Ha arra törekszik, hogy fenntartson jelenlétét minden szociális média webhelyen a B2B vállalkozása számára, pazarolja az idejét. Valószínűleg a közönség egy vagy két webhelyre koncentrál, a többi pedig csak extra munka az Ön számára. Ha a következő közösségi csatornákra összpontosítja erőfeszítéseit, akkor egy nagyobb ütést csomagol, és felveszi a potenciális ügyfelek figyelmét.

Beszéltem a B2B marketingszakemberekkel, hogy megkapjam azt a lapot, amelyen a webhelyek adják a legnagyobb ütést az árukért, és elloptam még a titkokat, hogy maximalizáljam az egyes társadalmi csatornák erőfeszítéseit..

LinkedIn: Győztes, Győztes, Csirkevacsora

A B2B marketing terén a legnépszerűbb közösségi média eszköz a LinkedIn volt. Mivel a LinkedIn több szakembert vonz, mint a tizenévesek, akik megosztják a macskás videókat, ez a természetes választás az online hálózatépítés számára. Itt vannak a tippek, amiket kaptam.

Csatlakozzon és vegyen részt csoportokban

LinkedIn csoportok

Van egy csoport a LinkedIn-en minden lehetséges iparág, rést vagy munkahelyet illetően, a tartalommarketingtől a tűzoltó szivattyú szakemberekig.

Julie Graff, a Pole Position Marketing társadalmi tartalmi kapcsolattartója szerint a csoportok használatának legjobb módja az, ha megtalálja azokat, amelyekben a célközönség tagjai aktívak, és gondosan mérlegeli részvényeit..

Julie Graff, a Pole Position Marketing munkatársa

Vigyázzon, ne légy túlságosan önreklámozott ezekben a csoportokban. Beszélgetni kell vele, szakértői tanácsokat kell nyújtania és kérdéseket kell megválaszolnia.

Azt mondja, hogy ha a csoport megengedi, akkor küldjön linkeket a saját tartalmához, de ezt óvatosan tegye:

Győződjön meg róla, hogy a linkelt tartalom rendkívül értékes. Próbálj meg vele vitát indítani. Például nemrég írtam egy cikket egy blogbejegyzés ideális hosszúságáról, ezért megkérdeztem a csoporttól, mi szerintük volt az ideális hosszúság. Ismét győződjön meg arról, hogy nem csupán linkeket tesz közzé. Vegyen részt a csoport többi beszélgetésében.

LinkedIn vezet

A nap folyamán rengeteg tárcsázást és hideg hívást kellett végrehajtania a döntéshozó eléréséhez. De most a kapcsolat csak egy kattintásnyira van. Jodie Cook, a JC Social Media Limited ügyvezetõ igazgatója, a #Winning at Social Media könyv írója: Az interakcióról szól, azt mondja, hogy a LinkedIn vezető generációja hatékony taktika a B2B üzleti vállalkozások számára..

Jodie Cook

Ha ismeri a vállalat döntéshozójának tipikus címét, akkor lehet, hogy annak vezető vevője, marketing menedzsere vagy pénzügyi igazgatója, például a LinkedIn-keresések segíthetnek felállítani a kapcsolattartók listáját. Nagy sikereket értünk el egy olyan ügyfélnek, aki terepet készít kőből – olyan feladatunk, hogy megtaláljuk a tájépítészeket az egész világon, és beszélgetést indítsunk.

Azt mondja, hogy fontos, hogy ne küldjön üres csatlakozási kérelmeket, mert ezeket figyelmen kívül hagyják. Helyette:

Készítsen sablonüzenetet, amelyet megismételhet a felkeresett emberek százaival, de győződjön meg arról, hogy hangsúlyozza, ami benne rejlik – például egy ingyenes prospektus a díjnyertes termékeiről. Ne felejtsd el kapcsolatonként kétszer vagy háromszor próbálni, [és] a kitartás megtérül.

A vállalati oldal javíthatja a SEO-t

LinkedIn oldal a társaság számára

Ki tudta, hogy az Ön vállalkozása számára a LinkedIn-ben található oldal valójában segíthet megtalálni a keresőmotorokban? Randy Mitchelson, APR, aki az értékesítés alelnöke & Az iPartnerMedia marketingje szerint a LinkedIn üzleti oldalait a keresőmotorok feltérképezik, így értékes eszköz ez a keresőmotorok jobb optimalizálásának vadászatában..

