A tavaly év elején egy kis kihívást jelentettem magamnak.

Twitter-fiók létrehozása és 10 000 követő elérése.

Teljesen új számlának kellett lennie, nullától kezdve. Nem kapcsolódott semmilyen meglévő webhelyhez, és nem használtam a meglévő hálózatomat. Csak egy tiszta kísérlet a semmiből.

10 ezer követő!

A Twitter-fiókot „Impossible” -nak hívtam.

És csak három hónap telt el, hogy elérje a 10 000-et.

Ne kérdezd, miért kezdtem ezt. Egyszerűen a kíváncsiság volt, és meg akartam tanulni, hogy mi teszi a Twitter-et kullancsává. És sokat tanultam.

Nem csak a számokra vonatkozik …

Természetesen a Twitter követői önmagában semmit sem jelentenek. Tehát kis kihívásom kulcsfontosságú része az elkötelezettség volt.

Az átlagos Twitter-elkötelezettség 0,7%. Gondoskodnom kellett arról, hogy ezen felül vagyok.

Találd ki, mit kaptam?

Elkötelezettségi arányom 13% volt (a legjobb tweettel. [És átlagosan 5-6% minden egyes üzenetnél])

Az eljegyzési arány 13% -a!

Szóval hogyan szereztem 10 000 követőt és 13% -os elkötelezettséget?

Amikor elkezdtem, nem volt igazán stratégiám. Néhány hétbe telt, hogy elinduljak. De ezt követően egyértelmű és hatékony rutin alakult ki. Nem vagyok szakértő! De itt van, hogyan működött.

1. Válassza ki gondosan a témát

Először is meg kell tudnod, hogyan működik a Twitter. Néhány évet személyes fiókkal töltöttem a platformon. Az idő nagy részét az oldalról nézve töltötték.

Észrevettem, hogy a Twitter három dologra nagyszerű:

  1. hírek
  2. Szakértői betekintés konkrét témákba
  3. Könnyű megkönnyebbülés

Tehát tudtam, hogy választanom kell valamit, amely a három dolog közül legalább kettőnek megfelel.

Olyan kaland- / akciósportokat választottam, amelyek könnyen belekapcsolódtak mind a „hírekbe”, mind a „könnyed megkönnyebbülésbe”.

Válassza ki a témáját!

Azt is tudtam, hogy nyitott lyuk van az ilyen típusú dolgokhoz. Vannak olyan nagy óriások, mint a Red Bull. De a kis verseny szempontjából meglepően vékony válogatás.

Ugyanezt tegye a Twitter-folyamattal. Keresse meg a piac hiányosságait. Keresse meg a még nem folytatott beszélgetéseket. És akkor kezdje el ezeket a beszélgetéseket.

2. Tegyen közzé magával ragadó tartalmat

A Twitter növekedése egyszerű, ha erre gondolsz.

Hűvös cuccokat küld. Az emberek retweetlik. Több ember látja, és követ téged.

Nem kell ennél bonyolultabbá tennie. Ez azt jelenti, hogy első számú prioritása a jó dolgok közzététele!

A Social Media Examiner elmondja, hogy 150% -kal több retweetet fog kapni, ha képet küld. Ezért úgy döntöttem, hogy minden tweethez csatolni kell egy képet.

Győződjön meg arról, hogy minden egyes tweetnek van értéke. Legyen érdekes fénykép, hasznos adat, vagy link valami értékeshez. Ha nem érdemes mondani, ne mondd el.

Arra is felélénkítheti az elkötelezettséget, hogy kérdéseket tesz fel, tartja rövid tweetjeit, és aktívan kér fel retweeteket.

3. Küldjön kevesebbet (igen, tényleg)

Van egy furcsa mítosz, hogy a nagy volumenű tweettelés jobb elkötelezettséget eredményez. Csak rossz. (A közösségi média vizsgáztatója ismét támogatást nyújt nekem). A túl sok Tweet-tartalom elfojtja a fontos dolgokat. És ez felhígítja a tartalmat. Az embereket is bosszanthatja.

Ne tedd a követőidet

Napi egy-két tweethez ragaszkodtam. Ez minden, amire szükségem volt. Összességében csak 52 tweetet küldtem e három hónap alatt. Kipróbálhat még néhányat, de tartsa be a minimumot. Ne fárasztja a közönséget és ne fojtsa el tartalmát.

4. Kezdje el követni az embereket

Oké, eddig megtanítottam neked, mit kell küldeni. De hogyan szerezheted meg ezeket az első követőket??

