Pokemon Go je bonafidni fenomen. U američkoj prodavaonici aplikacija za samo nekoliko dana nadmašio je ljestvicu aplikacija s najvećim brzinama, prije nego što će se predstaviti u 69 zemalja (i brojeći).

Evo samo još nekoliko ludih statistika:

  • Na svom vrhuncu, Pokemon Go generirao je dvostruko više dnevnog korištenja od Facebook aplikacije.
  • Ima aktivnijih korisnika od Twittera.
  • 645 milijuna interakcija na društvenim medijima o Pokemon Go-u u prvih deset dana.

… I četiri tjedna svog života nikad se više neću vratiti.

Pokemon Go Craze

Ali Pokemon Go nije samo tehnička senzacija, to je fantastičan generator novca za mala poduzeća i poduzetnike. Korišćenjem trenda, neke tvrtke povećale su profit za 75%.

Posebno je snažan u malim restoranima i kafićima. U nedavnom istraživanju 84% lovaca na poke rekao je da su tijekom igre posjetili malu tvrtku, trošeći u prosjeku 11,30 dolara.

Drugi su pokrenuli nova internetska poduzeća ili koristili trend bilježenja novih potencijalnih klijenata putem društvenih medija. Ovo će gamifikaciju prebaciti na sljedeću razinu! Zaokružio sam 19 različitih načina na koji su ljudi zarađivali pomoću Pokemon Go-a, s nekoliko savjeta kako možete slijediti njihove rezultate, ali prvo …

Što je Pokemon Go?

Aplikacija potiče igrače (ili „Pokemonove trenere“) da pronađu Pokemon u stvarnom svijetu oko sebe. Na primjer, u lokalnoj školi možete primijetiti Pikachu ili vjevericu u teretani.

(Ili … vjerojatnije … još jedan frižider ‘Pidgey posvuda).

Aplikacija koristi “proširenu stvarnost” – tehnologiju koja slojeva digitalne elemente u stvarnom svijetu – za prikaz Pokemona putem kamere vašeg pametnog telefona.

To znači da milijuni lovaca na Pokemone izlaze u stvarni svijet, istražuju nova mjesta, love mala stvorenja. Stotine malih tvrtki iskoristile su to uz picerije i kafiće koji nude popuste i poticaje za igrače Pokemon Go-a (uostalom, lov na Pokemon je žedan posao!)

Pokemon-go-1

Internetske tvrtke također su aktivne. Pokemon Go primio je šest milijuna Twittera u svom prvom tjednu, sa stotinama tvrtki koje su uskočile u razgovor kako bi zabilježile potencijalne klijente.

Važan je podsjetnik da i vi možete plasirati svoje internetsko poslovanje u stvarnom svijetu. Pogledajmo bliže neke tvrtke koje ostvaruju unovčenje.

1. PokemonGoAmerica.com

Ako postoji jedna stvar za koju možete garantirati kada se razbukta trend, to je da će prodavači iz domene web lokacije politi iz stolarije!

Domena „PokemonGoAmerica.com“ nakratko je postavljena na aukciji na eBayu za nevjerojatnih 2,999 dolara. Ako možete dobiti unosno ime domene prije nego što trend pokupi brzinu, brzo možete zaraditi prodajom.

2. Poketree.com

Cijela vikend industrija iskače oko Pokemon Go-a. Kupnja i prodaja računa Pokemon Go postala je posebno popularna, s visokim računima koji prodaju za relativno visoke cijene.

Pokemon Go Market Place

Poketree.com postavljen je kao tržište za kupnju i prodaju tih računa. U trenutku pisanja knjige, na primjer, možete kupiti nivo 21 za 150 dolara.

Poketree također djeluje kao općenitije tržište, a prodavači nude “usluge izbacivanja jaja” i majice za kupnju. Web stranica sama zarađuje putem prikaznih oglasa, a vjerojatno i malim provizijama od svake prodaje.

3. T-Mobile

T-Mobile je jedan od najvećih britanskih pružatelja usluga mobilne i širokopojasne mreže, a oni su vrlo brzo iskoristili Pokemon Go za stvaranje potencijalnih potencijala za svoje poslovanje..

T Mobile Besplatni podaci za Pokemon Go Player

Oni su genijalno upali u jedan od najvećih problema s kojima se suočavaju lovci na Poke: potreba za 3G i 4G podacima! Svojim kupcima nudili su besplatne neograničene podatke za Pokemon Go (i to cijelu godinu). T-Mobile je također promovirao popust od 50% na prijenosne napajanje u svojim prodavaonicama, tako da su lovci na Poke imali mogućnost u slučaju pražnjenja baterije.

Predstavili su ovu jedinstvenu ponudu novim i postojećim kupcima, tako da je vjerojatno da će ući u Pokemon trend generirati tisuće novih potencijalnih klijenata.

