Backblaze преглед – 6 плюса и 5 минуса на използване на Backblaze Cloud Backup

Backblaze


Backblaze

https://www.backblaze.com/

TL; р

Backblaze предлага икономично и лесно решение за архивиране на неограничени данни в облака. С само 50 долара годишно на компютър, ние смятаме, че Backblaze е най-разумният личен онлайн архивиране. .

Backblaze преглед – 6 плюса & 5 минуса на използване на Backblaze Cloud Backup

Backblaze, създаден през 2007 г., се счита за един от най-горещите възможности за онлайн резервни услуги.

Ние от Bitcatcha поставихме различни резервни доставчици чрез огъненото кръщение и научихме защо всички обичат Backblaze:

 • Получавате неограничено пространство за архивиране, така че всички ваши файлове, минали, настоящи и бъдещи, да се съхраняват безопасно
 • Интерфейс, който е проектиран така, че да е толкова лесен, че дори и най-малко специалистът може да го използва добре
 • Темпът му е един от най-достъпните на пазара, струва по-малко от 4 долара на месец

Разрешено е, че това не е най-доброто решение за съхранение в облак (вижте pCloud за това вместо това).

И все пак, със запазени 600 Petabytes данни и над 30 милиарда файлове, възстановени досега, това наистина е най-добрият избор за просто и удобно архивиране на вашите компютърни файлове.

6 неща, които обичаме за Backblaze

Това, което прави Backblaze заслужаващ доставчик на резервно копие в облачно хранилище, е как е проектиран специално за просто използване с всички необходими основни функции, които не изискват много работа от страна на потребителя.

Ето защо Backblaze работи добре за вашите нужди за архивиране:

1. Най-лесен опит за архивиране

Силата на Backblaze се състои в простотата на дизайна му.

Blackblaze Installer

Когато за първи път инсталирате програмата, тя незабавно сканира вашия твърд диск за всички файлове (с изключение на файловете, приложенията и временните файлове на операционната система, които могат да причинят усложнения при опит да ги възстановите) и ви дава преглед на файловете за архивиране.

Когато щракнете върху „добре“, след това продължава автоматично да архивира всичко за вас, така че всъщност не трябва да правите нищо, освен да го оставите да върши своята магия.

Контролен панел на Blackblaze

Свързвайки USB или външни твърди дискове, той също може да го свърже автоматично по време на първоначалното архивиране или можете да ги включите по-късно и да ги добавите от настройките.

Най-хубавото е, че Backblaze следи компютъра ви и актуализира архивните файлове винаги, когато има промени, като същевременно поддържа минимално присъствие на вашия компютър, така че да не пречи на всичко друго, което правите.

От друга страна, ако има файлове, които предпочитате да не сте архивирали, можете да определите кои папки да изключите от захранването в облачно хранилище. В противен случай просто ще ви е по-лесно, като вземете всичко.

Накратко, ако предпочитате да не се сблъскате с проблемите с необходимостта да управлявате вашите файлове, Backblaze го прави много лесно за вас.

2. Наистина неограничен архив

Независимо дали имате само 1 мегабайт или тонове файлове от Terrabytes, Backblaze няма проблем да подкрепи всичко това вместо вас. Като се има предвид, че повечето резервни услуги се предлагат с ограничение на пространството, това е безценна функция за цената, която получавате (повече за това по-късно).

Сега, в зависимост от вашата мрежа и скоростта на изчисляване и размера на вашите файлове, това може да отнеме няколко часа или дори няколко седмици. Добрата новина е, че независимо колко време отнема, Backblaze просто продължава зад кулисите, за да гарантира, че вашите файлове са напълно и изцяло съхранени.

Когато стартирате първоначалното си архивиране, има бутон, който гласи: „Колко време ще ми отнеме първото архивиране?“ което ще ви даде прогноза. Докато компютърът ви е включен (или дори ако го изключите и го включите по-късно), той ще продължи да завършва първия процес на архивиране, докато не завърши.

Като алтернатива можете също да ускорите нещата, като увеличите броя на резервните нишки, които сте изпълнили или коригирате ръчно настройките на дросела..

Настройки за ръчна дроселна клапа на Blackblaze

Нашето мнение

Backblaze работи добре като облачна услуга за архивиране!

3. Изключително строга сигурност за вашите файлове

Backblaze криптира всички ваши файлове със стандартния 128-битов AES, което по принцип е невъзможно. Изчислено е, че на суперкомпютър ще са му нужни няколко милиарда години, за да го разбие.

Освен това, всеки евентуален подслушвател се поддържа в готовност, като криптирането на файловете се извършва на вашия компютър, преди да бъде изпратен транзитно с SSL. В самия център за данни се съхраняват множество копия на вашите файлове на множество сървъри, така че ако едно копие трябва да бъде повредено, за вас са налични множество други резервни копия.

