10 intelligens módszer az e-kereskedelmi vállalkozás olcsó megvásárlására

Úgy tűnik, hogy minden nap egy új e-kereskedelmi áruház (vagy 20) jelenik meg online, még nagyobb versenyt teremtve a meglévő üzletek számára. De az egyre növekvő versenytársak ellenére annak a ténynek, hogy az e-kereskedelem kiskereskedelmi értékesítése 2018-ra állítólag 414 millió dollárt fog elérni, azt kell mondania, hogy rengeteg piaci részesedés van a felosztáshoz.

Ennek ellenére az e-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozók legnagyobb kihívása a termékek marketingje. A keresőmotorok optimalizálása elindul, és a kattintásonként fizető hirdetések vásárlása megsemmisítheti a legnagyobb költségvetést. A vállalkozók mind a bootstrappingről, mind a barkácsolásról szólnak, tehát szerettem volna tudni, hogy milyen marketing ötletek voltak ott, amelyek nem kerültek karba és lábaba.

Megkérdeztem 10 e-kereskedelmi vállalkozót, hogy milyen egyedülálló ötletekkel kellett vállalkozásaikat olcsón értékesíteni, és kaptam néhány nagyon jó stratégiát, amelyeket Ön is felhasználhat..

1. Oszd meg a vírusos tartalmat a Reddit-en

haltartály bank

Sam Williamson, a FishTankBank a kihívást találta közönség felépítésére a közösségi médiában anélkül, hogy befektetne egy reklámkampányba. Ahelyett, hogy a társaság pénzét költne, úgy és csapata úgy döntött, hogy érdekes „vírusos” tartalmat hoz létre, és megosztja azt a Reddit közösségi könyvjelző oldalon.

Sam Williamson a FishTankBankból

Csapatunk tagjai többsége már a megkezdése előtt ismerkedett a Reddittel, és mindannyian nagyjából elképzelésünk volt a webhelyen általában sikeres tartalom típusáról. Úgy döntöttünk, hogy a „TIL” alhirdetésre (/ r / mai keresés) összpontosítunk, amely furcsa és érdekes tényeket ünnepli. Rendszeres, halakra vonatkozó tényekkel ellátott üzenetek elkészítésével nemcsak a látogatók ezreit sikerült elhoznunk webhelyünkre, hanem e-mail listánkat is jelentősen összeállítottuk.

Példa Williamson sikerére: miután egy cikket közzétettek a haltartályok tartásáról, a cikk 170 pozitív szavazatot és több mint 1000 oldallátogatást kapott.

A Reddit valószínűleg nem megfelelő üzleti vállalkozása számára, de vannak más közösségi könyvjelző oldalak is, ahol megoszthatják blogod tartalmát, például a Stumbleupon és a BizSugar.

2. Használjon határozott cselekvési felhívást webhelyén

blu

Ne adjon webhelyének látogatóinak annyit, amennyit megérdemelnének. Meg kell, hogy mondja el pontosan, mit akar csinálni. Itt jön a jó cselekvésre ösztönzés: jól megírt módon az e-kereskedelem konverziója negyedévente 22% -kal növekedhet.!

Zondra Wilson, a Blu Skin Care tulajdonosa nagy sikerrel próbálta ki ezt a stratégiát. A cselekvésre ösztönző gombokat vezetett a látogatók vásárlásához.

Zondra Wilson, a Blu bőrápoló

Gondoskodtam arról, hogy a gombok nagyok és színesek legyenek, mert ez felhívja a figyelmet, és arra készteti a fogyasztót, hogy koppintson rá..

Azt is kipróbálta az Anyák napi akcióját egy weboldal tetején lévő szalaghirdetéssel (beleértve a cselekvésre ösztönzést). Azzal, hogy a dátumot az eladás véget ért a reklámcsíkon, sürgősségi érzetet teremtett, amely az embereket őrületbe hozta az ügyletek előnyeinek kihasználása érdekében..

