Zasebni dostop do interneta v primerjavi z ExpressVPN

Zasebni dostop do interneta in ExpressVPN sta dve priljubljeni izbiri VPN med uporabniki bittorrentov. Oba ponudnika sta dobra možnosti za skrivanje vašega IP-naslova torrent in šifriranje prenosov torrentov.

Vsak ima svoje posebne prednosti…

Ta članek ocenjuje prednosti in slabosti PIA v primerjavi s Express VPN, s posebnim upoštevanjem potreb zasebnosti bittorrentov glede zasebnosti..

Zasebni dostop do interneta v primerjavi z ExpressVPN: Povzetek

Zasebni dostop do interneta

Slika

Spletna stran: Privateinternetaccess.com

 • S sedežem v ZDA
 • Brez dnevnikov. Obdobje (več o dnevnikih VPN)
 • Vključen proxy SOCKS (deluje z večino torrentov)
 • 256-bitno šifriranje (prilagodljivo)
 • Kill stikalo vključeno
 • Torrenti dovoljeni na vseh strežnikih
 • Mesečna cena: 6,95 USD
 • Najboljša cena: 3,33 USD / mesec (enoletni načrt)

ExpressVPN

Slika

Spletna stran:Expressvpn.com

 • S sedežem na Britanskih Deviških otokih
 • Ni dnevnikov dejavnosti. Nekateri dnevniki povezav (brez dnevnikov IP)
 • Proxy ni vključen
 • 256-bitno šifriranje
 • Kill-Switch vključen
 • Torrenti na določenih strežnikih
 • Mesečna cena: 12,95 USD
 • Najboljša cena: 8,32 USD / mesec (enoletni načrt)
Naše najljubše lastnosti PIA:
PIA je najboljša vrednost vseh storitev VPN, ki smo jih preizkusili, zlasti med navideznimi VPN-ji.

Njihova varnost je odlična, resnično so ponudniki VPN-jev brez dnevnika in omogočajo bittorrent na vseh strežnikih.

PIA vključuje tudi nizozemski proxy strežnik SOCKS z vsemi naročninami VPN. Uporabite ga lahko s katerim koli večjim odjemalcem torrentov. Na voljo imamo vodnike za nastavitev uTorrent, Deluge, Flud in Vuze.

Naše najljubše funkcije ExpressVPN:
ExpressVPN je premium VPN storitev (z oznako premium cene).

Zelo nam je všeč njihova programska oprema VPN, ki vključuje uporabne funkcije, kot je „seznam najljubših strežnikov“, da vam omogočimo hiter / enostaven dostop do najbolj uporabljanih strežnikov. ExpressVPN ima strežnike v več kot 70 državah.

Mobilne aplikacije ExpressVPN so nekatere najboljše v poslu. Imajo aplikacije za iOS in Android, na vsaki pa imajo oceno 4+ zvezdic.

Primerjalne teme

Vsako od spodnjih tem bomo primerjali ExpressVPN in zasebni dostop do interneta. Kliknite povezavo in preskočite naprej do katerega koli odseka te primerjave.

 1. Varnost
 2. Politika zasebnosti / beleženja
 3. Programska oprema / funkcije
 4. Hitrost
 5. Prijaznost hudournikom in lastnosti hudournika

Varnost

Šifriranje
PIA in ExpressVPN varnost jemljeta resno. Vsaka ponuja šifriranje OpenVPN ali L2TP / IPSEC s 256-bitnimi tipkami za sejo. To je enaka moč šifriranja, ki jo ameriška vojska in vlada uporabljata za komunikacijo z visoko varnostjo.

Zasebni dostop do interneta se pri šifriranju rahlo poveča, saj vam omogoča, da prilagodite moč in algoritem šifriranja, ki se uporabljata znotraj odjemalca VPN namizja.

