ExpressVPN Review: 13 Pro’s en slechts 1 Con van het gebruik van ExpressVPN

ExpressVPN


ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

tl; dr

In termen van snelheid, beveiliging, privacy en functies is ExpressVPN uitstekend. Het is alles wat je zou kunnen zoeken in een sterke VPN-service en biedt dit voor een eerlijke prijs – als je bereid bent je voor langere tijd aan te melden.

ExpressVPN Review: 13 Pro’s en slechts 1 Con van het gebruik van ExpressVPN

ExpressVPN is een van de grootste en meest populaire namen in de VPN-branche. Opgericht in 2009 en gerund door een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden, biedt het al lange tijd beveiliging en privacy.

Hoewel het zeker niet de goedkoopste dienst is, denk ik dat er veel is om naar uit te kijken in ExpressVPN. Hun enorme hoeveelheid functies in combinatie met een groot aantal serverlocaties maakt het een service die moeilijk te verslaan is.

Wat we leuk vinden aan ExpressVPN

1. Unieke kans op privacy

De dienst wordt beheerd door Express VPN International Ltd., een in British Virgin Islands (BVI) gevestigd bedrijf. Hoewel normaal gesproken waar het bedrijf is gevestigd, zijn producten geen andere beoordeling mag geven, moet ik het in dit geval oneens zijn.

Weet je, het is belangrijk om hier op te merken dat de ‘Britten’ in de titel op zijn best nominaal zijn, aangezien de BVI zelfbesturend is. In feite is het volledige rechtssysteem van het land en is het op geen enkele manier gerelateerd of ondergeschikt aan het Verenigd Koninkrijk.

Het is ook belangrijk (vanuit een VPN-perspectief) dat er momenteel geen wetten voor het bewaren van gegevens zijn in de BVI. Zelfs als een buitenlands belang zou proberen een BVI-bedrijf te dwingen om documenten over te leggen met betrekking tot enig onderzoek, moet een dergelijk bevel van een BVI-rechtbank komen. De juridische procedure is lang en vervelend en het einde van de dag, als het nagestreefde feit niet ook een misdrijf is volgens de BVI-wet, kan er geen geval zijn.

Laten we dit duidelijk samenvatten

Als u ExpressVPN overal ter wereld gebruikt en er onderzoeken tegen u zijn, kan ExpressVPN niet worden gedwongen bewijs te leveren van uw internetactiviteit.

2. Network Lock houdt uw identiteit veilig

Voortbouwend op die privacyfactor heeft ExpressVPN ook een kill-schakelaar (Network Lock), die in het spel komt als uw internetverbinding met de VPN-server wordt verbroken. Als deze situatie zich voordoet, zal de kill-schakelaar onmiddellijk al het dataverkeer van en naar uw apparaat stoppen. Dit is om ervoor te zorgen dat er geen gegevens of IP-lekken zijn, omdat de VPN-tunnel is aangetast.

Laten we als voorbeeld hiervan zeggen dat u Netwerkvergrendeling hebt ingeschakeld en torrent. Als de verbinding met de VPN-server om welke reden dan ook wordt verbroken, wordt al uw internetactiviteit stopgezet. Tenminste totdat je verbinding maakt met een andere VPN-server.

Om dit te testen, heb ik een eenvoudige bestandsdownload geprobeerd en daarbij mijn VPN-software uitgeschakeld. Ik kreeg onmiddellijk een foutmelding van de bestandsserver dat me meldde dat de download was geblokkeerd.

ExpressVPN-netwerkvergrendeling

2.1. DNS-lekken: is ExpressVPN echt privé?

Om er zeker van te zijn dat de Network Lock werkt, heb ik ervoor gezorgd dat ik ook een test voor DNS-lekken heb uitgevoerd. Als de netwerkvergrendeling niet werkte, zou ik het weten als ik een DNS Leak-tool zou gebruiken. ExpressVPN heeft een tool die u hiervoor kunt gebruiken, of er zijn ook andere tools van derden, zoals DNS Leak Test.

Het enige wat u hoeft te doen is de site bezoeken en deze zal automatisch uw verbinding testen. Koppel hun test aan de VPN-server waarmee je verbinding hebt gemaakt. Als ze overeenkomen, gaat het goed.

DNS-lekvrij

3. Geen logboekbeleid

Dit bouwt meer op het uitgangspunt van privacy dan op beveiliging. Als we loggen zeggen, bespreken we de gegevens die over u worden verzameld tijdens uw internetsessies. Dit omvat waarschijnlijk informatie zoals IP-adres, URL’s die u hebt bezocht, enz. In het algemeen al uw internetactiviteiten.

