Zotëroni një Toni Unik Tone-Zëri si Smoothies Nike & Innocent

Wdo shkrimtar i mirë jeton me një rregull:


Nuk është ajo që ju thoni, është se si ju thoni.

Kopja e mirë nuk ju jep vetëm informacion. Kopja e mirë ju bën të ndjeheni diçka.

Dhe kjo bie në ton. Prandaj, para se të vendosni se çfarë të shkruani, bëni një sekondë të mendoni se si të shkruani.

Isfarë është ton?

Ton është elementi magjik në shkrimin tuaj që i jep asaj personalitet dhe karakter. Toni kërcen nga faqja dhe lidhet me lexuesin.

Ton i jep kompanisë tuaj personalitetin e saj. Kjo ju jep identitetin tuaj të markës.

Disa biznese kanë një ton profesional, të drejtpërdrejtë dhe të besueshëm. Të tjerët marrin një personalitet më miqësor, madje edhe të çuditshëm. Të dy janë të shkëlqyera. Për sa kohë që funksionon për ju.

Si ta gjeni zërin tuaj

Hapi 1. Kush jeni ju?

Zëri juaj – identiteti juaj – nuk mund (ose nuk duhet) të prodhohet.

Ajo duhet të vijë nga thellësia brenda kompanisë. Sshtë një shtrirje e deklaratës suaj të etikës dhe misionit.

Kopjimi i mirë dhe një ton unik zëri, është më shumë sesa shkrime të zgjuara dhe parulla të zgjuara. ’Shtë për t’u thënë klientëve se çfarë besoni.

Pra, kush jeni ju dhe ndërmarrja juaj? Thelle thelle?

Nike është një kompani e cila është admiruar për shkrimet e tyre. Alwaysshtë gjithmonë frymëzues, pozitiv dhe i fuqishëm. Toni i tyre i zërit është urgjent, motivues dhe inkurajues. Ajo frymëzon klientët jo vetëm për të blerë rrobat e tyre, por për të dalë atje dhe për të drejtuar një maratonë.

Nike

Nuk do ta doni kopjimin si ai?

Por nuk është vetëm kopja që është e shkëlqyeshme, janë vlerat thelbësore të Nike.

Kopja juaj ka një zë vetëm nëse kompania juaj ka një zë.

Kështu që, para se të filloni të shkruani titujt dhe parullat e kompanisë suaj, kthehuni menjëherë te bazat. Kthehuni te deklarata juaj e misionit dhe themelet tuaja. Farë kërkon ndërmarrja juaj? Farë ju bën të ndryshëm? Farë ju bën të rëndësishëm?

Zgjedhni mbiemrat që përcaktojnë kompaninë tuaj. Nëse jeni një biznes financiar, kompania juaj duhet të jetë e besueshme dhe e besueshme. Nëse jeni një kompani aplikacioni, jeni inovativ dhe mendoni përpara. Nëse jeni Nike, ju jeni aspirues dhe plot energji.

Të njëjtët mbiemra duhet të përdoren për të përcaktuar tonin tuaj të zërit.

Hapi 2. Autenticiteti

Nëse ndiqni hapin 1, origjinaliteti duhet të vijë natyrshëm.

Kurrë nuk do të krijoni një zë unik duke kopjuar dikë tjetër. Le të hedhim një vështrim në (ndoshta) historinë më të madhe të suksesit të shkrimit të kopjeve ndonjëherë, Pije të pafajshme.

Përshëndetje, e pafajshme

Kopja e tyre është e mençur, joformale dhe me lojëra unike.

Upshtë regjistruar një email që premton: “dashuri, miqësi dhe një gazetë javore”.

Ka një numër “bananafon” për të thirrur zyrën kryesore.

Ata ofrojnë një qasje vetë-zhvlerësuese ndaj mjedisit: “Ne jemi të sigurtë se nuk jemi të përsosur, por ne po përpiqemi të bëjmë gjënë e duhur.”

Stili i tyre lojtar është përsëritur një mijë herë. Por, ajo ndihet vetëm autentike në një vend: E pafajshme.

Sepse vjen nga thelbi i shoqërisë së tyre. Në zemër, kompania u ndërtua nga njerëz krijues dhe argëtues që përpiqeshin të bënin diçka të mirë. Kopja nuk është revolucionare, është thjesht e sinqertë. Shtë një shtrirje e njerëzve që punojnë atje.

Kështu që, ndaloni së shikuari Innocent, Nike etj dhe përpiquni të kopjoni kopjen e tyre. Shikoni biznesin tuaj dhe shkruani atë që ju duket e natyrshme.

Hapi 3. Më flisni si një person i vërtetë

Kopjimi është vetëm një bisedë me klientët tuaj.

Nëse keni në pronësi një dyqan të vërtetë, nuk do t’i drejtoheni një klienti dhe nuk do të zgjidhnin formulime teknike të dendura. Do të ishit miqësor, të dobishëm dhe mikpritës. Bëni të njëjtën gjë në internet.