Zasebne nastavitve šifriranja dostopa do interneta

Prilagodite šifriranje podatkov, preverjanje pristnosti in rokovanje s programsko opremo PIA

Druge varnostne funkcije
PIA in ExpressVPN vključujeta stikalo za odstranjevanje VPN. To funkcijo imamo radi in vedno priporočamo, da izberete ponudnika, ki je vgrajen v njihovo programsko opremo. Kill stikalo zagotavlja, da vaša internetna povezava ne bo nikoli puščala nezašifriranih podatkov (ali vašega resničnega naslova IP), če se VPN nepričakovano prekine..

Povzetek varnosti:
PIA dobi dodatne točke za nastavljive nastavitve šifriranja (šifriranje lahko celo onemogočite za uporabo VPN z nizko varnostjo, kot je geoblokiranje spletnih mest za pretakanje videov). PIA uporablja tudi 4096-bitno šifriranje s stiskom roke (veliko močnejše od šifriranja 2048-bit, ki ga uporablja večina VPN-jev).
POBEDNIK: Zasebni dostop do interneta

Politika zasebnosti / beleženja

Politika beleženja je eno najbolj kritičnih kriterijev za izbiro VPN, zlasti za uporabnike bittorrentov. Z izbiro enega od teh pravih ponudnikov VPN, ki ne beležijo, zagotovite, da je skoraj nemogoča hudourniška dejavnost za vaš račun VPN (ali osebni IP naslov).

Zasebni dostop do interneta: zasebnost

PIA to javno zagotavlja ne vodijo nobenih dnevnikov dejavnosti ali sej vaše VPN uporabe. To pomeni, da ne beležijo ali ne beležijo vaše spletne zgodovine, prenosov ali vhodnih / odhodnih IP naslovov. Lahko vodijo politiko brez zapisov, ker ima PIA sedež v ZDA (kjer zakoni o hrambi podatkov ne veljajo za storitve VPN).

Za zasebni dostop do interneta so potrebne minimalne informacije za ustvarjanje računa. Potrebujete le e-poštni naslov (e-poštna sporočila za enkratno uporabo) in plačilo. Anonimna plačila se sprejmejo v obliki Bitcoin ali darilnih kartic. Po našem mnenju ni treba plačevati anonimno, ampak to storite svobodno, če želite dodatno zasebnost.

ExpressVPN: Zasebnost

ExpressVPN ne ponuja povsem enake ravni zasebnosti kot PIA, ko gre za njihovo politiko beleženja. Ne beležijo nobene dejavnosti VPN (spletna mesta, ki jih obiščete, datoteke, ki jih prenašate itd.), Vendar vsebujejo metapodatke seje dnevnika (KB prenesenih podatkov, uporabljen VPN strežnik, trajanje povezave). Na srečo, ExpressVPN v dnevnike povezav ne vključuje vašega naslova IP (od 1. januarja 2016).

Plačila z bitcoini se sprejmejo, če želite plačati anonimno.

Povzetek zasebnosti / beleženja

Čeprav ExpressVPN ne beleži vašega naslova IP, še vedno ni pravi ponudnik VPN-jev brez dnevnika. PIA je ena prvih VPN-jev brez beleženja in še vedno ena najboljših.
POBEDNIK: Zasebni dostop do interneta

Programska oprema / funkcije

Medtem ko sta oba VPN-ja bogata s funkcijami, je to območje, kjer ExpressVPN resnično sije. Njihova programska oprema je stabilna, intuitivna in ponuja dodatne funkcije, ki jih PIA ne. Tudi ExpressVPN ima več kot 3X toliko strežniških lokacij kot PIA.

Zasebna programska oprema za dostop do interneta

Programska oprema zasebnega dostopa do interneta ima odlične varnostne funkcije in nastavitve šifriranja, čeprav je njihovo orodje za izbiro strežnikov zdaj nerodno, ko imajo 30+ lokacij strežnika. Tu je glavni programski vmesnik:

Meni nastavitev programske opreme

Zavihek PIA »Napredne« ​​nastavitve (prikazan desno) vam ponuja številne možnosti: lahko se odločite za samodejni zagon / samodejno povezovanje, izbiro povezave UDP proti TCP, posredovanje vrat za nastavitev ali omogočite zaščitne funkcije puščanja.

