Ефикасно писање садржаја веб страница – Научите писати веб садржај који се продаје

Писање садржаја за вашу веб страницу заправо је једноставно.


То је превише лако.

У ствари, било ко то може учинити.

Али ако желите да напишете садржај који заиста привлачи и чини да ваш читач остане на окупу, морате да пишете веб копију на привлачан начин који решава њихове проблеме, а то је сасвим другачија игра са лоптом тамо.

Људи који претражују мрежу траже нешто конкретно.

Ако ваша копија не привуче њихову пажњу у прве две секунде, сва крв, зној и сузе које сте улили у ваш комад једноставно неће добити никакву пажњу.

Будући да смо великодушна група људи која искрено жели да помогне нашим читаоцима, смислили смо дефинитивни, једини и једини водич који ће вам икада требати да побољшате игру за писање веб садржаја.

Али прво, дефинишите шта је заправо садржај веб локације и зашто је важно да уствари пишете ефикасан и привлачан садржај.

Како се дефинише добро писање садржаја веб страница?

Савети и трикови за писање садржаја веб локација који се продаје

Дакле, добро писање садржаја на веб страницама је заправо врло једноставно.

 • То треба продати.
 • То треба да буде ангажовано.
 • То треба да има сврху.

Смисао доброг писања садржаја на веб локацији је писање на начин који ће бити бољи у Гоогле претраживању, а опет привлачи оку ваших читалаца..

Због тога би требали остати на вашој страници мало дуже, што ће, надамо се, довести до продаје.

Сигуран сам да сте то чули негде раније, али садржај је краљевски, а још је очитије када је у питању садржај на веб локацији.

Када људи посете вашу веб страницу, траже информације о нечем специфичном, јединственом становишту или непристрасном мишљењу.

Ако им можете представити оно што желе, пружићете им вредност, а то, даме и господо, зовемо квалитетним садржајем.

Зашто је квалитетан квалитет веб сајтова важан

Ефикасно писање садржаја

Видите, квалитетан садржај није само једно и урађено. Квалитетан садржај, животи. То се дели. То продаје.

Редовни садржаји остаће релевантни можда годину или две, али људи виде вредност у добро истраженом чланку о квалитету и остаће релевантан годинама

К врагу, можда чак и вирално.

Људи ће посећивати вашу веб страницу годинама уназад, управо због тог једног дела драгоценог садржаја.

То је оно што квалитетни садржај веб страница потенцијално може да постигне за вас:

 • Ангажира вашу публику, задржавајући их на вашој страници дуже
 • То продаје
 • Људи ће желети да их деле
 • Ако је информативно и тачно написан, ваш ће чланак постати референтна тачка на Интернету, што значи да ће се људи повезати на вас, што се директно претвара у јачи Гоогле моћ
 • Са бољим рангирањем, више људи ће прочитати ваш чланак, који повезује у више дељења, више долазних веза – снежне кугле са ефектом.
 • На крају ћете продавати више јер ваш чланак постаје виралан.

Ово је моћ маркетинга садржаја и ако то савладате, буквално ћете бити у могућности да своје речи претворите у злато.

Погледајмо шта треба да урадите да бисте написали квалитетан садржај.

Савет бр. 1: Разумевање путовања купца

Ако желите да направите садржај који заиста привлачи пажњу ваших циљаних купаца, мораћете да разумете путовање купца. Не брините, заправо није тако тешко.

Претпоставимо да сте власник интернетске продавнице гитаре и желите да креирате садржај да бисте гурнули читатеље / купце у продајно место.

Које чланке можемо да напишемо?

Како да користимо путовање купца у нашу корист?

Можемо га поделити на 3 једноставна корака:

 1. Свесност & Камата
  (Када купац постане свестан “боли”.) Узмимо за пример, купац развија интересовање за гитару, али поред њих ништа не зна.
 2. Разматрање
  (Купци почињу истраживати производе, решења и брендове.) Сада је наш купац довољно заинтересован да уради нека истраживања. Не зна које марке гитаре треба погледати, чак ни не зна која врста гитаре је најприкладнија за њега. Тако он иде на интернет и ради на својим истраживањима.
 3. Куповина
  (Купац доноси одлуку.) Купац је одлучио да ће добити гитару. Смањио је избор, одлучио је колико новца је спреман да уложи да би добио квалитет који жели. Он тражи уверавање да је направио прави избор.

Сваки чланак који напишете мора имати смисла у складу са путовањем купца, а сваки мора гурнути купца даље током купчевог пута док не заврши трансакцију.

Једноставно довољно тачно?

Јел тако.

Е сад знате шта је путовање купца, идемо на…

Савет бр. 2: Који део путовања купца треба да циљате

Очигледно, било би лепо покрити целокупно путовање купца у једном чланку, али то неће бити могуће, видећи да ће људи који читају ваш садржај бити у различитим деловима сопственог купца..

