17 Facebook-advertentietrucs die de verkoop echt stimuleren!

Gebruikt u Facebook-advertenties?

Ze zijn een fantastische manier voor eigenaren van online winkels om hun producten aan een groter publiek te presenteren. Het belangrijkste is dat ze uw producten voor het juiste publiek krijgen.

Voor eigenaren van e-commerce biedt Facebook u een eenvoudige manier om een ​​zeer specifieke klant te targeten en hen terug te leiden naar uw website.

Met behulp van bepaalde trucs en tips kun je er nog meer waarde uithalen. U kunt meer klikken, meer gerichte klanten en meer verkopen krijgen.

1. Gebruik een carrousel met meerdere producten

Met Facebook kunt u nu een carrouseladvertentie met meerdere producten kiezen. Er zijn talloze redenen waarom dit specifieke advertentietype de klikfrequentie verhoogt en uw kosten verlaagt.

carrouseladvertenties

Allereerst is het intrigerend en interactief. Klanten willen er doorheen scrollen en meer producten zien. Onze natuurlijke intriges zorgen ervoor dat we ermee klikken en ermee spelen. Dat trekt meer mensen naar uw merk en trekt ze aan.

Ten tweede laat je een groep producten zien die samenwerken. Gebruik deze optie om een ​​verhaal te vertellen of om uit te leggen hoe meerdere producten op elkaar inwerken.

Ten derde, gebruik het om een ​​breder scala aan producten te laten zien. Stel dat u snowboarduitrusting verkoopt. Klanten willen misschien niet meteen een snowboard kopen, maar je kunt de carrousel gebruiken om ze goedkopere producten zoals laarzen of wax te laten zien. Het geeft ze een veel grotere reden om te klikken.

2. Gebruik een videoadvertentie

Het algoritme van Facebook geeft actief prioriteit aan videocontent. Door een video te gebruiken, is het veel waarschijnlijker dat uw advertentie zijn weg vindt naar de feed van mensen. Niet alleen dat, maar het is aantrekkelijker als indeling. Statistieken tonen aan dat meer dan de helft van de dagelijkse Facebook-gebruikers elke dag video’s op het platform bekijkt.

Je klanten stoppen veel vaker om een ​​video te bekijken, omdat deze meteen begint te spelen wanneer ze erover scrollen.

Je kunt het ook gebruiken om je producten in actie te tonen. Asos doet dit bijvoorbeeld om te pronken met hun kledingassortiment. Als u een modewinkel heeft, kunt u zelf iets soortgelijks doen. Kies bij het maken van uw advertentie het videoformaat.

Asos

(Hoewel, te oordelen naar de nieuwe emoticon ‘boos gezicht’, niet iedereen dol is op het nieuwe Asos-assortiment!)

3. Gebruik ‘aanbiedingen’ van Facebook

Iedereen houdt van een uitverkoop en uw klanten zullen veel vaker klikken wanneer u korting aanbiedt.

Als u een uitverkoop heeft voor uw producten, kunt u een advertentie maken die specifiek is voor de uitverkoop of aanbieding. Waarom creëer je geen inleidend aanbod om mensen te verleiden? Kijk hoe Macy’s 25% korting biedt op alle producten van meer dan $ 100.

Macys bieden

Het beste van deze advertentie is dat uw potentiële klanten Facebook niet eens hoeven te verlaten om het in te wisselen. Er is minder wrijving en het dicht de kloof tussen een verkoop. Door op de advertentie te klikken, krijgen ze een unieke code die ze op uw website kunnen gebruiken. Deze specifieke methode maakt ook gebruik van ‘sociaal bewijs’ door anderen te laten zien dat ’14, 991 ‘mensen het al hebben opgeëist. Al met al is dit een schitterende manier om nieuwe en bestaande klanten naar uw website te lokken.

4. ‘Boost’ een bestaande populaire post

Soms zijn we op onze hoede voor het lanceren van een advertentie, omdat we gewoon nooit weten hoe goed deze zal reageren. Zal iemand doorklikken? Zal het geldverspilling zijn? Daarom is het een goed idee om een ​​bestaand bericht een boost te geven. U kunt een bericht kiezen dat al tonnen aandelen, doorkliks en interacties heeft gegenereerd. Met andere woorden, je weet dat het werkt. Geef het nu een boost om duizenden nieuwe mensen te bereiken.

