ExpressVPN-granskning: 13 fördelar och endast 1 nackdel med att använda ExpressVPN

ExpressVPN


ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

tl; dr

När det gäller hastighet, säkerhet, integritet och funktioner är ExpressVPN enastående. Det är allt man kan leta efter i en stark VPN-tjänst och erbjuder detta till ett rimligt pris – om du är villig att logga in på längre perioder åt gången.

ExpressVPN-granskning: 13 proffs och endast 1 nackdel med att använda ExpressVPN

ExpressVPN är ett av de största och mest populära namnen inom VPN-verksamheten. Det grundades 2009 och drivs av ett brittiska Jungfruöarna-baserade företag och erbjuder säkerhet och integritet länge.

Även om det inte är den billigaste tjänsten som finns, tror jag att det finns mycket att se fram emot i ExpressVPN. Deras stora mängd funktioner kombinerat med en stor spridning av serverplatser gör det till en tjänst som är svår att slå.

Vad vi gillar om ExpressVPN

1. Unik chans till integritet

Tjänsten drivs av Express VPN International Ltd., ett brittiska Jungfruöarna (BVI) -baserade företag. Även om företaget normalt har sitt säte inte bör ge sina produkter något annat betyg, måste jag i detta fall inte hålla med.

Du förstår, det är viktigt att notera här att “brittiska” i titeln är i bästa fall nominell, eftersom BVI är självstyrande. Faktum är att hela dess rättssystem är sitt eget och inte på något sätt besläktat eller underordnat Storbritannien.

Det är också viktigt (ur ett VPN-perspektiv) att det för närvarande inte finns lagar om lagring av data i BVI. Även om ett utländskt intresse skulle försöka tvinga ett BVI-företag att producera register i samband med någon utredning, måste en sådan order komma från en BVI-domstol. Det rättsliga förfarandet är långt och tråkigt och i slutet av dagen, om brottet som bedrivs inte också är ett brott enligt BVI-lagen, kan det inte förekomma något fall.

Låt oss sammanfatta detta tydligt

Om du använder ExpressVPN var som helst i världen och det finns utredningar mot dig kan ExpressVPN inte tvingas lämna bevis på din Internetaktivitet.

2. Nätverkslås håller din identitet säker

Med utgångspunkt i den integritetsfaktorn har ExpressVPN också en kill switch (Network Lock), som spelar in om din Internet-anslutning till VPN-servern tappas. Om den här situationen uppstår kommer killbrytaren omedelbart att stänga all datatrafik till och från din enhet. Detta för att säkerställa att det inte finns någon data- eller IP-läcka, eftersom VPN-tunneln har äventyrats.

Som ett exempel på detta, låt oss säga att du har aktiverat nätverkslås och strömmar. Om anslutningen till VPN-servern stängs av någon anledning stoppas all din Internetaktivitet. Åtminstone tills du ansluter till en annan VPN-server.

För att testa detta försökte jag en enkel filnedladdning och stängde av VPN-programvaran under processen. Omedelbart fick jag ett felmeddelande från filservern som meddelade mig att nedladdningen var blockerad.

ExpressVPN-nätverkslås

2,1. DNS-läckor: Är ExpressVPN verkligen privat?

För att säkerställa att nätverkslåset fungerar, såg jag till att även köra ett test för DNS-läckor. Om nätverkslåset inte fungerade skulle jag köra ett DNS Leak-verktyg. ExpressVPN har ett verktyg du kan använda för detta, alternativt finns det också andra tredjepartsverktyg som DNS Leak Test.

Allt du behöver göra är att besöka webbplatsen och den testar din anslutning automatiskt. Matcha deras test med VPN-servern du anslöt till. Om de matchar, har du det bra.

DNS-Leaks Proof

3. Ingen loggningspolicy

Detta bygger mer på förutsättningen för integritet snarare än säkerhet. När vi säger loggning diskuterar vi data som samlas in om dig under dina Internet-sessioner. Detta skulle troligtvis omfatta information som IP-adress, webbadresser som du besökte etc. Allmänt all din internetaktivitet.

