$ 15.000 PER POST verdienen. Waarom Instagram nu het beste sociale netwerk is voor online retailers

Vergeet Facebook. Vergeet Twitter.


Instagram is nu de belangrijkste social media voor online retailers.

Het zijn niet alleen selfies, smoothies en schattige kittens die er zijn! Dit is een serieuze return on investment. Het zorgt voor duizenden eigenaars van onafhankelijke webwinkels.

Waarom?

Omdat Instagram-berichten meer betrokkenheid genereren dan Facebook en Twitter samen. En het creëert een nieuw legioen van onafhankelijke smaakmakers en influencers.

Het verhaal van $ 15.000

Maak kennis met Danielle Bernstein. Ze heeft een Instagram-account met 1,3 miljoen volgers. Ze is 22 jaar oud en heeft een onafhankelijke online winkel en modeblog. Het heet We Wore What en het is enorm.

Danielle - We droegen wat

Er is geen groot bedrijf of bedrijfsleider die aan de touwtjes trekt. Gewoon een slimme vrouw met een laptop en een Instagram-account. Onafhankelijk en boetiek.

Ze verkoopt schoenen, tassen en kleding rechtstreeks via haar website. Ze runt ook een filiaalwinkel en verkoopt kleding via Stella McCartney, Miu Miu en Moda Operandi.

Maar hier is de kop. Volgens een interview in Harper’s Bazaar verdient ze $ 15.000 elke keer dat ze een gesponsorde post op Instagram uploadt.

$ 15.000!!

Dit is het nieuwe businessmodel in online retail.

Waarom werkt het? Omdat het verder gaat dan de traditionele winkelervaring. ja, ze heeft een online winkel. Maar Danielle is ook een smaakmaker. Een modegoeroe en een scherpe zakenvrouw.

Het Instagram-effect

In de wereld van online retailers neemt Instagram het over. Het is nu krachtiger dan Facebook en Twitter voor onafhankelijke verkopers.

Dit zijn de feiten:

  • Instagram-berichten krijgen 58 keer meer betrokkenheid dan Facebook.
  • En 120 keer meer betrokkenheid dan Twitter!

Instagram is ook het snelst groeiende sociale mediaplatform. Het heeft zojuist Twitter ingehaald in termen van algemene gebruikers.

Het tempo van volgersgroei op Instagram is ook aanzienlijk sneller en hoger dan op Facebook.

Instagram is momenteel het meest boeiende, snelstgroeiende en meest sociaal relevante platform ter wereld.

Instagram sponsoring

Laten we meer praten over het lucratieve Instagram / retailmodel van Danielle Bernstein. Dankzij haar online winkel, haar blog en haar Instagram-volgers wordt ze beschouwd als een Instagram-influencer.

Daar zit het grote geld. Merken besteden elk jaar meer dan $ 1 miljard om Instagram-berichten te sponsoren. Dankzij haar 1 miljoen volgers kan ze comfortabel tussen de $ 5.000 en $ 15.000 bestellen voor een gesponsorde post.

Danielle plaatst bijvoorbeeld een foto met een bepaalde tas. Of ze draagt ​​tegen een vergoeding de zonnebril van een bepaald merk. Danielle’s berichten zijn heel subtiel en heel natuurlijk. Het is bijna subliminaal. Tegelijkertijd stuurt elk bericht duizenden mensen terug naar haar online winkel en versterkt het haar merk.

Het bereik van Danielle is enorm, maar zelfs Instagram-accounts met meer dan 5.000 volgers kunnen een beetje geld verdienen door sponsoring.

5.000 volgers zijn redelijk haalbaar voor het gemiddelde online bedrijf, zou je niet zeggen?

Uw 5-stappenplan voor het bouwen van een Instagram-imperium

Inmiddels vraag je je waarschijnlijk af hoe je je cijfers kunt laten groeien! Het is een lange weg naar een miljoen volgers, maar we beginnen klein.

1. Gebruik lifestyle shots van producten

Er is een simpele reden waarom Instagram-regels voor online retailers gelden.

