Pregled ExpressVPN: 13 prednosti in samo 1 možnost uporabe ExpressVPN

ExpressVPN


ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

tl; dr

ExpressVPN je glede hitrosti, varnosti, zasebnosti in funkcij izstopajoč. To je vse, kar bi lahko iskali v močni VPN storitvi in ​​to ponudi za pošteno ceno – če se želite naenkrat prijaviti za daljši čas.

Pregled ExpressVPN: 13 prednosti in samo 1 možnost uporabe ExpressVPN

ExpressVPN je eno največjih in najbolj priljubljenih imen v podjetju VPN. Ustanovljeno leta 2009 in ga vodi britansko podjetje z Deviških otokov, že dolgo ponuja varnost in zasebnost.

Čeprav to nikakor ni najcenejša obstoječa storitev, menim, da se v ExpressVPN še veliko veselimo. Zaradi velikega obsega funkcij v kombinaciji z velikim številom lokacij strežnika je storitev težko premagati.

Kaj nam je všeč pri ExpressVPN

1. Edinstvena možnost zasebnosti

Storitev vodi Express VPN International Ltd., podjetje na območju Britanskih Deviških otokov (BVI). Medtem ko običajno podjetje, ki ima sedež, svojim izdelkom ne sme dajati drugačnih ocen, se v tem primeru ne strinjam.

Vidite, tukaj je pomembno opozoriti, da je “Britanec” v naslovu v najboljšem primeru nominalen, saj BVI samoupravlja. Pravzaprav je celoten pravni sistem lasten in nikakor ni povezan ali podrejen Združenemu kraljestvu.

Pomembno je tudi (z vidika VPN), da v BVI trenutno ni zakonov o hrambi podatkov. Tudi če bi tuji interes poskušal družbo BVI prisiliti k izdelavi zapisov v zvezi s katero koli preiskavo, mora takšno odredbo predložiti sodišče BVI. Pravni postopek je dolg in mučen in konec dneva, če kaznivo dejanje ni tudi kaznivo dejanje po zakonu BVI, ne more biti primera.

Vse skupaj natančno povzamemo

Če uporabljate ExpressVPN kjerkoli po svetu in proti vam potekajo preiskave, ExpressVPN ne more biti prisiljen predložiti dokaze o svoji internetni dejavnosti.

2. Omrežna ključavnica ohranja vašo identiteto

Na podlagi tega dejavnika zasebnosti ima ExpressVPN tudi stikalo za odstranjevanje (Network Lock), ki se začne uporabljati v primeru padca vaše internetne povezave s strežnikom VPN. Če pride do te situacije, bo stikalo kill takoj zmanjšalo ves podatkovni promet do vaše naprave in z nje. Tako boste zagotovili, da ni podatkov ali IP puščanja, saj je bil tunel VPN ogrožen.

Kot primer tega naj povemo, da imate omogočeno omrežno zaklepanje in hudournike. Če se povezava s strežnikom VPN prekine iz kakršnega koli razloga, bodo vse vaše internetne dejavnosti ustavljene. Vsaj dokler se ne povežete z drugim strežnikom VPN.

Da bi to preizkusil, sem poskusil s preprostim prenosom datotek in med tem izklopil programsko opremo VPN. Takoj sem od datotečnega strežnika prejel sporočilo o napaki in me obvestilo, da je bil prenos blokiran.

ExpressVPN Network Lock

2.1. DNS puščanje: je ExpressVPN resnično zasebno?

Da bi zagotovili delovanje omrežne ključavnice, sem poskrbel tudi za preizkus puščanja DNS. Če Network Lock ne deluje, bi me ob zagonu orodja za puščanje DNS sporočil. ExpressVPN ima orodje, ki ga lahko uporabite za to, ali pa obstajajo tudi druga orodja drugih proizvajalcev, kot je preizkus tesnosti DNS.

Vse kar morate storiti je, da obiščete spletno mesto in samodejno bo preizkusil vašo povezavo. Njihov test primerjajte s strežnikom VPN, na katerega ste povezani. Če se ujemata, ste v redu.

Dokazilo o puščanju DNS

3. Brez pravilnika o beleženju

To bolj temelji na predpostavki zasebnosti in ne na varnosti. Ko pravimo beleženje, razpravljamo o podatkih, ki se zbirajo o vas med vašimi internetnimi sejami. To bi verjetno vključevalo informacije, kot so IP naslov, URL, ki ste jih obiskali itd. Na splošno vse vaše internetne dejavnosti.