Som en av de bästa VPN-leverantörerna runt, säger ExpressVPN uttryckligen att det inte håller loggar över din aktivitet. Enligt dem har de ”noggrant konstruerat våra appar och VPN-servrar för att kategoriskt eliminera känslig information”.

Detta inkluderar:

 • IP-adresser (källa eller VPN)
 • Sökhistorik
 • Trafikdestination eller metadata
 • DNS-frågor

Företaget sammanfattar sin position och sin policy mycket snyggt i en enda mening:

ExpressVPN ingen loggpolicy

Som ett resultat kan ExpressVPN aldrig tvingas tillhandahålla kunddata som inte finns.

Se fullständiga detaljer

Låt oss sätta detta i perspektiv igen. Om VPN-tjänsteleverantören inte behåller den här typen av information, finns det inget sätt att de kan producera den om något försök görs för att tvinga dem till (t.ex. genom domstolsbeslut).

4. Delad tunnel – välj vilka nätverksenheter som ska skyddas

Om du har beslutat att köra ExpressVPN från din router istället för via appar på enskilda enheter, är split tunneling något du kan behöva. Det ger dig tillgång till internet och samtidigt använda en annan enhet i nätverket, till exempel en fjärrskrivare. ExpressVPN-appen för din router kan stödja detta och kan konfigureras efter din önskan.

Till exempel kan du konfigurera för att skydda alla dina datorer i nätverket för att skicka deras trafik genom VPN men lämna skrivaren öppen för normal trafik. Om du har delat det kan någon annan fortfarande använda den skrivaren.

5. ExpressVPN är FAST!

Jag testade 6 olika geografiska platser och jag märkte en försämring av tjänsten ju längre bort jag kom från min verkliga plats. Normalt kan jag slå runt 100 Mbps max på min linje, vilket är ganska bra.

Hastighetstestresultat med VPN avstängd

Hastighetstest med ExpressVPN avstängd
(Se testresultatet för full hastighet)

Hastighetstestresultat på Malaysia-servern

Hastighetstest Asia – Malaysia Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Hastighetstestresultat på Singapore-server

Hastighetstest Asia – Singapore Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Hastighetstestresultat på Sydney-servern

Hastighetstest Australien – Sydney Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Hastighetstestresultat på Mumbai-servern

Hastighetstest Indien – Mumbai Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Hastighetstestresultat på Sydafrikas server

Hastighetstest Afrika – Sydafrika server
(Se testresultatet för full hastighet)

Hastighetstestresultat på New York-servern

Hastighetstest USA – New York Server
(Se testresultatet för full hastighet)

YouTube-streaming var också smidig och smärtfri. Jag kunde strömma 4k-videor utan problem alls.

Strömma 4k-videor på ExpressVPN

6. Kryptering av statlig kvalitet

Av de viktigaste funktionerna en VPN tillhandahåller har vi redan träffat sekretess och hastighet. Säkerhet är ett annat viktigt element och när det gäller VPN finns det två aspekter av det; vilken typ av kryptering de använder för att säkra dina data och protokollen som de använder för att bära dina data. ExpressVPN Advanced Encryption Standard med 256-bitars nycklar (AES-256).

Denna krypteringsstandard säkerställer många regeringshemligheter runt om i världen. Om du bryter ner den innebär en 256-bitars nyckel att det finns många möjliga kombinationer att försöka bryta innan dina data kan läsas av någon annan.

7. Val av många protokoll

VPN förlitar sig på två viktiga komponenter för att hålla din identitet och aktivitet säker. Den ena är krypteringen som jag diskuterade ovan, men det finns också medel för att data skickas, vilket är genom en säker tunnel. Varje typ av tunnel har olika egenskaper men utnyttjar huvudsakligen en kombination av kompatibilitet och hastighet.

Ta till exempel L2TP jämfört med PPTP. Båda är tunnelprotokoll, men L2TP erbjuder bättre kryptering (128-bitar vs 256-bitars).

ExpressVPN ger dig valet av olika tunnellprotokoll. Du kan vara så paranoid och nisch som du vill, eller helt enkelt låta ExpressVPN välja för dig. Varje protokoll har naturligtvis sina egna fördelar och nackdelar, så du måste ta reda på vad som är optimalt i hastighet och säkerhet för dig själv.

