9 μυστικά της γραφής ακαταμάχητοι τίτλοι (χρησιμοποιούνται από μεγάλα blogs)

Δεν θα πιστεύετε πόσο σημαντικοί είναι οι τίτλοι. Αυτός ο blogger σας λέει πώς να γράψετε τον τέλειο τίτλο.


Πιθανότατα έχετε δει πρωτοσέλιδα σε όλο το Διαδίκτυο. Τώρα, δεν ξέρω για εσάς, αλλά ορισμένοι τίτλοι και τίτλοι ξεφεύγουν.

Όμως, ο ανταγωνισμός για προβολές και προσοχή στο διαδίκτυο είναι έντονος. Και, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 80% των ατόμων διαβάζουν μόνο τον τίτλο των άρθρων σας.

Είναι δική σας δουλειά να δημιουργήσετε υπερ-μαγνητικά άρθρα στα οποία οι αναγνώστες αισθάνονται υποχρεωμένοι να κάνουν κλικ.

Εδώ είναι τα γεγονότα, υποστηριζόμενα (κυρίως) από την επιστήμη

1. Οι αριθμοί λειτουργούν πάντα

Οι αναρτήσεις λίστας θα λειτουργούν πάντα

Το Διαδίκτυο υπάρχει για αποδοτικότητα. Εάν παρακολουθείτε αυτήν τη σειρά για το copywriting, γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι αναζητούν απαντήσεις γρήγορα. Θέλουμε συμβουλές από ειδικούς, χωρισμένα σε κομμάτια.

Μια λίστα μας δίνει ακριβώς αυτό που θέλουμε. Γρήγορα. Γνωρίζουμε επίσης ότι πρόκειται να αποκτήσουμε μια ωραία, εύκολη δομή χωρισμένη σε κομμάτια και κομμάτια με δυνατότητα σάρωσης.

Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι σαν καραμέλα ματιών. Υπάρχει κάτι συναρπαστικό για τον αριθμό έναντι των λέξεων που προκαλούν την προσοχή:

“9 λόγοι που θα κάνετε κλικ σε αυτό το άρθρο πρώτα”

“Εννέα λόγοι που δεν θα το παρατηρήσεις καν”

Το μάτι σας είναι στραμμένο στον αριθμό 9.

Επαγγελματική συμβουλή: Οι απλοί αριθμοί λειτουργούν καλύτερα από τους ζυγούς αριθμούς. Μην ρωτάτε γιατί. Είναι απλώς επιστήμη.

2. Να είστε υπερ-ειδικοί και υποσχέσεις

Θυμηθείτε, σαρώνουμε το Διαδίκτυο για γρήγορες και συγκεκριμένες απαντήσεις.

Πείτε μας ακριβώς τι παίρνουμε αν κάνουμε κλικ στον σύνδεσμό σας.

Το παρακάτω παράδειγμα από το HubSpot δεν είναι ακριβώς σέξι, αλλά είναι υπερ-ειδικό και υπόσχεται πραγματική, ενεργή αξία. Αν σας ενδιαφέρει αυτό το θέμα, θα κάνετε 100% κλικ σε αυτό το άρθρο.

Να είστε υπερ-ειδικοί και υποσχέσεις

Μερικές φορές, δεν χρειάζεται να είστε αστείοι ή έξυπνοι. Απλά πρέπει να φτάσετε στο σημείο.

3.… Αλλά κάντε κράτηση για κάποια ίντριγκα

Ένα συγκεκριμένο επίπεδο ίντριγκας μπορεί πραγματικά να ενισχύσει την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων. Αφήστε τους να θέλουν περισσότερα. Είναι το παλαιότερο κόλπο του βιβλίου. Συμβουλή για το τι θα έρθει και να τους κάνει απελπισμένους να διαβάσουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επικεφαλίδες του UpWorthy είναι τόσο φοβερό λαμπρό. Πάρτε ένα παράδειγμα στον ιστότοπο αυτή τη στιγμή:

Επικεφαλής τίτλοι

Δεν μπορείτε παρά να κάνετε κλικ σε αυτό. Ποια είναι η αλήθεια UpWorthy?!

