ExpressVPN

ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

tl; dr

Për sa i përket shpejtësisë, sigurisë, intimitetit dhe veçorive, ExpressVPN është i jashtëzakonshëm. Isshtë gjithçka që mund të kërkoni në një shërbim të fortë VPN dhe e ofron këtë për një çmim të drejtë – nëse jeni të gatshëm të regjistroheni për periudha të zgjatura njëherësh.

Rishikimi i ExpressVPN: 13 Pro dhe vetëm 1 Con e Përdorimit të ExpressVPN

ExpressVPN është një nga emrat më të mëdhenj dhe më të njohur në biznesin VPN. Themeluar në vitin 2009 dhe e drejtuar nga një kompani britanike me bazë në Ishujt e Virgjër, ajo ka ofruar siguri dhe intimitet për shumë kohë tani.

Ndërsa nuk është aspak shërbimi më i lirë ekzistues, unë besoj se ka shumë për të pritur në ExpressVPN. Vëllimi i tyre i madh i karakteristikave të kombinuara me një përhapje të madhe të vendndodhjeve të serverit e bën atë një shërbim të vështirë për tu mposhtur.

Wefarë na pëlqen në lidhje me ExpressVPN

1. Shans unik në privatësi

Shërbimi drejtohet nga Express VPN International Ltd, një kompani me bazë në Ishujt e Virgjër Britanik (BVI). Ndërsa normalisht kur kompania është e vendosur nuk duhet t’u japë produkteve të saj një vlerësim të ndryshëm, në këtë rast unë nuk duhet të pajtohem.

E shihni, është e rëndësishme të theksohet këtu që the Britanikët ’në titull janë nominalë më së miri, pasi BVI është vetë-qeverisëse. Në fakt, i gjithë sistemi i tij juridik është i veti dhe në asnjë mënyrë i lidhur ose në varësi të Mbretërisë së Bashkuar.

Shtë gjithashtu e rëndësishme (nga një perspektivë e VPN) që aktualisht nuk ka ligje për ruajtjen e të dhënave në BVI. Edhe nëse një interes i huaj do të përpiqej të detyronte një kompani BVI të prodhojë shënime në lidhje me çdo hetim, një urdhër i tillë duhet të vijë nga një gjykatë BVI. Procedura ligjore është e gjatë dhe e lodhshme dhe përfundimi i ditës, nëse vepra penale që ndiqet nuk është gjithashtu një vepër penale sipas ligjit të BVI, nuk mund të ketë asnjë rast.

Le ta përmbledhim qartë

Nëse jeni duke përdorur ExpressVPN kudo në botë dhe ka hetime kundër jush, ExpressVPN nuk mund të detyrohet të sigurojë prova të aktivitetit tuaj të Internetit.

2. Bllokimi i rrjetit mban të sigurt identitetin tuaj

Duke u bazuar në atë faktor të privatësisë, ExpressVPN gjithashtu ka një ndërprerës vrasjeje (Lock Lock), i cili hyn në lojë nëse lidhja juaj e Internetit me serverin VPN do të bjerë. Nëse paraqitet kjo situatë, kaloni vrasës menjëherë do të shkurtojë të gjithë trafikun e të dhënave në dhe nga pajisja juaj. Kjo për të siguruar që nuk ka të dhëna ose rrjedhje IP, pasi tuneli VPN është kompromentuar.

Si një shembull i kësaj, le të themi se ju keni aktivizuar Rrjetin në Rrjet dhe janë përrua. Nëse lidhja me serverin VPN prishet për ndonjë arsye, e gjithë veprimtaria juaj në internet do të ndalet. Të paktën derisa të lidheni me një server tjetër VPN.

Për ta provuar këtë, unë provova një shkarkim të thjeshtë të skedarëve dhe, në proces, fika programin tim VPN. Menjëherë mora një mesazh gabimi nga serveri i skedarëve duke më njoftuar se shkarkimi ishte bllokuar.