4. Vrijeme krafne

Donut Time (australski pekar) skočio je na trend stvarajući poseban asortiman Pokemon krafni, pod nazivom ‘Ja Pika-biram te!’, Ne samo da je krafna u ograničenom izdanju stvorila red kupaca, već je i jedna slika krafne na Instagramu , prikupio je 10 000 lajkova i gotovo 2000 komentara.

Donut Time Pokemon Go Theme

Donut Time su uvijek brzi za nove trendove, stvorivši krafnu ‘Donald Trump’! Pomoću Instagrama za izgradnju svoje publike oni su jedan od najboljih primjera mobilnog marketinga.

5. Pop Shop, New Jersey

Ova jela u New Jerseyju uvijek je popularna zahvaljujući sendvičima sa sirom na žaru, ali s Pokemon Goom u punom jeku privukla je još veće gužve.

Ponudili su besplatni sladoled svakom igraču Pokemon Go-a koji je naručio udubljenje u restoranu. Promocija je tako dobro funkcionirala, istrčali su.

pokestops

Pop Shop je imao sreće što se nalazio u neposrednoj blizini ‘Pokestopa’, gdje se redovito rađaju novi poker loptice i drugi predmeti. Ovi Pokestopovi su košnica za igrače Pokemona. U stvari, 71% igrača posjetilo je posao jednostavno zato što je bilo blizu Pokestopa.

Ako imate tvrtku u blizini Pokestopa, bit će znatno lakše namamiti igrače u vaš kafić, restoran ili trgovinu.

6. McDonald’s sponzorirani Pokestopovi

Do sada je Pokemon Go bio potpuno bez oglašavanja. Osvježavajuće je za igrače, ali frustrirajuće za tvrtke koje nisu mogle unovčiti izravno iz aplikacije.

Sve će se to promijeniti jer Niantic (tim koji stoji iza igre) otvara ‘sponzorirane Pokestopove’.

mcdonalds sponzorirao pokestop

Prvi koji će imati koristi bit će McDonald’s. Dogovorili su se da sponzoriraju 3.000 Pokestopova u Japanu, što će vjerovatno dovesti do velikog povećanja prometa nogom dok se Pokehunters zaustavljaju u McDonaldsu da uhvate Pokemon i napunite gorivo..

Starbucks također započinju s akcijom, a uskoro možemo vidjeti i sponzorirane Starbucks Pokestopove. To je tehnika koju je Niantic prije koristio u prethodnoj igri ‘Ingress’, u kojoj je Jamba Juice bio sponzorirana lokacija.

Niantic je nagovijestio da će se i druge tvrtke moći prijaviti za “sponzorirani Pokestop”, ali šutjeli su oko točnih detalja. Pratite događanja na njihovoj web stranici.

7. L’inizio Bar, Queens

Jedna pizzeria otišla je korak dalje. Smješten na Pokestop-u, L’inizio Pizza Bar kupio je niz ‘modula mamaca’ iz internetske trgovine Pokemon Go. Ti mamci rađaju Pokemon brže nego inače i aktiviraju se 30 minuta.

Kupljeni moduli mamaca - Líinizio Bar

Lovci na Pokemone aktivno se kreću prema mamcima u nadi da će uhvatiti novi i rijetki Pokemon. Postavljajući modul mamaca u svoj restoran, upravitelj, Sean Benedetti, svoj je posao povećan za 75% dok su kupci plutali da ih uhvate.

Došli smo ljudi, sjeli i popili nekoliko piva i igrali igra Pokemon, objasnio je Benedetti za New York Post.

Prema jednom istraživanju, 68% igrača Pokemon Go-a posjetilo je posao jer je tamo bila “mamac”. Četrdeset osam posto njih ostalo je 30 minuta duže.

Ako vodite kafić, restoran ili bar, aktiviranje mamca (koji košta 100 Pokecoina – otprilike 1,49 dolara) moglo bi biti unosan povrat ulaganja.

8. Australijske banane

Poduzeća iz stvarnog svijeta zasigurno mogu povećati svoj udio privlačenjem igrača Pokemona. Ali to ne znači da nestaju internetske tvrtke.

Uzmimo, primjerice, australijske banane. Nema puno šansi za uzbudljiv marketing na društvenim mrežama za bananastu kompaniju, ali savršeno su izveli svoj post u vezi s Pokemonom.

Australijski banani Pokemon Go

Post je bio njihov najprivlačniji svih vremena, generirajući preko 7000 lajkova i oni su odgovorili na stotine komentara. Odličan način za izgradnju prepoznatljivosti branda.

9. Whataburger

Whataburger je koristio sličnu inicijativu, ali je fotografirao burger umjesto Pokemona. Post je generirao više od 80.000 reakcija, izlažući njihov brend tisućama novih potencijalnih kupaca.

Whataburger Photoshop Slika Burgera

10. Besplatni WiFi u trgovačkim centrima

Svaki igrač Pokemon Go-a zna da je aplikacija velika potrošnja podataka 3G i 4G. Zato se mnogi kreću u pravcu besplatnih WiFi žarišta. Trgovački centri uhvatili su trend nakon što su na svojim sudovima s hranom vidjeli stotine igrača.

