15 000 dollárt kereshet POST-ban. Miért az Instagram most a legjobb közösségi hálózat az online kiskereskedők számára

Felejtsd el a Facebook-ot. Felejtsd el a Twitter-et.


Az Instagram jelenleg a legfontosabb közösségi média az online kiskereskedők számára.

Nem csak önportrék, turmixok és aranyos kiscicák vannak odakint! Ez komoly megtérülést jelent. Ez független online áruháztulajdonosokat ezerre tesz.

Miért?

Mivel az Instagram-hozzászólások több elkötelezettséget szereznek, mint a Facebook és a Twitter együttesen. És ez létrehoz egy új légiót független ízlés-előkészítőktől és befolyásolóktól.

A 15 000 dolláros történet

Ismerje meg Danielle Bernsteint. 1,3 millió követőjével rendelkező Instagram-fiókja van. 22 éves, független online áruházat és divatboltot működtet. Hívjuk, amit mi viselünk, és óriási.

Danielle - Mit viselünk

Nincs nagy üzlet vagy vállalati uralkodó, aki húzza a húrokat. Csak egy okos nő laptopnal és Instagram-fiókkal. Független és butik.

Cipőket, táskákat és ruhákat értékesít közvetlenül a weboldalán keresztül. Leányvállalatot is üzemeltet, ruhákat értékesít a Stella McCartney, a Miu Miu és a Moda Operandi útján..

De itt van a címsor. A Harper’s Bazaarban készített interjú szerint minden egyes alkalommal 15 000 dollárt keres, amikor szponzorált üzenetet tölt fel az Instagram-ba..

$ 15,000!!

Ez az új üzleti modell az online kiskereskedelemben.

Miért működik? Mert meghaladja a hagyományos vásárlási élményt. igen, online boltot üzemeltet. De Danielle ízléses is. Divatguru és éles, mint a pokolban.

A Instagram effektus

Az online kiskereskedők világában az Instagram veszi át a helyét. Most nagyobb teljesítményű, mint a Facebook és a Twitter a független eladók számára.

Itt vannak a tények:

  • Az Instagram-hozzászólások 58-szor nagyobb elkötelezettséget kapnak, mint a Facebook.
  • És 120-szor nagyobb elkötelezettség, mint a Twitternél!

Az Instagram a leggyorsabban növekvő közösségi médiaplatform is. Az általános felhasználók szempontjából éppen felülmúlta a Twitter-et.

A követők növekedése az Instagram szintén szignifikánsan gyorsabb és magasabb, mint a Facebookon.

Az Instagram jelenleg a legérdekesebb, leggyorsabban növekvő, társadalmi szempontból legfontosabb platform a bolygón.

Instagram szponzorálás

Beszéljünk többet Danielle Bernstein jövedelmező Instagram / kiskereskedelmi modelljéről. Online áruházának, blogjának és az azt követő Instagramnak köszönhetően Instagram befolyásolónak tekintik.

Itt van a nagy pénz. A márkák évente több mint 1 milliárd dollárt költenek az Instagram hozzászólások szponzorálására. 1 millió követőjének köszönhetően 5000 és 15 000 dollár között kényelmesen parancsolhat egy szponzorált posztért.

Danielle például egy képet helyez egy bizonyos táskával. Vagy díj ellenében visel egy adott márka napszemüveget. Danielle hozzászólásai nagyon finomak és nagyon természetesek. Ez szinte tudatalatti. Ugyanakkor minden hozzászólás több ezer embert küld vissza online áruházába, és erősíti márkáját.

A Danielle elérhetősége óriási, de még 5000+ követővel rendelkező Instagram-fiókok is szponzorációval kezdhetnek kevés pénzt keresni.

5000 követő nagyon elérhető az átlagos online üzleti vállalkozás számára, nem mondanád?

Öt lépésű terve egy Instagram-birodalom felépítéséhez

Mostanra valószínűleg azon gondolkodik, hogyan lehetne növelni a számát! Hosszú út vezet egy millió követőhöz, de kicsivel kezdjük.

1. Használjon életstílus-felvételeket a termékekről

Egy egyszerű oka van annak, hogy miért az Instagram az online kiskereskedők számára érvényes.

Ez teszi termékeik valódi megjelenést.

