17 Shpifje në Facebook që vërtet rritin shitjet!

A po përdorni reklama në Facebook?


Ata janë një mënyrë fantastike për pronarët e dyqaneve online që të marrin produktet e tyre para një audiencë më të madhe. Më e rëndësishmja, ata marrin produktet tuaja para audiencës së duhur.

Për pronarët e e-commerce, Facebook ju jep një mënyrë të thjeshtë për të synuar një klient shumë specifik dhe për t’i kthyer ata në faqen tuaj të internetit.

Duke përdorur truket dhe këshilla të caktuara, mund të shtrydhni edhe më shumë vlera prej tyre. Mund të merrni më shumë klikime, klientë më të synuar dhe më shumë shitje.

1. Përdorni një karusel me shumë produkte

Facebook tani ju lejon të zgjidhni një reklamë karusel me shumë produkte. Ka mijëra arsye pse ky lloj i veçantë i reklamës rrit normën e klikimit dhe ul kostot tuaja.

reklama me karusel

Para së gjithash, është intriguese dhe ndërvepruese. Konsumatorët duan të lëvizin dhe të shohin më shumë produkte. Intrigimi ynë natyror na çon të klikojmë dhe të luajmë me të. Kjo tërheq më shumë njerëz në markën tuaj, dhe i angazhon ata.

Së dyti, ju tregojnë një grup produktesh që punojnë së bashku. Përdorni këtë mundësi për të treguar një histori ose për të shpjeguar sesi ndërveprojnë shumë produkte.

Së treti, përdorni atë tregojnë një gamë më të gjerë të produkteve. Le të themi se shesni pajisje dëbore. Konsumatorët mund të mos dëshirojnë menjëherë të blejnë një dëborë, por mund të përdorësh karusel për t’u treguar atyre produkte më të lirë si çizmet ose dylli. Kjo u jep atyre një arsye shumë më të madhe për të klikuar.

2. Përdorni një shpallje video

Algoritmi i Facebook prioritizon në mënyrë aktive përmbajtjen e videos. Duke përdorur një video, reklama juaj ka më shumë të ngjarë të gjejë rrugën e saj në ushqimin e njerëzve. Jo vetëm kaq, por është më tërheqës si një format. Statistikat tregojnë se më shumë se gjysma e përdoruesve të përditshëm të Facebook shikojnë video në platformë çdo ditë të vetme.

Klientët tuaj kanë më shumë të ngjarë të ndalojnë dhe të shikojnë një video, pasi ajo menjëherë fillon të luajë kur ata lëvizin mbi të.

Ju gjithashtu mund ta përdorni atë për të treguar produktet tuaja në veprim. Për shembull, Asos e bëjnë këtë për të treguar gamën e tyre të rrobave. Nëse zotëroni një dyqan të modës, mund të bëni vetë një gjë të ngjashme. Kur krijoni reklamën tuaj, zgjidhni formatin e videos.

ASOS

(Megjithëse, duke gjykuar nga emoticon face fytyrë e zemëruar ’e re, jo të gjithë e duan gamën e re të Asos!)

3. Përdorni ofertat e Facebook-ut

Të gjithë e duan një shitje, dhe klientët tuaj kanë më shumë të ngjarë të klikojnë kur ofroni një zbritje.

Nëse keni një shitje në produktet tuaja, mund të krijoni një shpallje posaçërisht për shitje ose ofertë. Pse të mos krijoni një ofertë hyrëse për të tërhequr njerëzit brenda? Shikoni se si ofrojnë Macy 25% zbritje të të gjitha produkteve mbi 100 dollarë.

Ofrojnë Macys

Gjëja më e mirë në lidhje me këtë shpallje është se klientët tuaj të mundshëm nuk kanë nevojë as të lënë Facebook për ta shlyer atë. Ka më pak fërkime dhe mbyll hendekun midis një shitje. Klikimi i reklamës u jep atyre një kod unik, të cilin mund ta përdorin në faqen tuaj të internetit. Kjo metodë e veçantë përdor gjithashtu proof provën shoqërore ’, duke u treguar të tjerëve se ‘14, 991 njerëz tashmë e kanë pretenduar atë. Në përgjithësi, kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të tërhequr klientët e rinj dhe ekzistues në faqen tuaj të internetit.

4. ost Nxit një postim ekzistues popullor

Ndonjëherë, ne jemi të kujdesshëm për të nxjerrë një shpallje, sepse thjesht nuk e dimë se sa mirë do të reagojë. A do të klikojë dikush përmes? A do të jetë një humbje parash? Kjo është arsyeja pse rritja e një posti ekzistues është një ide e shkëlqyeshme. Mund të zgjedhësh një postim që ka gjeneruar tashmë mijëra aksione, klikime dhe ndërveprime. Me fjalë të tjera, ju e dini se funksionon. Tani, thjesht forcojeni atë për të arritur mijëra njerëz të rinj.

