Backblaze

Backblaze

https://www.backblaze.com/

tl; dr

A Backblaze gazdaságos és egyszerű megoldást kínál a korlátlan adatok felhőbe történő mentésére. Számítógépenként évente csak 50 dollárral számolva azt gondoljuk, hogy a Backblaze messze a legérzékenyebb személyes online biztonsági mentés. .

Backblaze áttekintés – 6 profik & 5 hátránya a Backblaze Cloud Backup használatának

A 2007-ben alapított Backblaze az online biztonsági mentési szolgáltatások egyik legforróbb választása.

Mi, a Bitcatcha-nál különféle mentési szolgáltatókat tettünk a tűzkeresztelésen keresztül, és megtanultuk, hogy miért szeretik mindenki a Backblaze-t:

  • Korlátlan biztonsági mentési helyet kap, így a múltbeli, jelenbeli és jövőbeli fájljait biztonságosan tárolhatja
  • Egy olyan felületet, amelyet úgy terveztek, hogy ilyen egyszerű legyen, még a legkevésbé tech-hozzáértő ember is jól tudja használni
  • Mértéke a piacon az egyik leginkább megfizethető, havi 4 dollárnál kevesebbet fizet

Nyilvánvaló, hogy ez nem a legjobb megoldás a felhő tárolására (lásd ehelyett a pCloudot).

Mégis, az eddig tárolt 600 Petabytes-adattal és több mint 30 milliárd fájl helyreállításával, ez valóban a legjobb választás a számítógépes fájlok egyszerű és kényelmes biztonsági másolatához..

6 dolog, amit szeretünk a Backblaze-ről

A Backblaze érdekes biztonsági mentési felhő-tároló szolgáltatóvá teszi az, hogy kifejezetten az egyszerű használathoz tervezték, az összes szükséges alapvető funkcióval, amely nem igényel sok munkát a felhasználó részéről.

Ez az oka annak, hogy a Backblaze jól működik a biztonsági mentéshez:

1. A legegyszerűbb biztonsági mentési tapasztalat

A Backblaze ereje a formatervezés egyszerűségében rejlik.

Blackblaze telepítő

A program első telepítésekor az összes fájlt azonnal megkeresi a merevlemezen (kivéve az operációs rendszer fájljait, az alkalmazásokat és az ideiglenes fájlokat, amelyek komplikációkat okozhatnak, amikor visszaállítják őket), és áttekintést nyújt a biztonsági másolatban lévő fájlokról..

Amikor rákattint az „oké” gombra, akkor automatikusan elkészíti az ön számára az összes biztonsági másolatot, így valójában nem kell tennie semmit, csak hagyja, hogy működjön a varázsa..

Blackblaze Vezérlőpult

Bármely USB vagy külső merevlemez csatlakoztatásával automatikusan csatlakoztathatja a kezdeti biztonsági mentés során, vagy később csatlakoztathatja őket, és hozzáadhatja a beállításokból.

A legjobb az egészben, hogy a Backblaze figyeli a számítógépet és frissíti a biztonsági mentési fájlokat bármilyen változás esetén, mindemellett minimálisan fenn kell tartani a számítógépet, így nem zavarja a többi tevékenységet.

A fordítóoldalon, ha vannak olyan fájlok, amelyekről nem szeretne biztonsági másolatot készíteni, megadhatja, mely mappákat zárja ki felhőalapú tárolásba. Ellenkező esetben mindent megtesz, ez egyszerűbbé teszi Önt.

Röviden: ha inkább nem akarja átmenni a fájlok kezelésének a gondját, a Backblaze megkönnyíti az Ön számára.

2. Igazán korlátlan biztonsági mentés

Függetlenül attól, hogy csak 1 megabájt vagy tonna Terrabyte fájl van, a Backblazenek nincs gondja, hogy az egészet Önnek készítse. Tekintettel arra, hogy a legtöbb biztonsági mentéshez rendelkezésre álló hely korlátozott, ez felbecsülhetetlen tulajdonsága a kapott árnak (erről később bővebben).

Most, hálózatától, számítási sebességétől és a fájlok méretétől függően, néhány óra vagy akár néhány hét is eltarthat. A jó hír az, hogy függetlenül attól, hogy mennyi ideig tart, a Backblaze csak tovább folytatja a színfalak mögött a fájlok teljes és teljes tárolását..

Az első biztonsági mentés futtatásakor egy gomb található: „Meddig tart az első biztonsági mentésem?” amely előrejelzést ad neked. Mindaddig, amíg a számítógépe be van kapcsolva (vagy akkor is, ha leállítja, majd később bekapcsolja), addig folytatja az első biztonsági mentési folyamat befejezését, amíg be nem fejeződik.

Alternatív megoldásként felgyorsíthatja a dolgokat is: növelje a futott biztonsági mentési szálak számát vagy kézzel állítsa be a fojtószelep beállításait.

Blackblaze kézi fojtószelep beállítások

Véleményünk

A Backblaze felhő biztonsági mentési szolgáltatásként működik!

3. Rendkívül szűk biztonság a fájlok felett

A Backblaze az összes fájlt a AES 128 bites szabványos titkosítja, ami általában nem rejthető el. A becslések szerint több milliárd évig tart ahhoz, hogy egy szuperszámítógép megtört.

Ezenkívül a lehallgatókat lehallgatva kell tartani, amikor a számítógépen titkosítás történik, mielőtt átadnák az SSL-sel. Maga az adatközpontban a fájlok több példányát több kiszolgálón tárolják, így ha egy másolat megsérül, számos más biztonsági másolat áll rendelkezésre az Ön számára.