Bllokimi i Rrjetit ExpressVPN

2.1. Rrjedhjet e DNS: A është vërtetVVV private?

Për tu siguruar që funksionon Lock Lock i Rrjetit, u sigurova që gjithashtu të ekzekutoja një provë për DNS Leaks. Nëse Lock Network nuk do të funksiononte, drejtimi i një mjeti DNS Leak do të më tregonte. ExpressVPN ka një mjet që mund të përdorni për këtë, ose si alternativë ka edhe mjete të tjera të palëve të treta siç është DNS Leak Test.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të vizitoni sitin dhe automatikisht do të testojë lidhjen tuaj. Përputhni provën e tyre me serverin VPN me të cilin jeni lidhur. Nëse ato përputhen, ju jeni mirë.

Dëshmi DNS-Leaks

3. Asnjë politikë e prerjeve

Kjo ndërtohet më shumë mbi premisat e intimitetit dhe jo sigurinë. Kur themi prerjet, ne po diskutojmë të dhënat që janë mbledhur për ju gjatë seancave tuaja në internet. Kjo ka të ngjarë të përfshijë informacione të tilla si adresa IP, URL-të që keni vizituar, etj. Në përgjithësi, të gjithë veprimtarinë tuaj në internet.

Si një nga ofruesit kryesorë të VPN përreth, ExpressVPN shprehet në mënyrë të qartë që nuk mban regjistrat e aktivitetit tuaj. Sipas tyre, ata “kanë projektuar me kujdes aplikacionet tona dhe serverët VPN për të eleminuar kategorikisht informacionin e ndjeshëm”.

Kjo perfshin:

 • Adresat IP (burimi ose VPN)
 • Shfletimi i historisë
 • Destinacioni i trafikut ose metadata
 • Pyetje DNS

Kompania përmbledh pozicionin e saj dhe politikat shumë mjeshtërisht në një fjali të vetme:

ExpressVPN Asnjë politikë log

Si rezultat, ExpressVPN kurrë nuk mund të detyrohet të sigurojë të dhëna të klientit që nuk ekzistojnë.

Shikoni detajet e plota

Le ta vendosim përsëri këtë në perspektivë. Nëse ofruesi i shërbimit VPN nuk e mban këtë lloj informacioni, nuk ka asnjë mënyrë që ata t’i prodhojnë nëse bëhet ndonjë përpjekje për t’i detyruar ata (p.sh. përmes urdhrit të gjykatës).

4. Ndarja e tunelit – Zgjidhni cilat pajisje të rrjetit të mbrohen

Nëse keni vendosur të ekzekutoni ExpressVPN nga ruteri juaj në vend se përmes aplikacioneve në pajisjet individuale, tunelizimi në Split është diçka që mund t’ju duhet. Kjo ju lejon të hyni në internet dhe në të njëjtën kohë të përdorni një pajisje tjetër në rrjet, siç është një printer i largët. Aplikacioni ExpressVPN për ruterin tuaj mund ta mbështesë këtë dhe është i rregullueshëm sipas dëshirës tuaj.

Për shembull, mund të konfiguroni për të mbrojtur të gjithë kompjuterët tuaj në rrjet për të kaluar trafikun e tyre përmes VPN, por ta lini printerin tuaj të hapur për trafik normal. Nëse e keni ndarë atë, dikush tjetër mund të përdorë atë printer.

5. ExpressVPN FSHT FAST!

Kam provuar 6 vendndodhje të ndryshme gjeografike dhe kam vërejtur një degradim në shërbim më larg që kam marrë nga vendndodhja ime e vërtetë. Normalisht, unë mund të godas rreth 100 Mbps në linjën time, që është mjaft e mirë.

Rezultatet e testit të shpejtësisë me VPN të fikura

Testi i shpejtësisë me ExpressVPN është fikur
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Malajzisë

Test i shpejtësisë Azi – Server i Malajzisë
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin Singapor

Test i shpejtësisë Azi – Server Singapor
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Sidneit

Test i shpejtësisë Australi – Sydney Server
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin Mumbai

Test i shpejtësisë India – Server Mumbai
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Afrikës së Jugut

Test i shpejtësisë Afrika – Server i Afrikës së Jugut
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Nju Jorkut

Test i Shpejtësisë SHBA – New York Server
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Transmetimi në YouTube ishte gjithashtu i qetë dhe pa dhimbje. Unë kam qenë në gjendje të transmetoj video 4k pa asnjë problem fare.