Als een van de beste VPN-providers die er zijn, geeft ExpressVPN expliciet aan dat het geen logboeken van je activiteit bijhoudt. Volgens hen hebben ze “onze apps en VPN-servers zorgvuldig ontworpen om gevoelige informatie categorisch te elimineren”.

Dit bevat:

 • IP-adressen (bron of VPN)
 • Browsegeschiedenis
 • Verkeersbestemming of metadata
 • DNS-zoekopdrachten

Het bedrijf vat zijn positie en beleid heel netjes samen in één zin:

ExpressVPN Geen logbeleid

Als gevolg hiervan kan ExpressVPN nooit worden gedwongen om klantgegevens te verstrekken die niet bestaan.

Zie volledige details

Laten we dit opnieuw in perspectief plaatsen. Als de VPN-serviceprovider dit soort informatie niet bewaart, is er geen manier om deze te produceren als er een poging wordt gedaan om ze te dwingen (bijvoorbeeld door een gerechtelijk bevel).

4. Split Tunneling – Kies welke netwerkapparaten u wilt beschermen

Als je hebt besloten ExpressVPN van je router af te draaien in plaats van via apps op individuele apparaten, dan is Split-tunneling iets dat je misschien nodig hebt. Hiermee hebt u toegang tot internet en kunt u tegelijkertijd ook een ander apparaat op het netwerk gebruiken, zoals een externe printer. De ExpressVPN-app voor uw router kan dit ondersteunen en is naar wens in te stellen.

U kunt bijvoorbeeld configureren om al uw computers op het netwerk te beschermen om hun verkeer via de VPN door te geven, maar laat uw printer openstaan ​​voor normaal verkeer. Als je het hebt gedeeld, kan iemand anders die printer nog steeds gebruiken.

5. ExpressVPN is SNEL!

Ik heb 6 verschillende geografische locaties uitgeprobeerd en ik merkte een verslechtering van de service op naarmate ik verder weg kwam van mijn echte locatie. Normaal gesproken haal ik ongeveer 100 Mbps max op mijn lijn, wat best goed is.

Snelheidstestresultaten met VPN uitgeschakeld

Snelheidstest met ExpressVPN uitgeschakeld
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Snelheidstestresultaat op de server van Maleisië

Snelheidstest Azië – Maleisië Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Snelheidstestresultaat op de server van Singapore

Snelheidstest Azië – Singapore Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Snelheidstestresultaat op de Sydney-server

Snelheidstest Australië – Sydney Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Snelheidstestresultaat op de Mumbai-server

Snelheidstest India – Mumbai Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Snelheidstestresultaat op server in Zuid-Afrika

Snelheidstest Africa – South Africa Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Snelheidstestresultaat op de server van New York

Snelheidstest VS – New York Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

YouTube-streaming was ook soepel en pijnloos. Ik kon 4K-video’s zonder problemen streamen.

Stream 4K-video's op ExpressVPN

6. Overheidsversleuteling

Van de belangrijkste functies die een VPN biedt, hebben we al privacy en snelheid bereikt. Beveiliging is een ander belangrijk element en als het gaat om VPN’s zijn er twee aspecten van; het type codering dat ze gebruiken om uw gegevens te beveiligen en de protocollen die ze gebruiken om uw gegevens te vervoeren. ExpressVPN Advanced Encryption Standard met 256-bit sleutels (AES-256).

Deze coderingsstandaard beveiligt vele overheidsgeheimen over de hele wereld. Als we het opsplitsen, betekent een 256-bits sleutel dat er VEEL mogelijke combinaties zijn om te breken voordat uw gegevens door iemand anders kunnen worden gelezen.

7. Keuze uit VEEL protocollen

VPN’s zijn afhankelijk van twee belangrijke componenten om uw identiteit en activiteit veilig te houden. Een daarvan is de codering die ik hierboven heb besproken, maar er is ook de mogelijkheid dat gegevens worden doorgegeven, namelijk via een beveiligde tunnel. Elk type tunnel heeft verschillende kenmerken, maar maakt vooral gebruik van een combinatie van compatibiliteit en snelheid.

Neem bijvoorbeeld L2TP in vergelijking met PPTP. Beide zijn tunnelingprotocollen, maar L2TP biedt betere codering (128-bit versus 256-bit).

ExpressVPN biedt u de keuze uit verschillende tunnelingprotocollen. U kunt zo paranoïde en niche zijn als u wilt, of u kunt ExpressVPN gewoon voor u laten kiezen. Elk protocol heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen, dus u zult zelf moeten uitvinden wat voor snelheid en veiligheid optimaal is.