Kot eden izmed najboljših ponudnikov VPN, ExpressVPN izrecno navaja, da ne vodi dnevnikov vaše dejavnosti. Po njihovem mnenju so “skrbno zasnovali naše aplikacije in strežnike VPN, da bi kategorično odpravili občutljive podatke”.

To vključuje:

 • IP naslovi (vir ali VPN)
 • Zgodovina brskanja
 • Cilj ali metapodatki o prometu
 • DNS poizvedbe

Podjetje svoj položaj in politike zelo natančno povzame v en sam stavek:

ExpressVPN Brez pravilnika o dnevniku

Kot rezultat, ExpressVPN nikoli ne more biti prisiljen zagotoviti podatke o strankah, ki ne obstajajo.

Oglejte si celotne podrobnosti

Ponovno poglejmo to v perspektivo. Če ponudnik storitev VPN ne hrani te vrste informacij, jih ni mogoče posredovati, če bi jih poskusili prisiliti (npr. S sodnim sklepom).

4. Razdelitev tunelov – Izberite, katere omrežne naprave želite zaščititi

Če ste se odločili, da ExpressVPN zaženete s svojega usmerjevalnika namesto prek aplikacij na posameznih napravah, je morda potrebno rabiti split tunneling. Omogoča vam dostop do interneta in hkrati tudi uporabo druge naprave v omrežju, na primer tiskalnika na daljavo. Aplikacija ExpressVPN za vaš usmerjevalnik lahko to podpira in je nastavljiva po vaši želji.

Na primer, lahko konfigurirate tako, da zaščitite vse svoje računalnike v omrežju, da prenašajo svoj promet prek VPN-ja, vendar pustite tiskalnik odprt za običajen promet. Če ste ga dali v skupno rabo, bi lahko še kdo uporabljal ta tiskalnik.

5. ExpressVPN je HITRO!

Preizkusil sem 6 različnih geografskih lokacij in sem opazil poslabšanje storitev, ko sem se oddaljen od svoje prave lokacije. Običajno lahko v svoji liniji dosežem največ 100 Mbps max, kar je kar dobro.

Rezultati preizkusa hitrosti z izklopljeno VPN

Preskus hitrosti z izključenim ExpressVPN
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Rezultat hitrostnega preizkusa na malezijskem strežniku

Preskus hitrosti Azija – Malezijski strežnik
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Rezultat hitrostnega preizkusa na Singapurskem strežniku

Preskus hitrosti Azija – Singapurski strežnik
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Rezultat hitrostnega preizkusa na Sydney strežniku

Preskus hitrosti Avstralija – Sydney Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Rezultat hitrostnega preizkusa na strežniku Mumbai

Preskus hitrosti Indija – Mumbai Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Rezultat hitrostnega preizkusa na strežniku Južne Afrike

Preskus hitrosti Afrika – Južna Afrika Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Rezultat hitrostnega preizkusa na strežniku New York

Preskus hitrosti ZDA – New York Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

YouTube streaming je bil prav tako nemoten in neboleč. 4k videoposnetke sem lahko pretočila brez težav.

Prenesite 4k videoposnetke na ExpressVPN

6. Vladno šifriranje

Med najpomembnejšimi funkcijami, ki jih ponuja VPN, smo že dosegli zasebnost in hitrost. Varnost je še en ključni element, pri VPN-jih pa sta dva vidika; vrsto šifriranja, ki ga uporabljajo za zaščito vaših podatkov, in protokole, ki jih uporabljajo za prenos vaših podatkov. ExpressVPN standard za šifriranje s 256-bitnimi tipkami (AES-256).

Ta standard šifriranja zagotavlja številne vladne skrivnosti po vsem svetu. 256-bitni ključ pomeni, da obstaja veliko možnih kombinacij, ki jih želite poskusiti prebiti, preden lahko podatke prebere kdo drug.

7. Izbira MNOGIH protokolov

Za varovanje vaše identitete in dejavnosti se VPN zanašajo na dve ključni komponenti. Eno je šifriranje, o katerem sem govoril zgoraj, vendar obstajajo tudi sredstva za prenos podatkov, to je skozi varen predor. Vsaka vrsta predora ima različne značilnosti, vendar v glavnem temelji na kombinaciji združljivosti in hitrosti.

Vzemimo za primer L2TP v primerjavi s PPTP. Oba sta tuneliranje, vendar L2TP ponuja boljše šifriranje (128-bitni v primerjavi z 256-bitnim).

ExpressVPN vam omogoča izbiro različnih protokolov za tuneliranje. Lahko ste paranoični in nišni, kot želite, ali pa preprosto pustite, da ExpressVPN izbere za vas. Vsak protokol ima seveda svoje prednosti in slabosti, zato boste morali ugotoviti, kaj je hitrost in varnost za vas najbolj optimalna.

