Backblaze

Backblaze

https://www.backblaze.com/

tl; dr

Backblaze nudi ekonomično i lako rješenje za sigurnosno kopiranje neograničenih podataka u oblak. S samo 50 dolara godišnje po računalu, mislimo da je Backblaze daleko najosjetljivija osobna internetska sigurnosna kopija. .

Pregled pozadine – 6 pros & 5 nedostataka korištenja sigurnosne kopije u oblaku Backblaze

Backblaze, osnovan 2007., smatra se jednim od najpopularnijih izbora za internetske sigurnosne kopije.

Mi u Bitcatcha smo postavili razne pružatelje sigurnosnih podataka kroz vatreno krštenje i naučili smo zašto svi vole Backblaze:

  • Dobijate neograničen sigurnosni prostor tako da su sve vaše datoteke, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti sigurno pohranjene
  • Sučelje koje je napravljeno tako da bude lako, čak i osoba koja posjeduje najsnažnije tehnologije može ga dobro iskoristiti
  • Njegova stopa jedna je od najpristupačnijih na tržištu, a košta manje od 4 dolara mjesečno

Odobreno, nije najbolje rješenje za pohranu u oblaku (umjesto toga pogledajte pCloud).

Ipak, s pohranjenih 600 Petabajta podataka i dosad je prikupljeno više od 30 milijardi datoteka, to je zaista najbolji izbor za jednostavno i praktično sigurnosno kopiranje datoteka na računalu.

6 stvari koje volimo o backblaze

Ono što Backblaze čini vrijednim pružateljem sigurnosnih kopija za pohranu oblaka jest kako je dizajniran posebno za jednostavno korištenje sa svim potrebnim osnovnim funkcijama za koje nije potrebno puno posla od strane korisnika.

Evo zašto Backblaze funkcionira dobro za vaše sigurnosne kopije:

1. Najlakše sigurnosno iskustvo

Snaga backblaze-a leži u jednostavnosti dizajna.

Instalacijski program Blackblaze

Kada prvi put instalirate program, odmah skenira vaš tvrdi disk za sve datoteke (osim datoteka, aplikacija i privremenih datoteka operativnog sustava koje mogu izazvati komplikacije prilikom pokušaja vraćanja) i daje vam pregled datoteka za sigurnosno kopiranje.

Kada kliknete „u redu“, automatski preuzima sigurnosnu kopiju za vas, tako da ne morate ništa raditi osim pustiti da radi svoju magiju.

Upravljačka ploča Blackblaze

Spajanjem bilo kojeg USB-a ili vanjskih tvrdih diskova, automatski se može povezati i pri početnoj sigurnosnoj kopiji ili ih možete kasnije priključiti i dodati iz postavki.

Najbolje od svega, Backblaze prati vaše računalo i ažurira datoteke sigurnosnih kopija kad god postoje promjene, a istovremeno održava minimalnu prisutnost na vašem računalu, tako da ne ometa sve što radite.

Na drugoj strani, ako postoje datoteke za koje ne želite da ih sigurnosno kopiraju, možete odrediti koje mape treba isključiti iz unosa u pohranu u oblaku. U suprotnom, to će vam jednostavno olakšati uzimajući sve.

Ukratko, ako radije ne morate prolaziti kroz probleme upravljanja datotekama, Backblaze vam olakšava posao.

2. Doista neograničena sigurnosna kopija

Bilo da imate samo 1 Megabajt ili tonu Terrabajta datoteka, Backblaze nema problema sa sigurnosnim kopijama. S obzirom da većina rezervnih usluga dolazi s ograničenjem prostora, ovo je neprocjenjiva značajka za cijenu koju dobivate (o tome više o tome kasnije).

Sada, ovisno o mreži i brzini računanja i veličini datoteka, moglo bi proći nekoliko sati ili čak nekoliko tjedana. Dobra vijest je da bez obzira koliko vremena traje, Backblaze nastavlja i dalje iza kulisa kako bi osigurao da su vaše datoteke u cijelosti i u potpunosti pohranjene.

Kada pokrenete početnu sigurnosnu kopiju, pojavit će se gumb na kojem piše: “Koliko će vremena trajati moja prva sigurnosna kopija?” koji će vam dati prognozu. Sve dok je vaše računalo uključeno (ili čak i ako ga isključite i uključite kasnije), nastavit će dovršiti prvi postupak izrade sigurnosne kopije dok ne bude dovršen..

Alternativno, stvari možete i ubrzati povećanjem broja sigurnosnih kopija koje pokrećete ili ručno podešavanjem postavki leptira za gas..

Ručne postavke leptira za gas

Naše mišljenje

Backblaze dobro funkcionira kao servis sigurnosnog kopiranja u oblaku!

3. Izuzetno uska sigurnost nad vašim datotekama

Backblaze šifrira sve vaše datoteke sa standardnim AES-ovim 128-bitnim, što je u pravilu neizbrisivo. Procjenjuje se da bi superkompjuteru trebalo nekoliko milijardi godina da ga probije.

Pored toga, svaki potencijalni prisluškivač čuva se s tim da se enkripcija datoteka vrši na vašem računalu prije nego što se pošalje u tranzitu s SSL-om. Unutar samog podatkovnog centra višestruke kopije vaših datoteka pohranjuju se na više poslužitelja, tako da ako jedna kopija bude oštećena, na raspolaganju su vam brojne druge sigurnosne kopije..