Vessen egy pillantást a webhelyére. Megmondod az embereknek, mit kell csinálni? Vezesse őket e-mailek feliratkozásához vagy vásárláshoz? Ha nem, tesztelje a cselekvésre ösztönzést, majd néhány hét múlva mérje meg az eredményeket.

3. Adj egy váratlan ajándékot

IMG_1264 (1)

Az emberek szeretnek ajándékokat szerezni, nem igaz? Gene Caballero, a GreenPal (a gyepápolás Uber-ének tekintett) társalapítója küzdött azon, hogy módot találjon arra, hogy az ügyfelek elmondják másoknak, milyen nagyok a fűnyírási szolgáltatások. Tudta, hogy az emberek nem hajlandóak a szomszéddal kávét megvitatni a témáról.

Aztán az ötlet ütött rá:

Gene Caballero, a GreenPal

Már tudtuk, hogy [ügyfeleink] rendelkezik-e háziállatokkal, vagy sem, miért nem használja ezeket az információkat arra, hogy rólunk beszéljen? Miután 100 dollár értékű kutyacsontot és macskát vásároltunk, elkezdtük ezeket küldeni ügyfeleinknek, megköszönve nekik üzleti tevékenységüket, és természetesen megadva a Yelp linket. Néhány kirándulás után a posta felé láttuk az e-maileket és a Yelp értékeléseket. Az emberek megköszöntek minket, hogy megtettük a további mérföldet, és azt mondták, hogy miért nem tudnak várni, hogy elmondják barátainknak a szolgáltatásunkat. Küldetés teljesítve! És soha többé nem fognak gondolni a pázsitápolási szolgáltatásokra, anélkül, hogy előbb ránk gondolnának.

Ez egy fantasztikus példa arra, hogy a hatalmas szóbeszéd-marketing minimális költségekkel járhat.

4. Adj kupont a társadalmi megosztóknak

ce kupont

A közösségi médiával való kapcsolattartás nem mindig olyan egyszerű, mint amire számíthat. Az embereket bombázzák a márkák üzeneteivel a Facebook-on, a Twitter-en és az Instagram-on, tehát meg kell tennie valamit, hogy valóban kövessenek téged és megosszák a tartalmukat..

Oleg Korneitchouk, a SmartSites marketing igazgatója szerint egy kupon megadása az ügyfelek számára, akik megosztják a márka közösségi médiatartalmát.

Oleg Korneitchouk, a SmartSites

Ez boldoggá teszi az ügyfelet azáltal, hogy árengedményt nyújt számukra, és növeli a márkáját a [közösségi] hálózaton keresztül (amely valószínűleg más lehetőségeket is tartalmaz). Ez egy win-win forgatókönyv, amely képes a hógolyó a megfelelő üzenettel.

Miután az egyik ügyfelének, egy online érme eladónak a Facebookon bevezette a szociális kupont, a márka jelentősen megnövekedett a márka webhelyén tett látogatások számán (a Facebookon keresztül), és nőtt a társadalmi kupon felhasználásával végzett tranzakciók száma is..

… Naponta 50–100 látogatást kaptunk a társadalmi társaságoktól (10–20-ra nőtt), és megnőtt az összes tranzakció (és a generált kupont használó emberek) növekedése. Az érméket gyűjtő emberek általában barátokkal rendelkeznek, akik ugyanezt tették, és ez nagyon hatékony kampánynak bizonyult!

5. Húzza ki az emberek szívszálait

beolvasni fényképeket

Mi a márkád története? Hogyan javíthatja ügyfelei életét? Időnként ez az érzelmi kapcsolat segíthet több ügyfél vonzásában, ahogyan a ScanMyPhotos.com esetében.

Mitch Goldstone elnök & A fotószkennelő cég vezérigazgatója szerint egy nagyon hatékony marketingstratégiának bizonyult, ha egy profi fotós-író csapat interjút készít az ügyfelekkel, hogy megosszák érzelmi tapasztalataikat családjuk évtizedes fotóinak digitalizálásával..

