Het lijkt erop dat elke dag een nieuwe e-commerce winkel (of 20) online opduikt, waardoor er nog meer concurrentie ontstaat voor bestaande winkels. Maar ondanks het steeds groter wordende aantal concurrenten, zou het feit dat de detailhandelsverkopen in e-commerce tegen 2018 $ 414 miljoen zouden moeten bedragen, u moeten vertellen dat er voldoende marktaandeel is om te verdelen.

Toch is de overweldigende uitdaging voor eigenaren van e-commercebedrijven het op de markt brengen van hun producten. Optimalisatie van zoekmachines wordt steeds populairder en het kopen van pay-per-click-advertenties kan zelfs het grootste budget breken. Bij ondernemers draait alles om bootstrapping en doe-het-zelf, dus ik wilde weten welke marketingideeën er waren die geen arm en een been kostten.

Ik vroeg 10 e-commerceondernemers welke unieke ideeën ze hadden om hun bedrijven goedkoop op de markt te brengen, en kreeg een aantal behoorlijk goede strategieën die je ook kunt gebruiken.

1. Deel virale inhoud op Reddit

aquarium bank

Sam Williamson van FishTankBank vond het een uitdaging om een ​​publiek op sociale media op te bouwen zonder te investeren in een advertentiecampagne. In plaats van het geld van het bedrijf uit te geven, besloten hij en zijn team om interessante ‘virale’ inhoud te creëren en deze te delen op de social bookmarking-site Reddit.

Sam Williamson van FishTankBank

De meeste leden van ons team waren bekend met Reddit voordat we begonnen, en we hadden allemaal een ruw idee van het soort inhoud dat meestal succesvol was op de site. We hebben besloten ons te concentreren op de ‘TIL’ subreddit (/ r / todayilearned), die vreemde en interessante feiten viert. Door regelmatig berichten te plaatsen met feiten over vis, slaagden we er niet alleen in duizenden bezoekers naar onze site te leiden, maar slaagden we er ook in onze e-maillijst aanzienlijk op te bouwen.

Een voorbeeld van het succes van Williamson: na het plaatsen van een artikel over het houden van aquariums ontving het artikel 170 upvotes en meer dan 1.000 paginabezoeken.

Reddit past al dan niet goed bij uw bedrijf, maar er zijn andere sociale bookmarking-sites waar u uw bloginhoud kunt delen, zoals Stumbleupon en BizSugar.

2. Gebruik een sterke call-to-action op uw website

blu

Geef bezoekers aan uw site niet meer krediet dan ze verdienen. Je moet ze precies vertellen wat je wilt dat ze doen. Dat is waar een goede call-to-action van pas komt: met een goed geschreven, kan de conversie van e-commerce op kwartaalbasis met 22% toenemen!

Zondra Wilson, eigenaar van Blu Skin Care, heeft deze strategie met groot succes getest. Ze gebruikte call-to-action-knoppen om bezoekers te begeleiden bij het kopen.

Zondra Wilson van Blu Skin Care

Ik zorgde ervoor dat de knoppen groot en kleurrijk waren, omdat dit de aandacht trekt en het de consument ertoe aanzet om erop te tikken.

Ze testte ook een Moederdag-uitverkoop met een banner (inclusief die call-to-action) bovenaan haar site. Door de datum waarop de verkoop eindigde op de banner te zetten, creëerde ze een gevoel van urgentie dat mensen gek maakte om te profiteren van de deals.

Neem een ​​kijkje op uw website. Vertel je mensen wat ze moeten doen? Begeleid hen bij het aanmelden voor e-mails of het doen van een aankoop? Zo niet, test dan een call-to-action en meet de resultaten binnen een paar weken.

3. Geef een onverwacht cadeau

IMG_1264 (1)

Mensen vinden het geweldig om cadeaus te krijgen, nietwaar? Gene Caballero, mede-oprichter van GreenPal (beschouwd als de Uber van gazononderhoud), worstelde om een ​​manier te vinden om klanten ertoe te brengen anderen te vertellen hoe goed de grasmaaiservices waren. Hij wist dat mensen niet geneigd waren om het onderwerp bij de koffie met een buurman te bespreken.

Toen kwam het idee bij hem op:

Gene Caballero van GreenPal

We wisten al of [onze klanten] huisdieren hadden, dus waarom zouden we die informatie niet gebruiken om ze over ons te laten praten? Nadat we voor $ 100 aan hondenbotten en kattenkruid hadden gekocht, begonnen we deze naar onze klanten te sturen, hen te bedanken voor hun zaken en natuurlijk onze Yelp-link te geven. Na een paar uitstapjes naar het postkantoor zagen we de e-mails en Yelp-recensies omhoogschieten. Mensen bedankten ons voor het doen van een extra stap en zeiden dat ze niet kunnen wachten om hun vrienden over onze service te vertellen. Missie volbracht! En ze zullen nooit meer aan gazononderhoud denken zonder eerst aan ons te denken.