Ha még mindig szüksége van valamire, a Backblaze privát titkosítási kulcsot kínál a „Beállítások -> Biztonság ”fül az asztali programban. Ez lehetővé teszi, hogy saját jelszavát állítsa be a fájlok eléréséhez, amelyeket csak Ön tud majd (egy óvintézkedéssel: Ha elfelejti, elveszítheti az összes adatához való hozzáférést, így a Backblaze figyelmeztet arra, hogy figyelmeztesse, hogy mindenképpen emlékezzen rá.).

A Blackblaze privát titkosítási beállításai

És ha attól tart, hogy a jelszavát feltörték vagy ellopták, engedélyezheti a kétfaktoros hitelesítést (2FA). Ez azt jelenti, hogy ha a fiókjába bejelentkezik egy ismeretlen eszközön, akkor a rendszer biztonsági kódot küld szöveges üzenetben vagy a Google Authenticator használatával annak biztosítása érdekében, hogy Ön a hozzáférés megadása előtt Ön, például egy TAC-kód, amikor egy online tranzakció a bankon.

Tehát biztos lehetsz benne, az adatai nagyon biztonságosak.

4. Az adatok helyreállítása a szállított merevlemezen keresztül

A biztonsági másolat készítésének lényege, hogy képes legyen letölteni a fájljait, ha a fizikai merevlemez megsérül. A Backblaze segítségével történő visszaállítás leggyakoribb módja a zip fájl, és egyszerre 500 GB-ot kérhet öt egyidejű kérelemmel. De természetesen ezek a dolgok időbe telik, és a hálózatától függnek.

Egy másik alternatív módszer a mobilalkalmazás letöltése és / vagy lejátszása a hozzáférni kívánt fájlokhoz. Fájlokat is megoszthat, de ez az eszköz beépített megosztási lehetőségeire korlátozódik.

A helyreállítás leggyorsabb módja a Backblaze futárszolgálata, amely külsõ merevlemezt küldhet Önnek. Előleget kell fizetnie, de visszatérítést kap, amikor a merevlemezt visszaadják. Kisebb adatmennyiségekhez tollmeghajtók szállíthatók.

5. Kiegészítő funkció a készülék védelméhez

A Backblaze nemcsak az adatok védelme. Ezenkívül megvédi a számítógépet, ahol a fájlokat is tárolja.

Mivel a fiókja előfizetése egy számítógéphez van kötve, a Backblaze webhely rendelkezik a Sajátgép keresése funkcióval, amely lehetővé teszi a számítógép fizikai helyének elérését abban az esetben, ha a számítógépet helytelenül helyezik el, vagy akár ellopják. Ez a funkció a legfrissebb biztonsági másolatú fájlokkal, a számítógépet kiszolgáló jelenlegi internetszolgáltatóval és annak IP-címével is rendelkezik.

Blackblaze Keresse meg a számítógépemet

Abban az esetben, ha attól tart, hogy ellopott számítógépének adatai veszélybe kerülhetnek, akkor akár az SOS Online Backup alkalmazást is használhatja, amely magában foglalja a számítógép összes adatának távolról történő törlését is, hogy adatait biztonságban tartsa az adatlopók ellen..

6. Gyors online ügyfélszolgálat

Az Egyesült Államokban szokásos munkaidőben (9: 00–17: 00 a csendes-óceáni idő szerint) online csevegésen keresztül kapcsolatba léphet az ügyfélszolgálattal. Alternatív megoldásként egy nyomon követhető e-mail rendszer is, amely rendszerint néhány órán belül választ kap, és a jegy állapotának nyomon követésére is lehetőséget kínál..

Amit nem szeretünk a Backblaze-ről

  • A Backblaze egyszerű funkciói korlátozzák, mint egyszerű számítógépes biztonsági mentési szolgáltatást.
  • Az előfizetés fiókonként csak egy számítógépre korlátozódik.
  • Ha privát jelszót használ, és elfelejtette, akkor az előfizetésben szereplő adatok véglegesen zárolva vannak, a beolvasás lehetősége nélkül.
  • A fájl korábbi verziói csak 30 nappal állnak fenn a törlés előtt.
  • A mobil alkalmazások nem használhatók a fájlok szinkronizálására a fiókjával.

Mennyibe kerül a Backblaze használata?

Akárcsak a termék, a Backblaze árképzési struktúrája nagyon egyértelmű.

A Blackblaze árképzési struktúrája

Hosszú távú előfizetéssel csak 3,96 dollárt szerezhet havi költségekben, ami odakint a leginkább megfizethető. Az árképzési struktúrát itt tekintheti meg.

Javasoljuk a Backblaze-t??

Azok számára, akik gazdaságos és egyszerű megoldást szeretnének, leginkább meleg módon biztonsági másolatot készíteni adataikról!

Kiváló biztonsági mentési szolgáltatás, amely megköveteli a felhasználótól a minimális bemenetet, a legmagasabb szintű biztonságot és megfizethető áron, valamint annak lehetőségét, hogy külső merevlemez-meghajtót kérjen az összes adat helyreállítása érdekében, ha a számítógép leromlik vagy ellopták..

Mégis, mivel egy fiók csak egy számítógépre korlátozódik, akkor az összes számítógép-egységnél több fiókot kell mérlegelnie, különösen, ha családja vagy vállalkozása működik.

Tehát ismét: igen a Backblaze használata nagyon ajánlott, mivel felhő biztonsági másolatot készít a számítógépére.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me