Ez a vendégmegjegyzés: Maggie Aland a Fit Small Business-től.

Több mint 3 milliárd havi aktív felhasználó van a Facebookon, az Instagramon és a Twitterön. A közösségi média népszerűsége, valamint a közösségi médiában történő reklámozás költséghatékonysága vonzó marketingplatformvá teszi minden típusú vállalkozás számára. Ennek eredményeként az USA-ban a közösségi média menedzsment munkahelyek várhatóan 9 százalékkal növekednek a következő évtizedben. Verseny lesz akkor, ha a legjobb szabadúszó közösségi médiamenedzsert kívánja felvenni.

Ezért állítottuk össze ezt az átfogó útmutatót egy szabadúszó szociális médiamenedzser felvételére.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan:

 1. Hozzon létre egy mesés álláshirdetést, hogy vonzza a szabadúszó közösségi média menedzserét
 2. Készítsen szabadúszó szűrőinterjút
 3. Rendezzen verseny vagy próba időszakot a megfelelő személy kiválasztásához
 4. Kerülje a csalásokat
 5. Írjon szabadúszó szerződést

Kezdjük el.

5 lépés útmutató egy szabadúszó közösségi médiakezelő felvételéhez

1. Hozzon létre egy mesés álláshirdetést

A bérvezetők nem mindig tudják, hogyan lehet elkészíteni a legjobb munkaleírást, vagy hol tehetik meg. Az álláshirdetés optimalizálása és az olyan webhelyre való közzététele, amely valóban sok munkakeresőt keres fel, növeli annak valószínűségét, hogy a jelöltek egy másik helyett válaszolnak az Ön álláshelyére..

Emelkedik a tenger hirdetési hirdetései. Kövesse az alábbi tippeket, és vonzza a minőségi közösségi média szabadúszókat.

Ossza meg érdekes apróságokat a cégéről vagy a csapatáról

A külsõ szabadúszó munkalehetõségeknél alkalmazott állása nemcsak a munka, hanem a vállalati márka hirdetéseként is szolgál. Használja ki a lehetőséget, hogy eladja cégét. Ellenálljon a késztetésnek, hogy csak olyan alapvető információkat szerezzen, mint például a hely, a név és az ipar. Ehelyett mutassa be cégét oly módon, hogy izgatja a jelölteket. Egyes webhelyek, például a Monster, még képeket is közzétehetnek a munkahelyük, a csapat tagjai és a szórakoztató csapat tevékenységek bemutatására. Nézzünk egy példát az AirBnB-ről.

Az AirBnB társaság áttekintése

(Az AirBnB bevezetése a közösségi média menedzser álláshirdetéséből)
Forrás: Buffer Social

A fentiekhez hasonló álláshirdetésben részleteket kell tartalmaznia arról, hogy mi teszi szórakoztatóvá vagy vonzóvá a munkahelyét a társaságában, mit tesz a világ jobbá tétele vagy az ügyfelek életének megkönnyítése érdekében, és hogy mi az Ön vállalati értéke. Legalább a leírásnak fel kell hívnia a pályázók érdeklődését, és elegendő lehet ahhoz, hogy arra késztesse őket, hogy elolvassák az álláslevelet hátralévő részét és jelentkezzenek.

Tartsa egyszerűen a munkacímet

Bár sok vállalat megkísérli érdekesvé tenni a dolgokat azáltal, hogy olyan kreatív munkacímekkel érkezik, mint például a „Rockstar Social Media Manager”, azt javasoljuk, hogy tartsa tiszta címet, hogy az álláshirdetése megtalálható legyen. Például a munkacím, a Social Media Manager, gyakoribb, és az álláskeresők nagyobb valószínűséggel találják meg az álláshirdetését, ha annak közös címe van..

A „Közösségi Média Menedzser” cím több mint 2000 álláshirdetést jelenít meg a Valódi oldalon. Ezzel szemben a „Social Media Rockstar” mindössze 18 álláshirdetést hoz fel a Valódi oldalon.

