Όλα τα ωραία παιδιά που γνωρίζετε δημιουργούν ιστολόγια, blogging και κερδίζουν αρκετά καλά χρήματα. Γιατί να μην μπείτε στο παιχνίδι και να έχετε ένα κομμάτι από αυτό το γλυκό γλυκό payday blog, σωστά?

Αυτό είναι, αν βρίσκεστε σε αυτήν τη σελίδα και διαβάζετε αυτό το κομμάτι, πιθανότατα δεν ξέρετε πώς να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο.

Λοιπόν, είστε τυχεροί φίλε μου, γιατί είμαστε αρκετά καλοί να αφιερώσουμε χρόνο από τα πολυάσχολα χρονοδιαγράμματά μας για να γράψουμε αυτόν τον οδηγό, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ιστολόγιο και να λειτουργήσει σε χρόνο μηδέν!

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η δημιουργία ενός ιστολογίου δεν είναι ούτε δύσκολη ούτε χρειάζεστε πολλές τεχνικές γνώσεις. Για τα εξαρτήματα που απαιτούν τεχνική τεχνογνωσία, θα σας καθοδηγήσουμε για να σας βοηθήσουμε να αισθανθείτε πιο ασφαλείς.

Τι είναι ένα blog?

Τι λέμε για το τι είναι ακριβώς ένα blog?

Ένα blog είναι στην πραγματικότητα ένας άλλος ιστότοπος που εστιάζει σε γραπτό περιεχόμενο, που συνήθως παρουσιάζεται με λιγότερο επίσημο τρόπο γραφής.

Όταν το blogging έγινε για πρώτη φορά, οι άνθρωποι το χρησιμοποίησαν κυρίως ως διαδικτυακό περιοδικό, γράφοντας τις σκέψεις τους για να διαβάσει ο κόσμος.

Σήμερα η μπλογκόσφαιρα έχει εξελιχθεί, δημιουργώντας πολλές υποκατηγορίες όπως fitness bloggers, photobloggers, mummy bloggers… αν μπορείτε να το σκεφτείτε, πιθανότατα υπάρχει blogger για αυτό.

Γιατί οι άνθρωποι ξεκινούν ιστολόγια

Οι άνθρωποι έχουν πολλά κίνητρα για να ξεκινήσουν τα δικά τους ιστολόγια.

Μερικοί θέλουν να εξασκήσουν τις δεξιότητες γραφής τους. Μερικοί το βρίσκουν καθαρτικό όταν εκφράζονται στο διαδίκτυο. Μερικοί είναι απλώς παθιασμένοι με την επιλεγμένη θέση τους.

Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους, αλλά ένα κίνητρο που προσελκύει τους περισσότερους ανθρώπους στον όμορφο κόσμο του blogging είναι η ικανότητα να κερδίζουν χρήματα από τα ιστολόγιά τους.

Επειδή οι μπλόγκερ γράφουν για τις προσωπικές τους εμπειρίες, μοιράζονται μια πολύ προσωπική σύνδεση με τους αναγνώστες τους, μια σύνδεση την οποία οι επωνυμίες υψηλού προφίλ είναι πρόθυμες να πληρώσουν έτσι ώστε ο blogger να υποστηρίζει το προϊόν τους (υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι ο blogger έχει ένα αξιοπρεπές ακόλουθο).

Ανεξάρτητα από τα κίνητρα που έχετε για να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας, η ουσία είναι ότι το blogging είναι ένα καταπληκτικό χόμπι και αν γίνει σωστά, μπορείτε να κάνετε μια πολύ καλή ζωή από αυτό.

Σημείωση

Φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι έχουν την παρανόηση ότι πρέπει να είστε καλός συγγραφέας για να ξεκινήσετε ένα blog. Παρόλο που οι καλές δεξιότητες γραφής μπορούν να σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε το ιστολόγιό σας με πιο επαγγελματικό τρόπο, το περιεχόμενο του ιστολογίου σας πουλάει. Μπορείτε πάντα να βελτιώσετε τις αναρτήσεις ιστολογίου σας αργότερα. Αν θέλετε να βελτιώσετε τη γραφή σας, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό γραφής περιεχομένου.

Πώς να δημιουργήσετε ένα blog – 5 βήματα για να ξεκινήσετε το Blogging

Βήμα 1: Διαλέξτε μια θέση

Αυτό το συναρπαστικό πρώτο βήμα για την έναρξη ενός ιστολογίου θα διαμορφώσει τον τρόπο που κάνετε blog για το υπόλοιπο της καριέρας σας στο blogging, οπότε είναι ένα απλό αλλά πολύ σημαντικό βήμα: Πρέπει να αποφασίσετε για τη θέση σας.