Ако все още се нуждаете от нещо повече, Backblaze ви предлага опцията за частен ключ за криптиране в „Настройки -> Защита “в раздела за настолна програма. Това ви позволява да зададете собствената си парола за достъп до вашите файлове, които само вие ще знаете (с една предпазна мярка: Ако я забравите, може да загубите достъп до всичките си данни, така Backblaze предоставя известие, за да ви предупреди, че не забравяйте да я запомните).

Настройки за частно шифроване на Blackblaze

И ако се притеснявате, че вашата парола може да бъде хакната или открадната, можете също да активирате двуфакторна автентификация (2FA). Това означава, че ако влизане в акаунта ви се случи на неразпознато устройство, системата ще ви изпрати код за защита чрез текст или с помощта на Google Удостоверител, за да гарантира, че сте вие, преди да предоставите достъп, като TAC код, когато правите онлайн транзакция в банката.

Така че бъдете сигурни, вашите данни са много сигурни и сигурни.

4. Възстановяване на данни чрез изпратен твърд диск

Смисълът на това да имате резервно копие е да можете да изтеглите вашите файлове, ако физическият ви твърд диск се разпадне. Най-често срещаният начин за възстановяване чрез Backblaze е чрез zip файл и можете да поискате 500GB наведнъж с пет едновременни заявки. Но разбира се, тези неща отнемат време и зависят от вашата мрежа.

Друг алтернативен начин е да използвате мобилното приложение за изтегляне и / или възпроизвеждане на файлове, до които искате да получите достъп. Можете също да споделяте файлове, но това е ограничено до вградените опции за споделяне на устройството.

Най-бързият начин за възстановяване е чрез куриерската услуга за доставка на Backblaze, която може да ви изпрати външен твърд диск. Трябва да внесете депозит предварително, но ще получите възстановяване при връщане на твърдия диск. За по-малки битове данни могат да се доставят устройства за писалки.

5. Допълнителна функция за защита на вашето устройство

Backblaze не ви помага само да защитите данните си. Освен това ви помага да защитите компютъра си, където се съхраняват и вашите файлове.

Тъй като абонаментът за вашия акаунт е свързан с един компютър, уебсайтът Backblaze има функция Locate My Computer, която ви позволява да получите достъп до физическото местоположение на вашия компютър в случай, че компютърът ви е поставен на друго място или дори е откраднат. Тази функция предоставя и подробности за най-скоро архивираните файлове, текущия интернет доставчик, обслужващ компютъра, и неговия IP адрес.

Blackblaze Намерете функцията на моя компютър

В случай, че се страхувате, че данните на откраднатия ви компютър могат да бъдат компрометирани, дори можете да използвате SOS Онлайн резервно копие, което включва възможността да изтриете дистанционно всички данни от вашия компютър, за да запазите информацията си от крадци на данни..

6. Бърза онлайн поддръжка на клиенти

По време на обичайното работно време в САЩ (9:00 – 17:00 тихоокеанско време) можете да взаимодействате с поддръжката на клиенти чрез онлайн чат. Освен това има и система за проследяване на електронна поща, която обикновено получава отговор в рамките на няколко часа, заедно с опцията за проследяване на състоянието на вашия билет.

Какво не харесваме при Backblaze

 • Простите функции на Backblaze го ограничават само като обикновена компютърна услуга за архивиране.
 • Абонаментът е ограничен само до един компютър на акаунт.
 • Ако използвате лична парола и сте я забравили, данните във вашия абонамент са трайно заключени, без шанс за изтегляне.
 • Предишните версии на вашия файл продължават до 30 дни, преди да бъде изтрит.
 • Мобилните приложения не могат да се използват за синхронизиране на файлове с вашия акаунт.

Колко струва използването на Backblaze?

Лесна като продукта, ценовата структура на Backblaze е много ясна.

Структура на ценообразуването на Blackblaze

При дългосрочни абонаменти вие набирате само $ 3,96 на месечни разходи, което е най-достъпното там. Вижте структурата на цените тук.

Препоръчваме ли Backblaze?

За човека, който иска икономично и лесно решение за архивиране на своите данни, най-топло!

Изискването на минимален принос от потребителя, най-високо ниво на сигурност на достъпна цена и възможността да поискате външен твърд диск, за да възстановите всичките си данни, ако компютърът ви е повреден или откраднат, това е отлична услуга за архивиране.

И все пак, тъй като един акаунт е ограничен до един компютър, ще трябва да обмислите няколко акаунта за всичките си компютърни единици, особено ако имате семейство или бизнес, който да управлявате.

И така, да, Backblaze се препоръчва силно като резервно копие в облака за вашия компютър.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map