Dit is een gastpost van Michael Quoc van Dealspotr.

E-mailbereik kan lastig zijn. Het vinden van contacten en het maken van de perfecte boodschap vereist verfijning, tijd en geduld. Als je bedenkt dat de gemiddelde zakenman bijna 100 e-mails per dag ontvangt, zal je bericht zeker verloren gaan in de shuffle.  

Google Chrome-extensies kunnen uw e-mailbereik op verschillende manieren ondersteunen. Door Chrome en Gmail te combineren, bieden e-mailgerichte extensies snelle outreach-oplossingen die de efficiëntie verhogen en de respons op elke campagne helpen maximaliseren.

Maar welke extensies zijn het beste als het gaat om het maken van lijsten, het opstellen van een e-mail en het opvolgen ervan? Hier zijn er 10 die de snee hebben gemaakt.

Maak outreach-lijsten met een klik op de knop

Lijstopbouw kan een van de meest tijdrovende onderdelen van outreach zijn. Hunter is een extensie die alle e-mailadressen van elke website weergeeft, zonder de hele pagina te hoeven doorzoeken. Het geeft u ook het meest voorkomende patroon van e-mailadressen voor die site, bijvoorbeeld, {eerste} {laatste }@twitter.com.

Outreachlijst Hunter-app

De echte optimalisatie van Hunter ligt in zoekopdrachten op LinkedIn. Ik heb een voorbeeldzoekopdracht uitgevoerd voor mensen die bij Twitter werken. Zonder zelfs op de Hunter-extensie te klikken, zie ik al een vak bij elk resultaat waarmee ik contactgegevens als een lead kan opslaan.

Hunter app-scherm

Wanneer ik op de extensie klik, krijg ik een verkorte lijst met namen en e-mailadressen die ik kan in- of uitschakelen.

Zodra u op ‘E-mailadressen zoeken en leads opslaan’ klikt, worden alle geselecteerde e-mailadressen geïmporteerd in een lijst op de hoofdsite van Hunter.

Screenshot van Hunter-app

Hier kunt u uw lijst met leads beheren, e-mailadressen verifiëren en gegevens exporteren naar een CSV-bestand.

Download Hunter in de Chrome Web Store.

Vang grammaticafouten voordat je stuurt die e-mail

Wanneer u probeert een nieuwe relatie met een contactpersoon op te bouwen, is het eerste dat ze gewoonlijk van u ontvangen een e-mail. En wanneer die e-mail grammaticafouten en typefouten bevat, kan dit u de relatie kosten.

Een andere set ogen helpt. Hoewel de functie voor spellingcontrole de meeste spelfouten regelt, helpt Grammarly bij de minder voor de hand liggende grammaticafouten.

Grammatica-app

Waar de extensie wordt ondersteund, zie je een klein Grammarly-logo in elk tekstveld op die site. Ik heb het geprobeerd met Gmail.

Suggesties voor grammaticale apps

Als er een fout wordt gevonden, wordt het Grammarly-logo (hier rechtsonder) rood. U kunt dan op de knop klikken en er verschijnt een grammaticale module met suggesties:

Grammatica-app-opname

Het legt niet alleen het probleem uit, maar schetst ook waarom dit een grammaticale fout is en hoe het kan worden opgelost. Ik klik gewoon op het voorgestelde groene woord om mijn fout te vervangen.

Grammarly gaat verder dan een traditionele spellingcontrole en vangt ook woorden op die in de verkeerde context worden gebruikt, lost problemen op met betrekking tot onderwerp-werkwoordovereenkomsten en bewerkt de plaatsing van modificaties en het gebruik van artikelen.

Download Grammarly in de Chrome Web Store.

Verzend massale e-mailcampagnes in uw Gmail-inbox

Grote e-mail outreach-campagnes zijn voor veel bedrijven noodzakelijk, maar uitgaande e-maillimieten op Gmail maken dit bijna onmogelijk – om nog maar te zwijgen van heen en weer gaan tussen uw Gmail-sjabloon en spreadsheet met e-mailadressen.

GMass werkt binnen Gmail om massa-e-mails te verzenden naar lijsten die zijn gemaakt in Google Spreadsheets of naar handmatige lijsten die zijn gemaakt met de zoekfunctie van Gmail.