Πρόκειται να γίνετε blogger φωτογραφίας; Προτιμάτε να κάνετε blog για τα ταξίδια σας; Ίσως είστε στην τεχνολογία. Ίσως το φαγητό είναι η μαρμελάδα σας.

Ανεξάρτητα από τα πάθη ή τα ενδιαφέροντά σας, η επιλεγμένη θέση σας θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε μια πορεία για τα θέματα του ιστολογίου σας στο μέλλον. Δεν είναι ένας σκληρός και γρήγορος κανόνας (ορισμένοι μπλόγκερ εκεί διαρκώς διασταυρώνουν θέματα με μεγάλη επιτυχία), αλλά είναι ένας οδηγός που βοηθά στη διατήρηση της εστίασης και της σχετικότητας του ιστολογίου σας.

Επιλέξτε λοιπόν τη θέση σας. Διαλέξτε ένα όνομα. Κρατήστε το απλό και σύντομο.

Βήμα 2: Επιλέξτε μια πλατφόρμα Blogging

Υπάρχουν πολλές δωρεάν πλατφόρμες blogging για να επιλέξετε από εκεί έξω, όπως το Wix, το Blogger, το Tumblr και το WordPress για να αναφέρουμε μερικά.

Η πλατφόρμα επιλογής μας θα ήταν το WordPress, επειδή είναι μια από τις πιο ισχυρές πλατφόρμες blogging εκεί έξω, τροφοδοτώντας το 33,9% των ιστότοπων στο Διαδίκτυο σήμερα.

Ο ιστότοπος 33,9% χρησιμοποιεί το WordPress

Πηγή: w3techs.com

Είναι επίσης φιλικό προς το SEO, πολύ εύκολο στη χρήση και διαθέτει πολλά πρόσθετα, το οποίο φέρνει επιπλέον λειτουργικότητα στο τραπέζι χωρίς την ανάγκη πολλών τεχνικών γνώσεων.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε εντελώς δωρεάν τη φιλοξενία ιστού και το όνομα τομέα σας από το WordPress.com, αλλά όπως έλεγε η αγαπημένη μου γιαγιά, “τα καλά πράγματα δεν έρχονται φτηνά, τα φτηνά πράγματα δεν έρχονται καλά”.

Βήμα 3: Λήψη ονόματος τομέα και φιλοξενίας ιστοσελίδων

Για να επεκταθεί σε όσα είπα στο προηγούμενο σημείο, το WordPress.com είναι απολύτως εκπληκτικό, αλλά η δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων και το όνομα τομέα τους έρχονται με πολλούς περιορισμούς.

 1. Δεν έχετε το “yourname.com”
  Αν και αυτό μπορεί να μην φαίνεται μεγάλο, χωρίζει τους ερασιτέχνες από τους επαγγελματίες. Εάν είστε σοβαροί για το ιστολόγιό σας και θέλετε να το αναπτύξετε, θα θελήσετε να αποκτήσετε το δικό σας όνομα τομέα.
 2. Περιορισμοί φιλοξενίας ιστοσελίδων
  Το δωρεάν WordPress.com διαθέτει πολύ μικρό χώρο φιλοξενίας ιστοσελίδων (3 GB). Μόλις γεμίσετε αυτόν τον χώρο, θα πρέπει να πληρώσετε για να αναβαθμίσετε και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το ιστολόγιό σας.
 3. Δεν επιτρέπονται προσθήκες
  Η δωρεάν έκδοση δεν επιτρέπει προσθήκες, κάτι που είναι λυπηρό και σπάει την εύθραυστη μικρή μου καρδιά.
 4. Διαφημίσεις παντού
  Είναι αρκετά κακό που δεν μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα από τον δωρεάν ιστότοπο wordpress.com, αλλά θα τοποθετούν διαφημίσεις παντού! Θυμηθείτε, “τα καλά πράγματα δεν έρχονται φτηνά, τα φθηνά πράγματα δεν έρχονται καλά”. Η τοποθέτηση διαφημίσεων είναι ένας τρόπος για το WordPress να αποφέρει έσοδα.
 5. Το ιστολόγιό σας ενδέχεται να διαγραφεί
  Πώς νιώθεις αν κουράζεσαι και χτίζεις το ιστολόγιό σου και τους ακόλουθους σου για μια καλή χρονιά και μια μέρα ξυπνάς για να διαπιστώσεις ότι το ιστολόγιό σου έχει διαγραφεί επειδή κατά λάθος παραβίασες έναν από τους πολλούς όρους χρήσης του WordPress; Έχει συμβεί στο παρελθόν και θα συμβεί ξανά. Είναι ένας κίνδυνος που δεν θέλω να αναλάβω.

Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που μπορούμε να σκεφτούμε. Μπορείτε πάντα να αγοράσετε το όνομα τομέα και τη φιλοξενία ιστού ξεχωριστά, ώστε να μην αντιμετωπίζετε κανένα από αυτά τα ζητήματα. Ακολουθεί ένας βήμα προς βήμα οδηγός για το πώς να το ολοκληρώσετε.

Ονομα τομέα

Υπάρχουν πολλοί καταχωρητές τομέα εκεί έξω, όπως το GoDaddy και το Namecheap, αλλά μας αρέσει το Namecheap επειδή είναι εξαιρετικός καταχωρητής και θα ρίξουν δωρεάν WhoisGuard. Αυτό βοηθά να κρατήσετε την ταυτότητά σας μυστική, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε blog ανώνυμα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, απλώς κατευθυνθείτε εκεί, εγγραφείτε, διαλέξτε το όνομα του τομέα σας και τελειώσατε!

Θυμηθείτε, θα θέλετε να επιλέξετε ένα όνομα τομέα που είναι απλό και εύκολο να θυμάστε. Κρατήστε το πιασάρικο αν μπορείτε. Καμία funky επεκτάσεις όπως “.io” ή “.biz” ούτε, διατηρήστε το στο “.com” επειδή είναι αυτό που συνηθίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Φιλοξενία Ιστού

Ίσως πιστεύετε ότι η φιλοξενία ιστού είναι απλώς χώρος για να αποθηκεύσετε τα αρχεία του ιστότοπού σας και οποιοσδήποτε τυχαίος οικοδεσπότης Ιστού θα είναι μια χαρά, αλλά δεν θα μπορούσατε να κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα, εάν θέλετε το ιστολόγιό σας να είναι επιτυχές, καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστού που είναι αξιόπιστη και γρήγορη.

Έχετε συναντήσει ένα ιστολόγιο που φορτώνει τόσο αργά που δεν θα σας ενοχλούσε να περιμένετε να εμφανιστεί το περιεχόμενο; Εάν ορίσετε τον εαυτό σας, θα δείτε ότι χρειάζονται 3 δευτερόλεπτα για να αισθανθείτε ότι το ιστολόγιο είναι αργό και 5 δευτερόλεπτα είναι ο μέσος χρόνος που απαιτείται για την ανάκαμψη των ατόμων.

Η φιλοξενία ιστού σας είναι ζωτικής σημασίας για να βεβαιωθείτε ότι το ιστολόγιό σας έχει γρήγορη και γρήγορη απόδοση, οπότε δεν θα χάσετε τους αναγνώστες λόγω των άσκοπα αργών χρόνων φόρτωσης.

Ενώ υπάρχουν πολλές υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (κάντε κλικ εδώ για τη λίστα με τους κορυφαίους οικοδεσπότες ιστού), αλλά προτείνουμε να επισκεφτείτε μια αξιόπιστη διεθνή επωνυμία φιλοξενίας ιστοσελίδων, όπως το SiteGround, για να φιλοξενήσετε το ιστολόγιό σας.

Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν διαθέσιμες φθηνότερες επιλογές, αλλά ο χρόνος λειτουργίας του SiteGround, η αξιόπιστη εξυπηρέτηση πελατών, η λίστα με τα οφέλη και οι εξαιρετικά γρήγοροι χρόνοι απόκρισης διακομιστή είναι απολύτως λαμπροί. Στην πραγματικότητα, τους εμπιστευόμαστε τόσο πολύ που φιλοξενούμε αυτόν τον ιστότοπο μαζί τους!