U kunt ervoor kiezen om het te promoten bij mensen die uw pagina al leuk vinden, of om nieuwe mensen te bereiken. (Ik zal u verderop nog meer targetingtrucs laten zien). Het mooie van een versterkte post is dat je al weet dat het resultaten oplevert. Geef het een boost en u krijgt bijna gegarandeerd meer verkoop en aandacht.

Post promoten

5. Stop met verkopen!

Niet elke advertentie hoeft gericht te zijn op verkoop. Studies tonen zelfs aan dat we de neiging hebben flagrante advertenties te negeren. We zijn zo gewend advertenties online te zien dat we ze automatisch negeren. Zoek in plaats daarvan naar andere manieren om waarde uit uw advertentie te halen.

Een optie is het promoten van een evenement. Als e-commerce-eigenaar zijn evenementen een fantastische manier om de naamsbekendheid te vergroten. Misschien kunt u een productlanceringsevenement in uw regio organiseren. Als u een modewinkel heeft, kunt u een catwalk-evenement organiseren of een kledingevenement sponsoren. Als u een juwelierszaak runt, kunt u een workshop in uw omgeving organiseren. Gebruik dan een Facebook-evenement om het bewustzijn te vergroten.

Evenement

Kijk hoe Jasper’s Market een evenement gebruikt om te pronken met hun producten. Ze verkopen niets actief, maar het draagt ​​allemaal bij aan de uiteindelijke verkoop.

6. Versterk in plaats daarvan uw merkidentiteit

Dit is een geweldige manier om te adverteren zonder daadwerkelijk iets te verkopen. Neem bijvoorbeeld North Face. Ze zijn een outdoor- en avonturenwinkel. Maar hun advertenties zijn meer gericht op het versterken van hun merkidentiteit dan op directe verkoop.

noordelijke kant

Ze begrijpen dat Facebook-advertenties het beste werken als ze visueel, inspirerend en viraal van aard zijn. Op de lange termijn zullen ze hun klantenbestand opbouwen en hun merkloyaliteit versterken met deze vorm van adverteren.

7. Maak een aangepaste call-to-action

Als je het mij vraagt, is dit een van de beste nieuwe functies van Facebook. In plaats van het eenvoudige box-formaat te gebruiken, laat Facebook je nu een persoonlijke call-to-action maken. Het wordt nog steeds enorm onderbenut door merken en e-commerce verkopers. Toch zal het uw klikfrequentie drastisch verhogen.

Maak een aangepaste call-to-action

Ga bij het opzetten van uw advertentie naar het gedeelte ‘tekst en links’. Hiermee kunt u kiezen uit een paar dropdown-opties, zoals ‘nu winkelen’, ‘meer informatie’, ‘aanmelden’ enz. U kunt ook uw eigen aangepaste call-to-action invoeren. Dit zal uw klanten actief aanzetten om te klikken en uw potentiële verkoop stimuleren.

aangepaste call-to-action

Gericht op

Facebook heeft de unieke mogelijkheid om niche-advertenties aan te bieden. Het registreert de demografische en locatiegegevens van de meeste van zijn gebruikers. Het verzamelt ook hun interesses, hobby’s en banen. Allemaal super handig voor eigenaren van e-commerce. Er zijn echter een aantal nog krachtigere manieren om uw advertenties te targeten. Hier zijn een paar simpele ideeën.

8. Target uw websitebezoekers

Veel winkeliers gebruiken instinctief Facebook-advertenties om nieuwe klanten te bereiken. Het is echter veel effectiever om mensen te targeten die uw website al hebben bezocht. Ze kennen uw merk al. Ze hebben al door uw producten gebladerd. Er is daar al een verbinding, dus ze zullen eerder bij u kopen. Je hoeft ze alleen maar te herinneren! Met behulp van Facebook-advertenties kunt u hen herinneren aan uw website en in uw geest uw merkidentiteit versterken.