Az egyedi munkacímek valószínűleg azok a címek alatt helyezkednek el, amelyek pontosan megfelelnek a keresett kulcsszavaknak. Ezért használjon egy egyértelmű munkaköri címet, mint például a „Social Media Manager”, hogy növelje esélyét arra, hogy minőségi szabadúszóként találja meg. A jelöltek gyakran egy általános kulcsszót használnak, amikor egy adott állást az online munkalapokon keresnek. Tehát megkönnyítse számukra a hirdetés megtalálását.

Mutassa be azokat a szórakoztató csapattagokat, akikkel együtt fognak dolgozni

Röviden tartalmazzon információkat a csapatáról. Számos közösségi média szakember nagyon társaságias. Valójában azért választották ezt a munkavonalat, mert szeretik az emberekkel való kapcsolatot. Ha tudod, hogy a csapat tagjai lesznek, és nem egyedül dolgoznak, hozzáadhatják a szabadúszó munkaerő-hirdetés vonzerejét.

Világossá kell tenni, hogy hol végezik a munkát

Fontos, hogy világosan közölje, vajon a munka áthelyezést igényel-e, vagy egy adott helyszínen kell-e munkát végezni. Az áttelepülés sok képesített pályázó számára, főleg azoknak, akik családjaik, üzletkötő lehet. Másrészt, ha a feladat távoli, hirdesse ezt. A 100% -ban távoli munkák sokkal több jelentkezőt vonzanak, ezért tudassa velük, ha a helyszíni munkavégzés lehetősége.

Adjon áttekintést a helyzetről

A munkakötelezettségek és a napi feladatok hosszú unalmas listája önmagában bármilyen izgalmat kipróbálhat, amelyet sikerült felkeltenie. Ehelyett kínáljon egy madártávlatot arról, hogy mit várnak el a közösségi média menedzserétől. Határozza meg a beosztás célját és azt, hogy miként segít a vállalat a céljainak elérésében. A legjobb jelöltek elég hozzáértőek, hogy következtetéseket vonhassanak le a napi feladatokról, valamint az önmagában az áttekintés alapján alkalmazott eszközökről. Az alábbiakban bemutatjuk a munka áttekintésének jó példáját.

Munkaminta áttekintése

(Munkaminta áttekintése)
Forrás: laza

Az álláshirdetésednek feladatok gyors lebontását kell biztosítania az akciószavak használatával, például:

 • lándzsahegyeket közösségi média marketing kampányok és stratégiák
 • fenntartja a márka üzenetét a közösségi média platformon keresztül
 • létrehoz tartalom különféle média formátumokban az elkötelezettség és a konverzió elősegítésére
 • felhasználások metrikák és elemző eszközök a kampányok fejlesztése és maximalizálása érdekében
 • magatartások versenytársak kutatása
 • Művek az egész szervezetben a márkavezetőkkel, a grafikai tervezőkkel és más tartalom alkotókkal

A legfontosabb itt az, hogy a felsorolás rövid legyen, hogy elkerüljük a jelöltek túlterhelését. A szűrőinterjú során megbeszélheti ezen munkakörök mindegyikét.

Világosan határozza meg a munkakövetelményeket

Az egyértelműen meghatározott követelményrendszer segít a jelölteknek pontosan felmérni, megvan-e valami ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Például megköveteli-e a szabadúszónak marketing fokozatot? Az egyértelmű követelmények segítik a képzetlen álláskeresők kiküszöbölését és csökkentik az irreleváns alkalmazásokat, amelyeket egyébként át kellene néznie. Ennek eredményeként egészségesen képzett jelentkezőket szerez. Lásd az alábbiakban egyértelmű munkakövetelmények példáját.

Világosan határozza meg a munkakövetelményeket

(Munkaleírás egyértelmű követelményekkel)
Forrás: LinkedIn

Az is segít, ha tisztában van azzal, hogy melyik követelményre valójában szükség van, és melyik csak előnyben részesített vagy kedvező követelmény. Nem akarja, hogy a jelentkezőknek olyan jó tapasztalatra van szükségük, mint például a Hootsuite ismerete, mivel valószínűleg nem jelentkeznek, ha nincs ilyen. Ha hozzáteszi az előnyben részesített készségek szakaszt, akkor kihívja az ideális jelölteket, és több okot ad számukra arra, hogy elérjék az Alkalmaz gombot, de az egyébként jól képzett szabadúszókat nem gátolja.