Η απόκτηση λογαριασμού και η δημιουργία του ιστολογίου σας με το SiteGround είναι πραγματικά πολύ απλή. Να τι πρέπει να κάνετε:

 1. Πηγαίνετε στο www.siteground.com για να επιλέξετε το πρόγραμμα φιλοξενίας σας.
 2. Πατήστε “Ξεκινήστε” για να δείτε τι είναι διαθέσιμο
 3. Σχέδια SiteGround

 4. Σας συνιστούμε να αποκτήσετε το πρόγραμμα GrowBig (5,95 $ / μήνα), καθώς είναι μια καλή ισορροπία μεταξύ τιμής και οφέλους, αλλά ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε είτε να ξεκινήσετε με το StartUp (3,95 $ / μήνα) ή το GoGeek (11,95 $ / μήνα). Μην μείνετε πάρα πολύ εδώ, απλώς επιλέξτε ένα σχέδιο και συνεχίστε με αυτό. Είστε ελεύθεροι να αναβαθμίσετε ή να υποβαθμίσετε τον λογαριασμό σας αργότερα, εάν χρειαστεί.
 5. Τώρα θα πρέπει να δείτε μια σελίδα όπου έχετε δώσει την επιλογή να καταχωρίσετε έναν τομέα ή να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας. Θα πρέπει να έχετε το δικό σας όνομα τομέα έως τώρα εάν έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες σε αυτόν τον οδηγό, οπότε κάντε κλικ στο “Έχω ήδη έναν τομέα” και συμπληρώστε το στο παρεχόμενο πλαίσιο. Κάντε κλικ στην επιλογή “Συνέχεια”.
 6. αναθεώρηση και ολοκλήρωση

 7. Εδώ, θα θελήσετε να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (βεβαιωθείτε ότι είναι έγκυρο! Εκεί θα στείλουν την απόδειξή σας), θα εκχωρήσουν έναν κωδικό πρόσβασης, όνομα, επώνυμο, χώρα, αριθμό τηλεφώνου, ταχυδρομικό κώδικα Αν θέλετε, μπορείτε να συμπληρώσετε το όνομα της επιχείρησής σας, αλλά αυτό είναι προαιρετικό.
 8. επιλέξτε τομέα

 9. Κάντε κύλιση λίγο πιο μακριά για να βρείτε χώρο για να συμπληρώσετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Πληκτρολογήστε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, τη λήξη της κάρτας, το όνομα του κατόχου της κάρτας και τον κωδικό CVV (Εάν δεν γνωρίζετε τι είναι, είναι τα 3 ψηφία στο πίσω μέρος της κάρτας σας).
 10. πληροφορίες πληρωμής

 11. Στη συνέχεια, θα δείτε την ενότητα πληροφοριών αγοράς. Πρέπει να επιλέξετε μεταξύ 12 μηνών και 36 μηνών. Επιλέξτε το επιθυμητό πρόγραμμα και την περίοδο πληρωμής.

  Δεν χρειάζεστε το SG Site Scanner, οπότε μη διστάσετε να το παραλείψετε. Ωστόσο, εάν πιστεύετε ότι χρειάζεστε επιπλέον ασφάλεια, προχωρήστε και επιλέξτε αυτό το πλαίσιο.

  Επιλέξτε τα πλαίσια για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε διαβάσει τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου. Εάν οι ειδήσεις και οι ενημερώσεις είναι εμπλοκές σας, επιλέξτε και αυτό το πλαίσιο. Δεν χρειάζεται όμως, είναι αυστηρά προαιρετικό.

  Πατήστε “Πληρώστε τώρα”.

 12. πληροφορίες αγοράς

 13. Βόιλα! Τώρα έχετε έναν νέο λογαριασμό στο SiteGround! Θα έπρεπε επίσης να έχουν στείλει απόδειξη στη διεύθυνση email που αναφέρατε νωρίτερα. Πατήστε “Προχωρήστε στην Περιοχή Πελατών”.
 14. νέος λογαριασμός

Εγκατάσταση του WordPress

Αυτή η ενότητα είναι συνέχεια της προηγούμενης ενότητας, αλλά την χωρίζουμε σε διαφορετικά μέρη για εύκολη αφομοίωση.

Σημείωση

Εάν κολλήσετε κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε από αυτά τα βήματα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email ή να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας του SiteGround. Είναι εξαιρετικά χρήσιμοι και θα σας καθοδηγήσουν σε όλα όσα χρειάζεστε βοήθεια.

 1. Θα πρέπει τώρα να δείτε μια ενότητα με τίτλο “Ρύθμιση του νέου λογαριασμού φιλοξενίας”. Επιλέξτε “Έναρξη νέας ιστοσελίδας” και στη συνέχεια κάντε κλικ στο “WordPress” στην ενότητα “επιλέξτε ποιο λογισμικό θα εγκατασταθεί”.

