Pokemon Go е бонафидно явление. Той оглави таблицата с приложения с най-голям бруто в американския магазин за приложения само за няколко дни, преди да започне да стартира в 69 държави (и брои).

Ето само още няколко луди статистики:

  • В своя пик Pokemon Go генерира два пъти повече ежедневна употреба от приложението Facebook.
  • Той има по-активни потребители от Twitter.
  • 645 милиона социални медийни взаимодействия за Pokemon Go през първите десет дни.

… И четири седмици от живота си никога няма да се върна.

Pokemon Go Craze

Но Pokemon Go не е просто технологична сензация, а фантастичен генератор на пари за малкия бизнес и предприемачите. Като се възползват от тенденцията, някои компании увеличават печалбите си със 75%.

Той е особено мощен за малки ресторанти и кафенета. В скорошно проучване 84% от ловците на поки казаха, че са посетили малък бизнес, докато играят, изразходвайки средно $ 11,30.

Други са започнали нов онлайн бизнес или използват тенденцията да улавят нови клиенти чрез социалните медии. Това извежда играта на следващото ниво! Събрах 19 различни начина, по които хората са спечелили пари, използвайки Pokemon Go, с няколко съвета как можете да следвате техните резултати, но първо …

Какво е Pokemon Go?

Приложението насърчава играчите (или „Покемон треньори“) да намерят Покемон в реалния свят около тях. Например, може да забележите пикачу в местното училище или катеричка в салона.

(Или… по-вероятно… друг фригин “Pidgey навсякъде).

Приложението използва „разширена реалност“ – технология, която наслоява цифрови елементи над реалния свят – за показване на Pokemon чрез камерата на вашия смартфон.

Това означава, че милиони ловци на Покемон са навън в реалния свят, изследват нови места, ловуват малки същества. Стотици малки фирми са се възползвали от това с пицарии и кафенета, предлагащи отстъпки и стимули за играчите на Pokemon Go (в края на краищата ловът на Pokemon е жадна работа!)

Pokemon-Go-1

Онлайн бизнеса също влиза в действие. Pokemon Go получи шест милиона споменавания в Twitter през първата си седмица, като стотици фирми скочиха в разговора, за да получат потенциални клиенти.

Важно е напомнянето, че можете да пускате на пазара своя бизнес и в реалния свят. Нека разгледаме по-отблизо някои от фирмите, които получават пари.

1. PokemonGoAmerica.com

Ако има едно нещо, което можете да гарантирате, когато тенденцията се разрази, това е, че продавачите на домейни на уебсайтове ще изплъзнат от дърводелството!

Домейнът „PokemonGoAmerica.com“ бе представен за кратко на търг на eBay за изумителните $ 2,999. Ако можете да вземете изгодно име на домейн преди тенденцията да набере скорост, можете да направите бърз долар, като го продадете.

2. Poketree.com

Около Pokemon Go се появява цяла вилна индустрия. Купуването и продажбата на акаунти на Pokemon Go стана особено популярно, като сметките на високо ниво се продават за сравнително високи цени.

Pokemon Go Market Place

Poketree.com е създаден като пазар за покупка и продажба на тези акаунти. По време на писането можете да закупите сметка на ниво 21 например за 150 долара.

Poketree също действа като по-общ пазар, като продавачите предлагат „услуги за излюпване на яйца“ и тениски за закупуване. Самият уебсайт печели пари чрез дисплейни реклами и по всяка вероятност малка комисионна при всяка продажба.

3. T-Mobile

T-Mobile е един от най-големите мобилни и широколентови доставчици в Обединеното кралство и те бързо използваха Pokemon Go за генериране на потенциални клиенти за своя бизнес..

T Mobile Безплатни данни за Pokemon Go Player

Те гениално се вкопчиха в един от най-големите проблеми, пред които са изправени ловците на поки: необходимостта от 3G и 4G данни! Те предлагаха на своите клиенти безплатни неограничени данни за Pokemon Go (за цяла година). T-Mobile също така насърчи 50% отстъпка за преносими захранващи блокове в магазините си, така че ловците на Poke имаха опция в случай на източване на батерията.

Те представиха това уникално предложение на нови и съществуващи клиенти, така че е вероятно да генерират хиляди нови клиенти, като се включат в тенденцията на Pokemon.

4. Време за понички

Donut Time (австралийски хлебопекар) скочи върху тенденцията, като създаде специална гама от покемонови понички, наречена „I Pika-you choose!“ Не само ограниченото издание поничка генерира опашка от клиенти, но и една снимка на поничката в Instagram , събра 10 000 харесвания и близо 2000 коментара.