8. Ogromno število lokacij strežnika

Kot smo že omenili, ExpressVPN vzdržuje strežnike v 148 mestih v 94 državah. Te so razvrščene v štiri glavne regije: Amerike, Evropa, Azija, Tihi ocean in Bližnji vzhod & Afrika. Vendar pa vsi ne ponujajo enakih protokolov za tuneliranje.

Seznam strežnikov ExpressVPN

Čeprav ExpressVPN ponuja 7 različnih varnostnih protokolov, ne podpira vseh strežnikov v njihovem omrežju. Na srečo njihovo veliko število strežnikov pomeni, da tudi če naletite na takšnega, ki ne bo podpiral želenega protokola, boste verjetno našli alternativo v bližini.

9. 3X naprave in enostavne nastavitve

Vsaka naročnina na ExpressVPN podpira 3 hkratne povezave z internetom.

Če želite doma, ga lahko preprosto nastavite na usmerjevalnik in pokrito boste. Če ste zunaj doma, vas res ne vidim, da uporabljate več kot prenosnik, pametni telefon in tablični računalnik (čeprav hkrati).

3x naprave povežite s ExpressVPN

Ko se prijavite za račun, boste prejeli geslo, ki ga boste uporabili za svoj račun – prosim, čim prej spremenite to. Ko to storite, boste preusmerjeni na stran z navodili in vam dodelili možnost, kam želite namestiti svojo VPN storitev.

Obstajajo podrobna navodila (skupaj z videoposnetki!), Kako nastaviti ExpressVPN s skoraj vsemi napravami, ki jih pozna človeštvo. V redu, to bi lahko bilo malo čezmejno, vendar sem prepričan, da so skoraj vse glavne naprave tam.

Samo sledite vodnikom, mladi skakač. Poleg tega se spomnite tiste fantastične podpore strankam, ki sem jo že omenil? Samo posegnite in se dotaknite nekoga.

Opozorilo

Če vaš ponudnik internetnih storitev uporablja PPPoE za povezavo z internetom, ne boste mogli enostavno namestiti VPN na vaš usmerjevalnik. Za upravljanje povezave VPN boste potrebovali dodaten usmerjevalnik. Edini možni način, kako to obvladati, je, da bliskovno programsko opremo usmerjevalnika prestavite v specializiran tip, kot je OpenWRT, ki lahko hkrati upravljata dva različna omrežja WAN.

10. Lahko plačate v BitCoinu

Medtem ko ponudniki VPN ponujajo teorijo zasebnosti in varnosti, sem se pogosto spraševal, kako, saj mora obstajati denarna sled, če uporabniki plačujejo s kreditno kartico ali celo PayPal. Vendar pa so zahvaljujoč novi nori kriptovaluti ponudniki storitev skočili na pasu in zdaj ExpressVPN sprejema plačilo v BitCoinu.

Plačajte v BitCoinu

S tem načinom lahko resnično ostanete anonimni, saj vam ni mogoče izslediti vračila.

Za tiste, ki še nimajo nobenega BitCoina, potrebujete dve stvari; a) BitCoin denarnico in b) nekaj BitCoina. Investopedia ima uporaben vodnik za nakup BitCoina.

11. Dovoljenje hudournikov je dovoljeno!

Skupna raba datotek je enaka, o čemer se že dolgo razpravlja po vsem svetu. Mnoga velika podjetja pritiskajo na ponudnike internetnih storitev, da bi izsledila in kaznovala uporabnike P2P zaradi vsega, od piratstva do programske opreme do kršitev DMCA..

Uporaba VPN odstrani grožnjo preganjanja uporabnikov P2P, toda ulov je, da nekatere VPN ne bodo dovolile dejavnosti P2P ali jih omejile. Z ExpressVPN tovrstne težave nimajo, celo imajo stran, ki uči svoje uporabnike KAKO postaviti strežnik odjemalca na njihove storitve!

Torrenting na ExpressVPN

Na mojih hudournikih sem na ExpressVPN uspel doseči čim večjo hitrost, kot običajno, kar je kar osupljivo (vsaj na moji drugi 50Mbps vrstici);

12. Dostop do vseh vsebin regije Netflix

Spet je drugo podjetje, ki poskuša omejiti dostop svojih uporabnikov, Netflix. To podjetje uporabnike zaklepa po regijah in omogoča različnim uporabnikom regije dostop do različnih vsebin. ExpressVPN prav tako pomaga uporabnikom Netflixa, da dobijo dostopni obrazec kjer koli in vas nauči, kako to storiti v njihovi storitvi. Oglejte si, kako odkleniti vsebino Netflixa.

