ExpressVPN

ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

tl; dr

Dari segi kelajuan, keselamatan, privasi dan ciri, ExpressVPN sangat baik. Ini adalah semua yang dapat dicari dalam perkhidmatan VPN yang kuat dan menawarkan ini dengan harga yang berpatutan – jika anda bersedia untuk masuk untuk jangka masa yang panjang.

Ulasan ExpressVPN: 13 Kebaikan dan hanya 1 Kelebihan Menggunakan ExpressVPN

ExpressVPN adalah salah satu nama terbesar dan paling popular dalam perniagaan VPN. Ditubuhkan pada tahun 2009 dan dikendalikan oleh sebuah syarikat yang berpusat di Kepulauan Virgin Britain, telah lama menawarkan keselamatan dan privasi.

Walaupun tidak semestinya perkhidmatan termurah ada, saya percaya bahawa ada banyak yang dinantikan di ExpressVPN. Jumlah ciri mereka yang digabungkan dengan penyebaran lokasi pelayan yang besar menjadikan perkhidmatan ini sukar ditandingi.

Apa yang Kami Suka Mengenai ExpressVPN

1. Peluang Unik Pada Privasi

Perkhidmatan ini dikendalikan oleh Express VPN International Ltd., sebuah syarikat yang berpangkalan di Kepulauan Virgin Britain (BVI). Walaupun biasanya di mana syarikat berpusat tidak boleh memberi penilaian produknya berbeza, dalam hal ini saya mesti tidak setuju.

Anda lihat, adalah penting untuk diperhatikan di sini bahawa ‘British’ dalam tajuk itu adalah nominal paling baik, kerana BVI adalah pemerintahan sendiri. Sebenarnya, keseluruhan sistem perundangannya sendiri dan sama sekali tidak berkaitan atau tunduk dengan Inggeris.

Juga penting (dari perspektif VPN) bahawa saat ini tidak ada undang-undang penyimpanan data di BVI. Walaupun ada kepentingan asing untuk berusaha memaksa syarikat BVI untuk menghasilkan rekod yang berkaitan dengan penyiasatan, perintah semacam itu mesti datang dari mahkamah BVI. Prosedur undang-undang itu panjang dan membosankan dan pada akhirnya, jika kesalahan yang dikejar bukan merupakan kesalahan di bawah undang-undang BVI, tidak ada kes.

Mari kita jumlahkan dengan jelas

Sekiranya anda menggunakan ExpressVPN di mana sahaja di seluruh dunia dan ada siasatan terhadap anda, ExpressVPN tidak boleh dipaksa untuk memberikan bukti aktiviti Internet anda.

2. Kunci Rangkaian Menjaga Identiti Anda Selamat

Berdasarkan faktor privasi itu, ExpressVPN juga memiliki tombol kill (Network Lock), yang akan dimainkan sekiranya sambungan Internet anda ke pelayan VPN terputus. Sekiranya keadaan ini timbul, suis kill akan segera memotong semua lalu lintas data ke dan dari peranti anda. Ini untuk memastikan bahawa tidak ada kebocoran data atau IP, kerana terowongan VPN telah dikompromikan.

Sebagai contoh ini, katakan bahawa anda telah mengaktifkan Rangkaian Rangkaian dan sedang mengalir. Sekiranya sambungan ke pelayan VPN terputus dengan alasan apa pun, semua aktiviti Internet anda akan dihentikan. Sekurang-kurangnya sehingga anda menyambung ke pelayan VPN yang lain.

Untuk menguji ini, saya mencuba muat turun fail sederhana dan, dalam prosesnya, mematikan perisian VPN saya. Saya segera mendapat mesej ralat dari pelayan fail yang memberitahu bahawa muat turun disekat.

Kunci Rangkaian ExpressVPN

2.1. Kebocoran DNS: Adakah ExpressVPN benar-benar Peribadi?

Untuk memastikan bahawa Kunci Rangkaian berfungsi, saya juga memastikan menjalankan ujian untuk Kebocoran DNS. Sekiranya Kunci Rangkaian tidak berfungsi, menjalankan alat Kebocoran DNS akan memberi tahu saya. ExpressVPN mempunyai alat yang boleh anda gunakan untuk ini, atau sebagai alternatif ada juga alat pihak ketiga lain seperti DNS Leak Test.