Transmetoni video 4k në ExpressVPN

6. Kriptimi i shkallës qeveritare

Nga karakteristikat më të rëndësishme që ofron VPN, ne kemi goditur tashmë intimitetin dhe shpejtësinë. Siguria është një tjetër element kryesor dhe kur bëhet fjalë për VPN ka dy aspekte të saj; llojin e kriptimit që ata përdorin për të siguruar të dhënat tuaja dhe protokollet që ata përdorin për të mbajtur të dhënat tuaja. ExpressVPN Standard i Kriptuar i Avancuar me çelësa 256-bit (AES-256).

Ky standard i kriptimit siguron shumë sekrete qeveritare në të gjithë botën. Duke e prishur atë, një çelës 256-bit do të thotë që ka shumë kombinime të mundshme për të provuar të prishen para se të dhënat tuaja mund të lexohen nga kushdo tjetër.

7. Zgjedhja e protokolleve SHUM

VPN mbështeten në dy komponentë kryesorë për të mbajtur të sigurt identitetin dhe veprimtarinë tuaj. Njëra është kriptimi që diskutova më lart, por ekzistojnë edhe mjetet që të dhënat të kalohen, e cila është përmes një tuneli të sigurt. Do lloj tuneli ka karakteristika të ndryshme, por kryesisht janë duke ndikuar në ndërthurjen e pajtueshmërisë dhe shpejtësisë.

Merrni për shembull L2TP në krahasim me PPTP. Të dy janë protokoll tunelizimi, por L2TP ofron encryption më të mirë (128-bit vs 256-bit).

ExpressVPN ju jep një zgjedhje të protokolleve të ndryshme të tunelizimit. Ju mund të jeni po aq paranojak dhe ngrohtë sa të doni, ose thjesht le ta lejoni ExpressVPN të zgjedhë për ju. Protocoldo protokoll natyrisht ka të mirat dhe të mirat e veta, kështu që ju do të duhet të kuptoni se çfarë është optimale në shpejtësi dhe siguri për veten tuaj.

8. Numri i madh i vendndodhjeve të serverëve

Siç u përmend më herët, ExpressVPN mban serverë në 148 qytete në 94 shtete. Këto janë kategorizuar në katër rajone kryesore: Amerika, Evropa, Azia Paqësori dhe Lindja e Mesme & Afrikë. Sidoqoftë, jo të gjithë ofrojnë të njëjtat protokolle tunele.

Lista e serverëve ExpressVPN

Edhe pse ExpressVPN ofron një zgjedhje prej 7 protokolleve të ndryshme të sigurisë, jo çdo server i vetëm në rrjetin e tyre i mbështet të gjithë ata. Fatmirësisht, numri i madh i tyre i serverëve do të thotë që edhe nëse takoni një që nuk do të mbështesë një protokoll që dëshironi, do të keni mundësi të gjeni një alternative të afërt.

9. Pajisjet 3X dhe të Lehta për tu vendosur

Subsdo abonim ExpressVPN mbështet 3 lidhje të njëkohshme në Internet.

Për shtëpi, thjesht mund ta vendosni në ruterin tuaj dhe do të mbuloheni. Nëse nuk jeni jashtë shtëpisë, nuk mund t’ju shoh vërtet duke përdorur më shumë se një laptop, smartphone tuaj dhe një tablet (edhe nëse në të njëjtën kohë).

Lidhni Pajisjet 3x me ExpressVPN

Pasi të regjistroheni për një llogari, do t’ju jepet një fjalëkalim për të përdorur për llogarinë tuaj – ju lutemi ndryshoni këtë sa më shpejt që të keni mundësi. Pasi ta keni bërë këtë, do të dërgoheni në një faqe udhëzimesh dhe do t’ju jepet një mundësi se ku dëshironi të instaloni shërbimin tuaj VPN në.

Ka udhëzime të hollësishme (së bashku me videot!) Se si të vendosni ExpressVPN me pothuajse të gjitha pajisjet e njohura për njerëzimin. OK, kjo mund të jetë pak në bord, por unë jam i sigurt se pothuajse të gjitha pajisjet kryesore janë atje.

