10 интелигентни начина за евтино предлагане на пазара на вашата електронна търговия

Изглежда като всеки ден нов онлайн магазин за електронна търговия (или 20) се появява онлайн, което създава още по-голяма конкуренция за съществуващите магазини. Но въпреки непрекъснато нарастващия брой конкуренти, фактът, че продажбите на дребно в електронната търговия трябва да достигнат 414 милиона долара до 2018 г., трябва да ви подскаже, че има достатъчно пазарен дял, който да разделите.


И все пак преобладаващото предизвикателство за собствениците на електронна търговия е маркетинга на техните продукти. Оптимизацията на търсачките става все по-голяма и купуването на реклами с плащане на кликване може да пробие дори най-големия бюджет. Предприемачите се занимават със сваляне на стартиране и направи си сам, така че исках да знам какви маркетингови идеи са там, които не струват ръка и крак.

Попитах 10 предприемачи за електронна търговия какви уникални идеи трябва да предлагат на пазара на бизнеса си евтино и получих няколко страхотни стратегии, които също можете да използвате.

1. Споделете вирусно съдържание в Reddit

банка за риба резервоар

Сам Уилямсън от FishTankBank намери за предизвикателство да изгради аудитория в социалните медии, без да инвестира в рекламна кампания. Вместо да харчат парите на компанията, той и неговият екип решиха да създадат интересно „вирусно“ съдържание и да го споделят в сайта за социални отметки Reddit.

Сам Уилямсън от FishTankBank

Повечето от членовете на нашия екип бяха запознати с Reddit, преди да започнем, и всички имахме груба представа за типа съдържание, което обикновено беше успешно в сайта. Решихме да се съсредоточим върху subreddit ‘/ TIL’ (/ r / dayilearned), който отпразнува странни и интересни факти. Създавайки редовни публикации, съдържащи факти за рибата, ние не успяхме просто да закараме хиляди посетители на нашия сайт, ние също успяхме значително да създадем нашия имейл списък.

Пример за успеха на Уилямсън: след публикуването на една статия за съхраняване на резервоари за риба, статията получи 170 актуализации и повече от 1000 посещения на страници..

Reddit може или не може да бъде подходящ за вашия бизнес, но има и други сайтове за социални маркери, където можете да споделяте съдържанието на блога си, като Stumbleupon и BizSugar.

2. Използвайте строг призив за действие на вашия уебсайт

блу

Не давайте на посетителите на вашия сайт повече кредит, отколкото заслужават. Те се нуждаят от вас, за да им кажете точно какво искате да правят. Точно тук е полезен добър призив за действие: с добре написан такъв конвертирането в електронна търговия може да се увеличи с 22% на тримесечна база!

Зондра Уилсън, собственик на Blu Skin Care, изпробва тази стратегия до голям успех. Тя използваше бутони за призив към действие, за да насочва посетителите да купуват.

Зондра Уилсън от Blu Skin Care

Уверих се, че бутоните са големи и цветни, защото това привлича окото и задейства потребителя да натисне [тях].

Тя също изпробва продажбата на Ден на майката с банер (включително този призив за действие) в горната част на сайта си. Слагайки датата на приключване на продажбата на банера, тя създаде усещане за неотложност, което кара хората неистово да се възползват от сделките.

Разгледайте вашия уебсайт. Казвате ли на хората какво да правят? Да ги напътствате да се регистрират за имейли или да правят покупка? Ако не, проверете призива за действие, след което измервайте резултатите след няколко седмици.

3. Дайте неочакван подарък

IMG_1264 (1)

Хората обичат да получават подаръци, нали? Джийн Кабалеро, съосновател на GreenPal (смятан за Uber на грижата за тревата), се мъчи да намери начин да накара клиентите да кажат на другите колко страхотни са услугите за косене на тревата. Знаеше, че хората не са склонни да обсъждат темата по кафе със съсед.

Тогава идеята го удари:

Джийн Кабалеро от GreenPal

Вече знаехме дали [или нашите клиенти] имат домашни любимци, така че защо да не използваме тази информация, за да ги накараме да говорят за нас? След като купихме кучешки кости и котешки кутии на стойност 100 долара, ние започнахме да ги изпращаме на клиентите си, благодаря им за бизнеса им и, разбира се, им предоставяме връзката си Yelp. След няколко пътувания до пощенската станция, видяхме имейлите и ревютата на Yelp да нарастват. Хората ни благодариха, че изминахме допълнителната миля и казаха как нямат търпение да кажат на приятелите си за нашата услуга. Мисията изпълнена! И никога повече няма да мислят за услугата за грижа за тревата, без да се сещат за нас първо.

