Kinsta

Kinsta

https://kinsta.com

tl; dr

Met veel indrukwekkende WordPress-beheertools en een schone UX, biedt Kinsta alle snelheid en schaalvoordelen die je van een cloudgebaseerde host mag verwachten. Voeg dit toe aan een zeer bekwaam ondersteuningsteam van WordPress-ontwikkelaars en je hebt een premium hostingoplossing, zij het tegen een premium prijs.

Kinsta Review: 10 voor- en nadelen van Kinsta WordPress Host Discovered!

Vandaag bekijken we een beheerde WordPress-hostingservice met een sterke reputatie – Kinsta.

Kinsta, gelanceerd in 2013, was het geesteskind van een groep WordPress-experts die niet onder de indruk waren van de WordPress-hostingoplossingen op de markt. Tegenwoordig is het een van de snelstgroeiende WordPress-hosts in Europa en Amerika.

Het voordeel van Kinsta ligt in het feit dat de hostingservices worden aangedreven door het premiumnetwerk van Google Cloud, een waardevoorstel dat zo intrigerend is dat we het gewoon niet konden laten om Kinsta op de proef te stellen.

Naast een indrukwekkende waslijst met voordelen, belooft Kinsta razendsnelle hosting, next-gen infrastructuur en geweldige klantenservice. Kinsta is onlangs ook omgedoopt tot een zeer strakke en gebruiksvriendelijke versie van zichzelf en ziet er beter uit dan ooit.

Maar levert het echt op? We hebben gekeken om erachter te komen.

10 redenen waarom Kinsta een serieus goede hostingoplossing is

1. Het is razendsnel

Zoals we allemaal weten, is snelheid wat websites betreft alles.

Een snellere laadtijd van de pagina correleert niet alleen met hogere conversies, een langere gemiddelde bezoekersduur en lagere bouncepercentages, maar ook met veel betere SEO. We hebben hier veel geschreven over snelheid.

En hoe gaat het met Kinsta? Om erachter te komen, hebben we onze standaard testsite op de servers van Kinsta opgezet en deze door onze eigen serversnelheidscontrole uitgevoerd:

De resultaten?

VS (W)
GEBRUIK)
Londen
Singapore
Sao Paulo

130 ms95 ms10 ms287 ms203 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Canada
Duitsland

487 ms266 ms221 ms83 ms13 ms

Gemiddelde snelheid: 179,5 ms – Bekijk het volledige resultaat

Notitie

Voor testdoeleinden hebben we een eenvoudige testsite opgezet die bestaat uit een standaard WordPress-installatie. We besloten om te hosten vanuit het datacenter in Londen. Bekijk de site hier.

We waren blij om te zien dat onze hostserver een A + rating kreeg!

De door Google aanbevolen serverreactietijd is minder dan 200 ms, omdat iets langzamer een merkbare vertraging voor gebruikers kan veroorzaken. Londen en de VS presteerden geweldig; ruim onder deze benchmark. De kortste reactietijd was een snelle 10 ms (gepingd vanuit Londen).

Pings uit verder weg gelegen gebieden, zoals Bangalore, waren echter aanzienlijk langzamer en verlaagden de gemiddelde wereldwijde reactietijd tot 179,5 ms. Dat is een stuk hoger dan 10 ms, maar nog steeds indrukwekkend.

En hoe zit het met de laadtijd van de webpagina?

Webpagina-prestaties voor Kinsta

Webpagetest.org snelheidstest – Bekijk het volledige resultaat

Houd er rekening mee dat onze testpagina nog geen CDN, caching-technologieën of andere optimalisaties gebruikt waar Kinsta-gebruikers gebruik van zouden moeten maken om de laadtijden van hun webpagina’s te verkorten.

Maar zelfs zonder enige optimalisatie merkten we dat alle belangrijke snelheidsstatistieken A-beoordeeld, aangevinkt en groen zijn. De uiteindelijke laadsnelheid van 1.097s is ook behoorlijk fantastisch.

Al met al is Kinsta misschien niet DE snellere hostingservice die we hebben getest, maar het staat zeker in de top van serverhosts die op snelheid leveren.