Yang perlu anda lakukan ialah melayari laman web ini dan secara automatik akan menguji hubungan anda. Padankan ujian mereka dengan pelayan VPN yang anda sambungkan. Sekiranya mereka sepadan, anda baik-baik saja.

Bukti Kebocoran DNS

3. Tiada Dasar Pembalakan

Ini lebih banyak membina premis privasi dan bukannya keselamatan. Apabila kami mengatakan pembalakan, kami membincangkan data yang dikumpulkan mengenai anda semasa sesi Internet anda. Ini mungkin merangkumi maklumat seperti alamat IP, URL yang anda lawati, dll. Secara umum, semua aktiviti internet anda.

Sebagai salah satu penyedia VPN teratas, ExpressVPN secara terang-terangan menyatakan bahawa ia tidak menyimpan catatan aktiviti anda. Menurut mereka, mereka telah “merancang dengan teliti aplikasi dan pelayan VPN kami untuk menghilangkan maklumat sensitif secara kategoris”.

Ini termasuk:

 • Alamat IP (sumber atau VPN)
 • Sejarah penyemakan imbas
 • Destinasi atau metadata lalu lintas
 • Pertanyaan DNS

Syarikat merangkum kedudukan dan polisi dengan sangat kemas dalam satu ayat:

Dasar Log Tiada ExpressVPN

Akibatnya, ExpressVPN tidak akan pernah dipaksa untuk memberikan data pelanggan yang tidak ada.

Lihat Maklumat Lengkap

Mari kita letakkan kembali pada perspektif ini. Sekiranya penyedia perkhidmatan VPN tidak menyimpan jenis maklumat ini, tidak mungkin mereka dapat menghasilkannya jika ada usaha yang dilakukan untuk memaksanya (mis. Melalui perintah mahkamah).

4. Split Tunneling – Pilih Peranti Rangkaian yang akan dilindungi

Sekiranya anda memutuskan untuk menjalankan ExpressVPN dari penghala anda dan bukannya melalui aplikasi pada peranti individu, Split tunneling adalah sesuatu yang mungkin anda perlukan. Ini membolehkan anda mengakses internet dan pada masa yang sama juga menggunakan peranti lain di rangkaian, seperti pencetak jarak jauh. Aplikasi ExpressVPN untuk penghala anda dapat menyokong ini dan dapat disesuaikan dengan keinginan anda.

Sebagai contoh, anda boleh mengkonfigurasi untuk melindungi semua komputer anda di rangkaian untuk melewati lalu lintas mereka melalui VPN tetapi membiarkan pencetak anda terbuka untuk lalu lintas normal. Sekiranya anda membagikannya, orang lain masih boleh menggunakan pencetak itu.

5. ExpressVPN CEPAT!

Saya telah mencuba 6 lokasi geografi yang berbeza dan saya melihat penurunan perkhidmatan semasa semakin jauh dari lokasi sebenar saya. Biasanya, saya dapat mencapai maksimum 100 Mbps di talian saya, yang cukup bagus.

Hasil ujian kelajuan dengan mematikan VPN

Ujian kelajuan dengan ExpressVPN dimatikan
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Hasil ujian kelajuan pada pelayan Malaysia

Uji kelajuan Asia – Malaysia Server
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Hasil ujian kelajuan di pelayan Singapura

Uji kelajuan Asia – Pelayan Singapura
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Hasil ujian kelajuan di pelayan Sydney

Ujian kelajuan Australia – Sydney Server
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Hasil ujian kelajuan pada pelayan Mumbai

Uji kelajuan India – Pelayan Mumbai
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Hasil ujian kelajuan pada pelayan Afrika Selatan

Uji kelajuan Afrika – Pelayan Afrika Selatan
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Hasil ujian kelajuan pada pelayan New York

Uji kelajuan AS – Pelayan New York
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Penstriman YouTube juga lancar dan tidak menyakitkan. Saya dapat menstrim video 4k tanpa masalah sama sekali.

