Backblaze

Backblaze

https://www.backblaze.com/

tl; dr

Backblaze ofron një zgjidhje ekonomike dhe të lehtë për të kopjuar të dhëna të pakufizuara në cloud. Me vetëm 50 dollarë në vit për kompjuter, ne mendojmë se Backblaze është deri tani kopja më e ndjeshme personale në internet. .

Rishikimi i prapambetjes – 6 Pro & 5 Kundër përdorimit të kopjes rezervë të cloud backblaze

Backblaze, e themeluar në vitin 2007, konsiderohet një nga zgjedhjet më të nxehta për shërbimet online rezervë.

Ne në Bitcatcha kemi vendosur ofrues të ndryshëm rezervë përmes pagëzimit të zjarrit dhe kemi mësuar vetëm pse të gjithë e duan Backblaze:

  • Ju merrni hapësirë ​​rezervë të pakufizuar, kështu që të gjithë skedarët tuaj, të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen, ruhen në mënyrë të sigurtë
  • Një ndërfaqe që është krijuar kështu që të jetë kaq e lehtë, madje edhe personi më pak teknik që mund ta përdorë mirë
  • Shkalla e saj është një nga më të mirat në treg, kushton më pak se 4 dollarë në muaj

Grshtë e dhënë, nuk është zgjidhja më e mirë për ruajtjen e cloud (shiko pCloud për këtë).

Megjithatë, me 600 të dhëna të Petabytes të depozituara dhe mbi 30 miliardë skedarë të rikuperuar deri më tani, me të vërtetë është zgjidhja më e mirë për një kopje të thjeshtë dhe të përshtatshëm të skedarëve të kompjuterit tuaj.

6 Gjërat Ne Dua Rreth Zemrës

Farë e bën Backblaze një ofrues të vlefshëm rezervë të ruajtjes së cloud është mënyra se si është krijuar posaçërisht për përdorim të thjeshtë me të gjitha funksionet e nevojshme themelore që nuk kërkojnë shumë punë nga ana e përdoruesit.

Ja pse Backblaze funksionon mirë për nevojat tuaja rezervë:

1. Përvoja më e lehtë e kopjimit

Fuqia e backblaze qëndron në thjeshtësinë e dizajnit të saj.

Instalues ​​Blackblaze

Kur instaloni për herë të parë programin, ai skanon menjëherë hard diskun tuaj për të gjithë skedarët (përveç skedarëve të sistemit operativ, aplikacioneve dhe skedarëve të përkohshëm që mund të shkaktojnë komplikime kur përpiqeni t’i riktheni ato) dhe ju jep një përmbledhje të skedarëve për të kopjuar..

Kur klikoni “ok”, atëherë vazhdon automatikisht të mbështesë të gjitha për ju, kështu që ju nuk duhet të bëni asgjë përveç le të funksionojë magjia e saj.

Paneli i Kontrollit Blackblaze

Duke lidhur ndonjë USB ose hard disk të jashtëm, ai gjithashtu mund ta lidhë atë automatikisht gjatë rezervimit fillestar ose mund t’i lidhni ato më vonë dhe t’i shtoni ato nga cilësimet.

Më e mira nga të gjitha, Backblaze monitoron kompjuterin tuaj dhe azhurnon skedarët rezervë në çdo kohë që ka ndryshime, të gjitha duke ruajtur një prani minimale në kompjuterin tuaj në mënyrë që të mos ndërhyjë me çfarëdo tjetër që jeni duke bërë.

Në anën e rrokullisjes, nëse ka ndonjë skedar që preferoni të mos keni bërë kopje rezervë, mund të specifikoni se cilat dosje mund të përjashtojnë nga furnizimi në ruajtjen e cloud. Përndryshe, thjesht do ta bëjë më të lehtë për ju duke marrë gjithçka.

Me pak fjalë, nëse nuk preferoni të kaloni në telashe për të pasur nevojë të menaxhoni skedarët tuaj, Backblaze jua lehtëson shumë juve.