Tip

In combinatie met de juiste optimalisaties om latentieproblemen voor sommige regio’s te compenseren, kunnen Kinsta-gebruikers zeer indrukwekkende laadsnelheden verwachten

2. Cloudgebaseerde infrastructuur gebouwd voor snelheid

Laten we wat dieper ingaan op de build van Kinsta.

Het meest onderscheidende kenmerk is dat het exclusief Google Cloud Server-hosting biedt.

Dit maakt zijn infrastructuur fundamenteel anders dan de traditionele shared of dedicated hosting van zijn concurrenten.

Hoe? Welnu, in plaats van te hosten via een enkele server in een datacenter, gebruiken cloudhosts virtuele serverruimte die gebruikmaakt van een complex netwerk van fysieke servers. Dit biedt gebruikers een aantal toffe voordelen op het gebied van snelheid, betrouwbaarheid, schaalbaarheid en flexibiliteit.

Hoewel er een paar hostservers in de cloud zijn, maakt Kinsta gebruik van het privé-glasvezelnetwerk van Google. Het is een van de grootste ter wereld en haalt in sommige regio’s snelheden van 10.000 TB per seconde.

Sterker nog, Kinsta is aangemeld bij Google Cloud’s Premium Tier, wat betekent dat Kinsta-gebruikers kunnen profiteren van de hoogste niveaus van prestaties, snelheid en beveiliging.

Kinsta-gebruikers profiteren ook van 20 Google Cloud-serverlocaties wereldwijd. Dat betekent dat u voor elk van uw WordPress-sites het datacenter kunt kiezen dat geografisch het dichtst bij uw doelgroep ligt, wat helpt de latentie laag te houden en de laadtijden snel te houden.

Kinsta-gebruikers hebben ook toegang tot premium DNS via Amazon Route 53, een ander wapen in zijn arsenaal om dingen snel te houden.

3. Inclusief software om u een turboboost te geven

De derde pro? Je raadt het al: snelheid weer.

Kinsta is verrijkt met ‘door snelheid geobsedeerde architectuur’ (hun woorden, niet de onze) door middel van technologieën zoals Nginx, PHP 7, LXD-softwarecontainers en MariaDB.

We kunnen pagina’s vullen die praten over de verschillende add-ons en plug-ins van Kinsta, maar een ding dat je zeker wilt gebruiken, is CDN.

Hier werkt Kinsta samen met KeyCDN, een fantastisch HTTP / 2 en IPv6-compatibel netwerk voor inhoudslevering.

KeyCDN is een toonaangevende Europese CDN-provider met hoofdkantoor in Zwitserland. Als merk heeft het een solide reputatie omdat het helpt om eersteklas CDN-services veel toegankelijker te maken. Het bedient nu naar verluidt 40.000 klanten en heeft een hitratio van 94%.

Hoewel Kinsta-gebruikers niet het volledige scala aan KeyCDN-voordelen krijgen, ontvangen ze wel een vaste hoeveelheid gratis CDN-bandbreedte, genaamd ‘Kinsta CDN’. Ze profiteren ook van het uitgebreide wereldwijde netwerk van KeyCDN, met servers op 34 strategische locaties om hun media overal ter wereld een boost te geven.

Waarom zou je erom geven??

Welnu, CDN’s kunnen …

 • … in sommige gevallen de laadtijden tot 50% verkorten
 • … offload tot 70% van de bandbreedteverzoeken van uw host
 • … voorkomen dat uw server wordt overspoeld door verkeerspieken

Naast deze krachtige samenwerking heeft Kinsta (op ware Kinsta-manier) alles CDN-gerelateerd gemakkelijk te beheren gemaakt.

CDN- en caching-technologieën komen meestal apart, maar Kinsta verpakt ze mooi samen en maakt ze supereenvoudig te beheren vanaf je dashboard, zodat je het bandbreedtegebruik, topbestanden op verzoek en meer kunt volgen.