Hapi i parë këtu është të përcaktoni se me kë po flisni.

Pasi të njihni audiencën tuaj të synuar, mund të krijoni një ton që rezonon me ta.

Mësoni më shumë: Si të përcaktoni audiencën tuaj të synuar

Disa industri teknike luftojnë me këtë. Ata e dinë se audienca e tyre është njerëz të biznesit me shumë njohuri të teknologjisë.

Por kjo nuk do të thotë që ata duan të lexojnë gjuhë të dendur dhe të dendur!

Juristët ende kanë personalitete! Furnizuesit e inxhinierisë kanë ende një histori. Natyrisht, ju do të shkruani akoma me një sens profesionalizmi, por do ta lehtësoni pak. Flisni me ta si njerëz të vërtetë.

Një shembull këtu është MailChimp. Gazetat e postës elektronike janë gati aq të shurdhër dhe teknike sa merr. Megjithatë, MailChimp e bëjnë atë të afrueshëm (guxoj të them argëtim?). Më e mira nga të gjitha, kopja e tyre e bën të thjeshtë.

Këtu është një pjesë e vogël e këshillave nga MailChimp për punonjësit e saj në lidhje me mënyrën e shkrimit. Mesoje!

Këshilla për shkrime të Mailchimp

Hapi 4. Më bëj të ndiej diçka!

Ka një ndryshim të vërtetë midis shkrimit dhe thjesht shtypjes.

Shkrimi të bën të ndihesh diçka.

Shtypja thjesht ju tregon diçka.

Thënia e klientëve tuaj diçka është kërkesa minimale e zhveshur. Ju kopjoni duhet t’u tregoni njerëzve se çfarë bëni, ku të shkoni etj.

Por është toni juaj i zërit që i bën ata të ndiejnë diçka. Kjo ndjenjë krijon një lidhje. Krijon besnikëri dhe besim.

Një ton i mirë i zërit frymëzon dhe bind. Ajo lidhet dhe ndjehet e njohur. Mos harroni, kopja juaj është menduar të shesë diçka.

Hapi 5. Harroni ato që ju tha mësuesi juaj anglisht!

Gjëja më e mirë në lidhje me shkrimet e kopjeve është se ju mund të bëni gjithçka që dëshironi.

Interneti nuk është një ese angleze. Ju nuk po shënoheni në gramatikën tuaj këtu. Nëse do të ishim, atëherë Apple, Adidas dhe Metro janë të gjithë në telashe.

Mollë: Mendoni ndryshe
Metro: Hani i freskët
Adidas: E pamundur nuk është asgjë

Gramatika e geekut brenda meje po ulërin. “‘Shtë‘ Mendoni ndryshe! ” “Hani i freskët? .. Hani të freskët çfarë?” “E pamundur nuk është asgjë?” Kjo nuk ka kuptim! “

Por unë e di se kjo është një kopje e shkëlqyer dhe efektive.

Online, nuk ka rëndësi. Shkrimi i kopjimit është një mënyrë për të komunikuar me njerëzit. Ndonjëherë, ne komunikojmë më mirë duke përdorur terma kolonialë, kështu që përdorni ato në internet.

Mos harroni, ne nuk e lexojmë internetin si një libër ose një ese. Pra, mos shkruaj si një.

Detyre shtepie

Po, unë jam një nga ata blogerët që ju jep detyra shtëpie! Por më beso, do të të ndihmojë.

1. Përcaktoni thelbin e kompanisë tuaj

Para se të filloni të shkruani ndonjë gjë, kthehuni tek bordi i vizatimit. Cilat janë vlerat thelbësore të biznesit tuaj. Cilat mbiemra përshkruajnë kompaninë tuaj? A jeni i besueshëm dhe i besueshëm? A jeni inovativ dhe duke menduar përpara? A jeni aspirues dhe elitar?

Këto janë gjëra që informojnë tonin e zërit tuaj.

2. Shkruani sa më shumë që të jetë e mundur në pesë minuta

Vendosni një kohëmatës në orën ose telefonin tuaj. Vetëm pesë minuta është mjaft. Tani filloni të shkruani. Shkruajeni me zërin tuaj natyror për biznesin ose produktin tuaj.

Përdorni këtë kufizim kohor për të hequr atë rrjedhë. Pas një minutë, do të fillojë të vijë natyrshëm. Fjalitë tuaja do të kenë një kadencë më të mirë. Ata do të kenë një ritëm natyror dhe fryrje.

Sa më shumë të mendoni, aq më i ngathët dhe më i dendur bëhet shkrimi juaj. Ndaloni së menduari dhe thjesht shkruani. Kjo është gjëja më e afërt me tonin tuaj natyror.

A keni parë ndonjë shembull të shkëlqyeshëm të kopjes që doni në internet? Unë do të doja të dëgjoja për ta.

Tani, lexoni 8 arsye pse kopja juaj nuk shet asgjë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map