Streaming video 4k di ExpressVPN

6. Penyulitan bertaraf Kerajaan

Daripada ciri terpenting yang disediakan oleh VPN, kami sudah mencapai privasi dan kepantasan. Keselamatan adalah elemen utama yang lain dan ketika menggunakan VPN terdapat dua aspek daripadanya; jenis penyulitan yang mereka gunakan untuk melindungi data anda dan protokol yang mereka gunakan untuk membawa data anda. Standard Penyulitan Lanjutan ExpressVPN dengan kekunci 256-bit (AES-256).

Piawai penyulitan ini mengamankan banyak rahsia pemerintah di seluruh dunia. Memecahkannya, kekunci 256-bit bermaksud bahawa terdapat banyak kemungkinan kombinasi untuk dicuba sebelum data anda dapat dibaca oleh orang lain.

7. Pilihan BANYAK Protokol

VPN bergantung pada dua komponen utama untuk memastikan identiti dan aktiviti anda selamat. Salah satunya adalah enkripsi yang saya bincangkan di atas, tetapi ada juga cara agar data dilalui, iaitu melalui terowong yang selamat. Setiap jenis terowong mempunyai ciri yang berbeza tetapi terutama memanfaatkan kombinasi keserasian dan kepantasan.

Ambil contohnya L2TP berbanding PPTP. Kedua-duanya adalah protokol tunneling, tetapi L2TP menawarkan enkripsi yang lebih baik (128-bit vs 256-bit).

ExpressVPN memberi anda pilihan protokol tunneling yang berbeza. Anda boleh menjadi paranoid dan niche yang anda suka, atau membiarkan ExpressVPN memilih untuk anda. Setiap protokol tentunya mempunyai kebaikan dan keburukannya sendiri, jadi anda harus mengetahui sendiri kelajuan dan keselamatan yang optimum.

8. Banyaknya Lokasi Pelayan

Seperti disebutkan sebelumnya, ExpressVPN mengekalkan pelayan di 148 bandar di 94 Negara. Kawasan ini dikategorikan di bawah empat wilayah utama: Amerika, Eropah, Asia Pasifik dan Timur Tengah & Afrika. Namun, tidak semuanya menawarkan protokol tunneling yang sama.

Senarai pelayan ExpressVPN

Walaupun ExpressVPN menawarkan pilihan 7 protokol keselamatan yang berbeza, tidak setiap pelayan di rangkaian mereka menyokong semuanya. Syukurlah, sebilangan besar pelayan mereka bermaksud bahawa walaupun anda menemui yang tidak menyokong protokol yang anda mahukan, anda mungkin akan dapat mencari alternatif yang berdekatan.

9. Peranti 3X dan Mudah Disiapkan

Setiap langganan ExpressVPN menyokong 3 sambungan serentak ke Internet.

Untuk rumah, anda boleh memasangnya di penghala dan anda akan dilindungi. Sekiranya anda berada di luar rumah, saya tidak dapat melihat anda menggunakan lebih daripada komputer riba, telefon pintar dan tablet anda (walaupun pada masa yang sama).

Sambungkan Peranti 3x dengan ExpressVPN

Setelah mendaftar untuk akaun, anda akan diberi kata laluan untuk digunakan untuk akaun anda – ubah ini secepat mungkin. Setelah melakukannya, anda akan dibawa ke halaman arahan dan diberi pilihan tempat anda ingin memasang perkhidmatan VPN anda.

Terdapat arahan terperinci (bersama dengan video!) Tentang cara menyiapkan ExpressVPN dengan hampir semua peranti yang diketahui oleh manusia. OK, itu mungkin sedikit berlebihan, tetapi saya yakin hampir semua peranti arus perdana ada.

Ikut panduannya, belalang muda. Selain itu, walaupun anda menghadapi masalah, ingat bahawa sokongan pelanggan hebat yang saya nyatakan sebelumnya? Hanya hubungi dan sentuh seseorang.