Hirdesse a fizetést és a kedvezményeket

Valójában a Fizetési eszköz azt mutatja, hogy a közösségi média vezetői óránként mintegy 17,84 dollárt keresnek. Azonban hirdetni kell az óradíjat, mivel ez gyakoribb, amikor egy szabadúszóként dolgozik.

Az egyesült államokbeli vállalatok több mint 50 százaléka nem közli a fizetés részleteit a hirdetésekben. Ha azonban javítani kívánja a jelentkezők számát, fontolja meg a fizetésekkel kapcsolatos információk közzétételét egy szabadúszó hirdetésének részeként. A kutatások azt mutatják, hogy a bérek részleteinek a hirdetésekbe történő felvétele 30% -kal növeli a jelöltek számát.

Hirdesse a fizetést és a hegyeket

(Átlagos szociális médiamenedzser óradíj)
Forrás: valódi.com

Ezenkívül fontolja meg néhány ellátás beillesztését az általános kompenzációs csomagba. A
A Glassdoor felmérés szerint a válaszadók közel 60 százaléka azt állítja, hogy az ajánlat elfogadásakor erősen fontolgatják a hegyeket. Az előnyök és az előnyök különösen vonzóak a szabadúszók számára, mert tudják, hogy a törvény nem kötelezi Önnek az ellátások nyújtását. Azt a benyomást kelti, hogy nagylelkű munkáltató vagy.

Ha a költségvetés megengedi, a következőkben adjuk meg a szabadúszó munkavállalóknak nyújtott tipikus kedvezményeket:

 • Teljesítménybónusz készpénzben a projekt korai befejezéséért vagy a projekt céljainak túllépéséért
 • Fizetett szabadság egy meghatározott ideig, például 90 vagy 120 napos munka után
 • Ingyenes jegyek, kirándulások, étkezés és / vagy helyi szállások

Tegye közzé munkáját

Ahhoz, hogy jobban megismerje álláshirdetését, több helyen tegye közzé. Ez magában foglalja a nagyobb álláshirdetési oldalakat, mint például a Monster és a CareerBuilder. Önnek is előnye lesz, ha a munkáját olyan szabadoldali webhelyek számára teszi közzé, mint például a Upwork, a Freelancer.com és a PeoplePerHour..

2. Hatékony szabadúszó szűrőinterjú kidolgozása

Az interjú lehetőséget ad a potenciális szabadúszó értékelésére, valamint további információkkal szolgál a cégéről és az állásáról. Egy tipikus alkalmazottal folytatott interjú során az interjúkészítő olyan kérdéseket tesz fel, amelyek felmérik a jelölt tudását a társaságról. Ez azonban egy szabadúszó interjújában ritkán fordul elő. Ha Ön nem egy jól ismert, több telephellyel rendelkező vállalat, ragaszkodjon a kérdésekhez, amelyek felmérik a jelölt háttérét és műszaki ismereteit.

Íme négy kérdés, amelyeket felhasználhat vagy módosíthat. Ezek jó képet adnak a jelölt szociális médiamenedzsment tapasztalatáról és kompetenciájáról.

1. Milyen stratégiát alkalmaz a követők vonzására a közösségi médiában?

Ha a jelölt legfrissebb eredményeiről kérdezi a közösségi médiában, akkor valószínűleg olyan választ kap, amely számos kulcsfontosságú mutató javítását vonja maga után, például kedvelések, követők és elérhetőség. Márkamenedzsment-szakértő, Emad Abou Elgheit azt írja, hogy önmagában a számok nem tükrözik a tényleges képzettségi szintet, mivel a növekedés számos egyéb tényezőnek köszönhető, beleértve az erős PR-et, a hatalmas hirdetési költségvetést és az erős személyes márkát.