8. Enorm aantal serverlocaties

Zoals eerder vermeld, heeft ExpressVPN servers in 148 steden in 94 landen. Deze zijn onderverdeeld in vier hoofdregio’s: Amerika, Europa, Azië-Pacific en het Midden-Oosten & Afrika. Ze bieden echter niet allemaal dezelfde tunnelingprotocollen.

ExpressVPN-serverlijst

Hoewel ExpressVPN een keuze heeft uit 7 verschillende beveiligingsprotocollen, ondersteunt niet elke afzonderlijke server in hun netwerk ze allemaal. Gelukkig betekent hun grote aantal servers dat, zelfs als u er een tegenkomt die een gewenst protocol niet ondersteunt, u waarschijnlijk een alternatief in de buurt kunt vinden.

9. 3X-apparaten en eenvoudig in te stellen

Elk ExpressVPN-abonnement ondersteunt 3 gelijktijdige verbindingen met internet.

Voor thuis kun je het gewoon instellen op je router en je bent gedekt. Als je niet thuis bent, kan ik je niet echt meer zien gebruiken dan een laptop, je smartphone en een tablet (ook al is het tegelijkertijd).

Verbind 3x apparaten met ExpressVPN

Nadat u zich heeft aangemeld voor een account, krijgt u een wachtwoord dat u voor uw account kunt gebruiken. Wijzig dit zo snel mogelijk. Zodra u dat hebt gedaan, wordt u naar een instructiepagina geleid en krijgt u een optie waar u uw VPN-service wilt installeren.

Er zijn gedetailleerde instructies (samen met video’s!) Over het instellen van ExpressVPN met bijna alle apparaten die de mensheid kent. OK, dat is misschien een beetje overboord, maar ik weet zeker dat bijna alle reguliere apparaten aanwezig zijn.

Volg gewoon de gidsen, jonge sprinkhaan. Trouwens, zelfs als je problemen ondervindt, weet je nog die fantastische klantenondersteuning die ik eerder noemde? Reik gewoon uit en raak iemand aan.

Waarschuwing

Als uw internetprovider PPPoE gebruikt om verbinding met internet te maken, kunt u de VPN niet gemakkelijk op uw router installeren. Je hebt een extra router nodig om de VPN-verbinding te beheren. De enige mogelijke manier om dit te omzeilen, is door uw routerfirmware te flashen naar een gespecialiseerd type zoals OpenWRT, dat tegelijkertijd twee verschillende WAN’s kan beheren.

10. U kunt betalen in BitCoin

Hoewel VPN-providers de theorie van privacy en beveiliging aanbieden, heb ik me vaak afgevraagd hoe, omdat er een geldspoor moet zijn als gebruikers met een creditcard of zelfs PayPal betalen. Dankzij de nieuwe gekke cryptocurrency zijn serviceproviders echter op de kar gesprongen en nu accepteert ExpressVPN betaling in BitCoin.

Betaal in BitCoin

Via deze methode kunt u echt anoniem blijven, omdat er geen manier is om de betaling naar u terug te traceren.

Voor degenen die nog geen BitCoin hebben, heb je twee dingen nodig; a) een BitCoin-portemonnee en b) wat BitCoin. Investopedia heeft een handige handleiding voor het kopen van BitCoin.

11. Torrenting is toegestaan!

Peer-to-peer delen van bestanden is iets waar al lang over de hele wereld over gedebatteerd wordt. Veel grote bedrijven zetten ISP’s onder druk om P2P-gebruikers te volgen en te bestraffen voor alles, van softwarepiraterij tot DMCA-schendingen.

Het gebruik van een VPN verwijdert de dreiging van vervolging voor P2P-gebruikers, maar de vangst is dat sommige VPN’s P2P-activiteiten niet toestaan ​​of beperken. Geen probleem met ExpressVPN, ze hebben zelfs een pagina die hun gebruikers leert HOE ze een torrent-client op hun service kunnen instellen!

Torrenting op ExpressVPN

Ik was in staat om zoveel snelheid in mijn torrents op ExpressVPN te krijgen als ik normaal krijg, wat best geweldig is (tenminste op mijn andere 50 Mbps-lijn);

12. Toegang tot ELKE Netflix-regio-inhoud

Nogmaals, Netflix is ​​een ander bedrijf dat probeert de toegang van hun gebruikers te beperken. Dit bedrijf vergrendelt gebruikers per regio, waardoor verschillende regio-gebruikers toegang hebben tot verschillende inhoud. ExpressVPN helpt Netflix-gebruikers ook om overal toegang te krijgen en leert u hoe u dit op hun service kunt doen. Bekijk hoe je Netflix-inhoud ontgrendelt.