Allereerst moet u een klein stukje code gebruiken, een ‘Facebook-pixel’ genaamd. U plaatst het op uw website, zodat Facebook informatie kan verzamelen over wie uw site bezoekt. Klik nu bij het instellen van uw advertentie op de optie ‘Aangepaste doelgroep’.

Taregt websiteverkeer

Je ziet nu deze optie. Nu zal Facebook gebruikers targeten die al op uw website zijn geweest. Met deze techniek is de kans groter dat u doorklikt en verkoopt.

9. Target uw e-mailabonnees

Nogmaals, dit gebruikt dezelfde methode hierboven. Alleen deze keer is uw doelgroep nog nauwer met u verbonden. Ze hebben zich aangemeld bij uw e-maillijst, wat betekent dat ze al erg geïnteresseerd zijn in uw producten. Een paar zorgvuldige Facebook-advertenties zullen uw merkbekendheid nog verder vergroten en hen overtuigen om te kopen.

Target e-maillijst

10. Richt u op mensen die iets kopen

Facebook heeft onlangs een nieuw gedeelte van hun targetingalgoritme gelanceerd. Het heet ‘gedrag’, hieronder omcirkeld.

Target aankoopgedrag

Door in de vervolgkeuzelijst naar ‘koopgedrag’ te gaan, kunt u ervoor kiezen mensen te targeten die bezig zijn een bepaald product te kopen. Stel dat u op websites bent geweest op zoek naar een nieuwe gameconsole. Door cookies in uw browser te gebruiken, weet Facebook wanneer u op zoek bent naar een nieuwe console, dus begint het advertenties voor u weer te geven die zijn afgestemd op gamen. Je hebt dit waarschijnlijk zelf ervaren.

Als e-commerce verkoper kun je de tafels omdraaien. Nu kunt u mensen targeten die bezig zijn met het kopen van een console. Perfect als je games of accessoires verkoopt. U kunt dit voor bijna alles doen: sieraden, mode, zonnebrillen enz.

11. Mensen targeten op basis van hun inkomen (of bovengemiddelde online spenders)

Als u dure producten op voorraad heeft, wordt uw reclame over het algemeen verspild aan een blut student! Stel dat u luxe badzepen verkoopt voor $ 100 per stuk zeep, of premium zonnebrillen voor $ 500 per paar. Je hebt duidelijk een specifieke, high-end markt in gedachten. Ik heb nog nooit een blut student $ 100 zien vallen op een stuk zeep, dus gooi je gewoon reclamegeld in de lucht als je je product promoot bij dit brede publiek.

Doelinkomen

Door mensen te targeten met alleen een hoog eigen vermogen of een hoog gemiddeld inkomen, is de kans groter dat u uw doelgroep bereikt.

Facebook categoriseert ook degenen die meer dan gemiddeld online uitgeven. Uiteraard halen deze Facebook-gebruikers graag hun creditcards eruit en houden ze van een beetje online winkelen! Dit zijn de perfecte gebruikers om te targeten, vooral wanneer ze worden beperkt tot interesses en demografische gegevens.

12. Richt u op ouders op basis van de leeftijd van hun kinderen (of richt zich op aanstaande moeders!)

Deze is geweldig voor iedereen die babyproducten, kinderkleding of producten voor ouders verkoopt. Maar er is natuurlijk een enorm leeftijdsverschil voor ouders met kinderen. Als u zich op ‘ouders’ richt, kunnen die met een tiener bedoeld worden. Vrij zinloos als je babyaccessoires verkoopt. Dus Facebook splitst het op in de leeftijd van de kinderen van de ouders.

Target ouders

Er is ook een geweldige categorie net daaronder voor ‘aanstaande moeders’. Dit is een enorme markt om te tappen als je babykleding verkoopt, en Facebook laat je rechtstreeks promoten aan alle zwangere moeders over de hele wereld!

13. Target iemand in een langdurige relatie

Paren die de halve wereld van elkaar verwijderd zijn, sturen graag cadeaus. U kunt ze helpen door ze rechtstreeks te targeten. Facebook gebruikt zijn verschillende analyses om koppels te identificeren die een langdurige relatie hebben.

