard
SLABOSTI

 • Za VPN morate plačati posebej & Zastopnik
 • Torrenti so dovoljeni samo na določenih strežnikih
 • Brez nadzora nad šifrirno močjo / algoritmom
 • Torguard VPN je dražji od storitve PIA

Torej, kateri VPN morate izbrati?

Resnica je, da se bo velika večina ljudi verjetno bolje odrezala z zasebnim dostopom do interneta (ob predpostavki, da je cena eno od vaših glavnih izbirnih meril. PIA vam prinese več denarja kot Torguard in njihova programska oprema je vsekakor korak naprej. Velika večina ljudi se bo verjetno bolje odrezala z zasebnim dostopom do interneta…

Izberite Torguard, če…

 • Želite si najboljšo proxy storitev za hudournike (Torguard je vsekakor najboljši proxy torrent)
 • Ni vam potrebno, da ročno konfigurirate svojo torrent programsko opremo za uporabo proxyja
 • Pripravljeni ste plačati malo več za rahlo povečanje hitrosti VPN
 • Ne zanima vas nadzor nad šifriranjem VPN po meri

Izberite zasebni dostop do interneta, če…

 • Želite najboljšo ceno / vrednost
 • Želite najboljše storitve / varnost / programsko opremo VPN
 • Ne potrebujete več kot ene lokacije proxy strežnika

Spodnja črta: Zasebni dostop do interneta bo najboljša izbira za večino uporabnikov
Osebno se naročim na PIA, čeprav lahko kot recenzent dobim skoraj vsako storitev VPN brezplačno. Njihova varnost je trdna, skoraj nikoli nisem prekinil povezav, brezplačna proxy storitev SOCKS5 pa je lep bonus. To je le nekaj razlogov, da smo PIA razglasili za najboljši VPN za torrenting v letu 2015.

Še moram najti drugo storitev VPN, ki ponuja več funkcij, zasebnosti in zmogljivosti kot PIA za manj kot 40 USD na leto. Še posebej, ko gre za zahtevne potrebe zasebnosti bittorrent uporabnikov.

Lahko preizkusite PIA tako rekoč brez tveganja (zahvaljujoč njihovi 7-dnevni garanciji denarnega povračila).
Prepričan sem, da vam bo všeč.
Pridobite zasebni dostop do interneta »

Dodatne povezave / viri

Tu je še nekaj člankov, ki vam bodo morda v pomoč:

VPN mnenja
Torguard
Zasebni dostop do interneta
Proxy.sh
IPVanish
ibVPN
Navodila za namestitev proxy za
uTorrent
Vuze
Potop
QBittorrent
Vodniki / Uvrstitve
Popolnoma anonimni hudourniki v 3 korakih
HTTP vs SOCKS Proxy (za hudournike)
Najboljše VPN storitve za Torrenting
Kako anonimno plačati VPN
Kako šifrirati torrente
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me