Ehelyett kérje meg a jelölt általános stratégiáját. Szeretne valakit, aki tudja, hogyan kell:

 • Kutatás és megtalálja a megfelelő kulcsszavakat
 • Lépjen kapcsolatba befolyásolóval
 • Azonosítsa és használja ki a trendeket
 • Tegyen fel releváns hashtagokat

Ezek az alapok a rajongói bázis növelésében.

2. Milyen mutatókat használ annak meghatározására, hogy kampányai sikeresek-e?

Az ideális jelölt az elkötelezettséggel kapcsolatos mutatókra összpontosít, mint például a megosztás száma, megjegyzések és megemlítések. Az egyén megvizsgálja a közösségi média csatornáiból származó webhely-forgalmat is.

Ezenkívül az ideális jelöltnek meg kell említenie a végső mutatót: az átváltási arányt. Ezután pénzt költenek a közösségi média marketingjére, hogy növeljék az alsó sorodat. Ezért ez a kérdés segít elkülöníteni a kezdőket a valódi profiktól. Ne feledje, hogy egy közösségi média menedzserbe fektet be, hogy ügyfeleket vonzzon be és ösztönözze a konverziókat. Egy jó szabadúszó követők ezrei és több száz kedvelője lesz, ám egy nagyszerű ügyfelekkel vonzza magát és ügyfelekké konvertálja őket..

3. Hogyan keresse meg a domainben lévő befolyásolókat??

A tapasztalt jelöltek tudják, hogy fontos-e kapcsolatba lépni az iparág befolyásolóival, hogy több követőt vonzzanak. Képesek gyorsan azonosítani a közönség számára értékes szociális média személyiségeket. A stratégia szintén egyszerű:

 • kövesse az influencer
 • ossza meg időről időre a befolyásoló bejegyzését
 • ne felejtsd el megemlíteni a befolyásolót minden egyes bejegyzésben
 • várja meg, amíg az influencer kifejezi háláját a megosztásért
 • küldjön közvetlen üzenetet vagy e-mailt
 • javasolnak együttműködési erőfeszítéseket

Ha a jelölt többé-kevésbé ugyanazzal a stratégiával válaszol, akkor beszélsz valakivel, aki alkalmas a pozícióra. Ez azt mutatja, hogy az ember a semmiből képes növekedni a közösségi médiában.

Míg a jelöltek, akiknek nincs tapasztalata a közösségi média menedzsmentjében, határozottan küzdenek erre a kérdésre. Az a gondolat, hogy befolyásolják a befolyásolókat, hogy közönségük növekedjen, valószínűleg nem jutott el a fejükbe, mert kifinomultabb készségeket igényel, mint a szokásos ütemezés, komment megválaszolás és a tartalom közzététele..

4. Írja le, hogyan segítettél a márkának javítani a közösségi média jelenlétét?

Ez a kérdés lehetővé teszi a jelöltnek, hogy tükrözze és kibővítse a fenti kérdésekre adott válaszát. Azt akarja, hogy a szabadúszó jelentkező beszéljen tapasztalatairól, így el tudja dönteni, vajon ezeket a képességeket valóban professzionális környezetben hajtották-e végre, vagy csak online olvasott el róluk. Ez a kérdés arra készteti a jelölteket, hogy beszéljenek a követők vonzásáról, a befolyásosakkal való kapcsolattartásról és a megfelelő KPI-k elemzéséről.

3. Rendezzen egy versenyt vagy futtasson fizetett próbaidőszakot

Számos szabadúszó webhely, például a Freelancer és a PeoplePerHour lehetőséget kínál arra, hogy rögzített pénzösszegért versenyt rendezzen. Ön nyereményt kínál, és csak azt a szabadúszónak fizeti ki, aki a legjobb munkával „nyer”. Ez egy nagyszerű módszer a szabadúszó készségeinek kipróbálására, még mielőtt egy személyt felvesz.

Vagy fontolja meg a fizetett 30–90 napos próbaidőszak futtatását, különösen, ha távoli szabadúszó alkalmazottat foglalkoztat. A szabadidős világban általánosan elfogadott egy próbaidőszak, amelyet a munkavállalók és a munkaadók közötti kapcsolatokban el lehet rontani. Noha a szabadúszó interjú kérdései jó képet alkothatnak a jelölt képességeiről, addig nem fogja tudni, hogy a jelölt tökéletesen megfelel-e neked és a csapatodnak, amíg velük dolgozik..