13. Fantastische klantenondersteuning

Het was net zo goed dat ik problemen tegenkwam bij het installeren van ExpressVPN op mijn TP-Link Archer C7, dus ik had een goed excuus om hun klantenondersteuning uit te proberen. Mijn bestemming was hun ondersteuningsdatabase, die helaas niet veel hielp in mijn geval.

Vervolgens probeerde ik hun Live Chat-service, die verbazingwekkend snel was. Binnen enkele seconden had een medewerker van de klantenservice verbinding gemaakt met mijn chat en we waren onderweg. Tijdens de servicechat was de klantenservice-assistent zowel deskundig als behulpzaam.

Hoewel we het probleem niet via chat konden oplossen, werd ik door het proces geleid via e-mail (voor het heen en weer overbrengen van afbeeldingen) en toen ze klaar waren, stuurden ze me een kopie van het volledige chattranscript. Over service gesproken!

Chattranscriptie wordt verzonden

Nu ben ik geen analfabeet, maar ik kan zien hoe nuttig een combinatie van deze processen zou zijn voor een beginner voor VPN’s.

Ik waardeer absoluut hun ondersteuningssysteem uitstekend!

Wat we niet leuk vonden aan ExpressVPN

De kosten zijn behoorlijk hoog

Hoewel het waar is dat ExpressVPN vaak als prijzig is bestempeld (en tot op zekere hoogte ben ik het daarmee eens), wil ik hier een variant van de bouwtheorie naar voren brengen – je kunt er twee van de drie kiezen; goedkoop, goed en veilig. Wat zijn uw keuzes als het gaat om het zoeken naar iets dat uw veiligheid en privacy aanvult?

Een maandelijks abonnement op ExpressVPN kost u $ 12,95, maar dit daalt drastisch met maar liefst $ 8,32 per maand als u ervoor kiest om te betalen in blokken van 12 maanden.

ExpressVPN-abonnement & Prijzen

Maandelijks Jaarlijks Halfjaarlijks
Prijs / maand $ 12,95 $ 8,32 $ 9,99
Totale factuur $ 12,95 $ 99,95 $ 59,95
Factureringscyclus 1 maand 12 maanden 6 maanden
Geld-terug-garantie 30 dagen 30 dagen 30 dagen

De prijzen voor ExpressVPN zijn gemakkelijk te volgen. Als u maandelijks betaalt, wordt u geconfronteerd met een zwaar bedrag van $ 12,95 per maand. Als u ervoor kiest om elke zes maanden te betalen, wordt dat verlaagd tot $ 9,99 per maand, vooraf te betalen.

De beste tarieven komen met een jaarlijkse vooruitbetaling waarvoor het tarief daalt tot $ 8,32 per maand (maar liefst 35% korting). Dat betekent dat u zes maanden gratis krijgt in vergelijking met maandelijkse betalingen!

Die prijzen zijn inclusief alle bandbreedte die u aankan en onbeperkte verbindingen met dat enorme aantal serverlocaties overal ter wereld. Verander de servers eens in de 5 minuten als u dat wilt!

In ieder geval biedt ExpressVPN ook een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, wat betekent dat ze er vrij zeker van zijn dat u geen spijt van de koper zult ondervinden.

Conclusies: is ExpressVPN de hoge prijs waard?

Voor mij was dit een eerste kennismaking met de echte wereld van VPN’s. Toegegeven, de technische kennis was aanwezig, maar praktische ervaring was er niet. Ik moet zeggen dat de technische vaardigheden niet moeilijk zijn en met een beetje lezen kunnen worden opgepikt.

ExpressVPN was een plezier om te testen, op meer dan één manier. Het is een geweldige service die alle functionaliteit biedt die ik nodig heb (ik ben dol op Torrenting) en sommige die ik niet nodig heb (ik gebruik geen Netflix) en tegen een abonnement op lange termijn van ongeveer $ 8 per maand. Kleine prijs voor gemoedsrust.

Mijn enige probleempje werd aangetroffen in de modemconfiguratie, aangezien mijn breedband PPPoE gebruikt om verbinding te maken en ik geen reserve had om ExpressVPN in te stellen. Zorg ervoor dat je aandacht besteedt aan mijn eerdere waarschuwing hierover als je van plan bent je aan te melden.

Belangrijkste kenmerken

 • ✓ Geen beperkingen
 • ✓ Offshore privacybescherming
 • ✓ DNS / IPv6-lekbescherming
 • ✓ 24/7 ondersteuning via e-mail & Live chat
 • ✓ Ondersteuning voor meerdere protocollen

Aanbevolen voor

 • • Absolute privacy
 • • Torrenting
 • • Netflix
 • • Mac, Windows & Alle platforms

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map