17 bedrijven die geld verdienen met Pokemon Go (en hoe u dat ook kunt doen)

Pokemon Go is een fenomeen dat bonafide is. Het stond binnen een paar dagen bovenaan de app-hitlijst met de hoogste omzet in de Amerikaanse App Store, voordat het in 69 landen werd gelanceerd (en telt).


Hier zijn nog een paar gekke statistieken:

 • Op zijn hoogtepunt genereerde Pokemon Go tweemaal zoveel dagelijks gebruik als de Facebook-app.
 • Het heeft actievere gebruikers dan Twitter.
 • 645 miljoen sociale media-interacties over Pokemon Go in de eerste tien dagen.

… En vier weken van mijn leven kom ik nooit meer terug.

Pokemon Go Craze

Maar Pokemon Go is niet alleen een technische sensatie, het is een fantastische geldgenerator voor kleine bedrijven en ondernemers. Door in te spelen op de trend, hebben sommige bedrijven hun winst met 75% verhoogd.

Het is vooral krachtig geweest voor kleine restaurants en cafés. In een recent onderzoek zei 84% van de Poke-jagers dat ze tijdens het spelen een klein bedrijf bezochten en gemiddeld $ 11,30 spendeerden..

Anderen zijn nieuwe online bedrijven gestart of hebben de trend gebruikt om nieuwe leads via sociale media vast te leggen. Dit brengt gamification naar een hoger niveau! Ik heb 19 verschillende manieren verzameld waarop mensen geld hebben verdiend met Pokemon Go, met enkele tips over hoe je hun voorbeeld kunt volgen, maar eerst …

Wat is Pokemon Go?

De app moedigt spelers (of ‘Pokemon-trainers’) aan om Pokemon te vinden in de echte wereld om hen heen. Je kunt bijvoorbeeld een Pikachu zien op je plaatselijke school of een Squirtle in de sportschool.

(Of … waarschijnlijker … nog een friggin ‘Pidgey overal).

De app gebruikt ‘augmented reality’ – een technologie die digitale elementen over de echte wereld verspreidt – om Pokemon weer te geven via de camera van je smartphone.

Het betekent dat miljoenen Pokemon-jagers de echte wereld in trekken, nieuwe plaatsen verkennen en op kleine wezens jagen. Honderden kleine bedrijven hebben hiervan geprofiteerd met pizzeria’s en cafés die kortingen en incentives bieden voor Pokemon Go-spelers (Pokemon-jacht is tenslotte dorstig werk!)

Pokemon-go-1

Online bedrijven doen ook mee aan de actie. Pokemon Go ontving in de eerste week zes miljoen Twitter-vermeldingen, waarbij honderden bedrijven in gesprek gingen om leads vast te leggen.

Het is een belangrijke herinnering dat u uw online bedrijf ook in de echte wereld kunt promoten. Laten we enkele van de bedrijven die geld verdienen nader bekijken.

1. PokemonGoAmerica.com

Als er één ding is dat u kunt garanderen wanneer een trend zich voordoet, is het dat verkopers van websitedomeinen het houtwerk uit kruipen!

Het domein ‘PokemonGoAmerica.com’ werd kort geveild op eBay voor maar liefst $ 2999. Als u een lucratieve domeinnaam kunt bemachtigen voordat een trend sneller gaat, kunt u snel geld verdienen door deze te verkopen.

2. Poketree.com

Er is een hele huisnijverheid die opduikt rond Pokemon Go. Het kopen en verkopen van Pokemon Go-accounts is bijzonder populair geworden, met accounts op hoog niveau die voor relatief hoge prijzen worden verkocht.

Pokemon Go Market Place

Poketree.com is opgezet als een marktplaats om deze accounts te kopen en verkopen. Op het moment van schrijven kunt u bijvoorbeeld een niveau 21-account kopen voor $ 150.

Poketree fungeert ook als een meer algemene marktplaats, met verkopers die ‘hatching-services’ en T-shirts aanbieden om te kopen. De website zelf verdient geld met display-advertenties en vermoedelijk een kleine commissie op elke verkoop.

3. T-Mobile

T-Mobile is een van de grootste mobiele en breedbandproviders in het VK en ze gebruikten snel Pokemon Go om leads te genereren voor hun bedrijf.

T Mobiele gratis gegevens voor Pokemon Go Player

Ze maakten op ingenieuze wijze gebruik van een van de grootste problemen waarmee Pokerejagers worden geconfronteerd: de behoefte aan 3G- en 4G-gegevens! Ze boden hun klanten gratis onbeperkte data voor Pokemon Go (voor een heel jaar). T-Mobile promootte ook 50% korting op draagbare powerpacks in hun winkels, dus Poke-hunters hadden een optie in het geval van een lege batterij.

Ze hebben dit unieke aanbod geïntroduceerd bij nieuwe en bestaande klanten, dus het is waarschijnlijk dat ze duizenden nieuwe leads hebben gegenereerd door gebruik te maken van de Pokemon-trend.