Na primjer, u Hong Kongu, broj trgovačkih centara povećao se za 10-12% od pokretanja igre. Širom svijeta tržni centri koriste prednosti, nudeći besplatan wifi u zamjenu za adresu e-pošte. Svakom lovcu na poke koji se prijavi novo je vodstvo.

11. Pustolovni park sa šest zastava

Tematski parkovi i turistička mjesta širom svijeta prikupljaju se za akciju Pokemon od srpnja. Na primjer, Shinjuku Gyoen National Garden (poznatiji kao Pikachu Park) u Japanu, vidjeli su turiste koji se redaju oko bloka za ulazak, po cijeni od 200 jena!

Ali tematski park Six Flags Adventure u New Jerseyju otišao je korak dalje. Napravili su Poke-vodič, uključujući kartu koja je pomogla posjetiteljima da pronađu sve najbolje Pokemone unutar njegovih vrata.

Karta pokemona Six Flags

12. 24/7 Pokemon Go Bus

Poduzetništvo se odnosi na rješavanje problema ljudi. A najveći problem s kojim se suočavaju Pokemonovi fanatici je taj što se dovoljno brzo uspijeva uhvatiti za Pokemon!

pokemon go bus new york

Tu dolazi 24/7 Pokemon Go autobus (ukrašen je tako da izgleda kao Pikachu). Sa sjedištem u New Yorku, usluga naplaćuje 0,99 USD za svaki posjećeni Pokestop, 24,99 USD za preuzimanje teretane i 49,99 USD za usluge izbacivanja jaja..

13. Manchester, UK Pokemon vozi taksi

Slična kompanija je ovog ljeta preuzela grad Manchester, Velika Britanija. Za 20 funti jedna od gradskih taksi tvrtki udružit će vas s specifičnim “Pokemon vozačem” koji će vas obilaziti oko najpopularnijih mjesta u Pokemonu.

U Nashvilleu, tvrtka pod nazivom Joyride (koja posjetitelje obično vodi na jedinstvene obilaske grada) počela je nuditi privatne Pokemon Go ture po 45 dolara po osobi.

14. Majice TeeTurtle Pokemon

Dokaz da i internetske trgovine mogu iskoristiti ludost, TeeTurtle je predstavio asortiman majica nadahnutih Pokemonom.

Majice TeeTurtle Pokemon

Složili su ogromnu promociju na društvenim mrežama, skrećući pozornost na Pokemon tees i natjerajući ljude da razgovaraju. Uvijek je sjajna ideja predstaviti novi proizvod koji će iskoristiti novi trend. Mala poduzeća su u najboljem položaju da brzo reagiraju i dobiju novi proizvod na policama.

15. Sklonište za životinje Muncie

Sklonište za životinje Muncie uvijek je u potrazi za volonterima koji pomažu u šetnji svojih pasa, a Pokemon Go pružio je savršenu priliku za pronalaženje novih šetača pasa. Ako ljudi izlaze u lov na Pokemone, zašto im ne dopustite da povedu psa sa sobom?

Šetajte boga dok se izlegujete Pokemone!

Nekoliko sati nakon objave riječi putem Facebooka, Muncie je imao red ljudi koji su čekali pse u šetnju. Post na Facebooku dobio je 25.000 dionica koje pokazuju koliko moćan doseg na društvenim medijima.

16. Američki svemir & Raketni centar

Američki svemirski i raketni centar nije baš prirodno za Pokemon, ali zahvaljujući pametnoj inicijativi vidjet će poplavu novih posjetitelja muzeja.

Nudeći ulaz s popustom za one koji na telefonu pokažu Pokemon aplikaciju, Space Center ugošćuje Pokemon ‘Safari Zone’. Osim jeftinog ulaza, centar također obećava da će svoja 22 Pokestops-a opskrbiti modulima za mamce za generiranje stotina novih Pokemona.

Prema timu, to je “siguran, obiteljski način za uživanje u Pokémon Go-u i učenje o nauci o svemiru!”

17. CitySen Lounge, Grand Rapids

Ovaj hotel u Grand Rapids-u koristio je jedinstvenu ideju o sudjelovanju u bitki kod Pokemona! Igra omogućava svakom korisniku da odabere tim, Team Mystic, Team Instinct ili Team Valor.

Popust za Team Mystic

CitySen je ponudio popust od 10% svim igračima Team Mystic-a kako bi ih namamio u bar. To je još jedan način da iskoristite ugrađene značajke igre.

Skakanje na trendove odličan je način da osigurate svom poslovanju kratkoročni skok u prometu, prodaji ili prepoznavanju. To polako pomaže u izgradnji dugoročnog zadržavanja i daje vašem poslu osobnost.

Čak i ako kasnite na zabavu Pokemon Go, uvijek će se naći neki drugi trend. Držite oči oguljene i iskoristite prednost!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me