Backblaze Review – 6 voor- en nadelen van het gebruik van Backblaze Cloud Backup

Backblaze


Backblaze

https://www.backblaze.com/

tl; dr

Backblaze biedt een economische en gemakkelijke oplossing om onbeperkte data naar de cloud te back-uppen. Met slechts $ 50 per jaar per computer, denken we dat Backblaze verreweg de meest verstandige persoonlijke online back-up is. .

Backblaze Review – 6 voordelen & 5 nadelen van het gebruik van Backblaze Cloud Backup

Backblaze, opgericht in 2007, wordt beschouwd als een van de populairste keuzes voor online back-upservices.

Wij bij Bitcatcha hebben verschillende back-upproviders door de doop van het vuur gehaald en hebben geleerd waarom iedereen van Backblaze houdt:

 • U krijgt onbeperkte back-upruimte zodat al uw bestanden, verleden, heden en toekomst, veilig worden opgeborgen
 • Een interface die zo is ontworpen dat hij zo eenvoudig is dat zelfs de minst technisch onderlegde persoon er goed gebruik van kan maken
 • Het tarief is een van de meest betaalbare op de markt en kost minder dan $ 4 per maand

Toegegeven, het is niet de beste oplossing voor cloudopslag (zie daarvoor pCloud).

Maar met 600 Petabytes aan gegevens opgeslagen en tot nu toe meer dan 30 miljard herstelde bestanden, is het echt de beste keuze voor het eenvoudig en gemakkelijk back-uppen van uw computerbestanden.

6 dingen die we leuk vinden aan Backblaze

Wat Backblaze een waardevolle back-up cloudopslagprovider maakt, is hoe het specifiek is ontworpen voor eenvoudig gebruik met alle noodzakelijke basisfuncties die niet veel werk van de gebruiker vereisen.

Dit is waarom Backblaze goed werkt voor uw back-upbehoeften:

1. Eenvoudigste back-upervaring

De kracht van Backblaze ligt in de eenvoud van het ontwerp.

Blackblaze-installatieprogramma

Wanneer u het programma voor het eerst installeert, wordt uw harde schijf onmiddellijk gescand op alle bestanden (behalve op bestanden van het besturingssysteem, toepassingen en tijdelijke bestanden die complicaties kunnen veroorzaken bij het herstellen) en krijgt u een overzicht van de bestanden waarvan u een back-up wilt maken.

Wanneer u op ‘oké’ klikt, wordt het vervolgens automatisch voor u geback-upt, zodat u niets hoeft te doen behalve het zijn magie laten werken.

Blackblaze Configuratiescherm

Door USB of externe harde schijven aan te sluiten, kan deze ook automatisch worden aangesloten tijdens de eerste back-up of u kunt ze later aansluiten en toevoegen vanuit de instellingen.

Het beste van alles is dat Backblaze uw computer bewaakt en de back-upbestanden bijwerkt wanneer er wijzigingen zijn, en dat alles met behoud van een minimale aanwezigheid op uw computer, zodat het niet interfereert met wat u nog meer doet.

Aan de andere kant, als er bestanden zijn waarvan u liever geen back-up hebt gemaakt, kunt u specificeren welke mappen moeten worden uitgesloten van invoer in de cloudopslag. Anders wordt het voor u alleen maar gemakkelijker door alles mee te nemen.

Kortom, als u liever niet de moeite neemt om uw bestanden te moeten beheren, maakt Backblaze het u heel gemakkelijk.

2. Echt onbeperkte back-up

Of je nu slechts 1 Megabyte of tonnen Terrabytes aan bestanden hebt, Backblaze heeft er geen probleem mee om dit allemaal voor je te ondersteunen. Aangezien de meeste back-upservices een ruimtebeperking hebben, is dit een onschatbare functie voor de prijs die u krijgt (daarover later meer).

Afhankelijk van uw netwerk- en computersnelheid en de grootte van uw bestanden kan dit nu enkele uren of zelfs enkele weken duren. Het goede nieuws is dat het niet uitmaakt hoe lang het duurt, Backblaze blijft achter de schermen doorgaan om ervoor te zorgen dat uw bestanden volledig en volledig zijn opgeslagen.

Wanneer u uw eerste back-up uitvoert, is er een knop die luidt: “Hoe lang duurt mijn eerste back-up?” wat u een voorspelling zal geven. Zolang uw computer aan staat (of zelfs als u hem afsluit en later weer inschakelt), zal hij het eerste back-upproces blijven voltooien totdat het voltooid is.

Als alternatief kunt u de zaken ook versnellen door het aantal back-upthreads dat u uitvoert te vergroten of de gasklepinstellingen handmatig aan te passen.

Blackblaze Handmatige gashendelinstellingen

Onze mening

Backblaze werkt goed als een cloudback-upservice!

3. Extreem strakke beveiliging van uw bestanden

Backblaze codeert al uw bestanden met de standaard AES 128-bit, die over het algemeen niet te kraken is. Er wordt geschat dat het een miljarden jaren zou kosten om een ​​supercomputer te doorbreken.

Daarnaast wordt elke potentiële afluisteraar op afstand gehouden met bestandscodering op uw computer voordat deze met SSL wordt verzonden. Binnen het datacenter zelf worden meerdere exemplaren van uw bestanden op meerdere servers opgeslagen, zodat als er één exemplaar beschadigd zou zijn, er tal van andere back-ups voor u beschikbaar zijn.

