17 Фацебоок огласни трикови који у ствари повећавају продају!

Да ли користите Фацебоок огласе?


Они су фантастичан начин да власници интернет продавница дођу до својих производа пред већом публиком. Најважније је да ваше производе добију пред правом публиком.

За власнике е-трговине, Фацебоок вам даје једноставан начин да циљате веома специфичног купца и вратите их на вашу веб локацију.

Помоћу одређених трикова и савета можете из њих извући још већу вредност. Можете добити више кликова, циљаних купаца и више продаје.

1. Користите вишеструку вртњу

Фацебоок вам сада омогућава да одаберете рекламу за вртиће са више производа. Постоји много разлога због чега ова врста огласа повећава кликовни постотак и смањује ваше трошкове.

вртиљачки огласи

Пре свега, то је интригантно и интерактивно. Купци желе да се пробуде и виде још производа. Наша природна сплетка води нас да се кликнемо и играмо с њом. То привлачи више људи према вашој марки и привлачи их.

Друго, показујете групу производа који раде заједно. Помоћу ове опције можете испричати причу или објаснити интеракцију више производа.

Треће, употреба показује шири спектар производа. Рецимо да продајете опрему за сновбоард. Купци можда неће одмах желети да купе сновбоард, али помоћу вртиља можете да им покажете јефтиније производе као што су чизме или восак. То им даје много већи разлог да кликну.

2. Користите видео оглас

Фацебоок алгоритам активно даје приоритет видео садржају. Употребом видео записа већа је вероватноћа да ће ваш оглас проћи до хране људи. И не само то, већ је више привлачан као формат. Статистички подаци показују да више од половине корисника Фацебоока свакодневно гледа видео записе на платформи.

Много је вероватније да ће вас клијенти зауставити и погледати видео снимак, јер се он одмах почиње репродуковати када их прегледају.

Можете га користити и за приказ својих производа у акцији. На примјер, Асос то ради како би показао свој асортиман одјеће. Ако имате модну продавницу, сличну ствар можете учинити и сами. Приликом креирања огласа одаберите формат видео записа.

Асос

(Иако, судећи по новом емотикону ‘љутог лица’, не воле сви нови асортиман Асоса!)

3. Користите Фацебоок ‘понуде’

Сви воле продају, а купци имају већу вероватноћу да кликну када понудите попуст.

Ако имате продају својих производа, можете да креирате оглас посебно за продају или понуду. Зашто не створити уводну понуду за завођење људи? Погледајте како Маци нуди 25% попуста на све производе који прелазе 100 УСД.

Мацис понуда

Најбоља ствар у вези с овим огласом је та што ваши потенцијални купци чак и не морају да напуштају Фацебоок да би га откупили. Мање је мање трења и то затвара јаз између продаје. Кликом на оглас добија се јединствени код који могу користити на вашој веб локацији. Ова посебна метода користи и ‘социјални доказ’, показујући другима да су је ’14, 991 ‘људи већ тврдили. Све у свему, ово је сјајан начин да привучете нове и постојеће купце на своју веб страницу.

4. „Појачајте“ постојећи популарни пост

Понекад смо опрезни с објављивањем рекламе, јер никада не знамо колико ће добро реаговати. Да ли ће неко кликнути? Хоће ли то бити губитак новца? Због тога је потицање постојећег поста сјајна идеја. Можете одабрати пост који је већ створио тона дељења, кликова и интеракција. Другим речима, знате да то делује. Сада је једноставно појачајте да бисте достигли хиљаде нових људи.

Можете је промовисати људима којима је ваша страница већ дража или вам се обратити новим. (Надаље ћу вам показати неке додатне трикове са циљањем). Лепота појачаног поста је што већ знате да доноси резултате. Појачајте га и готово вам је загарантовано више продаје и пажње.

Промовисање поста

5. Престаните да продајете!

Не мора сваки оглас бити фокусиран на продају. У ствари, студије показују да ми имамо тенденцију у подешавању оштрих реклама. Толико смо навикли да видимо рекламе на мрежи, да их аутоматски игноришемо. Уместо тога, потражите друге начине да добијете вредност од вашег огласа.

Једна од опција је промоција догађаја. Као власник е-трговине, догађаји су фантастичан начин за повећање свести о бренду. Можда бисте могли угостити догађај лансирања производа у вашој близини. Ако имате модну продавницу, можете организовати модну писту или спонзорити одевни догађај. Ако водите златарницу, можете организовати радионицу у вашем локалном крају. Затим користите Фацебоок догађај да бисте изградили свест о томе.