Randy Mitchelson

Valójában egyik ügyfelünk azért jött hozzánk, mert csalódtak voltak arról, hogy webhelyük nem rangsorolódik. Ironikus módon, a LinkedIn üzleti oldaluk a Google egyik oldalán helyezkedtek el, de webhelyüket sehol sem találták meg.

Azt is javasolja, hogy egy vállalkozás minden alkalmazottja, aki rendelkezik személyes LinkedIn profilokkal, kapcsolja össze személyes profilját a vállalati oldallal.

Kapcsolja be a LinkedIn-t blogba (hatalmas olvasói körrel)

A LinkedIn sokkal többet nyújt, mint csupán nagyszerű hálózati lehetőségeket kínál. A Pulse révén egy tartalom közzétételi platformot is működtet. Graff of Pole Position Marketing szerint a társaságának a Pulse-on közzétett blogbejegyzéseinek szindikálása nagy sikert hozott:

Folyamatunk az, hogy a cikk egy részét a LinkedIn-ben közzétesszük egy „Folytatódik olvasás” linkkel, amely eljuttatja őket blogunkhoz. Ennek eredményeként drámai módon megnőtt a forgalom a webhelyünkre a LinkedInből.

Légy bámulatos Tom

Ki nézte meg a profilod?

A LinkedIn egy érdekes funkcióval rendelkezik, amely megmondja a felhasználóknak, hogy az emberek megtekintették profiljukat. Fizetett tagok – állítja Austen Allred, a LendUp.com vezető növekedési igazgatója – és láthatja mindenki listáját, aki ellenőrzi őket.

Austen Allred

Természetesen kíváncsi vagyunk erre. Kiderül, hogy szkriptet készíthet, hogy csak a profilról a profilra kattinthat, és a nevét és arcát több tízezer ember elé helyezheti. Egyszer megtettem, valaki meglátta a profilomat, és ajánlotta azt a munkát, amely most van.

Készítse el a LinkedIn nyomon követését

Ha a kiállításokon vagy üzleti rendezvényeken találkozik emberekkel, nehéz lehet emlékezni arra, hogy nyomon kövessék az irodába való visszatérést. A LinkedIn beépítése a nyomonkövetési folyamatba azonban hatékony módja annak, hogy kapcsolatban maradjunk.

Mitchelson (iPartnerMedia) ezt a stratégiát használja minden résztvevő esemény után:

Például, miután gyűjtöttek névjegykártyákat egy eseményen, 24 órán belül kapcsolatba léptem a LinkedIn-ben lévő emberekkel, és ezzel a csatlakozási kéréssel értesítem őket, hogy örülök annak, hogy találkoztam velük. Csak ma 5 új emberrel vettem kapcsolatba, röviddel azután, hogy velük minőségi beszélgetést folytattam.

Az online csatlakozás révén sokkal valószínűbb, hogy gyorsabban megerősíti ezt a kapcsolatot, mint e-mailben vagy telefonon.

Twitter: Nagyszerű az egy-egy részvételre

A LinkedIn nem az egyetlen eszköz, amelyet a B2B marketingszakemberek használnak. A Twitter kiválóan használható valós idejű részvételre, különösképpen egy-egy beszélgetésre merülve. Íme néhány tipp a szakértők részéről.

Használja bölcsen a keresést

Twitter-patak a TweetDeck-en

Ha olyan közösségi média irányítópultot használ, mint a Hootsuite vagy a TweetDeck, akkor könnyen beállíthatja a patakok követését a tweetekhez, kulcsszavak vagy keresési kifejezések használatával. Mary Cochran, az Sleep marketing igazgatója Könnyen használja ezt a stratégiát, hogy kapcsolatba lépjen a célközönség területén működő emberekkel:

Mary Cochran

Szerencsém volt a vállalkozásfejlesztésben a Hootsuite segítségével, hogy felállítsak egy keresett kifejezést az iparban, és felhívom a figyelmet a Twitterre.