Gmass-app

Wanneer u uw account koppelt aan GMass, kunt u vervolgens linken naar een bestaand blad en e-mailadressen, naamvelden en andere informatie extraheren. Nu kunt u mail merge-campagnes uitvoeren, vervolg-e-mails opstellen en plannen en openingen en klikken bijhouden.

Een ander ding: GMass is niet alleen voor gekke grote e-mailcampagnes. Ken je die (volkomen voor de hand liggende) truc waarbij je een bericht naar een kleine groep mensen wilt sturen en je wilt niet dat de anderen weten dat het een groeps-e-mail was? Meestal stuur je de e-mail naar jezelf en vervolgens naar BCC alle andere ontvangers. GMass voegt een knop toe, direct naast de verzendknop, die dit voor u doet.

Download GMass in de Chrome Web Store.

Meld u af met een gedenkwaardige, aangepaste e-mailhandtekening

Omdat e-mail van nature nogal onpersoonlijk is, zijn handtekeningen een manier geworden voor professionals om zichzelf snel voor te stellen en een gezicht te geven aan de Arial-tekst die we de hele dag zo vaak lezen. Een eenvoudige manier om dat te doen, is door een aangepaste handtekening te maken met Wisestamp.

Met hun handige handtekeningbouwer kun je aan het einde van elke e-mail je contactgegevens, links naar sociale media en een vriendelijke foto toevoegen.

De app begint met te vragen voor welke branche / doel je de handtekening maakt (ik heb bijvoorbeeld voor marketing gekozen) en je gaat van daaruit.

Wisestamp-app

Met de gratis editie kunt u alleen een basishandtekening maken. Maar een Pro-account geeft je toegang tot meerdere sjablonen en stijlen, en je kunt functies toevoegen zoals willekeurige citaten, een YouTube-video of je laatste Tweet. Installeer hier de extensie en meld u aan voor betere afmeldingen.

Download Wisestamp in de Chrome Web Store.

Organiseer en volg klant-e-mails langs uw verkooppijplijn in Gmail

Streak, een CRM-tool, sneeuwt veel tools voor klantrelatiebeheer samen in één handige Chrome-extensie. Voor de doeleinden van dit artikel richten we ons op de e-mailmogelijkheden.

Schermafbeelding van Streak-app

Streak helpt u bij het aanpassen en verzenden van een samenvoegbewerking en organiseert vervolgens de resultaten in Gmail. U kunt e-mails delen met leden van uw “team”, een e-mail veranderen in een actiepunt en uw e-mailgesprekken in kleur afstemmen op basis van waar ze in uw verkooppijplijn passen – van leads tot gesloten deals.

Streak app-opname

Installeer Streak en het zal u waarschuwen telkens wanneer een e-mail wordt gelezen terwijl deze informatie in een tijdlijn wordt vastgelegd. Met een geüpgraded abonnement kunt u zien wie de e-mail heeft gelezen, wanneer en waar deze is gelezen en op welk apparaat het bericht is geopend. U kunt ook zien of uw e-mail door anderen is doorgestuurd en geopend.

Download Streak in de Chrome Web Store.

Verander Gmail in een taakbeheerder om te organiseren & prioriteren

Wanneer uw e-mailinbox wordt overspoeld met spam en promotionele berichten, kan het moeilijk zijn om de e-mails te scheiden waarop u daadwerkelijk moet reageren. ActiveInbox verandert uw inbox in een taakbeheerder – u kunt elke e-mail een bepaalde taak en vervaldatum toewijzen, zodat u weet wat u er in de toekomst mee kunt doen.

In dit voorbeeld heb ik deze e-mail van ActiveInbox ingesteld zoals vandaag vereist:

actieve inbox

Wanneer ik terugga naar mijn inbox, wordt deze vermeld als een taak die moet worden voltooid, in plaats van een e-mail waarop moet worden gereageerd. Het bedrijf zegt dat ‘e-mails geen brieven zijn, het zijn slecht opgemaakte taken’ – en ActiveInbox kan ze allemaal beheren. Bekijk hier de extensie.

Download ActiveInbox in de Chrome Web Store.

Follow-up van outreach, websites en belangrijke e-mails

FollowUp is een andere extensie die uw Gmail-inbox in een soort taakbeheerder zal veranderen, maar met de nadruk op het opvolgen van e-mailtaken.

vervolg app

Hoewel er veel andere extensies zijn die dit beheren, heeft FollowUp een schonere interface en een supereenvoudige planner. Er is ook een automatische vervolgoptie, voor degenen die het graag willen instellen en vergeten.