Евент

Погледајте како Јаспер’с Маркет користи догађај да би показао своје производе. Они не продају ништа активно, али све то доприноси евентуалној продаји.

6. Уместо тога, ојачајте идентитет своје робне марке

Ово је још један сјајан начин оглашавања, а да у ствари ништа не продате. Узмимо за пример Нортх Фаце. Они су продавница на отвореном и авантура. Ипак, њихови огласи се фокусирају на јачање идентитета свог бренда, а не на директну продају.

Нортх Фаце

Они разумију да се Фацебоок рекламе најбоље понашају када су по природи визуелне, инспиративне и виралне. Дугорочно ће изградити базу купаца и ојачати верност бранду овим обликом оглашавања.

7. Креирајте прилагођени позив на акцију

Ако мене питате, ово је једна од најбољих нових функција Фацебоока. Уместо да користи једноставан оквир формата, Фацебоок вам сада омогућава да креирате лични позив на акцију. И даље га огромно искоришћавају брендови и продавци е-трговине. Ипак, то ће драстично повећати вашу стопу кликова.

Направите прилагођени позив на акцију

Када постављате оглас, пређите на одељак „текст и везе“. Омогућиће вам да одаберете неколико падајућих опција, попут „купујте сада“, „научите више“, „пријавите се“ итд. Такође можете увести свој прилагођени позив на акцију. Ово ће активно нагнати ваше купце да кликну и повећаће вашу потенцијалну продају.

прилагођени позив на акцију

Циљање

Фацебоок има јединствену могућност да нуди нишно оглашавање. Биљеже демографске и локацијске податке већине својих корисника. Такође прикупља њихове интересе, хобије и послове. Све ово је супер корисно за власнике е-трговине. Међутим, постоје неки још снажнији начини за циљање огласа. Ево неколико једноставних идеја.

8. Циљајте посетиоце ваше веб странице

Многи власници продавница инстинктивно користе Фацебоок огласе да би контактирали нове купце. Међутим, заправо је много ефикасније циљати људе који су већ посетили вашу веб локацију. Већ су упознати са вашом марком. Већ су прегледали ваше производе. Већ постоји веза, тако да је вероватније да ће купити од вас. Треба их само подсетити! Користећи Фацебоок огласе, можете их подсетити на вашу веб страницу и ојачати идентитет свог бренда.

Пре свега, мораћете да користите мали део кода који се зове „Фацебоок пиксел“. Постављате га на своју веб страницу, тако да Фацебоок може да прикупља информације о томе ко посећује вашу веб локацију. Сада, када постављате оглас, кликните на опцију „Прилагођена публика“.

Тарегт саобраћај на веб локацији

Сада ћете видети ову опцију. Сада ће Фацебоок циљати на кориснике који су већ били на вашој веб локацији. Пуно је вероватније да ћете кликнути и продати ову технику.

9. Циљајте своје претплатнике путем е-поште

Опет, користи се исти поступак горе. Само овог пута ваша циљна публика је још више повезана са вама. Пријављени су на вашу листу е-поште, што значи да су већ веома заинтересовани за ваше производе. Неколико пажљивих Фацебоок огласа још више ће побољшати вашу робну марку и убедити их да купе.

Циљана листа е-поште

10. Циљајте људе у процесу куповине нечега

Фацебоок је недавно лансирао нови одељак свог алгоритма циљања. Зове се ‘понашања’, кружено је испод.

Циљајте понашање купње

Преласком на „понашање куповине“ на падајућем изборнику, можете одлучити да циљате људе који су у процесу куповине одређеног производа. Рецимо да прегледавате веб локације желећи купити нову играћу конзолу. Користећи колачиће на вашем прегледачу, Фацебоок зна када сте тражили нову конзолу, па почиње са приказивањем огласа прилагођених играма. То сте вероватно и сами доживели.

Као продавац у електронској трговини можете да преврнете столове. Сада можете да циљате људе који су у току куповине конзоле. Савршено ако продајете игре или додатке. То можете учинити за готово све: накит, моду, сунчане наочале итд.

11. Циљајте људе на основу њихових прихода (или изнадпросечних интернет потросача)

Ако складиштите скупе производе, ваше оглашавање се углавном троши на покварене студенте! Рецимо да продајете луксузне сапуне за купку по 100 сапуница или врхунске сунчане наочаре по 500 долара по пару. Јасно имате на уму одређено тржиште, врхунског тржишта. Никада нисам видео да студент сломљен баца 100 УСД на сапун, па само бацате рекламни новац у зрак ако свој производ промовишете широкој публици.