Amaran

Sekiranya ISP anda menggunakan PPPoE untuk menyambung ke Internet, anda tidak akan dapat memasang VPN dengan mudah pada penghala anda. Anda memerlukan penghala tambahan untuk menguruskan sambungan VPN. Satu-satunya cara yang mungkin untuk mengatasi ini adalah dengan mem-flash firmware penghala anda ke jenis khusus seperti OpenWRT, yang dapat menguruskan dua WAN yang berbeza secara serentak.

10. Anda Boleh Bayar dalam BitCoin

Walaupun penyedia VPN menawarkan teori privasi dan keselamatan, saya sering bertanya-tanya bagaimana, kerana mesti ada jejak wang jika pengguna membayar dengan kad kredit, atau bahkan PayPal. Namun, terima kasih kepada penggila cryptocurrency yang baru, penyedia perkhidmatan telah menggunakan kereta dan sekarang ExpressVPN menerima pembayaran dalam BitCoin.

Bayar dalam BitCoin

Melalui kaedah ini, anda benar-benar boleh kekal tanpa nama kerana tidak ada cara untuk mengesan pembayaran kembali kepada anda.

Bagi mereka yang belum mempunyai BitCoin, anda memerlukan dua perkara; a) Dompet BitCoin dan b) beberapa BitCoin. Investopedia mempunyai Panduan Cara Membeli BitCoin yang berguna.

11. Torrenting Dibolehkan!

Perkongsian fail peer-to-peer adalah perkara yang telah lama dibahaskan di seluruh dunia. Banyak syarikat besar telah menekan ISP untuk mengesan dan menghukum pengguna P2P untuk segala-galanya dari pembajakan perisian hingga pelanggaran DMCA.

Menggunakan VPN menghilangkan ancaman penganiayaan bagi pengguna P2P, tetapi yang pasti, beberapa VPN tidak akan membenarkan aktiviti P2P, atau menyekatnya. Tidak ada masalah seperti itu dengan ExpressVPN, mereka bahkan mempunyai halaman yang mengajarkan kepada pengguna mereka CARA menyiapkan pelanggan torrent pada perkhidmatan mereka!

Mengalir di ExpressVPN

Saya dapat memperoleh banyak kelajuan di torrent saya di ExpressVPN seperti biasa, yang cukup hebat (sekurang-kurangnya pada talian 50Mbps saya yang lain);

12. Akses ke SETIAP Kandungan Wilayah Netflix

Sekali lagi, syarikat lain yang cuba menyekat akses pengguna mereka adalah Netflix. Syarikat ini mengunci pengguna mengikut wilayah, yang membolehkan pengguna wilayah berbeza untuk mengakses kandungan yang berbeza. ExpressVPN juga membantu pengguna Netflix mendapatkan borang akses di mana sahaja dan mengajar anda bagaimana melakukannya di perkhidmatan mereka. Lihat cara membuka kunci kandungan Netflix.

13. Sokongan Pelanggan yang Hebat

Saya juga menghadapi masalah ketika mencuba menyediakan ExpressVPN pada TP-Link Archer C7 saya, jadi saya mempunyai alasan yang baik untuk mencuba sokongan pelanggan mereka. Tujuan saya adalah pangkalan data sokongan mereka, yang sayangnya tidak banyak membantu saya.

Seterusnya, saya mencuba perkhidmatan Live Chat mereka, yang sangat pantas. Dalam beberapa saat, pembantu khidmat pelanggan telah berhubung dengan sembang saya dan kami dalam perjalanan. Semasa sembang perkhidmatan, pembantu khidmat pelanggan berpengetahuan dan bermanfaat.

Walaupun kami tidak dapat menyelesaikan masalah melalui sembang, saya dibimbing melalui proses melalui e-mel (untuk memindahkan gambar ke sana ke mari) dan setelah selesai, mereka mengirimkan salinan transkrip sembang kepada saya. Bercakap mengenai perkhidmatan!