Mellékesen: ezt a stratégiát is használom. Mivel az ügyfelek nagy része szoftvervállalatok, követem a „szoftver” és a „kisvállalkozás” kifejezéseket. Még egy ügyfelet is megszereztem, figyelemmel kísérve ezeket a kulcsszavakat, és megfelelően reagálva!

Vegyen részt egy-egy párbeszédben

Mivel a Twitter (az Instagram mellett) egy „kétirányú” platform, ahol egyszerre egy vagy több emberrel léphet kapcsolatba, Matthew Mercuri, a Dupray digitális marketing menedzsere szerint még több marketing aranyat kell felfedezni..

Matthew Mercuri

A Twitter / Instagram lehetővé teszi az ügyfelekkel való kapcsolattartást olyan módon, ahogyan a Facebook nem. A Facebook egydimenziós. Nem mehet ki és kereshet embereket, hogy egyénileg beszéljenek az emberekkel, mint te, a kétirányú platformon. Sőt, a másik előnye az, hogy a Twitter / Instagram azonnali, gyors és szellemes válaszokat nyújt, amelyek bizonyos körülmények között nagyon értékesek a marketingszakemberek számára..

Azt is mondja, hogy ha már üzleti tevékenységet folytat, akkor az ügyfelek valószínűbb, hogy követnek téged, ami megkönnyíti őket..

Facebook: Nem csak a B2C számára

Gondolod, hogy a Facebook csak macskás videók megtekintésére szolgál, ahelyett, hogy dolgozik? Gondolj újra. Ez valódi üzleti lehetőség.

Használja ki az intelligens hirdetést

A Facebook híres egyszerű, célzott hirdetési platformjáról. Tracy Willis, az N2Q Consulting tartalomstratégiája imádja hirdetési funkcióit:

Tracy Willis

A Facebook kedvenc módja annak, hogy B2B platformon használja, a fizetett reklám révén. A Facebook Ad eszköz lehetővé teszi, hogy kiválassza a célügyfelet a lehetőségek rendkívül részletezett listájából.

Például a szoftveripar vezetõinek megcélzása, akik legalább 200 000 dollárt keresnek, segít pontosan azt megcélozni, akit elérni szeretne a hirdetésével.

Boost a Post

Boost A Post

A Facebook-on történő hirdetés egyik speciális formája a Boost a Post szolgáltatás. Ahelyett, hogy hirdetésként jelenik meg, rendszeresen elküldheti vagy frissítheti, és tovább bővítheti szélesebb közönség számára. Adaf Darash, a Regpack vezérigazgatója, az elért növekedést látta a blogbejegyzések fellendülésének eredményeként:

Adaf Darash

A legjobb válasz számunkra a bejegyzés növelése a cégünk oldalán, különösen akkor, amikor a legfrissebb blogfrissítésről szólunk. Nagyon sok időt töltünk a tartalommarketingben és a Facebookon történő továbbfejlesztés volt a legjobb módszer, amellyel nemcsak sok ember előtt juttathatjuk el tartalmat, hanem röviddel azután is, hogy a A Facebook fellendül!

Csatlakozzon a Facebook csoportokhoz

Csakúgy, mint a LinkedIn esetében, a Facebook csoportjai fantasztikus lehetőséget kínálnak a célpiacra való kapcsolódásra. Az N2Q Consulting Willis szerint a Facebook még több lehetőséget biztosít a részvételre, mint a LinkedIn a Csoportjain keresztül:

Ha csatlakozol ezekhez a csoportokhoz az iparban, még ha csak meghallgatják is, akkor hasznos betekintést nyújtanak az ügyfelek számára fontos információkba. Ezek hasonlítanak a LinkedIn csoportokhoz, de gyakrabban használhatók, mivel a Facebook sokkal elkötelezettebb felhasználói bázissal rendelkezik..

Egyéb megemlítésre méltó közösségi oldalak

Lehet, hogy ezek a második helyezett nem rendelkeznek a LinkedIn, a Facebook és a Twitter erejével, ám ezek mégis segíthetnek a közönség elérésében.