4. Donuttijd

Donut Time (een Australische bakker) sprong in de trend door een speciaal assortiment Pokemon-donuts te creëren, genaamd ‘I Pika-choose you!’. Niet alleen genereerde de donut in beperkte oplage een rij klanten, maar één foto van de donut op Instagram , verzamelde 10.000 likes en bijna 2.000 reacties.

Donut Time Pokemon Go-thema

Donut Time springt altijd snel in op nieuwe trends, nadat hij eerder een ‘Donald Trump’ donut had gemaakt! Door Instagram te gebruiken om hun publiek te vergroten, zijn ze een van de beste voorbeelden van mobiele marketing.

5. Pop Shop, New Jersey

Dit eetcafé in New Jersey is altijd populair dankzij de broodjes met gegrilde kaas, maar met Pokemon Go in volle gang trok het nog grotere menigten aan.

Ze boden gratis ijs aan elke Pokemon Go-speler die een voorgerecht in het restaurant bestelde. De promotie werkte zo goed dat ze opraken.

pokestops

Pop Shop had het geluk dicht bij een ‘Pokestop’ te zitten, waar regelmatig nieuwe Pokeballs en andere items verschijnen. Deze Pokestops zijn een bijenkorf voor Pokemon-spelers. In feite heeft 71% van de spelers een bedrijf bezocht, simpelweg omdat het dicht bij een Pokestop lag.

Als je een bedrijf in de buurt van een Pokestop hebt, is het aanzienlijk gemakkelijker om gamers naar je café, restaurant of winkel te lokken.

6. Door McDonald’s gesponsorde Pokestops

Tot dusver is Pokemon Go volledig vrij van advertenties. Het is verfrissend voor spelers, maar frustrerend voor bedrijven die niet rechtstreeks via de app hebben kunnen incasseren.

Dat gaat allemaal veranderen, aangezien Niantic (het team achter de game) op het punt staat ‘gesponsorde Pokestops’ te openen.

mcdonalds sponsorde pokestop

De eerste die hiervan profiteert, is McDonald’s. Ze zijn overeengekomen om 3000 Pokestops in Japan te sponsoren, wat waarschijnlijk zal leiden tot een enorme toename van het voetverkeer als Pokehunters stoppen bij McDonald’s om Pokemon te vangen en op te laden.

Starbucks doet ook mee aan de actie en we zullen binnenkort gesponsorde Starbucks Pokestops zien. Het is een techniek die Niantic eerder heeft gebruikt in hun vorige game ‘Ingress’, waarin Jamba Juice een gesponsorde locatie was.

Niantic heeft laten doorschemeren dat andere bedrijven ook een ‘gesponsorde Pokestop’ kunnen aanvragen, maar ze zijn stil geweest over de exacte details. Houd eventuele ontwikkelingen op hun website in de gaten.

7. L’inizio Bar, Queens

Een pizzeria ging nog een stap verder. L’inizio Pizza Bar, gelegen op een Pokestop, kocht een aantal ‘lokaasmodules’ van de Pokemon Go online winkel. Dit kunstaas spawnt sneller dan normaal Pokemon en wordt gedurende 30 minuten geactiveerd.

Gekochte lokaasmodules - L'inizio Bar

Pokemonjagers gaan actief op weg naar het kunstaas in de hoop nieuwe en zeldzame Pokemon te vangen. Door een lokaasmodule op zijn restaurant te plaatsen, zag de manager, Sean Benedetti, dat zijn bedrijf met 75% toenam, omdat klanten massaal kwamen om ze allemaal te vangen.

We lieten mensen naar beneden komen, gaan zitten en een paar biertjes halen en het Pokemon-spel spelen, legde Benedetti uit aan de New York Post.

Volgens een enquête had 68% van de Pokemon Go-spelers een bedrijf bezocht omdat er een ‘lokaas’ was. Achtenveertig procent daarvan bleef 30 minuten langer.

Als je een café, restaurant of bar runt, kan het activeren van een kunstaas (kost 100 Pokecoins – ongeveer $ 1,49) een lucratief rendement op de investering zijn.

8. Australische bananen

Bedrijven in de echte wereld kunnen hun bezoekersaantal zeker vergroten door Pokémon-spelers aan te trekken. Maar dat betekent niet dat online bedrijven iets mislopen.

Neem ‘Australian Bananas’ bijvoorbeeld. Er is niet veel kans op opwindende socialemediamarketing voor een bananenbedrijf, maar ze hebben hun Pokemon-gerelateerde Facebook-post perfect uitgevoerd.

Australische bananen Pokemon Go

De post was hun meest boeiende aller tijden, genereerde meer dan 7.000 likes en ze reageerden op honderden reacties. Een geweldige manier om naamsbekendheid op te bouwen.

9. Whataburger

Whataburger gebruikte een soortgelijk initiatief, maar fotoshopte een foto van een burger in plaats van een Pokemon. De post genereerde meer dan 80.000 reacties en stelde hun merk bloot aan duizenden nieuwe potentiële klanten.

Whataburger Photoshop Afbeelding van Burger

10. Gratis wifi in winkelcentra

Elke Pokemon Go-speler weet dat de app een enorme aanslag is op 3G- en 4G-gegevens. Daarom trekken veel mensen naar gratis wifi-hotspots. Winkelcentra zijn op de trend ingeslagen na het zien van honderden gamers in hun foodcourts.

