Content schrijven voor uw website is eigenlijk heel eenvoudig.

Het is te makkelijk.

In feite zou iedereen het kunnen doen.

Maar als u op zoek bent naar inhoud die echt boeiend is en uw lezer blijft hangen, moet u webkopie schrijven op een boeiende manier die hun problemen oplost, en dat is een heel ander balspel.

Mensen die op internet surfen, zijn op zoek naar iets specifieks.

Als uw kopie in de eerste 2 seconden hun aandacht niet trekt, krijgt al het bloed, zweet en tranen dat u in uw stuk hebt gegoten, gewoon geen aandacht.

Aangezien we een genereuze groep mensen zijn die onze lezers echt willen helpen, hebben we de definitieve, de enige echte gids bedacht die je ooit nodig hebt om je schrijfgame voor webcontent te verbeteren.

Maar laten we eerst definiëren wat website-inhoud eigenlijk is en waarom het belangrijk is dat u daadwerkelijk inhoud schrijft die effectief en boeiend is.

Hoe definieer je het schrijven van goede website-inhoud?

Tips en trucs voor het schrijven van website-inhoud die wordt verkocht

Goed schrijven van website-inhoud is dus eigenlijk heel eenvoudig.

 • Het moet verkopen.
 • Het moet boeiend zijn.
 • Het moet een doel hebben.

Het hele punt van goed schrijven van website-inhoud is schrijven op een manier die beter scoort in Google-zoekopdrachten, maar toch aantrekkelijk is voor het oog van uw lezers.

Dit zou ervoor moeten zorgen dat ze iets langer op uw pagina blijven staan, wat hopelijk tot een verkoop zal leiden.

Ik weet zeker dat je dit ergens eerder hebt gehoord, maar inhoud is koning en het wordt nog duidelijker als het gaat om website-inhoud.

Wanneer mensen uw webpagina bezoeken, zijn ze op zoek naar informatie over iets specifieks, een uniek standpunt of een onbevooroordeelde mening.

Als je ze kunt presenteren wat ze willen, geef je ze meerwaarde, en dat, dames en heren, is wat we kwaliteitscontent noemen.

Waarom kwaliteit website-inhoud belangrijk is

Effectief schrijven van inhoud

Zie je, kwaliteitscontent is niet zomaar een ding. Kwalitatieve inhoud, levens. Het wordt gedeeld. Het verkoopt.

Regelmatige inhoud blijft misschien een jaar of twee relevant, maar mensen zien waarde in een goed onderzocht kwaliteitsartikel en het blijft jarenlang relevant

Het kan zelfs viraal gaan.

Mensen zullen uw site jarenlang bezoeken, alleen vanwege dat ene stukje kostbare inhoud.

Dit is wat kwalitatieve website-inhoud mogelijk voor u kan bereiken:

 • Het betrekt uw publiek en houdt ze langer op uw pagina
 • Het verkoopt
 • Mensen zullen ze willen delen
 • Als het informatief en nauwkeurig is geschreven, wordt uw artikel een referentiepunt op internet, wat betekent dat mensen naar u linken, wat zich direct vertaalt in een sterkere Google-rangorde
 • Met een betere ranking zullen meer mensen je artikel lezen, wat samengaat met meer delen, meer inkomende links – het effect sneeuwballen.
 • Je verkoopt meer als je artikel viraal gaat.

Dit is de kracht van contentmarketing en als je het onder de knie hebt, kun je letterlijk je woorden in goud veranderen.

Laten we eens kijken wat u moet doen om inhoud van hoge kwaliteit te schrijven.

Tip 1: Inzicht in de reis van de koper

Als u inhoud wilt maken die de aandacht van uw beoogde klanten trekt, moet u de reis van de koper begrijpen. Maak je geen zorgen, het is eigenlijk niet zo moeilijk.

Laten we aannemen dat u eigenaar bent van een online gitaarwinkel en dat u inhoud wilt maken om uw lezers / klanten naar een verkooppunt te duwen.

Welke artikelen kunnen we schrijven?

Hoe kunnen we de reis van de koper in ons voordeel gebruiken??

