Se pare că în fiecare zi apare un nou magazin de e-commerce (sau 20) online, creând și mai multă concurență pentru magazinele existente. Dar, în ciuda numărului din ce în ce mai mare de concurenți, faptul că vânzările cu amănuntul de comerț electronic ar trebui să atingă 414 milioane USD până în 2018 ar trebui să vă spună că există o mulțime de cote de piață pentru a împărți.

Totuși, provocarea copleșitoare pentru proprietarii de afaceri de comerț electronic este comercializarea produselor lor. Optimizarea motoarelor de căutare este înrădăcinată, iar achiziționarea de anunțuri pay-per-click poate sparge chiar și cel mai mare buget. Antreprenorii se referă la bootstrapping și DIY, așa că am vrut să știu ce idei de marketing erau acolo, care nu costau un braț și un picior.

Am întrebat 10 antreprenori de comerț electronic ce idei unice au pentru a-și comercializa ieftin afacerile și am primit câteva strategii destul de grozave pe care le puteți folosi și.

1. Distribuie conținut viral pe Reddit

banca rezervoarelor de pește

Sam Williamson, de la FishTankBank, a considerat că este dificil să construiască o audiență pe social media fără să investească într-o campanie publicitară. În loc să cheltuiască banii companiei, el și echipa sa au decis să creeze conținut „viral” interesant și să-l împărtășească pe site-ul de marcaje sociale Reddit.

Sam Williamson de la FishTankBank

Cei mai mulți dintre membrii echipei noastre erau familiarizați cu Reddit înainte de a începe și cu toții am avut o idee bruscă despre tipul de conținut care de obicei a avut succes pe site. Am decis să ne concentrăm asupra subreditării „TIL” (/ r / astăzi), care sărbătorește fapte ciudate și interesante. Producând postări obișnuite care conțin date despre pești, nu am reușit doar să conducem mii de vizitatori pe site-ul nostru, ci am reușit să construim considerabil și lista noastră de email.

Un exemplu de succes al lui Williamson: după ce a postat un articol despre păstrarea rezervoarelor de pește, articolul a primit 170 de note și peste 1.000 de vizite de pagini..

Reddit poate fi sau nu o potrivire pentru afacerea dvs., dar există și alte site-uri de marcaje sociale unde puteți partaja conținutul blogului dvs., cum ar fi Stumbleupon și BizSugar.

2. Utilizați un apel puternic la acțiune pe site-ul dvs. web

blu

Nu acorda vizitatorilor site-ului dvs. mai mult credit decât merită. Ei au nevoie ca tu să le spui exact ce vrei să faci. Acolo este util un apel bun la acțiune: cu unul bine scris, conversia comerțului electronic poate crește 22% trimestrial!

Zondra Wilson, proprietarul Blu Skin Care, a testat această strategie cu mare succes. A folosit butoane de apel la acțiune pentru a ghida vizitatorii să cumpere.

Zondra Wilson de îngrijire a pielii Blu

M-am asigurat că butoanele sunt mari și colorate, deoarece acest lucru atrage atenția și determină consumatorul să apeleze pe [ei].

De asemenea, a testat vânzarea Zilei Mamei cu un banner (inclusiv acel apel la acțiune) în partea de sus a site-ului. Punând data la care s-a încheiat vânzarea pe banner, a creat un sentiment de urgență care i-a determinat pe oameni să se bucure de oferte..

Aruncați o privire pe site-ul dvs. web. Le spui oamenilor ce să facă? Îi îndrumați să se înscrie la e-mailuri sau să facă o achiziție? Dacă nu, testați un apel la acțiune, apoi măsurați rezultatele în câteva săptămâni.

3. Oferă un cadou neașteptat

IMG_1264 (1)

Oamenilor le place să primească cadouri, nu-i așa? Gene Caballero, co-fondator al GreenPal (considerat Uber-ul de îngrijire a gazonului), s-a străduit să găsească o modalitate de a-i determina pe clienți să le spună altora cât de mari au fost serviciile de tuns iarba. Știa că oamenii nu erau înclinați să discute subiectul asupra cafelei cu un vecin.

Atunci ideea l-a lovit:

Gene Caballero de la GreenPal

Știam deja dacă [clienții noștri] au sau nu animale de companie, așa că de ce să nu folosim informațiile respective pentru a-i determina să vorbească despre noi? După ce am cumpărat 100 de dolari de oase de câine și catnip, am început să le trimitem clienților noștri, mulțumindu-le pentru afacerea lor și oferindu-le link-ul nostru Yelp, desigur. După câteva călătorii la oficiul poștal, am observat e-mailurile și recenziile Yelp skyrocket. Oamenii ne-au mulțumit că am făcut kilometrul suplimentar și au spus cum de-abia așteaptă să le spună prietenilor lor serviciul nostru. Misiune indeplinita! Și nu se vor mai gândi niciodată la serviciul de îngrijire a gazonului fără să se gândească la noi mai întâi.