4. 99,9% uptime gegarandeerd

Uptime sinds december 2018

100%

* Deze teller wordt voortdurend bijgewerkt

Kinsta biedt zelfs een door SLA gesteunde uptime-garantie van 99,9%.

Deze blijk van vertrouwen is een duidelijk resultaat van de cloud-hostinginfrastructuur. Cloud hosts zijn van nature veel betrouwbaarder in het online houden van websites.

Als dat niet genoeg is, combineert Kinsta dit ook met continue monitoring en uptime-controles elke minuut. Als ze de foutreactiecodes niet binnen 30 minuten corrigeren, wordt uw account gecrediteerd. Deze garantie is 24/7 geldig, elke dag van het jaar.

5. Het is (bijna) Hands-off

Zoals de naam al doet vermoeden, zouden beheerde WordPress-hosts u minder tijd moeten geven om zich zorgen te maken over uw website en u meer tijd te geven om u te concentreren op het laten groeien ervan.

Kinsta heeft een zeer breed scala aan functies die een geoptimaliseerde omgeving bieden om je website te blijven verbeteren, zonder je zorgen te hoeven maken over technische problemen.

Kinsta-functies

Handige functies voor sitebeheer zijn onder meer:

 1. Snelheidsafstemming Dit omvat prestatiebeoordelingen & caching.
 2. MyKinsta-dashboard Een verfrissende verandering ten opzichte van het typische cPanel of Plesk dat door veel andere hosts wordt aangeboden, met enkele originele functies.
 3. Beheer van updates Een niveau omhoog van geforceerde updates (de norm van veel andere hosts en iets dat soms problemen kan veroorzaken), laat het Kinsta-team weten of je wilt dat ze al dan niet voor updates zorgen.
 4. Staging met één klik Test eenvoudig nieuwe WordPress-versies, plug-ins en code in een veilige omgeving en leef ze vervolgens binnen enkele seconden uit.
 5. Ontwikkelaarsvriendelijke tools Van het klonen van sites tot toegang tot SSH om WP-CLI te gebruiken voor het uitvoeren van updates en andere functies.

6. Geweldige technische ondersteuning

Een van de sterke punten van Kinsta is hun ondersteuningsteam.

We menen het – het bestaat volledig uit ervaren WordPress-ontwikkelaars en Linux-hosting-ingenieurs. Dit betekent dat het technische ondersteuningsniveau een van de beste op de markt is. Ze scheppen zelfs op dat ze minder dan 1% van de sollicitanten inhuren!

In plaats van een reeks ondersteuningsmedewerkers van niveau 1 of niveau 2 te moeten doorlopen, hebben Kinsta-gebruikers altijd echte experts direct tot hun beschikking.

Kinsta biedt 24/7 ondersteuning via de Intercom-widget, een livechat- en ticketoplossing. Het is eigenlijk een behoorlijk handig systeem met een automatisch opgeslagen chatgeschiedenis en venster dat open blijft, zelfs als je door verschillende pagina’s in het dashboard navigeert.

Uit directe ervaring werd elke vraag die we stuurden binnen 3 minuten beantwoord. Alle medewerkers met wie we spraken waren zeer behulpzaam, deskundig en ondersteunden hun antwoorden met links naar bronnen voor verder lezen. Al met al een zeer positieve ervaring die werd ondersteund door pagina’s met lovende recensies van klanten die we vergelijkbare dingen zeiden over het ondersteuningsteam van Kinsta.

Bovendien houden we echt van de regelmatig bijgewerkte Kinsta-blog en handige kennisbank, met tips, artikelen en een woordenlijst met technische termen.

7. Eenvoudige installatie en migratie

Dus, hoe gemakkelijk is het om de bal echt aan het rollen te krijgen?

Blijkt – heel.

Toen we ons aanmeldden voor Kinsta, viel het ons op hoe snel en eenvoudig het was. Het aanmaken van een account nam letterlijk seconden in beslag, en toen kwam ons nieuwe dashboard en een schat aan middelen die er waren om iedereen te helpen – van totale beginners tot doorgewinterde ontwikkelaars.