2. Rezervim vërtet i pakufizuar

Pavarësisht nëse keni vetëm 1 Megabyte ose ton Terrabytes të skedarëve, Backblaze nuk ka asnjë problem që t’i mbështesë të gjitha për ju. Duke marrë parasysh që shumica e shërbimeve rezervë vijnë me një kufi hapësinor, kjo është një veçori e paçmueshme për çmimin që po merrni (më shumë për atë më vonë).

Tani në varësi të rrjetit tuaj dhe shpejtësisë së llogaritjes dhe madhësisë së skedarëve tuaj, mund të zgjasë disa orë ose edhe disa javë. Lajmi i mirë është se pa marrë parasysh sa zgjat, Backblaze thjesht vazhdon të shkojë prapa skenave për të siguruar që skedarët tuaj janë ruajtur plotësisht dhe plotësisht.

Kur ekzekutoni rezervën fillestare, ekziston një buton që thotë: “Sa kohë do të marrë kopjen time të parë?” i cili do t’ju japë një parashikim. Për sa kohë që kompjuteri juaj është i ndezur (ose edhe nëse e fikni dhe e ndizni më vonë), ai do të vazhdojë të përfundojë procesin e parë rezervë derisa të përfundojë.

Përndryshe, ju gjithashtu mund të shpejtoni gjërat duke rritur numrin e temave rezervë që keni ekzekutuar ose duke rregulluar cilësimet e mbytjes me dorë.

Cilësimet manuale të mbytjes së bllokut

Opinioni ynë

Backblaze funksionon mirë si dhe një shërbim rezervë cloud!

3. Siguri tejet e ngushtë mbi skedarët tuaj

Backblaze kodon të gjitha skedarët tuaj me standardin AES 128-bit, i cili në përgjithësi është i pakonkurueshëm. Vlerësohet se do të duheshin një super-kompjuter disa miliardë vjet për ta prishur atë.

Përveç kësaj, çdo përgjues i mundshëm mbahet në gji me kodimin e skedarëve që po bëhen në kompjuterin tuaj përpara se të dërgohen në tranzit me SSL. Brenda vetë qendrës së të dhënave, kopje të shumta të skedarëve tuaj ruhen në shumë servera në mënyrë që nëse një kopje duhet të korruptohet, ka shumë kopje rezervë të tjera në dispozicion për ju.

Nëse ende keni nevojë për diçka më shumë, Backblaze ju ofron mundësinë e një çelësi encryption privat në “Parametrat” -> Tab ”Security” i programit të desktopit. Kjo ju lejon të vendosni fjalëkalimin tuaj për të hyrë në skedarët tuaj të cilët vetëm ju do ta njihni (me një kujdes paraprak: Nëse e harroni atë, mund të humbni qasjen në të gjitha të dhënat tuaja në mënyrë që Backblaze të sigurojë një njoftim për t’u kujdesur që të siguroheni që t’i mbani mend ato).

Cilësimet e Kriptimit Privat Blackblaze

Dhe nëse shqetësoheni që fjalëkalimi juaj mund të hackohet ose vidhet, mund të aktivizoni edhe vërtetimin me dy faktorë (2FA). Farë do të thotë është se nëse një hyrje në llogarinë tuaj ndodh në një pajisje të panjohur, sistemi do t’ju dërgojë një kod sigurie për ju përmes tekstit ose duke përdorur Google Authenticator për të siguruar që ju jeni para se të lejoni hyrjen, si një kod TAC kur bëni një transaksion në internet në bankë.

Pra, sigurohuni, të dhënat tuaja janë shumë të sigurta dhe të sigurta.

4. Rimëkëmbja e të dhënave përmes hard drive dërguar

Qëllimi i të pasurit një kopje rezervë është të jesh në gjendje të marrësh skedarët tuaj nëse hard drive tuaj fizik shkojnë në duar. Mënyra më e zakonshme për të rivendosur përmes Backblaze është përmes skedarit zip dhe ju jeni në gjendje të kërkoni 500 GB njëherësh me pesë kërkesa të njëkohshme. Por sigurisht, këto gjëra marrin kohë dhe varen nga rrjeti juaj.

Një mënyrë tjetër alternative është të përdorni aplikacionin celular për të shkarkuar dhe / ose për të luajtur skedarët që dëshironi të përdorni. Mund të ndani skedarë gjithashtu, por ai është i kufizuar në opsionet e integruara të pajisjes.

