Ez a vendég által írt Jeff Richardson a Breadnbeyond.com oldalról.

Népszerűsége ellenére a magyarázó videó nem olyan eszköz, amelyet mindenki kihasználhat. A vállalkozói szellem nehéz – meg kell maradnia a verseny előtt. Az elmagyarázó videók hatékony eszköz a versenyből való kilépéshez, mivel az a személy, aki fantasztikus videóval rendelkezik a weboldalon.

Breadmbeyond Magyarázó Video Szolgáltatások

De nem minden vállalkozó kaphat maximális eredményeket egy magyarázó videóból. Ez számos tényezőtől függ, például a réstől, a költségvetéstől, a célközönségtől és még sok mástól. Három kérdést fogalmaztam meg, amelyekre meg kell válaszolni, hogy jobban megítélhesse, kell-e befektetni erőforrásait egy magyarázó videóba.

1. Van honlapja, vagy használ-e közösségi médiát szolgáltatásainak reklámozására?

Az emberek szokásainak hatalmas változása miatt, amikor termékeket és szolgáltatásokat keresnek on-line módon, feltétlenül meg kell változtatnia marketingstratégiáját egy digitálisorientáltabbra. Valójában az amerikaiak több mint 95% -a vásárolt valamit interneten legalább egyszer életében. Ez azt jelenti, hogy ha már valamilyen online platformot használ a termékek és szolgáltatások reklámozásához, akkor továbbra is a verseny áll fenn.

Ha magyarázó videóval rendelkezik a webhelyén, a látogatók rövidebb és szórakoztatóbb módon jobban megérthetik, amit kínál. A magyarázó videó elhelyezése a nyitóoldalon segíthet felhívni a látogatók figyelmét azonnal, amikor megérkeznek.

Magyarázó videó a nyitóoldalon

A közösségi média e tekintetben hasonló a weboldalhoz. A fő különbség az, hogy a legtöbb közösségi média platform hozzáférhetőbb és optimalizáltabb a mobil felhasználók számára. A közösségi média nehéz játékterület lehet a termékek vagy szolgáltatások reklámozásakor, főleg azért, mert az emberek milyen gyorsan gördítik az ütemtervben szereplő dolgokat..

A vizuális tartalom, például a magyarázó videók itt segíthet felhívni a célközönség figyelmét. Erőteljes nyitóképességgel és szemet gyönyörködtető animációval elérheti követői többségét.

Annak ellenére, hogy nem minden közösségi média platform készül kifejezetten a vizuális tartalomra, mégis használhat magyarázó videót. Íme néhány módszer a következőkre:

 • A Facebook oldalon videó található
 • Instagram-üzenet
 • Fizetett videohirdetés a Facebook-on, a YouTube-on és az Instagram-on

Lehet, hogy 24 órán keresztül nem üzemeltet fizikai üzletet, ha sok alkalmazott műszakban dolgozik. Weboldal vagy közösségi média felállítása kiküszöböli ezt a problémát.

Elvitel : 

Ha a közösségi médiát és / vagy egy weboldalt használ a szolgáltatások reklámozásához, akkor a maximális eredményt érheti el a magyarázó videó.

2. Milyen termékeket vagy szolgáltatásokat értékesít?

Az Ön által kínált termékek vagy szolgáltatások típusa azt is befolyásolja, hogy kihasználhatják-e a magyarázatot nyújtó videó előnyeit. Felbontottam négy fő kategóriába:

 1. Elsődleges igények Ha olyan termékeket kínál, amelyek az elsődleges igények kategóriájába tartoznak, például élelmet & italok, ruházat vagy ház, nem kell magyarázó videó. Az emberek már tudják, hogy szüksége van rájuk – tehát költenie kell forrásait márkájának növelésére.
 2. Szoftver Ha egy szoftver mint szolgáltató (SaaS) fejlesztője vagy forgalmazója, akkor biztosan valami bonyolultot elad. Nem mindenki rendelkezik hasonló szintű tudatossággal a technológia és a számítógépek területén. Itt egy magyarázó videó segíthet a célvásárlónak a szoftver jobb megértésében egyszerűbb szavak és vizuális segédeszközök használatával. Ezenkívül könnyebb kiemelni a szoftver legfontosabb jellemzőit és egyediségét a többiekhez képest. Íme egy példa egy magyarázó videóról a Pinterestről (Most mindenki ismeri a Pinterest-et – értem, de ezt a videót 2012-ben készítették).

 3. Egyedi & Egyedi áruk A különleges tulajdonságokkal rendelkező termékeket világosan meg kell magyarázni, hogy minél több vásárló vonzódhasson. A magyarázó videók segíthetnek jobban elképzelni, hogy mi a különlegességek és hogyan érdemes ezeket a funkciókat megismerni.