Daarna ontvingen we nuttige vervolg-e-mails met de volgende stappen om onze website te verbinden en te controleren of we vragen hebben.

Wat leidt tot ons volgende punt – elk Kinsta-plan bevat ook ten minste één gratis sitemigratie van een huidige host die wordt afgehandeld door hun team van experts (let wel, een migratie is alleen inbegrepen in het standaardplan als je jaarlijks betaalt).

Zo’n cruciale taak aan de pro’s overlaten is natuurlijk veel minder hoofdpijn dan proberen een handmatige migratie uit te voeren (wat je ook kunt doen, met de steun van Kinsta). U krijgt geen downtime – u hoeft alleen maar een migratie aan te vragen via uw dashboard. U wordt dan gewaarschuwd zodra het migratieproces is voltooid, zodat u kunt controleren of alles vlekkeloos verloopt.

Kinsta gratis sitemigratie

Hoewel het geen gratis proefversie biedt, biedt Kinsta wel een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie (waar we eerlijk gezegd de voorkeur aan geven) om gebruikers echt tijd te geven om de touwtjes in handen te krijgen. Er zijn verschillende lidmaatschapsniveaus (daarover later meer) maar we hielden van de manier waarop de plannen duidelijk waren beschreven

8. Gemoedsrust

Kinsta biedt tal van tools om je site veilig te houden.

Back-ups:

 • Dagelijkse back-ups Kinsta biedt dagelijkse automatische WordPress-back-ups, evenals door het systeem gegenereerde back-ups voor alle sites in uw account. Deze zijn beschikbaar als herstelpunten op het MyKinsta-dashboard en worden 14 dagen bewaard.
 • Handmatige back-ups U kunt tot 5 handmatige back-ups maken, waaronder elke week een downloadbare back-up.
 • Gebeurtenisback-ups Bepaalde gebeurtenissen genereren ook een automatische back-up. Als u bijvoorbeeld overschakelt van enscenering naar productie, wordt een kopie van uw live site gegenereerd, voor het geval er iets misgaat.

Wat nog beter is: back-ups zijn uitgesloten van uw totale schijfruimtegebruik om u zoveel mogelijk ruimte te geven!

Andere beveiligingskenmerken die het vermelden waard zijn:

 • SSL-ondersteuning en hardwarefirewalls Gratis SSL Cert-activering met één klik.
 • 24 uur per dag toezicht Als uw site wordt gehackt of uitvalt, worden de medewerkers van Kinsta onmiddellijk gewaarschuwd en gaan ze direct aan de slag om het op te lossen.
 • Automatische updates van beveiligingspatches Gratis hackfixes, blokkering van code-injectie en DDoS-aanvallen, dagelijks scannen van malware / spyware.
 • Naamservers We vonden dit interessant – de meeste hosts leveren 2 naamservers om DNS-aanwijzing in te stellen. Kinsta biedt er echter 4 – elk met verschillende achtervoegsels voor websites (.net, .org), wat ervoor zorgt dat als er één niet beschikbaar is, u erop kunt vertrouwen dat de anderen uw site draaiende houden. Nog een klein voorbeeld van hoe Kinsta zijn uiterste best doet.

9. Goed voor verkeerspieken

Wie zei dat het laten groeien van je website zo ingewikkeld moest zijn? Een ander zeer aantrekkelijk kenmerk van Kinsta is de schaalbaarheid, een directe uitbetaling van de cloudgebaseerde architectuur.

In het geval van een onverwachte verkeersstoot, zorgt de integratie van Kinsta met de Google Compute Engine ervoor dat de container van een website dramatisch kan worden uitgebreid naar zoveel CPU’s als nodig is. De cloud wordt automatisch geschaald om de belasting te beheren, zodat uw WordPress-site online kan blijven zonder te crashen.

Daarentegen zijn veel hosts van derden beperkt tot 2-6 CPU’s per Virtual Private Servers.

Houd er rekening mee dat als u de limiet voor maandelijkse bezoeken van uw plan overschrijdt, u na een bepaald aantal bezoekers nog steeds een extra vergoeding van ($ 1 / 1.000 bezoeken) moet betalen, maar u krijgt een melding van 80% en 100 % gebruik.