Thjesht ndiqni udhëzuesit, karkaleci i ri. Për më tepër, edhe nëse përballeni me ndonjë problem, mbani mend atë mbështetje fantastike të klientit që përmenda më herët? Thjesht arrini dhe prekni dikë.

paralajmërim

Nëse ISP-ja juaj po përdor PPPoE për t’u lidhur me Internetin, nuk do të keni mundësi të instaloni VPN në ruterin tuaj. Do t’ju duhet një ruter shtesë për të menaxhuar lidhjen VPN. E vetmja mënyrë e mundshme për të punuar rreth kësaj është të ndizni firmware-in e ruterit tuaj në një lloj të specializuar si OpenWRT, i cili mund të menaxhojë dy WAN të ndryshme njëkohësisht.

10. Ju mund të paguani në BitCoin

Ndërsa ofruesit e VPN janë duke ofruar teorinë e intimitetit dhe sigurisë, unë shpesh kam pyetur veten se si, pasi duhet të ketë një gjurmë parash nëse përdoruesit paguajnë me kartë krediti, apo edhe me PayPal. Megjithatë, në sajë të çmendurisë së re të cryptocurrency, ofruesit e shërbimeve kanë hyrë në bandë dhe tani ExpressVPN pranon pagesa në BitCoin.

Paguajeni në BitCoin

Përmes kësaj metode, ju me të vërtetë mund të mbeteni anonim, pasi nuk ka asnjë mënyrë për të gjurmuar pagesën për ju.

Për ata që nuk kanë ende ndonjë BitCoin, ju duhen dy gjëra; a) një Portofol BitCoin dhe b) disa BitCoin. Investopedia ka një Udhëzues të dobishëm si të blini BitCoin.

11. Lejohet torrenti!

Ndarja e skedarëve nga kolegët me kolegë është diçka që është debatuar për një kohë të gjatë në të gjithë botën. Shumë kompani të mëdha kanë bërë presion në ISP për të gjurmuar dhe penalizuar përdoruesit e P2P për gjithçka, nga pirateria e softuerit deri tek shkeljet e DMCA.

Përdorimi i një VPN largon kërcënimin e përndjekjes për përdoruesit e P2P, por kapja është, disa VPN nuk do të lejojnë aktivitete P2P, ose i kufizon ato. Megjithatë, nuk ka asnjë problem të tillë me ExpressVPN, ata madje kanë një faqe që u mëson përdoruesve të tyre SI të vendosin një klient përrua në shërbimin e tyre!

Torrent në ExpressVPN

Unë kam qenë në gjendje të fitoj sa më shumë shpejtësi në përrallat e mia në ExpressVPN sa marr zakonisht, e cila është mjaft e mrekullueshme (të paktën në linjën time tjetër 50Mbps);

12. Qasja në YDO Përmbajtje të rajonit Netflix

Përsëri, një kompani tjetër që përpiqet të kufizojë hyrjen e përdoruesve të tyre është Netflix. Kjo kompani bllokon përdoruesit sipas rajonit, duke lejuar përdoruesit e rajoneve të ndryshme të përdorin përmbajtje të ndryshme. ExpressVPN gjithashtu ndihmon përdoruesit e Netflix të fitojnë formën e qasjes kudo dhe ju mëson se si ta bëni atë në shërbimin e tyre. Shikoni se si të zhbllokoni përmbajtjen e Netflix.

13. Mbështetje fantastike e klientit

Ishte po aq mirë sa hasa çështje që përpiqesha të vendosja ExpressVPN në TP-Link Archer C7, kështu që pata një justifikim të mirë për të provuar mbështetjen e tyre të klientit. Destinacioni im ishte baza e të dhënave të tyre për mbështetje, e cila për fat të keq nuk ishte shumë ndihmë për rastin tim.

Më tej, provova shërbimin e tyre Live Chat, i cili ishte befasues shpejt. Brenda sekondave, një asistent i shërbimit të klientit ishte lidhur me bisedën time dhe ne ishim në lëvizje. Gjatë bisedës së shërbimit, asistenti i shërbimit të klientit ishte i dijshëm dhe i dobishëm.

Megjithëse ne nuk mund ta zgjidhnim problemin përmes bisedës, unë u udhëzova përmes procesit përmes postës elektronike (për transferimin e imazheve në dhe për herë të parë) dhe pasi të bëra, ata më dërguan me postë një kopje të të gjithë transkriptit të bisedës. Flasim për shërbimin!