  Τώρα θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας στο WordPress. Η σύνδεσή σας στο WordPress θα είναι ξεχωριστή από τον λογαριασμό σας στο SiteGround, οπότε βεβαιωθείτε ότι θυμάστε τα στοιχεία σας. Προχωρήστε και συμπληρώστε το email σας, το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια επαναλάβετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστός.

  Πατήστε Επιβεβαίωση.

 2. δημιουργήστε wordpress

 3. Το SiteGround θα σας ζητήσει να βελτιώσετε τον λογαριασμό σας με το SG Site Scanner, αλλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι εντελώς προαιρετικό. Μόλις κάνετε την επιλογή σας, πατήστε Επιβεβαίωση και Ολοκληρωμένη ρύθμιση.
 4. ολοκληρωμένη ρύθμιση wordpress

 5. Μετά από έναν σύντομο χρόνο φόρτωσης, θα πρέπει να δείτε μια οθόνη που να λέει ότι ο λογαριασμός φιλοξενίας σας είναι έτοιμος για χρήση. Προχωρήστε και κάντε κλικ στο “προχωρήστε στην περιοχή πελατών”.
 6. πλήρης λογαριασμός φιλοξενίας

 7. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μόλις δημιουργήσατε επίσημα το δικό σας ιστολόγιο! Δώστε στον εαυτό σας ένα ελαφρύ κτύπημα στο πίσω μέρος!
 8. Τώρα που έχετε δημιουργήσει το WordPress blog σας σε λειτουργία, θα πρέπει να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας. Είναι ωραίο και καθαρό. Πολύ ζεν. Επίσης πολύ γενικό. Με τα λόγια των νεότερων φίλων μου, ο ιστότοπός σας είναι αυτήν τη στιγμή “Vanilla AF”, οπότε ας κάνουμε κάτι γι ‘αυτό, εμείς?

  Βήμα 4: Σχεδιασμός του ιστολογίου σας

  Σε αυτήν την ενότητα, θα ρίξουμε μια ματιά στο τι μπορούμε να δούμε για να δώσουμε στο blog σας λίγο περισσότερη προσωπικότητα.

  Μπορούμε να σχεδιάσουμε και να προσαρμόσουμε με μη αυτόματο τρόπο το ιστολόγιο ώστε να προσελκύσει τους στοχευμένους αναγνώστες σας, αλλά αυτό απαιτεί πολύ χρόνο και σοβαρά, σε αυτήν την ημέρα και την εποχή…

  κανείς δεν έχει χρόνο για το σχεδιασμό του ιστολογίου σας

  Ευτυχώς, το WordPress διαθέτει χιλιάδες δωρεάν θέματα που είναι πλήρως προσαρμόσιμα, τα οποία επίσης φαίνονται εξαιρετικά επαγγελματικά!

  Δείτε πώς αποκτάτε πρόσβαση στα θέματα του WordPress

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο WordPress. Θα πρέπει να είναι «www.yoursite.com/wp-admin». Θα θέλατε να αλλάξετε τον ιστότοπό σας στην πραγματική διεύθυνση URL του ιστολογίου σας. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του WordPress και, στη συνέχεια, συνδεθείτε.
  2. σύνδεση wordpress

  3. Μόλις μπείτε, θα πρέπει να δείτε τον πίνακα ελέγχου του WordPress, ο οποίος μοιάζει με αυτό. Κάντε κλικ στο “αλλάξτε εντελώς το θέμα σας”.
  4. ταμπλό wordpress

  5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο WordPress.org θέματα και θα βρείτε χιλιάδες θέματα για να διαλέξετε! Αν αυτά δεν είναι αρκετά καλά για εσάς, κατευθυνθείτε στο ElegantTheme για να αγοράσετε μερικά πραγματικά όμορφα θέματα.
  6. θέμα wordpress

  Σπουδαίος

  Τα θέματα είναι φοβερά, αλλά μπορεί να είναι δύσκολα. Η ταχύτητα φόρτωσης ιστότοπου είναι ζωτικής σημασίας για την κατάταξη του ιστολογίου σας στο Google και η επιλογή θεμάτων που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί ή δεν αποκρίνεται θα επηρεάσει αρνητικά την ταχύτητα φόρτωσής σας. Φροντίστε να ελέγξετε τα σχόλια για τυχόν αρνητικές κριτικές και να ελέγξετε την ανταπόκριση του θέματος στην ενότητα προεπισκόπησης. Εάν το θέμα δεν έχει ήδη ανταποκριθεί στη δική του προεπισκόπηση, πιθανότατα θα είναι αργό στο ιστολόγιό σας.