Ju mund të zgjidhni ta promovoni atë te njerëzit që tashmë pëlqejnë faqen tuaj, ose t’i drejtoheni njerëzve të rinj. (Unë do t’ju tregoj disa hile më të synuara më poshtë). Bukuria e një posti të rritur është që ju tashmë e dini se ajo jep rezultate. Nxiteni atë, dhe pothuajse ju garantoni më shumë shitje dhe vëmendje.

Promovoni postimin

5. Ndaloni shitjen!

Jo çdo shpallje duhet të përqendrohet në shitje. Në fakt, studimet tregojnë se ne kemi prirje të rregullojmë reklama të paqarta. Ne jemi mësuar të shohim reklama në internet që automatikisht i injorojmë ato. Në vend të kësaj, kërkoni mënyra të tjera për të marrë vlerë nga reklama juaj.

Një mundësi është promovimi i një ngjarje. Si pronar i tregtisë elektronike, ngjarjet janë një mënyrë fantastike për të rritur vetëdijen për markën. Ndoshta ju mund të organizoni një ngjarje të fillimit të produktit në zonën tuaj. Nëse zotëroni një dyqan të modës, mund të organizoni një ngjarje për një katastrofë ose të sponsorizoni një ngjarje rrobash. Nëse keni një dyqan bizhuteri, mund të organizoni një punëtori në zonën tuaj lokale. Pastaj përdorni një ngjarje në Facebook për të ndërtuar vetëdijen për të.

ngjarje

Shikoni sesi përdor Tregu i Jasper një ngjarje për të shfaqur produktet e tyre. Ata nuk po shesin asgjë në mënyrë aktive, por të gjitha kontribuojnë në shitje eventuale.

6. Fuqizoni në vend të identitetit tuaj të markës

Kjo është një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme për të reklamuar pa shitur asgjë. Merrni për shembull North North Face. Ata janë një dyqan në natyrë dhe aventura. Megjithatë, reklamat e tyre përqendrohen në forcimin e identitetit të markës së tyre sesa në shitje të drejtpërdrejtë.

Fytyra e Veriut

Ata e kuptojnë që reklamat në Facebook funksionojnë më mirë kur ato janë natyrore vizuale, frymëzuese dhe virale. Në planin afatgjatë, ata do të ndërtojnë bazën e tyre të klientëve dhe do të forcojnë besnikërinë e markës së tyre me këtë formë të reklamimit.

7. Krijoni një thirrje për veprim të personalizuar

Nëse më pyet, kjo është një nga karakteristikat më të mira të reja të Facebook. Në vend që të përdorni formatin e thjeshtë të kutisë, Facebook tani ju lejon të krijoni një thirrje për veprim. Stillshtë ende shumë e keqpërdorur nga markat dhe shitësit e e-commerce. Megjithatë, kjo do të rrisë në mënyrë drastike normën tuaj të klikimit.

Krijoni një thirrje për veprim të personalizuar

Kur vendosni reklamën tuaj, drejtohuni tek seksioni “teksti dhe lidhjet”. Kjo do t’ju lejojë të zgjidhni nga disa opsione që bien poshtë, si ‘dyqan tani’, ‘mësoni më shumë’, ‘regjistrohuni’ etj. Ju gjithashtu mund të futni vetë thirrjen tuaj për veprim. Kjo do t’i shtyjë në mënyrë aktive klientët tuaj të klikojnë dhe rritin shitjet tuaja të mundshme.

thirrje për veprim me porosi

Targetimi

Facebook ka aftësinë unike për të ofruar reklama të ngrohta. Ai regjistron të dhënat demografike dhe vendndodhjen e shumicës së përdoruesve të saj. Ajo gjithashtu mbledh interesat, hobi dhe punët e tyre. Të gjitha janë shumë të dobishme për pronarët e e-commerce. Sidoqoftë, ka disa mënyra edhe më të fuqishme për të synuar reklamat tuaja. Këtu janë disa ide të thjeshta.

8. Synoni vizitorët e faqes suaj të internetit

Shumë pronarë të dyqaneve instinktivisht përdorin reklama në Facebook për t’u afruar klientëve të rinj. Sidoqoftë, është në të vërtetë shumë më efektive për të synuar njerëzit që kanë vizituar faqen tuaj të internetit. Ata tashmë janë njohur me markën tuaj. Ata kanë shfletuar tashmë produktet tuaja. Tashmë ekziston një lidhje atje, kështu që ata kanë më shumë të ngjarë të blejnë nga ju. Thjesht duhet t’i kujtoni ato! Duke përdorur reklamat në Facebook, ju mund t’i kujtoni ato në faqen tuaj të internetit dhe të forconi identitetin tuaj të markës në mendjen e tyre.