Transkripti i bisedës po dërgohet me postë

Tani nuk jam analfabetë e teknologjisë, por mund të shoh se sa i dobishëm do të ishte një kombinim i këtyre proceseve për një të ri të VPN-ve.

Unë vlerësoj absolutisht sistemin e tyre të klasës së lartë të mbështetjes!

Ajo që nuk na pëlqeu për ExpressVPN

Kostoja është mjaft e pjerrët

Ndërsa është e vërtetë që ExpressVPN shpesh është etiketuar si i kushtueshëm (dhe në një farë mase, pajtohem), unë do të doja të sjell këtu një variant të teorisë së ndërtimit këtu – ju mund të zgjidhni dy nga tre; i lirë, i mirë dhe i sigurt. Cilat do të ishin zgjedhjet tuaja, kur bëhet fjalë për të kërkuar diçka që të plotësojë sigurinë dhe privatësinë tuaj?

Një abonim muaj-pas-muaj i ExpressVPN do t’ju kthejë 12,95 $, por kjo bie në mënyrë drastike deri në 8.32 dollarë në muaj nëse vendosni të bëni pagesa në blloqe 12-mujore.

Plani ExpressVPN & Çmimeve

MonthlyYearlyHalf-vjetore
Çmimi / mo $ 12.95 $ 8.32 $ 9.99
Fatura totale 12,95 $ 99,95 $ 59,95 $
Cikli i Faturimit1-muaj12-muaj6-muaj
Garancia e kthimit të parave30-ditë 30-ditë 30-ditë

Prmimi për ExpressVPN është i lehtë për t’u ndjekur. Nëse paguani muaj pas muaji, do të përballeni me një vlerësim të rëndë prej 12,95 $ në muaj. Nëse vendosni të paguani çdo gjashtë muaj, atëherë kjo ulet në 9,99 $ në muaj, që paguhet paraprakisht.

Normat më të mira vijnë me pagesa vjetore përpara, për të cilat norma zbret në $ 8.32 në muaj (një zbritje prej 35%). Kjo do të thotë që ju merrni 6 muaj falas në krahasim me nëse bëni pagesa mujore!

Këto çmime përfshijnë të gjithë gjerësinë e brezit që mund të trajtoni, si dhe lidhje të pakufizuara me atë numër të madh të lokacioneve të serverëve kudo në botë. Ndryshoni serverët një herë në 5 minuta nëse ju pëlqen!

Në çdo rast, ExpressVPN gjithashtu ofron një garanci të kthimit të parave 30-ditore, që do të thotë se ata janë mjaft të sigurt se nuk do të përballeni me pendimin e blerësit.

Përfundime: A është vlera e çmimit të lartë të ExpressVPN?

Për mua, kjo ishte një humbje e parë në botën e vërtetë të VPN-ve. Vërtetë, njohuritë teknike ishin atje, por përvoja praktike nuk ishte. Më duhet të them që aftësitë teknike nuk janë të vështira dhe mund të merren me një lexim të vogël.

ExpressVPN ishte një kënaqësi për të provuar, në më shumë mënyra se një. Shtë një shërbim i shkëlqyeshëm që ofron të gjithë funksionalitetin që më duhen (e dua Torrentimin) dhe disa nuk më duhen (nuk e përdor Netflix) dhe me një kosto afatgjatë pajtimi rreth 8 $ në muaj. Pricemim i vogël për të paguar për paqen e mendjes.

Kënaqësia ime e vetme u ndesh në konfigurimin e modemit, meqenëse brezi im i gjerë përdor PPPoE për t’u lidhur dhe unë nuk kisha asnjë kursim për të konfiguruar ExpressVPN. Sigurohuni t’i kushtoni vëmendje paralajmërimit tim të mëparshëm në lidhje me këtë nëse keni ndërmend të regjistroheni.

Karakteristikat kryesore

 • ✓ Nuk ka kufizime
 • . Mbrojtja e privatësisë në det të hapur
 • Protection Mbrojtja e rrjedhjeve DNS / IPv6
 • Support 24/7 Mbështetje përmes Email-it & Biseda live
 • Support Mbështetje e Shumë Protokollit

Rekomanduar Për

 • • Intimitet Absolut
 • • Përrua
 • • Netflix
 • • Mac, Windows & Të gjitha platformat

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me