Αυτό δεν είναι μόνο καλό για άρθρα και περιεχόμενο. Λειτουργεί επίσης ως κεφαλίδα ιστότοπου. Δείτε τον κύριο τίτλο του Crazy Egg:

Crazyegg

Ή η δική μου κεφαλίδα Bitcatcha:

Bitcatcha

Τι κάνει τους επισκέπτες μου να φύγουν; Είναι ο ιστότοπός μου αρκετά ισχυρός; Αυτοί οι τίτλοι κάνουν τους αναγνώστες και τους επισκέπτες σας να θέλουν να μάθουν περισσότερα. Είναι ένας τίτλος που προσελκύει τους ανθρώπους και τους κάνει να ενεργούν. Παίζει με τη φυσική μας περιέργεια.

ΑΛΛΑ. Υπάρχει μια σημαντική προειδοποίηση εδώ. Πάντα βεβαιωθείτε ότι η απόδοση αξίζει τον ενδιαφέροντα τίτλο. Διαφορετικά, θα απογοητεύσετε τους επισκέπτες σας.

4. Χρησιμοποιήστε Delicious Super-Word και Superlatives

Οποιοσδήποτε καλός συγγραφέας θα σας πει ότι οι υπερθετικές είναι επικίνδυνες περιοχές. Είναι σχεδόν πάντα λάθος και δημιουργούν αδέξια γραφή.

Όμως, καταβάλλουν ισχυρά ποσοστά μετατροπής.

Ο έμπορος μέσα μου τα αγαπά.

Θέλω να πω, σε ποιο από αυτά θα κάνετε κλικ?

“Για αυτό το εκπληκτικό iPhone 6 είναι το καλύτερο τηλέφωνο που θα χρησιμοποιείτε ποτέ”

ή…

“Αυτό μου άρεσε για το iPhone 6”

Οι τίτλοι και οι τίτλοι είναι η δικαιολογία σας για να χρησιμοποιήσετε υπερβολή και γλώσσα over-the-top. Επειδή λειτουργεί.

Ο εγκέφαλος συνδέεται με συναρπαστικά επίθετα. Πηδούν από τη σελίδα και τραβούν το βλέμμα του αναγνώστη σας. Δοκιμάστε αυτές τις λέξεις στον επόμενο τίτλο σας:

 • Απίστευτος
 • Συναρπαστικός
 • Συναρπαστικό
 • Μεγαλοπρεπής
 • Σαγόνι
 • Καταστροφικό
 • Στυγερός
 • Θεέ μου!

Αυτός ο τύπος «σέξι» γλώσσας προσελκύει την προσοχή των αναγνωστών σας καθώς κυλούν εκατοντάδες άρθρα. Να είσαι αγενής. Να είσαι τολμηρός. Χρησιμοποιήστε λέξεις κατάρα αν τολμάτε (λειτουργούν πραγματικά).

5. Συνδεθείτε συναισθηματικά

Παρά τα όσα έχω εξηγήσει μέχρι στιγμής, πιστεύω ακράδαντα ότι το καλό αντίγραφο είναι κάτι περισσότερο από το να ξεχωρίζω και να τραβάω την προσοχή. Το καλό αντίγραφο κάνει μια συναισθηματική σύνδεση με τον αναγνώστη.

Τους εμπνέει και τους ενδυναμώνει. Τους μετακινεί για να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο και να αναλάβουν δράση.

Λοιπόν, πηγαίνετε βαθύτερα από φανταχτερά λόγια και έξυπνα αριθμητικά κόλπα.

Το ακόλουθο παράδειγμα είναι ισχυρό και τολμηρό. Είναι ίσως ο πιο συναισθηματικός τίτλος που έχω δει εδώ και πολύ καιρό. Το είδα και έπρεπε να μοιραστώ.

Συνδεθείτε συναισθηματικά

Σας σταματά στα ίχνη σας.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα χρήσης αρνητικής γλώσσας στους τίτλους. Γυρίστε στη σκοτεινή πλευρά και εμπνεύστε οργή, ανησυχία ή φόβο. Είναι ακόμα ένα συναίσθημα, χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας.