Това е фантастичен пример за това колко мощен маркетинг от уста на уста може да дойде с минимални разходи.

4. Дайте купон на социалните акционери

ce талон

Свързването с аудиторията ви в социалните медии не винаги е толкова лесно, колкото се надявате. Хората са бомбардирани с съобщения от марки във Facebook, Twitter и Instagram, така че трябва да направите нещо, за да накарате те наистина да искат да ви следват и да споделят съдържанието ви.

Олег Корнейчук, директор „Маркетинг за SmartSites“, казва, че даването на талон на клиенти, които споделят съдържанието на социалните медии на марката, е работил за неговите клиенти.

Олег Корнейтоук от SmartSites

Това прави клиента щастлив, като им предоставя отстъпка и увеличава вашата марка чрез [вашата] социална мрежа (което вероятно ще съдържа други перспективи). Това е печеливш сценарий, който може да снежи топка с правилното съобщение.

След прилагането на социален талон във Facebook за един от неговите клиенти, онлайн продавач на монети, марката забеляза значително увеличение на посещенията на сайта на марката (от Facebook) и транзакциите, използващи социалния купон, също нарастваха.

… получавахме 50-100 посещения от социални на ден (увеличение от 10-20) и видяхме увеличение на общите транзакции (и хората, които използват генерирания талон). Хората, които събираха монети, обикновено имаха приятели, които направиха същото и това се оказа много ефективна кампания!

5. Издърпайте сърцето на хората

сканиране на снимки

Каква е историята на вашата марка? Как да подобрите живота на клиентите си? Понякога тази емоционална връзка може да ви помогне да привлечете повече клиенти, както направи това за ScanMyPhotos.com.

Мич Голдстоун, президент & Изпълнителният директор на компанията за сканиране на снимки казва, че провеждането на екип от професионални копирайтъри интервюира клиентите, за да споделят емоционалните си преживявания при дигитализирането на десетилетия на техните семейства, се оказа високоефективна маркетингова стратегия.

Мич Голдстоун от ScanMyPhotos

Всеки от профилираните хора органично споделя своите истории; те са развълнувани да видят профила си в „печат“ и широко споделят в повечето социални медийни платформи. [Няма] по-добър отзив от този, когато приятел споделя вълнуващо преживяване.

Помислете дали емоционалното привличане би довело до убедителна история за потенциалните клиенти.

6. Вземете партизана с вашия маркетинг

Толкова много маркетингови стратегии са „там, направено е така“, така че Маркъс Милър, който ръководи компания за дигитален маркетинг във Великобритания, наречена Bowler Hat, казва, че трябва да използвате партизанската тактика, за да привлечете вниманието на хората и да ги ангажирате..

Вдъхновен от книгата Guerrilla Marketing от Джей Конрад Левинсън, Милър се опитва да намери иновативни начини да привлече вниманието на хората. Един пример? Популяризиране на благотворителната кампания на Movember за мъже, която насърчава мъжете да отглеждат мустаци през месец ноември, за да съберат пари.

Маркъс Милър от шапка на боулер

Мъжките благотворителни организации не винаги получават подкрепата, която благотворителните организации могат да съберат, така че всичко, което може да повиши информираността и без огромни маркетингови разходи, е перфектно. За Movember местна компания, наречена Graffiti for Hire, нарисува персонаж на 30-футова кула във фабриката Custard в Бирмингам. И благотворителността, и графитите за наем се възползват от невероятно излагане и безплатна преса на гърба на добра кауза. Това е перфектен партизански маркетинг – във ваше лице, ниска цена, максимална експозиция.

Той казва, че инсталацията е отнела шест дни и над 100 кутии спрей боя и генерирана експозиция, стотици споменавания в пресата и много пари за важна кауза.

7. Помогнете на репортер навън

Улавяне

Журналистите са там, търсят източници за своите статии. Вие сте експерт в това, което правите, и вероятно има някой, който се нуждае от цитат от индустриален експерт точно като вас. Ето как Морийн Полак, изпълнителен директор и изобретател на WaterSlyde, привлече вниманието към своята марка.

Морийн Поллак от WaterSlyde

Нашият най-добър и икономичен начин на маркетинг е чрез безплатен PR. Имаме забавна история и когато хората я чуят, виждаме шип в нашите уеб изгледи, което означава повече продажби.