  Vegyünk példaként a Fuel Baby-t, a márkájú babatej-palackot a formula kioldó mechanizmusával. Most ezt elég nehéz elképzelni megfelelő megjelenítés nélkül, igaz? Vizuális segédeszközzel sokkal könnyebb megemészteni az ilyen egyedi termékek koncepcióját.

 4. A Niche Services vállalkozói tevékenysége hatalmas univerzum. Az olyan vállalkozó számára, aki olyan rést kínál, mint például üzleti modell kidolgozása más vállalkozások számára, kutyaházak építése tibeti masztiffok számára, masszázs csecsemők számára – vagy bármilyen más ultra-specifikus terület -, a magyarázó videók hatékony eszköz. Hadd magyarázzam.

  Ha Ön vagy más vállalkozók úgy döntenek, hogy gyakorolják ezeket a szolgáltatásokat, akkor ennek oka lehet, ugye?

  Időnként az emberek meggyőzése, hogy miért kell a szavakkal a szolgálatához, kihívást jelenthet azok számára, akik nem jó beszédek. A magyarázó videók segítenek abban, hogy jobban kommunikáljon az Ön által kínált lehetőségekkel, hogy elérje egy olyan meghatározott csoportot, aki nagyobb valószínűséggel vásárolja meg az Ön szolgáltatását. Ez az utolsó kérdéshez vezet.

3. Ki a célfogyasztója??

A sikeres vállalkozó egyik legfontosabb tulajdonsága a megfelelő fogyasztó ismerete. Ha termékeit vagy szolgáltatásait más cégeknek kínálja, akkor nagy esély van, hogy hasznosak lesznek a magyarázó videók.

A B2B (Business to Business) esetében a műszaki szempontból számít. A magyarázó videó segíthet ebben a kérdésben, bonyolult és technikai információkat összegyűjtve egy könnyen elnyelő videóvá, amelyet vállalkozása felhasználhat a potenciális ügyfelek megkereséséhez..

De ha a végfelhasználókat és az egyéni fogyasztókat célozza meg, akkor pontosabbá kell tennie a célzást.

A magyarázó videó digitális beruházás, azaz nincs fizikai forma, és megköveteli, hogy a megcélzott fogyasztók képesek legyenek az internet használatára & a technológia általában. Bontjuk őket négy különféle korcsoportra:

 • 18-29 éves kor Ez az internethasználók és a közösségi média drogosok legfontosabb kora. A Pew Internet felmérése alapján ebben a korcsoportban az Egyesült Államok polgárainak 99% -a rendelkezik internet-hozzáféréssel. Ugyancsak a legtöbb napi képernyő ideje van a többi korcsoporthoz képest. Ha ezt a korosztályt célozza, akkor a magyarázó videó (és általában a videó tartalma) nem bátor.
 • 30-49 éves kor Hasonlóan az előző korcsoporthoz, az ebben a korcsoportba tartozó amerikai állampolgárok 96% -a aktívan használja az internetet – bár nem olyan sok képernyőidővel. Bebizonyosodott, hogy a videók 181% -kal növelik az online vásárlás valószínűségét.
 • 50-64 éves kor. 10-ből 9 amerikai állampolgár van ebben a korosztályban, akik már nem korlátozódnak a fizikai információforrások, például újságok és folyóiratok olvasására. E csoport nagy része számítógépes ismeretekkel rendelkezik. Dönthet úgy, hogy beruház egy magyarázó videóba, de nagy esély van arra is, hogy írástudásuk olyan alapvető tevékenységekre korlátozódik, mint például a Facebook hírcsatornáinak görgetése és a YouTube-videók megtekintése.
 • A 65 éves kor felett a technológia minden korcsoportot elérte az univerzumban, ám az idősebb népesség (65 év felett) elérhetősége jelentősen alacsonyabb. Ebben a korban az embereknek személyre szabottabb kommunikációs csatornára van szükségük. A jobb eredmények elérése érdekében a hagyományos módszerekkel történő kapcsolatfelvétel és több erőfeszítés költeni a szemtől szemben történő megkereséshez. Így, NEM, Nem javaslom magyarázó videó készítését, ha erre a korosztályra törekszik.

Döntés: Szüksége van magyarázó videóra?

E három kérdés megválaszolása segít eldönteni, hogy befektessen-e egy magyarázó videóba, de ne feledje, hogy sok más tényező is szerepel, például a költségvetés. Néhány prémium magyarázó videó készítő cég akár 50 000 dollárt számít fel a magyarázó videóért, de vannak olyan kis és közepes méretű házak, amelyek sokkal olcsóbb ajánlatokat kínálnak, kissé tisztességes minőségű végeredményekkel.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me