Posredovanje vrat:
To je napredna funkcija in PIA je ena izmed le nekaj VPN-jev, ki jo ponuja. Uporabljati ga je treba le, če ne morete skozi požarni zid drugače (saj lahko ustvari varnostne luknje).

Zaščita pred puščanjem IP: Kill-Switch, zaščita pred puščanjem DNS in zaščita pred puščanjem IPv6 pomagajo preprečiti 3 najpogostejše vrste puščanja identitete VPN. Lahko jih izklopite / vklopite z enim klikom.

Slika

Zasebne nastavitve programske opreme za dostop do interneta

Orodje za izbiro strežnika PIA

Namesto da izbere lokacijo strežnika znotraj glavnega okna programske opreme VPN, PIA uporabi drugačen pristop.

Edini način izbire novega strežnika je z desnim klikom na ikono sistemske vrstice PIA. To bo sprožilo pogovorno okno za izbiro strežnika. Nato preprosto kliknite katero koli lokacijo na seznamu in VPN se bo začel povezovati.

Ta metoda omogoča hiter in enostaven dostop za hitre spremembe strežnika, vendar je nekoliko neroden za pregledovanje seznama za želeni strežnik. Poleg tega bo seznam višji od zaslona, ​​če nimate monitorja visoke ločljivosti, zaradi česar se boste pomikali po seznamu.

To je manjša nadležnost, a vsekakor bi jo bilo mogoče izboljšati.

Pogled zasebnega dostopa do interneta

Pogled za izbiro strežnika PIA (za zagon ikone pladnja z desno tipko miške)

Programska oprema ExpressVPN

ExpressVPN je v svojo namizno programsko opremo vgradil številne funkcije, vključno z:

 • DNS zaščita pred uhajanjem
 • Lokacija Izbira / Priljubljeni strežniki
 • Izbira protokola (izberite med protokolom OpenVPN, PPTP, L2TP ali SSTP)
 • Tester hitrosti

DNS zaščita pred uhajanjem

Ta funkcija (če je omogočena v meniju z možnostmi) zagotavlja, da se vsi pregledi DNS (ko v brskalnik vpišete www.websitename.com) preusmerijo prek lastnih varnih strežnikov DNS ExpressVPN. S tem preprečite, da bi vaš ponudnik internetnih storitev brskal po zgodovini brskanja po spletu.

Izbira lokacije / najljubši strežniki

Izbira želene lokacije strežnika je hitra in enostavna. V programski opremi je več seznam razvrščenih seznamov strežnikov.

Strežnike lahko razvrstite po imenu, lokaciji ali izberete določene strežnike, ki jih želite dodati na seznam priljubljenih strežnikov.

ExpressVPN vam pokaže tudi zadnje uporabljene strežnike, če se želite hitro ponovno povezati.

Najljubši strežniki
Če želite dodati kateri koli strežnik na svoj seznam priljubljenih, preprosto kliknite zvezdico poleg tega strežnika.

Ko je zvezda rumena, se strežnik prikaže na seznamu vaših najljubših strežnikov, do katerega dostopate tako, da v zgornjem levem kotu kliknete rdečo kartico »Zvezda«.

Pogled strežnikov programske opreme ExpressVPN

Strežniki ExpressVPN

Možnosti protokola VPN

Za razliko od PIA vam ExpressVPN omogoča izbiro katerega koli od njihovih 5 razpoložljivih protokolov VPN iz možnosti programske opreme.

Tako boste lažje preklapljali med protokoli in se lahko uporabljali za natančno prilagoditev potreb po varnosti (ali hitrosti).

Razpoložljivi protokoli ExpressVPN so:

 • OpenVPN UDP (Varno + hitro)
 • OpenVPN TCP (Varno + zanesljivo)
 • L2TP (Varno + hitro)
 • PPTP (Hitro, a ne zelo varno)
 • SSTP (Zanesljivo + Stealth)

Če niste prepričani, kateri protokol uporabiti, priporočamo, da se držite z OpenVPN. To je najbolj varen protokol VPN in je še vedno precej hiter.