Slideshare

A Slideshare nem szinte más társadalmi eszközökkel játszik le (elvégre be kell töltenie az idejét, hogy ténylegesen elkészítsen egy prezentációt), de Kent Lewis, elnök & Az Anvil alapítója szerint érdemes megjegyezni.

Kent Lewis

Nem sok márka fekteti az időt a SlideShare-be, de mióta megszerezte a LinkedIn-t, fontossága (és a Google rangsorolása) csak növekedett. Kiváló kutatási és marketing platform a B2B vállalatok számára, és sokkal kevesebb a verseny, mint más platformokon, például a Twitter.

Youtube

Lewis szerint meglepő, hogy csak a globális B2B márkák használják megfelelően a világ második legnagyobb keresőmotorja, a YouTube erejét.

Ugyanebből az okból javasolhatja a Google + -ot, a Facebook-ot vagy az Instagram-ot a B2B-kilátások megcélzására, a YouTube számos okból logikus. A videó ötszörösebben emlékezik vissza, mint az írott szó, miért mondja el a történetet szövegesen, ha videóival el tudja mondani?

Hozza ki a legtöbbet a B2B marketingből a közösségi médián

Nem számít, mely közösségi oldalakat használ a B2B vállalatához vezető ügyfelek és ügyfelek kereséséhez, a megfelelő eredmények eléréséhez megfelelő stratégiára van szüksége. Ez azt jelenti, hogy következetesnek kell lennie a frissítésekben, meg kell osztania a releváns tartalmat, és meg kell céloznia a közönséget. További tippeket nyújtunk Önnek Sandip Banerjee, a Web3 Solution Növekedés-hackelés-szakember részéről.

Sandip Banerjee

1. Az időzítés minden
A feladás majdnem ugyanolyan fontos, mint az, amit felad. Kísérletezést igényelhet, hogy megtudja, mikor a közönség a legjobban reagál a megosztásokra. Az ütemező szoftver lehetővé teszi, hogy előre írja a frissítéseket, és beállítsa azokat az ideális pillanatra.

2. A közönség ismerete nélkülözhetetlen
Akár a Facebook, akár a LinkedIn hirdetésekbe fektet, vagy új releváns embereket talál, akik követik a Twitter-et, akkor pazarolja az idejét, ha rossz embereknek továbbítja az üzenetet, hacsak nem szűri a közönséget. Ki használja a demográfiai szempontból releváns kulcsszavakat? Ki beszél a versenyről? Ezek valószínűleg jó jelöltek, akikkel kapcsolatba léphetnek.

3. Csatlakoztassa a pontokat a relevanciában
Ha egy társadalmi frissítést ír, amely egy dologról szól, és csatol egy linket, akkor ennek a hivatkozásnak nem szabad valami másról szólnia. Az emberek konzisztenciát akarnak, és biztosítva, hogy az Ön által megosztott tartalom releváns legyen az Ön által közzétett linkkel, bizonyítani fogja értékét és megbízhatóságát követői számára..

4. Keresse meg a megfelelő sebességet
Minden társadalmi csatorna más ütemben működik. A Twitter a fénysebességgel mozog; amit most közzétesz, nem mindenki látja, egyszerűen azért, mert több felhasználó vonzza a követői figyelmét. Tehát lehet, hogy gyakrabban kell feladnia. A LinkedIn csoportokban azonban lehet, hogy kevés tevékenység van, ezért vigyázzon, ha napi frissítéssel bombálod a csoportot, ha te vagy az egyetlen megosztó.

5. Legyen következetes
A közösségi média vezetése elkötelezettséget és következetességet igényel. Az emberek nem akarják észrevenni, hogy legutóbbi frissítése hat hónapja volt. Ha nincs ideje vagy energiája arra, hogy heti figyelmet szenteljen (ha nem napi) a fiókjainak, béreljen fel szociális média tanácsadót, aki segít. Jobb eredményeket érhet el, ha az emberek tudják, hogy támaszkodhatnak rád rendszeres, hasznos tartalmak készítésekor.

Ha B2B szociális média marketing erőfeszítéseit ezekre a csatornákra koncentrálja, akkor jobban bevonhatja a megfelelő közönséget, bizalmat építhet velük, és marad a fejében, amikor készen állnak vásárolni.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me