Para së gjithash, do të duhet të përdorni një pjesë të vogël të kodit të quajtur “pixel në Facebook”. Ju e vendosni atë në faqen tuaj të internetit, në mënyrë që Facebook të mund të mbledhë informacione se kush viziton faqen tuaj. Tani, kur vendosni reklamën tuaj, klikoni në opsionin ‘Auditori i Veçantë’.

Trafiku i faqes në internet Taregt

Tani do ta shihni këtë mundësi. Tani, Facebook do të synojë përdoruesit që kanë qenë tashmë në faqen tuaj të internetit. Ka shumë më shumë të ngjarë të merrni kontrollin dhe shitjen duke përdorur këtë teknikë.

9. Synoni pajtimtarët tuaj me email

Përsëri, kjo përdor të njëjtën metodë më lart. Vetëm këtë herë, audienca juaj e synuar është edhe më e lidhur me ju. Ata janë regjistruar në listën tuaj të postës elektronike, do të thotë se ata janë tashmë shumë të interesuar për produktet tuaja. Disa reklama të kujdesshme në Facebook do të rrisin ndërgjegjësimin e markës suaj edhe më tej, dhe t’i bindni ata të blejnë.

Lista e synuar e emailit

10. Synoni njerëzit në procesin e blerjes së diçkaje

Facebook së fundmi ka lançuar një pjesë të re të algoritmit të tyre të synimeve. Quhen ‘sjellje’, që qarkullojnë më poshtë.

Sjellja e synuar e blerjes

Duke u drejtuar te “sjellja blerëse” në rënie, ju mund të zgjidhni për të synuar njerëzit që janë në procesin e blerjes së një produkti të veçantë. Le të themi se keni kërkuar në uebfaqe duke kërkuar të blini një tastierë të re lojrash. Duke përdorur cookie-t në shfletuesin tuaj, Facebook e di kur keni kërkuar një tastierë të re, kështu që fillon të shërbejë reklama për ju të përshtatura për lojëra. Ju ndoshta e keni përjetuar këtë vetë.

Si një shitës i tregtisë elektronike, ju mund të rrokullisni tabelat. Tani mund të synoni njerëzit që janë në proces të blerjes së një tastierë. E përkryer nëse shisni lojëra ose pajisje shtesë. Ju mund ta bëni këtë për pothuajse çdo gjë: stoli, modë, syze dielli etj.

11. Personat e synuar bazuar në të ardhurat e tyre (ose shpenzuesit mbi mesataren në internet)

Nëse bleni produkte të shtrenjta, reklamimi juaj zakonisht harxhohet në një student të prishur! Le të themi që ju shesni sapun luksoze banjosh me 100 dollarë bar, ose syze dielli premium me 500 dollarë një palë. Keni qartë një mendje të veçantë për një treg të nivelit të lartë. Unë kurrë nuk kam parë një student të thyer të bjerë 100 dollarë në një bar sapun, kështu që thjesht po hedh paratë e reklamimit në ajër nëse promovon produktin tënd në këtë audiencë të gjerë.

Të ardhurat e synuara

Duke synuar njerëzit me vetëm një vlerë të lartë neto ose të ardhura mesatare të larta, keni më shumë të ngjarë të godisni audiencën tuaj të synuar.

Facebook gjithashtu kategorizon ata që shpenzojnë më shumë se mesatarja në internet. Natyrisht, këta përdorues të Facebook janë të lumtur që marrin kartat e tyre të kreditit dhe i duan pak blerjet në internet! Këta janë përdoruesit e përsosur për të synuar, veçanërisht kur ngushtohen me interesat dhe demografinë.

12. Prindërit synuar sipas moshës së fëmijëve të tyre (ose nënat synuese të pritura!)

Kjo është e shkëlqyeshme për këdo që shet produkte për fëmijë, rroba të fëmijëve ose produkte për prindërit. Por, padyshim, ekziston një hendek i madh në moshë për prindërit me fëmijë. Synimi “prindërit” mund të nënkuptojë ata me një adoleshent. Pothuajse e pakuptimtë nëse shisni pajisje për fëmijë. Kështu që Facebook e zbërthen në epokën e fëmijëve të prindërve.

Prindërit synues

Ekziston edhe një kategori e shkëlqyeshme nën këtë për ‘nënat në pritje’. Ky është një treg i shkëlqyeshëm nëse shet rroba për fëmijë, dhe Facebook ju lejon të promovoni drejtpërdrejt te të gjitha nënat shtatzëna në të gjithë botën!

13. Synoni dikë në një marrëdhënie afatgjatë

Iftet që janë gjysmë-bota larg njëri-tjetrit, duan të dërgojnë dhurata. Ju mund t’i ndihmoni ata, duke i synuar ata drejtpërdrejt. Facebook përdor analitikën e tij të ndryshme për të identifikuar çifte që janë në marrëdhënie në distanca të gjata.