Mitch Goldstone a ScanMyPhotos-ból

A profilozott emberek mindegyike szervesen megosztja történeteit; izgatottan látják profilját nyomtatott formában, és széles körben megosztják a legtöbb közösségi média platformon. [Nincs] jobb beszámoló, mint amikor egy barát megosztja a dühöngő élményt.

Fontolja meg, vajon az érzelmi vonzereje vonzó történetet eredményez-e a potenciális ügyfelek számára.

6. Szerezz gerillát marketingjével

Olyan sok marketingstratégia van „ott, megtörtént”, tehát Marcus Miller, aki az Egyesült Királyságban a Bowler Hat nevű digitális marketing céget vezet, azt állítja, hogy a Guerrilla taktikát kell használnod az emberek figyelmének felkeltésére és felhívására..

Jay Conrad Levinson, a Guerrilla Marketing című könyv ihlette, Miller innovatív módszereket keres arra, hogy felkeltsék az emberek figyelmét. Egy példa? A Movember férfi jótékonysági tevékenységének népszerűsítése, amely arra ösztönzi a férfiakat, hogy november hónapban bajuszot szerezzenek, hogy pénzt szerezzenek.

Marcus Miller a Bowler Hat-ból

A férfi jótékonysági szervezetek nem mindig kapják meg azt a támogatást, amelyet a nagy névű jótékonysági szervezetek összegyűjthetnek, így tökéletes minden, ami felhívja a figyelmet és hatalmas marketing ráfordítás nélkül. Movember számára egy helyi Graffiti bérleti társaság egy karaktert festett egy Birminghami Custard gyár 30 lábú toronyra. Mind a jótékonysági, mind a bérelhető Graffiti számára jó előnye van a csodálatos expozíciónak és a szabad sajtónak egy jó ok hátulján. Ez tökéletes gerilla marketing – az arcodon, olcsó, maximális expozíció.

Szerinte a telepítés hat napot vett igénybe, és több mint 100 doboz permetezőfestékkel generálta az expozíciót, több száz sajtó említette és rengeteg pénzt jelentett egy fontos ok érdekében.

7. Segítsen egy újságírónak

Elfog

Az újságírók odakint keresnek forrásokat cikkeikhez. Ön szakértő abban, amit csinál, és valószínűleg van valaki, akinek ugyanúgy van szüksége, mint egy iparági szakértő ajánlatára. Így Maureen Pollack, a WaterSlyde vezérigazgatója és feltalálója felhívta a figyelmet márkájára.

Maureen Pollack, a WaterSlyde-ből

A legjobb és leggazdaságosabb marketing módszerünk az ingyenes PR volt. Van egy szórakoztató történetünk, és amikor az emberek ezt meghallják, egy szöget látunk webes nézeteinkben, ami további eladásokhoz vezet.

A sajtó egyik példája, amely rávilágított üzleti tevékenységére, a Kvellerben, a zsidó szülői honlapon közzétett cikk. Ez a cikk felgyorsította a WaterSlyde webhelyének forgalmát, 2000-től 5000 látogatóval, 2 hétig, valamint 500 eladott egységgel..

Pollack a Súgó a riporternek webhelyet használja az újságírói kérdések lekérdezéséhez és azokra a válaszokra (mint például a cikkben szereplő engem), amelyekre alkalmas.

8. Lépjen kapcsolatba a YouTube befolyásolóval

Youtube

Mindig jó ötlet találni a közönségével befolyást gyakorló befolyásolókat, és a YouTube csodálatos csatorna lehet, amely nem csak kapcsolatba léphet velük, hanem arra is, hogy rávegyék termékeiket.

Tanner Rankin, a Source Approach alapítója és vezérigazgatója elmondja, hogy a befolyásos befolyással rendelkezőkkel való kapcsolattartás nagyszerű módja annak, hogy termékeivel szélesebb közönséget érjen el..

Tanner Rankin a forrás megközelítésből

Megtaláljuk a YouTube ügyfeleket, akiknek nagy a célközönségünk közönsége, majd ingyenes terméket és kuponkódot kínálunk számukra közönségük számára. A hatékony céloldallal együtt ezt nehéz legyőzni!