Donut Time Pokemon Go Theme

Donut Time винаги бърза да премине към новите тенденции, като преди това е създал поничка „Доналд Тръмп“! Използвайки Instagram за изграждане на своята аудитория, те са един от най-добрите примери за мобилен маркетинг.

5. Поп магазин, Ню Джърси

Тази закуска в Ню Джърси винаги е популярна благодарение на сандвичите сирене на скара, но с Pokemon Go в разгара си, тя привлече още по-големи тълпи.

Те предложиха безплатен сладолед на всеки играч на Pokemon Go, който поръча закуска в ресторанта. Промоцията проработи толкова добре, изчерпаха се.

pokestops

Pop Shop имаше късмета да бъде разположен близо до „Pokestop“, където редовно се появяват нови покерболи и други елементи. Тези Pokestops са кошер за играчите на Pokemon. Всъщност 71% от играчите са посетили бизнес просто защото е бил близо до Pokestop.

Ако притежавате бизнес в близост до Pokestop, ще бъде значително по-лесно да примамите геймърите във вашето кафе, ресторант или магазин.

6. Спонсорирани Pokestops от McDonald’s

Досега Pokemon Go беше напълно без реклама. Това е освежаващо за играчите, но е отчайващо за бизнеса, които не са успели да спечелят пари директно от приложението.

Всичко това ще се промени, тъй като Niantic (екипът зад играта) е на път да отвори „спонсорирани Pokestops“.

mcdonalds спонсорира pokestop

Първият, който се възползва, ще бъде Макдоналдс. Те се споразумяха да спонсорират 3000 Pokestops в Япония, което вероятно ще доведе до огромен ръст на движението на краката, когато Pokehunters спират в McDonald’s, за да хванат Pokemon и да заредят с гориво.

Starbucks също влизат в действието и скоро можем да видим спонсорирани Starbucks Pokestops. Това е техника, която Niantic използва преди в предишната си игра „Ingress“, в която Jamba Juice е спонсорирано място.

Ниантик намекна, че и други бизнеси ще могат да кандидатстват за „спонсориран Pokestop“, но те бяха спокойни относно точните подробности. Следете за всички развития на уебсайта им.

7. L’inizio Bar, Куинс

Една пицария отиде крачка напред. Разположен на Pokestop, Líinizio Pizza Bar закупи редица „модули за примамване“ от онлайн магазина Pokemon Go. Тези примамки пораждат Pokemon по-бързо от обикновено и се активират за 30 минути.

Закупени модули за примамване - лента L’inizio

Ловците на покемони активно се насочват към примамките с надеждата да уловят нов и рядък Покемон. Поставяйки модул за примамка в ресторанта си, мениджърът Шон Бенедети видя бизнесът му да нарасне със 75%, тъй като клиентите се стичат да ги хванат всички.

Имахме хора да слязат, да седнат и да вземат няколко бири и да играят играта на Pokemon, обясни Бенедети пред New York Post.

Според едно проучване, 68% от играчите на Pokemon Go са посетили бизнес, тъй като там е имало „примамка“. Четиридесет и осем процента от тях останаха 30 минути по-дълго.

Ако управлявате кафе, ресторант или бар, активирането на примамка (струваща 100 Pokecoins – приблизително 1,49 долара) може да бъде доходоносна възвръщаемост на инвестицията.

8. Австралийски банани

Бизнесът в реалния свят със сигурност може да увеличи своя крак, като привлече играчи на Pokemon. Но това не означава, че онлайн бизнеса липсва.

Вземете например „Австралийски банани“. Няма голям шанс за вълнуващ маркетинг в социалните медии за бананова компания, но те изпълниха идеята си във Facebook, свързана с Pokemon, перфектно.

Австралийски банани Pokemon Go

Публикацията беше най-ангажиращата им за всички времена, генерирайки над 7000 харесвания и те отговориха на стотици коментари. Чудесен начин за изграждане на разпознаваемост на марката.

9. Whataburger

Whataburger използва подобна инициатива, но засне снимка на бургер, вместо на Pokemon. Публикацията генерира над 80 000 реакции, излагайки марката им на хиляди нови потенциални клиенти.

Whataburger Photoshop Снимка на Burger

10. Безплатен Wifi в търговските центрове

Всеки играч на Pokemon Go знае, че приложението е огромен източник на 3G и 4G данни. Ето защо мнозина се насочват към безплатни горещи точки за wifi. Търговските центрове нахлуха в тенденцията, след като видяха стотици геймъри в своите хранителни кортове.