Próbaidőszakkal a következőket kell tennie:

 • tartsa be a szabadúszó munkaerő-etikáját és értékeit
 • felmérheti a szabadúszó képességét a folyamatok és rendszerek megismerésére
 • értékelje meg, hogy a szabadúszó jól működik-e veled és a csapatoddal
 • értékelje a szabadúszó műszaki, kreatív és döntési képességeit
 • értékelje a szabadúszó általános alkalmasságát a munka elvégzésére

Ezekkel az előnyökkel érdemes erőfeszítéseket tenni azért, hogy eladja a javaslatot a legjobb jelölteknek. Mondja meg nekik, hogy a verseny vagy a próbaidőszak mindkét fél számára előnyökkel jár. Az ő oldalukon előmozdíthatják képességeiket és felbecsülhetik, hogy az Ön cége, csapata és lehetőségei segítik-e őket karrier céljaik elérésében. És az az előnye, hogy megvásárolhatja, mielőtt vásárol.

A próbaidőszak általában 30–90 nap. Több mint elegendő lehetősége van arra, hogy abban az időben személyesen és szakmailag megismerje a sikeres jelöltet.

4. A csalások elkerülése

Egy óvatos szó, amikor szabadúszóként keres. A szabadúszó webhelyek gyakran csak kis arányban találják meg a csalókat, akiknek kedvező áruk és portfóliójuk van. De néhányan „működik a rendszeren” azáltal, hogy előre fizetést kérnek, és nem szállítanak.

Például, a Guru-nál a szabadúszó azt állíthatja, hogy a projekt befejeződött, és automatikusan kifizetett számlát nyújt be. Ha nem vigyázol, a szabadúszó fizet, még akkor is, ha nem hagyta jóvá munkáját. Igen, ez a legtöbb alkalommal orvosolható, de azért, hogy ne kerüljön átverés, az ügyfeleknek referenciákat kell kérniük, portfóliót megtekinteniük és más ügyfél-értékeléseket elolvasniuk. Még az ötcsillagos besorolás is biztos, de jó kezdés.

Ezért használja az 5. lépésben szereplő tippeket a csalások megakadályozása érdekében, és ellenőrizze a szabadúszó korábbi ügyfeleit és az ügyfélminősítéseket, mielőtt különösen bárkivel együttműködik..

5. Készítsen szerződést, miután kiválasztotta a szabadúszót

Miután kiválasztotta vállalkozása számára a legjobb szociális médiamenedzser-freelancert, ügyeljen arra, hogy megvédje magát, függetlenül attól, hogy melyik szabadúszó webhelyet vagy fizetési szoftvert használja. Fontolgat:

 • szerződés kidolgozása a legfontosabb eredményekkel és megfogalmazott mérföldkövekkel / mutatókkal
 • a kifizetések összekapcsolása a projekt mérföldköveivel vagy teljesítéseivel
 • letéti számlával (ezt a lehetőséget a legjobb szabadúszó webhelyek biztosítják)

Így Önnek, mint ügyfélnek, nagyobb esélye van arra, hogy a munkát befejezze, időben elvégezze, és ne csaljon át. És ha vitája van a szabadúszóval, akkor szilárd dokumentációval rendelkezik, ha segítségre van szüksége egy munkatermék vagy fizetési probléma megoldásához..

Következtetés

A közösségi média növekvő népszerűsége és költséghatékonysága vonzó marketing csatornává teszi a kis-, közép- és nagyvállalatok számára. Számos vállalat igénybe veszi a szabadúszó közösségi média források szolgáltatásait, hogy segítse őket a márka ismertségének növelésében, az elkötelezettség növelésében és az üzemanyag-értékesítésben. Ha ugyanezt akarja tenni, kezdje el egy nagyszerű álláshirdetés megírásával, egy hatékony interjú készítésével, a verseny vagy a próbaidőszak felajánlásával és egy megfelelő szerződés kidolgozásával. És mindenesetre ne csaljon el.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me