Ako vam i dalje treba nešto više, Backblaze vam nudi mogućnost privatnog ključa za šifriranje u odjeljku “Postavke -> Sigurnost “na radnoj površini programa. To vam omogućuje postavljanje vlastite zaporke za pristup datotekama koje ćete poznavati samo vi (s jednom oprezom: Ako je zaboravite, možda ćete izgubiti pristup svim svojim podacima pa Backblaze pruža obavijest koja vas upozorava da se sigurno sjećate).

Postavke privatne enkripcije Blackblaze

A ako ste zabrinuti da bi vaša lozinka mogla biti hakirana ili ukradena, možete omogućiti i dvofaktornu provjeru autentičnosti (2FA). To znači da ako se prijava na vaš račun dogodi na nepriznatom uređaju, sustav će vam poslati sigurnosni kôd putem teksta ili pomoću Google Autentifikatora kako bi se uvjerio da ste to vi prije odobrenja pristupa, poput TAC koda kada radite online transakcija u banci.

Budite sigurni, vaši podaci su vrlo sigurni i sigurni.

4. Oporavak podataka putem isporučenog tvrdog diska

Smisao stvaranja sigurnosne kopije jest preuzimanje datoteka ako vaš fizički tvrdi disk propadne. Najčešći način vraćanja putem Backblaze-a je preko zip datoteke i možete istovremeno zatražiti 500 GB s pet istodobnih zahtjeva. No, za te stvari treba vremena i ovisi o vašoj mreži.

Drugi alternativni način je upotreba mobilne aplikacije za preuzimanje i / ili reprodukciju datoteka kojima želite pristupiti. Možete i dijeliti datoteke, ali to je ograničeno na ugrađene mogućnosti dijeljenja na uređaju.

Najbrži način za oporavak je putem Backblazeove kurirske službe koja vam može poslati vanjski tvrdi disk. Morate uplatiti depozit unaprijed, ali dobit ćete povrat novca po vraćanju tvrdog diska. Za manje bitove podataka mogu se isporučiti pogoni olovaka.

5. Dodatna funkcija zaštite vašeg uređaja

Backblaze ne pomaže vam samo u zaštiti podataka. Također vam pomaže da zaštitite svoje računalo na kojem se pohranjuju i vaše datoteke.

Budući da je pretplata vašeg računa povezana s jednim računalom, web stranica Backblaze ima funkciju Locate My Computer koja vam omogućava pristup fizičkoj lokaciji vašeg računala u slučaju da je vaše računalo pogrešno postavljeno ili čak ukradeno. Ova funkcija također pruža detalje o nedavno sigurnosno kopiranim datotekama, trenutnom internetskom pružatelju usluga koji služi računalu i njegovoj IP adresi.

Blackblaze Pronađite funkciju mog računala

U slučaju da se bojite da bi podaci ukradenih računala mogli biti ugroženi, čak možete upotrijebiti SOS Online Backup koji uključuje opciju za daljinsko brisanje svih podataka s računala kako bi se podaci zaštitili od lopova podataka..

6. Brza internetska korisnička podrška

Tijekom uobičajenog radnog vremena u SAD-u (od 9 do 17 sati po pacifičkom vremenu) možete komunicirati s korisničkom podrškom putem internetskog chata. Alternativno, postoji i sustav e-pošte koji se može pratiti, a koji obično dobije odgovor u roku od nekoliko sati, zajedno s opcijom praćenja statusa ulaznice.

Ono što ne volimo u vezi s pozadinskim osvjetljenjem

  • Jednostavne funkcije backblaze-a ograničavaju ga kao jednostavnu uslugu sigurnosne kopije računala.
  • Pretplata je ograničena na jedno računalo samo za račun.
  • Ako koristite privatnu lozinku i zaboravili ste je, podaci u vašoj pretplati trajno su zaključani bez ikakve šanse za preuzimanje..
  • Prethodne verzije datoteke traju samo 30 dana prije nego što je obrišete.
  • Mobilne aplikacije se ne mogu koristiti za sinkronizaciju datoteka s vašim računom.

Koliko košta korištenje Backblaze-a?

Jednostavan kao proizvod, struktura cijene Backblaze-a vrlo je jednostavna.

Struktura cijena blackblaze-a

Uz dugoročnu pretplatu, samo mjesečno trošite 3,96 USD što je najpovoljnije cijene. Pogledajte strukturu cijene ovdje.

Preporučujemo li Backblaze?

Za osobu koja želi ekonomično i jednostavno rješenje za sigurnosnu kopiju svojih podataka, najtoplije!

Zahtijevajući minimalan unos od strane korisnika, vrhunsku sigurnost po pristupačnoj cijeni i mogućnost traženja vanjskog tvrdog diska kako bi obnovio sve svoje podatke ako je vaše računalo pokvareno ili ukradeno, to je izvrsna sigurnosna kopija.

Ipak, s obzirom da je jedan račun ograničen na jedno računalo, morat ćete razmotriti više računa za sve računarske jedinice, posebno ako imate obitelj ili tvrtku koja treba voditi..

Dakle, da, Backblaze se visoko preporučuje kao sigurnosna kopija za vaše računalo.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me