Στην πραγματικότητα, οι αρνητικοί τίτλοι παράγουν πραγματικά υψηλότερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων. Δοκιμάστε τα εξής:

“ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ! Χάσατε εκατοντάδες πιθανές εγγραφές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. “

“Τα 8 πράγματα που ο γιατρός σας δεν σας λέει”

“Είστε βέβαιοι ότι ο ιστότοπός σας φορτώνει αρκετά γρήγορα;”

6. Αποκτήστε προσωπικό

Τα τρία παραπάνω παραδείγματα δεν είναι μόνο ισχυρά, διότι προκαλούν φόβο ή ανησυχία. Είναι ισχυροί γιατί σας μιλώ απευθείας.

Το υπέροχο αντίγραφο λειτουργεί όταν σταματά να είναι λέξεις σε μια σελίδα και αρχίζει να είναι πραγματική συνομιλία. Όταν μπει στο κεφάλι σας και πραγματικά συνδέεται μαζί σας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να απευθυνθείτε απευθείας στον αναγνώστη.

Τι είναι ένας καλύτερος τίτλος?

“Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο (Είναι πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε)”

ή…

«Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο»

Είναι απλή ψυχολογία. Μπείτε στο μυαλό του αναγνώστη σας.

7. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά SEO

Κρύβω αυτό το κόλπο στο κάτω μέρος της λίστας. Γιατί; Επειδή πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν γράφετε τίτλους και τίτλους.

Πρώτα απ ‘όλα, δημιουργήστε έναν συναρπαστικό τίτλο στον οποίο θα καταβροχθίσουν και θα κάνουν κλικ οι χρήστες.

Δεύτερον, εισάγετε τις λέξεις-κλειδιά που η Google θα ανακαλύψει και θα κατατάξει σε υψηλό βαθμό.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ισχυρή λίστα λέξεων-κλειδιών που καθορίζουν τον ιστότοπο και το προϊόν σας. Τοποθετήστε τους στους τίτλους σας όπου μπορείτε (και ΜΟΝΟ εάν λειτουργούν με τον τίτλο).

Ακολουθεί ένα (κακό) παράδειγμα μιας επικεφαλίδας βελτιστοποιημένης για SEO.

“Ο εξοπλισμός σκι που χρειάζεστε στο βουνό αυτή τη χειμερινή περίοδο σκι”

Φοβερό, έτσι δεν είναι?

Ακολουθεί μια εναλλακτική λύση με δυνατότητα κλικ:

“5 είδη σκι που χρειάζεστε για να επιβιώσετε στο βουνό αυτή τη σεζόν!”

Εξακολουθείτε να συσκευάζετε τις λέξεις-κλειδιά, αλλά είναι πολύ πιο φιλική προς τον αναγνώστη.

Αποκτήστε το περιεχόμενο τέλειο πρώτα και, στη συνέχεια, βελτιστοποιήστε τις λέξεις-κλειδιά.

8. Γράψτε την τελευταία προθεσμία και γράψτε τουλάχιστον πέντε

Στην πραγματικότητα, γράψτε δέκα, αν μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο. Όσο περισσότεροι τίτλοι γράφετε, τόσο περισσότερο αναγκάζεστε να βρείτε κάτι πιο μοναδικό και συναρπαστικό. Η δέκατη επικεφαλίδα θα είναι συχνά η καλύτερη, επειδή δεν θα είναι προβλέψιμη ή προφανής.

Αποθηκεύστε την επικεφαλίδα μέχρι το τέλος του περιεχομένου. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε ακριβώς πώς να συνοψίσετε το άρθρο σας.

9. Παραβιάστε όλους τους κανόνες

Το καλύτερο πράγμα για το copywriting είναι ότι μπορείτε να παραβιάσετε όλους τους κανόνες και να συνεχίσετε να λαμβάνετε αποτελέσματα. Ο Upworthy έριξε τον οδηγό του copywriting και έγραψε αόριστα αόριστα πρωτοσέλιδα που εξαπλώθηκαν σαν πυρκαγιά.

Συνεχίστε να πειραματίζεστε με νέες ιδέες. Δοκιμάστε τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και συνεχίστε να βελτιστοποιείτε.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω ποιοι τίτλοι ιστολογίου αντιδρούν καλύτερα για εσάς και τον ιστότοπό σας. Ενημερώστε με στην ενότητα σχολίων!

Τώρα, συνεχίστε να διαβάζετε πώς να γράφετε περιεχόμενο που έχει χιλιάδες προβολές (με ένα πραγματικό πρότυπο ιστολογίου που μπορείτε να κλέψετε)

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map