ExpressVPN

ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

tl; dr

ExpressVPN je u pogledu brzine, sigurnosti, privatnosti i značajki izvanredan. To je sve što biste mogli potražiti u jakoj VPN usluzi i nudi to po povoljnoj cijeni – ako se volite istovremeno prijavljivati ​​na dulje vrijeme.

ExpressVPN pregled: 13 prednosti i samo 1 sadržaj korištenja ExpressVPN

ExpressVPN jedno je od najvećih i najpopularnijih imena u VPN poslu. Osnovana 2009. godine, a upravljala je tvrtka sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima, ona odavno nudi sigurnost i privatnost.

Iako to nipošto nije najjeftinija usluga koja postoji, vjerujem da se u ExpressVPN-u mogu puno toga veseliti. Njihov obim mogućnosti u kombinaciji s velikim brojem lokacija poslužitelja čini uslugu teško nadmašljivom.

Što nam se sviđa ExpressVPN

1. Jedinstvena šansa za privatnost

Uslugu vodi Express VPN International Ltd., tvrtka sa sjedištem u Britanskim Djevičanskim otocima (BVI). Iako normalno gdje tvrtka ima sjedište ne smije svojim proizvodima davati drugačiju ocjenu, u ovom se slučaju ne moram složiti.

Vidite, ovdje je važno napomenuti da je “Britanac” u naslovu nominiran u najboljem slučaju, budući da BVI samoupravlja. Zapravo, cijeli je njegov pravni sustav vlastiti i ni na koji način nije povezan ili podređen Velikoj Britaniji.

Također je važno (iz VPN perspektive) da u BVI trenutno ne postoje zakoni o zadržavanju podataka. Čak i ako bi strani interes pokušao prisiliti BVI da proizvede zapisnike u vezi s bilo kojom istragom, takav nalog mora doći od suda BVI-ja. Pravni postupak je dug i naporan i kraj dana, ako počinjeni prekršaj nije i prekršaj prema zakonu BVI, ne može biti slučaja.

Sažmi to jasno

Ako koristite ExpressVPN bilo gdje u svijetu i protiv vas se vodi istraga, ExpressVPN ne može biti prisiljen pružiti dokaze o vašoj internetskoj aktivnosti.

2. Mrežno zaključavanje čuva vaš identitet

Na temelju tog faktora privatnosti, ExpressVPN također ima prekidač za isključivanje (mrežno zaključavanje), koji će se igrati u slučaju pada vaše internetske veze na VPN poslužitelj. Ako se pojavi ova situacija, prekidač kill odmah će smanjiti sav podatkovni promet prema vašem uređaju i sa njega. Ovo će osigurati da nema podataka ili IP propuštanja, jer je VPN tunel ugrožen.

Kao primjer toga, recimo da imate omogućeno mrežno zaključavanje i bujice. Ako se veza iz VPN poslužitelja prekine iz bilo kojeg razloga, sve vaše internetske aktivnosti bit će zaustavljene. Barem dok se ne povežete s drugim VPN serverom.

Da bih ovo testirao, pokušao sam jednostavno preuzimanje datoteka i u tom slučaju isključio sam svoj VPN softver. Odmah sam dobio poruku o pogrešci od datotečnog poslužitelja koji me obavijestio da je preuzimanje blokirano.

Mrežno zaključavanje ExpressVPN

2.1. DNS curenja: ExpressVPN je stvarno privatno?

Kako bih bio siguran da mrežna brava radi, pobrinuo sam se da pokrenete i test za DNS propuste. Ako mrežna brava nije radila, pokretanje alata DNS curenje obavijestilo me. ExpressVPN ima alat koji možete koristiti za to, ili postoje i drugi alati treće strane kao što je DNS test propuštanja.

Sve što trebate učiniti je posjetiti stranicu i ona će automatski testirati vašu vezu. Usporedite njihov test s VPN poslužiteljem na koji ste povezani. Ako se podudaraju, dobro ste.

Dokaz o DNS-u

3. Nema pravila za prijavu

To se više temelji na premisi privatnosti, a ne sigurnosti. Kad kažemo zapisivanje, raspravljamo o podacima koji se prikupljaju o vama tijekom vaših internetskih sesija. To bi vjerojatno uključivalo informacije poput IP adrese, URL-ova koje ste posjetili itd. Općenito, sve vaše internetske aktivnosti.

Kao jedan od najboljih VPN pružatelja usluga ExpressVPN izričito izjavljuje da ne vodi evidencije vaše aktivnosti. Prema njihovom mišljenju, oni su “pažljivo dizajnirali naše aplikacije i VPN poslužitelje radi kategoričkog uklanjanja osjetljivih podataka”.