Acesta este un exemplu fantastic de cât de puternic cuvântul de marketing oral poate veni cu costuri minime.

4. Acordați un cupon acționarilor sociali

cupon ce

Conectarea cu publicul dvs. pe rețelele de socializare nu este întotdeauna atât de ușoară pe cât ați spera. Oamenii sunt bombardați cu mesaje de la branduri de pe Facebook, Twitter și Instagram, așa că trebuie să faceți ceva pentru a-i face să dorească cu adevărat să vă urmărească și să vă partajați conținutul.

Oleg Korneitchouk, director de marketing pentru SmartSites, spune că acordarea unui cupon clienților care împărtășesc conținutul social media al mărcii a lucrat pentru clienții săi.

Oleg Korneitchouk din SmartSites

Acest lucru face ca clientul să fie fericit, oferindu-le o reducere și crește-ți brandul prin intermediul rețelei tale sociale (care probabil va conține alte perspective). Acesta este un scenariu câștig-câștig care poate să ningă cu mesajul potrivit.

După ce a implementat un cupon social pe Facebook pentru unul dintre clienții săi, un vânzător de monede online, marca a înregistrat o creștere semnificativă a vizitelor pe site-ul mărcii (de pe Facebook), iar tranzacțiile cu ajutorul cuponului social au crescut și ele..

… primisem 50-100 de vizite de la social pe zi (creștere de la 10-20) și am observat o creștere a tranzacțiilor generale (și a persoanelor care folosesc cuponul generat). Oamenii care au colectat monede au avut tendința de a avea prieteni care au făcut același lucru și s-a dovedit a fi o campanie foarte eficientă!

5. Trageți Heartstrings-ul oamenilor

scanează fotografii

Care este povestea mărcii tale? Cum îmbunătățiți viața clienților dvs.? Uneori, acea conexiune emoțională vă poate ajuta să atrageți mai mulți clienți, așa cum a procedat pentru ScanMyPhotos.com.

Mitch Goldstone, președinte & CEO al companiei de scanare foto, spune că un grup de redactori profesioniști clienți intervievează pentru a-și împărtăși experiențele emoționale în digitalizarea fotografiilor din decenii ale familiilor lor s-a dovedit a fi o strategie de marketing extrem de eficientă.

Mitch Goldstone of ScanMyFhots

Fiecare dintre cei profilați își împărtășesc organic poveștile; sunt încântați să-și vadă profilul în „tipărire” și împărtășesc pe larg în majoritatea platformelor de socializare. [Nu există] nicio mărturie mai bună decât atunci când un prieten împărtășește o experiență năprasnică.

Luați în considerare dacă apelul emoțional ar face pentru o poveste convingătoare pentru potențialii clienți.

6. Obțineți Guerrilla cu marketingul dvs.

Atât de multe strategii de marketing sunt „acolo, făcute asta”, așa că Marcus Miller, care conduce o companie de marketing digital în Marea Britanie, numită Bowler Hat, spune că trebuie să folosiți tactici de Guerrilla pentru a atrage atenția oamenilor și a le angaja.

Inspirat de cartea Guerrilla Marketing de Jay Conrad Levinson, Miller încearcă să găsească modalități inovatoare de a capta atenția oamenilor. Un exemplu? Promovarea carității pentru bărbați Movember, care încurajează bărbații să crească o mustață în luna noiembrie pentru a strânge bani.

Marcus Miller din Bowler Hat

Caritatile barbatilor nu primesc întotdeauna sprijinul ca cele mai mari nume de caritate pot aduna astfel încât orice lucru care poate stimula si fara o cheltuiala imensa de marketing este perfect. Pentru Movember, o companie locală numită Graffiti for Hire a pictat un personaj pe un turn de 30 de picioare la fabrica Custard din Birmingham. Atât caritatea, cât și Graffiti for Hire beneficiază de o expunere uimitoare și de o presă gratuită în spatele unei cauze bune. Acesta este un marketing perfect de gherilă – în fața ta, cost redus, expunere maximă.

El spune că instalarea a luat șase zile și peste 100 de cutii de vopsea spray și a generat expunere, sute de mențiuni de presă și o mulțime de bani pentru o cauză importantă.

7. Ajutați un reporter

Captură

Jurnaliștii sunt acolo, căutând surse pentru articolele lor. Ești un expert în ceea ce faci și, probabil, există cineva care are nevoie de o ofertă de la un expert din industrie la fel ca tine. Așa a atras atenția pentru brandul ei Maureen Pollack, CEO și inventatorul WaterSlyde.

Maureen Pollack of WaterSlyde

Cel mai bun și cel mai economic mod de marketing a fost prin PR gratuit. Avem o poveste distractivă și atunci când oamenii o aud, vedem un vârf în vizionările noastre web, ceea ce se traduce cu mai multe vânzări.