Target relatinships

Zoals u in de afbeelding kunt zien, kunt u ook mensen targeten als ze een jubileum hebben. Die mensen zijn steevast op zoek naar een geschenk in de nabije toekomst. U kunt ook vrienden targeten van mensen met een nieuwe baan of vrienden van een recent verloofd stel. Dit zijn mensen die waarschijnlijk iets willen kopen.

Beeldoptimalisatie

Facebook geeft prioriteit aan afbeeldingen en video’s boven andere vormen van inhoud, dus je moet ze precies goed krijgen. Je moet mensen tegenhouden met een in het oog springende foto. Hier zijn een paar trucs die zullen helpen.

14. Gebruik een witte achtergrond

Advertentiedeskundigen hebben duizenden tests uitgevoerd en kwamen tot de conclusie dat witte achtergronden voor meer doorkliks zorgen. Waarom? Omdat het in het algemeen de aandacht trekt. Webontwerpers gebruiken regelmatig witte ruimte om het hoofdobject meer te laten opvallen.

witte ruimte

Bekijk in deze afbeelding hoe de sinaasappel uit het scherm springt. Het wordt versterkt door het witte scherm erachter. Het oog van de klant wordt er automatisch naartoe getrokken en de kans is groter dat ze op de link klikken. Probeer het zelf met uw eigen advertenties.

15. Gebruik de derde regel

De regel van derden is een ontwerpprincipe dat helpt om een ​​gevoel van evenwicht in een afbeelding te creëren. Dit principe implementeren is eenvoudig; verdeel uw afbeelding in 9 dozen van gelijke grootte door twee lijnen horizontaal en twee verticaal te tekenen. Door het hoofdonderwerp van uw advertentie in de doorsneden van de getekende lijnen te plaatsen, krijgt u een evenwichtig gevoel. Hier is een advertentie die deze regel heeft geïmplementeerd:

Regel van derden

Deze jongens snappen het helemaal hier. De felle kleuren springen eruit, terwijl er een gevoel van uniformiteit en balans is – allemaal dankzij de handige dandy ‘regel van derden’. Merk op hoe opzettelijk de verhoudingen van de objecten zijn; tweederde van de advertentie zal de schoenen (primair object) zijn, terwijl het laatste een derde het merk (secundair object) zal zijn. Dit biedt een visuele hiërarchie, waarbij je eerst wordt aangetrokken door hun prachtige mocs, en vervolgens wordt voorgesteld aan het merk. Ze geven het product en het logo ook een hoop ademruimte, waardoor het een strakke en evenwichtige toets krijgt. Lees meer over ontwerpprincipes van Facebook-advertenties.

16. Zet uw product altijd in de rechterhand

Deze truc lijkt misschien vreemd, maar statistieken tonen aan dat producten beter verkopen wanneer ze in de rechterhand van een persoon worden geadverteerd. Gek! Maar waar. Dit alles is gebaseerd op eeuwenoude marketingkennis. In een winkel worden bijvoorbeeld artikelen die u regelmatig koopt aan de rechterkant geplaatst terwijl u naar beneden gaat.

Coke rechterhand

Je kunt dezelfde truc online gebruiken. Onze ogen worden onmiddellijk naar de rechterhand getrokken. Voor de meesten van ons is het natuurlijker.

Je kunt allerlei jedi mind-tricks gebruiken bij het gebruik van online marketing en reclame.

BONUS TRUC! 17. Gebruik een exact cijfer voor prijzen

Je geest verwerkt een eenvoudig figuur veel sneller dan een met centen. Dus in plaats van een zonnebril voor $ 14,95 te promoten, promoot je ze voor $ 15. Wees niet bang om naar boven of beneden af ​​te ronden om een ​​betere klikfrequentie na te streven.

Met deze trucs kun je zowel op korte als op lange termijn veel meer verkopen genereren.

Zoals altijd ben ik hier om al je vragen over Facebook-advertenties of marketing in het algemeen te beantwoorden. Bedankt voor het lezen!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map