Het belangrijkste is echter dat uw site online blijft! Het laatste dat u wilt gebeuren, is tenslotte investeren in betaald verkeer of uiteindelijk viraal gaan en dan precies op uw glorieuze moment een site-crash ondergaan. Stel je al die gemiste kansen voor!

Kinsta biedt ook een exponentiële verkeerspieken en -pieken-upgrade die speciaal is ontworpen om dit soort enorme verkeersgebeurtenissen aan te pakken als je weet dat ze op het punt staan ​​te gebeuren.

10. Geoptimaliseerd voor e-commercesites

Eerlijk gezegd is Kinsta geweldig nieuws voor elk e-commercebedrijf op WordPress.

Met gratis plug-ins zoals WooCommerce blijft WordPress immers een van de meest aantrekkelijke platforms voor ondernemers.

Het zijn echter ook deze e-commerce-sites die de neiging hebben om zeer resource-intens en overweldigend te worden, vooral omdat deze plug-ins vaak de meest technologisch gecompliceerde kanten van WordPress vormen.

Bedrijfseigenaren die WordPress gebruiken, kunnen veel profiteren van de ondersteuning en eenvoudige beheertools van Kinsta. Met name:

 • Snelle paginacaching op serverniveau met regels om geoptimaliseerde functionaliteit voor e-commercesites te garanderen. Bepaalde pagina’s die nooit in de cache mogen worden opgeslagen, zoals winkelwagen, mijn-account en afrekenen, zijn uitgesloten van caching.
 • Op de lange termijn is Kinsta een oplossing om groeipijnen te overwinnen. Als uw verkeer het huidige plan ontgroeit, kunt u het eenvoudig upgraden door het volgende niveau te betalen. Er zijn geen ingewikkelde migraties naar een andere hostserver nodig, wat een reële mogelijkheid is op gedeelde hosts. Dit is een groot pluspunt voor sites die exponentieel productpagina’s blijven toevoegen.

Al met al kan Kinsta VEEL bieden aan elke ondernemer die zich meer wil richten op het laten groeien van zijn bedrijf en minder op de technische aspecten van het online houden van zijn website.

Wat we niet leuk vonden aan Kinsta

Kinsta heeft duidelijk een aantal geweldige voordelen, maar geen enkele hostingoplossing is perfect.

1. Steile prijs

Kinsta is een premium WordPress-hostingoplossing. Het gaat helaas ook gepaard met een premium prijskaartje.

De maandelijkse kosten zijn behoorlijk hoog, met het standaardniveau dat $ 30 per maand kost. Dit gaat helemaal omhoog naar $ 900 / maand in prijs voor zijn topplan (daarover later meer).

U krijgt wel twee maanden gratis als u het jaarabonnement aanschaft, maar het is nog steeds een maandelijkse overhead die hoog genoeg kan zijn om kleinere bedrijven te ontmoedigen en aanzienlijk hoger is dan bijna elke grote concurrent.

Dat gezegd hebbende, is het goed om te weten dat het standaardniveau is gedaald van $ 100, wat tot mei 2018 de minimale uitgave was.

2. Geen e-mailhosting

Er zijn ook enkele dingen die elke website-eigenaar nodig heeft om een ​​website volledig op te zetten en te beheren, die Kinsta momenteel helaas niet aanbiedt.

De grote? E-mailhosting. Gebruikers die op zoek zijn naar e-mails in de trant van [E-mail beveiligd], moeten een aparte e-mailhostingservice zoeken en zich hiervoor aanmelden. We hebben stap voor stap geschreven hoe u een e-mailhostingservice kunt opzetten, met een vergelijking van verschillende services hier.

Een professionele e-mailhostingservice zoals Office 365 Biz kost u bijvoorbeeld ongeveer $ 20 per maand. Kinsta beveelt G Suite aan, waarmee je een kleinere $ 5 per maand terugkrijgt.