Uporabite UDP za dejavnosti z visoko pasovno širino, kot so hudourništvo in pretakanje HD videov. Uporabite TCP, če je zanesljivost podatkov pomembnejša od hitrosti (e-pošta, brskanje po spletu, prenos datotek http).

ExpressVPN protokoli

Izberite OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP ali ‘Auto’

Zaključek programske opreme in razsodba

Vsekakor so nam všeč nastavljive možnosti šifriranja, vgrajene v programsko opremo PIA (razpravljamo v razdelku o varnosti). Všeč nam je tudi trojna zaščita pred uhajanjem IP.

Kljub temu ima ExpressVPN toliko edinstvenih funkcij, ki omogočajo njihovo uporabo v programski opremi. Poleg tega imate dostop do vseh 5 njihovih VPN protokolov (medtem ko programska oprema PIA omogoča samo OpenVPN TCP ali UDP). Izbira strežnikov PIA je tudi nekoliko nerodna. Če bodo še naprej dodajali lokacije strežnika, bodo kmalu potrebovali nov vmesnik za izbiro strežnika.
POBEDNIK: ExpressVPN

PIA vs. ExpressVPN: Najhitreje

Hitrost je zagotovo eden najboljših 3 dejavnikov, ki jih ljudje upoštevajo pri izbiri VPN-ja. Nočete, da se hitrost vaše povezave drastično zmanjša, preprosto zato, ker jemljete svojo varnost resno.

K sreči sta PIA in ExpressVPN v najhitrejši hitrosti opravila zelo dobro. Oba sta precej nadpovprečna v primerjavi s preostalimi VPN industrijo. Oba lahko preneseta hitrost 50+ Mbps (ob predpostavki, da je vaša ISP povezava vsaj tako hitra).

Tu so najhitrejši rezultati…

Zasebna hitrost dostopa do interneta

Kanadski test hitrosti PIA

PIA Speedtest (Toronto, Kanada)

Nizozemska hitrostni test

PIA Speedtest (Nizozemska)

Hitrost ExpressVPN

Hitri test ExpressVPN (London, Velika Britanija)

Hitri test ExpressVPN (London, Velika Britanija)

Hitrostni test ExpressVPN (Nizozemska)

Hitrostni test ExpressVPN (Nizozemska)

Analiza / razsodba hitrostnih preskusov:
Kot vidite, sta oba VPN-ja postavila solidno hitrost na mednarodnih lokacijah strežnikov (vsi hitrosti so bili izvedeni iz ZDA).

Jasno pa je, da je ExpressVPN nekoliko bolj skladen s hitrostmi po vsej plošči. Poleg tega je ExpressVPN zdrožil PIA z višjimi hitrostmi. Če vam je pomembna hitrost prenosa, bi vam moral ExpressVPN dobro služiti.

POBEDNIK: ExpressVPN (z majhno mejo)

Prijaznost hudournikov / lastnosti hudournika

Če ste glavni razlog za nakup VPN-ja nalaganje anonimnih torrentov, potem je ta odsek izjemno pomemben. Če ne, ga prosim preskočite.

V tem razdelku bomo pogledali odnos vsakega ponudnika do uporabnikov bittorrentov. Preučili bomo tudi, katere (če obstajajo) uporabne funkcije vključujejo vsaka storitev, ki zagotavljajo dodatno vrednost za prenosnike torrent / p2p.

Zasebna prijava do interneta Torrent: 10/10

Zasebni dostop do interneta je na naši lestvici prijaznosti hudournikov, ki je uvrstila 21 ponudnikov VPN, dosegel popoln 10/10. Tu je nekaj razlogov, zakaj je PIA uvrstila naš seznam kot najboljši hudournik VPN v letu 2015…

Politika beleženja
PIA njihovo “Zero-Logs” politiko jemlje izjemno resno. Na sodišču so ga celo branili pred FBI-jem. To ni trik ali trženjski trik, ampak je jedro identitete PIA. Zasebnost je glavna prednostna naloga.