We kunnen het opsplitsen in 3 eenvoudige stappen:

 1. Bewustzijn & Interesseren
  (Wanneer de klant zich bewust wordt van een punt van ‘pijn’.) Laten we bijvoorbeeld de klant interesseren voor de gitaar, maar hij weet bijna niets over hen.
 2. Overweging
  (Klanten beginnen onderzoek te doen naar producten, oplossingen en merken.) Nu heeft onze klant genoeg interesse om wat onderzoek te doen. Hij weet niet naar welke merken gitaar hij moet kijken, hij weet niet eens welk type gitaar het beste bij hem past. Dus hij gaat online en doet zijn onderzoek.
 3. Aankoop
  (Klant neemt een beslissing.) De klant heeft besloten dat hij een gitaar gaat krijgen. Hij heeft zijn keuzes beperkt, hij heeft besloten hoeveel geld hij wil afstaan ​​om de kwaliteit te krijgen die hij wil. Hij zoekt zekerheid dat hij de juiste keuze maakt.

Elk artikel dat u schrijft, moet logisch zijn volgens de reis van de koper, en elk artikel moet de klant verder op de reis van de koper duwen totdat hij / zij een transactie voltooit.

Simpel genoeg toch?

Rechtsaf.

Nu je weet wat de reis van de koper is, gaan we verder met …

Tip # 2: op welk deel van de reis van de koper u zich moet richten

Het is duidelijk dat het leuk zou zijn om de HELE reis van de koper in één artikel te behandelen, maar dat zal niet mogelijk zijn, aangezien de mensen die je inhoud lezen op verschillende delen van hun eigen kopersreis zullen zijn.

Wat we KUNNEN doen, is kleinere artikelen bedenken die zich op verschillende delen van de reis van de koper richten, zodat lezers op hun eigen persoonlijke reis iets relevants voor hen hebben als ze uw site tegenkomen.

In zekere zin betekent dit dat AL uw artikelen samen de hele reis van de koper zullen dekken (dus u heeft voor elk wat wils), maar ze zouden alleen moeten kunnen staan ​​als individuele verhalen voor een meer doelgroep.

Tip # 3: Te behandelen onderwerpen voor de reis van de koper

Oké, dus je weet wat de reis van de koper is, en je weet dat je de hele reis van de koper moet afleggen met uitgesplitste afzonderlijke stukjes, maar wat voor soort onderwerpen ga je schrijven?

Laten we de gitaar opnieuw als voorbeeld gebruiken.

Fase 1: bewustzijn

In dit stadium weten we dat de mensen die naar uw site zoeken, net interesse beginnen te tonen in gitaren. U wilt iets generieks en toch relevant genoeg schrijven om de aandacht van de lezers te trekken. Wat kun je schrijven zodat ze je artikel tegenkomen en blijven voor de inhoud?

 • 10 beste beginnersgitaren
 • Gitaren die beroemde rocksterren gebruiken
 • Speel elk nummer met deze 4 akkoorden
 • Hoe gitaarmuziek helpt bij depressies
 • Muziek & mentale gezondheid
 • 10 liedjes die je op de gitaar moet leren
 • Beheers deze populaire liedjes met 3 basisakkoorden!

Fase 2: interesse

Op dit moment is de lezer al actief bezig met het onderzoeken van gitaren. Hij vergelijkt prijzen, functies, toon, geluid. Hij snakt naar data en hij is op zoek naar meer diepgaande informatie.

Wat kun je doen om hun aandacht te trekken?

 • Inhoud die recensies bevat
 • Vergelijkingen met andere vergelijkbare gitaarmerken
 • String-vergelijkingen
 • Schrijf over prijs versus waarde
 • Documenteer uw eigen ervaring met gitaar spelen.
 • Schrijf artikelen over welke gitaren beter zijn voor rock versus jazzmuziek

Fase 3: overweging

Uw lezers zijn nu klaar om te kopen. Ze weten ongeveer hoeveel ze willen uitgeven, ze weten gewoon niet precies aan welk gitaarmerk ze het willen uitgeven. Ze hebben waarschijnlijk een idee in gedachten, maar ze zijn op zoek naar geruststelling.

Uw artikel moet meer transactiegericht zijn. Je lezers hebben iets nodig om ze over de rand te duwen, gegevens die hen geruststellen dat ze op het punt staan ​​de juiste keuze te maken.

Geef ze dus wat ze willen lezen!