Оно што МОЖЕМО да урадимо је да пронађемо мање чланке који циљају различите делове пута купца, па ће читаоци током свог личног путовања имати нешто релевантно за њих док наиђу на вашу веб локацију.

На неки начин то значи да ће СВИ ваши чланци комбиновати покривање целокупног пута купца (тако да имате понешто за свакога), али они би требали бити у стању да буду самостални као појединачне приче за циљанију публику.

Савет бр. 3: Теме за покривање путовања купца

У реду, тако да знате какво је путовање купца, и знате да морате прекривати целокупно путовање купца разбијеним појединачним деловима, али о каквим ћете темама писати?

Хајде да поново користимо гитару као пример.

1. фаза: свест

У овој фази знамо да људи који претражују вашу страницу тек почињу да показују интересовање за гитаре. Желећете да напишете нешто опћенито, а опет довољно релевантно да бисте упутили пажњу читалаца. Шта да напишете тако да они налете на ваш чланак и остану при садржају?

 • 10 најбољих почетничких гитара
 • Гитаре користе познате роцкстарс
 • Свирајте било коју песму са ова 4 акорда
 • Како музика гитаре помаже код депресије
 • Музика & Ментално здравље
 • 10 песама које би требало да научите на гитари
 • Савладајте ове популарне песме са 3 основна акорда!

Фаза 2: Интерес

У овом тренутку читалац већ активно истражује гитаре. Поређује цене, карактеристике, тон, звук. Гладан је података и тражи дубље информације.

Шта можете учинити да привучете њихову пажњу?

 • Садржај који садржи критике
 • Поређење са другим сличним брендовима гитаре
 • Стринг упоређивања
 • Пишите о цени и вредности
 • Документирајте своје искуство играња гитаре.
 • Пишите чланке који су гитаре бољи за роцк вс јазз музику

Трећа фаза: разматрање

Ваши читаоци су већ спремни за куповину. Отприлике знају колико су вољни потрошити, само не знају на који бренд гитаре ће их потрошити. Највјеројатније имају на уму, али траже увјерење.

Ваш чланак мора бити више фокусиран на трансакције. Вашим читаоцима је потребно нешто што ће их потиснути преко ивице, подаци који их увјеравају да ће ускоро направити прави избор.

Зато им дајте оно што желе да прочитају!

 • Најбоља вредност за новац гитара
 • 5 јефтинијих алтернатива Лес Паул Гибсон
 • Топ 10 педала да бисте добили онај класични роцк ‘н’ ролл тон
 • Најбољи додаци за вашу нову гитару
 • Најбоље гитаре за испод 1.000 УСД

Савет бр. 4: Истраживање кључних речи и одабир кључних речи

Ако до сада нисте знали, кључне речи које користите у садржају ваше веб локације ће одредити релевантност вашег чланка у очима свемоћног Гооглеа.

То значи да морате одабрати своје кључне речи, правилно их користити и гледати како ваша веб локација излази на првој страници резултата Гоогле претраге.

То заправо и није превише тешко учинити.

1. корак: Потврдите потражњу

За почетак морате само потврдити да ли постоји потражња за темама за које сте се одлучили. Можете да користите алате као што су СЕМРусх, Гоогле трендови или КеивордТоол.ио

Постоји много других бесплатних алата за кључне речи. Можда ћете морати да платите да бисте их користили, али они вреде новац.

Брза претрага открива да постоје и бесплатни алати, тако да немате изговор да радите све што можете да истражите на кључне речи.

2. корак: Идентификујте кључну реч

Након што потврдите своје истраживање, морате да смањите избор кључних речи на 1 или 2 главне кључне речи за сваки чланак. Ово ће вам помоћи у писању.

Корак 3: Подешавање

Ако установите да постоји недостатак потражње за вашом темом, све што морате да учините је да мало преокренете тему да бисте се задовољили оним што људи траже.

За више детаља о истраживању кључних речи, пређите овде на врло добро написан чланак нашег пријатеља, Тима Соула.

Савет бр. 5: дужина чланка

Овај део је мало лукав.

У једној студији која је рађена на чланцима на Википедији, пише да ће повећање броја речи чланка резултирати већим поверењем. Али на основу нашег искуства читаоци ће брзо изгубити интересовање (а можда чак и не сметају читању) ако је чланак предуг.

Али опет, ако садржај занима и успе да привуче читаоца, тај читач ће највероватније остати даље и наставити да чита ваш чланак.

Заправо, само 16% људи који наиђу на ваш комад остаће и заврше читати све, али то су људи који заправо траже корисне податке, зато се потрудите да вам се ваш садржај обраћа.!