Циљани приход

Циљањем људи који имају само високу нето вредност или висок просечан приход, већа је вероватноћа да ћете погодити циљну публику.

Фацебоок такође категорише оне који на мрежи троше више од просека. Наравно, ови корисници Фацебоока радо извлаче своје кредитне картице и воле мало куповине на мрежи! Ово су савршени корисници које треба циљати, посебно када сужавају интересе и демографију.

12. Циљајте родитеље према старости њихове деце (или циљајте будуће мајке!)

Овај је одличан за све који продају производе за бебе, дечију одећу или производе за родитеље. Али очигледно је да постоји велики јаз у годинама за родитеље са децом. Циљање „родитеља“ може значити оне са тинејџерима. Прилично бесмислено ако продајете додатке за бебе. Тако га Фацебоок рашчлањује у доба деце родитеља.

Циљајте родитеље

Постоји такође сјајна категорија испод ове за „труднице“. Ово је велико тржиште које можете продати ако продајете одећу за бебе, а Фацебоок вам омогућава да директно промовишете трудне маме широм света!

13. Усмерите некога у дугорочну везу

Парови који су на пола света удаљени један од другог воле да шаљу поклоне. Можете им помоћи тако што ћете их директно циљати. Фацебоок користи различите аналитичке податке како би идентификовао парове који су у вези на дуже релације.

Циљна релатипсија

Као што видите на слици, можете циљати и људе ако имају годишњицу. Ти људи увек траже поклон у блиској будућности. Такође можете да циљате пријатеље оних који имају нови посао или пријатеље недавно зарученог пара. То су људи који ће вероватно тражити да нешто купе.

Оптимизација слике

Фацебоок даје приоритет сликама и видео записима над другим облицима садржаја, тако да морате да их исправите. Морате зауставити људе на њиховим траговима уз привлачну фотографију. Ево неколико трикова који ће вам помоћи.

14. Користите белу позадину

Стручњаци за оглашавање урадили су хиљаде тестова и закључили да бијеле позадине повећавају број кликова. Зашто? Јер, уопштено, привлачи око. Веб дизајнери редовно користе бели простор да би се главни предмет више истакнуо.

Бели простор

На овој слици погледајте како наранџаста боја испадне са екрана. Појачала га је бела боја иза ње. Поглед купца аутоматски се привлачи према њему и већа је вероватноћа да ће кликнути на везу. Пробајте и сами са својим огласима.

15. Користите правило трећине

Правило трећине је принцип дизајна који помаже створити осећај равнотеже у слици. Примена овог принципа је лака; поделите своју слику у 9 кутија једнаке величине цртањем две линије водоравно и две вертикално. Постављање главног предмета вашег огласа у пресеке исцртаних линија даје избалансиран осећај. Ево огласа који је имплементирао ово правило:

Правило трећине

Ови момци то апсолутно схватају овде. Светле боје искачу, док постоји осећај једноликости и равнотеже – а све захваљујући приручном данди „владању трећине“. Примјетите колико су намјерни пропорције предмета; две трећине огласа ће бити ципеле (примарни предмет), док ће коначна трећина бити марка (секундарни објект). Ово омогућава визуелну хијерархију, где сте прво привукли њихове прелепе макрове, а затим сте упознати са марком. Такође дају производу и логотипу тону простора за дисање, дајући му елегантан и уравнотежен додир. Прочитајте више о принципима дизајна Фацебоок огласа.

16. Увек стављајте производ у десну руку

Овај трик може изгледати чудно, али статистика показује да се производи продају када се рекламирају у некој десној руци. Лудо! Али истинито. Све се то заснива на маркетиншким сазнањима вековима. На пример, у продавници се предмети које редовно купујете постављају са десне стране док се померате према доле.

Кока десна рука

Можете користити исти трик на мрежи. Наше се очи одмах повлаче у десну руку. За већину нас то је природније.

Можете користити све врсте једи трикова ума при коришћењу мрежног маркетинга и рекламирања.

БОНУС ТРИЦК! 17. Користите тачну цифру за одређивање цена

Ваш ум обрађује једноставну фигуру много брже од оне са новчићима. Дакле, уместо да промовишете пар сунчаних наочара по 14,95 УСД, промовирајте их на 15 УСД. Не бојте се заокружити горе или доље у потрази за бољом стопом кликова.

Помоћу ових трикова можете остварити много више продаје, како у кратком, тако и у дугорочном року.

Као и увек, ту сам да одговорим на сва ваша питања о Фацебоок оглашавању или маркетингу уопште. Хвала за читање!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map