  1. Μόλις επιλεγεί το θέμα σας, κάντε κλικ στο “Ζωντανή προεπισκόπηση”, ακολουθούμενο από το “Ενεργοποίηση & Δημοσίευση “για να εγκαταστήσετε το θέμα σας.
  2. θέμα ζωντανής προεπισκόπησης

   (Ζωντανή προεπισκόπηση του θέματος σας)

   ενεργό θέμα

   (Θέτω εις ενέργειαν & δημοσιεύστε το θέμα)

  Το θέμα σας έχει πλέον εγκατασταθεί, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να εξατομικεύσετε και να προσθέσετε λίγο περιεχόμενο, διαφορετικά το νέο σας ιστολόγιο θα φαίνεται λίγο κενό.

  Προσθήκη σελίδων στο ιστολόγιό σας

  Το μικρό μωρό σας στο blog θα είναι πραγματικά γυμνό αν δεν συμπεριλάβετε τουλάχιστον μια σελίδα «για εμάς» για να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας τι να περιμένουν από εσάς.

  1. Κάτω από τον Πίνακα ελέγχου του WordPress, θέλετε να μεταβείτε στις “Σελίδες” και να κάνετε κλικ στο “Προσθήκη νέου”
  2. προσθήκη σελίδας wordpress

  3. Θα σταλεί σε μια σελίδα όπου μπορείτε να συμπληρώσετε μια κεφαλίδα και μια παράγραφο. Προχωρήστε και γράψτε “Σχετικά με εμάς” στην κεφαλίδα και γράψτε κάτι για το ιστολόγιό σας στο “Παράγραφος”. Μόλις τελειώσετε, πατήστε “Δημοσίευση”.
  4. προσθήκη τίτλου σελίδας

  Σύνδεση των σελίδων σας με το μενού

  Η σελίδα “σχετικά με εμάς” δεν θα εμφανίζεται εκτός εάν δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο για αυτό στο μενού.

  Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλώς να κατευθυνθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, κάτω από την εμφάνιση, κάντε κλικ στο “μενού”. Η λίστα των σελίδων σας θα πρέπει να προστεθεί αυτόματα στη δομή του μενού. Εάν όχι, απλώς επιλέξτε τα πλαίσια στην ενότητα “Προσθήκη στοιχείων μενού” και πατήστε “Προσθήκη στο μενού”.

  Μόλις τελειώσετε, πατήστε “δημιουργία μενού” και το ιστολόγιό σας θα ενημερωθεί με τις σελίδες σας συνδεδεμένες στο μενού.

  μενού συνδέσμων

  Προσθήκη αναρτήσεων ιστολογίου

  Αχ, το ψωμί και το βούτυρο του μικρού σας ιστότοπου, ο λόγος για τον οποίο επενδύεστε τόσο σε αυτό. Οι αναρτήσεις ιστολογίου σας θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε σχετική, να διατηρήσετε την κατάταξή σας στον ιστότοπο στις αναζητήσεις Google και να τοποθετήσετε τον εαυτό σας ως αρχή στην εξειδικευμένη θέση σας. Εάν το κάνετε σωστά, θα κερδίσετε ακόμη και τα προς το ζην!

  Αλλά προτού προχωρήσετε τυχαία στην προσθήκη ιστολογίων ιστολογίου στον ιστότοπό σας, ας το ρυθμίσουμε, ώστε να διευκολύνεται η ταξινόμησή τους στο μέλλον.

  1. Στον πίνακα ελέγχου του WordPress, πατήστε “δημοσιεύσεις” και επιλέξτε “κατηγορίες”. Θα πρέπει να δείτε την οθόνη παρακάτω. Συμπληρώστε το όνομα της κατηγορίας σας. Για αυτήν την περίπτωση, μπορείτε απλώς να το ονομάσετε “blog”. Κάντε κλικ στο “Προσθήκη νέας κατηγορίας” στο κάτω μέρος.
  2. προσθήκη κατηγοριών

  3. Στη συνέχεια, στην ενότητα “δημοσιεύσεις”, κάντε κλικ στο “Προσθήκη νέου”. Θα πρέπει να δείτε μια σελίδα όπου μπορείτε να συμπληρώσετε τον τίτλο και το περιεχόμενό σας. Προχωρήστε και κάντε το αν θέλετε. Αφού τελειώσετε, αναζητήστε τη γραμμή “κατηγορίες” στη δεξιά πλευρά της οθόνης και επιλέξτε το πλαίσιο “blog”.
  4. προσθήκη ανάρτησης

   Πατήστε “Δημοσίευση” και η νέα σας ανάρτηση ιστολογίου είναι καλή! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα είναι να προσθέσετε την κατηγορία στα μενού σας και είστε έτοιμοι.