Als je nog iets meer nodig hebt, biedt Backblaze je de optie van een persoonlijke coderingssleutel bij de “Instellingen -> Beveiliging ”tabblad van het desktopprogramma. Hiermee kunt u uw eigen wachtwoord instellen om toegang te krijgen tot uw bestanden die alleen u kent (met één voorzorgsmaatregel: als u het vergeet, raakt u mogelijk de toegang tot al uw gegevens kwijt, zodat Backblaze u een waarschuwing geeft om u eraan te herinneren het te onthouden).

Blackblaze Private Encryption-instellingen

En als u bang bent dat uw wachtwoord kan worden gehackt of gestolen, kunt u ook tweefactorauthenticatie (2FA) inschakelen. Wat dat betekent is dat als een login op uw account plaatsvindt op een niet-herkend apparaat, het systeem u een beveiligingscode zal sturen via sms of Google Authenticator om ervoor te zorgen dat u het bent voordat u toegang verleent, zoals een TAC-code wanneer u een online transactie bij de bank.

Dus wees gerust, uw gegevens zijn erg veilig.

4. Gegevensherstel via verzonden harde schijf

Het doel van een back-up is dat u uw bestanden kunt ophalen als uw fysieke harde schijf kapot gaat. De meest gebruikelijke manier om te herstellen via Backblaze is via een zip-bestand en u kunt in één keer 500 GB aanvragen met vijf gelijktijdige verzoeken. Maar deze dingen kosten natuurlijk tijd en zijn afhankelijk van uw netwerk.

Een andere alternatieve manier is om de mobiele app te gebruiken om de bestanden te downloaden en / of af te spelen waartoe u toegang wilt. U kunt ook bestanden delen, maar dit is beperkt tot de ingebouwde opties voor delen van het apparaat.

De snelste manier voor herstel is via de koeriersdienst van Backblaze, die u een externe harde schijf kan sturen. U moet vooraf een aanbetaling betalen, maar u krijgt een terugbetaling als de harde schijf wordt geretourneerd. Voor kleinere stukjes data kunnen pen drives worden geleverd.

5. Extra functie om uw apparaat te beschermen

Backblaze helpt u niet alleen uw gegevens te beschermen. Het helpt u ook om uw computer te beschermen waar uw bestanden ook zijn opgeslagen.

Aangezien uw accountabonnement aan één computer is gekoppeld, heeft de Backblaze-website een functie ‘Lokaliseer mijn computer’ waarmee u toegang krijgt tot de fysieke locatie van uw computer in het geval dat uw computer zoekraakt of zelfs wordt gestolen. Deze functie biedt ook details over de meest recentelijk geback-upte bestanden, de huidige ISP die de computer bedient en het IP-adres.

Blackblaze Lokaliseer mijn computerfunctie

In het geval dat u bang bent dat de gegevens van uw gestolen computer in gevaar kunnen komen, kunt u zelfs SOS Online Backup gebruiken met de mogelijkheid om op afstand alle gegevens van uw computer te wissen om uw informatie te beschermen tegen gegevensdieven.

6. Snelle online klantenondersteuning

Tijdens normale kantooruren in de VS (9.00 – 17.00 uur Pacific Time) kunt u via online chat communiceren met de klantenondersteuning. Als alternatief is er ook een traceerbaar e-mailsysteem dat meestal binnen een paar uur een reactie krijgt, samen met de mogelijkheid om uw ticketstatus te volgen.

Wat we niet leuk vinden aan Backblaze

 • De eenvoudige functies van Backblaze beperken het als slechts een eenvoudige computerback-upservice.
 • Abonnement is beperkt tot slechts één computer per account.
 • Als u een privéwachtwoord gebruikt en u bent het vergeten, zijn de gegevens in uw abonnement permanent vergrendeld zonder enige kans om te worden opgehaald.
 • Eerdere versies van uw bestand duren slechts 30 dagen voordat het wordt gewist.
 • Mobiele applicaties kunnen niet worden gebruikt om bestanden met uw account te synchroniseren.

Hoeveel kost het om Backblaze te gebruiken?

Zo eenvoudig als het product, de prijsstructuur van Backblaze is heel eenvoudig.

Blackblaze prijsstructuur

Met abonnementen op lange termijn genereert u slechts $ 3,96 aan maandelijkse uitgaven, wat de meest betaalbare is die er zijn. Bekijk hier de prijsstructuur.

We raden Backblaze aan?

Voor de persoon die een economische en gemakkelijke oplossing wil om een ​​back-up van zijn gegevens te maken, van harte!

Vereist minimale input van de gebruiker, eersteklas beveiliging voor een betaalbare prijs en de mogelijkheid om een ​​externe harde schijf te vragen om al uw gegevens te herstellen als uw computer kapot gaat of wordt gestolen, het is een uitstekende back-upservice.

Maar omdat één account beperkt is tot één computer, moet u rekening houden met meerdere accounts voor al uw computereenheden, vooral als u een gezin of een bedrijf moet runnen.

Dus nogmaals, ja, Backblaze wordt ten zeerste aanbevolen als de cloudback-up voor uw computer.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map