Un exemplu de presă care a strălucit centrul atenției asupra afacerii sale este un articol publicat pe Kveller, un site de parenting evreiesc. Acest articol a creat un impuls al traficului pe site-ul WaterSlyde de 2.000-5.000 de vizitatori pe zi timp de 2 săptămâni, precum și o creștere de 500 de unități vândute.

Pollack folosește site-ul web Ajutați un reporter pentru a scana întrebările jurnaliștilor și pentru a răspunde celor (cum ar fi ale mele pentru acest articol) pentru care este potrivită.

8. Conectați-vă cu influența YouTube

youtube

Găsirea influențelor care au o influență cu publicul dvs. este întotdeauna o idee bună, iar YouTube poate fi un canal minunat pentru a nu numai să vă conectați cu ei, ci și să îi determinați să vândă produsele.

Tanner Rankin, fondator și CEO al Source Approach, spune că angajarea cu influenți care sunt deschiși să devină afiliați este o modalitate excelentă de a ajunge la o audiență mai largă cu produsele dvs..

Clasamentul Tanner al abordării sursei

Găsim YouTubers cu audiențe puternice ale clienților noștri țintă, apoi le oferim produsul gratuit și un cod cupon pentru publicul lor. Împreună cu o pagină de destinație eficientă, acest lucru este greu de învins!

El spune că dacă consumi activ conținut în nișa ta, poți identifica probabil mai multe YouTubers bine-cunoscute care ar putea fi potrivite. În caz contrar, servicii precum Tomoson și Famebit vă pot ajuta să găsiți influenți YouTube și să le sortați după dimensiunea audienței, demografie etc..

Căutați influenți cu o audiență numeroasă a clienților-țintă, care se angajează puternic în videoclipurile lor (cum ar fi acțiuni și comentarii). De asemenea, doriți influenceri cu o socială solidă în urmă.

9. Cereți feedback (ușor)

2c972b_245bdff06293496cb1abadd7d0024897

Nu este nimic mai bun decât să obții un client trecut care să cumpere de la tine din nou. Acolo Fetch este la îndemână. Russell Silver, fondatorul aplicației de feedback cu 1 apăsare, spune că instrumentul său primește doar feedback valabil cu privire la experiența unui client, dar oferă și o promoție specială care este mai probabil să obțină afaceri repetate.

Russell Silver of Fetch

Marketingul nostru are loc după cumpărare și se întâmplă în doi pași. În primul rând, fiecărui client i se transmite prin e-mail un sondaj de feedback cu 1 apăsare. Acest lucru ajută pe piața brandului, arătând că le pasă de clienții lor și își doresc cu adevărat feedback pentru a învăța și crește. În al doilea rând, fiecare recenzor este dus pe o pagină personalizată de mulțumire cu o promoție. Acest lucru ajută la introducerea pe piață a imaginii mărcii (prin mesajul fiind în propria lor voce) și stimulează vânzările online, oferind un stimulent pentru a reveni.

Utilizatorii Fetch au crescut până la o rată de răspuns de 30% la e-mailuri, precum și o creștere de 10% a ratelor de cumpărare repetate.

10. Creați un cadou

Concurs de cadouri

Oamenii sunt motivați să interacționeze cu marca dvs. atunci când există șansa de a câștiga un premiu online. Jason Angelini de la American Bench Craft spune că cedarea produselor pe social media a avut succes pentru brandul său.

Jason Angelini de la American Bench Craft

Primul cadou pe care l-am derulat a fost prin propriile canale de social media când tocmai începeam. Am reușit să obținem peste 50 de adepți social media și abonați ai site-ului web și am avut peste 200 de vizite pe site-ul web în prima zi a concursului..

De asemenea, am efectuat un cadou chiar aseară printr-un cont de Instagram mult mai mare. Am oferit companiei 5 din portofelele noastre pentru a le oferi adepților lor în schimbul plăcerii adepților lor și pentru a urma pagina noastră. Această campanie ne-a adus peste 200 de adepți în primele câteva ore și acum câștigăm adepți. De asemenea, am avut peste 400 de vizite pe site-uri venite direct din această campanie.

Angelini recomandă instrumentul cadou Gleam.io pentru a construi un cadou personalizat. Puteți solicita persoanelor să vă viziteze site-ul, să se aboneze la newsletter-ul dvs. sau să vă urmeze pe social media pentru a participa la concurs.

Acestea sunt doar 10 idei low-cost pentru a vă comercializa brandul de e-commerce. Există nenumărate altele și nu toate urmează „cartea de reguli de marketing”. Găsiți modalități de conectare creativă cu baza de clienți online și veți observa un aspect pozitiv în trafic și vânzări. Ce strategii low-cost ai folosit pentru a-ți comercializa afacerea?

În continuare, citiți 13 Obiectivele site-ului de setat (și zdrobit) înainte de sfârșitul anului 2016

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me