Het is niet het einde van de wereld, en het argument van Kinsta hiervoor is dat ze de e-mailhosting aan de experts willen overlaten – eerlijk genoeg.

Er kunnen echter heel wat teleurgestelde website-eigenaren zijn die een alles-in-één hostingoplossing verwachten voor de hoge prijs die ze betalen. Aan het eind van de dag betekent dit dat eigenaren bereid moeten zijn om een ​​grote investering te doen in hun webbezit.

3. Geen telefonische ondersteuning

In tegenstelling tot de meeste van zijn concurrenten, biedt Kinsta momenteel geen telefonische ondersteuning voor zijn klanten.

Voor veel mensen is het prettig om de telefoon op te nemen en uw probleem onmiddellijk met een menselijke stem te bespreken.

Vanuit het oogpunt van Kinsta is deze beslissing logisch. Voor zover ze een heel artikel hebben geschreven dat zichzelf rechtvaardigt.

Toegegeven, als de discussie van technische aard is, is het handig om een ​​geschreven logboek en schermafbeeldingen te hebben om naar te verwijzen …

Toegegeven, een ticketsysteem betekent dat je jezelf niet meerdere keren aan verschillende mensen zult uitleggen …

Maar hoewel hun livechat een praktische keuze kan zijn, kan telefonische ondersteuning een zeer belangrijke bron van comfort zijn voor klanten, vooral in tijden van crisis.

Voor velen voelt het veel beter om in te bellen en uw oproep onmiddellijk te laten opnemen, dan om hun problemen in een kleine chatbox te typen.

Kinsta WordPress-plannen

Kinsta heeft momenteel 10 verschillende planlagen, die elk hun diensten op een andere schaal aanbieden.

Veel van deze bieden hetzelfde basisaanbod, zoals gratis SSL en CDN, hun ondersteuningsteam, dagelijkse back-ups en dergelijke. De belangrijkste verschillen tussen lagen zijn het aantal WordPress-installaties dat per account kan worden beheerd, en ook het aantal PHP-workers dat aan uw site is toegewezen (PHP-workers bepalen hoeveel gelijktijdige verzoeken uw site op een bepaald moment kan afhandelen, dwz één behandelt elk niet-gecached verzoek).

Categorieën evolueren van Starter naar Business, naar Enterprise – de laatste is duidelijk gericht op grotere bedrijven.

Elk plan wordt heel duidelijk beschreven, zodat u vrij gemakkelijk het plan kunt kiezen dat bij u past. Ze zijn ook allemaal inbegrepen in de gratis proefperiode van 30 dagen en je hebt de mogelijkheid om je hostingplan gedurende deze tijd te upgraden of te downgraden.

StarterEnterprise 2

GOEDKOOPSTE PLANTOP-TIERPLAN
WordPress installeert 180
Maandelijkse bezoeken 20.000 1.500.000
SSD-opslag 10 GB 120 GB
CDN-opslag 50 GB 1000 GB
Bewaartermijn 14 dagen 30 dagen
PHP-workers per site210
Kost $ 30 / maand $ 900 / maand

Kinsta Plan

Hoe houdt Kinsta het op tegen de competities?

Laten we verder gaan en bekijken hoe Kinsta het opneemt tegen enkele van zijn sterkste concurrenten.

We hebben besloten ze te vergelijken in de domeinen waarin ze het beste presteren.

1. Kinsta VS WP Engine

Hoe presteert Kinsta tegen WP Engine als een beheerde WordPress-host?

Een blik op migraties

WP Engine biedt gratis onbeperkte WordPress-migraties. Kinsta beperkt daarentegen het aantal gratis migraties volgens het gebruikersplan – hun eenvoudigste plan omvat één gratis migratie en extra migraties kosten $ 100 per site.

Bij nader inzien is de aard van deze migraties echter heel anders. De migraties van WP Engine bestaan ​​uit een doe-het-zelf geautomatiseerde migratie-plug-in. Hoewel snel en relatief eenvoudig te activeren, kan het voor sommige gebruikers die niet helemaal zeker zijn wat ze doen, verwarrend zijn. Hun plug-in migreert geen omleidingen (cruciaal om SEO-rampen te voorkomen) of gegevens of afbeeldingen die zijn opgeslagen buiten de / wp-content / directory. Kinsta stelt dat deze methode, indien onjuist uitgevoerd, kan leiden tot gegevensverlies.