Ovo uključuje:

 • IP adrese (izvor ili VPN)
 • Povijest pretraživanja
 • Odredište ili metapodaci prometa
 • DNS upiti

Tvrtka svoj stav i politike sažima vrlo uredno u jednu rečenicu:

ExpressVPN Nema pravila za prijavu

Kao rezultat toga, ExpressVPN nikada ne može biti primoran pružiti korisničke podatke koji ne postoje.

Pogledajte cjelovite detalje

Pogledajmo to ponovo u perspektivu. Ako davatelj VPN usluga ne zadrži ovu vrstu podataka, nema načina da ih proizvedu ako ih pokuša prisiliti (npr. Putem sudskog naloga).

4. Podijeljeni tuneliranje – odaberite koje mrežne uređaje zaštititi

Ako ste se odlučili za pokretanje ExpressVPN-a s usmjerivača umjesto putem aplikacija na pojedinačnim uređajima, Split tunneling je nešto što će vam možda trebati. Omogućuje vam pristup internetu, a istovremeno koristi i drugi uređaj na mreži, poput udaljenog pisača. Aplikacija ExpressVPN za vaš usmjerivač može to podržati i podesiva je prema vašoj želji.

Na primjer, možete konfigurirati da zaštitite sva računala na mreži da prođu svoj promet putem VPN-a, ali ostavite pisač otvoren za normalan promet. Ako ste to podijelili, još bi netko mogao koristiti taj pisač.

5. ExpressVPN je BRZO!

Isprobao sam 6 različitih geografskih lokacija i što sam dalje primjetio od svoje stvarne lokacije, primijetio sam propadanje u službi. Normalno, mogu pogoditi oko 100 Mbps max na svojoj liniji, što je sasvim dobro.

Rezultati ispitivanja brzine uz isključen VPN

Ispitivanje brzine s isključenim ExpressVPN
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Rezultat ispitivanja brzine na poslužitelju u Maleziji

Ispitivanje brzine Azija – Malezijski poslužitelj
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Rezultat ispitivanja brzine na singapurskom poslužitelju

Ispitivanje brzine Azija – Singapurski poslužitelj
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Rezultat ispitivanja brzine na Sydney poslužitelju

Ispitivanje brzine Australija – Sydney Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Rezultat ispitivanja brzine na poslužitelju Mumbai

Ispitivanje brzine Indija – Mumbai Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Rezultat ispitivanja brzine na poslužitelju South Africa

Ispitivanje brzine Afrika – South Africa Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Rezultat ispitivanja brzine na poslužitelju u New Yorku

Ispitivanje brzine SAD – New York Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

YouTube streaming također je bio uglađen i bezbolan. Uspio sam strujati 4k videozapise bez ikakvih problema.

Stream 4k videozapisa na ExpressVPN

6. Vladino šifriranje

Od najvažnijih značajki koje pruža VPN, već smo postigli privatnost i brzinu. Sigurnost je još jedan ključni element, a kada je riječ o VPN-ima postoje dva aspekta; vrstu šifriranja koju koriste za zaštitu vaših podataka i protokole koji koriste za prijenos vaših podataka. ExpressVPN standard za šifriranje sa 256-bitnim tipkama (AES-256).

Ovaj standard šifriranja osigurava mnoge vladine tajne širom svijeta. Ako ga razbijete, 256-bitni ključ znači da postoji mnogo mogućih kombinacija koje treba pokušati probiti prije nego što bilo tko drugi može pročitati vaše podatke.

7. Izbor Mnogo protokola

VPN-ovi se oslanjaju na dvije ključne komponente kako bi zaštitili vaš identitet i aktivnost. Jedna je enkripcija o kojoj sam gore raspravljao, ali postoji i način da se podaci prosljeđuju, a to je kroz siguran tunel. Svaka vrsta tunela ima različite karakteristike, ali uglavnom se koriste kombinacijom kompatibilnosti i brzine.

Uzmimo za primjer L2TP u usporedbi s PPTP-om. Oba su protoni za tuneliranje, ali L2TP nudi bolju enkripciju (128-bitni vs 256-bitni).

ExpressVPN vam omogućava izbor različitih protokola za tuneliranje. Možete biti paranoični i nišani koliko želite ili jednostavno pustite ExpressVPN da odabere za vas. Svaki protokol naravno ima svoje prednosti i nedostatke, tako da ćete morati shvatiti što je optimalna brzina i sigurnost.