Dit is een fantastisch voorbeeld van hoe krachtige mond-tot-mondreclame kan komen met minimale kosten.

4. Geef een coupon aan sociale delers

ce coupon

Contact maken met je publiek op sociale media is niet altijd zo eenvoudig als je zou hopen. Mensen worden bestookt met berichten van merken op Facebook, Twitter en Instagram, dus je moet iets doen om ervoor te zorgen dat ze je echt willen volgen en je inhoud willen delen.

Oleg Korneitchouk, marketingdirecteur van SmartSites, zegt dat het geven van een coupon aan klanten die de sociale media-inhoud van het merk delen, heeft gewerkt voor zijn klanten.

Oleg Korneitchouk van SmartSites

Dit maakt de klant blij door hem korting te geven en laat je merk groeien via [je] sociale netwerk (dat waarschijnlijk andere prospects zal bevatten). Dit is een win-win-scenario dat kan sneeuwballen met de juiste boodschap.

Na het implementeren van een sociale coupon op Facebook voor een van zijn klanten, een online muntenverkoper, zag het merk een aanzienlijke toename van het aantal bezoeken aan de site van het merk (van Facebook) en ook de transacties met de sociale coupon groeiden.

… We ontvingen 50-100 bezoeken van sociale bezoekers per dag (stijging van 10-20) en zagen een toename van de totale transacties (en mensen die de gegenereerde coupon gebruikten). Mensen die munten verzamelden, hadden vaak vrienden die hetzelfde deden en het bleek een zeer effectieve campagne te zijn!

5. Trek de hartslag van mensen

foto's scannen

Wat is het verhaal van uw merk? Hoe verbeter je het leven van je klanten? Soms kan die emotionele connectie je helpen om meer klanten aan te trekken, zoals bij ScanMyPhotos.com.

Mitch Goldstone, president & CEO van het bedrijf voor het scannen van foto’s, zegt dat het hebben van een team van professionele copywriters klanten interviewt om hun emotionele ervaringen te delen bij het digitaliseren van de tientallen jaren oude foto’s van hun families, een bewezen effectieve marketingstrategie is gebleken.

Mitch Goldstone van ScanMyPhotos

Elk van de geprofileerde mensen deelt organisch hun verhalen; ze zijn verheugd om hun profiel in ‘print’ te zien en op grote schaal te delen op de meeste socialemediaplatforms. [Er is] geen betere getuigenis dan wanneer een vriend een enthousiaste ervaring deelt.

Overweeg of emotionele aantrekkingskracht voor potentiële klanten een boeiend verhaal zou zijn.

6. Krijg Guerrilla met uw marketing

Er zijn zoveel marketingstrategieën ‘daar geweest, dat gedaan’, dus Marcus Miller, die een digitaal marketingbedrijf in het VK genaamd Bowler Hat runt, zegt dat je Guerrilla-tactieken moet gebruiken om de aandacht van mensen te trekken en hen te betrekken.

Geïnspireerd door het boek Guerrilla Marketing van Jay Conrad Levinson, probeert Miller innovatieve manieren te vinden om de aandacht van mensen te trekken. Een voorbeeld? Het promoten van het goede doel van Movember, dat mannen aanmoedigt om in de maand november een snor te laten groeien om geld in te zamelen.

Marcus Miller van bolhoed

Liefdadigheidsinstellingen voor mannen krijgen niet altijd de steun die liefdadigheidsinstellingen met grote namen kunnen opbrengen, dus alles wat het bewustzijn kan vergroten en zonder enorme marketinguitgaven is perfect. Voor Movember schilderde een lokaal bedrijf genaamd Graffiti for Hire een personage op een 30 meter hoge toren in de Custard Factory in Birmingham. Zowel het goede doel als Graffiti for Hire profiteren van een geweldige exposure en gratis pers op de rug van een goed doel. Dit is perfecte guerrillamarketing – in je gezicht, lage kosten, maximale blootstelling.

Hij zegt dat de installatie zes dagen en meer dan 100 blikjes spuitverf heeft gekost en blootstelling heeft gegenereerd, honderden persvermeldingen en veel geld voor een belangrijk doel.

7. Help een Reporter Out

Vastleggen

Journalisten zijn op zoek naar bronnen voor hun artikelen. U bent een expert in wat u doet en waarschijnlijk heeft iemand iemand nodig die een offerte van een branchedeskundige zoals u nodig heeft. Zo heeft Maureen Pollack, CEO en uitvinder van de WaterSlyde, aandacht gekregen voor haar merk.

Maureen Pollack van WaterSlyde

Onze beste en meest economische manier van marketing was via gratis PR. We hebben een leuk verhaal en wanneer mensen het horen, zien we een piek in onze webviews, wat zich vertaalt in meer verkopen.