Aan de andere kant is migratie op Kinsta een gemakkelijke, bijna hersenloze aangelegenheid. Vraag eenvoudig de migratie aan en laat het aan hun team van experts over. Beter nog, u heeft geen last van downtime.

Dus als we kijken naar ‘handen af’ beheer, lijken de migratiemethoden van Kinsta veel pijnloos.

Een blik op klantenondersteuning

WP Engine is trots op bekroonde klantenondersteuning. Het heeft een gemiddelde reactietijd van minder dan 3 minuten, waarbij 90% van de ondersteuningscontacten in die sessie is opgelost – zeker indrukwekkend.

WP Engine biedt ook met trots 24/7 telefonische ondersteuning – iets waar Kinsta kritiek op heeft omdat het ontbreekt. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat hun werknemersbestand veel groter is dan het relatief kleine team van Kinsta.

Er kan echter worden gesteld dat de kracht van Kinsta ligt in het vaardigheidsniveau van hun personeel. In hun woorden: ‘Kinsta-klanten kunnen chatten met dezelfde teamleden die onze grote ondernemingen en Fortune 500-bedrijven ondersteunen.’ Met meer gekwalificeerd personeel hebben sommigen gesuggereerd dat Kinsta problemen kan oplossen met minder heen en weer.

Een blik op schaalbaarheid

Kinsta biedt voorlopers van plannen (versus vijf van WP Engine), maar elke Kinsta-gebruiker profiteert van dezelfde automatisch schaalbare cloudinfrastructuur.

Dit betekent dat Kinsta-gebruikers die hun site willen upgraden naar het volgende niveau (bijvoorbeeld om meer bezoekers te ontvangen), het proces redelijk naadloos zullen vinden.

Ter vergelijking: WP Engine maakt gebruik van shared of dedicated hosting. Om een ​​site te hosten die op WP Engine wordt gehost, zijn mogelijk meerdere sitemigraties vereist – misschien van een gedeelde omgeving naar een VPS en vervolgens naar een speciale server of naar cloudhosting. Zoals we al hebben vermeld, kunnen deze migraties voor sommige gebruikers een beetje intimiderend zijn.

Een blik op ontwikkelaarstools

Kinsta is een door ontwikkelaars geoptimaliseerde host voor ontwikkelaars.

Als zodanig biedt Kinsta een heleboel functies om de workflow te optimaliseren – die niet allemaal beschikbaar zijn bij WP Engine:

 • SSH-toegang, Git en WP-CLI op alle abonnementen van Starter tot Enterprise.
 • De mogelijkheid om verschillende versies van PHP uit te voeren voor elke live site en staging-site
 • De mogelijkheid om automatische back-ups naar productie en staging te herstellen

Dat gezegd hebbende, biedt WP Engine een aantal zeer aantrekkelijke WordPress-thema’s gratis aan klanten. Dit omvat het Genesis Framework – ‘s werelds populairste WordPress-themakader – en StudioPress premium-thema’s. Kinsta biedt geen gratis thema’s aan klanten.

2. Kinsta VS SiteGround

Hoe presteert Kinsta als snelle webhost tegen SiteGround?

Terug naar het snelheidsargument.

Zoals we al zeiden, kwam Kinsta bij het uitvoeren van onze snelheidstest niet als beste host uit de bus. Hier is een zij-aan-zij vergelijking met SiteGround, een van de sterkste concurrenten:

KinstaSiteGround
Server LocatieLondenLonden
US (W) 130 ms 138 ms
VS (E) 95 ms 86 ms
Londen10 ms4 ms
Singapore287ms179 ms
Sao Paulo203 ms212ms
Bangalore487 ms292 ms
Sydney266 ms250 ms
Japan221 ms223 ms
Canada83 ms87 ms
Duitsland 13 ms 16 ms
Wereldwijd gemiddelde 179,5 ms 138,1 ms
Volledige resultaten

Zoals we kunnen zien, behaalde Siteground een A + rating en presteerde beter dan Kinsta met een gemiddelde reactietijd van 138,1 ms.