8. Ogroman broj lokacija servera

Kao što je spomenuto ranije, ExpressVPN održava servere u 148 gradova u 94 zemlje. Oni su razvrstani u četiri glavne regije: Amerika, Europa, Azija-Pacifik i Bliski Istok & Afrika. Međutim, ne nude svi isti protokol za tuneliranje.

Popis poslužitelja ExpressVPN

Iako ExpressVPN nudi izbor od 7 različitih sigurnosnih protokola, ne podržava ih svaki pojedinačni poslužitelj u njihovoj mreži. Srećom, njihov veliki broj poslužitelja znači da čak i ako naiđete na onaj koji ne podržava protokol koji želite, vjerojatno ćete moći pronaći alternativu u blizini.

9. 3X uređaji i jednostavno postavljanje

Svaka pretplata ExpressVPN podržava 3 istodobne veze na Internet.

Kod kuće, možete ga postaviti samo na usmjerivač i bit ćete pokriveni. Ako nemate kuću, ne mogu vas vidjeti više nego prijenosno računalo, pametni telefon i tablet (čak i ako istovremeno).

Povežite 3x uređaje s ExpressVPN

Nakon što se prijavite za račun, dat će vam se lozinka koju ćete koristiti za svoj račun – promijenite to što prije možete. Nakon što to učinite, bit ćete preusmjereni na stranicu s uputama i dati vam opciju gdje želite instalirati svoju VPN uslugu na.

Postoje detaljne upute (zajedno s videozapisima!) Kako postaviti ExpressVPN s gotovo svim uređajima poznatim čovječanstvu. U redu, to bi moglo biti malo prekoračenja, ali siguran sam da su gotovo svi mainstream uređaji tamo.

Samo slijedite vodiče, mladi skakavac. Osim toga, čak i ako se suočite s bilo kakvim problemima, sjetite se one fantastične korisničke podrške koju sam ranije spomenuo? Samo posegnite i dodirnite nekoga.

Upozorenje

Ako vaš davatelj internetskih usluga koristi PPPoE za povezivanje s Internetom, nećete lako moći instalirati VPN na usmjerivač. Za upravljanje VPN vezom trebat će vam dodatni usmjerivač. Jedini mogući način da se ovo riješi je usmjeravanje firmvera usmjerivača na specijalizirani tip poput OpenWRT, koji može istovremeno upravljati s dva različita WAN-a..

10. Možete platiti u BitCoin-u

Iako pružatelji VPN-a nude teoriju privatnosti i sigurnosti, često sam se pitao kako, budući da mora postojati novac ako korisnici plaćaju kreditnom karticom ili čak PayPalom. Međutim, zahvaljujući novoj kripto valuti ludo, pružatelji usluga su skočili na pojas i sada ExpressVPN prihvaća plaćanje u BitCoinu.

Plaćajte u BitCoin-u

Ovom metodom zaista možete ostati anonimni jer nema načina da vam vratimo novac.

Za one koji još nemaju BitCoin, potrebne su vam dvije stvari; a) BitCoin novčanik i b) neki BitCoin. Investopedia ima koristan vodič za kupnju BitCoina.

11. Dozvoljeno je bujica!

Dijeljenje datoteka peer-to-peer je nešto o čemu se već duže vrijeme raspravlja u cijelom svijetu. Mnoge velike tvrtke vrše pritisak na davatelje internetskih usluga kako bi pratile i kažnjavale korisnike P2P zbog svega, od piratskog softvera do kršenja zakona DMCA..

Upotreba VPN-a uklanja prijetnju progona za korisnike P2P-a, ali ulov je da neki VPN-ovi neće dopustiti P2P aktivnosti ili ih ograničavaju. Nema takvih problema s ExpressVPN-om, čak imaju stranicu koja podučava korisnike kako KAKO postaviti torrent klijent na njihov servis!

Torrenting na ExpressVPN

Uspio sam postići što veću brzinu u svojim bujicama na ExpressVPN-u koliko inače dobivam, što je prilično fenomenalno (barem na mojoj drugoj liniji od 50Mbps);

12. Pristup BILO KOJI Netflix regiji sadržaja

Opet, druga tvrtka koja pokušava ograničiti pristup svojim korisnicima je Netflix. Ova tvrtka zaključava korisnike prema regijama, omogućavajući različitim korisnicima regije pristup različitim sadržajima. ExpressVPN također pomaže korisnicima Netflixa da dobiju pristupni obrazac bilo gdje i uči vas kako to učiniti na njihovoj usluzi. Pogledajte kako otključati Netflix sadržaj.