8. Stort antal serverplatser

Som nämnts tidigare har ExpressVPN servrar i 148 städer i 94 länder. Dessa är kategoriserade under fyra huvudregioner: Amerika, Europa, Asien och Stilla havet och Mellanöstern & Afrika. Men inte alla av dem erbjuder samma tunnelprotokoll.

ExpressVPN-serverlista

Även om ExpressVPN erbjuder ett val av sju olika säkerhetsprotokoll, stöder inte varje server på deras nätverk alla. Tack och lov betyder deras stora antal servrar att även om du stöter på en som inte stöder ett protokoll du vill, kommer du sannolikt att kunna hitta ett närliggande alternativ.

9. 3X-enheter och enkla att installera

Varje ExpressVPN-abonnemang stöder tre samtidiga anslutningar till Internet.

För hemmet kan du bara ställa in den på din router så att du kommer att täckas. Om du är ute i huset kan jag inte se dig använda mer än en bärbar dator, din smartphone och en surfplatta (även om du samtidigt).

Anslut 3x enheter med ExpressVPN

När du har registrerat dig för ett konto får du ett lösenord för ditt konto – ändra detta så snart du kan. När du har gjort det kommer du till en instruktionssida och ges ett alternativ där du vill installera din VPN-tjänst på.

Det finns detaljerade instruktioner (tillsammans med videor!) Om hur du installerar ExpressVPN med nästan alla enheter som är kända för mänskligheten. OK, det kan vara lite överbord, men jag är säker på att nästan alla mainstream-enheter finns där.

Följ bara guiderna, ung gräshoppa. Trots att, även om du står inför några problem, kommer du ihåg det fantastiska kundsupport som jag nämnde tidigare? Räck bara ut och röra vid någon.

Varning

Om din Internetleverantör använder PPPoE för att ansluta till Internet kommer du inte enkelt kunna installera VPN på din router. Du behöver en ytterligare router för att hantera VPN-anslutningen. Det enda möjliga sättet att hantera detta är att flasha din routerns firmware till en specialiserad typ som OpenWRT, som kan hantera två olika WAN samtidigt.

10. Du kan betala i BitCoin

Medan VPN-leverantörer erbjuder teorin om integritet och säkerhet, har jag ofta undrat hur, eftersom det måste finnas en pengarspår om användare betalar med kreditkort eller till och med PayPal. Men tack vare den nya galna cryptocurrency har tjänsteleverantörer hoppat på bandvagnen och nu accepterar ExpressVPN betalning i BitCoin.

Betala i BitCoin

Genom den här metoden kan du verkligen förbli anonym eftersom det inte finns något sätt att spåra betalningen tillbaka till dig.

För dig som ännu inte har någon BitCoin behöver du två saker; a) en BitCoin-plånbok och b) lite BitCoin. Investopedia har en användbar Hur man köper BitCoin-guide.

11. Torrenting är tillåtet!

Jämförelse av peer-to-peer-fildelning är något som länge har diskuterats runt om i världen. Många stora företag har pressat internetleverantörer för att spåra och straffa P2P-användare för allt från piratkopiering av programvara till DMCA-kränkningar.

Att använda en VPN tar bort hotet om förföljelse för P2P-användare, men fångsten är att vissa VPN inte tillåter P2P-aktiviteter eller begränsar dem. Inga sådana problem med ExpressVPN men de har till och med en sida som lär sina användare hur man ställer in en torrentklient på sin tjänst!

Torrande på ExpressVPN

Jag kunde få så mycket hastighet i mina torrenter på ExpressVPN som jag brukar få, vilket är ganska fantastiskt (åtminstone på min andra 50Mbps-linje);

12. Tillgång till NOGT Netflix-regioninnehåll

Återigen, ett annat företag som försöker begränsa sina användares åtkomst är Netflix. Detta företag låser in användare efter region, vilket gör att olika regionanvändare kan komma åt olika innehåll. ExpressVPN hjälper också Netflix-användare att få åtkomstform överallt och lär dig hur man gör det på deras tjänst. Se hur du låser upp Netflix-innehåll.