Én is ezt a szuper trükkösnek találtam. Valójában az első 100 követő a legnehezebb, amit valaha is kaphat. Beletelt egy kis időbe, hogy kitaláljam a titkot, de ez nagyon könnyű.

Csak kezdje el követni az embereket. Ez az.

Kezdje el követni az embereket!

(Neil Patel marketingszakértő arra szánta időt, hogy 100 000 embert kövessen! Valamit felvesz.)

Készítsen egy listát azon Twitter-fiókokról, amelyek a kívánt célközönséggel rendelkeznek, és mentse őket a „listákba”.

Számomra ez akciósportok, kültéri ruházati cégek stb. Voltam. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg számlát választhat a saját választott fülkéből.

Most töltse fel a fiókokból az utolsó néhány tweetet. Ezután kövesse bárkit, aki kedvelt, retweetelte vagy kommentálta. Ezek a legaktívabb és legérdekesebb követői, és te is akarod őket!

30% és 40% között általában vissza fog követni. Ez a Twitter szépsége – a legtöbb ember örömmel követi.

Figyelem

Ne aggódj itt. Ha egy nap alatt több mint 100 embert követ, a Twitter gyanús lesz. Ennél többet, és csak embereket spamolsz. Ha túl messzire megy, akkor fel lehet függeszteni (és lesz) a Twitter-ből.

De az általános követés rendben van. Ösztönözni kell.

5. Töltsön 15 percig ezt minden nap

A Twitter létrehozása napi tevékenység. Nagyon könyörtelennek kell lennie ebben. Ütemezze a napi 15 percet valami hűvös üzenet közlésére. Ezután töltsön el egy kis időt az Ön niche-jén élő emberek követésével.

Naponta ezt három hónapig csináltam, és körülbelül 8000 embert követtem. Körülbelül 40% következett vissza, a fennmaradó 7000 pedig retweetből és organikus növekedésből származott.

Ha úgy gondolja, hogy ez időpocsékolás, nézd meg Neil Patel fenti Twitter-fiókját. A platformon való csatlakozás óta 100 000 embert követ. És senki sem vádolná drága marketing idő pazarlásában!

6. Retweet, kedvenc és megjegyzés

A Twitter nem csupán egyirányú utca. Ha nem csatlakozik a beszélgetéshez, akkor csak a világegyetemre kiabálsz. A Twitter egy beszélgetés. Részt venni.

Retweetelje a hasznos információkat, amelyeket láttál valaki idővonalán. Írj egy kis megjegyzést, vagy csak kedvencük legyen a tweetjük. Ne legyél az a fickó, aki válasz nélkül válaszokat ad ki.

Különösen ezért kell tapsolni Jasonnak, a Bitcatcha szociális média menedzserének. Amikor valaki a Twitter segítségével kapcsolatba lép a Bitcatcha-val, köszönettel válaszol. A sebesség-ellenőrzőn keresztül a webhelyet is üzemelteti, és megmondja nekik, hogyan működik.

Hello @clickshiftca!

7. Helyezzen linkeket a webhelyére, a Facebookra és az e-mail aláírásra

Nem volt ez a luxus, de ez jó módszer neked, hogy gyorsan elérjen néhány száz követőt. (Végül egy kezdetleges weboldalt készítettem, hogy kísérletezzek a kapcsolódó tartalmak Twitter-en való közzétételével. De ez nem volt a tényező az én 10 ezer számomnál.)

Helyezze el Twitter-hivatkozását az e-mail aláírásába, hogy minden munkatársát elfogja. Ez egy egyszerű módja a hálózat kiépítésének. Ezután a Twitter API-jával helyezze el a „követés” gombot webhelyére. Egyszerű. Könnyen. Hatékony.

8. Állítson be egy célt

Semmi sem történik, amíg nem célt tűz ki. Gondolj rá! Merj álmodni. Miért nem lő 10 000-re? Vagy 100 000? Vagy egy millió?

Egy dolgot rosszul tettem …

… Szélesebb stratégia nélkül nem tudta elindulni.

Mivel ez csak kísérlet volt, nem volt nagyobb terv.

Ki kell kitalálnia, hogy a Twitter jelenléte hogyan illeszkedik az általános üzleti modellbe. Szeretne növelni az értékesítést vagy az internetes forgalmat? Szeretne felhívni a figyelmet, vagy be akar lépni egy különösen jövedelmező piacra?

Ezt egy dolgot nem tettem, és most vissza kell dolgoznom, hogy kitaláljam, hogyan kell felhasználni ezt az erőforrást.

Próbáld ki magad, emberek …

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me