In Hong Kong, bijvoorbeeld, is het aantal bezoekers in winkelcentra sinds de lancering met 10-12% gestegen. Over de hele wereld profiteren winkelcentra van gratis wifi in ruil voor een e-mailadres. Elke Poke-hunter die zich aanmeldt, is een nieuwe aanwijzing.

11. Six Flags Adventure Park

Themaparken en toeristische plekken over de hele wereld verzilveren sinds juli de Pokemon-actie. Shinjuku Gyoen National Garden (bekend als Pikachu Park) in Japan heeft bijvoorbeeld toeristen in de rij zien staan ​​om het blok binnen te gaan, voor een prijs van 200 yen!

Maar het themapark Six Flags Adventure in New Jersey ging nog een stap verder. Ze maakten een Poke-gids met een kaart waarmee bezoekers de beste Pokemon binnen de poorten konden vinden.

Six Flags Adventure Pokemon-kaart

12. 24/7 Pokemon Go Bus

Ondernemerschap draait om het oplossen van problemen voor mensen. En het grootste probleem waarmee Pokemon-fanatici worden geconfronteerd, is snel genoeg rondreizen om Pokemon te vangen!

Pokemon gaan bus New York

Dat is waar de 24/7 Pokemon Go-bus binnenkomt (hij is versierd om eruit te zien als een Pikachu). De service is gevestigd in New York en brengt $ 0,99 in rekening voor elke bezochte Pokestop, $ 24,99 om een ​​sportschool over te nemen en $ 49,99 voor het uitkomen van eieren.

13. Manchester, UK Pokemon taxiritten

Een soortgelijke onderneming nam deze zomer de stad Manchester, VK, in bezit. Voor £ 20 koppelt een van de taxibedrijven van de stad je aan een specifieke ‘Pokemon-chauffeur’ die je rond de meest populaire Pokemon-plekken in de stad brengt.

In Nashville is een bedrijf genaamd Joyride (dat bezoekers meestal meeneemt op unieke stadstours) begonnen met het aanbieden van privé Pokemon Go-tours voor $ 45 per persoon.

14. TeeTurtle Pokemon T-shirts

Als bewijs dat online winkels ook kunnen profiteren van de rage, introduceerde TeeTurtle een reeks op Pokemon geïnspireerde T-shirts.

TeeTurtle Pokemon T-shirts

Ze zetten een enorme promotie samen op sociale media, vestigden de aandacht op de Pokemon-t-shirts en brachten mensen aan het praten. Het is altijd een goed idee om een ​​nieuw product te introduceren dat inspeelt op een nieuwe trend. Kleine bedrijven zijn het best geplaatst om snel te reageren en een nieuw product in de schappen te krijgen.

15. Muncie Dierenasiel

De Muncie Animal Shelter is altijd op zoek naar vrijwilligers om te helpen met het uitlaten van hun honden, en Pokemon Go bood de perfecte gelegenheid om nieuwe hondenuitlaters te vinden. Als mensen op Pokemon jagen, laat ze dan een hond meenemen?

Loop een god terwijl je je Pokemon uitbroedt!

Een paar uur nadat ze het via Facebook had verspreid, stond Muncie in de rij mensen te wachten om de honden uit te laten. De post op Facebook heeft 25.000 keer gedeeld, wat aantoont hoe krachtig het bereik van sociale media kan zijn.

16. Amerikaanse ruimte & Rocket Center

Het US Space and Rocket Center past niet echt bij Pokemon, maar dankzij een slim initiatief zien ze een vloedgolf van nieuwe bezoekers aan het museum.

Het Space Center biedt korting aan degenen die de Pokemon-app op hun telefoon laten zien en organiseert een Pokemon ‘Safari Zone’. Naast goedkope toegang belooft het centrum ook zijn 22 Pokestops gevuld met lokmiddelmodules te houden om honderden nieuwe Pokemon te genereren.

Volgens het team is het een ‘veilige, gezinsvriendelijke manier om van Pokémon Go te genieten en meer te leren over de wetenschap van ruimteverkenning!’

17. CitySen Lounge, Grand Rapids

Dit specifieke hotel in Grand Rapids gebruikte het unieke idee om partij te kiezen in de Pokemon-strijd! Met het spel kan elke gebruiker een team, Team Mystic, Team Instinct of Team Valor kiezen.

Korting voor Team Mystic

CitySen bood 10% korting aan alle spelers van Team Mystic om hen naar de bar te lokken. Het is een andere manier om te profiteren van de ingebouwde functies van de game.

Springen op trends is een geweldige manier om uw bedrijf op de korte termijn een boost te geven in verkeer, verkoop of erkenning. Het helpt langzaam bij het opbouwen van langdurige retentie en geeft uw bedrijf een persoonlijkheid.

Zelfs als je te laat bent op het Pokemon Go-feest, zal er altijd een andere trend om de hoek zijn. Houd je ogen open en profiteer ervan!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map