 • De gitaar met de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • 5 goedkopere alternatieven voor de Les Paul Gibson
 • Top 10 pedalen om die klassieke rock-‘n-roll-toon te krijgen
 • Beste accessoires voor je nieuwe gitaar
 • Beste gitaren voor minder dan 1.000 USD

Tip # 4: Zoekwoordonderzoek en het kiezen van uw zoekwoorden

Als u het nu nog niet wist, bepalen de zoekwoorden die u gebruikt in de inhoud van uw website de relevantie van uw artikel in de ogen van de almachtige Google.

Dit betekent dat u uw zoekwoorden moet kiezen, ze correct moet gebruiken en moet kijken hoe uw site op de eerste pagina met zoekresultaten van Google verschijnt.

Het is eigenlijk niet zo moeilijk om te doen.

Stap 1: Bevestig de zoekvraag

Je hoeft alleen maar te beginnen om te bevestigen of er vraag is naar de onderwerpen die je hebt besloten. Je kunt tools gebruiken zoals SEMRush, Google trends of KeywordTool.io

Er zijn tal van andere gratis keywording-tools die er zijn. Je moet misschien betalen om sommige ervan te gebruiken, maar ze zijn het geld meer dan waard.

Een snelle zoekopdracht laat zien dat er ook gratis tools zijn, dus je hebt geen excuus om alles te doen wat je kunt doen om zoekwoorden te onderzoeken.

Stap 2: identificeer uw zoekwoord

Nadat u uw onderzoek heeft bevestigd, moet u uw zoekwoordselectie voor elk artikel beperken tot één of twee hoofdzoekwoorden. Dit zal je helpen bij het schrijven.

Stap 3: Tweaken

Als u merkt dat er geen vraag is naar uw onderwerp, hoeft u het onderwerp alleen maar een beetje aan te passen om tegemoet te komen aan wat mensen zoeken.

Voor meer diepgaande informatie over het onderzoeken van zoekwoorden, kun je hier terecht voor een zeer goed geschreven artikel van onze vriend, Tim Soulo.

Tip # 5: Artikellengte

Dit onderdeel is een beetje lastig.

In een studie uitgevoerd op Wikipedia-artikelen, zegt het dat het verhogen van het aantal woorden van een artikel zal leiden tot meer vertrouwen. Maar op basis van onze ervaring zullen lezers snel interesse verliezen (en misschien niet eens de moeite nemen om te lezen) als het artikel veel te lang is.

Maar nogmaals, als de inhoud de lezer interesseert en erin slaagt, zal die lezer hoogstwaarschijnlijk blijven en uw artikel blijven lezen.

Eigenlijk blijft slechts 16% van de mensen die je stuk tegenkomen door en leest alles af, maar dat zijn de mensen die op zoek zijn naar nuttige gegevens, dus zorg ervoor dat je inhoud hen aanspreekt!

Wat u moet doen, is uw onderwerpen grondig onderzoeken, zodat wat u schrijft nuttig wordt voor uw lezers. Wanneer u dat doet, moet uw website-inhoud natuurlijk tussen de 1.500 – 2.000 woorden vallen, en dat is de goede plek.

Wanneer uw lezers uw artikelen nuttig vinden, zullen ze natuurlijk meer tijd op uw site doorbrengen om de informatie die u met hen heeft gedeeld te begrijpen en te verwerken.

Dit houdt ze betrokken en helpt ook om uw website-inhoud meer gezag te geven in Google, wat zorgt voor een betere zoekrangschikking!

Tip # 6: Praktische tips voor het schrijven van website-inhoud

Oké, ga een kopje koffie voor jezelf halen, we hebben een heleboel te behandelen in dit deel.

Het schrijven van webcontent is eigenlijk heel lastig. U moet inhoud in lange vorm schrijven, zodat Google deze herkent als iets dat de moeite waard is, maar u moet het in stukjes snijden en krachtig houden, zodat uw menselijke lezers betrokken blijven.

Het zal even wennen zijn, vooral als je voor andere media hebt geschreven, maar vergeet niet dat je geen literatuur schrijft.

Op het wereldwijde web zijn lezers ongeduldig en hebben ze de aandachtsspanne van een 12-jarige op een suikerhoog niveau.

Hier is een lijst met goede gewoonten waaraan u zich moet houden bij het schrijven voor internet.