Az intelligens marketingszakemberek tudják, hogy a termék eladásának legjobb módja az életmód eladása. Ne mondja el nekünk, mi a termék, mutassa meg, hogyan fogja megváltoztatni az életünket.

A Nike motivációs Instagram-hírcsatorna

Csak nézd meg a Nike motivációs Instagram-hírcsatornáját. Tele van valós emberekkel, maratonokat futtat, kosárlabdázik, úszhatnak. Az egész valódi. Relálható. Ez egy életmód.

2. Használjon vásárlói fényképeket

Nem sokan viszonyulhatnak egy modellnek egy katalógusban szereplő képéhez.

De amikor az ügyfelek valódi képeket közölnek az Ön termékeiről az Instagram-on, az reagál az emberekkel. Valóban néz ki. Az ügyfelek elképzelhetik magukat, hogy ugyanazt viselik. Sokkal hatékonyabb az eladás.

Az online áruházban a Nasty Gal felkéri ügyfeleit, hogy készítsenek fényképeket magukról, és használják az adott hashtagot az Instagram-on. Gyűjtik a képeket, és kiemelik azokat a weboldalon.

Nasty Gal vásárlói képek

Nagy társadalmi kapcsolatokat érnek el, és természetes katalógusok egész katalógusa van.

Vevőik minden munkát értük végeznek!

3. Használjon szponzorált üzeneteket

Fizethet az Instagram befolyásolóinak (például Danielle-nek), hogy te és az Ön termékeivel kapcsolatos üzeneteket tegyen közzé. Nem sokunknak van 15 000 dollárja fekszik! Vannak kisebb számlák is, amelyekkel kezdenék.

Ez tényleg működik.

Bachlr

A Bachlr férfi divatcég szinte nulla Instagram-követőtől indult. Különböző befolyásolókat fizettek a szponzorált álláshelyekért. A válasz oly erős volt, hogy lezuhant a szerverükre.

Felvettem a kapcsolatot, és megállapodásokat kötöttem néhány fiókkal, több mint 100 ezer követővel, amelyeket a férfiak felé irányítottak. Meglepetésemre, hogy sok ilyen felhasználó hajlandó volt promóciós üzeneteket tenni körülbelül 50 dollárért … fantasztikus!

Most már 15 000 követőnk van, és két hét alatt 20 000 látogató élvezte üzletét.

Nem csak ezt, de most már képesek maguknak fizetni a szponzorált álláshelyekért!

4. Kölcsönadjon társait követőit

Az Instagram elkészítésének legnehezebb része a labda gördülése. Hogyan találja meg ezeket az első 100 követőt? Az első 1000?

A leggyorsabb és leghatékonyabb módszer az aktív felhasználók vadászata, akik szeretik az Ön üzeneteit és termékeit. Keresse meg hasonló számlákat. Töltse fel a követők listáját, és kezdje el felvenni a kapcsolatot a legaktívabb követőivel.

“Tetszik” fotóikhoz, kommentálhassa a képeket, és kövesse őket. Nem sokkal később kap vissza az első követésed. És akkor egy vagy két. Ismételje meg ezt a folyamatot kis lépésekben minden nap, és elkezdi építeni a jó követést.

5. „Légy a divat!”

Befejezem egy jó barátunk, Kalen barátjának idézetét a Bon Bon Boutique-ban. Nemrégiben bejelentett minket az online áruház sikerének titkain.

Az interjú egyik kiemelkedő idézete a „légy a divat”. Ez egy hozzáállás óriási sikert hozott Danielle Bernstein számára, akiről beszéltünk a cikk elején.

Ahhoz, hogy online áruházát a következő szintre tudja vinni, nemcsak eladónak kell lennie. Kóstolónak kell válnod. Befolyásoló. Az a 360-as üzleti modell létrehozása, amely túlmutat a hagyományos vétel-eladáson.

És ezért az Instagram a legjobb közösségi média az online kiskereskedők számára.

Ez egy új modell, amely ötvözi az online értékesítést és a folyóiratot / médiát. És ez az, amit elsajátíthat otthoni vállalkozása számára.

Van valaki, aki nagyszerű eredményeket érhet el az Instagram segítségével? Szeretnék hallani rólad!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map