Een voorbeeld van een pers die haar bedrijf in de schijnwerpers heeft gezet, is een artikel dat is gepubliceerd op Kveller, een joodse opvoedingswebsite. Dit artikel zorgde voor een boost in het verkeer naar de website van WaterSlyde van 2.000-5.000 bezoekers per dag gedurende 2 weken, evenals een toename van 500 verkochte eenheden.

Pollack gebruikt de website Help a Reporter om vragen van journalisten te scannen en te reageren op vragen (zoals de mijne voor dit artikel) waarvoor ze geschikt is.

8. Maak contact met YouTube-beïnvloeders

youtube

Het vinden van influencers die invloed hebben op uw publiek is altijd een goed idee, en YouTube kan een geweldig kanaal zijn om niet alleen contact met hen te leggen, maar ook om uw producten te verkopen.

Tanner Rankin, oprichter en CEO van Source Approach, zegt dat het een geweldige manier is om met je producten een breder publiek te bereiken met influencers die openstaan ​​om affiliates te worden..

Tanner Rankin van Source Approach

We vinden YouTubers met een sterk publiek van onze doelklanten en bieden hen vervolgens een gratis product en een kortingscode voor hun publiek. In combinatie met een effectieve bestemmingspagina is dit moeilijk te verslaan!

Hij zegt dat als u actief inhoud in uw niche gebruikt, u waarschijnlijk verschillende bekende YouTubers kunt identificeren die mogelijk goed bij u passen. Zo niet, dan kunnen services zoals Tomoson en Famebit je helpen YouTube-influencers te vinden en ze te sorteren op doelgroepgrootte, demografische gegevens, enz..

Zoek naar influencers met een groot publiek van uw doelklanten, die een sterke betrokkenheid krijgen bij hun video’s (zoals aandelen en opmerkingen). Je wilt ook influencers met een solide sociale media-aanhang.

9. Vraag om (gemakkelijke) feedback

2c972b_245bdff06293496cb1abadd7d0024897

Er is niets beter dan ervoor zorgen dat een klant uit het verleden keer op keer bij u koopt. Dat is waar Fetch van pas komt. Russell Silver, oprichter van de 1-tap feedback-app, zegt niet alleen dat zijn tool waardevolle feedback krijgt over de ervaring van een klant, maar het biedt ook een speciale promotie die meer kans maakt op terugkerende klanten.

Russell Silver of Fetch

Onze marketing vindt plaats na aankoop en gebeurt in twee stappen. Ten eerste ontvangt elke klant een feedbackonderzoek met één tik. Dit helpt het merk op de markt te brengen door te laten zien dat ze om hun klanten geven en echt willen dat feedback leert en groeit. Ten tweede wordt elke recensent naar een aangepaste bedankpagina met een promotie geleid. Dit helpt het merkimago verder te vermarkten (doordat de boodschap in hun eigen stem is) en de online verkoop te stimuleren door een stimulans te geven om terug te keren.

Gebruikers van Fetch hebben een responspercentage van 30% op e-mails gekregen, evenals een stijging van 10% in herhalingsaankooppercentages.

10. Maak een weggeefactie

Giveaway-wedstrijd

Mensen zijn gemotiveerd om met uw merk te communiceren wanneer er kans is om online een prijs te winnen. Jason Angelini van American Bench Craft zegt dat het weggeven van producten op sociale media succesvol is geweest voor zijn merk.

Jason Angelini van American Bench Craft

De eerste weggeefactie die we deden was via onze eigen sociale mediakanalen toen we net begonnen. We konden meer dan 50 volgers op sociale media en website-abonnees krijgen en we hadden 200+ websitebezoeken op de eerste dag van de wedstrijd.

We hebben gisteravond ook een weggeefactie gehouden via een veel groter Instagram-account. We hebben het bedrijf 5 van onze portemonnees aangeboden om weg te geven aan hun volgers in ruil voor hun volgers die onze pagina leuk vinden en volgen. Deze campagne heeft ons binnen de eerste paar uur meer dan 200 volgers opgeleverd en we krijgen nu nog steeds volgers. We hadden ook meer dan 400 websitebezoeken die rechtstreeks uit deze campagne kwamen.

Angelini beveelt de weggeef-tool Gleam.io aan om een ​​aangepaste weggeefactie te bouwen. U kunt van mensen verlangen dat ze uw website bezoeken, zich abonneren op uw nieuwsbrief of u volgen op sociale media om deel te nemen aan de wedstrijd.

Dit zijn slechts 10 goedkope ideeën om uw e-commercemerk op de markt te brengen. Er zijn talloze anderen, en ze volgen niet allemaal het ‘marketingregelboek’. Vind manieren om op een creatieve manier online contact te maken met uw klantenbestand en u zult een stijging zien in het verkeer en de verkopen. Welke goedkope strategieën heeft u gebruikt om uw bedrijf op de markt te brengen?

Lees vervolgens 13 websitedoelen die voor eind 2016 moeten worden ingesteld (en geslagen)

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me