Proxy nogavice
Vsi naročniki PIA dobijo brezplačen dostop do proxy strežnika SOCKS5 na Nizozemskem. Če niste seznanjeni s proxyji SOCKS, so idealna izbira za posredovanje torrentskih povezav znotraj vaše najljubše torrent programske opreme. Proxy strežnik je izjemno hiter (pravzaprav je strežniška gruča) in ga lahko uporabljate z ali brez aktivnega VPN-ja.

Imamo priročnike za nastavitev, ki prikazujejo, kako konfigurirati več različnih odjemalcev torrentov, vključno z uTorrent, Vuze, Deluge, QBittorrent in Flud (Android).

Ko menite, da druga podjetja (na primer Torguard in BTGuard) zaračunajo približno 5 USD na mesec za dodajanje proxy storitve SOCKS, postane jasno, kako velik bonus je to.

Torrenti dovoljeni na vseh strežnikih
Večina VPN-jev dovoli p2p / hudournike samo na določenih strežnikih / državah, saj nekatere lokacije ocenjujejo kot preveč tvegane. PIA uporablja drugačen pristop – omogočajo p2p promet na katerem koli strežniku, vendar uporabljajo lastniško tehnologijo za usmerjanje prometa P2P skozi 2. tunel VPN, če uporabljate strežnik z visokim tveganjem.

Ta postopek se brezhibno izvaja zakulisje in večina uporabnikov nima pojma, da se dogaja. Ta tehnika lahko nekoliko upočasni vašo hitrost hudournika, vendar se lahko izognete zadetku hitrosti, če se držite mesta, ki je prijazna p2p. Namig: Izogibajte se strežnikom ZDA, Velike Britanije in Avstralije.

Prijaznost hudournikom ExpressVPN: 7/10

Rezultat 7 je še vedno dostojen in ExpressVPN je primeren kandidat za anonimne hudournike (saj v dnevnike strežnika ne vključujejo vašega IP naslova). V spodnji vrstici, čeprav je ExpressVPN, ni mogoče zagotoviti enake izjemne garancije o zasebnosti kot PIA.

ExpressVPN ne vključuje proxy SOCKS (tako kot PIA), vendar njihova programska oprema ima kill-switch (lepo funkcijo p2p) in njihove hitrosti so veliko hitre. Če so enake stvari, pa bo PIA ponavadi boljša izbira, če bodo vaše # 1 VPN uporabo hudourniki.

POBEDNIK: Zasebni dostop do interneta

Cenitev & Politika vračil

PIA in ExpressVPN sta na različnih straneh spektra VPN. ExpressVPN cilja na premium premium VPN, pri čemer bo 1-letna naročnina stala 100 USD. To je 2,5-kratnik cene 1-letne naročnine PIA. Zasebni dostop do interneta za 1-letne načrte zaračuna 39,95 USD (kar je do umazanije poceni 3,33 USD / mesec).

Dražje ne pomeni vedno boljšega, ko gre za VPN. Vendar so cenejše storitve VPN boljše na dveh področjih:

 1. Hitrost (Privoščijo si lahko več pasovne širine / uporabnika)
 2. Storitev za stranke (Privoščite si več podpore / tehničnih sodelavcev)
 3. Programska oprema (Večji proračun za razvoj programske opreme in mobilnih aplikacij).

To očitno velja tudi za ExpressVPN, najbolj pa so izstopali v razdelkih ‘Speedtests’ in ‘Software’ naše primerjave VPN..

Ali je zmerna hitrost in nadgradnja programske opreme vredno več kot podvojiti ceno, je osebna izbira. Pravega ali napačnega odgovora ni, a po mojih izkušnjah je večina ljudi popolnoma zadovoljna s PIA, ki jo je naš urednik prejel za “Najboljši poceni VPN”..

Politika vračil

Oba ponudnika ponujata 100-odstotno garancijo za vračilo, brez priloženih pogojev ali omejitev (če zahtevate vračilo v dovoljenem roku).

Priporočamo, da izkoristite te pravilnike o vračilu, ker vam omogočajo, da preizkusite več storitev VPN, praktično brez tveganja, dokler ne najdete popolne.