13. Fantastisk kundsupport

Det var lika bra att jag stötte på problem som försökte installera ExpressVPN på min TP-Link Archer C7, så jag hade en bra ursäkt för att testa deras kundsupport. Min destination var deras supportdatabas, som tyvärr inte hjälpte till i mitt fall.

Därefter försökte jag deras Live Chat-tjänst, som var förvånansvärt snabb. Inom några sekunder hade en kundtjänstassistent anslutit sig till min chatt och vi var på språng. Under servicechatten var kundserviceassistenten både kunnig och hjälpsam.

Även om vi inte kunde åtgärda problemet via chatt, fick jag vägledning genom processen via e-post (för att överföra bilder fram och tillbaka) och när de gjort det skickade de mig en kopia av hela chattutskriften. Prata om service!

Chattranskriptet skickas

Nu är jag inte en tekniskt analfabet, men jag kan se hur användbar en kombination av dessa processer skulle vara för en nybörjare till VPN: er.

Jag betygsätter absolut deras stödsystem högsta betyg!

Vad vi inte gillade om ExpressVPN

Kostnaden är ganska brant

Även om det är sant att ExpressVPN ofta har betecknats som dyr (och till en viss grad jag håller med om det), skulle jag vilja ta fram en variant av konstruktionsteorin här – du kan välja två av tre; billigt, bra och säkert. Vad skulle dina val vara när det gäller att leta efter något som kompletterar din säkerhet och integritet?

Ett prenumeration från ExpressVPN från månad till månad sätter dig tillbaka $ 12,95, men detta sjunker drastiskt med så mycket som ner till $ 8,32 per månad om du väljer att betala i 12-månadersblock.

ExpressVPN-plan & Prissättning

MonthlyYearlyHalf årsvis
Pris / mo $ 12.95 $ 8.32 $ 9.99
Totalt belopp $ 12,95 $ 99,95 $ 59,95
Faktureringscykel 1-månad12-månad6-månad
Pengar tillbaka-garanti30-dag30-dag30-dag

Prissättning för ExpressVPN är lätt att följa. Om du betalar månad för månad kommer du att få en tung tagg på $ 12,95 per månad. Om du väljer att betala var sjätte månad kommer det att sänkas till $ 9,99 per månad som ska betalas i förväg.

De bästa priserna kommer med en årlig förskottsbetalning för vilken räntan går ner till $ 8,32 per månad (en kikande 35% rabatt). Det betyder att du får 6 gratis månader jämfört med om du gör månatliga betalningar!

Dessa priser inkluderar all bandbredd som du kan hantera samt obegränsade anslutningar till det enorma antalet serverplatser överallt i världen. Byt servrar en gång var femte minut om det behagar dig!

I vilket fall som helst erbjuder ExpressVPN också en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket innebär att de är helt säkra på att du inte kommer att möta köparens ånger.

Slutsatser: Är ExpressVPN värt det höga priset?

För mig var detta ett första inlägg i VPN: s verkliga värld. Det var riktigt, den tekniska kunskapen fanns där, men praktisk erfarenhet var det inte. Jag måste säga att de tekniska färdigheterna inte är svåra och kan plockas upp med lite läsning.

ExpressVPN var ett nöje att testa på fler sätt än ett. Det är en fantastisk tjänst som erbjuder all den funktionalitet jag behöver (jag älskar Torrenting) och en del jag inte behöver (jag använder inte Netflix) och till en långsiktig prenumerationskostnad på cirka 8 dollar per månad. Litet pris att betala för sinnesfrid.

Min enda hicka uppstod i modeminställningen, eftersom mitt bredband använder PPPoE för att ansluta och jag hade ingen reserv att installera ExpressVPN på. Se till att du är uppmärksam på min tidigare varning om detta om du tänker registrera dig.

Nyckelfunktioner

 • ✓ Inga begränsningar
 • ✓ Offshore integritetsskydd
 • ✓ DNS / IPv6 Läckskydd
 • ✓ 24/7 support via e-post & Live chat
 • ✓ Stöd för flera protokoll

Rekommenderas för

 • • Absolut integritet
 • • Spännande
 • • Netflix
 • • Mac, Windows & Alla plattformar

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map