  Δημιουργία προσαρμοσμένων τίτλων & ετικέτες

  Αν θέλετε τα άτομα να ανακαλύψουν το ιστολόγιό σας και να διαβάσουν το περιεχόμενό σας, τότε σίγουρα θα θέλετε να δώσετε προσοχή σε αυτό το τμήμα του οδηγού.

  Ο τίτλος του ιστότοπού σας λέει στους ανθρώπους τι είναι το ιστολόγιό σας και οι ετικέτες βοηθούν στην υποστήριξη αυτού που λένε οι τίτλοι. Βοηθούν επίσης τις μηχανές αναζήτησης να ταξινομήσουν και να στείλουν το ιστολόγιό σας στους σχετικούς ερευνητές.

  Για να προσαρμόσετε τους τίτλους και τις γραμμές σας, απλώς ελπίζουμε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και στη συνέχεια “Γενικά”.

  ρύθμιση wordpress

  Εδώ, μπορείτε να αλλάξετε τον τίτλο και τον τίτλο του ιστοτόπου σας σε ό, τι θέλετε να είναι. Προχωρήστε και κάντε το και, στη συνέχεια, πατήστε “Αποθήκευση αλλαγών”.

  Απενεργοποίηση σχολίων

  Μερικές φορές, όταν μοιράζεστε προσωπικές σκέψεις στο ιστολόγιό σας, δεν θέλετε να ανοίξετε την ενότητα σχολίων σε επιθέσεις από απρόσεκτα συρτάρια και να τους αφήσετε να αφήσουν σχόλια σκουπίδια.

  Μπορείτε πραγματικά να απενεργοποιήσετε πλήρως τα σχόλια, ώστε να μην δώσετε σε αυτά τα συρτή την ευκαιρία να κάνουν πράγματα συρτών.

  Στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στις “ρυθμίσεις” και “συζήτηση”. Εδώ, καταργήστε την επιλογή “επιτρέψτε στους χρήστες να δημοσιεύουν σχόλια σε νέα άρθρα”.

  ρύθμιση σχολίων

  Δημιουργήστε μια στατική αρχική σελίδα

  Ναι, θέλετε να εκτελέσετε ένα ιστολόγιο, αλλά δεν θέλετε στην αρχική σας σελίδα να μοιάζει με ένα!

  Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μια στατική πρώτη σελίδα, ένα είδος «αρχικής» σελίδας για τους επισκέπτες να προσγειωθούν και να πάρουν ό, τι βλέπουν. Όπως τα περισσότερα επαγγελματικά ιστολόγια, μια στατική πρώτη σελίδα δεν αλλάζει και θα δείχνει στους αναγνώστες σας το ίδιο πράγμα κάθε φορά που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, κάνοντάς το να φαίνεται πιο στιλβωμένο.

  Εάν δεν γίνει αυτό, το WordPress θα χρησιμοποιήσει τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου ως την αρχική σας σελίδα, η οποία ειλικρινά φαίνεται απλή ερασιτεχνική.

  Μπορείτε να δημιουργήσετε μια στατική πρώτη σελίδα κάνοντας αυτό:

  1. Μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου WordPress, πατήστε “Ρυθμίσεις” και “Ανάγνωση”.
  2. Κάντε κλικ στο “Μια στατική σελίδα” και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη σελίδα που θέλετε ως αρχική σελίδα και, στη συνέχεια, “Αποθήκευση αλλαγών”.
  3. ρύθμιση αρχικής σελίδας

  Προσθήκη ή κατάργηση περιεχομένου στην πλευρική γραμμή σας

  Μερικά άτομα θέλουν περιεχόμενο στην πλαϊνή γραμμή τους. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να αναζητούν μια καθαρότερη εμφάνιση και να το καταργούν. Σε κάθε περίπτωση, εξαρτάται από εσάς.

  Η προσθήκη ή η αφαίρεση περιεχομένου από την πλευρική γραμμή σας είναι αρκετά εύκολη.