Dit kan een verrassing zijn voor degenen die deze hosts vergelijken op het prijsniveau.

Met een concurrerend starttarief van $ 3,95 / mo voor beginners, is Siteground zeker VEEL goedkoper dan Kinsta. Met het volgende niveau kunt u onbeperkte WordPress-sites aansluiten en kost u nog steeds slechts $ 5,95 / maand.

Dat gezegd hebbende, houdt de test ook geen rekening met alle functies die Kinsta biedt om de laadsnelheden echt te verhogen. Bij het vergelijken van basisplannen merkten we dat er een aantal snelheidsgerelateerde functies waren die Kinsta had, die SiteGround miste:

 • Sneller zoeken met de Elasticsearch-add-on (alleen op Enterprise-abonnementen voor SiteGround)
 • Snellere databaseprestaties met de Redis-add-on (alleen op Enterprise-abonnementen voor SiteGround)
 • Kinsta biedt ook een meer premium CDN-pakket aan door zijn samenwerking met KeyCDN, terwijl SiteGround CloudFlare-integratie biedt.

Kinsta biedt gebruikers ook de keuze uit 20 datacenters, versus de 5 centra van SiteGround op 3 continenten.

Het is een moeilijke beslissing. Aan het einde van de dag moeten we echter onthouden dat SiteGround versus Kinsta geen kwestie is van appel tot appel vergelijken.

Kinsta is een zelfschalende cloudhost, terwijl SiteGround een traditionele host blijft. Het ‘Grow Big’ -plan werkt bijvoorbeeld op een gedeelde hostingservice waar enkele websites dezelfde fysieke server delen. Dit soort infrastructuur heeft zijn eigen intrinsieke beperkingen.

Siteground is een zeer solide waardepropositie, zelfs op gedeeld hostniveau. Volgens onze diepgaande beoordeling hier is SiteGround nog steeds onze persoonlijke favoriet, niet alleen vanwege de snelheid, maar ook voor uitstekende technische ondersteuning, beveiliging en onbeperkte e-mailaccounts en databases.

Siteground past waarschijnlijk beter bij mensen met een krap budget; die misschien met minder verkeer, maar toch op zoek zijn naar uitzonderlijke prestaties.

Oordeel: moet je bij Kinsta hosten?

Nu de grote vraag – moet je bij Kinsta hosten?

Welnu, de ultieme beslissende factor hier zou uw behoeften als gebruiker moeten zijn.

Het komt erop neer dat Kinsta niet goedkoop is. Het is echter uiterst waardevol voor de juiste gebruiker.

Voor eigenaren van websites met minder verkeer, met name degenen die op zoek zijn naar een allesomvattende domeinregistratie en e-mailhosting, is de premium WordPress-hostingoplossing van Kinsta mogelijk te veel en niet genoeg.

Het is waarschijnlijk beter geschikt voor gebruikers die meer verkeer verwachten en hun website serieus willen schalen en beveiligen.

In ieder geval – met zijn cloudgebaseerde architectuur, obsessie met snelheid, geavanceerde managementtools / -systemen en echt, echt geweldige klantenondersteuning, is Kinsta echt een krachtige host om rekening mee te houden.

Belangrijkste kenmerken

 • ✓ Fantastische snelheid
 • ✓ Zeer bekwaam ondersteuningsteam
 • ✓ 99,9% uptime-garantie
 • ✓ Slank MyKinsta-dashboard
 • ✓ 20 Google Cloud-locaties
 • ✓ KeyCDN & caching
 • ✓ 24/7 monitoring

Aanbevolen voor

 • • Beheerde WordPress
 • • WooCommerce
 • • E-commerce websites
 • • Middelgrote websites
 • • Sites die gevoelig zijn voor verkeerspieken
 • • Webontwikkelaars

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me