Een interessant kenmerk van deze extensie is dat als u een vervolgbericht heeft gepland voor een bepaald e-mailadres en vervolgens contact met u opneemt voordat het uitgaat, het de vervolg-e-mailtaak annuleert.

En het zijn niet alleen e-mails die u kunt volgen.

vervolg een schermopname

U kunt de extensie ook gebruiken terwijl u op internet surft als een soort bladwijzer, maar met een herinnering om deze pagina op een bepaalde datum of tijd te ‘volgen’. U kunt FollowUp 14 dagen gratis gebruiken.

Download FollowUp in de Chrome Web Store.

Verminder de tijd die u besteedt aan het schrijven van e-mails door sneltoetsen te maken

Een onfeilbare manier om tijd te verspillen tijdens het e-mailen, is door steeds hetzelfde in uw antwoorden te typen. Auto Text Expander is misschien de minst esthetische extensie in de lijst, maar het kan een realtime besparing opleveren door aangepaste snelkoppelingen aan uw toetsenbord toe te voegen.

Stel dat u de beschrijving van uw bedrijf moet typen in veel van de e-mails die u verzendt. Maak gewoon een beschrijving op de Auto Text Expander-site en klik op “opslaan”.

automatische tekstuitbreiding

Elke keer dat ik bijvoorbeeld dezelfde informatie in een e-mail moet schrijven, typ ik gewoon DS in mijn e-mail en de tekst verschijnt onmiddellijk (zo snel, ik kan zelfs geen screenshot van het proces maken).

Het beste gedeelte? De extensie is niet beperkt tot Gmail. Gebruik het om snel contactgegevens of aanmeldingsformulieren op internet in te vullen – het ondersteunt zelfs HTML. Pak de extensie en geef je vingers een pauze.

Download Auto Text Expander in de Chrome Web Store.

Houd uw geopende e-mails visueel bij met een blik in uw inbox

Als u direct wilt weten wanneer een bericht is geopend en gelezen, is Mailtrack de extensie voor u. Met het enige doel om e-mails bij te houden, voegt Mailtrack een visueel element toe aan uw inbox om u in één oogopslag te laten weten of en wanneer het bericht wordt gelezen.

Wanneer de extensie is geïnstalleerd, ziet de verzonden e-mail er als volgt uit (let op het enkele vinkje):

mailtrack-app

Zodra het is gelezen, wordt u op verschillende manieren op de hoogte gebracht. Een daarvan is e-mail …

mailtrack schermafdruk

Via push notificatie …

mailtrack push

Of direct in je inbox (merk op dat beide vinkjes nu groen zijn).

mailtrack e-mail

Mailtrack vertelt u of uw e-mails zijn geopend, wanneer ze zijn gelezen en of ze opnieuw zijn geopend voor meer evaluatie. Met de extensie kunt u aan uw leesbehoefte voldoen.

Download Mailtrack in de Chrome Web Store.

Importeer LinkedIn- en sociale media-informatie voor elk contact in uw adresboek

E-mailadressen, hoewel vaak slim, geven je zelden een goed inzicht in de persoon achter de miniatuur-avatar. Met Rapportive zal de stalker in u blij zijn met de hoeveelheid professionele informatie over uw klant die rechtstreeks in uw Gmail-inbox wordt geretourneerd.

rapportieve app

Tijdens een bepaald e-mailgesprek lanceert de extensie een module die de LinkedIn-informatie van uw contactpersoon automatisch vult. En het is niet alleen op Gmail – Rapportive helpt je om relaties op te bouwen met MailChimp, CrunchBase en dergelijke.

U kunt Rapportive gratis downloaden of LinkedIn’s alles-in-één CRM-extensie Sales Navigator downloaden voor een meer zakelijke benadering.

Ontvang Rapportive in de Chrome Web Store.

Bespaar tijd en moeite met deze uitbreidingen

Probeer een of al deze 10 extensies om uw e-mailmarketing en bereik bijna moeiteloos te maken.

Is er een extensie die hier niet wordt genoemd en die u bijzonder nuttig vindt? We horen het graag.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me