Transkrip sembang sedang dihantar

Sekarang saya bukan buta huruf teknologi, tetapi saya dapat melihat betapa bermanfaatnya kombinasi proses ini untuk pemula VPN.

Saya betul-betul menilai sistem sokongan mereka yang terbaik!

Perkara yang Kami Tidak Suka Mengenai ExpressVPN

Kosnya Cukup Curam

Walaupun benar bahawa ExpressVPN sering dilabelkan sebagai mahal (dan pada tahap tertentu, saya setuju), saya ingin mengemukakan varian teori pembinaan di sini – anda boleh memilih dua daripada tiga; murah, baik dan selamat. Apa pilihan anda, ketika mencari sesuatu untuk menambah keselamatan dan privasi anda?

Langganan ExpressVPN dari bulan ke bulan akan menjadikan anda kembali $ 12.95, tetapi jumlah ini menurun secara drastik hingga $ 8.32 sebulan jika anda memilih untuk melakukan pembayaran dalam blok 12 bulan.

Rancangan ExpressVPN & Harga

BulananTahunSepanjang setengah tahun
Harga / bln $ 12.95 $ 8.32 $ 9.99
Jumlah Bil $ 12.95 $ 99.95 $ 59.95
Kitaran Bil 1 bulan12 bulan 6 bulan
Jaminan Wang dikembalikan 30 hari30 hari 30 hari

Harga untuk ExpressVPN mudah diikuti. Sekiranya anda membayar dari bulan ke bulan, anda akan menghadapi harga yang sangat tinggi sebanyak $ 12.95 sebulan. Sekiranya anda memilih untuk membayar setiap enam bulan maka jumlahnya akan berkurang menjadi $ 9,99 sebulan, perlu dibayar terlebih dahulu.

Harga terbaik datang dengan pembayaran di muka tahunan yang mana harganya turun menjadi $ 8.32 sebulan (diskaun 35% sesekali). Ini bermakna anda mendapat 6 bulan percuma berbanding jika anda melakukan pembayaran bulanan!

Harga tersebut merangkumi semua lebar jalur yang dapat anda kendalikan dan juga sambungan tanpa had ke sebilangan besar lokasi pelayan di mana sahaja di seluruh dunia. Tukar pelayan sekali setiap 5 minit jika menyenangkan anda!

Walau apa pun, ExpressVPN juga menawarkan jaminan pulangan wang 30 hari, yang bermaksud mereka yakin anda tidak akan menghadapi penyesalan pembeli.

Kesimpulan: Adakah ExpressVPN Bernilai Tinggi?

Bagi saya, ini merupakan jalan masuk pertama ke dunia VPN sebenar. Benar, pengetahuan teknikal ada, tetapi pengalaman langsung tidak ada. Saya harus mengatakan bahawa kemahiran teknikal tidak sukar dan dapat diambil dengan sedikit bacaan.

ExpressVPN dengan senang hati menguji, dengan lebih banyak cara daripada satu. Ini adalah perkhidmatan hebat yang menawarkan semua fungsi yang saya perlukan (saya suka Torrenting) dan beberapa yang saya tidak perlukan (saya tidak menggunakan Netflix) dan dengan kos langganan jangka panjang sekitar $ 8 sebulan. Harga kecil untuk membayar ketenangan fikiran.

Cegukan saya hanya dihadapi dalam penyediaan modem, kerana jalur lebar saya menggunakan PPPoE untuk menyambung dan saya tidak mempunyai persediaan untuk menyiapkan ExpressVPN. Pastikan anda memperhatikan amaran saya sebelumnya mengenai perkara ini jika anda berhasrat untuk mendaftar.

Ciri-ciri utama

 • ✓ Tiada Sekatan
 • ✓ Perlindungan Privasi Luar Pesisir
 • ✓ Perlindungan Kebocoran DNS / IPv6
 • ✓ Sokongan 24/7 Melalui E-mel & Sembang Langsung
 • ✓ Sokongan Pelbagai Protokol

Disyorkan untuk

 • • Privasi mutlak
 • • Torrenting
 • • Netflix
 • • Mac, Windows & Semua Platform

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me