В Хонконг например, спадът в търговските центрове се е увеличил с 10-12% от началото на играта. В целия свят търговските центрове се възползват, предлагайки безплатен wifi в замяна на имейл адрес. Всеки ловец на поки, който се регистрира, е нов водещ.

11. Приключенски парк с шест знамена

Тематичните паркове и туристически места по цял свят събират пари от акцията Pokemon от юли. Националната градина Shinjuku Gyoen (известна като парк Pikachu) в Япония например е видяла туристи да се редят на опашка около блока за влизане, на цена 200 йени!

Но тематичният парк Six Flags Adventure в Ню Джърси отиде една крачка напред. Те създадоха пътеводител, включващ карта, която помогна на посетителите да намерят всички най-добри Pokemon вътре в портите му.

Карта на шест знамена приключение за покемон

12. 24/7 Pokemon Go Bus

Предприемачеството е свързано с решаване на проблеми за хората. И най-големият проблем, пред който са изправени фанатиците на Pokemon, е заобикалянето достатъчно бързо, за да хване Покемон!

pokemon go bus new york

Точно там идва автобусът 24/7 Pokemon Go (той е декориран да прилича на Pikachu). Базирана в Ню Йорк, услугата таксува $ 0,99 за всеки посетен Pokestop, $ 24,99 за превземане на фитнес зала и 49,99 $ за услуги за излюпване на яйца.

13. Манчестър, Великобритания Покемон вози такси

Подобно предприятие пое и град Манчестър, Великобритания това лято. Срещу 20 £ една от градските таксиметрови фирми ще ви сдвои с конкретен „Pokemon driver“, който ще ви преведе около най-популярните места за Pokemon в града.

В Нашвил компания, наречена Joyride (която обикновено отвежда посетителите на уникални обиколки на града), започна да предлага частни турове Pokemon Go на цена от $ 45 на човек.

14. Тениски TeeTurtle Pokemon

Доказателство, че онлайн магазините могат да се възползват и от манията, TeeTurtle представи гама от вдъхновени от Pokemon тениски.

Тениски TeeTurtle Pokemon

Те поставиха огромна промоция заедно в социалните медии, като привлечеха вниманието към тройниците на Pokemon и накараха хората да говорят. Винаги е чудесна идея да се въведе нов продукт, който да се възползва от нова тенденция. Малките фирми са най-подходящи да реагират бързо и да получат нов продукт на рафтовете.

15. Приют за животни Мунси

Приютът за животни в Мунси винаги е нащрек за доброволци, които да помогнат да разхождат кучетата си, а Pokemon Go предлага перфектната възможност да намерят нови проходилки за кучета. Ако хората излизат на лов на Покемон, защо не им позволят да вземат куче със себе си?

Върви бог, докато излюпваш Покемона си!

Няколко часа след като сложи думата чрез Facebook, Мунси имаше опашка от хора, които чакаха да изведат кучетата на разходка. Публикацията във Facebook спечели 25 000 акции, показващи колко мощен може да бъде достигането на социалните медии.

16. Космоса на САЩ & Ракетният център

Космическият и ракетният център на САЩ не е съвсем естествено място за Pokemon, но благодарение на умелата инициатива те виждат потоп от нови посетители в музея.

Предлагайки запис за отстъпка на тези, които показват приложението Pokemon на телефона си, Космическият център е домакин на Pokemon „Safari Zone“. Освен евтин вход, центърът също така обещава да поддържа своите 22 Pokestops, снабдени с примамливи модули, за да генерира стотици нови Pokemon.

Според екипа, това е „безопасен, семеен начин да се насладите на Pokémon Go и да научите за науката за космическото изследване!“

17. CitySen Lounge, Grand Rapids

Този конкретен хотел в Гранд Рапидс използва уникалната идея да вземе страна в битката при Покемон! Играта позволява на всеки потребител да избере отбор, Team Mystic, Team Instinct или Team Valor.

Отстъпка за Team Mystic

CitySen предложи 10% отстъпка на всички играчи на Team Mystic, за да ги примами в бара. Друг начин е да се възползвате от вградените функции на играта.

Скачането на тенденциите е чудесен начин да осигурите на бизнеса си краткосрочен спад в трафика, продажбите или разпознаването. Бавно помага за изграждането на дългосрочно задържане и придава на бизнеса ви индивидуалност.

Дори ако закъснявате на партито Pokemon Go, винаги ще има друга тенденция зад ъгъла. Дръжте очите си обелени и се възползвайте!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me