Mënyra më e shpejtë për restaurimin është përmes shërbimit të dorëzimit korrier të Backblaze i cili mund t’ju dërgojë një hard disk të jashtëm. Ju duhet të paguani një depozitë në front, por do të merrni një rimbursim kur hard drive është kthyer. Për pjesët më të vogla të të dhënave, disqet e stilolapsave mund të furnizohen.

5. Funksion shtesë për të mbrojtur pajisjen tuaj

Backblaze nuk ju ndihmon vetëm të mbroni të dhënat tuaja. Kjo gjithashtu ju ndihmon të mbroni kompjuterin tuaj ku skedarët tuaj janë gjithashtu të ruajtur.

Meqenëse abonimi i llogarisë suaj është i lidhur me një kompjuter, faqja e internetit Backblaze ka një funksion Locate My Computer që ju lejon të qaseni në vendndodhjen fizike të kompjuterit tuaj në rast se kompjuteri juaj është zhvendosur ose madje edhe i vjedhur. Ky funksion gjithashtu jep detaje mbi skedarët më të rezervuar së fundmi, ISP aktual që shërben kompjuterin dhe adresën e tij IP.

Blackblaze Gjeni funksionin e kompjuterit tim

Në rast se keni frikë se të dhënat e kompjuterit tuaj të vjedhur mund të rrezikohen, madje mund të përdorni SOS Online Backup që përfshin mundësinë për të fshirë nga distanca të gjitha të dhënat nga kompjuteri juaj për të mbajtur informacionin tuaj të sigurt nga hajdutët e të dhënave.

6. Mbështetje e Shpejtë e Konsumatorëve Online

Gjatë orëve normale të zyrave në SH.B.A. (Koha e Paqësorit nga 9 e mëngjesit nga ora 9 e mëngjesit), ju mund të bashkëveproni me mbështetjen e klientit përmes bisedës online. Përndryshe, ekziston edhe një sistem emaili i gjurmueshëm që zakonisht merr përgjigje brenda pak orësh së bashku me opsionin për të ndjekur statusin e biletës suaj.

Ajo që nuk na pëlqen në lidhje me bllokimin e shpinës

  • Funksionet e thjeshta të backblaze e kufizojnë atë si një shërbim të thjeshtë të kopjimit të kompjuterit.
  • Abonimi është i kufizuar në një kompjuter vetëm për llogari.
  • Nëse jeni duke përdorur një fjalëkalim privat dhe e keni harruar atë, të dhënat në pajtimin tuaj janë të kyçura përgjithmonë pa asnjë shans për rikthim.
  • Versionet e mëparshme të skedarit tuaj zgjasin vetëm 30 ditë para se të fshihet.
  • Aplikimet celulare nuk mund të përdoren për të sinkronizuar skedarët me llogarinë tuaj.

Sa kushton të përdorni Backblaze?

Aq e thjeshtë sa produkti, struktura e çmimeve Backblaze është shumë e drejtpërdrejtë.

Struktura e çmimeve të Blackblaze

Me pajtime afatgjata, ju vetëm kapni 3.96 dollarë në shpenzime mujore që është më e përballueshme atje. Shihni strukturën e çmimeve këtu.

A ju rekomandojmë Backblaze?

Për personin që dëshiron një zgjidhje ekonomike dhe të lehtë për të kopjuar të dhënat e tyre, më ngrohtësisht!

Kërkimi i hyrjes minimale nga përdoruesi, siguria më e lartë me një çmim të përballueshëm dhe mundësia për të kërkuar një hard disk të jashtëm për të rivendosur të gjitha të dhënat tuaja nëse kompjuteri juaj është shkatërruar ose i vjedhur, është një shërbim i shkëlqyer rezervë.

Megjithatë, për shkak se një llogari është e kufizuar në një kompjuter, do të duhet të konsideroni llogari të shumta për të gjitha njësitë e kompjuterit tuaj, veçanërisht nëse keni një familje ose një biznes për të drejtuar.

Pra, përsëri, po Backblaze rekomandohet shumë si rezervë cloud për kompjuterin tuaj.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me