13. Fantastična podpora strankam

Prav tako sem naletel na težave pri nastavitvi ExpressVPN-a na svojem TP-Link Archer C7, zato sem imel dober izgovor, da preizkusim njihovo podporo strankam. Moj cilj je bila baza podatkov o podpori, kar mi v mojem primeru žal ni pomagalo.

Naslednjič sem preizkusil njihovo storitev Live Chat, ki je bila neverjetno hitra. V nekaj sekundah se je pomočnik za pomoč strankam priključil na moj klepet in že smo bili na poti. Med servisnim klepetom je bil pomočnik za pomoč strankam hkrati znan in koristen.

Čeprav težave ne bi mogli odpraviti s klepetom, sem skozi postopek vodil po e-pošti (za prenos slik sem in tja) in ko sem končal, so mi poslali kopijo celotnega prepisa klepeta. Pogovor o storitvi!

Prepis klepeta je poslan po pošti

Zdaj nisem nepismen, vendar vidim, kako koristna bi bila kombinacija teh procesov za novorojenca v omrežjih VPN.

Absolutno ocenjujem njihov najvišji razred!

Kaj nam ExpressVPN ni bilo všeč

Stroški so precej strmi

Čeprav je res, da so ExpressVPN pogosto označevali kot drago (in v določeni meri se strinjam), bi tukaj želel predstaviti različico teorije konstrukcije – med tremi lahko izberete dva; poceni, dobro in varno. Kakšne bi bile vaše odločitve, ko boste iskali nekaj, kar bi dopolnilo vašo varnost in zasebnost?

Mesečna naročnina na ExpressVPN vam bo povrnila 12,95 USD, vendar to drastično pade za približno 8,32 dolarja na mesec, če se odločite za plačilo v 12-mesečnih blokih.

Načrt ExpressVPN & Cenitev

MesečnoLesetletno polletje
Cena / mesec 12,95 $ 8,32 $ 9,99
Skupni račun 12,95 $ 99,95 $ 59,95
Cikel obračunavanja1-mesec12-mesec6 mesec
Garancija za vračilo denarja 30-dnevno-30-dnevno

Cene za ExpressVPN je enostavno slediti. Če mesečno plačujete, se vam bodo obetale velike cene v višini 12,95 USD na mesec. Če se odločite plačevati vsakih šest mesecev, se to zmanjša na 9,99 USD na mesec, plača se vnaprej.

Najboljše cene so letne vnaprejšnje plačilo, za katerega se stopnja zniža na 8,32 USD na mesec (neverjetnih 35% popusta). To pomeni, da prejmete 6 brezplačnih mesecev v primerjavi z mesečnimi plačili!

Te cene vključujejo vso pasovno širino, s katero lahko upravljate kot tudi neomejene povezave do velikega števila lokacij strežnikov kjerkoli po vsem svetu. Spremenite strežnike enkrat na 5 minut, če vam ustreza!

V vsakem primeru ExpressVPN ponuja tudi 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, kar pomeni, da so povsem prepričani, da se ne boste soočali s kupčevo pripombo..

Zaključki: Ali je ExpressVPN vreden visoke cene?

Zame je bil to prvi korak v resnični svet zasebnih zasebnih omrežij. Res je, tehnično znanje je bilo tam, a izkušenj ni bilo. Moram reči, da tehnične spretnosti niso težke in jih je mogoče zbrati z malo branja.

ExpressVPN je bil užitek preizkusiti na več načinov. To je odlična storitev, ki ponuja vso funkcionalnost, ki jo potrebujem (obožujem Torrenting) in nekaj, ki je ne potrebujem (ne uporabljam Netflixa), in dolgoročno naročnino stane približno 8 USD na mesec. Majhna cena za plačilo miru.

Pri nameščanju modema je prišlo do mojega kolcanja, saj moja širokopasovna povezava uporablja PPPoE za povezavo in nisem imel ničesar za vklopiti ExpressVPN. Če se nameravate prijaviti, bodite pozorni na moje prejšnje opozorilo na to.

Ključne funkcije

 • ✓ Brez omejitev
 • ✓ Zaščita zasebnosti na morju
 • ✓ Zaščita pred puščanjem DNS / IPv6
 • ✓ Podpora 24/7 prek e-pošte & Klepet v živo
 • ✓ Podpora več protokolom

Priporočeno za

 • • Popolna zasebnost
 • • hudourništvo
 • • Netflix
 • • Mac, Windows & Vse platforme

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map