Един пример за преса, която блесна прожекторите на бизнеса й, е статия, публикувана на Kveller, уебсайт за еврейски родители. Тази статия създаде увеличение на трафика към уебсайта на WaterSlyde от 2000 до 5000 посетители на ден в продължение на 2 седмици, както и увеличение от 500 продадени бройки.

Поллак използва уебсайта Помогнете на репортер, за да сканира журналистки запитвания и да отговаря на тези (като моето за тази статия), за които тя е подходяща.

8. Свържете се с YouTube Influencers

YouTube

Намирането на влиятелни лица, които са свързани с вашата аудитория, винаги е добра идея и YouTube може да бъде прекрасен канал не само да се свържете с тях, но и да ги накарате да продават вашите продукти.

Танер Ранкин, основател и изпълнителен директор на Source Approach, казва, че ангажирането с влиятелни лица, които са отворени да станат филиали, е чудесен начин да достигнете до по-широка аудитория с вашите продукти.

Танер Ранкин на подхода към източника

Намираме YouTubers със силна аудитория на нашите целеви клиенти, след което им предлагаме безплатен продукт и код на талон за тяхната аудитория. В съчетание с ефективна целева страница, това е трудно да се преодолее!

Той казва, че ако активно консумирате съдържание във вашата ниша, най-вероятно можете да идентифицирате няколко добре познати YouTubers, които може да се окажат добре. Ако не, услуги като Tomoson и Famebit могат да ви помогнат да намерите влияещи на YouTube и да ги сортирате по размер на аудиторията, демографски показания и т.н..

Потърсете влиятели с голяма аудитория от вашите целеви клиенти, които се ангажират силно с видеоклиповете си (като споделяния и коментари). Вие също искате влияещи със солидни социални медии да следват.

9. Попитайте за (лесна) обратна връзка

2c972b_245bdff06293496cb1abadd7d0024897

Няма нищо по-хубаво от това да накарате предишен клиент да купува от вас отново и отново. Именно там Fetch е полезен. Ръсел Силвър, основател на приложението за обратна връзка с едно докосване, казва, че инструментът му не само получава ценна обратна информация за опита на клиента, но и предлага специална промоция, която е по-вероятно да получи повторен бизнес.

Ръсел Силвър от Fetch

Маркетингът ни се осъществява след закупуване и това става в две стъпки. Първо, на всеки клиент се изпраща имейл с анкета за обратна връзка с 1 докосване. Това помага на пазара на марката, като показва, че се грижат за клиентите си и искрено искат обратна връзка да се учат и да се развиват. Второ, всеки рецензент е отведен на персонализирана страница с благодарности с промоция. Това помага за по-нататъшното пускане на пазара на имиджа на марката (като съобщението е в техния собствен глас) и засилване на онлайн продажбите, като предоставя стимул за връщане.

Потребителите на Fetch са получили до 30% процент на отговор на имейлите, както и 10% увеличение на повторните цени на покупки.

10. Създайте раздаване

Конкурс за подаръци

Хората са мотивирани да общуват с вашата марка, когато има възможност да спечелите награда онлайн. Джейсън Анджелини от American Bench Craft казва, че раздаването на продукти в социалните медии е било успешно за неговата марка.

Джейсън Анджелини от Американската пейка занаят

Първото раздаване, което проведохме, беше чрез собствените ни канали за социални медии, когато едва започвахме. Успяхме да спечелим 50+ последователи на социални медии и абонати на уебсайтове, а в първия ден на конкурса имахме 200+ посещения на уебсайтове.

Ние също проведохме раздаване само снощи чрез много по-голям акаунт в Instagram. Предложихме на компанията 5 от нашите портфейли да раздадем на своите последователи в замяна на това, че техните последователи харесват и следват нашата страница. Тази кампания ни доведе над 200 последователи в рамките на първите няколко часа и ние все още печелим последователи. Също така имахме над 400 посещения на уебсайтове, идващи директно от тази кампания.

Анджелини препоръчва инструмента за раздаване Gleam.io за изграждане на персонализиран подарък. Можете да изискате от хората да посещават вашия уебсайт, да се абонирате за бюлетина ви или да ви последват в социалните медии, за да влезете в конкурса.

Това са само 10 идеи за ниска цена, за да пуснете на пазара вашата марка за електронна търговия. Има безброй други и не всички следват „правилника за маркетингови правила“. Намерете начини да се свържете творчески с клиентската си база онлайн и ще видите крачка в трафика и продажбите. Какви стратегии за ниски разходи сте използвали, за да търгувате бизнеса си?

След това прочетете 13 цели на уебсайта, за да зададете (и разбиете) преди края на 2016 г.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map