  1. Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στις “εμφανίσεις” και κάντε κλικ στο “widgets”.
  2. Εδώ θα δείτε μια λίστα με τα διαθέσιμα widget και την πλευρική γραμμή του ιστολογίου σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταφέρετε και να αποθέσετε τα γραφικά στοιχεία που θέλετε στην πλευρική γραμμή ή απλά να διαγράψετε τα γραφικά στοιχεία που δεν θέλετε εκεί.
  3. ρύθμιση πλευρικής γραμμής

  Βήμα 5: Χρήση προσθηκών

  Τότε, όταν θέλαμε να βελτιστοποιήσουμε τα ιστολόγιά μας, να προσθέσουμε λειτουργίες ή να δημιουργήσουμε νέες λειτουργίες, έπρεπε να το κάνουμε χειροκίνητα (κάτι που είναι χρονοβόρα και πόνο στην άκρη).

  Αυτές τις μέρες, μπορείτε να κάνετε όλα αυτά και πολλά άλλα με λίγα μόνο κλικ, χάρη στα πρόσθετα!

  Μπορείτε βασικά να προσθέσετε οτιδήποτε θέλετε στον ιστότοπό σας. Μετατρέψτε το σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή ένα χαρτοφυλάκιο γκαλερί. Εάν μπορείτε να το σκεφτείτε, υπάρχει πιθανώς ένα πρόσθετο για αυτό!

  Αυτό που πρέπει να κάνετε για να εγκαταστήσετε τις προσθήκες είναι κάτω από τον πίνακα ελέγχου του WordPress, πατήστε “Πρόσθετα” και “Προσθήκη νέου”. Από εκεί, απλώς ελέγξτε την καρτέλα δημοφιλών ή προτάσεων για προσθήκες που ταιριάζουν στις ανάγκες σας και τελειώσατε!

  προσθήκη προσθήκης

  Υπάρχει μια ατελείωτη λίστα προσθηκών για να διαλέξετε, αλλά λάβετε υπόψη ότι ορισμένες προσθήκες ενδέχεται να επιβραδύνουν το ιστολόγιό σας. Κάντε λίγη έρευνα για τα πρόσθετα και το ιστολόγιό σας θα λειτουργεί σαν όνειρο.

  Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας πρόσθετα:

  • Yoast SEO
   Βοηθά το blog σας να είναι πιο φιλικό προς το SEO
  • Swift Performance Lite
   Βοηθά στη μείωση του χρόνου προσωρινής αποθήκευσης για το WordPress, το οποίο επιταχύνει τους χρόνους φόρτωσης του ιστολογίου σας!
  • Google Analytics από ExactMetrics
   Αυτό σας βοηθά να παρακολουθείτε τον αριθμό των επισκεπτών που λαμβάνει το ιστολόγιό σας. Εξαιρετικά χρήσιμο να σας βοηθήσουμε να ορίσετε σημεία αναφοράς!

  Είστε τώρα Blogger!

  Συγχαρητήρια τυχαίου ατόμου στην μπλογκόσφαιρα, δημιουργήσατε με επιτυχία το δικό σας ιστολόγιο! Βοηθήσαμε, αλλά κάνατε όλη τη βαριά ανύψωση μόνοι σας, οπότε πρέπει πραγματικά να δώσετε στον εαυτό σας ένα ελαφρύ κτύπημα στην πλάτη!

  Πριν ξεκινήσετε, ακολουθήστε μια γρήγορη ανανέωση των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας.

  1. Καταχωρήστε έναν τομέα και επιλέξτε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων
   • Διαλέγοντας τη σωστή εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων
   • Επιλογή του ονόματος τομέα σας
  2. Δημιουργία του ιστολογίου σας
   • Εγκατάσταση του WordPress ως πλατφόρμας σας
  3. Σχεδιάζοντας το ιστολόγιό σας
   • Επιλογή του σωστού θέματος
   • Εγκατάσταση του θέματος
  4. Προσθήκη περιεχομένου
   • Προσθήκη αναρτήσεων, μενού και επεξεργασία των σελίδων σας
   • Προσαρμογή και προσαρμογή
   • Εγκατάσταση προσθηκών

  Συνεχίστε να προσαρμόζετε!

  Λάβετε υπόψη ότι το WordPress είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο. Μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε οποιοδήποτε είδος ιστολογίου θέλετε με το WordPress, οπότε συνεχίστε να πειραματίζεστε και να προσαρμόζετε έως ότου είστε 100% ικανοποιημένοι με αυτό που έχετε! Όπως πάντα, στείλτε μας ένα μήνυμα για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε.

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me