13. Fantastična korisnička podrška

Baš dobro, naišao sam na probleme pokušavajući postaviti ExpressVPN na svom TP-Link Archer C7, pa sam imao dobar izgovor da isprobam njihovu korisničku podršku. Moje odredište bila im je baza podataka podrške, što u mom slučaju nažalost nije mnogo pomoglo.

Dalje sam isprobao njihovu uslugu Live Chat, koja je bila iznenađujuće brza. Za nekoliko sekundi pomoćnik za pomoć kupcima priključio se na moj razgovor i bili smo u pokretu. Tijekom servisnog razgovora, pomoćnik za korisničku službu bio je i stručan i koristan.

Iako nismo mogli riješiti problem putem chata, vodio sam se kroz postupak e-poštom (za prijenos slika naprijed i nazad), a nakon završetka poslali su mi kopiju cjelokupnog transkripta razgovora. Razgovarajte o usluzi!

Transkript chata šalje se poštom

Sada nisam tehničar nepismen, ali vidim koliko bi kombinacija tih procesa bila korisna za novorođenčeta putem VPN-ova..

Apsolutno ocjenjujem njihov vrhunski sustav potpore!

Što nam se nije sviđalo u vezi ExpressVPN-a

Trošak je prilično strm

Iako je istina da su ExpressVPN često označeni kao skupe (i u određenoj mjeri se slažem), ovdje bih želio predstaviti varijantu teorije konstrukcije – možete odabrati dvije od tri; jeftino, dobro i sigurno. Kakvi bi bili vaši izbori kada tražite nešto što će vam nadopuniti sigurnost i privatnost?

Mjesečna pretplata za ExpressVPN vratit će vam 12,95 USD, ali to drastično pada čak i do 8,32 USD mjesečno ako se odlučite za plaćanje u 12-mjesečnim blokovima.

ExpressVPN plan & cijena

MonthlyYearlyHalf-godišnji
Cijena / mj $ 12,95 8,32 $ $ 9,99
Ukupni račun 12,95 $ 99,95 $ 59,95
Ciklus naplate1-mjesečni12-mjesečni6-mjesečni
Jamstvo povrata novca30-dan30-dan30-dan

Cijene za ExpressVPN lako je pratiti. Ako plaćate mjesečno, suočit ćete se s velikom oznakom u iznosu od 12,95 USD mjesečno. Ako se odlučite plaćati svakih šest mjeseci, to se smanjuje na 9,99 USD mjesečno, plaća se unaprijed.

Najbolje stope dolaze s godišnjim avansom plaćanja za koji se spušta na 8,32 USD mjesečno (ogromnih 35% popusta). To znači da imate 6 besplatnih mjeseci u odnosu na mjesečne isplate!

Te cijene uključuju svu propusnost s kojom možete upravljati kao i neograničene veze s ogromnim brojem lokacija poslužitelja bilo gdje širom svijeta. Promijenite poslužitelje jednom svakih 5 minuta ako želite!

U svakom slučaju, ExpressVPN nudi i 30-dnevno jamstvo povrata novca, što znači da su sasvim sigurni da se nećete suočiti sa kazivanjem kupca.

Zaključci: Isplati li se ExpressVPN visoka cijena?

Za mene je ovo bio prvi korak u stvarni svijet VPN-a. Istina, tehničko znanje je bilo, ali iskustva nije bilo. Moram reći da tehničke vještine nisu teške i mogu se pokupiti s malo čitanja.

ExpressVPN je bio zadovoljstvo testirati na više načina. Izvrsna je usluga koja nudi svu funkcionalnost koja mi je potrebna (volim Torrenting) i neke koje ne trebam (ne koristim Netflix), a dugoročna cijena pretplate iznosi oko 8 USD mjesečno. Mala cijena za plaćanje mira.

U postavljanju modema naišao je moj jedini štucanje, budući da moja širokopojasna mreža koristi PPPoE za povezivanje, a nisam imao rezerve za postavljanje ExpressVPN-a. Obavezno obratite pozornost na moje ranije upozorenje na ovo ako se namjeravate prijaviti.

Glavne značajke

 • ✓ Nema ograničenja
 • ✓ Zaštita privatnosti na moru
 • ✓ DNS / IPv6 zaštita od propuštanja
 • ✓ Podrška 24/7 putem e-pošte & Live Chat
 • ✓ Podrška za više protokola

Preporučuje se za

 • • Apsolutna privatnost
 • • bujica
 • • Netflix
 • • Mac, Windows & Sve platforme

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me