Het laat hun producten er echt uitzien.

Slimme marketeers weten dat de beste manier om een ​​product te verkopen, is door een levensstijl te verkopen. Vertel ons niet wat het product is, laat ons zien hoe het ons leven zal veranderen.

Nike's motiverende Instagram-feed

Kijk maar naar Nike’s motiverende Instagram-feed. Het zit vol met echte mensen die marathons rennen, basketbal spelen, zwemmen. Het is allemaal echt. Het is herkenbaar. Het is een levensstijl.

2. Gebruik klantfoto’s

Velen van ons kunnen zich niet verhouden tot een afbeelding van een model in een catalogus.

Maar wanneer klanten echte foto’s van je producten op Instagram plaatsen, reageert het met mensen. Het ziet er echt uit. Klanten kunnen zich voorstellen dat ze hetzelfde dragen. Het is veel effectiever om te verkopen.

Online winkel, Nasty Gal vraagt ​​hun klanten om foto’s van zichzelf te maken en een specifieke hashtag op Instagram te gebruiken. Ze verzamelen de afbeeldingen en markeren ze op hun website.

Nasty Gal Customer Pictures

Ze krijgen een enorm sociaal bereik en een hele catalogus met foto’s van natuurlijke producten.

Hun klanten doen al het werk voor hen!

3. Gebruik gesponsorde berichten

Je kunt Instagram-influencers (zoals Danielle) betalen om over jou en je producten te posten. Niet veel van ons hebben 15.000 dollar rondslingeren! Maar om te beginnen zijn er kleinere accounts.

Dit werkt echt.

Bachlr

Mannenmodebedrijf Bachlr begon met bijna nul Instagram-volgers. Ze betaalden verschillende influencers voor gesponsorde berichten. De respons was zo krachtig dat hun server crashte.

Ik nam contact op en sloot deals met een paar accounts met meer dan 100.000 volgers die gericht waren op mannen. Tot mijn verbazing waren veel van deze gebruikers bereid promotionele berichten te plaatsen voor ongeveer $ 50 … geweldig!

Ze hebben nu 15.000 volgers en genoten in twee weken van 20.000 bezoekers in hun winkel.

Niet alleen dat, maar ze kunnen nu zelf kosten in rekening brengen voor gesponsorde berichten!

4. Leen volgers van uw collega’s

Het moeilijkste aan het bouwen van een Instagram-volgers is om de bal aan het rollen te krijgen. Hoe vind je die eerste 100 volgers? De eerste 1.000?

De snelste en meest effectieve methode is om actieve gebruikers op te sporen die uw berichten en producten leuk zullen vinden. Kijk naar vergelijkbare accounts voor u. Laad hun volglijst op en begin contact te maken met hun meest actieve volgers.

‘Vind’ hun foto’s leuk, reageer op foto’s en volg ze. Het duurt niet lang voordat u uw eerste follow-up terugkrijgt. En dan nog een of twee. Herhaal dit proces elke dag in kleine fasen en je begint een goede aanhang op te bouwen.

5. “Wees de mode!”

Ik ga eindigen met een quote van onze goede vriend in Kalen bij Bon Bon Boutique. Ze heeft ons onlangs de geheimen achter haar online winkelsucces verteld.

Een van de meest opvallende uitspraken van het interview was ‘be the fashion’. Het is een houding die enorm veel succes heeft opgeleverd voor Danielle Bernstein, waar ik aan het begin van het artikel over sprak.

Om uw online winkel naar een hoger niveau te tillen, moet u meer worden dan alleen een verkoper. Je moet een smaakmaker worden. Een influencer. Het draait allemaal om het creëren van een 360-bedrijfsmodel dat verder gaat dan het traditionele kopen en verkopen.

En daarom is Instagram de beste sociale media voor online retailers.

Het is een nieuw model dat online verkoop en tijdschrift / media combineert. En het is er een die u kunt beheersen voor uw thuisbedrijf.

Krijgt iemand geweldige resultaten van Instagram? Ik hoor graag van je!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map