Azt mondja, hogy ha aktívan fogyaszt tartalmat a réseiben, akkor valószínűleg számos olyan jól ismert YouTuber-t azonosíthat, akik valószínűleg jól illeszkednek egymáshoz. Ha nem, az olyan szolgáltatások, mint a Tomoson és a Famebit, segíthetnek megtalálni a YouTube befolyásolóit, és osztályozhatják őket a közönség nagysága, a demográfia stb. Alapján..

Keressen olyan befolyásolókat, akiknek nagy a célközönség közönsége, akik erőteljes érdeklődést mutatnak a videóikkal kapcsolatban (például megosztások és megjegyzések). Szeretne olyan befolyásolókat is, akiknek szilárd közösségi média követ.

9. Kérjen (egyszerű) visszajelzést

2c972b_245bdff06293496cb1abadd7d0024897

Nincs semmi jobb, mint ha egy múltbeli ügyfelet újra és újra vásárol tőled. Itt hasznos a Fetch. Russell Silver, az egygombos visszajelző alkalmazás alapítója szerint az eszköz nemcsak értékes visszajelzést kap az ügyfél tapasztalatairól, hanem egy speciális promóciót is kínál, amely valószínűbb, hogy ismétlődő üzletet kapjon..

Russell Silver of Fetch

Marketingünkre a vásárlás után kerül sor, és két lépésben történik. Először minden ügyfél e-mailt küld egy e-mailen keresztül egy visszacsatolásos felmérésről. Ez elősegíti a márka forgalmazását azáltal, hogy megmutatja, hogy törődnek vevőikkel, és valóban visszajelzést akarnak tanulni és növekedni. Másodszor, minden recenzort eljuttatnak egy egyedi köszönőoldalra egy promócióval. Ez elősegíti a márka imázsának további piaci értékesítését (az üzenet saját hangján történik), és növeli az online értékesítést azáltal, hogy ösztönzi a visszatérést.

A Fetch felhasználói 30% -kal reagáltak az e-mailekre, valamint 10% -kal növelték az ismételt vásárlási arányokat..

10. Hozzon létre egy ajándékot

Giveaway verseny

Az emberek motiváltak arra, hogy kölcsönhatásba lépjenek a márkáddal, ha esély van arra, hogy online díjat nyerjen. Jason Angelini, az American Bench Craft munkatársa szerint azt mondta, hogy márkájának sikere volt a közösségi médiában a termékek elosztása.

Jason Angelini, az American Bench Craft

Az első adás, amelyet futottunk, a saját szociális média csatornáinkon keresztül ment, amikor éppen kezdtük. Több mint 50 közösségi média követőt és weboldal-előfizetőt szereztünk, és a verseny első napján 200+ webhelylátogatást kaptunk..

Tegnap este egy adományozást is indítottunk egy sokkal nagyobb Instagram-fiókon keresztül. Kínáltuk az 5 pénztárcánk társaságának, hogy adja el követőinek, cserébe azok követői kedvelve és követve oldalunkat. Ez a kampány több mint 200 követőt hozott nekünk az első néhány órában, és most is követői vagyunk. Ezenkívül több mint 400 webhelylátogatás érkezett közvetlenül a kampányból.

Angelini azt ajánlja, hogy a Gleam.io átadási eszköz egy egyedi átadást készítsen. A versenyre való belépéshez megkövetelheti az emberektől, hogy látogassanak el webhelyére, feliratkozzanak hírlevelére, vagy kövessenek a közösségi médiában..

Ez mindössze 10 olcsó ötlet az e-kereskedelmi márka forgalmazására. Számtalan ember létezik, és nem mindegyik követi a „marketingszabályokat”. Megtalálhatja az ügyfélbázissal való kreatív online kapcsolatfelvétel módját, és megnézheti a forgalom és az értékesítés növekedését. Milyen alacsony költségű stratégiákat alkalmazott üzleti vállalkozásának marketingéhez?

Ezután olvassa el a 13 weboldal célját, amelyet 2016 végéig kell beállítani (és összetörni)

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map