 1. Schrijf een eenvoudig, indrukwekkend exemplaar dat verkoopt! We hebben dit exemplaar, waarin we dieper ingaan op het schrijven van effectief kopiëren!
 2. Schrijf niet voor jezelf! Het internetpubliek is een erg ongeduldig publiek. Kom ter zake. Onthoud dat je moet communiceren, niet indruk moet maken.
 3. Emoties Open the wallet Goede content verkoopt omdat het de lezer iets deed voelen.

  Neem dit bijvoorbeeld.

  Deze gebraden kip smaakt erg goed.

  VS.

  Weet je wat deze gebakken kip zo lekker maakt??
  Het kraken van de huid. De geur van al zijn kruiden en specerijen. De sappigheid van zijn vlees terwijl je erin bijt.

  Zie het verschil?

 4. Zorg dat je koppen tellen! Als je meer wilt weten over het schrijven van koppen die werken, kijk dan hier wat we eerder bedachten.
 5. Begrijp dat de leesgewoonten op internet anders zijn! Mensen lezen uw exemplaar niet, maar scannen het door, op zoek naar zoekwoorden. Pep uw artikelen op met nuttige gegevens en trefwoorden om uw publiek betrokken te houden!
 6. Overdrijf geen zoekwoorden! Zoekwoorden zijn bedoeld om Google te helpen uw artikel te begrijpen, maar wanneer u het overdrijft, wordt uw artikel mogelijk in de schaduw gezet van Google-zoekopdrachten en weet u het niet eens.
 7. Oefen SEO-onderzoek! Begin met uw seed-zoekwoorden, doe vervolgens uw onderzoek en ontdek wat voor u werkt! Met goed zoekwoordonderzoek vindt u de beste onderwerpen voor artikelonderwerpen.

  Bekijk dit artikel terwijl u onderzoek doet naar manieren om inhoud te maken die verkeer genereert!

  Pro tip – gebruik tools zoals SEMRush om te zien welke zoekwoorden uw concurrenten gebruiken!

 8. Alles linken! Uw informatie is ergens vandaan gehaald? Koppelen!

  Het is gewoon een goede internetethiek. Het helpt ook om uw artikel solide en gezaghebbend te laten lijken, wat een betere ranking betekent!

 9. Gebruik de Skyscraper-techniek De Skyscraper-techniek is eenvoudig, maar niet eenvoudig. Het doel hiervan is om een ​​artikel te maken dat de meest informatieve, meest nauwkeurige en meest epische bron is die er is, iets dat uw lezers geen reden geeft om elders naar informatie te zoeken (zoals het artikel dat u nu leest!).

Afronden

Er zijn zoveel dingen te behandelen als het gaat om het schrijven van website-inhoud, en het is bijna onmogelijk om ze allemaal in 1 artikel te bespreken. We hebben ons best gedaan om de belangrijkste tips en gewoonten voor het schrijven van webcontent te behandelen.

Onthoud dat onderzoek de sleutel is tot succesvolle artikelen!

 • Onderzoek uw zoekwoorden en neem de tijd om de reis van de koper te leren en te begrijpen. Het is op de lange termijn zo nuttig. Begrijp welke doelen uw lezers proberen te bereiken en bedenk vervolgens artikelen die uw lezers helpen.
 • Verplaats jezelf in de schoenen van je lezers. Ze loggen in op uw site omdat ze een oplossing voor een probleem nodig hebben. Schrijf oprecht artikelen die hen zullen helpen, en zorg ervoor dat u uw stuk opnieuw leest of laat iemand het voor u proeflezen!
 • Last but not least, leer elementaire copywritingvaardigheden. Copywriting en website-inhoud schrijven zijn heel anders dan schrijven voor traditionele media. Je moet schrijven om te communiceren, niet om indruk te maken, en dat leidt tot verkoop.

Ga voor meer webcontent en schrijftips door de links op onze website. We hebben een heleboel inhoud die je kan helpen!

Welnu, we zijn aan het einde van dit stuk gekomen en we hopen dat dit artikel je heeft kunnen helpen. Laat ons weten wat je denkt!

Beter nog, als u uw eigen kleine tips heeft voor het schrijven van website-inhoud, aarzel dan niet om deze met ons te delen!!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me