Politika ekspresnega vračila VPN – 30 dni

ExpressVPN uporabnikom omogoča, da v prvih 30 dneh storitve zahtevajo in prejmejo 100-odstotno vračilo naročnine. Če boste dokazali, da je bila njihova storitev nedostopna ali da ne deluje pravilno, bodo v roku 30 dni upoštevali celo vračilo.
Račun lahko prekličete s celotnim povračilom v 30 dneh po prvotnem nakupu … Vračila po 30-dnevnem oknu nakupa bodo upoštevana po lastni presoji ExpressVPN, samo če lahko naročnik dokaže, da storitev ni bila na voljo oz. uporaben v času naročniškega razmerja in da so bili razumni poskusi vzpostaviti stik s podjetjem ExpressVPN za rešitev težave – ExpressVPN TOS

Politika zasebnega vračila dostopa do interneta – 7 dni

PIA ima 100-odstotno garancijo za vračilo v prvih 7 dneh po prijavi. 7-dnevni pravilnik vračila se zdi industrijski standard (čeprav se nekaj izbranih podjetij odloči za 15 ali 30-dnevno jamstvo).
Če ste s storitvijo VPN PrivateInternetAccess.com manj kot 100% zadovoljni, vam bomo z veseljem vrnili vaše plačilo, če bomo zahtevali vračilo v sedmih (7) dneh od datuma nakupa. Zahteve, poslane pozneje v roku 7-dnevnega datuma nakupa, bodo zavrnjene – PIA Pogoji storitve

Vključitev in priporočila

Ne glede na to, ali se odločite za ExpressVPN v primerjavi z zasebnim dostopom do interneta, gre za nekaj dejavnikov:

 1. Ali bo hudourništvo vaša glavna uporaba VPN-ja?
 2. Koliko ste pripravljeni porabiti?

Zasebni dostop do interneta

Ne dovolite, da vas poceni cena poceni, PIA je odlična VPN storitev, ki je priporočljiva za nas # 1 za uporabnike bittorrentov..

Prednosti:

 • Prava politika brez zapisov
 • SOCKS Proxy vključen
 • Trojna zaščita pred puščanjem IP
 • Hitro

Slabosti:

 • Manj lokacij strežnika kot ExpressVPN
 • Programska oprema omogoča samo OpenVPN protokol

ExpressVPN

ExpressVPN ima izjemno programsko opremo, njihove mobilne aplikacije VPN (iOS, Android) pa so nekaj najboljšega, zato če je varnost mobilnosti prednostna naloga, si jih oglejte. Povedano je ExpressVPN precej drag. IPVanish je še en VPN, ki ga morate upoštevati, saj imajo zelo visoke hitrosti in dobro programsko opremo, vendar še vedno cenejšo od ExpressVPN.

Prednosti:

 • Odlične namizne in mobilne aplikacije VPN
 • Nekoliko hitreje kot PIA

Slabosti:

 • Vsebujejo dnevnike povezav (vendar ne IP naslova)
 • Draga.

Spodnja črta

_Za 3,33 USD na mesec je PIA verjetno preveč dober posel, da bi ga lahko prodali. Imam več kot 10 aktivnih naročnin VPN, vendar še vedno uporabljam PIA dnevno. Hitro je, zanesljivo in obožujem njihovo predanost zasebnosti. Prepričan še? Prijavite se na PIA!

Več koristnih člankov & Vodniki

Vodniki
Uporabite uTorrent Anonimno
Uporabljajte QBittorrent Anonimno
Anonimno hudourništvo v 3 korakih
Proxy vs. VPN za varne hudournike
Vodnik za šifriranje torrentov
Ocene
Zasebni dostop do interneta
Torguard
Proxy.sh
IPVanish
Primerjave VPN
PIA v primerjavi z IPVanish
PIA proti Torguardu
PIA proti Hidemyassu
Torguard vs. BTGuard: Torrent proxy

Hvala za branje te primerjave VPN 🙂

Zasebni dostop do interneta

Obiščite spletno mesto

7-dnevna politika povračila

ExpressVPN

Obiščite spletno mesto

30-dnevna politika 100-odstotnega vračila
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me