Marrëdhëniet e synuara

Siç mund ta shihni në imazh, ju gjithashtu mund të synoni njerëzit nëse ata do të vijnë një përvjetor. Ata njerëz janë në kërkim të një dhurate pa ndryshim në të ardhmen e afërt. Ju gjithashtu mund të synoni miqtë e atyre që kanë një punë të re ose miq të një çifti të fejuar kohët e fundit. Këta janë njerëz që ka të ngjarë të kërkojnë të blejnë diçka.

Optimizimi i figurës

Facebook i jep përparësi imazheve dhe videove mbi format e tjera të përmbajtjes, kështu që ju duhet t’i merrni ato ashtu si duhet. Ju keni për të ndaluar njerëzit në gjurmët e tyre me një foto tërheqëse në sy. Këtu janë disa nga truket që do t’ju ndihmojnë.

14. Përdorni një sfond të bardhë

Ekspertët e reklamave kanë bërë mijëra testime dhe kanë arritur në përfundimin se sfondet e bardha drejtojnë më shumë klikime. Pse? Sepse, në përgjithësi, tërheq vëmendjen. Dizajnuesit e uebit përdorin rregullisht hapësirën e bardhë për ta bërë objektin kryesor të dalë më shumë.

hapesire e bardhe

Në këtë imazh, shihni se si portokalli del nga ekrani. Boostshtë rritur nga ekrani i bardhë pas tij. Syri i klientit tërhiqet automatikisht drejt tij, dhe ka shumë më shumë të ngjarë të klikojnë në lidhje. Provojeni vetë me reklamat tuaja.

15. Përdorni Rregullin e tretë

Rregulli i të tretëve është një parim i projektimit që ndihmon në krijimin e një ndjenje ekuilibri në një imazh. Zbatimi i këtij parimi është i lehtë; ndajeni imazhin tuaj në 9 kuti me madhësi të barabartë duke vizatuar dy rreshta horizontale dhe dy vertikale. Vendosja e temës kryesore të reklamës tuaj në seksionet kryq të linjave të vizatuara jep një ndjenjë të ekuilibruar. Këtu është një reklamë që zbatoi këtë rregull:

Rregulli i tretë

Këta djem e marrin atë absolutisht pikërisht këtu. Ngjyrat e ndritshme shfaqen, ndërsa ekziston një ndjenjë e uniformitetit dhe ekuilibrit – gjithçka falë “rregullit të tretë” të dobishëm. Vini re se sa të qëllimshme janë proporcionet e objekteve; dy të tretat e reklamës do të jenë këpucët (objekti parësor) ndërsa një e treta e fundit do të jetë marka (objekt sekondar). Kjo siguron një hierarki vizuale, ku së pari tërhiqeni tek mocionet e tyre të bukura, atëherë jeni prezantuar me markën. Ata gjithashtu i japin produktit dhe logos një ton hapësirë ​​frymëmarrjeje, duke i dhënë asaj një prekje të hijshme dhe të ekuilibruar. Lexoni më shumë rreth parimeve të projektimit të Facebook Ads.

16. Gjithmonë vendosni produktin tuaj në dorën e djathtë

Ky mashtrim mund të duket i çuditshëm, por statistikat tregojnë se produktet shesin më mirë kur reklamohen në dorën e djathtë të një personi. Crazy! Por, e vërtetë. E gjitha kjo bazohet në njohuritë e marketingut në moshë. Për shembull, në një dyqan, artikujt që blini rregullisht vendosen në anën e djathtë ndërsa zhvendoseni poshtë.

Koka e djathtë

Mund ta përdorni të njëjtin hile në internet. Sytë tanë tërhiqen menjëherë në dorën e djathtë. Për shumicën prej nesh, është më e natyrshme.

Ju mund të përdorni të gjitha llojet e trukave jedi kur përdorni marketing dhe reklamim në internet.

BONUS TRICK! 17. Përdorni një figurë të saktë për çmimet

Mendja juaj përpunon një shifër të thjeshtë shumë më shpejt sesa ajo me pennies. Pra, në vend që të promovoni një palë syze dielli në 14,95 dollarë, promovoni ato në 15 dollarë. Mos kini frikë të rrumbullakoheni lart ose poshtë në ndjekjen e një norme më të mirë klikimi.

Duke përdorur këto hile, ju mund të drejtoni shumë më shumë shitje si në planin afatshkurtër ashtu edhe për atë afatgjatë.

Si gjithmonë, unë jam këtu për t’iu përgjigjur pyetjeve që keni në lidhje me reklamimin në Facebook ose marketingun në përgjithësi. Faleminderit per leximin!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map