Оно што ћете требати је да темељно истражите своје теме како би оно што напишете постало корисно вашим читаоцима. Када то учините, део садржаја веб странице требало би природно да се креће између 1.500 – 2.000 речи, и то је слатко место.

Када ваши читаоци сматрају да су вам чланци корисни, природно ће потрошити више времена на вашој веб локацији покушавајући да разумеју и пробаве информације које сте поделили са њима.

То их држи ангажованим, а такође помаже да се део садржаја веб странице чини ауторитативнијим у Гооглеу, што омогућава бољи ранг претраживања!

Савет бр. 6: Најбоље праксе за писање садржаја веб локација

У реду, узмите си шољу кафе, имамо пуно тога да покријемо у овој порцији.

Писање веб садржаја је заправо веома шкакљиво. Морате да напишете садржај дуге форме да би га Гоогле препознао као нешто вредно, а ипак морате да га исечете и учините га недовољним како би ваши људски читаоци остали ангажовани.

Биће вам потребно мало навикавања посебно ако сте писали за друге медије, али запамтите, не пишете литературу.

На читавом свету читаоци су нестрпљиви и добили су пажњу 12 година старости на шећеру.

Ево листе добрих навика којих се морате придржавати док пишете за Интернет.

 1. Напишите једноставну, ефективну копију која се продаје! Добили смо ову, која детаљније разматра писање ефективне копије!
 2. Не пишите сами! Интернетска гужва је веома нестрпљива гомила. Доћи до тачке. Запамтите, треба комуницирати, а не импресионирати.
 3. Емоције Отворите садржај новчаникаДовољан продају јер је читалац нешто осјетио.

  Узмимо ово за пример.

  Ова пржена пилетина има заиста добар укус.

  ВС

  Знате шта укус ове пржене пилетине чини заиста добрим?
  Крцкање коже. Арома свих биљака и зачина. Сочност њеног меса док га загризете.

  Види разлику?

 4. Нека се наслови рачунају! Ако желите да сазнате више о писању наслова који функционишу, погледајте шта смо раније смислили..
 5. Схватите да су навике читања путем интернета различите! Људи не читају вашу копију, скенирају је и траже кључне речи. Чланцима пошприцајте корисне податке и кључне речи како бисте задржали своју публику!
 6. Не претјерујте са кључним ријечима! Кључне ријечи су значене да би вам помогле Гоогле-у да разумије ваш чланак, али када претјерате, ваш чланак може бити засјењен Гоогле претрагама, а чак ни то нећете знати.
 7. Бавите се СЕО истраживањем! Започните са семенским кључним речима, а затим истражите и откријте шта вам највише одговара! Са правилним истраживањем кључних речи, пронаћи ћете најбоље теме за теме чланака.

  Док истражујете, погледајте овај чланак за начине креирања садржаја који покреће промет!

  Савет стручњака – користите алате попут СЕМРусх да бисте видели које кључне речи користе ваши конкуренти!

 8. Све хиперповезујте! Донели сте своје податке однекуд? Повежи га!

  То је само добра етика интернета. Такође вам помаже да вам се чланак чини чврстим и ауторитативнијим, што значи и бољи пласман!

 9. Користите технику Небодер: Техника небодера је једноставна, али није лака. Његова сврха је створити чланак који је најинформативнији, најтачнији, најепичнији ресурс тамо, нешто због чега ваши читаоци неће имати разлога да траже информације другде (попут оног који сада читате!).

Упаковати

Постоји толико много ствари које треба покрити када је у питању писање садржаја на веб локацијама, а о њима је готово немогуће говорити у 1 чланку. Трудили смо се да покријемо најважније савете и навике за писање веб садржаја.

Запамтите, истраживање је кључно за успешне чланке!

 • Истражите своје кључне речи и издвојите време да научите и разумете путовање купца. Дугорочно је тако корисно. Схватите који циљеви ваши читаоци покушавају да постигну, а затим смислите чланке који ће помоћи вашим читаоцима.
 • Ставите се у ципеле читалаца. Пријављују се на вашу веб локацију јер им је потребно решење проблема. Искрено напишите чланке који ће им помоћи и будите сигурни да ће лекторирати своје дело или навести некога да га прочита за вас!
 • И последње, али не најмање битно, научите основне вештине копирања. Ауторска права и писање садржаја на веб локацијама су веома различити од писања за традиционалне медије. Морате писати да комуницирате, а не да импресионирате, а то ће довести до продаје.

За више веб садржаја и савете за писање, проверите линкове на нашој веб локацији. Имамо гомилу садржаја који ће вам помоћи!

Па, пришли смо крају овог дела и надамо се да вам је овај чланак успео да помогне. Јавите нам шта мислите!

Још боље, ако имате своје мале савете за писање садржаја на веб локацији, слободно их поделите са нама!!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map